|
اخبار
برکناری نایبرئیس بانوان فدراسیون فوتبال
شهره موسوی از سمت نایبرئیس بانوان فدراسیون فوتبال برکنار شد و در مجمع آینده فوتبال درباره جانشین او تصمیمگیری میشود. به گزارش ایسنا، شهره موسوی، نایب رئیس زنان فدراسیون فوتبال در پی غیبت مکرر در جلسات هیاترئیسه و پروندههای مالی در قوهقضائیه که منجر به بازداشت او و ایجاد حاشیه برای فدراسیون فوتبال شد، از این سمت برکنار شد.
شهره موسوی سال ۹۹ همراه با شهابالدین عزیزیخادم در انتخابات شرکت کرد اما حواشی فعالیتهای اقتصادی او در این مدت مانع فعالیت مستمر وی در فدراسیون فوتبال شد. اصولی درباره اینکه آیا شایعات منتشر شده درباره فشار به رئیس فدراسیون پیرامون گزینه نایبرئیسی بانوان صحیح است، توضیح داد: به هر حال شرایطی پیش آمد که دیگر در خدمت شهره موسوی نیستیم.
طبق اساسنامه ریاست فدراسیون فوتبال فردی برای سرپرستی نایبرئیسی بانوان یا کمیته بانوان که مهم است و نیازمند سازماندهی این حوزه است معرفی خواهد شد. منتظر پیشنهاد رئیس به هیاترئیسه هستیم تا پس از تشکیل مجمع، این فرد پیشنهادی به رای مجمع هم گذاشته شود. وی اضافه کرد: اینکه رئیس فدراسیون از جانب افراد یا جاهایی تحت فشار باشد، درست نیست و کاملا آن را تکذیب میکنیم.
فردی که پیش از این در فدراسیون سمت مشاور داشته، این روزها اخبار کذب مطرح میکند که پیش از این هم سابقه داشته است. همان زمانی که این فرد با رئیس معزول فدراسیون آمد و پس از عزل عزیزی خادم هم رفت، مطالب کذبی را به شکل شایعه مطرح میکند که آنها را تکذیب میکنیم. هیچ فشاری وجود ندارد و مطابق اساسنامه فدراسیون رئیس و اعضای هیاترئیسه تصمیمگیری خواهند کرد.
اعضای هیاترئیسه فدراسیون فوتبال طبق اساسنامه حق دارند یکی از میان خود را به صورت موقت برکنار کنند تا در مجمع بعدی فدراسیون درباره او تصمیمگیری شود. هرچند با توجه به صحبتهای اصولی به نظر میرسد برکناری شهره موسوی قطعی است اما دلیل این کار و جزئیات آن به صورت دقیق و شفاف بیان نشده است.
***
دلایل اعزام نشدن۶ فرنگیکار ایران به فرانسه
سخنگوی فدراسیون کشتی گفت: نزدیکی ۲ تورنمنت فرانسه و کرواسی به لحاظ زمانی و همچنین مسائل مالی باعث لغو اعزام فرنگیکاران به فرانسه بر اساس تعامل میان کادر فنی و فدراسیون شد. محمدابراهیم امامی درباره دلایل لغو اعزام ۶ فرنگیکار ایران به تورنمنت فرانسه، اظهار کرد: در این باره ۲ عامل اصلی نقش داشت؛ یکی فاصله زمانی کم میان ۲ تورنمنت فرانسه و کرواسی بود و از آنجا که قرار است ۱۸ فرنگیکار ایران عازم تورنمنت کرواسی شوند، سرمربی تیمملی با توجه به شرایط و اولویتهای موجود تصمیمگیری کرد.
موضوع دوم نیز بحث محدودیتهای مالی بود که با برداشت یک میلیارد و نیم بابت طلب مدیریت پیشین همراه شد. سخنگوی فدراسیون کشتی افزود: با وجود همه مباحث، فدراسیون کشتی تا حد توان برای اجرای کامل برنامههای کادر فنی تیمهای ملی تلاش میکند و اگر حضور در تورنمنتی نیز لغو میشود با هماهنگی و تعامل کامل میان فدراسیون و کادرهای فنی است تا به مباحث فنی تیمملی خدشهای وارد نشود.
***
مارکا: مسی این هفته تمدید میکند
روزنامه مارکا اعلام کرد لیونل مسی قراردادش را هفته جاری با پاریسنژرمن تمدید خواهد کرد. به گزارش مارکا، لیونل مسی دومین فصل حضورش در پاریسنژرمن را تجربه میکند. قرارداد مسی با پاریسنژرمن با پایان فصل جاری تمام میشود و این بازیکن میتواند تیم را ترک کند. با وجود آنکه عربستانیها سخت به دنبال جذب مسی و وسوسه کردن این بازیکن آرژانتینی هستند اما او با سران پاریسنژرمن برای تمدید قرارداد به توافق رسیده است. مارکا در ادامه گزارش خود نوشت که مسی هفته جاری قراردادش را تا سال 2024 با پاریسنژرمن تمدید خواهد کرد و به شایعه جدایی خود از این تیم پایان خواهد داد.
ارسال به دوستان
«انگلیس» دنبال پناهنده کردن بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران بود!
حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان که برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان روز سهشنبه در مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، با اشاره به اتفاقاتی که در جامجهانی رخ داد، از یک اتفاق جدید خبر داد. سجادی با بیان اینکه به دنبال اتفاقات اخیر در کشور فضای جامجهانی هم تحت تاثیر فتنه دشمنان قرار گرفته بود، گفت: در یکی از این موارد روباه پیر به دنبال پناهنده کردن بازیکنان تیمملی فوتبال ایران بود و تلاشهایی در این زمینه صورت گرفت اما راه به جایی نبرد.
ارسال به دوستان
جلسه ویژه هیأترئیسه فدراسیون و گمانهزنی درباره انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال و شانس بالای قلعهنویی و مجیدی
یکی از این دو
وضعیت سرمربی تیم ملی فوتبال ایران مهمترین موضوعی است که خبرنگاران زیادی را روز گذشته به مرکز ملی فوتبال کشاند اما پاسخی برای پرسشهای خود نیافتند.
ساعت 10 صبح دیروز جلسهای با حضور اعضای هیاترئیسه فدراسیون فوتبال در مرکز ملی فوتبال آغاز شد. اگر چه در دستور کار این جلسه موضوع انتخاب سرمربی تیم ملی جایی نداشت اما این مهمترین موضوعی بود که اعضا برای جمعبندی درباره آن دور هم جمع شده بودند.
پس از پایان جامجهانی 2022 قطر که با کسب نتایج نهچندان مطلوب برای فوتبال ایران به پایان رسید، حالا همه در انتظار مشخص شدن تکلیف سکاندار هدایت تیم ملی هستند.
در این میان کارلوس کیروش که ۲ ماه مانده به جامجهانی هدایت تیم ملی فوتبال ایران را به جای اسکوچیچ در دست گرفت، مذاکرات جدیای را با فدراسیون فوتبال قطر آغاز کرده و با این وصف میتوان کار این مرد پرتغالی باتجربه را در تیم ملی فوتبال ایران تمام شده دانست، چرا که شواهد و قرائن نیز از عقد قرارداد این مربی با قطر خبر میدهد.
اعضای هیاترئیسه فدراسیون فوتبال این روزها بر سر دوراهی انتخاب مربی داخلی یا خارجی هستند. درباره مربی داخلی نام ۲ نفر یعنی امیر قلعهنویی و فرهاد مجیدی همچنان روی میز تصمیمسازان فوتبال باقی مانده است. البته اعضای هیاترئیسه درباره انتخاب چند نفر دیگر هم فکر میکردند که به دلایل مختلف این چند مربی داخلی از دایره انتخاب آنها کنار گذاشته شدند.
اینطور که شنیده میشود در حال حاضر امیر قلعهنویی، سرمربی گلگهر سیرجان بیشترین شانس را برای جایگزینی کارلوس کیروش دارد و در صورتی که انتخاب مربی داخلی به تصویب اعضای هیاترئیسه برسد، به احتمال زیاد او خواهد بود که در جام ملتهای آسیا جلوتر از فرهاد مجیدی هدایت تیم ملی فوتبال ایران را در قطر بر عهده میگیرد.
از سوی دیگر پرونده انتخاب مربی خارجی هم همچنان روی میز مدیران فدراسیون قرار دارد. آنها برای این انتخاب البته محدودیتهای بیشتری دارند و باید درباره ۲ موضوع به جمعبندی برسند که یکی تامین منابع مالی خواهد بود و دیگری انتخاب مربیای که با توجه به فاصله تقریبا یک ساله باقی مانده تا شروع رقابتها بتواند با آگاهی و شناخت خوبی تیم ملی را مهیای جام ملتهای آسیا کند. از همین رو تاکنون به هیچ مربی خارجیای برای حضور در راس کادر فنی تیم ملی به صورت مستقیم اشاره نشده است اما ممکن است دوباره بحث انتخاب سرمربی خارجی داغتر از گزینه داخلی شود. با وجود اینکه خبرنگاران در انتظار صحبت با احسان اصولی پس از پایان جلسه بودند، فدراسیون فوتبال با انتشار ویدئویی به موضوع مهم جلسه اشاره کوتاهی با اطلاعات کم داشت. احسان اصولی که ترجیح داد با خبرنگاران منتظر مقابل مرکز ملی فوتبال به صورت مستقیم برای پرسش و پاسخ روبهرو نشود، در میانه جلسه در ارتباط با صحبتهای انجام شده درباره انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال ایران مطابق انتظار بدون اینکه اطلاعات خاصی بدهد، اینطور با ویدئویی که روی سایت فدراسیون فوتبال قرار داده شد، توضیح داد: «در این باره همکاران در حال گفتوگو هستند. یکسری اطلاعات فنی و شرایطی که باید مدنظر داشته باشند، در حال گفتوگو است. جلسه همچنان ادامه دارد و ما به محض اینکه به نتیجه برسیم اطلاعرسانی خواهیم کرد. حالا ممکن است در این جلسه باشد یا به جلسات آتی نیاز داشته باشیم. به هر حال در جلسه گفتوگو شد».
باید این نکته مهم را هم در نظر داشت که نخستین بازی تیم ملی در فروردین 1402 خواهد بود و اعضای هیاترئیسه حداقل ۳ ماه زمان مفید را برای انتخاب نهایی سرمربی تیم ملی فوتبال بزرگسالان پیش روی خودشان میبینند؛ هر چند این انتخاب سرنوشتساز برای فوتبال ایران زودتر از اینها نهایی خواهد شد.
***
اعلام آخرین وضعیت انتخاب سرمربی تیم ملی
عضو هیاترئیسه فدراسیون فوتبال توضیحاتی را درباره جلسه دیروز هیاترئیسه ارائه کرد. احسان اصولی درباره جلسه دیروز هیاترئیسه فدراسیون فوتبال اظهار داشت: این جلسه با حضور اکثریت اعضا شکل گرفت. مطابق دستور جلسه مباحث مختلفی مثل اصلاح آییننامه مالی و معاملاتی فدراسیون، طرح موضوع آییننامه پاداش تیمهای ملی و مواردی درباره تیمهای ملی بانوان داشتیم. وی درباره آخرین وضعیت سرمربی تیم ملی فوتبال بزرگسالان نیز گفت: در این باره همکاران در حال گفتوگو هستند. برخی اطلاعات فنی و شرایطی که باید مدنظر داشته باشیم، در حال بررسی است. این مباحث همچنان ادامه دارد. بلافاصله پس از به نتیجه رسیدن که ممکن است به جلسات آتی و اطلاعات بیشتر و تکمیلی نیاز باشد، صحبت خواهیم کرد. سخنگوی فدراسیون فوتبال همچنین درباره اینکه وضعیت انتخاب سرمربی تیم ملی امید به کجا رسید، گفت: مذاکرات اولیه در حال انجام است و گزینههایی مدنظر هستند. گفتوگوهای ابتدایی انجام شده و بلافاصله پس از اینکه تبدیل به نتیجه شود یا در چارچوبی قرار بگیرد که به توافق منجر شود، به یاترئیسه میآید.
ارسال به دوستان
ادعای یک رسانه پرتغالی درباره طارمی
پورتو دل از او نمیکند
قرارداد مهاجم ایرانی باشگاه پورتو پس از بازی بعدی این تیم در هفته آینده تمدید خواهد شد. مهدی طارمی سال ۲۰۲۰ به تیم پورتو پیوست و قراردادی ۴ ساله با این باشگاه پرتغالی امضا کرد. در شرایطی که هنوز یک فصل و نیم دیگر تا پایان قرارداد طارمی با پورتو باقی مانده است، باشگاه پرتغالی قصد دارد آن را حداقل برای ۳ سال دیگر تمدید کند. روزنامه ابولا چاپ پرتغال در شماره دیروز خود خبر داد قرارداد طارمی با پورتو پس از بازی بعدی این تیم مقابل کاساپیا تمدید میشود. این مسابقه شنبه هفته آینده در چارچوب مسابقات لیگبرتر پرتغال برگزار میشود و میتوان انتظار داشت طی روزهای بعد از آن، پورتو طارمی را پای میز تمدید قرارداد بنشاند. پورتو از چند ماه قبل حتی پیش از شروع جامجهانی ۲۰۲۲ به دنبال این بود تا طارمی را برای تمدید قراردادش راضی کند اما مهاجم ایران همه چیز را به بعد از جامجهانی موکول کرد. نگرانی پورتو چندان بیدلیل هم نبود، چرا که طارمی در همان بازی نخست ایران مقابل انگلیس ۲ گل به ثمر رساند و باعث شد توجه رسانهها و چند باشگاه بزرگ اروپایی از جمله آرسنال و منچستریونایتد را به خود جلب کند. حتی چند روز پیش هم «اکرم کنور» خبرنگار فعال در حوزه نقل و انتقالات فوتبال اروپا مدعی شد تیمهایی از ۳ کشور ایتالیا، انگلیس و فرانسه خواهان جذب طارمی هستند اما هیچکدام از این پیشنهادات به صورت رسمی تایید نشد. در نهایت به نظر میرسد طارمی که بهترین روزهای دوران حرفهای خود را در پورتو سپری میکند، به تمدید قراردادش با مدافع عنوان قهرمانی لیگ پرتغال راضی شده و حداقل نیمی از تصمیم برای ترانسفر شدن احتمالیاش به باشگاههای دیگر اروپایی را در اختیار مدیران پورتو قرار داده است. ارسال به دوستان
مکتب حاج قاسم پابرجاست
دکتــر محمدمهــدی ایمانیپور*: ترسیم ماهیت و ابعاد گفتمانی و فرهنگی سردار شهید سلیمانی، اصلیترین پیششرط شناخت شخصیت این شهید بزرگوار محسوب میشود. به عبارت بهتر، اگر کسی پشتوانه اصیل فکری و نگاه ژرفاندیشانه و تعلق ایشان نسبت به گفتمان انقلاب اسلامی و اندیشههای حضرت امام خمینی و حضرت امام خامنهای را بخوبی درک نکند، نمیتواند تصویر جامعی از این سردار مکتبی و تاریخی داشته باشد.
واقعیت امر این است که شهید سلیمانی فرزند خلف امام خمینی و رهبر حکیم انقلاب و عصاره ناب مکتب پویای انقلاب اسلامی محسوب میشود. از این رو است که حاج قاسم فراتر از حماسهساز بودن خود در میادین نبرد، گفتمانساز بوده و هر گونه اقدام یا عملیاتی که شهید سلیمانی در مصاف با دشمنان اسلام و انسانیت صورت میداد، پیوستی فرهنگی داشت. این همان رمز ماندگاری و متعاقبا تثبیت پیروزیهای بزرگ جبهه مقاومت در برابر تروریسم تکفیری ساخته و پرداخته دست غرب و رژیم اشغالگر قدس بود. حاج قاسم، در روز آمادهسازی و عینیسازی «گفتمان مقاومت» از دل «گفتمان انقلاب اسلامی» نقش برجستهای ایفا کرد.
واضح است گفتمان مقاومت برگرفته از مکتب اهل بیت(ع) و گفتمان انقلاب اسلامی است اما تاویل آن در میدان نبرد با دشمنان، مسؤولیت مهمی بود که شهید سلیمانی بخوبی از عهده آن برآمد.
بیدلیل نیست که امروز در کنار شخصیت حاج قاسم از مکتب حاج قاسم سخن میگوییم.
در تفکر و اندیشه دینی، «شهادت»، «نقطه کمال» است نه «نقطه پایان». این همان رمز ماندگاری شهید بزرگوار ما پس از شهادت مظلومانه اوست. اینکه بسیاری از تئوریسینها و استراتژیستها اذعان میکنند شهید سلیمانی از سردار سلیمانی برای دشمنان انقلاب و جهان اسلام خطرناکتر است، ریشه در همین واقعیت دارد. امروز گفتمان مقاومت و مکتب حاج قاسم به دلیل چند وجهی بودن، یگانه نسخه ایستادگی و صلابت در برابر دشمنان را در «جنگ ترکیبی» با آنها نشان میدهد.
شهید سلیمانی، قهرمان جنگ ترکیبی با دشمنان محسوب میشود، زیرا نه تنها در میدان نبرد، بلکه در عرصه فرهنگی- گفتمانی نیز تروریسم تکفیری و مصادر و متعلقات آن را در برابر دیدگان افکار عمومی دنیا به چالش کشید و در نهایت، تومار آن را در هم پیچید.
صورتبندی حماسه بزرگی که حاج قاسم رقم زد، به وضوح نشاندهنده ارزش و عیار آن فرمانده شهید است. زمانی که داعش توسط دشمنان بشریت در منطقه ایجاد شد، شهید سلیمانی در ۲ جبهه نظامی و فرهنگی با دشمنان امنیت منطقه وارد نبرد تمامعیار شد. داعش و دیگر نمادهای تروریسم تکفیری، بهطور مستمر از ابزارهای تبلیغاتی که حامیان آنها در اختیارشان قرار داده بودند، برای این گفتمانسازی کاذب استفاده کردند. تروریسم تکفیری در بستر و زیرساختی متشکل از فضای مجازی و نظایر آن دست به جذب نیرو از سرتاسر دنیا زد. در چنین شرایطی، شهید سلیمانی مسیر بسیار دشواری را در مواجهه با تروریسم تکفیری در پیش داشت. آن شهید والامقام از یک سو باید گفتمان خطرناکی را که تروریسم تکفیری حول آن شکل گرفته بود، هدف قرار میداد و از سوی دیگر، از نبرد علیه تروریسم تکفیری به مثابه فرصتی برای تثبیت و ترویج گفتمان مقاومت استفاده میکرد. حاج قاسم به محور اتصال جریانهای مقاومت در کل منطقه تبدیل شد. وی امنیت کشورهای منطقه را اثرگذار بر یکدیگر میدانست و بر پیوستگی ملتها و دولتها به منظور مقابله با تروریسم و تأمین امنیت تأکید داشت.
گفتمان مقاومت در اندیشه سردار سلیمانی، گفتمان انساندوستی و حفظ ارزشهای فطری بشر است. از این جهت، سردار سلیمانی نه تنها در میان مردم مسلمان بلکه در میان تمام آزاداندیشان و پیروان ادیان جایگاه ویژهای دارد. رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی از شهید سلیمانی به عنوان «شهید بینالمللی مقاومت» یاد کردهاند. شهید بینالمللی مقاومت، یعنی انسان آزادهای که در ذیل «گفتمان مقاومت» میجنگد، خون خود را تقدیم این گفتمان کرده و در نهایت، خونخواهان و وارثان او نیز طرفداران بیشمار محور مقاومت هستند. این همان عزتی است که خداوند به شهید سلیمانی عطا فرموده و نام وی را در قلوب و اذهان مؤمنان و انسانهای آزاده دنیا جاودان و همیشگی ساخته است.
*رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
ارسال به دوستان
سردار صداقت
رها عبداللهی: «افکار عمومی» از مهمترین مؤلفههایی است که حاکمان، چه در جوامع دموکراتیک و چه غیردموکراتیک، ناچارند در سیاستگذاریها به اقناع آن التفات کنند. حاکمیتی که بتواند افکار عمومی را به منزله داور و وجدان جمعی نسبت به سیاستهایش اقناع کرده و همراهیاش را به دست آورد، بسیار سعادتمند خواهد بود؛ چرا که هم به انسجام و همبستگی اجتماعی بیشتری دست مییابد و هم قدرت نرمش بالا میرود. افکار عمومی معمولا نسبت به اموری که در زندگی اجتماعی ملموستر است، حساسیت بیشتری نشان میدهد. سیاستهای برونمرزی یک نظام سیاسی ظاهرا ارتباط مستقیمی با زندگی مردم ندارد اما آنجا که افکار عمومی به آن سمت رود که یک سیاست برونمرزی را در تضاد با امنیت اقتصادی و حتی جانی خود قلمداد کند و توجیهی برای آن نیابد، آنگاه امنیت روانی جامعه متأثر میشود و نیاز است نسبت به آن بین حاکمیت و جامعه مفاهمه صورت گیرد و حاکمیت در یک فضای نرمافزاری و فرهنگی، افکار عمومی را اقناع کند.
* افکار عمومی ایرانیان چگونه سیاستهای برونمرزی نظام را پذیرفت؟
با شروع حرکت ماشین جنگی ویرانگر داعش در سوریه و رسانهای شدن فعالیتهای مستشاری ایران در جنگ با تروریستها در ابتدای دهه 90، انتشار اخبار نادرست و تحلیلهای جهتدار علیه سپاه به اوج رسید؛ بهگونهای که حتی مدافعان فداکار و مظلوم حرم را بیهیچ شرمی مدافعان اسد مینامیدند. این فضا لزوم تبیین هر چه بیشتر و تلاش برای اقناع و همراهی افکار عمومی داخلی و جواب دادن به سوالات و شبهات جامعه را بیشتر میکرد. مانند این سوالات که نیروهای نظامی ما در سوریه چه میکنند؟ و آیا این مردم ایران هستند که دارند هزینه ابقای حکومت اسد را میدهند؟ این سوالات اگرچه بیشتر از طرف بوقچیهای ملکه انگلیس و آلسعود به جامعه پمپاژ و در فضای مجازی وایرال میشد اما به خاطر گیرایی آن در بین برخی اقشار جامعه، چالشی بود که نظام ناچار باید فعالانه با آن برخورد میکرد؛ در غیر این صورت در جبهه جنگ نرم شکست سختی میخورد.
چنین فضایی موجب شکلگیری این تحلیل میشد که حداقل بخش قابل توجهی از افکار عمومی ایرانیان در نقطه مقابل تفکر مقاومت و اقدامات سپاه در فرامرزها قرار دارد. اما همین مردم دیماه 98 پس از شهادت سردار سلیمانی، در بدرقه او تشییعی 25 میلیونی برگزار کردند. مقایسه فضای غالب بر جامعه در ابتدای دهه 90 با فضای دیماه 98 و موج حداکثری همراهی، همدلی و قدردانی با مجری راهبردی سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی، از وجود متغیرهایی در افکار عمومی جامعه ایرانی خبر میدهد که در قامت بلند قهرمان ملی ایرانیان، سردار سلیمانی تبلور یافته است.
آن حضور گسترده، تحلیلهای قبلی را از خاصیت تهی کرد و نشان داد غالبا در فضای خلأ ذهنی اتفاق افتاده یا استقرای ناقصی از روی ظاهر بوده است. رسانههای معاند با امواج خروشان جمعیت دهها میلیونی مردم ایران مواجه بودند که در فقدان عامل شماره یک راهبردهای منطقهای نظام به تکاپو افتادهاند. اگرچه ابتدا در تلاشی عبث این واقعه را به پروپاگاندای حاکمیت یا اجبار دولت(!) نسبت دادند اما هرگز نتوانستند از ابراز تعجب خود طفره بروند یا از عهده تحلیل ابعاد این حضور عظیم بربیایند. چنانکه مقام معظم رهبری نیز فرمودند، تشییع سردار، ژنرالهای جنگ نرم استکبار را متحیر کرد. آنان میدیدند بعد از از میان برداشتن سد بزرگی مثل سلیمانی، سد بلندتری از افکار عمومی ایرانیان را در مقابل دارند.
* فرماندهای پیروز، کاریزمایی موفق
کاریزما جذابیتی انفرادی است که اثری جمعی دارد. فرد دارای کاریزما به قدرت اقناع و همراهی جامعه دست مییابد. رسیدن به این جایگاه نه یک اتفاق که یک روند است. ویژگیهای بسیاری در سردار سلیمانی از او کاریزمایی قدرتمند در جلب همراهی و همدلی جامعه ایرانی ساخته بود و مردمی را که القا میشد نتوانستهاند با حاکمیت درباره فعالیتهای برونمرزیاش به مفاهمه برسند و همواره پذیرای شایعات و نقدهای دور از واقع نسبت به مقاومت بودند مجذوب مرد شماره یک مقاومت کرد. توجه به این ویژگیها کمک میکند الگوی موفق اقناع افکار عمومی جامعه را که لازمه توفیق در حکمرانی است، استخراج، تبیین و تکثیر کنیم. یکی از این خصوصیات صداقت بود.
مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خانواده و اعضای ستاد بزرگداشت سردار سلیمانی، صداقت را از صفات سردار سلیمانی دانستند. یکی از مهمترین عواملی که به سردار سلیمانی کاریزما یا قدرت اقناع میداد، تحقق وعده صادق نابودی داعش بود. صداقت سنگبنای اقناع است. بزرگترین مانع و مشکل در مناسبات و روابط انسانها، کژی و ناراستی و دروغ است. دروغ بهطورکلی زمینهها و مبانی شکلگیری اقناع را تضعیف و سپس تخریب میکند.
سردار سلیمانی در شرایطی که آمریکاییها به عنوان رأس ائتلاف بینالمللی علیه داعش، با اطمینان میگفتند شکست و نابودی کامل داعش 30 سال زمان میبرد، در کنگره بزرگداشت شهدای گیلان پشت تریبون میرود و با قاطعیت وعده میدهد کمتر از 3 ماه دیگر پایان حکومت داعش در این کره خاکی خواهد بود. این وعده البته کمتر از ۲ ماه بعد یعنی آبانماه 96 محقق شد و موجی از شادی را در دل ملتهای منطقه به وجود آورد. شاید بیش از نابودی داعش، شیرینی وفای به عهد سردار بود که کام ایرانیان را شیرین کرد و احساس قدرت و عزتشان را در دنیا بالاتر برد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|