|
اخبار
تشکیل پرونده در کمیته اخلاق هیأت فوتبال خراسان رضوی برای ماجرای تعرض
دبیر هیأت فوتبال خراسان رضوی گفت: پرونده تعرض، در کمیته اخلاق هیات فوتبال استان خراسان رضوی تشکیل شده و پس از تکمیل پرونده به فدراسیون ارجاع میشود. محسن حیدری در گفتوگو با ایسنا، درباره خبر تعرض در فوتبال پایه مشهد اظهار کرد: شکایتی درباره این موضوع به اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی واصل شده است. این ماجرا توسط اداره کل در حال پیگیری است، از این سو هم ما به عنوان هیات فوتبال در حال بررسی ماجرا هستیم. از طرفین دعوت کردهایم در هیات فوتبال حضور یابند و در کمیته اخلاق نیز پرونده تشکیل شده است. وی افزود: کمیته اخلاق در هیاتهای استانی به تبعیت از کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال تشکیل شده و مسؤولیت پیگیری امور به این شکل با این کمیته است. پرونده پس از تکمیل به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال ارسال میشود. حیدری درباره تجمع مقابل هیات فوتبال خراسان رضوی گفت: هیچگونه تجمعی برگزار نشده و چنین موضوعی صحت ندارد. هیات فوتبال روی مسائل اخلاقی بشدت حساس است و شدیدترین برخوردها را در این باره پس از پیگیری خواهد داشت. خانوادهها از این بابت نگران نباشند و امیدواریم روز به روز شاهد کاهش اینگونه آفتها در فوتبال استان و کشور باشیم. دبیر هیات فوتبال خراسان رضوی درباره اینکه آیا طبق واکنش وزارت ورزش، موضوع شکایت به ۲ هفته قبل برمیگردد، گفت: چون شکایت به اداره کل رفته، آنها بیشتر در جریان دقیق روز ثبت شکایت هستند و بهتر است من صحبتی در این باره نکنم. چون بیاطلاع بودهام، شاید اشتباه کنم. اگر شکایت به هیات فوتبال آمده بود دقیقتر اعلام میکردم.
از عصر ۳۰ دیماه خبری در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه در یک تیم فوتبال مشهدی در رده سنی پایهها، به ۱۵ نوجوان تعرض شده و خانوادههای این افراد برای پیگیری و ثبت شکایت در حراست اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی حضور یافتهاند.
***
روایت برانکو از تراژدی تلخ بصره
برانکو ایوانکوویچ، سرمربی تیم ملی عمان ابعادی از فاجعه فینال جام کشورهای عربی را که به میزبانی عراق در بصره برگزار شد، روایت کرد. به گزارش وکرنیجی، فینال رقابتهای کشورهای عربی با فاجعهای همراه بود که ساعاتی قبل از شروع مسابقه رقم خورد. در نتیجه ازدحام هواداران پرتعداد عراقی در مقابل ورزشگاه، چند تماشاگر کشته و دهها نفر مجروح شدند. تیم ملی عمان که در فینال این مسابقات حاضر شده بود، تا یک قدمی نخستین قهرمانی خود در این رقابتها پیش رفت اما در شرایط دراماتیک و جو ورزشگاه بصره در جنوب عراق، در فینال با نتیجه 2 - 3 از عراق شکست خورد. عراق، میزبان مسابقات تا دقیقه ۱۰+۹۰ از عمان پیش بود اما عمان بازی را به تساوی کشاند و در ادامه عراق در وقتهای اضافه مسابقه برنده شد. برانکو ایوانکوویچ درباره این دیدار با رسانه کشورش صحبت کرد و گفت: هوادارانمان در روز فینال با عراق با ۲ هواپیما وارد بصره شدند اما عراق به علت نبود صندلی خالی در ورزشگاه، اجازه خروج هواداران عمانی از فرودگاه و آمدن به ورزشگاه را نداد. آنها بلافاصله به مسقط بازگردانده شدند. وقتی این خبر را شنیدم و با توجه به فاجعه پیش از بازی، فکر کردم که باید درخواست لغو بازی با عراق داده شود. طبق مقررات، این امر کاملا قانونی بود، با این حال شرایط به گونهای دیگر حکم کرد. آنقدر مردم در انتظار آن مسابقه بودند که نمیشد کاری کرد. ۴۰ سال بود در بصره چنین رویداد ورزشیای برگزار نشده بود. برانکو در ادامه گفت: ظرفیت ورزشگاه ۶۵ هزار تماشاگر بود و شاید صد هزار نفر در اطراف ورزشگاه برای حضور در دیدار نهایی حضور داشتند. اگر میشد نیم میلیون هوادار در ورزشگاه جا بدهند، این کار را میکردند. مسابقات در فضایی فوقالعاده برگزار شد. بدیهی است عراقیها پس از تمام رنجهایی که متحمل شدند، مشتاق چنین رویدادهایی هستند. ما واقعا آن را احساس کردیم. به هر حال ۲ ورزشگاه در بصره وجود دارد؛ یکی با ۶۵ هزارصندلی، دیگری با ۳۰ هزار صندلی. شرایط این ورزشگاهها فوقالعاده بود. برای آنها این رقابت مهمتر از راهیابی به جامجهانی بود. ما در فینال تیم بهتری بودیم و ۶۳ درصد بازی را در اختیار داشتیم. من بیشتر متاسفم که نتوانستیم آن جام را کسب کنیم اما برای ما رسیدن به فینال موفقیت بزرگی بود. در راه صعود به فینال، بحرین و عربستان را شکست دادیم و در فینال اسیر عراق و هواداران متعصب آن شدیم. میتوانم بگویم هواداران عراقی فوتبال نسبت به بقیه کشورهای همسایه متعصبتر هستند.
***
تساوی پرگل تراکتور و گلگهر
هفته شانزدهم رقابتهای فوتبال لیگ برتر باشگاههای کشور با تساوی تیمهای تراکتور و گلگهر خاتمه یافت.
در آخرین دیدار هفته شانزدهم رقابتهای فوتبال لیگ برتر باشگاههای کشور، تیمهای تراکتور و گلگهر در ورزشگاه سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی شهر تبریز به مصاف هم رفتند که در پایان، این بازی به نتیجه تساوی 2 - 2 انجامید و ۲ تیم امتیازات را تقسیم کردند. هر ۴ گل این بازی در نیمه اول به ثمر رسید. ابتدا کاوه رضایی در دقیقه 5 میزبان را پیش انداخت اما امین قاسمینژاد در دقیقه 30 از روی نقطه پنالتی و رضا شکاری در دقیقه 34 برای گلگهر گلزنی کردند. دقیقه 40 هادی محمدی گل دوم تراکتور را به ثمر رساند تا نتیجه 2 - 2 به ثبت برسد.
ارسال به دوستان
کسر ۱۵ امتیاز از یوونتوس و سقوط به رده دوازدهم
دادستانی فدراسیون فوتبال ایتالیا کسر ۱۵ امتیاز از یوونتوس را به خاطر تخلفات مالی تایید کرد تا تیم آلگری در بحران واقعی قرار گیرد. به گزارش اسپورت، باشگاه یوونتوس که اخیرا با پیروزیهای ارزشمندی که به دست آورد خود را به صدر جدول ردهبندی نزدیک کرد، با یک بحران واقعی مواجه شد. دادستانی فدراسیون فوتبال ایتالیا کسر ۱۵ امتیاز از یوونتوس را تایید کرد تا این تیم وارد بحران واقعی شود. این کسر امتیاز به خاطر تخلفات مالی و حسابرسی در یوونتوس صورت گرفته است.
ارسال به دوستان
مسیر سخت اما قابل عبور پیش روی استقلال و پرسپولیس برای بازگشت به آسیا و رقابت با تیمهای بزرگ
لزوم تقویت در حد آسیا
در حالی از چگونگی رویارویی تیمهای ایرانی با رونالدو، بازیکن النصر عربستان صحبت میشود که استقلال و پرسپولیس به عنوان ۲ تیم بزرگ ایرانی در تکاپو برای کسب مجوز حرفهای هستند و هنوز معلوم نیست در فصل آینده لیگ قهرمانان حضور خواهند داشت یا نه. در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا یک بازیکن بزرگ را میبینید؛ کریستیانو رونالدو در النصر عربستان از سورپرایزهای بزرگ این مسابقات است که امکان همگروهی با تیمهای ایرانی را به علت حضور در غرب قاره خواهد داشت و شاید مانند ژاوی و ریوالدو که با تیمهای باشگاهی خود مقابل ایرانیها قرار گرفتند، نوبت رویارویی با رونالدو برای تیمهای وطنی هم فراهم شود اما حضور ایرانیها در لیگ قهرمانان آسیا با توجه به شرایط نه چندان حرفهای تیمها برای کسب مجوز حرفهای خالی از دردسر نیست، بویژه که یک سال قبل با حذف استقلال و پرسپولیس شوک بزرگی به فوتبال ملی وارد شد.
* پایان تعلیق و تنبیه فوتبال ایران
بعد از گذشت یک سال از روزهای پر سروصدای فوتبال ایران به خاطر خط زدن استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا و تعلیق کمیته صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال به دلیل تخلف و سندسازی سازمانیافته برای تیمهای ایرانی، اوضاع به شرایط عادی برگشته اما هنوز هم نگرانیهایی وجود دارد. در طول یک سال گذشته که AFC برای تنبیه فوتبال ایران، فعالیتهای کمیته مجوز حرفهای را به حالت تعلیق درآورده بود، اخبار ناامیدکنندهای از احتمال ادامه محرومیت تیمهای ایرانی در فصلهای آینده لیگ قهرمانان آسیا منتشر میشد ولی حالا با تغییرات در فدراسیون و قول کتبی و شفاهی به کنفدراسیون فوتبال آسیا برای جلوگیری از وقوع سندسازیهای گذشته، کمیتههای مختلف این نهاد بینالمللی این تنبیه را کنار گذاشته و فرصت دیگری را به فوتبال ایران دادهاند که باید دید ایران با چه نگرشی به این فرصت دوباره نگاه میکند.
* عبور از دوران سندسازی
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال و عضو هیات اجرایی AFC به تازگی عنوان کرده که «تکرار سندسازی در این دوره برای اعطای مجوز حرفهای به جریمه سنگین و تعلیق کامل فوتبال ایران به مدت ۳ سال منجرخواهد شد» و قرار نیست برای هیچ تیمی سندسازی شود. وی در این باره افزود: «فدراسیون به هیچ عنوان در زمینه سندسازی و اهمال، برای تیمی که صلاحیت حضور در لیگ قهرمانان را ندارد، اقدامی نخواهد کرد. اگر در دوره گذشته باشگاهها با خطر محرومیت مواجه بودند از این پس در صورت مشاهده هر نوع تخلفی در این زمینه، به غیر از باشگاهها، فدراسیون فوتبال نیز به مدت ۳ سال تعلیق خواهد شد. هر باشگاهی بر اساس استانداردهای پنجگانه صلاحیت حضور در جام باشگاهها را نداشته باشد، طبق قانون نباید مجوزی برای آن صادر شود». استقلال و پرسپولیس، ۲ تیمی هستند که به طور مشخص به علت مالکیت دولتی و بدهیهای مالی پرتعداد، اقدام به سندسازی در سالهای گذشته کرده بودند و در نهایت از لیگ قهرمانان آسیا خط خوردند ولی برای سال جدید و شروع فرآیند صدور مجوز حرفهای اقداماتی در حال انجام است.
* مهمترین ایرادهایی که به استقلال و پرسپولیس وارد است
سال قبل ایرادهایی همچون بدهیهای ۲ باشگاه قرمز و آبی، مالکیت و رئیس مجمع مشترک و تعداد دیگری ایراد که گرفته شد، در نهایت به محرومیت آنها از آسیا انجامید و اگر این ایرادها امسال نیز همچنان پابرجا باشد، چهبسا پرونده این بار به ارکان قضایی AFC فرستاده شود و آرا و محرومیتهای سنگینتری در انتظار 2 باشگاه باشد. فدراسیون فوتبال هم میداند شرایط ۲ باشگاه اصلا خوب نیست و این بار دیگر خبری از مماشات یا چشمپوشی روی برخی ایرادها نخواهد بود و مدارک باید با دقت زیاد، برای بررسی این نهاد ارسال شود. بویژه اینکه سایر کشورهای مدعی در غرب آسیا هم بهدقت شرایط را زیر نظر دارند و اتفاقهای فوتبال ایران را رصد میکنند تا با کوچکترین لغزشی از سوی باشگاهها یا فدراسیون، زمینه را برای حذف دوباره تیمهای ایرانی از مهمترین تورنمنت باشگاهی قاره فراهم کنند و شانس خود را برای موفقیت در این مسابقات بالا ببرند.
تاکنون ۱۰ درصد سهام هر ۲ تیم به بخش خصوصی و مردم واگذار شده اما همچنان ۹۰ درصد سهام این ۲ تیم دولتی است. مساله به این معناست که یا باید این ۲ تیم به طور کامل واگذار شوند، یا دولت اسنادی را ارائه کند که سرخابیها بر اساس آن ماهیت دولتی نداشته باشند.
ارائه این اسناد میتواند ۲ حالت داشته باشد؛ نخستین و بهترین راه، پیدا کردن راهکاری قانونی است که فدراسیون و تیمها را هم مجاب به سندسازی نکند و در نهایت هر ۲ تیم مجوز خود را دریافت کنند و دومین راه هم سندسازی و قبول خطر تعلیق فوتبال ایران است که البته فدراسیون گفته جلوی این مساله میایستد. در مدت زمان اخیر هر ۲ تیم کمیتههایی را به عنوان کمیته صدور مجوز حرفهای ایجاد کرده و پروتکلهای مختلف مجوز حرفهای را از نظر میگذرانند تا بدون مشکل بتوانند مجوز حرفهای را به دست آورند. یکی از اقدامهای ۲ تیم در چند ماه گذشته، اخذ مجوز پزشکی برای تیمهای پایه است. از دیگر اقدامها میتوان به باز نگهداشتن پنجره نقل و انتقالات با پرداخت بدهیهای خارجی و داخلی اشاره کرد اما همچنان نگرانیهایی درباره صدور مجوز امنیتی برای ورزشگاه آزادی وجود دارد.
* آغاز رسیدگی به حساب سرخابیها
مصطفی زارعی، رئیس کمیته صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال، بیستم دیماه گفته بود: باشگاهها از ۲۱ دی میتوانند اطلاعات خود را در سایت صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال آپلود کنند تا در صورت وجود احراز شرایط لازم، مجوز حرفهایشان صادر شود. کمیته صدور مجوز حرفهای، دهم خرداد ۱۴۰۲ نتیجه بررسیهای خود را اعلام خواهد کرد. با توجه به اینکه لیگ قهرمانان آسیا از سال آینده با زمانبندی جدید - از مرداد (مرحله پلیآف) و شهریور (مرحله گروهی)- آغاز خواهد شد، نتایج نهایی بررسی شرایط تیمها به خرداد موکول شده و نمایندگان ایران یعنی ۱+۳ تیم، در آن تاریخ معرفی خواهند شد.
* کدام تیمها به آسیا میروند؟
در حال حاضر مشخص نیست سال آینده کدام تیمها به لیگ قهرمانان خواهند رفت، چراکه به علت تغییرات AFC در تاریخ لیگ قهرمانان، استقلال و نساجی، قهرمانان فصل گذشته لیگ برتر و جام حذفی نتوانستهاند در این رقابتها شرکت کنند و در نهایت با تجمیع نتایج ۲ فصل، نمایندگان ایران معرفی میشوند. هنوز هیاترئیسه اعلام نکرده در این شرایط، چطور ۴ تیم اول خود را معرفی میکند اما آنچه مشخص است اینکه در صورت ناکامی هر یک از تیمها در گرفتن مجوز حرفهای، فدراسیون به جای سندسازی و قبول خطر تعلیق، سراغ تیمهای بعدی خواهد رفت که مجوز حرفهای را دریافت کنند و واجد شرایط حضور در لیگ قهرمانان باشند.
ارسال به دوستان
کاپیتان اسبق استقلال از دلایل باخت این تیم به سپاهان میگوید
شاهین بیانی: ساپینتو هنوز نتوانسته به ترکیب ایدهآل برسد
زهره فلاحزاده: شاهین بیانی، یکی از خوشنامترین مدافعان تاریخ باشگاه استقلال است. او از نسلی است که با آبیها قهرمان آسیا شدند و همواره هواداران این تیم، نگاهی اسطورهای به بازیکنان آن دوره تیم محبوبشان دارند. بعد از شکست استقلال مقابل سپاهان، سراغ شاهین بیانی رفتیم تا این بازیکن سابق آبیها از دلایل شکست تیمشان در اصفهان بگوید. بیانی در گفتوگو با «وطن امروز» درباره شکست استقلال در هفته شانزدهم رقابتهای لیگ برتر صحبتهایش را اینچنین شروع کرد: در روزی که استقلال میتوانست با یک امتیاز اصفهان را ترک کند، تفکرات غلط ساپینتو باعث شد این تیم یک امتیاز را هم از دست بدهد و حالا شرایطش در جدول بدتر از گذشته شده است. حالا باید استقلال منتظر بماند تا ببیند نتایج در هفتههای آینده چگونه رقم خواهد خورد. باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا شانس با استقلال یار است و نتایج تیمها به گونهای رقم میخورد که آبیپوشان را بیشتر از این دچار دردسر نکند؟! کارشناس فوتبال با انتقاد از عملکرد ریکاردو ساپینتو ادامه داد: عجیب است که یک سرمربی مدتهاست کنار یک تیم است، هر روز با آنها زندگی میکند، نوع تمرینات آنها را میبیند اما متأسفانه بعد از گذشت ۱۶ هفته هنوز نتوانسته به یک ترکیب ایدهآل برسد. مدافع سابق آبیپوشان در ادامه انتقاد از انتخاب ترکیب این تیم گفت: تغییرات زیاد در ترکیب تیم باعث شده بین بازیکنان هماهنگی و زوجسازی به وجود نیاید. استقلال به تفکرات ساپینتو باخت و نمیدانم این تفکرات تا چه زمانی در استقلال ادامه خواهد داشت. وی در ادامه تأکید کرد: مدیرعامل استقلال به همراه اعضای هیاتمدیره باید یک تصمیم منطقی درباره ساپینتو بگیرند. با این روند که سرمربی پرتغالی استقلال در پیش گرفته، بعید میدانم آبیها بتوانند حتی به نایبقهرمانی هم برسند. اشتباهات او در هر بازی باعث شده استقلال امتیاز از دست بدهد. آبیها زیبا بازی نمیکنند و امتیاز هم نمیگیرند اما نمیدانم چرا سرمربی آبیپوشان اینقدر اصرار به تغییر در ترکیب تیم در هر بازی دارد. وی درباره مصدومان و محرومان استقلال هم گفت: درست است که مصدومیت چند بازیکن کار را برای ساپینتو سخت میکند اما او با توجه به گذشت چند ماه از حضورش در استقلال باید شناخت خوبی از بازیکنان پیدا کرده باشد. برخی بازیکنان با لجبازیهای او مدتهاست فقط تمرین میکنند و هیچ انگیزهای هم ندارند. این اتفاق بد به استقلال ضربه زده و باعث شده امتیازات زیادی از دست برود. بیانی درباره گلهایی که رضایی در دیدار برابر سپاهان اصفهان دریافت کرد، گفت: جوانی و کمتجربگی کار دست رضایی داد. در گل دوم او به سوی توپ رفت اما ضربه پنالتی محکم بود و به گل تبدیل شد اما درباره گل اول کمتجربگی او باعث گل خوردن استقلال شد و حالا متوجه میشویم نبود یک دروازهبان باتجربه چقدر در یک دیدار حساس تأثیرگذار است. کارشناس فوتبال در ادامه به داوری این دیدار هم اشاره و خاطرنشان کرد: درباره قضاوت داور نمیتوانم حرفی بزنم؛ فشار بازی زیاد بود و درگیریها و زد و خوردهای فوتبالی طبیعی بود اما در یک صحنه فکر میکنم مغانلو زمینه اخراج را داشت، حالا استقلال برای دیدار برابر ملوان به جز ۴ مصدومی که دارد، ۲ بازیکن دیگرش را هم به دلیل محرومیت از دست داده که کار را برای کادر فنی سختتر میکند. شاهین بیانی در پایان گفت: امیدوارم ساپینتو لجبازیها را کنار گذاشته و به بازیکنانی چون آمانوف که انگیزههای زیادی دارند ولی در ترکیب قرار نمیگیرند بازی دهد تا شاید همین بازیکن که مورد غضب ساپینتو قرار گرفته، بتواند نقش تعیینکنندهای در دیدار برابر ملوان داشته باشد.
ارسال به دوستان
دولت سوناک در هراس اعتصابات عمومی و اعتراضات خیابانی
فرزانه دانایی: شاید عدهای بر این گمان باشند که دولت ریشی سوناک با تعیین سیاستهای نحوه برخورد پلیس با معترضان در خیابانها، به دنبال محدود کردن حق آزادی بیان و حق اعتراض برای مردم انگلستان است اما بررسی جزئیات طرح سیاستهای جدید پلیس نشان میدهد این طرح ابتدا در مجلس عوام و بعد در مجلس اعیان مورد بررسی قرار میگیرد و دولت انگلستان نیز با همراهی و تایید کامل این لایحه، به دنبال استفاده حداکثری از ایجاد محدودیت برای معترضان، در این کشور است. این اقدام که در واقع نشان میدهد سیاستمداران انگلیسی در برابر مردم و معترضان سیاست واحدی اخذ کرده و راه خود را از مردم جدا کردهاند، قرار است بزودی به اجرا گذاشته شود. این مساله باعث ایجاد نگرانیهایی برای فعالان و سازمانهای حقوق بشری شده است.
بر اساس پیشنویس قانون جدید «نظم عمومی» در انگلستان که ماه اکتبر سال گذشته میلادی به تایید مجلس عوام رسید، محدودیتهای بیسابقهای بر حق مردم در اعتراض و ساماندهی راهپیماییهای اعتراضی وضع میشود. بر همین اساس شرکت در اعتراضات نیز از این پس به صورت جرائم متعددی تعریف میشود که هر کدام میتواند افراد دخیل در اعتراضات را تا سالها به زندان بیندازد. این لایحه همچنین قدرت پلیس برای بازداشت، متوقف کردن معترضان و همچنین بازرسی آنها را افزایش میدهد و میتواند باعث شود برخی افراد برای همیشه از شرکت در تجمعات قانونی اعتراضی نیز منع شوند.
فعالان آزادیهای مدنی و حقوق بشر در انگلستان معتقدند این قانون در صورت تصویب، میتواند حقوق اولیه شهروندان انگلیسی را در معرض تهدید قرار داده و انگلستان را به یک کشور مخالف دموکراسی مبدل سازد.
* تاریخچه مقابله با تجمع و اعتراض در انگلستان
این برای نخستین بار نیست که دولت و پارلمان انگلستان به دنبال محدود کردن حق اعتراضات در این کشور هستند. سال گذشته، نمایندگان مجلس انگلستان قانونی را با نام «قانون پلیس، جرائم، محاکم و دادگاهها» به تصویب رساندند که بر اساس آن به پلیس قدرتی داده میشد که بتواند به سرکوب معترضان در تظاهراتهای خیابانی بپردازد، حتی اگر یک نفر به تنهایی در خیابان اعتراضی انجام دهد! در این قانون همچنین برای بستن خیابان، مجازاتهای سنگینی در نظر گرفته شده که میتواند از 51 هفته زندان آغاز شده و به جریمه نقدی یا هر ۲ ختم شود. در این قانون البته مجازاتهای سنگینی برای تعدادی دیگر از ابداعات اعتراضی در نظر گرفته شده بود که بیشتر این روزها توسط معترضان به تغییرات آب و هوایی دنبال میشود و به نظر میرسد تلاشی بود جهت ساکت کردن گروههای طرفدار محیطزیست. با این حال مجازاتها به نحوی سنگین و سنگدلانه بود که مجلس عوام آنها را در قانون لحاظ نکرد.
در قانون جدید اما برای تعدادی دیگر از ابداعات اعتراضی، مجازاتهای سنگین در نظر گرفته شده که شامل مقابله با اقداماتی است که بیشتر توسط طرفداران محیط زیست در اعتراضات به کار میرود؛ مانند اقدامی که برخی از طرفداران محیطزیست کرده و خود را به جسم یا ساختمانی زنجیر میکنند و مانع عبور و مرور میشوند یا اینکه با تجمع در مقابل سایتهای ساختوساز، مانع ادامه فعالیت آنها میشوند.
ریشی سوناک، نخستوزیر انگلستان شخصا اصلاحاتی را در قانون مد نظر نمایندگان مجلس بریتانیا اعمال کرده که در ۳ محور قرار است برخورد با معترضان را برای پلیس آسانتر کند:
- از این پس پلیس در صورتی که تشخیص دهد کسی قصد انجام اقدامات مخل نظم عمومی دارد، قبل از اینکه فرد چنین اقداماتی انجام دهد میتواند با او برخورد کند.
- پلیس در عین حال میتواند به بازرسی و نظارت بر کمپینهایی بپردازد که گمان میکند قصد دارند در طولانیمدت یا در دورههای زمانی متفاوت، دست به اعتراض زده یا اقدامات اخلالگرانه انجام دهند.
- پلیس همچنین لازم نیست هر حادثهای را به صورت مستقل در نظر بگیرد، میتواند برخی اقدامات و برنامهریزیها برای اعتراضات را در راستای اعتراضات قبلی در نظر گرفته و بر همین اساس علیه افراد حاضر در این اعتراضات دست به پروندهسازی بزند!
این قوانین در شرایطی مورد تایید نخستوزیر انگلستان قرار گرفته که عده زیادی از فعالان اجتماعی در انگلستان معتقدند همراهی ریشی سوناک با مجلس نمایندگان این کشور، نشاندهنده تلاش مسؤولان بریتانیایی برای از بین بردن حق آزادی بیان و اعتراضات مردم در این کشور است. ریشی سوناک در همین باره گفته است: «حق اعتراض یکی از ارکان ابتدایی و اصلی دموکراسی ما است اما این حق، حقی مطلق نیست... پلیس برای سرکوب اعتراضان با تاکتیکهای چریکی، از ما کمک خواست و ما به پلیس اعتماد کردیم».
* انگلستان؛ ناقض حقوق بشر
نگرانیها درباره تبعات قانون جدید، پای ناظران حقوق بشر و بازرسان حقوقی در پارلمان انگلستان را نیز به این ماجرا باز کرده است. کمیته مشترک حقوق بشر- کمیتهای پارلمانی که مسؤول مطابقت دادن اقدامات دولت و قوانین پارلمان با مبانی حقوق بشر است - در گزارش ماه سپتامبر سال گذشته خود هشدار داده بود احتمالا اقدامات جدید دولت انگلستان برای محدود کردن حق اعتراض مسالمتآمیز در این کشور با مبانی حقوق بشر ناسازگاری داشته و باعث میشود عملکرد دولت انگلستان در تضاد با کنوانسیون حقوق بشر اروپایی قرار گیرد. برخی نمایندگان پارلمان انگلستان در این باره گفتهاند اقدام اخیر پارلمان و دولت انگلستان باعث میشود این کشور دیگر نتواند در مجامع بینالمللی و در مقابل کشورهایی که حقوق بشر را نقض میکنند، حرفی برای گفتن داشته باشد.
* تشدید تلاشها برای مقابله با طرفداران محیطزیست
بسیاری از رسانههای انگلستان بر این عقیدهاند قوانین جدید برای تجمعات اعتراضی و نظم عمومی، یکراست طرفداران محیطزیست و معترضان به تغییرات آب و هوایی را نشانه رفته است، چرا که بر اساس آمار منتشرشده، تعداد اعتراضات به تغییرات آب و هوایی و نقش دولت انگلستان در این تغییرات طی سالیان گذشته بالا رفته و راههای این افراد برای بیان اعتراضشان نیز بشدت ابداعی است. یکی از موسسات حامی محیطزیست در انگلستان گفته است از ابتدای ماه سپتامبر سال گذشته میلادی 174 نفر از اعضای این موسسه و حامیان محیط زیست، تاکنون نزدیک به 900 بار توسط پلیس انگلستان بازداشت شدهاند. آنها متهم به ایجاد سروصدا در اماکن عمومی و بستن راهها شدهاند و هماکنون 51 دادگاه در حال رسیدگی به اتهام این افراد هستند. حامیان محیطزیست بر این باورند هدف قانون جدید باز گذاشتن دست پلیس برای برخورد با معترضان نیست، زیرا تا هماینک نیز پلیس با خشونت زیادی با این افراد برخورد میکرده است. هدف اصلی این قانون، گناهکار و ضدقانون جلوه دادن طرفداران محیطزیست و معترضان به تغییرات آب و هوایی است. دولت انگلستان میخواهد طرفداران محیطزیست که این روزها بیشتر از هر زمان دیگری به دنبال تاثیرگذاری بر افکار عمومی دنیا هستند، آبرو و اعتباری نداشته باشند.
شاید به نظر برسد اقدام پلیس و دولت انگلستان برای سرکوب معترضان، قرار است بیشتر شامل حال گروههای تندرو طرفدار محیطزیست شود که نظم عمومی را بر هم زده، خیابانها را میبندند یا خود را به ساختمانها و درهای ورودی سازمانهای دولتی و غیردولتی زنجیر میکنند اما نگاهی به حوادث و اتفاقات اخیر در بریتانیا نشان میدهد این اقدامات، بیشتر برای حوادث قابل پیشبینی بعدی توسط مردم عادی پیشبینی شده است؛ مردمی که به دلیل مسائل معیشتی و اقتصادی قرار است در چند ماه آینده به خیابانها رفته و اعتراض کنند یا دست به اعتصاب بزنند. برنامهریزیها برای اعتصاب کارکنان فرودگاهها، راهآهن، اتوبوسرانی، سیستم بهداشت و درمان و برخی دیگر از سازمانهای دولتی و غیردولتی، هراس زیادی را برای مسؤولان دولتی به دنبال داشته است و آنها به دنبال راهی برای ترساندن مردم و سرکوب شدید اعتراضات هستند.
ارسال به دوستان
دشمنی با سپاه در خوابگاه منافقین
مهدی گرگانی: اتحادیه اروپایی در ادامه فرافکنیهای خود در حوزه سیاست خارجی و در ادامه سیاستهای خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی ایران، طی هفتههای گذشته پروپاگاندای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروههای تروریستی را به راه انداخته است.
این کارزار که تحت فشار لابیهای آمریکایی و صهیونیستی ضدایرانی در اروپا کلید خورده است، در وهله اول ناشی از شکست دشمن در جریان اغتشاشات اخیر و در وهله دوم یک کار تبلیغاتی و نمادین به نشانه یأس و استیصال دشمنان از تحولات داخل ایران است.
اگر چه سپاه پاسداران بیدی نیست که با باد اتحادیه اروپایی بلرزد اما آیا بروکسل در جایگاهی هست که بتواند درباره تروریستی اعلام کردن یک نیروی نظامی رسمی به بزرگی سپاه پاسداران قضاوت کند؟
کشورهای اروپایی طی چند دهه گذشته کارنامه کثیفی در حمایت از گروههای تروریستی مختلف داشتهاند و ابایی هم در پنهان کردن آن ندارند. حمایت یکپارچه اتحادیه اروپایی از گروهک تروریستی منافقین یک لکه ننگ در کارنامه حقوق بشری این اتحادیه است که هرگونه ادعای اروپاییها در زمینه مقابله با تروریسم را یکجا بر باد میدهد.
در همین قطعنامه تروریستی خواندن سپاه در پارلمان اروپا که هفته گذشته به تصویب رسید، ردپای منافقین به وضوح دیده میشود. حضور عناصر گروهک تروریستی نفاق در مقابل پارلمان اروپا در استراسبورگ یکی، دو روز قبل از این نشست و انتشار تصویری از شبنم مددزاده، عضو این سازمان در پارلمان اروپا در روز 28 دی از نشانههای این پروژه است. به احتمال فراوان مددزاده عکس خود در پارلمان اروپا را به همین دلیل منتشر کرده تا ثابت کند قطعنامه پارلمان اروپا با لابیگری تروریستهای منافق به تصویب رسیده است.
تروریستی بودن گروهک منافقین به واسطه فهرست بلندبالای جنایات ارتکابی آنها در ایران اظهرمنالشمس است، با این حال اتحادیه اروپایی نه تنها چشمان خود را روی این جنایات بسته است بلکه کلکسیونی از حمایتهای همهجانبه را از منافقین داشته است. پارلمان اروپا و دیگر نهادهای تصمیمساز این اتحادیه در یکی، دو دهه گذشته بارها میزبان سران سازمان منفور منافقین بوده و با دادن تریبون و حمایتهای مالی از این گروهک تروریست حمایت کردهاند.
بعد از جنگ عراق در سال 2003، آوارگان کمپ اشرف که باید از سوی آمریکا و ناتو برای محاکمه به ایران تحویل میشدند با حمایتهای اتحادیه اروپایی از عراق گریختند و اروپاییها با دادن زمین و امکانات زیستی در آلبانی به زنده نگاه داشتن زندگی انگلوار این گروهک کمک کردند تا از این طریق بتوانند ابزار فشار خود علیه جمهوری اسلامی ایران را حفظ کنند. اتحادیه اروپایی برای کمک به منافقین در عراق حتی یک نماینده ویژه نیز از طرف کمیسر عالی سیاست خارجی خود در پادگان اشرف تعیین کرد تا پروسه انتقال آنها از عراق به اروپا تسهیل شود. طی سالهای گذشته منافقین نه تنها در زمینه عملیاتی همچنان فعال هستند بلکه با امکانات اتحادیه اروپایی یک جبهه سایبری نیز در فضای مجازی و رسانهای تشکیل داده و به نفرتپراکنی و جنایات خود ادامه دادهاند.
علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، کشورهای دیگری مانند ترکیه، عراق و سوریه نیز از شر حمایتهای اتحادیه اروپایی از عناصر تروریست و تجزیهطلب آسوده نبودهاند. آنکارا بارها در زمینه جا دادن به تروریستهای ضدترکیه در کشورهای اروپایی هشدار داده است و همین الان تایید درخواست سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو را منوط به تحویل صدها تروریست و تجزیهطلب کرده است.
روزنامه «استار» ترکیه چند سال پیش در گزارشی نوشت: برخی عناصر تروریست عضو «پکک» در اتحادیه اروپایی آموزش نظامی میبینند. به نوشته استار، بسیاری از ستیزهجویان «پکک» برای کسب مهارتهای چریکی و نظامی به اروپا میروند و بنا بر اطلاعات دریافتی از اعترافات عناصر تسلیمشده، نحوه آموزش تغییر چهره، نفوذ به داخل نیروهای مسلح ترکیه برای فراهم کردن زمینه اقدامات تروریستی و ساخت بمبهای انفجاری کنترل از راه دور از جمله دورههای ویژه آموزشی آنها در کشورهای اروپایی مثل آلمان، هلند، سوئد و فرانسه است.
آموزش نیروهای افراطی اوکراینی با تفکرات فاشیستی و نازیستی نیز پروژه جدید کشورهای اروپایی برای کمک به اقدامات تروریستی علیه روسیه است. انفجار پل کریمه در اکتبر 2022 یکی از عملیاتهای آنها بود که ولادیمیر پوتین و دستگاه اطلاعاتی روسیه آن را تروریستی و کار نیروهای فاشیستی اوکراینی خواندند.
وقتی صحبت از مقابله با تروریسم میشود، اتحادیه اروپایی آخرین کسی است که باید درباره آن صحبت کند.
اگر بروکسل مدعی حمایت از مردم ایران در مقابل تروریستهاست، اول از همه باید تروریستهای منافق را از خاک خود اخراج کند و آنها را برای محاکمه به جمهوری اسلامی تحویل دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|