|
اخبار
افتتاح ۴ ایستگاه جدید مترو در اسفند
مدیرعامل متروی تهران با اعلام موفقیتآمیز بودن تست گرم نیمه میانی خط ۶ مترو، گفت: ۴ ایستگاه مترو اسفندماه افتتاح میشود. محسن هرمزی در گفتوگو با ایسنا با اعلام خبر موفقیتآمیز بودن تست گرم نیمه میانی خط ۶ مترو، گفت: خط ۶ مترو به صورت جزیرهای افتتاح شد یعنی بین ایستگاه امام حسین تا تربیت مدرس به طول ۹.۵ کیلومتر اتصال برقرار نبود. وی با بیان اینکه تست بخش میانی خط ۶ مترو با موفقیت انجام شد، گفت: حالا میتوانیم ارتباط جنوب شرق تهران به شمال غرب تهران را ایجاد کنیم. وی با بیان اینکه پیش از این از ایستگاه دولتآباد تا امام حسین در نیمه جنوبی خط ۶ مسافران تردد میکردند و از سوی دیگر حدفاصل تربیت مدرس تا ایستگاه ستاری فعال بود و در این بخش ۳ رام قطار به نوعی حبس شده بود، چرا که با شبکه کلی مترو ارتباط نداشتند، گفت: شب گذشته حدفاصل ایستگاه تربیت مدرس به سمت امام حسین و بالعکس برقدار و تست گرم این مسیر نیز با موفقیت انجام شد و با برقدار کردن این مسیر عملا در فاز ۹۰ درصد پیشرفت قرار گرفتیم. هرمزی با بیان اینکه تا پایان سال ایستگاههای ولیعصر، 7 تیر، کارگر و لاله در خط ۶ مترو به بهرهبرداری میرسد، گفت: سال آینده نیز ایستگاه بهار شیراز و نجاتاللهی در بخش میانی خط ۶ که مرکز شهر را پوشش میدهند، به این تعداد اضافه میشود.
***
۲۰۰ هزار زن، بانوی فرهنگیار ترافیک شدند
معاون اجتماعی پلیس راهور فراجا از آموزش ۲۰۰ هزار زن در طرح بانوان فرهنگیار ترافیک خبر داد. چهارمین همایش بانوان فرهنگیار ترافیک، دیروز در سالن همایش نورالرضا پلیس راهور فراجا برگزار شد. سرهنگ حسنزاده معاون اجتماعی پلیس راهور ضمن خوشامدگویی به همسران و خواهران شهید و سایر بانوان حاضر در همایش بانوان فرهنگیار ترافیک و گرامیداشت روز زن، اظهار داشت: این طرح سال ۹۸ و با هدف آموزش و فرهنگسازی در خانواده و همچنین جلب مشارکتهای اجتماعی بانوان آغاز شد و تا به امروز نیز در حال انجام است. وی گفت: تاکنون بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر تحت آموزش این طرح قرار گرفتهاند و انشاءالله سال بعد این تعداد به ۲ برابر خواهد رسید. سرهنگ حسنزاده خاطرنشان کرد: بهبود فرهنگ صحیح رانندگی از جمله مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
***
رتبههای قطعی معلمان تا پایان سال تعیین خواهد شد
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره تأخیر در تعیین رتبه قطعی معلمان گفت: امیدواریم تا پایان سال رتبههای قطعی معلمان اعلام شود. حجتالاسلام احمدحسین فلاحی درباره تأخیر در تعیین رتبه قطعی معلمان اظهار کرد: رتبهبندی معلمان سال گذشته در مجلس تصویب شد، دولت دوازدهم 5 هزار میلیارد تومان برای این موضوع اختصاص داده بود که دولت فعلی 38 هزار میلیارد تومان برای 1.5 سال اجرای رتبهبندی تأمین کرده است. وی افزود: آموزشوپرورش باید به روند تعیین رتبه قطعی معلمان سرعت دهد اما مشکل فعلی این است که بارگذاری آثار پژوهشی و سوابق آموزشی معلمان در سامانه و روند بررسی آن طولانی شده است. عضو کمیسیون آموزش مجلس بیان کرد: طبق اعلام آموزش و پرورش، رتبه یک یا همان آموزشیار معلم برای تمام فرهنگیان صادر شده است اما بیشترین جمعیت مربوط به رتبههای 2، 3، 4 و جمعیت کمتری برای رتبه 5 است که باید سریعتر رتبه قطعی افراد مشخص شود. وی با اشاره به اینکه امیدواریم تا پایان سال رتبههای قطعی معلمان اعلام شود، متذکر شد هدف اصلی رتبهبندی ارتقای کیفیت و ارتقای جایگاه معلم است. فلاحی درباره تعیینتکلیف استخدامی معلمان غیررسمی گفت: طرحی در دستور کار مجلس است تا تمام معلمان غیررسمی که با آموزشوپرورش همکاری داشتند ساماندهی شده و به لحاظ استخدامی تعیینتکلیف شوند.
***
۳۸ درصد آلودگی هوا ناشی از ناوگان فرسوده است
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران گفت: یکی از اولویتهای مهم برای کاهش آلودگی هوا اسقاط وسایل نقلیه فرسوده است. محمدمهدی میرزاییقمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اسقاط خودروهای فرسوده اظهار کرد: ما ناوگان سواریهای شخصی تاکسی و وانت را مورد بررسی قرار دادیم و متوجه شدیم که از نظر تعداد حدود ۷ درصد سهم دارند اما سهم انتشار این وسایل نقلیه در آلودگی هوا ۳۸ درصد است. وی ادامه داد: این درصد نشان میدهد خودروهای فرسوده چقدر بیشآلاینده هستند و مقدار زیادی آلودگی تولید میکنند و لازم است چنین موضوعی مدنظر قرار گیرد. مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران یادآور شد: مطالعاتی که در شرکت کنترل کیفیت هوا داشتیم نشان داد یک سواری فرسوده کاربراتوری نسبت به مشابه یورو ۴ و یورو ۵ خود، ۲۶ برابر بیشتر آلایندگی تولید میکند. میرزاییقمی تاکید کرد: یکی از اولویتهای مهم برای کاهش آلودگی هوا اسقاط وسایل نقلیه فرسوده است یعنی خودرویی به مراکز اسقاط برود و کاملا از چرخه ناوگان حملونقل خارج شود.
***
هشدار وزیر درباره تعطیلات بدون برنامه مدارس
وزیر آموزشوپرورش گفت: تعطیلات بدون برنامه به آموزشوپرورش کشور ضربه میزند، باید تعطیلات را ساماندهی و برنامهریزی کرد. یوسف نوری در هزار و بیست و سومین جلسه شورای عالی آموزشوپرورش اظهارکرد: تنوعبخشی به محیط آموزشی دانشآموزان و ایجاد شور و نشاط در مدارس و راهاندازی اردوهای علمی و هدفمند از ضروریات آموزشوپرورش کشور است. وی بیان کرد: برای اجرای سند تحول بنیادین لازم است قوانین موجود تنقیح و اصلاح شود تا موانع اجرای سند تحول بنیادین برطرف شود. وی با اشاره به اینکه ایران در سال ۲۰۲۳ میزبان المپیاد فیزیک است، افزود: دیپلماسی آموزشی باید در کنار دیپلماسی سیاسی و اقتصادی قرار گیرد تا بتوان از ظرفیتها و دستاوردهای علمی و آموزشی روز دنیا در حوزه آموزشوپرورش استفاده کرد.
ارسال به دوستان
لزوم هوشمندسازی ۱۰۰ درصدی آبیاری فضای سبز تهران
عضو هیاترئیسه شورای شهر تهران گفت: بر اساس قانون هوای پاک، ۲۰ درصد از تأمین منابع برای اجرای این قانون بر عهده سازمان شهرداریها و دهیاریهاست که از شهردار تهران میخواهم در جلسه هیات دولت این مهم را پیگیری کند تا منابع به شهرداری تزریق شود. سوده نجفی در ادامه افزود: با توجه به کمبود منابع آب بحث هوشمندسازی ۱۰۰ درصد سیستم آبیاری باید تا پایان دوره مدیریت شهری تکمیل شود.
ارسال به دوستان
بارش شدید برف و باران در اغلب استانهای کشور منجر به قطع راههای ارتباطی روستایی و آبگرفتگی در برخی مناطق شهری شد
کولاک تا پایان هفته
سازمان هواشناسی برای بارشهای شدید در روزهای آینده هشدار نارنجی صادر کرد
گروه اجتماعی: با فعال شدن سامانه جدید بارشی، اغلب استانهای کشور دیروز شاهد بارش برف و باران بودند. در واقع زمستان خودی نشان داد و برف خیلی از استانها را سفیدپوش کرد. شدت بارشها به حدی بود که حتی راههای ارتباطی روستایی در چند استان بسته شد. از سویی بارش باران شدید منجر به سیلاب و آبگرفتگی معابر در چند شهر شد. طبق پیشبینی سازمان هواشناسی بارشها در اغلب استانها همچنان تا پایان هفته ادامه دارد، بنابراین هشدارهای لازم از سوی این سازمان نسبت به احتمال وقوع سیلاب و آبگرفتگی معابر صادر شده است.
این سازمان با اشاره به بارش برف، باران و وزش باد شدید در ۱۹ استان، نسبت به کولاک برف، آبگرفتگی معابر و کاهش شدید دما و خسارت به محصولات کشاورزی هشدار داد. بر اساس پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی، امروز بارشها در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و غرب مازندران ادامه دارد اما در نیمه جنوبی از شدت بارشها کاسته میشود و فقط در برخی مناطق شرق تهران، غرب سمنان، قم، مرکزی، اصفهان، غرب یزد، کرمان، هرمزگان و نوار شرقی کشور رگبار پراکنده همراه با وزش باد و کاهش دما پیشبینی میشود. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی از پنجشنبه تا شنبه هفته آینده در سواحل غربی دریای خزر بارش روی میدهد و طی روز پنجشنبه در نوار شرقی وزش باد و کاهش نسبی دما پدیده غالب خواهد بود. برای روز جمعه با گذر موج تراز میانی جو از جنوب غرب کشور در دامنههای زاگرس واقع در استانهای خوزستان، ایلام، لرستان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، رگبار پراکنده همراه با وزش باد پیشبینی میشود و شنبه آینده در اکثر مناطق کشور جو آرامی مستقر میشود، در این روز در نیمه غربی کشور روند افزایش دما حاکم خواهد بود. تا روز جمعه روند کاهشی دما برای اکثر مناطق کشور پیشبینی میشود.
* توصیههای هواشناسی در پی بارشها و کاهش دما
سازمان هواشناسی نسبت به بارش برف و کولاک در ۸ استان و بارش شدید باران در ۶ استان، سیلابی شدن مسیلها و آبگرفتگی معابر، همچنین وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در جنوب کشور و احتمال آسیب به تاسیسات دریایی هشدار داد. این سازمان همچنین نسبت به پرهیز از سفرهای غیرضروری، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو، انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارات احتمالی توسط شهرداریها، راهداریها، آب و فاضلاب شهری، دستگاههای امدادی و سایر دستگاههای اجرایی مسؤول، خودداری دامداران و عشایر از عبور از ارتفاعات، عایقبندی و محافظت از کندوها و تغذیه کمکی کلونیها توصیه کرد. به توصیه سازمان هواشناسی، بهتر است در این شرایط جوی خودداری از توقف و تردد در حاشیه رودخانهها و مسیلها، پاکسازی آبروها و کانالهای عبور آب درونشهری، پاکسازی دهانه پلها، پرهیز از سفرهای غیرضروری، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو در دستور کار قرار گیرد. سازمان هواشناسی همچنین انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارات احتمالی توسط شهرداریها، راهداریها، آب و فاضلاب شهری، دستگاههای امدادی و سایر دستگاههای اجرایی مسؤول، پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچههای ورودی و خروجی آب استخرهای کشاورزی و جلوگیری از ورود آب گلآلود به آنها را توصیه میکند. سازمان هواشناسی همچنین با صدور هشدار نارنجی از وزش باد شدید و افزایش ارتفاع امواج در مناطق ساحلی یک تا 1.5 متر و در مناطق دور از ساحل تا 2.5 متر تا ظهر یکشنبه ۲۵ دی خبر داد.
* مسدود شدن ۶ محور روستایی خوزستان
دیروز شدت بارش برف در برخی استانها طوری بود که راههای روستایی در برخی شهرستانها مسدود شد. معاون راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای خوزستان گفت: ۶ محور روستایی در پی بارندگیهای اخیر در خوزستان مسدود شد. مرتضی بهداروندی دیروز گفت: در پی ورود سامانه بارشی به استان طی روز گذشته محورهای روستایی شاهزاده عبدالله در باغملک، سادات حسینی، حاجی کمال، دریاس، سررگ و خواجه در دهدز به دلیل بارش برف و باران مسدود شد. او از تلاش راهداران برای بازگشایی این محورها خبر داد و گفت: در پی بارندگی اخیر، عملیات ریزشبرداری توسط نیروهای راهداری در ۳۰ نقطه از محورهای استان انجام شد. معاون راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای خوزستان ادامه داد: کاربران جادهای پیش از اقدام به سفر، وضعیت جوی و ترافیکی راهها را از طریق سامانه ۱۴۱ پیگیری کنند و در صورت ضرورت به انجام سفر بویژه در جادههای کوهستانی و برفگیر تجهیزات زمستانی بویژه زنجیر چرخ به همراه داشته باشند. در استان یزد نیز بارشها چشمگیر بود به طوریکه شدت بارش باران دیروز باعث شد تا ساکنان شهر یزد شاهد آبگرفتی معابر باشند.
* بارش برف در دهدز خوزستان
مدیرکل هواشناسی استان خوزستان دیروز در گفتوگو با فارس اظهار کرد: بارش برف، دهدز در استان خوزستان را سفیدپوش کرد. محمد سبزه زاری گفت: با ورود سامانه بارشی به استان، بارش باران از روز گذشته در شهرهای مختلف خوزستان شروع شده است. وی افزود: این بارشها در شهر دهدز، مرکز شهرستان دزپارت در شمال شرق خوزستان به صورت برف بوده است و سبب سفیدپوش شدن این منطقه شد.
* پل درودگاه دشتستان زیر آب رفت
پل درودگاه دشتستان بوشهر ظهر دیروز به خاطر بالا آمدن آب رودخانه دالکی زیر آب رفت تا تردد برای اهالی روستا سخت شود. احداث پل جدید با ارتفاع بیشتر یکی از مطالبات اهالی این روستاست که احداث پل امسال کلنگزنی شده ولی همچنان در مرحله تجهیز کارگاه متوقف است. طول پل جدید ۱۶۴ متر و عرض آن ۸ متر شامل ۷ متر سوارهرو و نیممتر پیادهرو در طرفین است و دارای ۶ دهانه ۲۰ متری به اضافه ۵ دهانه باکسی است.
* قطع برق بعضی مناطق استان اصفهان به دلیل بارش برف
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه بارش برف و کاهش دما باعث تعطیلی مقاطعی از دورههای آموزشی در ۱۴ منطقه استان شد، گفت: تیمهای امدادی اقدام به برفروبی و بازگشایی محورها کردند، همچنین برق بعضی از مناطق قطع شده است. منصور شیشهفروش اظهار کرد: سهشنبه بیستم دی، بارش برف و کاهش دما باعث تعطیلی مقاطعی از دورههای آموزشی در ۱۴ منطقه استان اصفهان شد.
* بارش برف موجب سقوط دهها درخت در یاسوج شد
بارش برف موجب سقوط دهها درخت و بروز خسارت به فضای سبز در شهر یاسوج شد. بر اثر بارش برف، دهها درخت در شهرستان یاسوج سقوط کرده است. این بارشها سبب اختلال در تردد شهری، آبگرفتگی معابر و شکستن تنه درختان و سقوط آنها شد.
* اهواز زیر آب
از سهشنبهشب با آغاز بارندگیها در اهواز مجددا بسیاری از مناطق این شهرستان دچار آبگرفتگی شد. شدت آبگرفتگی معابر به حدی بالا بود که عبور و مرور را برای شهروندان سخت و مشکل کرد. آبگرفتگی اهواز در حالی روی میدهد که سالهاست مسؤولان و مدیران متولی قول رفع این مشکل همیشگی را میدهند. هفته اول دیماه بسیاری از مناطق اهواز مجددا درگیر این معضل شدند و شدت آبگرفتگی بقدری بود که باز هم آب وارد منازل شد و به مردم خسارت وارد کرد. نخستین بارش شدید و وقوع سیل در معابر اهواز، ضعف عملکرد شهرداری و شرکت آبفا را در این زمینه نمایان کرد. این در حالی است که اعتبارات بیسابقه دولتی را دریافت کرده بودند تا اهوازیها دیگر شاهد این بحران نباشند.
* برف راه ارتباطی 60 روستا را در کوهرنگ بست
فرماندار کوهرنگ با اشاره به اینکه راههای ارتباطی حدود ۶۰ روستا با بارشهای اخیر بسته شد، گفت: ۸۰ درصد از این راهها باز شده و تمام دستگاهها در حال فعالیت هستند. شهباز اکبری گفت: راههای ارتباطی حدود ۶۰ روستا در کوهرنگ در اوایل بارشهای اخیر بسته شد. وی با بیان اینکه هماکنون محور اصلی کوهرنگ باز است، اظهار کرد: بهرغم برفروبیهای مداوم، تردد در گردنههای شهرستان به دلیل استمرار بارشها تقریبا امکانپذیر نیست.
* امدادرسانی به حادثهدیدگان برف و سیلاب
دبیرکل جمعیت هلالاحمر با اشاره به شرایط جوی ناپایدار، از امدادرسانی به حدود ۱۱۰۰ حادثهدیده خبر داد. یعقوب سلیمانی دیروز با اشاره به اینکه ۲۰ استان کشور در ۲ روز گذشته متاثر از شرایط ناپایدار جوی و برف و کولاک و آبگرفتگی بودند، افزود: از ۱۸ دی تا ۲۰ دیماه، ۱۸ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، تهران، چهارمحالوبختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، سیستانوبلوچستان، فارس، قزوین، کردستان، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان و یزد، شامل ۳۱ شهرستان و ۳۵ منطقه (۳۱ محور، ۲ شهر و ۲ روستا) نیاز به ارائه خدمات امدادی پیدا کردند. وی ادامه داد: در این سوانح ۱۶۷ نفر اسکان اضطراری یافتند و ۷ نفر نیز به مراکز درمانی منتقل شدند. سلیمانی افزود: ۲۸۹ خودرو از برف رهاسازی و آب از ۵ واحد مسکونی تخلیه شد.
* بارش برف و باران در جادههای ۲۰ استان
مرکز مدیریت راههای کشور از بارش برف و باران در جادههای ۲۰ استان خبر داد و از مسافران خواست برای تردد از جادههای کوهستانی حتماً زنجیرچرخ همراه داشته باشند. این مرکز از بارش برف و باران در برخی جادههای استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، اصفهان، چهارمحالوبختیاری، فارس، خراسان رضوی، خراسان شمالی، مازندران، همدان، یزد، کهگیلویهوبویراحمد، کرمان، لرستان و مرکزی خبر داد. بارش باران در برخی محورهای استانهای خوزستان، خراسان جنوبی، گیلان و بوشهر نیز گزارش شده است.
***
تهران برفی میشود؛ کاهش ۸ تا ۱۰ درجهای دمای هوای پایتخت
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، این استان طی ۵ روز آینده، آسمان نیمهابری تا ابری خواهد داشت و تا روز جمعه در سطح استان در بعضی ساعات بارش پراکنده رخ خواهد داد که با توجه به رخداد کاهش دما در بیشتر مناطق بویژه نیمه شمالی و ارتفاعات به صورت برف، گاهی همراه با کولاک و پدیده مه پیشبینی میشود. در بعضی ساعات، وزش باد در سطح استان بویژه نیمه جنوبی و غربی استان و ارتفاعات گاهی وزش باد شدید مورد انتظار است. با نفوذ زبانههای پرفشار به سطح استان تا اواخر هفته روند کاهشی محسوس دما بویژه در ارتفاعات به صورت یخبندان، پدیده مه و لغزندگی سطح جادهها پیشبینی میشود به طوری که تا پایان هفته دمای هوا ۸ تا ۱۰ درجه سانتیگراد سردتر خواهد شد.
ارسال به دوستان
آمار روزانه فوتیهای کرونا در کشور به 7 نفر رسید؛ ۳ دوزیها هم باید دوز یادآور واکسن را تزریق کنند
پایان زنگ تفریح کرونا
در پی ورود سویههای جدید کرونا و سرایتپذیری بالای آن، کارشناسان بهداشت برای جلوگیری از شیوع بیماری کووید بر انجام واکسیناسیون تاکید دارند و میگویند علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، افرادی که ۶ ماه از تزریق آخرین دوز واکسن آنها گذشته است باید واکسن کرونا بزنند. این در حالی است که هماکنون آمار مرگومیر ناشی از کرونا در کشور افزایش یافته است. در این باره سخنگوی ستاد کرونای البرز گفت: برخی فکر میکنند اگر دوز اول تا سوم واکسن کرونا را زده باشند دیگر به سویههای جدید مبتلا نمیشوند که این تصور غلطی است؛ در واقع حتی کسی که ۶ ماه از تزریق دوز سومش گذشته نیاز دارد دوز یادآور دریافت کند. احمد مهدوی ضمن هشدار از ورود زیرسویه جدید اُمیکرون به کشور اظهار کرد: طی روزهای گذشته شاهد موارد مثبت ابتلا به XBB و BQ.1 در کشور بودهایم که این امر نگرانیهایی از ورود به موج هشتم کرونا را ایجاد کرده است. مهدوی ادامه داد: خوشبختانه این زیرسویهها قدرت کشندگی و درگیری چندانی ندارند ولی سرعت انتشار آنها چند برابر موارد قبلی است. وی اضافه کرد: با اجرای طرح واکسیناسیون عمومی، بسیاری از واجدان شرایط دوز اول تا سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند یا به این بیماری مبتلا شدهاند که همین امر سطح ایمنی جامعه را تا حد زیادی بالا است. این مسؤول با گلایه از اینکه همکاری مردم برای تزریق دوز اول و دوم خوب بود ولی دوز سوم را چندان جدی نگرفتهاند، گفت: از چند ماه قبل تاکنون آمار تزریق دوز سوم واکسن از 40 درصد بیشتر نشده است.
* شناسایی ۱۰۹ بیمار جدید کرونا؛ ۷ تن دیگر جان باختند
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد، طی شبانهروز گذشته ۱۰۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و متاسفانه 7 تن بر اثر ابتلا به بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر دوشنبه تا ظهر سهشنبه ۲۰ دی، ۱۰۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۴۷ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، ۷ نفر از بیماران «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری، به ۱۴۴ هزار و ۷۱۷ نفر رسید. این در حالی است که خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۵۲۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۱۶۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۶۵ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۲۵ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۵۷۱ هزار و ۵۲۸ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۵۳۱ هزار و ۲ نفر دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردهاند. مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور نیز به ۱۵۵ میلیون و ۲۶۶ هزار و ۱۵۵ دوز رسید. همچنین در شبانهروز منتهی به 20 دی ۲۲ هزار و ۱۳۸ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. در حال حاضر ۷ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۰۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
سالانه 60 هزار نفر در کشور بر اثر مصرف سیگار میمیرند
مصرف دخانیات عامل امراض متعددی است به طوری که رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به مرگومیر سالانه حدود ۶۰ هزار نفر بر اثر مصرف دخانیات در کشور میگوید: تقریبا ۶ هزار نفر از این تعداد افرادی هستند که بر اثر مواجهه با دود حاصل از مصرف دیگران، جان خود را از دست میدهند. دکتر جعفر جندقی با اشاره به آخرین گزارشهای سازمان جهانی بهداشت که بر اساس آن یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر از مردم جهان مصرفکننده دخانیات هستند، گفت: این میزان مصرف، سالانه موجب مرگ ۸ میلیون نفر میشود که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر آن فقط افرادی هستند که بر اثر مواجهه با دود حاصل از مصرف دیگران جان خود را از دست میدهند به عبارتی استعمال دخانیات هر ۴ ثانیه یک نفر را در جهان به کام مرگ میکشاند. وی افزود: بر اساس نتایج مطالعه ملی عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در سال ۱۴۰۰ (استپس)، تقریبا ۱۴ درصد افراد بالای ۱۸ سال جامعه ایرانی دخانیات مصرف میکنند که حدود ۲۶درصد مردان و ۴.۵ درصد زنان را شامل میشود و این مصرف از سال ۱۳۹۵، با رشد حدود ۲.۵ درصدی در مردان و ۱۱ درصدی در زنان بالای ۱۸ سال روبهرو بوده است. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: طبق مطالعه سال ۱۳۹۵ همچنین حدود ۱۰ درصد نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ ساله مصرفکننده انواع محصولات دخانی بودند که حدود ۱۳ درصد پسران و 8 درصد دختران را شامل میشود. وی افزود: با در نظر گرفتن میزان شیوع مصرف دخانیات در مطالعات اخیر و سایر گروههای سنی، در مجموع ۱۰ میلیون مصرفکننده دخانیات در کشور برآورد میشود و این میزان مصرف سالانه موجب مرگ حدود ۶۰ هزار نفر میشود که تقریبا ۶ هزار نفر آنها افرادی هستند که بر اثر مواجهه با دود حاصل از مصرف دیگران جان خود را از دست میدهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|