|
رئیسجمهور برزیل: از فلسطین حمایت میکنیم
لولا داسیلوا، رئیسجمهوری برزیل در حاشیه مراسم تحلیف خود در دیدار ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین گفت: ما با جدیت از حقوق ملت فلسطین حمایت کرده و برای تحقق آزادی و استقلال و تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ تلاش میکنیم.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سیدحسن نصرالله:
اگر شهید سلیمانی نبود آمریکا تمام منطقه را اشغال میکرد
دبیرکل حزبالله لبنان به مناسبت سالروز شهادت فرماندهان پیروزی سخنرانی کرد و گفت: هدف از ترور سردار سلیمانی دور کردن مهمترین خطر راهبردی از اسرائیل بود.
سیدحسن نصرالله گفت: تصمیم گرفته بودم جمعه سخنرانی کنم و درباره مسائل محلی لبنان سخن بگویم، خیلی هم برای این کار آماده بودم اما این برنامه لغو شد که البته باعث برخی تفسیرها شد. در اینجا از کسانی که نگران شدند عذرخواهی میکنم. نصرالله افزود: من در رسانههای عبری و برخی کشورهای حوزه جنوبی خلیجفارس دیدم که من زیر دستگاه ونتیلاتور قرار گرفتهام یا آنکه در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستم اما به شما میگویم من از 30 سال پیش با این مشکل حساسیت مواجه هستم.
وی در ادامه با تسلیت سومین سالروز شهادت سردار دلها به رهبر معظم انقلاب گفت: شهید حاجقاسم سلیمانی برای ۲ دهه فرماندهی نیروی قدس را به عهده داشت که مسؤولیت وضعیت جهادی در منطقه ما بود که عنوان آن قدس و بیتالمقدس است. دبیرکل حزبالله لبنان ادامه داد: یکی از عواملی که عظمت هر فرد یا جایگاه او را مشخص میکند، عمل او در دنیا و دستاوردهایش است که از عظمت عملکرد و اقدامات شهید قاسم سلیمانی به جایگاه او میرسیم.
وی در ادامه سخنرانی خود که به مناسبت سومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی ایراد کرد، به خصوصیات و ویژگیهای منحصر به فرد شهید سردار حاجقاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: حاجقاسم سرباز ولایت بود همان گونه که دیگران را به آن توصیه میکرد. حاجقاسم توانست در طول ۲ دهه با هماهنگ کردن محور مقاومت در برابر توطئهها و سناریوهای آمریکا بایستد.
سیدحسن نصرالله در بخش دیگری از سخنانش به سناریوی آمریکایی «خاورمیانه جدید» اشاره کرد و گفت: طرح آمریکا در منطقه، طرح سلطهجویی و هیمنه و تصاحب ثروتهای منطقه مثل نفت و گاز است. نخستین چیزی که شهید سلیمانی و فرماندهان و شهدای دیگر با آن روبهرو شدند، نسخه اول طرح خاورمیانه جدید در لبنان و فلسطین بود.
وی با بیان اینکه حادثه 11 سپتامبر به طرح آمریکا برای ورود به افغانستان، عراق و نزدیک شدن به ایران و سوریه انگیزه داد، تصریح کرد: اگر جنگ اسرائیل علیه لبنان در سال ۲۰۰۶ موفق شده بود، علیه سوریه هم جنگ میشد اما این اتفاق نیفتاد و نقش شهید سلیمانی اینجا مشخص میشود.
سیدحسن نصرالله تاکید کرد: زمانی که فرمانده قاسم سلیمانی وارد منطقه ما شد، چند خصوصیت داشت که از میان آنها شخصیت او یعنی صداقت و اخلاصش بارز بود. وی افزود: متاسفانه برخی اینگونه تصور میکنند که گروههای ملی و جنبشهای مقاومت وابسته به ایران هستند، در حالی که واقعیت عکس آن است. رهبر مقاومت گفت: اگر اسرائیل در جنگ لبنان (33 روزه) به پیروزی میرسید، نوبت به سوریه میرسید و در اینجا نقش شهید سلیمانی نمایان میشود. سیدحسن نصرالله ادامه داد: اگر سوریه مقاومت نمیکرد و اگر اراده مقاومت در عراق نبود و اگر سلیمانی و مغنیه وجود نداشتند، آمریکا اکنون تمام منطقه را به اشغال خود درآورده بود. دبیرکل حزبالله تصریح کرد: هدف از ترور [سردار سلیمانی] دور کردن مهمترین خطر راهبردی از اسرائیل بود.
***
شیخ زکزاکی:
پیمودن راه شهید سلیمانی بر هر آزادیخواهی واجب است
شیخ «ابراهیم زکزاکی» رهبر جنبش اسلامی نیجریه در سومین سالروز شهادت شهید سپهبد قاسم سلیمانی، در گفتوگو با وبسایت عربی خبرگزاری فارس، خواستار استمرار راه این شهید بزرگ شد. شیخ ابراهیم زکزاکی تأکید کرد: «بر هر مسلمان و آزادیخواهی واجب است راه او را بپیماید و مکتبش را زنده نگاه دارد». شیخ زکزاکی در توصیهای به جوانان محور مقاومت گفت: «جوانان مقاومت باید علیه کشورهای مستکبر باشند، زیرا این تنها راه برای نجات مردم و به دست آوردن آزادی است». رهبر جنبش اسلامی نیجریه سال گذشته نیز در پیامی سالگرد شهادت فرمانده شهید نیروی قدس سپاه را تسلیت گفته بود.
***
نخستوزیر عراق:
هدف قرار دادن فرماندهان نصر در همه قوانین محکوم است
«محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق بامداد دیروز (سهشنبه) در سالروز شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نایب رئیس شهید سازمان الحشدالشعبی عراق پیامی در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر منتشر کرد. نخستوزیر عراق نوشت: «یادآور شدن فرماندهان نصر و قهرمانیهای آن در تقابل با ستمکارترین گروه تروریستی افراطی که تاریخ معاصر ما به خود دیده، وظیفه است». السودانی اضافه کرد: «هدف قرار دادن آنها (فرماندهان نصر) در تمام پروتکلها و قوانین بینالمللی اقدامی محکوم است. از این رو دولت ما در تلاش خواهد بود تا حاکمیت را تثبیت کند و برای عراقی مستقل در سیاستهای خود که قادر به محافظت از فرزندانش است، اقدام کند».
ارسال به دوستان
«تلآویو تمام تلاش خود را برای ممانعت از 1+5 و ایران انجام میدهد»
نتانیاهو: احتمالا توافق هستهای احیا میشود
گروه سیاست خارجی: نخستوزیر ماجراجوی رژیم صهیونیستی در نخستین نشست کاری کابینهاش همانطور که انتظار میرفت نوک پیکان سیاست خارجی تهاجمی خود را به سمت برنامه هستهای ایران و مذاکرات احیای برجام گرفت.
«بنیامین نتانیاهو» سهشنبه طی سخنرانی در نخستین جلسه کاری کابینه جدید تلآویو گفت این رژیم هر کاری برای جلوگیری از احیای توافق هستهای با ایران انجام میدهد. نتانیاهو اظهار داشت: با وجود حوادث داخلی ایران، هنوز احتمال بازگشت به توافق هستهای وجود دارد و ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آن انجام خواهیم داد. وی در این باره ادعا کرد: «ما هر کاری انجام خواهیم داد تا از بازگشت به توافق بد هستهای جلوگیری کنیم. بر خلاف تصور عموم، توافق خطرناک هستهای لغو نشده است. من فکر میکنم این احتمال هنوز وجود دارد. ما این کار را خواهیم کرد». نتانیاهو با انتقاد از کابینه قبلی تلآویو به رهبری «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید» نخستوزیران گردشی به دلیل عدم حفاظت از امنیت تلآویو، اظهار داشت: «برای جلوگیری از توافق هستهای به جهت حفظ امنیت خود، با قدرت عمل خواهیم کرد. رژیم ایران غیرنظامیان بیگناه را میکشد. برای جلوگیری از استقرار ایران در سوریه و جاهای دیگر سختتر تلاش کنید». وی پیش از این نیز در جلسه تحلیف و رأی اعتماد کابینه خود در کنست مدعی شده بود همه توان خود را برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران به کار خواهد گرفت.
تصویری که نتانیاهو در همین روزهای نخست دولت جدیدش از خود به نمایش گذاشته، نشان میدهد مواجهه با ایران بویژه برنامه هستهای تهران، اولویت اصلی امنیت قومی و دیپلماسی کابینه جدید خواهد بود. در این میان انتخاب «الی کوهن» به عنوان وزیر جدید خارجه رژیم صهیونیستی برای ناظران معنایی جز این ندارد که تلآویو در دوره پیش رو، کارزار امنیتی و دیپلماتیک خود علیه تهران را بازآفرینی خواهد کرد. کوهن در دوره ریاستش بر موساد با همراهی نتانیاهو، مسؤول مستقیم هدایت عملیات خرابکارانه و ترور در ایران بود، چه اینکه چند روز قبل نتانیاهو ملاقاتی هم با «دیوید بارنیا» رئیس فعلی موساد درباره ایران ترتیب داد.
نتانیاهو از زمان آغاز مذاکرات هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی که منتج به برجام شد، مخالف سرسخت توافق است. تصویر نمادین مخالفت او به سال 2015، قبل از امضای برنامه جامع اقدام مشترک برمیگردد که بیبی صهیونیستها در کنگره آمریکا در مخالفت با توافق با ایران صحبت کرد. درباره این اتفاق بعدها نقل شد که عصبانیت «باراک اوباما» رئیسجمهور وقت آمریکا را به دنبال داشته است.
نتانیاهو در کنگره آمریکا گفت: «اگر توافقی که اکنون در حال مذاکره است توسط ایران پذیرفته شود، آن توافق مانع از دستیابی ایران به سلاحهای هستهای نمیشود، بلکه تضمین میکند ایران به سلاحهای هستهای دست خواهد یافت».
از همین رو است که کارشناسان و مقامات غربی و عبری، نگرش نتانیاهو درباره برنامه هستهای ایران را عملا ناممکن و غیرعقلانی میدانند، چرا که نتانیاهو به دنبال راهبرد غیرعملی و به تاریخ پیوسته «غنیسازی صفر» نسبت به برنامه هستهای تثبیت شده و تضمین شده ایران میگردد!
طی سال گذشته خیلی از مقامات امنیتی و سیاسی در واشنگتن و تلآویو، پیشرفت فعلی برنامه هستهای ایران را که مدعی هستند فاصله چندانی تا ساخت بمب اتم ندارد، به خاطر سیاست نادرست نتانیاهو در متقاعد کردن دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق ایالات متحده به خروج از برجام میدانند و به شماتت نخستوزیر جنجالی اسرائیل پرداختهاند.
بنابراین بنیامین نتانیاهو در جایگاه سال 2015 قرار ندارد که بخواهد تاثیر فراوانی بر معادلات بگذارد کما اینکه سال 2015 هم نتوانست از حصول توافق جلوگیری کند، بویژه در دوره فعلی که واشنگتن تقریبا هیچ گزینه دیگری جز توافق و میز مذاکره در برابر ایران ندارد.
با این حال، در دوره کنونی که کابینه تندروی نتانیاهو باعث ایجاد یک هراس جمعی در سرزمینهای اشغالی شده و مقامات صهیونیست به وضوح نسبت به از هم پاشیدگی اسرائیل از پی این کابینه هشدار میدهند، نتانیاهو شاید بخواهد با انتقال ماجراجویی به خارج از سرزمینهای اشغالی، حواسها را از داخل پرت کند اما به اعتقاد کارشناسان، تلآویو قادر نیست اجماعی در حمایت از ماجراجوییهای خطرناک احتمالیاش علیه ایران ایجاد کند و رژیم صهیونیستی خود در حال تجربه نوعی از انزوای بینالمللی بهسر میبرد.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص چندی قبل در گزارشی نوشت: مقامات اسرائیلی مدعی هستند که ایالات متحده همچنان به دنبال دستیابی به توافق احیای برجام است و در این مسیر از حمایت نهادهای دفاعی آمریکا هم برخوردار است. مقامات اسرائیلی مدعی هستند ایالات متحده درک میکند برای ایران دشوار است که اعتراضات اخیر را بدون بهبود وضعیت اقتصادی پایان بخشد، بنابراین احیای برجام ممکن است به نفع ایران باشد.
در گزارش این روزنامه عبری آمده: برجام از حمایت گستردهای در ایالات متحده برخوردار بود تا اینکه ایران از روسیه در جنگ با اوکراین حمایت کرد و با آنها قراردادهای تسلیحاتی امضا کرد. این امر ازسرگیری مذاکرات را دشوارتر کرد. بنا بر گزارشهای منابع عبری، تلآویو بر این باور است اظهارات «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا درباره مرگ توافق هستهای بیشتر به عنوان یک «لغزش زبانی» است تا سخنانی الزامآور و سطوح نظامی در آمریکا امضای توافق هستهای با ایران را تأیید میکنند. اشاره صهیونیستها به انتشار ویدئویی است که رئیسجمهور آمریکا در آن میگوید «برجام مرده است اما آمریکا نمیخواهد به دلایلی مرگ آن را اعلام کند». مقامات دولت ایالات متحده که با هاآرتص صحبت کردهاند و از این موضوع اطلاع داشتند، بیان داشتند در گفتوگو با مقامات ارشد ایالات متحده، این برداشت را از اظهارات آنها کردند که با وجود شرایط چالشبرانگیز، طی چند ماه آینده یک چرخش قابل توجه در توافق هستهای در راه است.
به گزارش این روزنامه عبری، در زمان دولت لاپید-بنت، مقامات اسرائیلی گفتوگوهای محرمانهای را برای ارزیابی آمادگی اسرائیل برای درگیری نظامی با ایران آغاز کردند. یک مقام آگاه به این موضوع گفت: اوضاع به حدی پیش رفته است که وظیفه تهیه طرحهای عملیاتی جدید، تهیه بودجه برای خرید تسلیحات و تهیه تجهیزات ویژه مورد نیاز برای چنین عملیاتی به آنها سپرده شده است. دولت خروجی بودجه هنگفت میلیارد دلاری را برای حمله به ایران، خرید تسلیحات پیشرفته و افزایش روابط نظامی با ایالات متحده، کشورهای حاشیه خلیجفارس و سایر متحدانش تدارک دیده است. با این وجود، یک مقام اسرائیلی به هاآرتص گفت: «اسرائیل بدون حمایت و همکاری آمریکا، هیچ ظرفیت عملی برای حمله موثر به ایران ندارد و هرکس خلاف این را بگوید عمدا دروغ میگوید».
مقامات اسرائیلی که در گفتوگوهای محرمانه درباره ایران شرکت کردهاند، این موضوع را مطرح کردند که اسرائیل باید یک جبهه بینالمللی علیه ایران را حفظ کند. این در رابطه با نگرانی از اینکه برنامههای دولت آتی اسرائیل ممکن است توسط دولت آمریکا با واکنش منفی مواجه شود و در نتیجه همکاری نظامی درباره ایران را به خطر بیندازد، گفته شده است. همتایان آمریکایی به مقامات اسرائیلی در این باره هشدار داده بودند.
طبق گزارش هاآرتص، تشکیلات دفاعی اسرائیل امیدوار است تجربه نتانیاهو درباره مساله ایران و اعتقاد او به اهمیت همکاری تنگاتنگ با ایالات متحده به او کمک کند تا هرگونه تلاش برای به چالش کشیدن روابط ایالات متحده و اسرائیل توسط شرکای ائتلاف یا وزرای خود را دفع کند. مقامات امنیتی اسرائیل از این بیم دارند که دولت آینده فاقد خرد کافی برای گام نهادن روی طناب ظریف تحریک آمریکاییها باشد. یک مقام ارشد اسرائیلی گفت: «اینطور که اوضاع پیش میآید، مسیر خوبی پیش نمیرود و آمریکاییها این را پنهان نمیکنند».
اخیرا دولت بایدن نسبت به مذاکرات هستهای در مواضع خود تعدیل انجام داده و به دیپلماسی بازگشته است. تونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور اوایل دیماه گفت تنها راه برای رویارویی با ایران مسیر مذاکره و دیپلماسی است. بلینکن گفت دیپلماسی مسیر مورد ترجیح در قبال ایران است. وی همچنین گفت: «تلاشهای دیپلماتیک برای توافق با ایران و اطمینان از پایبندی این کشور به توافق هستهای را ادامه خواهیم داد». اظهارات بلینکن در حالی مطرح شد که چند تن از مقامات دولت بایدن به وضوح از خروج از برجام و مذاکرات هستهای و از اولویتهای واشنگتن صحبت کردند. از جمله سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در گفتوگو با شبکه الجزیره گفت مذاکره با ایران فعلا در دستور کار دولت جو بایدن نیست. وی گفت: «مذاکرات هستهای با ایران در دستور کار قرار ندارد و ما بر چگونگی تعامل نظام ایران با مردمش متمرکز شدهایم». «جان کربی» در گفتوگو با شبکه الجزیره به مسائل مختلفی از جمله مذاکرات رفع تحریمها پرداخت. رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران نیز با تجدید نظر در اظهارات قبلی خود درباره توافق هستهای گفت که برجام نمرده است. رابرت مالی در مصاحبه با رادیو آزاد اروپا در پاسخ به این سوال که آیا برجام مرده است، گفت: «وظیفه من نوشتن آگهی ترحیم نیست، وظیفه من محافظت از منافع ایالات متحده و تقویت آن است».
ارسال به دوستان
رئیس پلیس کنگره آمریکا درباره شورشی جدید مثل حادثه 2021 ابراز نگرانی کرد
ترس از ششم ژانویه دوم!
ترامپ: شاید از حزب جمهوریخواه بروم
گروه بینالملل: رئیس پلیس کنگره آمریکا درباره تهدید شورش جدید مشابه حمله ششم ژانویه ۲۰۲۱ طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره هشدار داد و گفت شاید این شورش مجدد به سقوط کنگره منجر شود. «تام منگر» رئیس پلیس کنگره آمریکا درباره تهدید شورش جدید مشابه حمله ششم ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا هشدار داد. او در بیانیهای اعلام کرد: «با توجه به وضعیت قطبی شده ملت ما، حملهای مشابه حملهای که دپارتمان ما ششم ژانویه ۲۰۲۱ متحمل شد، میتواند دوباره انجام شود». وی افزود: اگر این اتفاق غیرقابل تصور رخ دهد، ما آماده خواهیم بود. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رئیس پلیس کنگره آمریکا گفت پلیس کنگره آمریکا بیش از ۱۰۰ پیشرفت قابل توجه را در ۲ سال گذشته برای کنترل چنین حادثهای اجرایی کرده، از جمله مشارکت قوی با دهها آژانس مجری قانون داخل و اطراف واشنگتن.
ششم ژانویه ۲۰۲۱ بعد از اینکه دونالد ترامپ ادعا کرد نتایج انتخابات به دلیل تقلب در آن نامعتبر است، حامیان وی به ساختمان کنگره هجوم بردند تا مانع جلسه قانونگذاران برای تایید پیروزی جو بایدن شوند. دستکم ۵ نفر در جریان آن یورش کشته شدند. محاصره ۶ ژانویه بزرگترین حمله به کنگره آمریکا از زمانی بود که ارتش بریتانیا این ساختمان و سایر بناهای مهم را در جنگ ۱۸۱۲ به آتش کشید. این حادثه به دومین استیضاح ترامپ از سوی مجلس نمایندگان در کنترل دموکراتها منجر شد که رئیسجمهور وقت را به تحریک شورش متهم کردند. این حادثه همچنین به تحقیقات کنگره و صدها مورد پیگرد قانونی افراد متهم به دست داشتن در آن منتهی شد. صحبتهای منگر در حالی منتشر میشود که پرونده ترامپ برای موضوع حمایت از حمله ششم ژانویه در دستور کار است و شاید این پرونده باعث شود ترامپ برای همیشه ردای سیاست در آمریکا را از تن بیرون کند. بر اساس اسناد تازه انتشار یافته جمعآوری شده توسط کمیته منتخب تحقیق مجلس نمایندگان درباره حمله ششم ژانویه به کنگره آمریکا، متنی که بین جولی رادفورد، رئیس دفتر ایوانکا ترامپ و هوپ هیکس، دستیار کاخ سفید رد و بدل شده، نشاندهنده خشم آنها از اقدامات دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت در آن روز است که به وجهه آنها به لحاظ حرفهای آسیب زده است. هیکس ششم ژانویه ۲۰۲۱ در پیامی متنی برای رادفورد نوشت: «ظرف یک روز، به هر فرصتی در آینده... پایان داد. و همه ما که شغلهای (پیشنهادات شغلی) به صف نداشتیم، همیشه بیکار خواهیم ماند. من خیلی عصبانی و ناراحتم. همه ما حالا شبیه تروریستهای داخلی هستیم. این باعث بیکاری همه ما شد». رادفورد هم در پاسخ تایید میکند فرصت یافتن شغل برای آنها بعد از دولت ترامپ از دست رفته است. این روایت بخشی از اسناد کمیته تحقیقات کنگره است که تکمیلکننده انتشار گزارش گسترده آن بوده است. از دیروز (سهشنبه سوم ژانویه) با آغاز کنگره جدید، اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا از کنترل دموکراتها که به آنها اجازه چنین تحقیقاتی را درباره ترامپ داد، خارج شد و به دست جمهوریخواهان افتاد. این ۲ مقام سابق کاخ سفید همچنین در مکالمه متنی خود «آلیسا فرح گریفین» که یک ماه قبل از این حادثه از سمت دستیاری کاخ سفید کنارهگیری کرده بود را به دلیل اقدام بموقع «نابغه» توصیف میکنند. پیشتر رسانههای آمریکایی از انتشار گزارش کمیته تحقیقات ششم ژانویه در ارتباط با حمله هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا خبر دادند. این گزارش که بعد از ۱۸ ماه بررسی و تحقیق منتشر شده به جزئیات یافتههای این کمیته درباره حادثه ششم ژانویه پرداخته و به این نتیجه رسیده که رئیسجمهور سابق آمریکا نقش کلیدی در تحریک منجر به این حادثه مرگبار داشته است. در این گزارش آمده است عامل مرکزی ششم ژانویه یک نفر بود، دونالد ترامپ که بسیاری دیگر از او پیروی کردند. هیچ یک از حوادث روز ششم ژانویه بدون او اتفاق نمیافتاد. کمیته تحقیقات که شامل ۲ جمهوریخواه و ۷ دموکرات بود، این گزارش ۸۱۴ صفحهای را بر اساس اظهارات بیش از ۱۰۰۰ شاهد، اطلاعات به دست آمده از میلیونها سند و ۱۰ جلسه استماع عمومی تهیه کرده است. فاکس نیوز گزارش داد: این کمیته در گزارش جامع خود توصیه کرده که قانون اساسی اصلاح شود و یک بند به متمم چهاردهم آن اضافه شود مبنی بر اینکه فرد مشخص شده در این گزارش، یعنی شخص دونالد ترامپ نتواند در آینده قدرت را در اختیار بگیرد. در همین رابطه، یکی از دستیاران کلیدی دونالد ترامپ گفت: «همه ما در حال حاضر شبیه تروریستهای داخلی به نظر میرسیم». هوپ هیکس، مدیر سابق ارتباطات دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا این جمله را در متنی به جولی رادفورد، رئیس دفتر ایوانکا ترامپ، دختر و مشاور ارشد ترامپ در عصر شورش مرگبار به کنگره ابراز کرده بود. این بخشی از تبادل نظر افشاگرانه این ۲ نفر است که به عنوان مدارک تاییدکننده توسط کمیته ششم ژانویه مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شد. این کمیته درباره تلاشهای ترامپ برای باقی ماندن در رأس امور به رغم شکست در برابر جو بایدن تحقیق کرده است. البته ترامپ اعلام کرده تمام این موضوع پروندهسازی علیه او است و قصد دارند نگذارند دوباره در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. به نظر میرسد بخش اعظمی از جمهوریخواهان با توجه به نتایح نهچندان درخشان طرفداران ترامپ در انتخابات میاندورهای کنگره میخواهند او را برای همیشه کنار گذاشته و به سمت گزینهای دیگر مثل دنتیس و پنس بروند که در دایره جمهوریخواهان تعریف شده و افراد مورد وثوق هستند.
***
ترامپ از حزب جمهویخواه میرود؟
رئیسجمهور سابق آمریکا با انتشار یک مقاله بر ضرورت جدا شدن از حزب جمهوریخواه این کشور در صورت حمایت نکردن جمهوریخواهان از نامزدی او برای ریاست جمهوری تاکید کرد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا از احتمال وقوع یک «فاجعه» برای حزب جمهوریخواه آمریکا صحبت کرد و گفت ممکن است با نامزد شدن از جانب یک حزب ثالث در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا در آرای محافظهکاران چنددستگی ایجاد کند. ترامپ در روزهای اخیر مقالهای را در شبکه اجتماعی خودش موسوم به «تروث سوشال» به اشتراک گذاشت که در آن از او برای راه انداختن یک کارزار انتخاباتی به نمایندگی از یک حزب ثالث در صورتی که رهبران جمهوریخواه از نامزدی او برای ریاست جمهوری ال ۲۰۲۴ حمایت نکنند، درخواست شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|