|
۲ استقلالی بازی با ملوان را از دست دادند
آخرین تمرین تیم فوتبال استقلال برای آمادهسازی دیدار مقابل ملوان انزلی در کمپ مرحوم ناصر حجازی برگزار شد. علیرضا رضایی، دروازهبان استقلال به دلیل مصدومیت نمیتواند تیمش را در این دیدار همراهی کند. مهدی مهدیپور، هافبک استقلال هم با وجود رهایی از بند مصدومیت هنوز به طور کامل آماده نشده و جایی در لیست آبیپوشان نخواهد داشت. دیدار استقلال - ملوان در مرحله یکهشتم نهایی جام حذفی امروز (دوشنبه) ساعت 15:30 در ورزشگاه آزادی برگزار میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
اثر هنری گمشده مارادونا پیدا شد
یکی از تصاویر نمادین اسطوره تیم فوتبال ناپولی که در شهر ناپل ناپدید شده بود، پیدا شد. معمای نقاشی گمشده دیگو آرماندو مارادونا در محل یادبودش در شهر ناپل، حل شد. روز شنبه با اعلام خبر مفقود شدن یکی از مهمترین یادبودهای مارادونا در محل یادبود او در منطقه کواتیری اسپانیولی شهر ناپل جنجالی به راه افتاد تا جایی که اولتراهای ناپولی حتی گروههایی را برای جستوجو و پیدا کردن سرنخهایی از نقاشی پای چپ معروف اسطوره فقید آرژانتین تشکیل دادند. این یادبود قالب طلایی پای چپ مارادونا با پسزمینهای مشکیرنگ بود که توسط استفانو چچی، دوست و مدیربرنامههای سابق مارادونا به شهر ناپل اهدا شد. اکنون اما سایت کوریره دلمتزوجورنوی ایتالیا اعلام کرده ابهام موجود درباره یادبود گمشده برطرف و این اثر هنری پیدا شده است. اصل قضیه هم گویا این بوده که این یادبود ارزشمند از محل همیشگیاش روی دیواری که بر آن نصب شده بود افتاده و توسط افراد مرتبط به منظور حفاظت و انجام تمهیدات لازم برای جلوگیری از افتادن دوباره آن، به محلی دیگر انتقال داده میشود اما هواداران از این موضوع اطلاعی نداشتهاند.
هم اکنون تابلوی پای چپ مارادونای فقید به محل اولیهاش برگردانده شده است.
***
شبی که وینیسیوس دشنام داد و دشنام شنید
در دیدار برابر اوساسونا هم یکی از هواداران حریف به مهاجم برزیلی رئال مادرید دشنام داد و هم او این رفتار را با داور بازی داشت. به گزارش الموندو دیپورتیو، رئال مادرید در هفته بیستودوم رقابتهای لالیگا به مصاف اوساسونا رفت و توانست با ۲ گل به پیروزی دست یابد. وینیسیوس در این بازی در ترکیب اصلی رئال مادرید به میدان رفت و دقیقه ۴۵ یک کارت زرد دریافت کرد. مثل دیگر بازیهای خارج از خانه رئالمادرید، این بازی هم برای وینیسیوس سخت و حاشیهساز بود. قبل از بازی یک دقیقه سکوت به احترام زلزله مرگبار در ترکیه و سوریه انجام شد که به هنگام سکوت، یکی از هواداران اوساسونا با فریاد بلند به وینیسیوس دشنام داد که این بازیکن او را دعوت به سکوت کرد. روزنامه الموندو نوشت وینیسیوس هم چنین رفتاری را با داور بازی انجام داد به طوری که زمانی که داور برخورد مدافع حریف با او را خطا تشخیص نداد، این بازیکن برزیلی زیر لب به او دشنام داد که البته داور این لفظ او را نشنید. وینیسیوس با آمدن کارلو آنچلوتی به یکی از بهترین و آمادهترین بازیکنان رئال مادرید تبدیل شده اما شادی گل خاص او باعث شده است جو شدیدی علیه او در رقابتهای لالیگا شکل گیرد و معمولا این بازیکن در دیدارهای خارج از خانه رئال با برخورد خوب هواداران مواجه نمیشود. رئالمادرید با پیروزیای که در این بازی به دست آورد اختلاف خود با صدر جدول ردهبندی موقتا به ۵ امتیاز کاهش داد.
***
هاشمکندی رئیس فدراسیون دوچرخهسواری شد
رسول هاشمکندی برای ۴ سال به عنوان رئیس فدراسیون دوچرخهسواری انتخاب شد. به گزارش ایسنا، مجمع انتخاباتی فدراسیون دوچرخهسواری با حضور اعضا در آکادمی ملی المپیک برگزار شد. محمد پولادگر به عنوان نماینده وزارت ورزش و مناف هاشمی به عنوان نماینده دبیرکل کمیته ملی المپیک در این مجمع شرکت کردند و ریاست مجمع بر عهده پولادگر بود. انتخابات فدراسیون دوچرخهسواری ۷ کاندیدا داشت که در پایان رسول هاشمکندی با کسب ۲۸ رای از ۵۳ آرای ماخوذه به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد. محمد بابایی، حمیدرضا پارسیمنش، محمود ترابیگودرزی، محمد میرابوطالبی، افشین داوری لطفآبادی، رسول هاشمکندیاسدی و محمد صانعی کاندیدای انتخابات بودند که میرابوطالبی و ترابیگودرزی پیش از برگزاری انتخابات انصراف دادند.
***
واکنش معاون حقوقی استقلال به پایان کار ساپینتو
معاون حقوقی باشگاه استقلال به شایعات جدایی ساپینتو از این باشگاه واکنش نشان داد. به گزارش فارس، طی روزهای اخیر اخبار و شایعاتی مبنی بر جدایی ساپینتو از استقلال در پایان فصل جاری لیگ برتر مطرح شده است. فرشید سمیعی، معاون حقوقی باشگاه استقلال در این باره گفت: اینکه برخی رسانهها خبری منتشر کردند مبنی بر اینکه «قطعا» در فصل آتی ساپینتو با استقلال نخواهد بود، کذب محض است و تاکنون درباره سال دوم قرارداد صحبت نهایی نشده اما قطعا در آینده نزدیک این مذاکرات انجام خواهد شد. وی افزود: متاسفانه انتشار اینگونه خبرها در حساسترین برهه فصل اگر نگوییم از روی سوءنیت است، قطعا از روی حسن نیت نیست. سمیعی تصریح کرد: در حال حاضر همه یکصدا و دست در دست هم به رهبری فنی ساپینتو به دنبال فتح جامهای این فصل هستیم و هیچکس نمیتواند با چنین اخباری به وحدت عالی تیمی و باشگاهی ما لطمهای وارد کند.
***
داور بازی فولاد - الفیصلی مشخص شد
«احمد الکاف» عمانی بازی ۲ تیم فولاد ایران و الفیصلی عربستان را سوت میزند.
تیم فوتبال فولاد خوزستان به عنوان تنها نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا، از ساعت ۱۸:۳۰ امروز به مصاف تیم الفیصلی عربستان میرود. این بازی در ورزشگاه الثمامه قطر برگزار میشود.کمیته داوران کنفدراسیون فوتبال آسیا «احمد ابوبکر الکاف» داور عمانی را به عنوان قاضی این مسابقه انتخاب کرده است.
«ابوبکر العمری» و «رشید الغیثی» هم کمکهای احمد الکاف در این بازی خواهند بود.
ارسال به دوستان
برای انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، ملاک تواناییهای فنی است یا ناتوانی در پرداخت حقوق؟!
بررسی یک ادعا
مرتضی یعقوبی: با اینکه فدراسیون فوتبال و مهدی تاج گفتهاند انتخاب سرمربی ایرانی برای تیم ملی بهتر است اما هنوز دلایل فدراسیون برای کنار گذاشتن گزینههای خارجی قانعکننده نیست و شاید این حربهای باشد برای پیچش در گردنه آخر و رفتن به سوی سرمربی خارجی.
اظهارنظر مهدی تاج درباره انتخاب سرمربی ایرانی، تبدیل به بحثی گرم در فوتبال ایران شده است. جمعبندی فدراسیون فوتبال برای انتخاب سرمربی از میان گزینههای داخلی در شرایطی است که مهدی تاج همیشه تمایل بسیاری به انتخاب سرمربی خارجی داشته است. در طول روزهای گذشته مربیان خارجی و ایرانی شاغل در لیگ برتر نظرات متفاوتی درباره این مساله داشتهاند. یکی از نظرات جالب توجه مربوط به پاکو خمز است که میگوید «ملیت در انتخاب مربی مهم نیست، بلکه کارآیی مهم است». پاکو بدرستی به این موضوع اشاره میکند که نباید در انتخاب سرمربی تیم ملی ایران صرفا نگاه ناسیونالیستی داشت و باید کیفیت را در نظر گرفت، چرا که تیم ملی برآیند کار تمام لیگهای پایه و حرفهای فوتبال ایران است که برای به دست آوردن عناوین بزرگ در رقابتهای ملی به میدان میرود.
مطمئنا مربیان ایرانی موفق و باکارنامهای در داخل و خارج از کشور وجود دارند که حائز شرایط سرمربیگری در تیم ملی هستند و اگر شرایط فنی و ویژگیهای این مربیان - در قیاس با سایر گزینهها در داخل و خارج از کشور - حکم به حضورشان روی نیمکت تیم ملی بدهد، مطمئنا میتوان از این گزینهها دفاع کرد.
با این حال نکته عجیب در اظهارات تاج این است که او دلیل انتخاب مربیان ایرانی را «ناتوانی در پرداخت دستمزد مربیان خارجی» عنوان میکند؛ یعنی از دیدگاه او هم انتخاب مربی ایرانی در اولویت نیست، بلکه قرار است از مربی ایرانی صرفا برای پر کردن صندلی خالی سرمربی خارجی تیم ملی استفاده شود!
با این رویکرد، اگر سرمربی ایرانی در کوتاه مدت با مشکلاتی در کسب نتیجه مواجه و به دنبال آن با هجمه افکارعمومی روبهرو شود، ممکن است خیلی سریع برکنار شود، پس صرفا یک گزینه گذرا بوده و واضح است که در پس چنین شرایطی، باز هم امکان بازگشت به گزینههای خارجی وجود دارد.
* تمایل همیشگی تاج به مربی خارجی
در طول ۱۲ سال گذشته و از زمان جدایی افشین قطبی از تیم ملی ایران (و قبلتر از آن امیر قلعهنویی و علی دایی که بعد از برانکو سرمربی تیم ملی شده بودند) فدراسیون فوتبال به سمت همکاری با مربیان خارجی رفت. ابتدا کارلوس کیروش به مدت ۸ سال و بعد از او ویلموتس به مدت ۶ ماه و سپس دراگان اسکوچیچ به مدت ۲ سال و نیم سرمربی تیم ملی ایران بودند و هیچگاه تیم ملی و مدیران فدراسیون فوتبال - که مهدی تاج همواره به عنوان رئیس یا عضو هیاترئیسه نقش مستقیمی در تصمیمات این فدراسیون داشت- به سمت انتخاب سرمربی ایرانی تمایل پیدا نکردند. حتی بعد از اتمام جامجهانی ۲۰۲۲ قطر، با اینکه افکار عمومی خواهان ادامه همکاری با کیروش نبودند و نظرسنجیها حاکی از علاقهمندی به تغییر و انتخاب یک سرمربی جدید بود، فدراسیون در انتظار تصمیم نهایی کیروش بود. این مساله را میتوان در نحوه جدایی کارلوس کیروش و تیم ملی ایران پیدا کرد؛ با اینکه قرارداد میان تیم ملی ایران و کیروش به پایان رسیده بود، فدراسیون فوتبال هیچ اظهارنظر رسمی درباره سرمربی آینده تیم ملی نداشت و تاج همچنان از نتایج کیروش دفاع میکرد و حتی دستیاران کیروش از مذاکره با فدراسیون فوتبال از اوایل سال نو میلادی سخن میگفتند. وقتی پای قطر به ماجرا باز شد و آنها سراغ کیروش رفتند و در نهایت طرفین به توافق دست یافتند، کیروش پیام خداحافظی از تیم ملی ایران را منتشر کرد؛ در حالی که این ایران بود که باید درباره ادامه همکاری با کیروش تصمیم میگرفت و حداقل در دنیای فوتبال، عرف است که بعد از اتمام یک قرارداد همکاری، باشگاه یا تیم پیام تشکر و خداحافظی را منتشر میکنند اما کیروش با ایران خداحافظی کرد. تازه بعد از پیام خداحافظی کیروش، فدراسیون فوتبال واکنش نشان داد و تاج در یک مصاحبه تلویزیونی از این گفت که «از جمیع جهات انتخاب سرمربی ایرانی بهتر است».
* آیا پرداخت دستمزد مربیان خارجی غیرممکن است؟
مهدی تاج در طول مصاحبه تلویزیونی خود به برتری فنی مربیان خارجی اذعان کرد اما از این گفت که انتقال دستمزد مربیان خارجی از یک بانک ایرانی به حسابهای خارج از کشور کار غیر ممکنی است و برای تایید صحبتهای خود، به ماجرای ویلموتس، استراماچونی و کالدرون اشاره کرد که تیمهای ایرانی همواره برای پرداخت دستمزد این مربیان مشکل داشتند.
با این تفاصیل، همچنان مربیان خارجی در ایران کار میکنند. پاکو خمز، ژوزه مورایس، ریکاردو ساپینتو و تاوارس (سرمربی صنعت نفت) از مربیان خارجی فعال در ایران هستند که بدون مشکل خاصی با باشگاههای خود کار میکنند و دستمزد خود را هم میگیرند.کارلوس کیروش و برانکو ایوانکوویچ از مصادیق بارزی هستند که حقوق خود را حتی در دوران تحریم دریافت کردند و قبلتر هم مربیان خارجی زیادی به ایران آمدند و توانستند دیر یا زود حقوق خود را دریافت کنند و مشکلی هم با شرایط ایران نداشتند.
اگر چه نمیتوان مشکلات مربوط به پرداخت دستمزد مربیان خارجی را زیر سوال برد و واضح است که پرداخت دستمزد یک مربی ایرانی راحتتر از پرداخت دستمزد مربیان خارجی است اما همیشه در ایران راه مناسب برای این کار پیدا شده است.
در واقع در شرایط فعلی این انتقاد به مهدی تاج وارد است که چرا صرفا به بحث انتقال پول به حساب مربیان خارجی اشاره کرده، چرا که خودش بهتر از هر کسی میداند اگر با مربیان، قبل از همکاری با یک تیم ایرانی صحبت شود، آنها با شرایط ایران کنار میآیند. این اتفاق بارها در سالهای گذشته و حتی در دوره حاضر رخ داده است.
* موضوع اصلی چیست؟
در شرایط فعلی تمایل مردم ایران و فوتبالدوستان به انتخاب مربی داخلی بیشتر از گذشته شده اما همچنان تمایل نسبی هواداران به مربی خارجی است. نظرات فنی هم موید این مساله است اما تاج، دیدگاه خاص خود را برای انتخاب مربی ایرانی دارد. میتوان فرضیههای مختلفی را در پس تصمیم کنونی مهدی تاج و فدراسیون فوتبال مطرح کرد اما به جای این موضوع، تنها سوالی که مطرح میشود این است: چطور باشگاهها و تیم ملی توانستند در این سالها با مربیان خارجی کار کنند و همین الان هم مربیان موفقی مانند خمز، مورایس و ساپینتو در ایران کار میکنند اما تاج میگوید نمیتوان دستمزد مربیان خارجی را پرداخت کرد؟
***
بازگشت گزینههای خارجی به روی میز
فدراسیون فوتبال برنامه دارد اسفندماه با گزینه مدنظر خود برای هدایت تیم ملی فوتبال ایران به توافق برسد. تیم ملی فوتبال ایران همچنان بدون داشتن سرمربی به کار خود ادامه میدهد و هنوز تکلیف گزینه نهایی این فدراسیون برای هدایت ایران در جام ملتهای آسیا یا جامجهانی ۲۰۲۶ مشخص نشده است. با پایان همکاری تیم ملی و کارلوس کیروش، حالا فدراسیون مصممتر از گذشته به دنبال گزینه بعد تیم ملی است و طبق آخرین اطلاعات موجود، در طول هفتههای آینده از سرمربی تیم ملی ایران رونمایی میشود و این گزینه هدایت ایران را در ۲ دیدار دوستانه تیم ملی در نوروز ۱۴۰۲ بر عهده خواهد داشت. فدراسیون فوتبال از هماکنون رایزنیهای خود برای دیدار دوستانه با روسیه و عراق را در فیفادی انجام داده و تا آن موقع تکلیف سرمربی را هم مشخص خواهد کرد. به نظر میرسد فدراسیون هفته دوم یا سوم اسفند تکلیف گزینه نهایی را مشخص کند. این روزها صحبتهایی هم درباره انتخاب سرمربی تیم ملی امید شنیده میشود اما اولویت نخست این فدراسیون در مقطع کنونی انتخاب سرمربی تیم ملی است اما تغییراتی در گزینهها به وجود آمده است. برخلاف اظهارات گذشته مهدی تاج مبنی بر اینکه بهترین گزینه میتواند یک مربی داخلی باشد، در حال حاضر انتخاب سرمربی خارجی قوت بیشتری گرفته است. از مربیان خارجی شاغل در ایران و مربیانی که در گذشته در ایران فعالیت کردهاند، به عنوان گزینههای محتمل برای هدایت تیم ملی نام برده میشود، چرا که این مربیان با فضای کنونی و تحریمی ایران برای پرداخت دستمزد مربیان هم آشنایی لازم را دارند، البته جز کارلوس کیروش که به تیم ملی قطر پیوسته است. در این میان از پاکو خمز و ژوزه مورایس به عنوان مربیان خارجی شاغل در ایران نام برده میشود که به واسطه عملکرد خوب خود توانستهاند نظر فدراسیون را جلب کنند اما همچنان نامهای خارجی دیگری که در گذشته در ایران فعالیت کردهاند هم مطرحند.
ارسال به دوستان
چند گزینه قطعی برای سرمربیگری تیم فوتبال امید مشخص شدند
یکی از این 6 نفر
با وجود اختلاف نظر درباره حضور یا عدمحضور حبیب کاشانی در تیم امید، فدراسیون فوتبال فهرستی از مربیان را برای هدایت این تیم تهیه کرده است. تیم فوتبال امید در چند دهه اخیر همه امیدها را ناامید کرده و 48 سال انتظار برای حضور در المپیک، حسرت حضور در این رقابتها را بر دل ایرانیها گذاشته است. تیم امید باید 13 تا 21 شهریور 1402 در مسابقات انتخابی جام ملتهای امیدها 2024 شرکت کند. ۳ تیم اول این رقابتها به جام ملتها صعود میکنند که قرار است دی سال آینده برگزار شود و حکم انتخابی المپیک 2024 را خواهد داشت، در واقع اگر تیم امید در مسابقات شهریور ماه موفق نشود، المپیک 2024 را از دست خواهد داد و این در شرایطی است که همچنان شرایط امیدها نامشخص است. این در حالی است که تکلیف حضور یا عدم حضور حبیب کاشانی به عنوان مدیر در تیم امید همچنان مبهم است و مشخص نیست آیا با شرایط موجود کاشانی حکم خود را از فدراسیون دریافت خواهد کرد یا خیر. فدراسیون فوتبال اما فارغ از اینکه کاشانی به عنوان مدیر انتخاب شود یا نه، فهرستی از مربیان را برای هدایت تیم امید در نظر گرفته است. هر چند اگر حبیب کاشانی به عنوان مدیر تیم امید حکم بگیرد، گزینههای خودش را خواهد داشت اما اختلاف بر سر اینکه او اختیار تام داشته باشد یا نه، باعث شده است فدراسیون زمان را از دست ندهد و لیستی از مربیان را روی میز خود داشته باشد. هماکنون 6 مربی برای هدایت تیم امید مدنظر فدراسیون فوتبال هستند؛ وحید هاشمیان که به عنوان دستیار مارک ویلموتس و دراگان اسکوچیچ در تیم ملی فوتبال ایران فعالیت میکرد، یکی از افرادی است که فدراسیون شرایط او را برای حضور در تیم امید زیر نظر دارد. فرهاد مجیدی که سال گذشته با استقلال قهرمان لیگ برتر شد و امسال هدایت تیم «اتحاد کلبا» در لیگ امارات را به عهده دارد، دیگر گزینه است. نام سعید دقیقی، سرمربی تیم فوتبال شمسآذر قزوین که تیمش هماکنون با 11 امتیاز اختلاف در صدر جدول ردهبندی لیگ دسته اول قرار دارد نیز در فهرست مدنظر ساکنان خیابان سئول به چشم میخورد. رسول خطیبی، سرمربی پیشین تراکتور و آلومینیوم اراک دیگر مربیای است که فدراسیون شرایط او را رصد میکند. خطیبی هماکنون مدیرعامل باشگاه مس سونگون ورزقان است. حمید درخشان، سرمربی پیشین پرسپولیس که مدتی هم به عنوان سرمربی تیم نوجوانان فعالیت میکرد، به همراه محرم نویدکیا، سرمربی پیشین سپاهان دیگر گزینههای سرمربیگری تیم امید را تشکیل میدهند. نام حسین عبدی هم در ابتدا مطرح شده بود اما با توجه به اینکه او ماموریت دیگری دارد و آن هم رساندن تیم نوجوانان به جامجهانی است، از فهرست گزینهها خارج شد. این 6 مربی مدنظر فدراسیون هستند و اکنون باید دید شرایط چگونه پیش خواهد رفت؛ آیا حکم مدیریت کاشانی از سوی فدراسیون صادر میشود و اگر چنین شود، این گزینهها پابرجا میمانند یا تغییراتی ایجاد خواهد شد؟ ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
دومین پروژه موشکی مکرون علیه ایران
حنیف غفاری*: سپتامبر 2017 میلادی در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه که به تازگی در راس معادلات اجرایی پاریس قرار گرفته بود پروژهای خطرناک را در مواجهه مطلق با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی طراحی کرد؛ تحدید توان موشکی ایران با محوریت پاریس! این همان نقطه آغاز خطایی بزرگ بود که همچنان ادامه دارد. اخیرا کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه در گفتوگوی تلفنی با آنتونی بلینکن، همتای آمریکاییاش، بر «واکنش قاطعتر» به برنامه موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی از سوی جامعه بینالملل تاکید کرد. بر اساس این بیانیه، وزرای خارجه ۲ کشور همچنین بر لزوم بازگشت ایران به تعهدات بینالمللی خود بویژه همکاری کامل و جامع با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکید کردهاند!
به نظر میرسد فرانسویها درصدد آزمایش چندباره یک تجربه شکست خورده هستند؛ به این امید که شاید این بار بتوانند از مولفههای فرامتنی حاصل شده از جنگ روانی و تبلیغاتی غرب علیه تهران جهت دستیابی به هدف خطرناک خود استفاده کنند. این دومین پروژه مکرون علیه فعالیتهای موشکی کشورمان محسوب میشود. رئیسجمهور خام و ناتوان فرانسه نخستین بار سال 2017 میلادی تلاش کرد با گنجاندن موضوع موشکی ایران در «نسخه مکمل برجام» یا حتی تبدیل آن به یک «الحاقیه» یا «توافق ثانویه» در کنار نسخه اصلی برجام، خواسته مشترک ترامپ و نتانیاهو را درباره «بسط تعهدات یکجانبه ایران در برجام» در ابعاد هستهای و غیرهستهای جامه عمل بپوشاند. رئیسجمهور فرانسه معتقد بود اگر بتواند بدون آنکه برجام برهم بخورد چنین اقدامی را انجام دهد، تبدیل به یک قهرمان بلامنازع در عالم دیپلماسی و سیاست خارجی خواهد شد! همین توهم به مکرون توان داد به صورت مستمر در ۲ حوزه دیپلماسی آشکار و دیپلماسی پنهان، تحدید توان موشکی ایران را به مثابه یک مطالبه مطرح کند. حتی زمانی که ترامپ از توافق هستهای رسما عقبنشینی کرد، فرانسویها بارها در مذاکرات پشت پرده بر سر ترسیم ساختار نامرئی و مضحک «اینستکس» تلاش کردند تحقق این ساختار انتزاعی را منوط به تحدید حداقل بخشی از توان موشکی کشورمان کرده و تست و آزمایش موشکهای بالستیک از سوی جمهوری اسلامی ایران را متوقف کنند. با این حال، حتی در دوران اعمال فشار حداکثری ترامپ، کشورمان حاضر نشد به بازی فرانسویها و عروسکگردانان مکرون یعنی نتانیاهو و ترامپ تن دهد.
اکنون پس از ۶ سال، مکرون تصمیم گرفته است بار دیگر با استناد به مولفههای فرامتنی جاری در نظام بینالملل از جمله فضای جنگ اوکراین، اغتشاشات شکست خورده ایران و... به مواجهه با توان موشکی کشورمان بپردازد. او به لحاظ حقوقی دستانش خالی است، زیرا وفق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، فعالیتهای موشکی کشورمان مصداق «اقدامات یا آزمایشهای ممنوع» نیست. در چنین شرایطی، مکرون در صدد ایجاد نوعی پیوند محسوس میان «مذاکرات احیای برجام» و «تحدید توان موشکی ایران» برآمده و تلاش میکند مهار حداکثری ایران را به مخرج مشترک و نقطه پیوند این دو تبدیل کند. رئیسجمهور فرانسه این بار نیز از حمایت مطلق بایدن و نتانیاهو در پیشبرد این روند برخوردار است اما در این میان متغیری مستقل وجود دارد که دوباره مکرون را به سیاستمداری ناکام در این عرصه تبدیل خواهد کرد: «ایران قدرتمند».
واقعیت این است که امثال جو بایدن، امانوئل مکرون، اولاف شولتس و ریشی سوناک، جملگی مصادیق اثبات «لزوم بسط قدرت موشکی - تسلیحاتی ایران» محسوب میشوند نه مثال نقض آن! مداخله مزمن بازیگران غربی در امور داخلی کشورمان از یک سو و تحرکات امنیتی مستمر واشنگتن، پاریس، برلین، لندن و تلآویو در کشورهای همسایه جمهوری اسلامی، کمترین جایی را برای معامله با غرب بر سر مهمترین داشته ما در مدیریت رفتار دشمن (توان موشکی ایران) باقی نمیگذارد. به عبارت بهتر، مکرون بهتر است دلیل اصرار ایران بر حفظ توان موشکی و صدالبته بسط آن طی هفتهها و ماههای آتی را نه در قطعنامه 2231 شورای امنیت و نه در رسانههای وابسته به جریانهای قدرت در غرب جستوجو
نکند! او کافی است نیمنگاهی به خود و مواضع وقیحش بیندازد! سیاستمداری که در خیال کودکانهاش، از وقوع یک انقلاب جدید در ایران سخن میگوید، بهتر است به جای آنکه در توهم دیپلماسی موشکی با ایران به سر ببرد، به فکر بلایی باشد که بر سر سیاست خارجی و امنیتی کشورش آورده است.
* دکترای روابط بینالملل
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|