|
افزایش مهاجرت معکوس صهیونیستها به کشورهای اروپایی
شبکه 12 رژیم صهیونیستی گزارش داد روند مهاجرت معکوس ساکنان سرزمینهای اشغالی به کشورهای اروپایی به دلیل برنامههای کابینه بنیامین نتانیاهو شدت یافته است. یک سال بعد به مرور شهرکهای یهودینشین در کشورهای اروپایی و جوامعی که از اسرائیل مهاجرت کردهاند در این کشورها شکل میگیرد. مجموعه بزرگی نزدیک به 1000 خانواده اکنون به مهاجرت فکر میکنند و در حال سوال پرسیدن و جستوجو درباره امکان خرید خانه در اروپا هستند.
ارسال به دوستان
هدف ائتلاف آمریکا، رژیم صهیونیستی، امارات و هند، شکستن انحصار کریدورهای شمالی با محوریت ایران، چین و روسیه است؟
علیه ژئوپلیتیک ایران
سمیرا کریمشاهی: تیرماه امسال در میانه ائتلاف و اتحادهای موجود در صحنه روابط بیناللمل، نشست سران ۳ کشور آمریکا، امارات و هند به همراه رژیم صهیونیستی خبر ظهور یک همکاری جدید را مخابره کرد. قبل از آن برای نخستین بار وزرای خارجه ۳کشور و اسرائیل در پاییز 1400 طی یک نشست مجازی از تشکیل ائتلاف و افزایش همکاریهای چهارجانبه استقبال و از گروه جدید (I2U2 Group) رونمایی کردند. سپس دیدار جو بایدن و لائیر لاپید، نخستوزیر وقت اسرائیل در جریان تور تابستانی بایدن به غربآسیا و نشست مجازیشان با مودی و بنزاید نشان از عزم و جدیت ۴ بازیگر به منظور نقشآفرینی منطقهای و بینالمللی در ذیل ائتلاف جدید را داشت که گفته میشود ایده اولیه آن در یک دورهمی به میزبانی یوسفالعتیبه سفیر امارات در واشنگتن متولد شد. در طول این مدت ائتلاف چهارگانه نشستهای متعددی در قالب موضوعات انرژی، امنیت غذایی، سلامت، فضا، حملونقل و آب برگزار کرده که نخستین گام آن آغاز پروژه کشاورزی به ارزش ۲ میلیارد دلار و پروژه انرژیهای تجدیدپذیر در هند با سرمایهگذاری طرفهای همکاری بوده است. تازهترین این نشستها، چهارشنبه هفته گذشته با موضوع اقتصاد و کشاورزی در ابوظبی برگزار شد که مهمترین خروجی نشست، پیوستن هند به پروژه کلان کشاورزی به ابتکار آمریکا و امارات بود. طرح مأموریت نوآوری در کشاورزی برای اقلیم (AIM4C)، پلتفرمی در زمینه امنیت غذایی با توجه به تغییرات آب و هوایی است که تاکنون بانیان آن توانستهاند مشارکت 140 بخش دولتی و خصوصی را جذب کنند و اکنون امارات و آمریکا تمایل دارند از طریق ظرفیت ائتلاف چهارجانبه جدید، بخش آسیایی این پروژه توسعه یابد.
* از چین تا ایران، پشت پرده تشکیل ائتلاف چهارگانه
در پس هر ائتلافی انگیزههای مشترک و متفاوتی وجود دارد که بازیگران عضو را به سوی تشکیل آن سوق داده است. موتور محرک چهارگانه جدید را میتوان آمریکا و سپس اسرائیل دانست. ائتلافسازی جدید آمریکا، فراهم کردن بازوی کمکی جدید برای ائتلاف چهارگانه قدیمیتری تلقی میشود، یعنی همکاری چهارجانبه آمریکا، ژاپن، هند و استرالیا که از سال 2007 به منظور رقابت واشنگتن با پکن در اقیانوس آرام و شرق آسیا شکل گرفت. کمرمق شدن نظم تکقطبی آمریکایی و نفوذ روزافزون چین در غربآسیا، سران کاخسفید را به تکاپوی تقابل با ابزارهای قدرت بلوک شرقی انداخته است. از جمله پروژه عظیم «یک کمربند- یک جاده» چین که آمریکا در تلاش است با استفاده از رقابت فعال میان چین و هند، کریدورهای جهانی منهای چین را به عرصه رقابت با راه ابریشم جدید وارد کند. به همین دلیل تاکید بسیاری وجود دارد که هدف اصلی تشکیل ائتلاف چهارگانه راهاندازی یک «دالان امنیت غذایی» عنوان شود تا در پس یک جنگ احتمالی در آسیا، آمریکا و همراهانش در این ائتلاف، در مدیریت پیامد بحران غذایی تاثیرگذار باشند و مانع از شکلگیری انحصار در کریدورهای شمالی با نقشآفرینی چین، ایران و روسیه شوند. چنین آیندهنگریای بویژه بعد از جنگ در اوکراین اهمیت یافت که ترکیه موفق شد ابتکار حل بحران غلات را با میانجیگری میان مسکو و کییف به دست بگیرد و تاثیر مثبت این اتفاق بر سیاست خارجی این کشور تا حدی بود که پیشنهاد معرفی اردوغان به عنوان نامزد کسب جایزه صلح نوبل مطرح شده است.
نگاه اسرائیل به ائتلاف چهارگانه بیشتر تحت تاثیر معادلات منطقهای بویژه تقابل با ایران است. تنگنای ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی و جغرافیای محصور شده توسط کانونهای مقاومت در سوریه، لبنان و غزه این رژیم را به سمت راهبرد مقابله به مثل کشانده است. تحرکات اسرائیل در مرزهای غربی و شمال غرب ایران و تلاش برای نفوذ و حضور در مرزهای آبی و جنوبی ایران ذیل توافق آبراهام با بحرین و امارات حاکی از برنامه نفوذ در پیرامون ایران است. حساسیت مساله تجزیهطلبی و تهدید منافع ملی ایران به وسیله آن شاید باعث شده باشد فتنهانگیزیهای اسرائیل در اقلیم کردستان و جمهوری باکو بیش از مرزهای جنوبی مورد توجه قرار بگیرد اما به این معنا نخواهد بود که اسرائیل روی تهدیدهای بالقوهای که برای ایران در مرزهای جنوبیاش وجود دارد کمتر حساب باز کرده یا نادیده انگاشته است.
* تهدید منافع ملی در آبهای جنوبی ایران
ائتلاف چهارجانبه به رهبری آمریکا و چشمانداز آن که خروجی تهدیدآفرینی برای ژئوپلیتیک ایران دارد، ملزم میکند تحولات آن زیر ذرهبین ایران قرار بگیرد. طرح امنیت غذایی و همکاریهای مواصلاتی ذیل I2U2 به معنای تسریع در روند فعالسازی «کریدور عربی – مدیترانه» خواهد بود که اقیانوس هند را به شرق مدیترانه وصل میکند. این به معنای ظهور رقیب سرسخت برای ظرفیتهای کریدوری ایران است، بویژه نقش استراتژیک بندر چابهار که ممکن است با کمرنگ شدن انگیزههای هند به منظور سرمایهگذاری و استفاده از آن، محدود شود. کریدور عربی - خاورمیانه یک پروژه آبی -ریلی است که هماکنون بخش زیادی از آن در حد طرح باقی مانده و نیازمند پیشرفت در همکاری و سرمایهگذاری طرفهای ذینفع است. این کریدور، بندر مومبای هند در سواحل غربی این کشور را به بندر جبلعلی امارات وصل میکند، سپس از طریق خط ریلی راهآهن الاتحاد، امارات به عربستان سعودی متصل میشود. در ادامه نیازمند تکمیل یک خط ریلی از جنوبشرقی عربستان تا الحدیثه در مرز این کشور با اردن است و سرانجام 300 کیلومتر مسافت ریلی که مرز عربستان و اردن را به بندر حیفا در شرق مدیترانه میرساند که فقط 70کیلومتر از این مسیر فعال است.
اسرائیل به منظور بهرهبرداری ضدایرانی خود از ائتلاف کوآد خاورمیانه، نیاز به تقویت روابط خود با امارات و هند دارد تا منافع مشترک آنها با اسرائیل بر ایران ارجحیت یابد. بلافاصله بعد از آشکار شدن روابط اسرائیل و امارات در 2020، فدراسیون بینالمللی اتاقهای بازرگانی هند و اسرائیل در امارات راهاندازی شد. هند بزرگترین مشتری تسلیحات نظامی رژیم صهیونیستی است و در جریان سفر وزیر خارجه هند به سرزمینهای اشغالی در اکتبر 2021، دو کشور توافقنامه همکاری نظامی 10 ساله امضا کردند. روابط تلآویو و ابوظبی تحت تاثیر توافق آبراهام در طول 2 سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است. از نظر اقتصادی حجم مبادلات تجاری طرفین از 125 میلیون دلار سال 2020 به 700 میلیون دلار سال 2021 رسید و در 2022 از یک میلیارد دلار عبور کرد. سال 2021 با سفر مقامات وزارت جنگ اسرائیل به امارات با همراهی مدیران هفت شرکت فعال این رژیم در زمینههای نظامی، امنیتی و سایبری، اهداف افزایش همکاریهای امنیتی طرفین دنبال شد. در مارس 2022، امارات اعلام کرد یک صندوق 10 میلیارد دلاری برای سرمایهگذاری در بخشهای استراتژیک اسرائیل از جمله انرژی، آب، هوا و فضا، بهداشت و درمان و فناوری نوین کشاورزی ایجاد کرده است.
تمرکز طرفین بر آبهای استراتژیک پیرامون شبه جزیره عربستان حساسیت ایران و عربستان را برمیانگیزد. پروژه اتصال خلیجفارس به بنادر اشغالی در شرق مدیترانه با مانع بزرگ ایران و محور مقاومت از جمله انصارالله یمن در آبراههای جنوبی مواجه است. امارات و اسرائیل در این راستا به اشغال جزایر یمن و نقض حاکمیت این کشور مشغولند که تازهترین مورد آن تخلیه اجباری ساکنان جزیره عبدالکوری با موقعیت ژئواستراتژیک نزدیکی به شاخ آفریقا و منابع نفت است. چنین تحرکاتی افزایش حضور و نفوذ ایران در اقیانوس هند، خلیج عدن و دریای سرخ به منظور کنترل موازنه قدرت در آبهای جنوبی را ضروری کرده است.
هرچند ائتلاف چهارگانه ظرفیت مطلوبی برای اهداف اسرائیل در جنوب خلیجفارس، همچنین تقابل آمریکا با چین دارد، اما بدون چالش هم نیست. چین روابط مطلوب و همکاری متعدد با اسرائیل و امارات بویژه سرمایهگذاری در بنادر دارد که پروژه مهار طرح کمربند و جاده را برای آمریکا سخت میکند. برخلاف اسرائیل، هند و امارات دارای سطحی از روابط و همکاری با ایران هستند، بویژه هند که ظرفیت بکر ترانزیتی ایران، سران این کشور را متوجه خود کرده است. کریدور شمال - جنوب، هند را به روسیه و اروپا متصل میکند و دارای مزیت اقتصادی نسبت به مسیرهای جایگزین است. همچنین کریدور عربی - مدیترانه تا فعالسازی کامل، فاصله و موانع زیادی دارد اما انفعال در برابر تلاشهایی که با هدف انزوای مواصلاتی ایران در شمال و جنوب به جریان افتاده، مزیتهای ژئوپلیتیکی ایران را کمرنگ میکند و از بندر چابهار تا بندر آستارا از رقابتهای کریدوری خارج خواهند شد یا حداقل وزن تاثیرگذاری خود در موازنه ژئوپلیتیک راه را از دست خواهند داد.
ارسال به دوستان
گزارش «اکونومیست» از چرخش سعودی به سمت آشتی با سوریه و مصالحه با یمن
پسر سلمان زانو میزند
وزیر خارجه عربستان: انزوای بشار اسد رو به پایان است
گروه بینالملل: مجله اکونومیست گزارشی را درباره چرخش سیاست خارجی عربستان و آشتی این کشور با نظامهایی که قبلا برای سرنگونیشان تلاش میکرد، منتشر کرده است. این مجله آمریکایی در این گزارش اعلام کرد: عربستان تلاش میکرد نظام بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، طرد شده و در حاشیه بماند. فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در پاسخ به سوالی درباره تغییر احتمالی موضع این کشور در قبال نظام بشار اسد به این مساله اشاره کرد که انزوای بشار اسد رو به پایان است. در طول یک دهه گذشته عربستان دهها میلیارد دلار برای سرنگونی ۲ نظامی که آنها را دشمن میدانست، خرج کرد؛ یکی نظام بشار اسد و یکی حوثیها که یک گروه شیعه هستند که بر بخش عظیمی از یمن سیطره دارند. در ماههای آینده احتمالا عربستان به شکست تلاشهای خود اذعان کند. این به این خاطر نیست که عربستانیها نزدیکی با دشمنانشان را افزایش دادهاند، بلکه نشانه دیگری برای این مساله است که عربستان مثل برخی همسایگان عربش، موضوعات جهان عرب را منشأ آزار و خستگی میداند. عربستانیها از نخستین حامیان مخالفان بشار اسد بودند و برای آنها سلاح و پول فرستادند اما این تلاشها شکست خورد. سلاحهای سبک کشورهای عرب حوزه خلیجفارس و غرب، مساوی با سرمایهگذاری عظیم ایران و بعد روسیه در آنجا نیست. حتی بعد از پیروزی اسد، عربستانیها در کنار قطر از سرگیری روابط با نظام بشار اسد یا اجازه دادن به عضویت مجدد سوریه در اتحادیه عرب را رد کردند. فیصل بن فرحان در نشست امنیتی مونیخ گفت: دیگر هیچ راه واضحی برای برکناری بشار اسد وجود ندارد. ما همگی سیاستهایی داریم اما استراتژی برای اجرای آنها نداریم. راهی برای تحقق اهداف بلندمدت ما وجود ندارد. دیپلماتها معتقدند عربستان احتمالا در نشست سران اتحادیه عرب در مارس که عربستان میزبان آن است، از نزدیکی روابط با سوریه خبر بدهد. نزدیکی به بشار اسد بسیار کمتر از تغییری خواهد بود که در افق یمن به چشم میخورد. این کشور از زمان انتفاضه سال ۲۰۱۱ علیه علی عبدالله صالح، دیکتاتور پیشین یمن در تنش به سر میبرد. عبدربه منصورهادی، جانشین وی یک شخصیت پوچ است که ناتوانی خود را برای حفظ وطن نشان داد. اواخر ۲۰۱۴ حوثیها به سمت صنعا و بعد الحدیده رفتند. آنها مارس ۲۰۱۵ به سمت شهر عدن رفتند. منصورهادی به عربستان فرار کرد و این مساله عربستانیها را در رأس ائتلافی عربی وارد مداخله نظامی کرد. عملیات ائتلاف عربی ۸ سال طول کشید و یمن را وارد بحرانی انسانی کرد. ۱۹ میلیون یمنی به کمکهای غذایی نیاز دارند تا زنده بمانند و سهچهارم آنها زیر خط فقر هستند. این جنگ برای عربستانیها نیز هزینه داشته است. عربستان صدها میلیارد دلار برای جنگ هزینه کرده است. برخی معتقدند این مقدار در دورههایی که جنگ شدیدتر بوده به یک میلیارد دلار در هفته رسیده است. عربستانیها درباره معاملهای مذاکره میکنند که به آنها اجازه عقبنشینی را بدهد. این مساله باعث نمیشود حوثیها قدرت را کنار بگذارند یا جنگ داخلی پایان یابد اما به آنها این تضمین را میدهد که حوثیها دیگر حملات موشکی در مرزهای عربستان انجام ندهند. یکی از تحلیلگران میگوید: این مساله به حوثیها چیزی را میدهد که تصورش را نمیکردند. احتمالا توافق طی هفتههای آتی در شهر مکه و نزدیک به ماه رمضان امضا شود.
عربستانیها به دلیل ناامیدیشان به خاطر فساد در لبنان، پول مزدورانشان را در این کشور قطع کردهاند. آنها از دادن پول بیشتر به مصر نیز خودداری میکنند. تعدادی از عربستانیها معتقدند این دوره عصر «اول عربستان» است و زمان هزینه کردن پولها در داخل و کاهش کشمکشهای خارجی بویژه درگیریهای شکست خورده است.
این تحولات در شرایطی است که رئیسجمهور سوریه هفته گذشته در سفر رسمی به عمان با سلطان این کشور هیثم بن طارق دیدار کرد. این دیدار در کاخ البرکه عامر مسقط با حضور هیاتهای رسمی ۲ کشور برگزار شد. در بیانیهای که دفتر ریاست جمهوری سوریه منتشر کرده، آمده است: عمان همواره سیاستهای متوازن و معتبر خود را حفظ کرده و امروز منطقه به نقش سلطاننشین عمان در تامین منافع مردم خود و تقویت روابط بین کشورهای عربی بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله در امور سایر کشورها نیاز دارد. هیثم بنطارق نیز سوریه را کشور عربی برادر خواند و ابراز امیدواری کرد روابط سوریه با همه کشورهای عربی به شرایط عادی بازگردد. رئیسجمهور سوریه سال گذشته در نخستین سفر عربی خود به امارات سفر کرده بود.
ارسال به دوستان
اعتراض هزاران نفر در آلمان، انگلیس و اسپانیا به ارسال سلاح برای تداوم جنگ اوکراین
نه مردم اروپا به ناتو
گروه بینالملل: در سالگرد جنگ اوکراین پایتخت چند کشور اروپایی به صحنه اعتراضات مردمی به سیاستهای ناتو در گسترش جنگافروزی و تدوام جنگ اوکراین تبدیل شد.
دیروز هزاران نفر از مردم آلمان در اعتراض به اقدام برلین در تأمین سلاح برای اوکراین در جنگ با روسیه، تظاهرات برگزار کردند. سخنگوی پلیس آلمان گفت: هزاران نفر در اطراف دروازه نمادین براندنبورگ آلمان در مرکز برلین، دست به تظاهرات زدند. رویترز نوشت: این تظاهرات یک روز پس از سالگرد جنگ اوکراین همزمان با وعدههای غرب برای تزریق سلاحهای بیشتر به اوکراین و اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه برگزار شد.
سازماندهندگان این تظاهرات گسترده از اولاف شولتس، صدراعظم آلمان خواستار توقف تحویل سلاح به اوکراین شدند. معترضان با خود پلاکاردهایی را حمل میکردند که روی آن نوشته شده بود باید هر چه زودتر با روسیه گفتوگو شود.
همچنین در اسپانیا هم تعداد زیادی از مردم و گروههای ضدجنگ روز گذشته با برگزاری تظاهراتی گسترده علیه ناتو و ارسال تسلیحات به اوکراین شعار دادند.
هزاران انگلیسی هم در اعتراض به سیاستهای جنگطلبانه ناتو به عنوان عامل اصلی بروز و طولانی شدن جنگ اوکراین، روز گذشته در لندن دست به تظاهرات زدند. در این حرکت اعتراضی که با حضور شماری از نمایندگان مجلس انگلیس، سازمانهای ضدجنگ، نهادهای حقوقبشری و فعالان مدنی برگزار شد، شرکتکنندگان با حمل پلاکارد و سر دادن شعارهایی خواستار توقف حمایتهای تسلیحاتی غرب از اوکراین برای پایان دادن به درگیریها شدند. معترضان ظهر دیروز مقابل ساختمان بیبیسی تجمع کرده و پس از سر دادن شعارهایی علیه سیاستهای رسانهای این شبکه، به سمت میدان ترافلگار لندن که فاصله زیادی با دفتر نخست وزیری و پارلمان ندارد، راهپیمایی کردند. آنها هنگام راهپیمایی پلاکاردهایی را حمل میکردند که روی برخی از آنها نوشته شده بود: «نه به جنگ، نه به ناتو، جنگ را با توقف ارسال سلاح متوقف کنید». سخنرانان در این حرکت اعتراضی، دخالتهای نظامی غرب در جنگ اوکراین و تسلیح کییف به تجهیزات پیشرفته جنگی را بشدت محکوم کرده و خواستار انحلال ناتو شدند. آنها مذاکرات صلح را که قبلا توسط مسکو پیشنهاد اما از سوی کییف تحت القائات رهبران غربی رد شده بود، بهترین گزینه برای تحقق صلح معرفی کردند. جنگ اوکراین که اینک یک سال از آغاز آن میگذرد، در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو به شرق تا نزدیک مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب بویژه آمریکا، ۵ اسفند ۱۴۰۰ عملیات ویژه نظامی در اوکراین را آغاز کرد. طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف به این جنگافروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفتهتر و سنگینتر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه شهریور گذشته برای انجام مذاکرات صلح با کییف اعلام آمادگی کرد اما ولودیمیر زلنسکی تحت تاثیر القائات مقامهای جنگطلب غرب عنوان کرد زمانی آماده مذاکره است که رئیسجمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد.
***
بولتون: ترامپ آمریکا را از ناتو خارج میکند
مشاور سابق امنیت ملی آمریکا حمایت جمهوریخواهان از دونالد ترامپ را «خودکشی» دانست و گفت اگر ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ پیروز شود، از ناتو خارج خواهد شد. جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در گفتوگو با روزنامه واشنگتنپست گفت: اگر دونالد ترامپ (رئیسجمهوری سابق آمریکا) دوباره (در ۲۰۲۴) انتخاب شود، فکر میکنم از ناتو خارج خواهد شد و این یک فاجعه است. جان بولتون که در دوره ریاستجمهوری ترامپ، مشاور امنیت ملی آمریکا بود، ماه گذشته میلادی اعلام کرده بود به فکر شرکت در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ این کشور است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تحریمهای جدید اتحادیه اروپایی علیه روسیه و ایران
کمیسیون اروپا اعلام کرد با دهمین بسته تحریمی علیه روسیه موافقت شده و در بیانیه خود از تحریم ۷نهاد ایرانی خبر داده است.کمیسیون اروپا در خبری اعلام کرد با دهمین بسته تحریمی علیه روسیه و کسانی که از روسیه در حمله به اوکراین حمایت میکنند، موافقت شده است. طبق بیانیه کمیسیون اروپا، این بسته تحریمی به منظور افزایش بیشتر اثربخشی تحریمهای اتحادیه اروپایی، شامل فهرستهای جدید بهعلاوه تحریمهای تجاری و مالی، از جمله ممنوعیت صادرات بیشتر به ارزش بیش از 11 میلیارد یورو است که اقتصاد روسیه را از کالاهای فنی و صنعتی مهم محروم میکند. بر اساس این بیانیه، این بسته تحریمی شامل تحریمهای اتحادیه اروپایی علیه 120 فرد و نهاد است؛ از جمله تصمیمگیرندگان در روسیه، مقامات ارشد دولتی و رهبران نظامی همدست در جنگ علیه اوکراین. کمیسیون اروپا همچنین در بیانیه خود با تکرار ادعای همکاری ایران و روسیه در جنگ اوکراین و ارسال سلاح توسط ایران به روسیه، از اقداماتی علیه افرادی در ایران که در ساخت پهپادها و قطعات آن دخیل هستند، خبر داده است. این کمیسیون در این بیانیه مدعی شد: «این اقدامات تحریمی، شامل هفت نهاد ایرانی نیز میشود که از قطعات اتحادیه اروپایی استفاده کرده و با پهپادهای «شاهد» به ارتش روسیه در حمله به زیرساختهای اوکراین کمک میکردند». بسته تحریمی کمیسیون اروپا امروز واردات کالاهای پردرآمد روسی مانند قیر و مواد مرتبط مانند آسفالت و لاستیک مصنوعی و کربن سیاه را ممنوع میکند.
***
اذعان رژیم صهیونیستی به ترس از عملیات مقاومت فلسطین
رسانههای عبریزبان اذعان کردند نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی نگران عملیات ضدصهیونیستی قریبالوقوع فلسطینیهاست و توان مقابله با آن را ندارد. به گزارش المیادین، رسانههای اسرائیلی با انتقاد از اقدامات رژیم صهیونیستی برای مقابله با عملیات ضدصهیونیستی فلسطینیها، اذعان کردهاند ترس بر نهادهای امنیتی این رژیم حاکم شده است. رسانههای اسرائیلی اعلام کردند نهاد امنیتی این رژیم قادر به یافتن پاسخ تاکتیکی یا استراتژیک برای مقابله با موج مورد انتظار عملیات فلسطینیها نیست. «زویکا یحزکلی»، تحلیلگر مسائل عربی در شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به تنشهای امنیتی روزافزون در اراضی اشغالی گفت: همیشه ترس در دستگاه امنیتی اسرائیل وجود دارد، برای مثال، ماه رمضان توسط حماس به ماه جهاد تبدیل شده است. به همین دلیل ما همیشه میترسیم. وی با انتقاد از سیاست رژیم اشغالگر در برخورد با صحنه فلسطین، افزود: آتش شعلهور شده است، گروه «عرین الاسود» (بیشه شیران) در داخل (داخل اراضی اشغالی) حضور دارد و منطقه پر از سلاح است. یحزکلی ادامه داد: این احتمال وجود دارد که موج مورد انتظار حملات فلسطینیها از سوی ساکنان قدس شرقی باشد که از کارتهای شناسایی آبی و پلاکهای زرد خودرو استفاده میکنند. یحزکلی درباره اقداماتی که باید توسط نهادهای امنیتی در اسرائیل انجام شود نیز گفت: اگر متوجه شوید که چه اتفاقی در مقابل شما میافتد، میدانید چه باید کنید؛ اما اکنون چنین چیزی وجود ندارد و غزه بازدارندگی را بر اسرائیل تحمیل کرده است.
***
اعتراض دانشجویان آکسفورد علیه سفیر رژیم صهیونیستی
پس از آنکه سفیر رژیم صهیونیستی در همایشی فلسطینیان را «تروریست» خطاب کرد، دانشجویان دانشگاه آکسفورد در اقدامی اعتراضی همایش را ترک کردند و در حمایت از فلسطین شعار سر دادند. به گزارش فارس، «تزیپی هوتوولی» سفیر رژیم صهیونیستی در انگلیس طی همایشی مردم فلسطین را «تروریست» خواند که این اقدام با واکنش حاضران مواجه شد. بنا بر گزارش شبکه صهیونیستی کان، سفیر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آکسفورد، فلسطینیان را «تروریست» خطاب کرد و به دفاع از رژیم صهیونیستی پرداخت که در واکنش به این اظهارات شماری از دانشجویان همایش را ترک کردند. براساس تصاویر منتشرشده در رسانهها، دانشجویان معترض ضمن قطع سخنان سفیر رژیم صهیونیستی، شعار «فلسطین آزاد» سر دادند. شبکه «الجزیره» نیز گزارش داد ماجرا تنها به اینجا ختم نشده و دهها دانشجو در اعتراض به سخنان ضدفلسطینی سفیر رژیم صهیونیستی در انگلیس تجمع اعتراضی برپا کردهاند.
***
مدودف: غرب حاضر است هر بهایی را برای شکست روسیه بپردازد
نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه اعلام کرد غرب برای هدف خود در «جنگ نیابتی» در اوکراین که همان شکست روسیه است، حاضر است هرگونه هزینهای را متحمل شود. به گزارش ایسنا، دمیتری مدودف، نایبرئیس شورای امنیت ملی روسیه، شنبه با انتشار مقالهای در نشریه روسیNationalnaya Oborona (دفاع ملی) نوشت هدف رسیدن به شکست روسیه در جنگ نیابتی، هرگونه هزینهای را برای غرب توجیه میکند و این نشان میدهد آنها هیچ علاقهای به شهروندان اوکراین که از این جنگ رنج میکشند، ندارند. مدودف در ادامه اشاره کرد که «بسته هدفمند» کمک نظامی آمریکا به اوکراین به حدود ۵۰ میلیارد دلار میرسد که این غیر از کمکهای نظامی اروپا است. وی افزود: در طول جنگ، اوکراین بیش از آنچه لازم بود، برای فرسایشی کردن جنگ کمک نظامی دریافت کرده است. به گفته مدودف، تحویل مقادیر زیادی تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین باعث شد برخی از وزارتخانههای دفاع اروپایی و پنتاگون به کمبود ذخایر باقیمانده از این قطعات اعتراف کنند. مدودف خاطرنشان کرد تواناییهای هستهای روسیه بزرگترین عامل بازدارنده است و حامیان رژیم کییف از این واقعیت آگاه نیستند. مدودف در پایان گفت روسیه کشوری خودکفاست و اعمال فشار بر آن فایده یا معنایی ندارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|