|
اخبار
رئیسی در دیدار رادان تأکید کرد دولت پشتیبان فراجا
فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران با حضور در دفتر رئیسجمهور با حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی دیدار و گفتوگو کرد. رئیسی در این دیدار ضمن تبریک انتصاب سردار احمدرضا رادان به فرماندهی کل انتظامی کشور، این انتصاب را بیانگر تعهد، کارآمدی و تجارب ارزشمند وی در مدیریت و هدایت نیروهای خدوم انتظامی دانست. رئیسجمهور اظهار امیدواری کرد مجموعه فراجا در دوره جدید با توجهات الهی، اتکا به روحیه جهادی، بهرهگیری مطلوب از توان و ظرفیت نیروهای فداکار انتظامی و تعامل نزدیکتر با مردم و افکار عمومی، در مسیر تقویت و استحکام بیش از پیش امنیت اجتماعی، پیشگیری از وقوع جرم، استقرار نظم و انضباط عمومی، گسترش عدالت و اعتمادسازی در سراسر کشور حرکت کند. وی همچنین از درگاه خداوند دوام توفیقات سردار احمدرضا رادان در انجام این وظیفه خطیر و خدمت به نظام جمهوری اسلامی ایران را مسألت کرد و آمادگی دولت را جهت پشتیبانی از نیروهای خدوم انتظامی کشور اعلام کرد.
***
اجرای عملیات ترکیبی جنگندهها با سامانههای پهپادی نهاجا
جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: نیروی هوایی ارتش در راستای ارتقای توان رزمی خود از پهپادهای مجهز به سلاحهای هوشمند و نقطهزن برای انهدام اهداف دوردست استفاده میکند. امیر سرتیپ خلبان مهدی هادیان ضمن اشاره به توان پهپادی نیروی هوایی اظهار داشت: در سازمان رزم نیروی هوایی ارتش بهرهگیری از ظرفیتهای پهپادی از جایگاه قابل توجهی برخوردار است، بویژه که این سامانهها در کنار جنگندههای نیروی هوایی ارتش عملیات ترکیبی را با موفقیت انجام داده و کارکردهای قابل توجهی را در مأموریتهای طراحیشده از خود بروز دادهاند. وی ادامه داد: به طور کلی اجرای عملیات ترکیبی نقش عمدهای در ارتقای توان رزم نیروی هوایی ارتش داشته است و سامانههای پهپادی ضمن جمعآوری اطلاعات و کارکردهای جنگال مناسب، محیط را برای اجرای عملیات جنگندههای نیروی هوایی ارتش در شرایط رزم آماده میکنند. جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به توان رزمی سامانههای پهپادی این نیرو، گفت: نیروی هوایی ارتش در راستای ارتقای توان رزمی خود از پهپادهای مجهز به سلاحهای هوشمند و نقطهزن برای انهدام اهداف دوردست استفاده میکند. امروز از سامانههای پهپادی در نیروی هوایی به عنوان یک توان قدرت بلامنازع بهرهگیری میشود.
***
وضعیت امروز فضای مجازی حاصل کار دولت گذشته است
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: نگاه سهلاندیشانه برخی مسؤولان در دولت گذشته در قبال شبکههای اجتماعی، فضایی برای اجرای توطئهها در اختیار دشمنان قرار داد و وضعیت امروز در زمینه انتشار خبرهای دروغ، نتیجه به حال خود رها کردن این فضاست.
سردار غلامرضا جلالی در «همایش بصیرت فاطمی» با اشاره به وقوع حوادث اخیر در کشور، گفت: شرایط کنونی، لزوم توجه و آگاهی نسبت به شرایط کشور و انقلاب اسلامی و تکالیفی را که در مواجهه با توطئه دشمنان برعهده داریم بیش از پیش ضرورت میبخشد. رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در بررسی حوادث اخیر نیازمند جریانشناسی تحولات و رخدادها هستیم، اظهار کرد: تحلیلهای بسیاری درباره علل بروز این حوادث وجود دارد اما مهم این است که این تحلیلها بدون در نظر گرفتن نقش دشمن و جنگ پیچیده و شناختی که علیه ملت ایران به راه انداخته است، سادهاندیشی است.
***
ممانعت سوئد از تماس با نوری و ادامه فشارهای حقوقی و پزشکی
دادگاه تجدیدنظر سوئد برای پرونده حمید نوری در حالی برگزار میشود که روند ناعادلانه محاکمه اولیه در این دادگاه نیز مشاهده میشود. مجید نوری، فرزند او در گفتوگو با خبرگزاری میزان، جزئیاتی جدید درباره دادگاه تجدیدنظر حمید نوری در سوئد ارائه کرد. نوری گفت: درباره آخرین وضعیت دادگاه تجدیدنظر سوئد، اکنون در حال بررسی لایحه دادستانها هستیم؛ یک روایت در روز نخست دادگاه پدرم در سوئد بیان شد و بعد دادستانها نظر خود را میگویند. وی افزود: پدرم در فشار سنگین و پروپاگاندای رسانهای قرار دارد. فرزند حمید نوری ادامه داد: بایکوت وحشتناک رسانهای که از سوی دادگاه سوئد صورت میگیرد، باعث شد پدرم درخواست کند صدای او هم شنیده شود. مجید نوری بیان کرد: پدرم در وضعیت فجیعی به سر میبرد و با عدم رسیدگیهای پزشکی و حقوقی و همچنین دادرسیهایی که یکطرفه انجام میشود روبهرو است و نمیتواند از خود دفاع کند. فرزند حمید نوری با بیان اینکه قطع مداوم تماس میان حمید نوری و خانواده یکی از مهمترین مشکلات است، گفت: از همه مهمتر ارتباطی است که مدام از طرف بازداشتگاه قطع میشود؛ مقامهای سوئدی اجازه یک تماس را میدهند و ۲ ماه این تماسها را قطع میکنند؛ این روند فوقالعاده غلط و ناجوانمردانه است و پدرم به اینها اعتراض دارد. وی در بخشی دیگر ضمن اشاره به انتشار نامهای از سوی حمید نوری، به نقل از پدر خود اظهار کرد: «شماهایی که ادعا میکنید میخواهید از عدالت دفاع کنید چگونه این دادگاه را تشکیل میدهید؟ چرا بدترین نقض حقوق را مرتکب میشوید؟ چرا اجازه نمیدهید صدای یک زندانی شنیده شود؟ چرا میخواهید یکطرفه جلو بروید؟» فرزند حمید نوری ادامه داد: در دادگاه سوئد فاجعه دروغ رخ داده است؛ رسانههای غربی و معاند آشکارا دروغ گفتند و مهمترین دروغشان هم این است که میگویند ما «میخواهیم دادخواهی کنیم»؛ با این وجود آنها بدترین ظلمها را مرتکب میشوند؛ آنها به خانواده ما توهین میکنند و زمانی که میگوییم چرا توهین میکنید، میگویند چون شما از پدرتان دفاع میکنید.
ارسال به دوستان
آمریکا باید متهمان ترور شهید سلیمانی را به ایران مسترد کند
عباسعلی کدخدایی، رئیس کمیته ویژه پیگیری حقوقی و بینالمللی پرونده ترور و شهادت سردار حاجقاسم سلیمانی در توئیتی به زبان انگلیسی نوشت: «آمریکا طبق کنوانسیون ۱۹۷۳ ملزم به ایفای ۲ تعهد مهم است: ۱- متهمان ترور مقامات رسمی یا اشخاص تحت حمایت کنوانسیون را تحت محاکمه و پیگرد قرار دهد. یا ۲- آنان را به دولت قربانی(زیاندیده) جهت محاکمه مسترد کند. به نظر شما رژیم آمریکا به کدام یک از این تعهدات خود در قبال ایران به عنوان عضوی از کنوانسیون عمل میکند؟»
ارسال به دوستان
علیرضا اکبری ابرجاسوس MI6 دیروز اعدام شد، این اقدام خشم مقامات انگلیس را برانگیخت
اعدام لندن سوز
احضار سفیر انگلیس به وزارت خارجه ایران؛ انگلیس سفیرش را موقتا فراخواند
گروه سیاسی: جاسوسی برای سرویسهای بیگانه و خیانت به کشور و ملت، در هر جای دنیا که باشد امری مذموم است. در ایران نیز خیانکاران به کشور، سرانجامی جز تباهی ندارند؛ سرانجامی که برای علیرضا اکبری جاسوس سرویس اطلاعاتی انگلیس رقم خورد.
به گزارش «وطن امروز»، علیرضا اکبری که سال 98 به جرم جاسوسی برای انگلیس توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده بود، صبح روز گذشته به دار مجازات آویخته شد. علیرضا اکبری فرزند علی دارای تابعیت ایرانی- انگلیسی به اتهام افسادفیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس در ازای دریافت دستمزد به مبالغ 1.805.000 یورو، 265.000 پوند انگلیس و 50.000 دلار آمریکا به مجازات اعدام محکوم شده بود. بر اساس دادنامه صادره، اقدامات محکوم در سالهای گذشته علیه امنیت ملی کشور، جاسوسی به نفع کشور انگلیس، ارتباطات با سرویس جاسوسی MI6 و ملاقاتهای وسیع با افسران اطلاعاتی دشمن در کشورهای مختلف و مدت طولانی جاسوسی، مصداق جنایت گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور است، به گونهای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور در حد وسیع شده است. ارائه آموزشهای اطلاعاتی، آموزش ضد تعقیب (با هدف تأمین امنیت محکوم در قرارهای ملاقات)، آموزش ضد بازجویی، پوشش اطلاعاتی، آموزش جمعآوری اطلاعات (با هدف افزایش موفقیت محکوم در جمعآوری اطلاعات در مواجهه با افراد دارای دسترسی)، تاسیس شرکت پوششی در خارج از کشور به منظور به انحراف کشاندن نهادهای امنیتی ایران، ارائه ابزارهای ارتباطی ویژه، استفاده از عنصر رابط، پشتیبانی از محکوم پس از فرار از کشور، تبادل با سایر سرویسهای جاسوسی و هزینههای مالی هنگفت جهت حفظ انگیزههای محکوم و ترغیب وی به خیانت بیشتر به کشور، استفاده از کشورهای ثالث، افسران اطلاعاتی متعدد، ارائه تابعیت انگلیس به اکبری به صورت ویژه و اعزام مجدد او به داخل کشور، از جمله اقدامات سرویس اطلاعاتی انگلیس در این پرونده است که از اهمیت بالای محکوم برای MI6 حکایت دارد. اکبری همچنین پس از خروج از کشور با اقامت در انگلیس همکاری با موسسات مطالعاتی لندن را آغاز کرده و با توجه به دسترسیهای قبلی با حضور در ایران نسبت به جمعآوری اطلاعات اقدام و به آن موسسات که تحت مدیریت افسران اطلاعاتی بودند ارائه کرده بود. افسران ضد جاسوسی وزارت اطلاعات پس از کشف روابط جاسوسی مورد بحث، تکمیل اطلاعات پیرامون اهداف و لیست نیازها، شکل ارتباطات و ابزارهای ارتباطی سرویس حریف، از مقطعی به مدار ارتباطی فیمابین سرویس جاسوسی انگلیس ورود کرده و به تزریق اطلاعات هدایت شده به مدار مذکور پرداختند. بنا بر گزارش پایگاه خبری دستگاه قضا، اقدامات و ارتباطات متهم با سرویس جاسوسی انگلیس را به ۲ مرحله میتوان تقسیم کرد. یکی از سال ۸۳ تا ۸۸ و سپس بعد از فرار از کشور و بازگشت مجدد. علیرضا اکبری سال ۸۱ بازنشسته شده و به فعالیتهای پژوهشی و تجاری در بخش خصوصی روی آورده بود که مورد شناسایی سرویس اطلاعات مخفی انگلیس قرار گرفته و فرآیند جذب او از سوی یک رابط ایرانی که از گذشته با اکبری ارتباط داشته آغاز میشود. همچنین این جاسوس در جریان اخذ ویزا از سفارت انگلیس در تهران توسط ماموران اطلاعاتی انگلیس مستقر در آن سفارت، نشان شده و مورد مصاحبه قرار میگیرد. سپس در خلال سفرهای شخصی خود به اروپا، به استخدام تمامعیار سازمان جاسوسی انگلستان درمیآید.
* نحوه جذب اکبری به سرویس اطلاعاتی
ارتباط اکبری با سرویس جاسوسی انگلیس به بهانه ارتباطات تجاری و سپس پژوهشی برقرار شده بود. در این ارتباطات فرد ایرانی دیگری نیز به عنوان نشانگر سرویس اطلاعاتی حضور داشته است. اکبری در همان زمان به اتریش سفر کرده و نخستین ملاقات با افسر اطلاعاتی MI6 با نام مستعار مارک صورت میپذیرد.
* علاقه ویژه سفیر انگلیس به اکبری!
بر اساس محتویات پرونده، سرویس اطلاعاتی انگلیس با بهرهگیری از روشهای نوین جاسوسی، زمینههای آلودگی و جاسوسی اکبری را فراهم کرده و با توجه به اشتغالش در سطوح مدیریتی حساس، با او ارتباط گرفته بود. ارتباط اکبری با سرویس جاسوسی انگلیس به بهانه اخذ ویزا برای امور تجاری در انگلیس آغاز شده و در جلسات و گفتوگوهای مختلف با عامل سفارت انگلیس که به بهانه و در پوشش اخذ ویزای انگلیس در خارج از سفارت انگلیس برگزار شده، اکبری اخبار و اطلاعات طبقهبندی شده مورد نیاز دشمن را در اختیار آنها گذاشته است. در پی یک رویداد که میان ایران و انگلیس رخ میدهد، اکبری اطلاعاتی را درباره اینکه ایران چه تصمیمی درباره این موضوع خواهد گرفت و چه کسی مسؤول اصلی است در اختیار سرویس جاسوسی قرار میدهد. در رابطه با ارتباط نزدیک عوامل سفارت انگلیس با اکبری به نقل از متهمی در پرونده آمده است: ظاهرا اکبری از مدتی قبل یعنی زمان سفارت ریچارد دالتون، سفیر وقت انگلیس در تهران و طی ملاقات و گفتوگویی که با نامبرده در موسسه تهران داشته به بسط ارتباطات و توسعه گفتوگوها با موسسات مشابه در انگلیس علاقهمند شده بود و همان معارفه و آشنایی مقدماتیشان جلیلهای را برای مشارالیه نزد سفیر انگلیس ایجاد کرد به طوری که سفیر وقت تاکید و توصیههای مکرری درباره همکاری با اکبری به مجموعه تحت امر خود و دبیر اول سفارت کرده است. سال ۸۳ برای اکبری ویزای انگلیس به صورت ویآیپی توسط سفارت صادر میشود و او به انگلیس سفر میکند که در آنجا مجددا با افسر اطلاعاتی انگلیس ملاقات میکند.
* ملاقات با افسران سرویس جاسوسی انگلیس در کشورهای مختلف
اکبری تا سال 88 که بهطور کامل از کشور خارج میشود، بارها در کشورهای مختلف از جمله انگلیس، اسپانیا، آلمان، ایتالیا، اتریش، مالزی و امارات با افسران متعدد اطلاعاتی انگلیس ملاقات داشته است. افسران اطلاعاتی دشمن، در دفعات مختلف در حاشیه سفرهای شخصی اکبری با وی دیدار میکردند. افسر اطلاعاتی انگلیسی در جلسات ابتدایی خود را وکیل و پژوهشگر موسسه تحقیقاتیای به نام فوکوس معرفی کرده است که پس از مدتی از هویت خود به نام عامل اطلاعاتی رونمایی میکند. افسر اطلاعاتی انگلیسی تاکید کرده بود هویت وی باید عضو موسسه پژوهشی فوکوس که یک موسسه خصوصی است عنوان شود. تاکید شده بود کار ویژه موسسه پژوهشی فوکوس بررسی مسائل منطقهای و سنجش ریسک اقتصادی که نتایج آن را در اختیار دیگر موسسات یا سرمایهگذاران قرار میدهند باید عنوان شود.
* دادن اطلاعات مرتبط با شهید فخریزاده به سرویس جاسوسی انگلیس
سال 86 با توجه به محدود بودن سفر و ملاقات در آن مقطع، افسر اطلاعاتی انگلیس به نام جورج، یک دستگاه لپتاپ اپل به منظور ایجاد ارتباط امن و آگاهی از وضعیت اکبری، در اختیار وی قرار میدهد. اکبری در این رفتوآمدها اطلاعات مهم کشور در مسائل راهبردی در حوزه سیاست داخلی و خارجی، منطقهای، دفاعی، موشکی، مذاکرات هستهای و مباحث اقتصادی مرتبط با تحریمها را جمعآوری و به صورت کاملا آگاهانه و هدفمند تحویل افسران اطلاعاتی انگلیس داده است. جورج، مارکو، جسیکا، کالین، دیوید و … اسامی مستعاری هستند که افسران MI6 در جلسات مختلفی که با اکبری داشتند، مورد استفاده قرار میدادند. این جاسوس انگلیسی در اعترافات صریح خود در جریان بازجوییهای تخصصی سربازان گمنام امام زمان(عج) و نزد مقام قضایی، در رابطه با سوالاتی که افسران اطلاعاتی MI6 از وی درباره حوزههای مختلف در ایران پرسیدهاند، بیش از ۲۰۰۰ پاسخ را عنوان کرده است. اکبری در طول همکاری با سرویس جاسوسی انگلیس با مسؤولان کشور جلسات مکرر داشته و نظرات ایشان در موضوعات مختلف را دریافت و به سرویس منتقل میکرده است. وی در ارتباطات خود با مسؤولان سوالات خاصی را مطرح میکرده است و سوالات مطروحه از جانب وی مطابق با آخرین نیازهای سرویس اطلاعاتی MI6 بوده است. در سوالات مطرح شده از سوی افسران اطلاعاتی انگلیسی حدود ۱۷۸ نام برده شده است که دانشمندان ایران از جمله شهید فخریزاده یکی از آن اسامی است. وی در اطلاعاتی که به سرویس بیگانه داده است، شهید فخریزاده را فردی کلیدی در سطح تکنیکال معرفی کرده بوده است. وی در طول سالهایی که با MI6 همکاری داشته هدایا و مبالغ هنگفتی را دریافت کرده بود. اکبری برخی از مبالغ را در داخل کشور دریافت میکرد و برخی نیز به حساب اول وی در اتریش و برخی به حساب دومش نزد بانک اسپانیایی واریز میشده است.
* فرار اکبری از ایران با سناریوی سکته ساختگی
علیرضا اکبری سال ۸۸ با کمک رابط و به توصیه افسر اطلاعاتی انگلیسی، چند سال از کشور خارج شد. او ابتدا تمایلی برای خروج کامل از کشور نداشته اما در ملاقاتهایی که رابط با افسر اطلاعاتی دشمن در دوبی هماهنگ میکند، افسر سرویس وی را قانع میکند که باید از کشور خارج شود و در نهایت مقرر میشود طبق سناریوی MI6 مبنی بر سکته ساختگی، خانواده وی نیز از کشور خارج شوند.
ارائه این توجیهات به اکبری نشاندهنده این است که سرویس پس از مقطع فرار به اروپا به دنبال سناریوی بازگشت بوده و از همان ابتدا (سناریوی ساختگی سکته) احتمال بازگشت محکوم را میداده و برای آن برنامه داشته است. علیرضا اکبری سال ۸۸ به بهانه سفر تجاری از کشور خارج میشود و به وین سفر میکند. زمانی که در وین بوده با یک نقشه قبلی، سکته ساختگی برای او طراحی و اجرا میشود. افسر اطلاعاتی نحوه اجرای نقشه را برای اکبری با جزئیات تشریح میکند و به وی آموزش میدهد چگونه نقش یک فرد که دچار سکته شده است را بازی کند. این نقشه برای چند هدف طراحی شده بود؛ اول عادیسازی خروج وی و خانوادهاش از ایران، قانع کردن خانواده اکبری برای حضور در اتریش و اقامت آنها در اروپا و دوم برای توجیه اقامت اکبری در اروپا جهت انجام کارهای درمانی و اینکه وی در پاسخ به سوالها درباره علت ماندن در اتریش بیماری و عدم امکان پرواز را عنوان کند. پس از حضور خانواده اکبری در وین که آن هم با اقدامات اطلاعاتی از طریق ترکیه صورت گرفت، متهم به همراه خانواده خود مدتی در وین اقامت کرده؛ سپس به اسپانیا نقل مکان کرده و در نهایت به همراه خانواده در انگلیس ساکن میشوند. ذکر این نکته ضروری است که جابهجایی اکبری در کشورهای مختلف در اروپا با نظر افسران اطلاعاتی انگلیسی صورت گرفته بود. در زمان اقامت اکبری در اروپا، سرویس اطلاعاتی انگلیس تمام هزینههای وی و خانوادهاش را بر عهده گرفته بود.
* اخذ تابعیت انگلیس با حمایت ویژه MI6
علیرضا اکبری با همکاری سرویس اطلاعات خارجی انگلیس به صورت ویژه تابعیت این کشور را به دست آورده بود. او سال ۹۰ پس از اسپانیا به انگلیس میرود و به صورت کاملا سفارشی و استثنایی برای وی پاسپورت انگلیسی صادر میشود. برای تابعیت اکبری، تشریفات و روال قانونی انگلیس کنار گذاشته شد. حتی به گفته خودش آزمون ویژه اقامت انگلیس به نام life in the uk test را نیز انجام نداده اما در فرم وی آمده بود وی این آزمون را انجام داده است و علیرضا اکبری در شرایطی کاملا ویژه صرفا در مراسم اعلام وفاداری به ملکه انگلیس شرکت کرده است.
وی در اعترافات صریح خود درباره این مراسم گفته است: «جسیکا افسر اطلاعاتی از من خواست در یک جلسه شرکت کنم که فقط چند سوال ساده از من میشود و من باید صرفا یک عبارت را تکرار کنم. روز موعود به لندن رفتم و با جسیکا به ساختمان اداری کوچکی در مرکز لندن رفتیم. در اتاق چند پرچم انگلیس و عکس ملکه قرار داشت. از من سوالاتی پرسیده شد. از جسیکا پرسیدم چه باید بگویم. جسیکا گفت نام ملکه انگلیس را باید بگویی. نام کامل وی را بلند ادا کن و من هم ادا کردم». در روند اخذ تابعیت اکبری، به وی ویزای معروف ILR یا کارت اقامت دائم اعطا میشود.
ILR مخفف «Indefinite leave to remain» به معنی «اجازه نامحدود برای ماندن» است. داشتن ILR به این معنی است که شما اجازه دارید تا هر زمان که دوست دارید در انگلیس زندگی، کار و تحصیل کنید. کارت ILR در زمان صدور پاسپورت باطل میشود اما بر خلاف قوانین انگلیس، اکبری بعد از دریافت پاسپورت، به توصیه MI6 توانسته بود از این کارت استفاده کند. استفاده از پاسپورت انگلیسی برای اکبری اکیدا ممنوع بود. اعطای تابعیت یکی از رویههای حمایتی و انگیزشی MI6 در سالیان اخیر بوده است. در این مورد علاوه بر گذرنامه انگلیسی، افسران سرویس جاسوسی با اعطای کارت اقامت دائم به مشارالیه به عنوان یک رویکرد حفاظتی خاص و پیچیده به وی توصیه کردند در سفر به ایران گذرنامه انگلیسی خود را همراه نداشته باشد. اکبری در بخشی از اعترافات خود گفته است: علت اعطای این مجوزها این بوده است که از آن در سفر استفاده کنم، اگر از گذرنامه انگلیسی استفاده کنم گذرنامه من از سیستم امنیتی ایران قابل دسترسی است و از سفارت انگلیس در تهران نیز قابل شناسایی و خطرناک است. وی گفته است: به من تاکید کردند هیچگاه از پاسپورت انگلیسی خود حتی در سفر به کشورهای اروپایی استفاده نکنم و از ویزای ILR و پاسپورت ایرانی خود استفاده کنم. حتی نباید داشتن پاسپورت انگلیسی را به خانواده خود اعلام کنم چون بسیار خطرناک است.
* افتتاح حساب ویژه در بانک معروف انگلیسی
علیرضا اکبری با کمک افسر اطلاعاتی MI6 یک حساب در بانک معروف HSBC افتتاح میکند. در زمان افتتاح حساب افسر اطلاعاتی همراه او بوده است. متصدی بانک فرمها را برای او پر کرده و وی صرفا امضا کرده است.
* بازگشت به ایران و شکار جاسوس
اکبری پس از اخذ تابعیت انگلیس و استعلام وضعیت سفید خود، دوباره به ایران بازمیگردد و به همکاری با سرویس اطلاعات مخفی انگلیس ادامه میدهد و در نهایت پس از اشراف اطلاعاتی، با دستور قضایی توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) بازداشت میشود. پس از صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه ارجاع شده و جلسات دادگاه با حضور محکوم و وکیل وی برگزار شد. دادگاه نیز با عنایت به گزارش وزارت اطلاعات و مستندات ارائه شده از سوی سربازان گمنام امام زمان(عج)، اقاریر صریح محکوم و اقدامات گسترده وی در همکاری با سرویس جاسوسی انگلیس، دریافت مبالغ هنگفت و با توجه به اینکه وی نسبت به اقدامات خود علم و آگاهی کامل داشته و براحتی توان تشخیص اثر خیانت خود بر کشور را دارا بوده است، محکوم را به اتهام افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور به اعدام محکوم کرد.
* غم کارفرما در فراق جاسوس
اعدام علیرضا اکبری ابرجاسوس انگلیس، واکنش انگلیسیها را در پی داشت. در همین رابطه ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس در پیامی ضمن ابراز ناراحتی از اعدام جاسوس انگلیسی اعلام کرد: «از اعدام علیرضا اکبری شهروند بریتانیایی- ایرانی در ایران متحیر شدم. این اقدامی بیرحمانه و بزدلانه توسط یک رژیم وحشی بود که احترامی برای حقوق بشر مردم خود قائل نیست». او در پایان این پیام، با خانواده و دوستان عامل سرویس جاسوسی لندن که به دار مجازات آویخته شد، ابراز همدردی کرد. پیشتر نیز روزنامه دیلی تلگراف از واکنش وزارت خارجه انگلیس در پی بیانیه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی که از صدور حکم اعدام برای علیرضا اکبری خبر داده بود، خبر داد و به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس نوشت: «ما از خانواده آقای اکبری حمایت میکنیم و بارها پرونده او را با مسؤولان ایرانی مطرح کردهایم. اولویت ما آزادی سریع او است و بر درخواست خودمان برای دسترسی فوری کنسولی تأکید کردهایم». جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس نیز گفته بود: «ایران باید اعدام علیرضا اکبری، شهروند انگلیسی- ایرانی را متوقف کرده و فورا او را آزاد کند». وزیر خارجه انگلیس همچنین در ادامه واکنش این کشور به اجرای حکم اعدام اکبری اعلام کرد سایمون شرکلیف، سفیر انگلیس در تهران را به طور موقت به لندن فراخواند. کلورلی روز گذشته نیز در واکنش به اجرای حکم جاسوس انگلیسی نوشت: «این اقدام بدون پاسخ نخواهد ماند». وزارت خارجه انگلیس در ادامه تلاشهای خود برای کم کردن میزان ناراحتی این کشور از اعدام جاسوس اکبری، اقدام به احضار سفیر ایران در لندن کرد. همچنین دولت فرانسه نیز در حمایت از جاسوس انگلیسی، در اقدامی مشابه سفیر کشورمان در پاریس را احضار کرد.
***
احضار سفیر انگلیس به وزارت امور خارجه
وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به مداخلات نامتعارف انگلیس از جمله در قلمرو امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، روز گذشته «سایمون شرکلیف» سفیر انگلیس در تهران را احضار کرد. در احضار سفیر انگلیس مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران نسبت به اقدامات خرابکارانه و مغایر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به دولت انگلیس منعکس شد. مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه در احضار سفیر انگلیس با اشاره به اطلاعات متقن به دست آمده درباره دام طراحی شده برای علیرضا اکبری از سوی طرف انگلیسی، تصریح کرد: دولت انگلیس باید پاسخگوی برقراری ارتباطات نامتعارف منجر به تعرض به امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران باشد و حمایت ناموجه و شیطنتآمیز از عامل جاسوسی با ادعای روابط مبتنی بر احترام متقابل سازگار نیست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|