|
اخبار
راهکار سازمان لیگ برای جلوگیری از تداخل بازی استقلال با پرسپولیس
دیدار دیروز تیم استقلال مقابل پیکان لغو و به امروز دوشنبه موکول شد. تیم فوتبال استقلال قرار بود در هفته بیستم لیگ برتر دیروز از ساعت 15 به مصاف پیکان برود اما این مسابقه به دلیل بارش برف به امروز موکول شد. سهیل مهدی، مسؤول کمیته مسابقات سازمان لیگ در این باره اعلام کرد: طبق قانون بازی باید به 24 ساعت بعد موکول شود اما به خاطر اینکه بحث تداخل را نداشته باشیم و بینندهها بتوانند هر ۲ بازی را به نحو احسن ببینند، فعلا پیشنهاد دادیم بازی پیکان و استقلال در ساعت 14 و بازی پرسپولیس در ساعت خودش برگزار شود. البته این بار هم منوط به شرایط جوی است که تا فردا (امروز) ببینیم به چه صورت خواهد بود. به گزارش فارس، بازی ۲ تیم پرسپولیس و هوادار طبق برنامه از پیش اعلام شده، قرار بود امروز از ساعت 17 آغاز شود اما با اعلام جدید سازمان لیگ برگزاری این مسابقه نیز دستخوش تغییر شد و ساعت 16:10 برگزار میشود.
***
«خمز» کاوه را نمیخواهد
با وجود رای کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال برای بازگشت کاوه رضایی به تراکتور، سرمربی این تیم تبریزی اعلام کرد این مهاجم جایی در تیمش ندارد. به گزارش ایسنا، کاوه رضایی که در پنجره نقلوانتقالات نیمفصل قرارداد خود را به صورت یکطرفه با باشگاه تراکتور فسخ کرد، حالا با مشکل بزرگی روبهرو شده است و با وجود حکم فدراسیون فوتبال برای بازگشت به تبریز، این بار باشگاه تبریزی و سرمربی اسپانیایی این تیم او را نمیخواهند! این بازیکن در ابتدای فصل قرار بود به استقلال بپیوندد اما به خاطر پر بودن لیست استقلالیها نتوانست پیراهن آبی را بر تن کند و از این رو بعد از امضای توافقنامهای با استقلال راهی تراکتور شد تا در نیمفصل به استقلال بازگردد. کاوه رضایی که روی توافق خود با استقلال حساب کرده بود، در نیمفصل یکطرفه قراردادش را با تراکتور فسخ کرد. این موضوع با شکایت تراکتور به کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال همراه بود. بعد از آن کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال پس از بررسی پرونده اعلام کرد فسخ قرارداد رضایی با تراکتور غیرقانونی بوده و او باید به این تیم تبریزی بازگردد و نمیتواند در ایران به تیم دیگری برود. پس از این مسأله تراکتور هم اعلام کرد از این بازیکن غرامت میگیرد. دیروز هم خمز، سرمربی تراکتور رسما اعلام کرد رضایی جایی در تیم او ندارد. او در نشست خبری پیش از دیدار تیمش برابر آلومینیوم اظهار کرد: «کاوه گذشته تراکتور است و تا وقتی من سرمربی تراکتورم، رضایی به این تیم بازنمیگردد». حالا کاوه رضایی نه جایی در تیم تراکتور دارد و نه میتواند از نظر قانونی به تیم دیگری برود. این اتفاقها در حالی برای این مهاجم نامدار فوتبال ایران افتاده که حالا احتمالا باید یک نیمفصل را بدون تیم بماند و عملا از روزهای اوج خود فاصله بگیرد! تمام این اتفاقها در حالی برای کاوه رخ داده که او با هدف اوج گرفتن دوباره و رسیدن به پیراهن تیم ملی به ایران بازگشت ولی تا به حال یا مصدوم بوده یا با تصمیمها و اتفاقهای عجیب رفته رفته محو شده است.
***
گاف سازمان لیگ برای توجیه برگزاری بازی سپاهان و زنیت روسیه
سازمان لیگ در حالی مدعی است برنامه بازی سپاهان و زنیت روسیه پیش از قرعهکشی لیگ ترتیب داده شده بود که برگزاری این بازی 49 روز بعد از قرعهکشی لیگ قطعی شد. به گزارش طرفداری، در حالی که برگزاری خارج از برنامه بازی سپاهان و زنیت جنجال و حواشی زیادی را در محافل فوتبالی ایجاد کرده، سهیل مهدی، مسؤول برگزاری مسابقات سازمان لیگ به عنوان یک مقام مسؤول در آخرین اظهارنظر خود ادعای عجیبی را مطرح کرد: این بازی قبل از قرعهکشی لیگ هماهنگ شده بود و هیچوقت به تقابل پرسپولیس و سپاهان و رقابت آنها در جدول فکر نکرده بودیم. از طرفی باشگاه زنیت یک تیم در کلاس اروپاست و میتواند برای فوتبال ما آورده داشته باشد. از طرفی ما در برنامهریزی فشار را به سپاهان وارد کردهایم. این ادعا در حالی از سوی مسؤول اول سازمان لیگ مطرح شده که به نظر میرسد اتفاقات در شرایط دیگری رقم خورده است. دیدار زنیت و سپاهان چه روزی مشخص شد؟ یک سرچ ساده در گوگل مشخص میکند 21 شهریور چه اتفاقاتی رخ داده است. حالا کافی است تاریخ برگزاری قرعهکشی لیگ بیست و دوم را در گوگل سرچ کنیم تا به تاریخ سوم مرداد برسیم، یعنی 49 روز بعد از قرعهکشی لیگ. این نشان میدهد ادعای عجیب و غریب سهیل مهدی مبنی بر اعلام باشگاه سپاهان برای دیدار تدارکاتی با زنیت در تاریخ 25 بهمن، صحت نداشته و قطعا تغییر زمان بازی سپاهان و پرسپولیس درخواست باشگاه اصفهانی بوده است.
ارسال به دوستان
مرگ ناگهانی ستارهای که پرسپولیس را از آسیا حذف کرد
مهاجم سابق باشگاه الهلال و تیم ملی عربستان روز یکشنبه در ۳۷ سالگی به دلیل بیماری درگذشت. یوسف السالم در دیدار الهلال مقابل پرسپولیس در مرحله یکهشتمنهایی فصل ۲۰۱5-۲۰۱4 لیگ قهرمانان آسیا در شب برد 3 بر صفر تیمش مقابل نماینده ایران، زننده گل اول تیمش بود تا زمینه حذف تیم برانکو را فراهم کند.
ارسال به دوستان
نکته آزاردهنده درباره تیم ملی فوتبال و روزهایی که براحتی از دست میرود
همه چیز هست جز سرمربی
سپهر ستاری: تیم ملی ایران پس از جدایی کارلوس کیروش هنوز سرمربی جدید خود را نشناخته است. در شرایطی که چند ماه از پایان جامجهانی ۲۰۲۲ قطر میگذرد اما نیمکت تیم ملی همچنان بلاتکلیف مانده و وضعیت مشخصی ندارد. در این بین مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال هم در صحبتهای خود بارها اعلام کرده فدراسیون هیچ عجلهای برای انتخاب سرمربی جدید تیم ملی ندارد و قصد دارد در آرامش و فرصت لازم در این باره تصمیمگیری کند. تاج در حالی این صحبتها را مطرح کرده که تیم ملی یک ماه دیگر فیفادی را در پیش دارد و باید پیش از آن سرمربی جدید معرفی شود تا فرصت آمادهسازی ملیپوشان از دست نرود. از طرفی این روزها لیگ برتر هم در حال برگزاری است و به روزهای حساس خود رسیده ولی تیم ملی سرمربی ندارد که مسابقات و عملکرد بازیکنان را زیر نظر بگیرد.
از صحبتهای اخیر مهدی تاج اینطور به نظر میرسد که فدراسیون فوتبال بنا به دلایلی قید جذب مربی خارجی را زده است. افزایش قیمت دلار و تحریمهای بینالمللی که کار انتقال پول را سخت کرده، مهمترین دلایلی است که باعث شده تاج تصمیم به استخدام سرمربی داخلی بگیرد. البته همین حالا مربیان خارجیای چون پاکو خمز، ژوزه مورایس و ریکاردو ساپینتو در کنار چندین بازیکن خارجی در لیگ برتر فعالیت دارند و هر ماه دستمزدشان را دریافت میکنند اما انگار فقط فدراسیون فوتبال است که نمیتواند پول منتقل کند که این هم خودش جای سوال دارد.
با این حال در میان مربیان داخلی هم گزینهای که در دسترس باشد و بتواند هدایت تیم ملی را بر عهده بگیرد به سختی یافت میشود. مربیانی چون جواد نکونام، امیر قلعهنویی و فرهاد مجیدی از جمله اسامی مطرح شده بودند که همگی تیم دارند و در کوران مسابقات هستند. آنها حتی اگر در بین گزینههای تیم ملی باشند هم بعید است بتوانند در این مقطع از تیم خود جدا شوند. البته حضور همین اسامی هم خودش حرف و حدیث زیادی دارد. نکونام در فولاد شرایط چندان خوبی ندارد و امسال خوب نتیجه نگرفته است. امیر قلعهنویی هم پس از شروع خوب و حضور در جمع مدعیان چند هفتهای است نتیجه نمیگیرد و چند پله در جدول سقوط کرده. از طرفی فرهاد مجیدی هم در امارات عملکرد سینوسی داشته و کلا مربیگری در تیم ملی هم برای او خیلی زود است.
در چنین شرایطی اگر فدراسیون همچنان به حضور مربی داخلی اصرار داشته باشد، شانس وحید هاشمیان برای نشستن روی نیمکت تیم ملی بیش از سایر گزینهها خواهد بود. گفته میشود فدراسیون هم روی زوج او و کریم باقری نظر مثبتی داشته و بعید نیست تصمیم به استفاده از آنها بگیرد.
با این حال موضوع نگرانکننده درباره تیم ملی و حتی تیم امید این است که انگار انتخاب سرمربی جدید در اولویتهای فدراسیون فوتبال قرار ندارد؛ اتفاقی که بسیار تعجببرانگیز است و میتواند در آینده به این دو تیم بویژه تیم ملی بزرگسالان ضربه بزند. در حال حاضر کمتر از یک سال تا آغاز جام ملتهای آسیا در کشور قطر باقی مانده و تیم ملی نباید به همین راحتی فرصتهای آمادهسازی را از دست بدهد، بویژه که ترکیب فعلی بازیکنان حاضر در تیم ملی دارای میانگین سنی بالایی است و سرمربی آینده باید از همان روز اول برای تغییر نسل و اضافه کردن نفرات جوان برنامهریزی کند که این خودش نیازمند زمان است.
در حال حاضر استدلال تاج و بعضی اعضای فدراسیون فوتبال این است که تیم ملی تا عید اردو و مسابقه ندارد، پس نداشتن سرمربی چندان هم مهم نیست. نکته مهم اما این است که سرمربی تیم ملی باید از همین حالا یا حتی مدتها قبل بازیهای لیگ و عملکرد بازیکنان را زیر نظر میگرفت و برای فیفادی فروردین برنامهریزی میکرد. باید دید در نهایت فدراسیون فوتبال چه زمانی سرمربی بعدی تیم ملی را معرفی خواهد کرد.
***
نشست بینتیجه برای تیم ملی
جلسه هیاترئیسه فدراسیون فوتبال دیروز در شهر چوار ایلام برگزار شد. یکی از مواردی که انتظار میرفت و گفته شده بود درباره آن صحبت میشود، بحث تعیین تکلیف سرمربی تیم ملی بود. اگر چه عنوان شده بود قرار نیست در پایان این جلسه، انتخابی انجام شود اما پیشبینی میشد درباره این موضوع مهم حداقل بررسیهای لازم انجام شود که باز هم این اتفاق رخ نداد تا بلاتکلیفی نیمکت تیم ملی همچنان ادامه داشته باشد.
ارسال به دوستان
جامجهانی فوتبال زنان میدان جدید سعودیها
تلاش برای تطهیر از راه ورزش
سعودیها برای تطهیر چهره ضدحقوقبشری خود، اینبار به عرصه فوتبال زنان ورود کردند. رسانه آمریکایی نوشته است: تصمیم فیفا برای اجازه به حمایت مالی سازمان دولتی گردشگری عربستان سعودی از جامجهانی ۲۰۲۳ زنان، بیاعتنایی شوکآور این نهاد به رنجها و سرکوب مدافعان حقوق زنان در این کشور است. رسانه «فوربز» در سرمقاله خود نوشت: جامجهانی زنان که امسال قرار است به صورت مشترک در نیوزیلند و استرالیا برگزار شود، معتبرترین تورنمنت فوتبال زنان است که هر ۴ سال یک بار برگزار میشود و ورزشکاران از سراسر جهان تمام دوران حرفهای خود را برای شرکت در این مسابقات تمرین میکنند. حالا قرار است تبلیغات Visit Saudi به عنوان حامی مالی اصلی این مسابقات، در سراسر بازیها، ورزشگاهها و تبلیغات تلویزیونی نمایش داده شود.
رسانه آمریکایی نوشته عربستان سعودی در زمینه حقوقبشر و بویژه حقوق زنان یک تافته جدابافته است و تا سال ۲۰۱۸ زنان و دختران حتی اجازه حضور در فعالیتهای ورزشی در مدارس را نداشتند و بسیاری از فعالان حقوق زنان نیز بازداشت شدهاند. فوربز از فیفا خواسته به کشوری که سابقه حقوقبشری سیاهی دارد اجازه ندهد از بزرگترین رویداد ورزشی زنان در جهان که بیشترین بیننده را نیز دارد، برای تطهیر چهره خود استفاده کند. پیشتر هم فدراسیون فوتبال آمریکا اعلام کرد نگرانی خود به فیفا بابت گزارشهایی مبنی بر حمایت مالی عربستان سعودی از جامجهانی زنان را ابراز میکند. رسانهها پیش از این هم خبر داده بودند عربستان سعودی با ورزششویی و میزبانی یا حمایت مالی از مسابقات ورزشی و رویدادهای فرهنگی و هنری قصد دارد سابقه تاریک حقوقبشری خود را در جهان پنهان کند.
ارسال به دوستان
میجنگم برای خوشحالی مردم کشورم
فرزانه فصیحی: هدفم همیشه اهتزاز پرچم ایران است
بانوی قهرمان دوی ۶۰ متر رقابتهای دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا میگوید: همیشه هدفم به اهتزاز درآوردن پرچم کشورم بوده که در این مسیر توانستم پس از سالها مدال طلای این ماده را از شرق قاره کهن به غرب آن بیاورم. فرزانه فصیحی بانوی قهرمان و رکورددار ملی کشورمان در دوهای سرعت 60 و 100 متر پس از کسب مدال طلای تاریخی ماده 60 متر در دهمین دوره رقابتهای دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا در گفتوگو با سایت فدراسیون دوومیدانی پیرامون کسب عنوان قهرمانی در این مسابقات اظهار داشت: خیلی خوشحالم که توانستم این اتفاق بزرگ را با کسب مدال طلای ماده 60 متر مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا رقم بزنم. از همین جا کسب این مدال را به همه مردم تبریک میگویم. وی افزود: همیشه هدفم این بوده است که بتوانم پرچم کشورم را به اهتزاز در بیاورم و برای ایران و خوشحالی دل مردمم بجنگم. رکورددار ملی دوهای سرعت بانوان کشورمان خاطرنشان کرد: امیدوارم در آینده هم بتوانم باز هم مدالهای خوشرنگی را برای ایران عزیز کسب کنم. فصیحی در پایان برای همه ورزشکاران کشورمان در مسابقات پیش رو آرزوی موفقیت و پیروزی کرد.
شایان ذکر است فینال دوی ۶۰ متر مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا جمعه ۲۱ بهمن، برگزار شد و فرزانه فصیحی به مقام اول رسید. فصیحی با ثبت رکورد ۷.۲۸ ثانیه زودتر از سایر رقبای خود از خط پایان گذشت و قهرمان شد. او در مرحله مقدماتی هم رکورد ۷.۲۳ ثانیه را ثبت کرد و به عنوان نفر اول راهی فینال شد. حمیده اسماعیلنژاد، دیگر دونده سرعتی ایران هم در فینال این مسابقات زمان ۷.۴۸ ثانیه را ثبت کرد و هفتم شد.
ارسال به دوستان
چرا فدراسیون فوتبال شرکت EVS را انتخاب کرد؟
حقیقتی درباره VAR
تاریخ پایان اعتبارنامه ۴ شرکت طرف قرارداد فیفا با شرکت مدنظر فدراسیون فوتبال یکسان است. فدراسیون فوتبال در ماههای اخیر تلاشهایی را برای استفاده از سیستم VAR در لیگ برتر به شکل جدیتری پیش برده و پس از توافق با شرکت EVS، با نهادهای مختلفی مثل مجلس شورای اسلامی و دولت برای ورود این سیستم به کشور مذاکراتی انجام داده است. هرچند شرایط استفاده از VAR در لیگ بیستوسوم با ابهام روبهرو است و احتمال کمی وجود دارد که کمک داور
ویدیوئی از ابتدای فصل آینده وارد لیگ برتر شود اما فدراسیون فوتبال با وجود موانع بسیار درصدد است بتواند از همان ابتدا بازیهای فصل آینده را با این سیستم شروع کند. در روزهای اخیر این بحث مطرح شده که لایسنس شرکت مدنظر فدراسیون فوتبال، طبق آنچه در سایت فیفا منتشر شده تا 17 آگوست 2023 (26 مرداد 1402) اعتبار دارد. در شرایطی که قرار است لیگ برتر از ابتدای مرداد سال آینده آغاز شود و با این تفاسیر چند روز پس از آغاز بیستوسومین دوره لیگ، مجوز شرکت EVS به پایان میرسد. در واقع شرکت EVS برای دریافت تاییدیه جدید، باید استانداردهای مدنظر دپارتمان تکنولوژی و نوآوری فیفا را دریافت کند. در غیر این صورت مجوز جدیدی برای این شرکت صادر نخواهد شد و طبیعی است که فدراسیون فوتبال هم نمیتواند با شرکتی که از فیفا تاییدیه ندارد همکاری کند. البته ذکر این نکته ضروری است در حال حاضر از میان 8 شرکت طرف قرارداد با فیفا در بحث سیستم VAR، چهار شرکت دیگر یعنی هواک آی، سیمپلی لایو، اسلومو و اسپورت مدیا هم تاریخ مجوزشان مانند EVS همان 17 آگوست به پایان خواهد رسید. مجوز این ۵ شرکت در تاریخ 13 اکتبر 2021 صادر شده و مجوز 2 سالهای که فیفا به آنها داده در تاریخ 17 آگوست به پایان میرسد. با این وجود فقط 3 شرکت BLT ایتالیا، DAITE و VIEWW که سال 2022 از فیفا مجوز گرفتهاند، اعتبارنامهشان سال 2024 تمام خواهد شد اما با توجه به وجود محدودیتهایی مثل تحریم و همکاری با دولتهایی که مورد قبول ایران نیست، فدراسیون فوتبال نمیتواند با این 3 شرکت وارد مذاکره شود. هواکآی، اسپورتمدیا و سیمپلی لایو هم با مذاکرات صورت گرفته حاضر به همکاری با ایران نیستند. در این وضعیت فدراسیون فوتبال فقط از بین ۲ شرکت باقیمانده یعنی اسلومو و EVS با توجه به وضعیت بهتر و همکاری فدراسیونهای بیشتری با EVS؛ ترجیح داده سراغ انتخاب این شرکت برود و حتی ظاهرا رایزنیهای زیادی برای تمدید مجوز طرف قرارداد پس از آغاز لیگ انجام شده است.
ارسال به دوستان
والفجر هر سال این موقعها میآید
سمیرا جلیلی: بوی رود و صداها و مداحیها و چهرههایی که هر کدام در حال خودشان بودند، مرا به هر سویی میکشاند.
برای ما که نسل جنگ ندیده هستیم، این صحنهسازیها و این حس و حال کاری میکند که چنگ رودکی با سلطان مسعود غزنوی کرد. مثلا من همیشه دلم خواسته ابراهیم حاتمیکیا را از نزدیک ببینم و از او بابت اینکه حاج کاظمها و یوسفها و برج مینو و کرخه را در ذهنمان ساخت، تشکر کنم. حالا من هم میتوانم بیایم اینجا و بدون دیدن حتی لحظهای از جنگ، ادعا کنم جنگ را میفهمم.
- عه! بچهها اروند، بدو بریم سوار اون کشتیه بشیم.
سرم را بالا میآورم و رد نگاه نوجوانها را دنبال میکنم.
میرسد به رود، میرسم به رود، خدای من! چقدر باشکوه، چقدر عمیق، چقدر محزون....
آرام و گنگ میروم روی اسکله و ولوله مردم را برای سوار شدن به کشتی میبینم؛ برمیگردم به ساحل، با خودم میگویم: ساحل بهانه است، رفتن رسیدن است.
سمت راست اسکله، توی خلیج، میلههایی شبیه ستاره میبینم. میروم نزدیک، پایم در گل میرود اما دیگر راه برگشتی نیست، خندهام گرفته بین رفتن و ماندن، در گل گیر کردهام.
- خانم! شما اونجا چه میکنی؟!
برگشتم به سمت صدا، دیدم آقایی سبزهرو نسبتا عصبانی و با لباس خادمی پشت سرم ایستاده.
- [باخنده] این میلههای ستارهای منو کشوند تو گلا.
همزمان که چوبی به سمتم دراز کرد تا بگیرم و از مهلکه بیرون بیایم، در حالی که سعی میکرد خندهاش را کنترل کند، گفت: به اینا میگن موانع خورشیدی.
وقتی تعجبم را دید، گفت: اینا رو بعثیا تو آب میذاشتن که غواصا بهش بخورن و خیلیا اینطوری شهید شدن، شکل واقعی اینا کمی فرق داره. از کجا اومدی عامو؟!
- تهران! اومدم اروندو ببینم.
- میدونی اینجا چه خبر بوده؟ جریان عملیاتو میدونی؟
- یه چیزایی خوندم. اومدم که ببینم. دیدن یه چیز دیگهس، آدمو آروم میکنه!
- شایدم آدمو به اوج آشفتگی برسونهها. اینجا این موجارو میبینی، دلتو زیرورو میکنه عامو. یه بندی به دلت میزنه که دیگه رهات نکنه و اسیر بشی.
- اینجا عملیات والفجر ۸ بوده؛ درسته؟!
- اینجا یکی از جاهاییه که بچههای غواص، شب عملیات زدن به آب؛ رفتن اونور.
- تو زمستون بوده؟
- بله! رفتن فاو رو؛ اونور رود گرفتن، کارایی کردن که دنیا انگشت به دهن موند، کوکای منم تو همین عملیات شهید شد.
لبخند میزنم و تشکر میکنم و دوباره به رود خیره میشوم و به رد پای خودم روی گلها و کنار خورشیدیها.
چه اسمی؛ سازهای که جان بگیرد که خورشید نیست. توی ذهنم دنبال اسمی برای این شیء میگردم، میدانم واقعی نیست اما توی دلم ازش بدم میآید که برادران زیادی را شهید کرده، اسمش را میگذارم «تیر صدشعبه».
حالا من هم تجربه دارم، حالا پایم در گل مانده و بیکران رود را دیدهام. حالا میتوانم برگردم و با غرور و افتخار از دیدههایم بگویم که خیلیها بیایند و ببینند؛ مثل من.
آدم نشستن و شنیدن از تعداد تلفات و اسرا و شهدا و غنیمتها و خلاصه! شرح عملیات نیستم.
همین که بدانم روزی آنها که جمجمههایشان را به خدا سپرده بودند، آنها که «و منهم من ینتظر» بودند، همانها که در دل سرد زمستان آن روزها، از اروند گذشتهاند، آن هم نه برای فرار از فرعون که برای روبهرو شدن با او، مانند عصای موسی دل به یقین خویش سپرده و رفتهاند، برایم کافی است.
و الا میدانم آن زمزمه شبهای دعا و عملیات، آن کمیلها و خلوتها در دل ستارهباران شفق، حتما توان میشود و میدود توی بازوها و دستهای اسلحه گرفته یا آن لباسهای غواصی که بچهها را مثل ماهیها کرده؛ ما ندیدهایم اما روزی در بهمن سال ۶۴ از ساحل همین رفتنها، به رسیدن آن طرف رود منجر شد.
اما ایمانم به کارشان میگوید آنها رفتند، چون راه کربلا از میان هیمنه ترسناک اروند میگذشت. باید میرفتند تا وعده صادق والفجر و والعصر باشند.
من دارم این فکرها را هی در ذهنم مرور میکنم و به آن طرف رود خیرهام.
نمیدانم از وقتی پای بچههای والفجر به آن طرف رسیده، آنجا اینقدر زیبا شده یا خاک کربلا را توتیای چشمان فاو کردهاند که آدم نمیتواند چشم از آن بردارد.
این طرف رود هم چندتایی شهید ماندهاند پیش رود تا خاطره زنده کنند.
تو گویی جنگ تمام شده و سایه مرگ در همه جا سایه گسترانیده اما بر گنبد شهیدان گمنام ساحل اروند، پرچم سرخی در اهتزاز است که یعنی هنوز والفجر، هر سال این موقعها میآید. بیکم و کاست. بی ذرهای تردید که غایت خلقت جهان پرورش همین انسانهایی است که بیهیچ ترس و تردید و تعلق، در شداید اروند ۶۴ رفتهاند و حسینی شدهاند.
دلم میخواهد تا ابد در اینجا بمانم و روایت رزمندهها در شب عملیات را بشنوم که چگونه موانع را شکافتند و رفتند.
شنیدهام ۲۱ هزار شهید بر خاک و در آب افتادهاند تا امروز در ساحل امن اروند شاهد خاطرهگویی و روایت بازماندههای آن روزها باشیم.
۲۱ هزار جان که نمیدانم چند تایشان اکنون در اروند هستند، آنانی که آرام خفتهاند، در حالی که هنوز در اندیشه والفجر هستند.
از جاذبه رود فاصله میگیرم و سعی میکنم چیزهای بیشتری را ببینم، نمایشگاهها و عکس شهدا، قایقها و لبخندها و اشکها، آدمها و آهنگها که پای ثابت درک من از حماسهها شدهاند.
میدانم باید رفت اما اینکه دوست دارم بمانم یعنی زمان ما را با خود برده و الا والفجر و رزمندهها همین جا هستند و از کنار رود به ما لبخند میزنند و خوشامد میگویند.
ای اروند! با تو خداحافظی نمیکنم و در انتظار دیدار دوبارهات میمانم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|