|
عقبگرد 58 هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز (یکشنبه ۹ بهمن) با ۵۷ هزار و ۹۰۰ واحد کاهش در ارتفاع یک میلیون و ۵۴۲ هزار واحدی ایستاد. همچنین شاخص هموزن با ۱۹ هزار و ۵۶۲ واحد کاهش به ۴۸۴ هزار و ۶۳۹ واحد و شاخص قیمت با ۱۱ هزار و ۶۲۵ واحد افت به ۲۸۸ هزار و ۸ واحد رسید. شاخص بازار اول هم ۴۹ هزار و ۸۳۹ واحد و شاخص بازار دوم، ۹۳ هزار و ۷۳۰ واحد کاهش را ثبت کردند.
ارسال به دوستان
امضای قرارداد اتصال سامانههای پیامرسان مالی بانکهای ایران و روسیه
راهبرد مالی تحریمناپذیر
ارتباط بانکهای ایرانی به غیر از روسیه با ۱۰۶ بانک در ۱۳ کشور دیگر برقرار شد
گروه اقتصادی: سامانههای پیامرسان مالی بانکهای مرکزی ۲ کشور ایران (سپام) و روسیه (SPFS) به یکدیگر متصل شد. با امضای توافقنامه بانکهای مرکزی ایران و روسیه، امکان اتصال پیامرسانهای بانکهای ایرانی با ۱۰۶ بانک غیر از بانکهای روسی در ۱۳ کشور دیگر هم فراهم شد.
مطابق سند دولت مردمی، نخستین اقدام تحریمناپذیر بانک مرکزی ایران در تعامل با کشور روسیه انجام شد.
دیروز در بانک مرکزی قرارداد پولی و بانکی میان ایران و روسیه امضا شد. با اجرای این قرارداد، ۵۲ شعبه بانک ایرانی و ۴ بانک خارجی در بستر سپام از سمت ایران و ۱۰۶ بانک نیز از طریق SPFS از سمت روسیه متصل میشوند. از طرف ایران بانک شهر و از طرف روسیه بانک VTB مشخص شدند. در فاز اول این بانکها برای اجرای آزمایشی هستند و پس از مدتی، دیگر بانکها نیز اضافه خواهند شد.
با شروع به کار این پیامرسان میتوان امیدوار بود مبادلات مالی بین ۲ کشور بدون تاثیر تحریمهای مالی غرب انجام شود. فارغ از کشور روسیه، ایران با بهرهگیری از این پیامرسان میتواند با 13 کشور دیگر نیز تبادلات مالی داشته باشد.
* نخستین اقدام سند مشترک بین بانکهای مرکزی ایران و روسیه
معاون بینالملل بانک مرکزی در مراسم امضای قرارداد اتصال سامانههای پیامرسان مالی بانکهای ایران و روسیه که دیروز با حضور معاون بانک مرکزی روسیه برگزار شد، اظهار داشت: از یک سال پیش سند اقدام مشترک بین بانکهای مرکزی ۲ کشور به امضا رسیده بود که امروز نخستین اقدام از سند مورد اشاره عملیاتی شد. بر این اساس از امروز سامانههای پیامرسان بانکی ملی ۲ کشور به یکدیگر متصل شد و این امکان نیز فراهم شد که همه بانکهای عضو سامانه پیام رسانهای بانکی ملی ایران با همه بانکهای کشور روسیه تبادل پیامهای بانکی داشته
باشند.
محسن کریمی افزود: همه بانکهای ایرانی در خارج از کشور و همچنین تمام بانکهای خارجی متصل به پیامرسان مالی روسیه که شامل ۱۰۶ بانک غیر از بانکهای روسی در ۱۳ کشور جهان است، به این واسطه امکان تعامل برای تبادل پیام بانکی با بانکهای ایرانی پیدا میکنند.
* تمام خدمات بانکی در این پیامرسان قابل اجراست
کریمی روابط بانکی را برای راهاندازی و پیشبرد فعالیتهای بازرگانان و تجار ضرروی دانست و عنوان کرد: زمانی که ارتباطات بانکی فراهم نباشد، روابط و مراودات تجاری و بازرگانی دچار مشکل میشود. از این رو ما امروز زمینه فنی ارتباطات بانکی را فراهم کردیم که همه پیامهای استاندارد بانکی شامل السی، حواله، ضمانتنامه بانکی و... را دربر میگیرد. معاون بینالملل بانک مرکزی یادآور شد: ما شبکه پیامرسانی ۲ کشور را به یکدیگر متصل کردیم و همه بانکهای ۲ کشور میتوانند به یکدیگر متصل شوند و برای شروع، یک بانک از ایران و بانکی از کشور روسیه انتخاب شدند که نخستین پیام را تبادل کنند.
علاوه بر این، طی ۲ روز آینده نیز که هیأت فنی بانک مرکزی روسیه در ایران هستند، زمینهسازی برای ارتباط و ارسال همه پیامها میان بانکهای ۲ کشور فراهم میشود.
کریمی اقدام بانکهای مرکزی ایران و روسیه را در راستای سند تحول دولت مردمی و مبتنی بر «راهبرد تحریمناپذیر» در بانکداری بینالملل خواند و گفت: این اقدام از سوی دشمنان ۲ کشور غیرقابل توقف است. به این معنا که بانکهای ۲ کشور در یک زمین بازی ساخته شده توسط بانکهای مرکزی ۲ کشور، در تعامل خواهند بود و از طرفی زیرساختهای این امر به هیچ عنوان غربی و وابسته به نظام سلطه نیست.
همچنین در این دیدار «ولادیسلاو گریدچین» نماینده (معاون) بانک مرکزی روسیه درباره این قرارداد همکاری گفت: بزرگترین مزیت این قرارداد، عدم تأثیرپذیری از تحریمهای غرب است.
وی افزود: همچنین سازمانهای مالی بعد از امضای این قرارداد به طور گستردهتری با نهادهای مالی در ارتباط خواهند بود و این راه ارتباطی به نقل و انتقال وجوه و تجار کمک میکند.
* دیگر احتیاجی به خدمتگیری از سامانه سوئیفت نیست
سامانه پیامرسان مالی الکترونیک سپام به منظور الکترونیکی کردن مراودات بانکی و ایجاد زیرساخت یکپارچه خدمترسانی راهاندازی شده است.
همچنین با استفاده از سپام نهتنها برای نخستینبار یک زیرساخت پیامرسانی واحد مالی ملی در کشور برای تمام مراودات مالی عمده بانکها از قبیل اعتبارات اسنادی ارزی و ریالی، ضمانتنامههای ارزی و ریالی، حوالجات ارزی، مکاتبات، استعلامها و مذاکرات از طریق یک شبکه واحد پیامرسانی قابل انجام بوده، بلکه امکان اتصال به بانکهای خارجی در خارج از کشور را میتوان به گونهای برقرار کرد که بدون بهکارگیری امکانات مؤسسه سوئیفت و نگرانیهای مربوط به آن، با زبان مشترک و آشنا، تعاملات مالی با آخرین فناوریهای موجود انجام
شود.
* کانال مالی بین ایران و دنیا در حال ترمیم است
رئیس کل بانک مرکزی گفت: ارتباط مستقیم بین بانکهای ایران و روسیه برقرار شد.
محمدرضا فرزین در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: ارتباط مستقیم بین بانکهای ایران و روسیه برقرار شد. وی در ادامه نوشته است: در چارچوب سند اقدامات مشترک بین بانکهای مرکزی ایران و روسیه، علاوه بر ارتباط مستقیم با بانکهای روسی، شبکه بانکی کشورمان با ۱۰۶ بانک خارجی غیر روسی ارتباط مستقیم خواهد داشت. کانال مالی بین ایران و دنیا در حال ترمیم است.
* مبادلات بانکی ایران و ۱۰۰ بانک دنیا تحریمناپذیر شد
بر اساس این گزارش، معاون امور بینالملل بانک مرکزی دیروز در حاشیه برگزاری مراسم امضای قرارداد اتصال سامانههای پیامرسان مالی بین ایران و روسیه، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: در یک سال گذشته سند اقدام مشترک بین بانکهای ایران و روسیه امضا و امروز نخستین اقدام از این سند عملیاتی شد.
از امروز سامانههای پیامرسان بانکی ملی ۲ کشور به هم متصل و این امکان فراهم میشود که همه بانکهای عضو سامانه پیامرسان بانکی ملی ایران، با همه بانکهای کشور روسیه، تبادل پیامهای استاندارد بانکی داشته باشند.
محسن کریمی افزود: همه بانکهای ایرانی در خارج کشور و تمام بانکهای خارجی متصل به پیامرسان مالی روسیه که شامل بیش از ۱۰۰ بانک در ۱۳ کشور خارجی است، میتوانند با بانکهای ایرانی تبادل پیام بانکی داشته باشند.
وی اظهار داشت: بانک مرکزی امروز زمینه فنی ارتباطات بانکی را فراهم کرد تا در این بستر تمام پیامهای استاندارد بانکی شامل حواله، السی و ضمانتنامه در بین بانکها قابل تبادل باشد و این خدمات برای تجار و بازرگانان فراهم شده است.
معاون امور بینالملل بانک مرکزی درباره امکان تحریم این سامانه بانکی گفت: این اقدام تحریمناپذیر و غیرقابل توقف توسط دشمنان هر ۲ کشور است و بنابراین بانکها در یک زمین بازی ساخته شده توسط بانکهای مرکزی ۲ کشور با یکدیگر تعامل دارند و زیرساختها به هیچ عنوان غربی و وابسته به نظام سلطه نیست.
کریمی در پایان تاکید کرد: مطابق سند دولت مردمی، این نخستین اقدام تحریمناپذیر بانک مرکزی ایران در تعامل با کشور روسیه بود.
ارسال به دوستان
گزارش وزارت راه و شهرسازی به محضر رهبر انقلاب
توسعه ریلی و خودکفایی دستگاههای ناوبری
روایت وزیر راه و شهرسازی از توجه ویژه رهبر انقلاب به موضوع کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب
شنبه هفته جاری رهبر حکیم انقلاب در نمایشگاهی در جریان گزارش دستگاهها و وزارتخانههای دولتی درباره اهتمام به شعار سال قرار گرفتند.
در بازدید حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای از غرفه وزارت راه و شهرسازی در این نمایشگاه گزارشی از دستاوردهای حوزه ریلی از جمله روند تعداد ناوگان تولید و بازسازیشده در کشور و شکستن رکورد تعداد تولید و بازسازی سالانه در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱، همچنین نهضت داخلیسازی صنعت ریلی شامل معرفی ظرفیتهای موجود ساخت داخل قطعات در صنعت ریلی کشور ارائه شد.
در این بازدید توضیح داده شد که در سامانه اینترنتی راهآهن، ۶۸۶۸ قلم قطعات مورد نیاز این صنعت بارگذاری و تاکنون ۴۷۳۳ قلم قطعه توسط ۳۸۰ شرکت در داخل کشور تولید شده است.
* نهضت تعمیر و تأمین قطعات هواپیما
در نمایشگاه توانمندیهای داخلی در حسینیه امام خمینی(ره) محضر رهبر معظم انقلاب درباره نهضت تعمیر و تأمین قطعات هواپیما توضیحات لازم داده شد. تشریح روند طراحی و ساخت و بهرهبرداری از هواپیمای بومی، دستیابی به دانش تست موتور هواپیما، خودکفایی در تامین دستگاههای ناوبری و کمک ناوبری زمینی، روشنایی باند، افزایش ۲۵ درصدی تعداد ناوگان هوایی فعال، توسعه خطوط پروازی و افزایش پروازهای بینالمللی از دیگر موارد مطرحشده در این حوزه بود.
* تکمیل ۵۶۱ کیلومتر خط ریلی تا سال آینده
وضعیت کریدورهای ریلی و آزادراهی و استفاده از ظرفیت ترانزیت در کشور از موارد دیگر گزارششده در این دیدار بود. در این دیدار بیان شد که ۵۶۱ کیلومتر خط ریلی تا سال آینده به بهرهبرداری میرسد که ۳ مرکز استانی را به راهآهن متصل خواهد کرد و رشت به بندر کاسپین متصل میشود که این عملکرد یک و نیم برابر متوسط ساخت راهآهن در کشور است.
همچنین بهرهبرداری از ۲۹۳ کیلومتر از آزادراههای در حال ساخت کشور در برنامه قرار دارد که در این صورت ۲ برابر متوسط سالانه ساخت آزادراه کشور در سال آینده تحقق خواهد یافت.
* امکان شناسایی ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه زمین ۲۰۰ متری
بنا بر این گزارش در حاشیه بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه توانمندیهای داخلی، تبیین وضعیت مسکن در کشور مبتنی بر تعداد ازدواجهای ۱۰ سال آینده، لزوم نوسازی بافت فرسوده و تعداد مستأجران کشور، تحلیلی از شاخصهای بخش مسکن ارائه شد. در این بازدید بر نقش و سهم زمین در قیمت مسکن در ایران و تراکم بالای جمعیتی اشاره شد، به طوری که در حال حاضر مساحت کل محدوده شهرها نیم درصد با در نظر گرفتن واحدهای تجاری، اداری و مسکونی است که اگر به 0.6 درصد برسد این امکان وجود دارد ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه زمین ۲۰۰ متری با هزینه صفر واگذار کنیم.
در ادامه این دیدار به سیاستهای وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن از جمله واگذاری زمین، طرحهای خودمالکی و نوسازی بافت فرسوده و صنعت شهرها اشاره شد.
در بازدید مقام معظم رهبری از این نمایشگاه مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، میعاد صالحی مدیرعامل راهآهن، هادی عباسیاصل معاون مسکن و ساختمان، خادمی مدیرعامل شرکت ساخت، محمدیبخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، امانی رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای و علیاکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز حضور داشتند.
***
اتفاقات خوبی در راه است
پس از این دیدار مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در توئیتی درباره بازدید رهبر انقلاب از غرفه وزارتخانه تحت نظرش نوشت: «در بازدید امام خامنهای از نمایشگاه توانمندیهای صنعتی، گزارشی از مهمترین اقدامات وزارت راه و شهرسازی ارائه شد. دقت و پیگیری ایشان در موضوع کریدورهای شمال -جنوب و شرق - غرب و اقتصاد دریامحور به ما در اجرای برنامهها انگیزه فراوان داد. اتفاقات خوبی در راه است».
ارسال به دوستان
اخبار
عرضه گوشت گرم کیلویی ۲۲۰ هزار تومان
مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی از واردات و توزیع گوشت گرم وارداتی از روز گذشته (یکشنبه) در میادین و فروشگاههای زنجیرهای شهر تهران و استان البرز خبر داد.
مسعود امراللهی در گفتوگویی افزود: تاکنون ۳ بخش از محموله وارداتی گوشت گوسفندی و گوساله وارد بازار شده است.
مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: هر کیلوگرم شقه گوسفندی با قیمت۲۲۰ هزار تومان در میادین عرضه میشود.
وی گفت: گوشت گوساله گرم نیز فقط در یک فروشگاه زنجیرهای عرضه خواهد شد.
امراللهی اضافه کرد: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله مخلوط ۱۹۲ هزار تومان، چرخکرده ۱۷۰ هزار تومان و سردست، ران و شقه ۲۱۵ هزار تومان است.
به گفته وی توزیع این گوشتها در حال حاضر فقط در شهر تهران و استان البرز انجام میشود.
مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: عرضه در ۲۲ میدان اصلی میوه و ترهبار از امروز (روز گذشته) شروع شده است.
وی گفت: در تلاشیم روند واردات و توزیع گوشت گرم تا پایان اردیبهشتماه سال آینده ادامه داشته باشد.
***
خاندوزی: ۲۵ هزار میلیارد تومان کالاهای اموال تملیکی تعیین تکلیف شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی از رشد ۶ برابری تعیینتکلیف کالاها در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: ۲۵ هزار میلیارد تومان کالاهای اموال تملیکی که از سالهای گذشته در انبارها مانده بود، در این دولت تعیین تکلیف شد.
خاندوزی دیروز (یکشنبه ۹ بهمن) در حاشیه جلسه مجمع عمومی سالانه سازمان اموال تملیکی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پیرو دستور رئیسجمهور مبنی بر ساماندهی کالاها در انبارهای اموال تملیکی با همکاری قوه قضائیه، موفق شدیم در استانهای پرتراکم با تجارت بالا از جمله هرمزگان، بوشهر، خوزستان و تهران تحول جدی ایجاد کنیم. وی افزود: اقدامات خوبی در کوتاه شدن زمان تعیین تکلیف کالاها انجام شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به جهش در تعیینتکلیف کالاهای اموال تملیکی، گفت: ۲۵ هزار میلیارد تومان کالا که از دولتها و سالهای گذشته باقی مانده بود، تعیین تکلیف شد و شاهد جهش و رشد ۶ برابری در میزان فروش کالاها و استرداد آنها هستیم.
وی تاکید کرد: با اینکه سازمان اموال تملیکی از لحاظ تعداد نیرو و هزینه در تنگنا بود اما شاهد آمار و اعداد بیسابقه و عملکرد درخشان هستیم که این امر نشانگر کار جهادی و همت مدیران است.
همچنین مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی از فروش ۹ هزار میلیارد تومان کالاهایی که بیش از ۲۰ سال در انبارهای اموال تملیکی مانده بود خبر داد و گفت: رشد ۶ برابری فروش کالاها در دولت سیزدهم با سرعت در تعیینتکلیف کالاها رقم خورد.
عبدالمجید اجتهادی دیروز با اشاره به تعیینتکلیف ۲۵ هزار میلیارد تومانی کالاهای این سازمان اظهار داشت: ۹۵ درصد فروش از طریق حراجهای الکترونیکی انجام شد.
وی افزود: رویکرد سازمان اموال تملیکی حرکت از حراجهای حضوری به سمت حراجهای الکترونیکی است، از این رو با فراهمسازی زیرساختهای برگزاری حراج الکترونیکی در دولت سیزدهم، به دنبال شفافیت در این عرصه هستیم.
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به کالاهای فاسد شدنی بویژه دارو، اظهار دشت: تعیین تکلیف کالاها با رای قطعی یا با مجوز فروش مرجع رسیدگی انجام میشود، از این رو سازمان اموال تملیکی موظف است وضعیت کالاها را به مرجع رسیدگی اعلام کند تا مجوز دریافت کند.
***
وضعیت تولید کالاهای منتخب صنعتی در ۱۴۰۱
بررسی وضعیت تولید در ۹ ماهه امسال نشان میدهد از ۳۳ کالای منتخب صنعتی و معدنی، ۲۰ کالا افزایش تولید و ۱۲ کالا کاهش تولید داشتهاند.
بررسیها حکایت از آن دارد که تولید اتوبوس، مینیبوس و ون با ۱۵۷ درصد رشد در صدر تولیدات ۹ ماهه امسال قرار دارد و در طرف دیگر تولید انواع محصولات فولادی با ۲۳ درصد کاهش، بیشترین افت تولید را به نام خود زده است.
در این بازه زمانی، تولید انواع خودروی سواری ۱۳ درصد، وانت ۵۴ درصد، اتوبوس، مینیبوس و ون ۱۵۷ درصد، تراکتور ۴ درصد، انواع تایر یک درصد، کارتن ۳۱ درصد، سموم دفع آفات نباتی ۳۴ درصد، محصولات پتروشیمی ۸ درصد، الیاف اکریلیک ۳۰۱ درصد، نخ فیلامنت پلیاستر ۵ درصد، الیاف پلیاستر ۳ درصد، انواع تلویزیون ۶۱ درصد، انواع کولر آبی ۲۹ درصد، انواع یخچال و فریزر ۱۸ درصد، انواع ماشین لباسشویی ۹ درصد و انواع الکتروموتور ۱۲ درصد رشد تولید را ثبت کردهاند.
از سوی دیگر روغن نباتی ۱۵ درصد، پودر شوینده ۱۳ درصد، کاغذ ۱۵ درصد، فیبر یک درصد و دوده ۲۷ درصد کاهش تولید را تجربه کردهاند.
همچنین در بخش تولیدات معدنی در ۹ ماه نخست امسال تولید کنسانتره زغالسنگ ۲۰ درصد، شیشه جام ۲۷ درصد، ظروف شیشهای ۳ درصد و ظروف چینی یک درصد، رشد تولید داشتهاند، البته در این مدت تولید آلومینا نیز بدون تغییر بوده و مشابه پارسال تولید شده است.
همچنین در طرف مقابل تولید فولاد خام ۲ درصد، انواع محصولات فولادی ۲۳ درصد، کاتد مس ۵ درصد، سیمان یک درصد، کاشی و سرامیک ۳ درصد و چینی بهداشتی ۳ درصد کاهش یافته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|