|
پاپ سابق درگذشت
متئو برونی، مسؤول ارشد مطبوعاتی واتیکان گفت: «با اندوه به اطلاع میرسانم پاپ بازنشسته، بندیکت شانزدهم روز گذشته ساعت ۹:۳۴ به وقت گرینویچ در صومعه Mater Ecclesiae در واتیکان درگذشت.
ارسال به دوستان
اپوزیسیون مادورو با چراغ سبز آمریکا دولت خودخوانده خوآن گوایدو عامل کودتای آمریکایی در کاراکاس را منحل کرد
براندازی معکوس
گروه بینالملل: با رای اپوزیسیون ونزوئلا در حذف دولت موقت خودخوانده خوآن گوایدو، یک شکست تاریخی دیگر برای ایالات متحده در آمریکای لاتین به ثبت رسید و به این ترتیب تاریخ مصرف گوایدو به عنوان مهره آمریکایی کودتا در ونزوئلا به پایان آمد.
اپوزیسیون ونزوئلا در دومین جلسه خود از حذف دولت موقت که خوآن گوایدو از ۲۰۱۹ ریاستش را بر عهده داشت، حمایت کرد. به گزارش اسپوتنیک، «خوزه آنتونیو فیگوئردو» دبیر مجمع ملی ونزوئلا گفت: ۷۲ رای مثبت، ۲۹ رای منفی و ۸ رأی ممتنع به انحلال دولت موقت تحت رهبری خوآن گوایدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا داده شد. در دور نخست این جلسه در ۲۲ دسامبر ۲۰۲۲ نیز اپوزیسیون ونزوئلا به نفع انحلال دولت موقت رای داده بود.
ژانویه ۲۰۱۹ در میانه بحران سیاسی ونزوئلا، خوآن گوایدو، رئیس وقت مجمع ملی تحت کنترل اپوزیسیون خود را رئیس جمهور خواند تا بتواند از قدرت گرفتن مجدد مادورو در کشور جلوگیری کند.
خوآن گوایدو، خود را رئیسجمهور ونزوئلا معرفی و حمایت آمریکا و تعدادی از کشورها را جلب کرد. آلمان، فرانسه، بریتانیا و اسپانیا اعلام کرده بودند اگر مادورو انتخابات زودهنگام اعلام نکند، خوآن گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت خواهند شناخت. گوایدو میگفت برای رساندن کمکهای بشردوستانه به ونزوئلا، ائتلاف بینالمللی تشکیل میدهد.
ایالات متحده و متحدان غربی آن زمان از گوایدو حمایت و تحریمهایی را علیه کاراکاس وضع کردند اما روسیه، چین، ایران، ترکیه و چند کشور دیگر با حمایت از مادورو هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی ونزوئلا را محکوم کردند.
اتحادیه اروپایی در آن زمان مهلت 8 روزهای برای رئیسجمهور قانونی ونزوئلا برای برگزاری انتخابات زودهنگام تعیین کرد و با پایان این مهلت، برخی کشورهای اروپایی شامل بریتانیا، فرانسه، اسپانیا، اتریش، دانمارک و سوئد، خوآن گوایدو رئیس پارلمان ونزوئلا را به عنوان رئیسجمهور این کشور به رسمیت شناختند. فرانسه، بریتانیا و اسپانیا اعلام کردند با گذشت مهلتی که برای نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا تعیین کرده بودند، خوآن گوایدو، رهبر مخالفان دولت را به عنوان رئیسجمهور موقت ونزوئلا به رسمیت میشناسند.
فرانسه گفته بود برای گوایدو این حق را قائل است که انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در ونزوئلا برگزار کند. جرمی هانت، وزیر وقت خارجه بریتانیا در توئیترش نوشت با گذشت ضربالاجل ۸ روزه کشورهای اروپایی به نیکلاس مادورو برای اعلام انتخابات زودهنگام، بریتانیا در کنار متحدان اروپایی خود، اکنون خوآن گوایدو را به عنوان رئیسجمهور قانونی به رسمیت میشناسد.
مادورو با اشاره به اینکه گوایدو در حال برنامهریزی برای کودتا علیه دولت ونزوئلا با کمک دولتهای خارجی است ضربالاجل کشورهای اروپایی برای اعلام انتخابات زودهنگام را رد کرده و درباره دخالت خارجی در بحران سیاسی ونزوئلا هشدار داده بود. رئیس جمهور ونزوئلا در یک مصاحبه تلویزیونی با رد این درخواست هشدار داد که نمیتواند در صورت ادامه فشارها برای کنارهگیری او از قدرت، احتمال وقوع جنگ داخلی را رد کند.
نیکلاس مادورو در مصاحبه تلویزیونی خود گفت: همه چیز بستگی به سطح حماقت و خصومت امپراتوری شمالی (آمریکا) و متحدان غربیاش دارد. مادورو با خطاب قرار دادن دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا که دخالت نظامی و فرستادن نیرو به ونزوئلا را یکی از گزینهها عنوان کرده بود هشدار داد که رئیسجمهور آمریکا با چنین دخالتی کشورش را درگیر جنگی مانند ویتنام خواهد کرد. او گفت: «دونالد ترامپ! تمامش کن. داری اشتباهی میکنی که دستانت را به خون آغشته خواهد کرد و ریاست جمهوری را با دستانی خونآلود ترک خواهی کرد... بیا به یکدیگر احترام بگذاریم، یا اینکه میخواهی یک ویتنام دیگر در آمریکای لاتین تکرار کنی؟»
جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ چندی بعد در مصاحبه با شبکه «سیانان» تصریح کرد: «به عنوان کسی که به برنامهریزی کودتا کمک کرده است این اقدام (کودتا) کار زیادی میطلبد». بولتون درباره جزئیات کودتاها قبل از آنکه به ونزوئلا اشاره کند، گفت: «من وارد جزئیات نمیشوم. معلوم شد که موفقیتآمیز نبود. نه اینکه ما اقدامات زیادی در این راستا انجام دادیم، بلکه شاهد آنچه که برای یک اپوزیسیون برای تلاش برای سرنگونی یک رئیسجمهور غیرقانونی انتخاب شده انجام شد، بودیم و آنها شکست خوردند». بولتون سال ۲۰۱۹ در مقام مشاور امنیت ملی کاخ سفید علناً از درخواست «خوآن گوایدو» برای حمایت از تلاش ارتش برای برکناری نیکلاس مادورو حمایت و استدلال کرد که انتخاب مجدد مادورو غیرقانونی است.
با این حال تابستان امسال در حالی که فشارهای آمریکا و متحدانش علیه روسیه سبب افزایش نگرانیها درباره کمبود نفت و گاز و افزایش بهای جهانی آن شده بود، خبرهایی از سفر مقامهای ارشد واشنگتن به کاراکاس منتشر شد.
اکتبر ۲۰۲۲ رسانههای آمریکایی گزارش دادند واشنگتن به دنبال مداخله در چالش رهبری در داخل اپوزیسیون ونزوئلا نیست، چون حمایتها از گوایدو در میان احزاب سیاسی در ماههای گذشته و در میانه افزایش قدرت نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری این کشور کاهش داشته است. بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی، اپوزیسیون ونزوئلا در نشستی با نمایندگان وزارت خارجه ایالات متحده در اکتبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که از دولت موقت گوایدو حمایت نمیکند و به دنبال فاصله گرفتن از او است. بر این اساس عنوان شد دولت «جو بایدن» در نظر دارد تحریمهای نفتی علیه دولت ونزوئلا را کاهش دهد.
نشریه فایننشالتایمز اواخر مهرماه طی گزارشی نوشت: مخالفان دولت ونزوئلا در فکر انحلال «دولت موقت» و کنار گذاشتن «خوآن گوایدو» به عنوان رهبر خود هستند. در این گزارش آمده است تلاش آمریکا و دیگر دولتهای غربی برای ساقط کردن دولت «نیکلاس مادورو» به بهانه تقلب در انتخابات ۲۰۱۸ با شکست مواجه شده است. اکنون با انحلال دولت موازی گوایدو، پرونده یکی از عجیبترین تجربیات دیپلماتیک جهان نیز بسته خواهد شد.
در گزارش فایننشالتایمز آمده بود: سال ۲۰۱۸ ائتلافی شامل بیش از ۵۰ کشور غربی روابط رسمی خود را با دولت گوایدو تنظیم کردند تا از این طریق بتوانند در کاراکاس تغییر رژیم انجام دهند. اکنون با انحلال دولت موقت ونزوئلا، آمریکا میتواند تحریمها علیه دولت مادورو را کاهش دهد تا در بحبوحه جنگ اوکراین و ایجاد بحران جهانی انرژی، یک منبع جایگزین روسیه را برای کشورهای غربی فراهم کند. فایننشال تایمز نوشت مانورهای سیاسی در میان مخالفان دولت مادورو در ونزوئلا، با میل آمریکا و اروپا برای یافتن منابع جدید نفتی برای جایگزین شدن با نفت خام روسیه همسویی دارد. این نشریه افزود: ونزوئلا بیشترین ذخایر نفت جهان و سابقه تولید روزانه ۳ میلیون بشکه نفت را دارد. با این حال، اخراج شرکتهای خارجی و تحریمهای اعمال شده از سوی آمریکا موجب کاهش آن به یک میلیون بشکه در روز شده است. فایننشالتایمز نوشت: 4 سال پس از اعلام گوایدو به عنوان رئیسجمهور موقت، دولت مادورو با کمک روسیه، چین، کوبا و ایران توانست پابرجا بماند. از سوی دیگر، میان احزاب مخالف دولت مادورو نیز بر سر شرکت در انتخابات و تداوم حمایت از گوایدو که بر چیزی جز برخی داراییهای خارجی کنترل نداشته است، شکافهایی ایجاد شده است. همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: «مقامهای ارشد دولت ایالات متحده برای بازسازی روابط با غول نفتی آمریکای جنوبی در حالی که جنگ در اوکراین ادامه دارد، بیسر و صدا به کاراکاس سفر کردهاند؛ موضوعی که ایالات متحده را به بازنگری در سایر اهداف سیاست خارجی مجبور میکند». رئیسجمهور فرانسه نیز چند سال پس از حمایت از کودتای نافرجام در ونزوئلا و به رسمیت شناختن «خوآن گوایدو» رئیسجمهور خودخوانده کودتاچیان، چند ماه قبل با سرشکستگی با «نیکولاس مادورو» دیدار و به رئیسجمهور ونزوئلا ابراز ارادت کرد. مکرون در حاشیه نشست سران با موضوع مقابله با تغییرات آب و هوایی در شرمالشیخ مصر در گفتوگو با «نیکولاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا، وی را «رئیسجمهور» خطاب کرد. رئیسجمهور فرانسه در این باره گفت که پاریس و کاراکاس میتوانند روابط دوجانبه بهتری داشته باشند. مکرون گفت که آمریکای لاتین «در حال ارتقاست» و ابراز تمایل کرد درباره نحوه ایفای نقشی بهتر از سوی فرانسه در این قاره گفتوگو کند. رئیسجمهور ونزوئلا اما با لحن کنایهآمیزی رئیسجمهور فرانسه را بینصیب نگذاشت و خطاب به مکرون گفت: در خدمت شما، نماینده ما در کنفرانس، «خورخه رودریگز» (رئیس مجلس ملی ونزوئلا) است. شما میتوانید با اعتماد کامل با او صحبت کنید. کنایه مادورو در بیان نام خورخه رودریگز و سمت رئیس مجلس ملی به خوآن گوایدو برمیگشت که در زمان تشکیل دولت خودخوانده خود عضو مجلس ملی بود.
ارسال به دوستان
الوطن: موافقت ترکیه با عقبنشینی کامل از سوریه از نتایج نشست مسکو بود
عقبنشینی رجب مقابل اسد
گروه بینالملل: نشست سهجانبه اخیر وزرای دفاع سوریه، ترکیه و روسیه در مسکو، شاهد توافق اولیه بر سر ۳ نکته کلیدی مهم و آغاز یک روند مثبت و سازنده در مسیر حل اختلافات آنکارا و دمشق بود. روزنامه الوطن سوریه نوشت: منابع آگاه در دمشق اعلام کردند فضای دیدار سهجانبهای که در مسکو با نظارت روسیه برگزار شد ثمره نشستهایی است که بین دستگاههای اطلاعات ترکیه و سوریه برگزار شد. اگر توافق بر سر چند مساله میان ۲ طرف از جمله منافع دمشق و شروط آن بویژه عقبنشینی نیروهای ترکیه از تمام خاک سوریه نبود، این نشست برگزار نمیشد. این منبع اعلام کرد: مقدمهچینی برای نزدیکی روابط ترکیه و سوریه به شکل گستردهای در رسانههای ترکیه صورت گرفت. در طول چند ماه اخیر شاهد انتشار اخبار، مقالات و تحلیلاتی بودیم که میگفت منفعت ترکیه به خاطر تغییرات سیاسی و تحولات جهانی در نزدیکی روابط با دمشق و کنار گذاشتن اختلافات است. این منبع تأکید کرد: نشست سهجانبه میان خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه، علی محمودعباس وزیر دفاع سوریه و سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه به موافقت ترکیه با عقبنشینی کامل از خاک سوریه و تأکید آنکارا بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه منجر شد. همچنین در رابطه با اجرای توافق سال ۲۰۲۰ درباره افتتاح جاده 4M صحبت شد. طرفهای حاضر توافق کردند که شبهنظامیان حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) مزدور آمریکا و اسرائیل و بزرگترین خطر علیه سوریه و ترکیه هستند. قرار است تمام این توافقها از طریق کمیتههای مشترک پیگیری شود. در ادامه این یادداشت آمده است: «برای آنکارا، تروریست به معنای «نیروهای دموکراتیک سوریه» است و برای دمشق، تروریست، گروههای افراطی هستند که در شمال زیر چتر ترکیه حکومت میکنند. دمشق گروههای کرد را به عنوان گروههای تروریستی نمیداند و بهرغم نگرانی از تمایلات جداییطلبانه کردها و اتحاد گروههای کرد با نیروهای اشغالگر آمریکایی و تکیه بر حمایت آمریکا و محرومیت ملت سوریه از سرمایههای نفتی، با فرماندهان قسد گفتوگوها را آغاز کرده است اما آنکارا گروههای افراطی در ادلب را تروریست نمیداند، بلکه متحدانی میداند که آنکارا از طریق مرزهای خود اقدام به حمایتی سخاوتمندانه از آنها کرده است. نویسنده میگوید اردوغان، تا پیش از برگزاری انتخابات، حتی از یک وجب از اراضیای که در جغرافیای سوریه اشغال کرده، عقبنشینی نخواهد کرد. پس جایگزین آن این است که به طرف سوری با ضمانت مشترک روسیه و ایران قول دهد که این کار در نهایت بر اساس توافق و ترتیباتی که منافع ۲ طرف و امنیت مرزها را تضمین کند، انجام خواهد شد. بر این اساس، اگر ۲ طرف همین امروز در این مورد مذاکره کنند، مسیری طولانی در پیش دارند که شاید ماهها برای رسیدن به توافق در این زمینه طول بکشد و این عقبنشینی به بحث درباره سرنوشت گروههای مسلح و دولت موقت تحت حمایت آنکارا که برخی مناطق شمال سوریه را اداره میکند، مرتبط خواهد بود. همچنین بازگشت پناهجویان و آوارگان سوری برای ترکیه مهم است. این نکته برای ترکیه مهمترین نکته و کارت اردوغان برای تقویت وضعیتش در انتخابات آتی است. با شکست پروژه اردوغان برای ایجاد منطقه حائل در داخل خاک سوریه، انتقال پناهجویان به آنجا منتفی میشود، لذا کوتاهترین راه برای او توافق با رئیسجمهور اسد و بازگرداندن پناهجویان و آوارگان به شهرها و روستاهایشان به جای ایجاد خانه برای آنها در مرزهاست. نویسنده تاکید میکند: «من باور دارم که ترکیه فارغ از سایر مسیرها، به این مسیر سرعت میبخشد. این امر الزاماتی دارد که آنکارا باید برای آن آماده باشد. بازگشت یک میلیون یا بیشتر پناهجویان سوری به سوریه، بحران اقتصادی و معیشتی را که سوریه به دلیل محاصره آمریکا از آن رنج میبرد، افزایش خواهد داد و عمیقتر خواهد کرد. بنابراین لازم است آنکارا تصمیم بگیرد که محاصره تحمیلی سوریه را بشکند و به باز کردن مسیرهای تجاری از ترکیه از طریق اراضی سوریه به سمت کشورهای عربی و تقویت همکاریهای تجاری و تبادل کالا مبادرت ورزد. در مقابل به نفع سوریه است که بهترین روابط را با کشور همسایه خود یعنی ترکیه - فارغ از اینکه چه کسی در آن حکومت میکند- برقرار کند. به نفع سوریه است که ترکیه از پرونده جنگ با این کشور خارج شود، زیرا این به معنای نزدیک شدن به پایان کامل دوران جنگ است. نگارنده میگوید: «من دقیقاً نمیدانم که آیا این چرخش ترکیه و تمایل ترکیه به برقراری روابط طبیعی با دمشق باعث شرمساری برخی از کشورهای عربی که هنوز از وتوی آمریکا تبعیت میکنند خواهد شد یا خیر، زیرا این وضعیت بسیار شرمآور است». ارسال به دوستان
پوتین اعلام کرد غرب با استفاده از اوکراین درصدد تجزیه روسیه بود
سدی در برابر تجزیه روسیه
گروه بینالملل: درحالی که کییف روز گذشته (شنبه) شاهد انفجارهای بیسابقهای بود، رئیسجمهوری روسیه در سخنانی به مناسبت سال جدید میلادی گفت غرب به دنیا دروغ گفت و از اوکراین برای تجزیه و تضعیف روسیه استفاده کرد. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه اظهار کرد: نخبگان غربی چندین سال به دروغ به ما درباره اهداف صلحآمیز خود از جمله حل و فصل درگیری در دونباس اطمینان دادند اما در واقع نئونازیها را تشویق کردند تا اقدامات تروریستی نظامی و آشکار علیه غیرنظامیان در جمهوریهای خلق دونباس انجام دهند. پوتین افزود: غرب درباره صلح دروغ گفت و برای تجاوز آماده میشد. نخبگان غربی از اوکراین و مردم آن برای تضعیف و تجزیه روسیه استفاده میکنند اما ما به کسی اجازه انجام این کار را ندادهایم و نخواهیم داد. وی همچنین گفت: روسها شجاعت و عزت خود را نشان دادند و از نیروهای روسی شرکتکننده در عملیات نظامی در اوکراین حمایت کردند. ما با هم بر همه مشکلات غلبه خواهیم کرد و کشورمان را نجات خواهیم داد تا بزرگ و مستقل باقی بماند. رئیسجمهور روسیه در سخنرانی سال نو خود از یک مقر نظامی همچنین خطاب به روسها گفت: سال جاری سال رویدادهای مهمی بود که پایههای آینده و استقلالی را که روسیه برای محافظت از مردمش در سرزمینهای تاریخی خود برای آن میجنگد، گذاشت. وی خطاب به مردم روسیه گفت: این سال یک سال با حوادث واقعا سرنوشتساز بود؛ آنها به مرزی تبدیل شدهاند که اساس آینده مشترک ما، استقلال واقعی ما را میگذارد. این چیزی است که ما امروز برای آن میجنگیم و از مردم خود در سرزمینهای تاریخی خود در مناطق جدید فدراسیون روسیه محافظت میکنیم. پوتین همچنین به روسها اطمینان داد که حقیقت «تاریخی» در کنار مسکو است. پوتین افزود: حقیقت اخلاقی و تاریخی طرف ما است. وی تاکید کرد: روسیه از سال ۲۰۱۴ تحت تحریم به سر میبرد اما امسال غرب اعلام جنگ تحریمها کرده است، با این حال نتوانسته است به اهداف خود دست یابد. رئیسجمهور روسیه افزود: نخبگان غربی سالها ریاکارانه به ما درباره اهداف صلحآمیز خود، از جمله حل مناقشه پیچیده در دونباس اطمینان میدادند، در واقع، آنها نئونازیها را به هر طریق ممکن تشویق میکردند که به اقدامات نظامی و صرفاً تروریستی علیه شهروندان صلحجو ادامه دهند. وی گفت: روسیه در اوکراین میجنگد تا از سرزمین مادری خود محافظت و استقلال واقعی برای مردم را تامین کند. او در پیام خود اظهار داشت: روسیه در طرف درست قرار دارد و از مردم خود در قلمروی تاریخیاش حفاظت میکند. پوتین اخیراً هم در مصاحبه با تلویزیون دولتی درباره درگیریها در اوکراین ضمن بیان اینکه غرب به دنبال تکه تکه کردن و تجزیه روسیه است، گفت مسکو آماده مذاکره با همه طرفهای درگیر در جنگ اوکراین است. وی اظهار داشت: معتقدم در مسیر درست عمل میکنیم؛ از منافع ملی خود، منافع شهروندانمان و مردممان دفاع میکنیم و انتخاب دیگری جز حفاظت از شهروندان خود نداریم. رئیسجمهور روسیه سپس برای مذاکره اعلام آمادگی کرد و گفت: ما آماده مذاکره با همه افراد درگیر درباره راهحلهای قابل قبول هستیم اما این به آنها بستگی دارد، این ما نیستیم که از مذاکره امتناع میکنیم، آنها هستند. ارسال به دوستان
دور دنیا
العامری:
افزایش قیمت دلار بخشی از جنگ اقتصادی آمریکا علیه عراق است
«هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح در پارلمان عراق در همایش بزرگداشت سومین سالروز شهادت فرماندهان پیروزی بر داعش، سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نایبرئیس شهید سازمان حشدالشعبی عراق سخنرانی کرد. العامری تاکید کرد: آمریکاییها همچنان بر کنترل توانمندیهای کشور ما اصرار دارند و نبرد امروز باید نبردی برای استقلال اقتصادی باشد. افزایش قیمت دلار در این مرحله بخشی از برنامه آمریکاست. ما امروز از نظر اقتصادی در بند هستیم و باید این پرونده را در اولویت قرار دهیم. تحقق این استقلال، بزرگترین انتقام خون شهدا و فرماندهان سلیمانی و المهندس خواهد بود.
***
گفتوگوی وزرای خارجه ایران و جمهوری باکو
حسین امیرعبداللهیان و جیحون بایراموف، وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان صبح دیروز (شنبه) دهم دی در گفتوگویی تلفنی درباره آخرین تحولات مناسبات دوجانبه به رایزنی و تبادل نظر پرداختند. وزرای خارجه 2 کشور اواخر آذرماه نیز تلفنی گفتوگو کرده بودند. امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی با همتای آذربایجانی ضمن ابراز نارضایتی از اظهارات غیرواقعبینانه مقامات آذربایجان گفت: طرح این موضوعات در رسانهها نهتنها کمکی به حل مساله نمیکند، بلکه زمینه را برای سوءاستفاده دشمنان فراهم میکند. امیرعبداللهیان همچنین از همتای آذری خود برای شرکت در نشست ابتکاری جمهوری اسلامی ایران موسوم به ۳+۳ در تهران به عنوان چارچوبی برای حل و فصل مسائل منطقه از طریق راهکار دیپلماسی دعوت کرد. جیحون بایراموف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این گفتوگوی تلفنی، با اشاره به دیدار اخیر رؤسای جمهور 2 کشور در آستانه، گفتوگوها و تماسهای بین مقامات ایران و آذربایجان را مثبت ارزیابی و بر آمادگی جمهوری آذربایجان برای تقویت روابط و رفع سوءتفاهمها تأکید کرد.
***
شی جینپینگ آماده همکاری نزدیک با پوتین در ۲۰۲۳ است
رئیس جمهوری چین دیروز (شنبه) در پیام تبریک سال نوی میلادی به پوتین تمایل خود را برای ادامه همکاری نزدیک با وی در سال جدید میلادی اعلام کرد. شی جینپینگ در این پیام آورده است: آمادهام تا همکاری و تماس نزدیکم را با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه ادامه دهم و این مساله برای تعمیق همکاری استراتژیک و جامع در حوزههای مختلف صورت میگیرد که به نفع مردمان ۲ کشور است. رئیسجمهوری چین همچنین ادامه داد، روابط بین پکن و مسکو در سال ۲۰۲۳ شاید فرصتهای جدیدی برای پیشرفت و ترقی داشته باشد.
***
طرح ژاپن برای تولید موشکهایی با برد ۳۰۰۰ کیلومتر
وزارت دفاع ژاپن از برنامهاش برای تولید موشکهایی با برد بالغ بر ۳۰۰۰ کیلومتر خبر داد. وزارت دفاع ژاپن در تدارک برای تولید چند موشک دوربرد با میزان بردی تا حدود ۳۰۰۰ کیلومتر است و قصد دارد در دهه ۲۰۳۰ آنها را مستقر کند. خبرگزاری کیودو نوشت: دولت ژاپن به دنبال مستقر کردن موشکی با برد ۲۰۰۰ کیلومتر تا اوایل دهه ۲۰۳۰ و موشک مافوق صوتی با برد ۳۰۰۰ کیلومتر با قابلیت هدف قرار دادن هر نقطهای در کره شمالی و برخی نقاط چین تا حدود سال ۲۰۳۵ است. ژاپن در ماه جاری میلادی، بزرگترین برنامه تقویت نظامی خود از زمان جنگ دوم جهانی تاکنون را با هزینهای بالغ بر ۳۲۰ میلیارد دلار رونمایی کرد. در این برنامه، ژاپن قصد خرید موشکهایی با قابلیت حمله به چین و آمادهسازی خود برای درگیری پایدار همچنان که تنشهای منطقهای و جنگ روسیه در اوکراین به نگرانیها درباره جنگ دامن میزند را دارد.
***
وزیر جدید خارجه چین معرفی شد
سفیر چین در آمریکا به عنوان وزیر جدید خارجه دولت این کشور منصوب شد. وزارت خارجه چین در بیانیهای روز جمعه اعلام کرد کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین تصمیم گرفت «وانگ یی» را از سمت وزیر خارجه این کشور برکنار کرده و «کین گانگ» سفیر پکن در آمریکا را به جای او در این سمت منصوب کند. شبکه بلومبرگ گزارش کرد کین گانگ که از ماه ژوئیه به عنوان سفیر چین در آمریکا مشغول به خدمت بوده، تلاش داشته بین دفاع از منافع چین و نشان دادن یک موضع ملایمتر دیپلماسی کشورش توازن نشان دهد. به نوشته بلومبرگ، وانگ یی احتمالا در جایگاه ارشد سیاست خارجی حزب کمونیست چین منصوب خواهد شد.
***
اطلاعات مالیاتی ترامپ منتشر شد
کمیته امکانات مالی مجلس نمایندگان آمریکا 6 سال سوابق مالیاتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق این کشور را منتشر کرد. این کمیته- که هدایت آن در اختیار دموکراتها و کمیته اصلی مالیاتنویسی در مجلس نمایندگان آمریکاست- با انتشار این اسناد، آخرین حرکت را در نبرد چند ساله بین ترامپ جمهوریخواه و قانونگذاران دموکرات انجام داد. بر اساس این گزارش، این اسناد سوابق مالیاتی ترامپ طی سالهای 2015 تا 2020 بودند که ترامپ خواستار مخفی ماندن آنها شده بود و آنها را به عنوان عامل شکست دوباره خود در انتخابات 2024 معرفی کرده بود اما دادگاه عالی آمریکا هفته گذشته دستور انتشار این اسناد را صادر کرد. بر اساس این گزارش، این اسناد حدود 6 هزار صفحه است که بیش از 2700 صفحه آن درآمدهای شخصی ترامپ و همسرش ملانیا و بیش از 3 هزار صفحه نیز درآمدهای او از فعالیتهای تجاریاش است. ترامپ در پاسخ به انتشار این اسناد، درباره نتایج هولناک آن هشدار داد و از این فرصت برای دریافت کمکهای تبلیغاتی استفاده کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|