|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
آخرین سکانسهای فصل بیزانس «سلمان فارسی»
گروه تولید «سلمان فارسی» به کارگردانی سیدداوود میرباقری همچنان در منطقه «آبسرد» واقع در دماوند - فیروزکوه مشغول تصویربرداری هستند و آخرین سکانسهای فصل بیزانس این مجموعه را تصویربرداری میکنند. به گزارش «وطن امروز»، مجموعه تاریخی «سلمان فارسی» به تهیهکنندگی حسین طاهری مدتی است در منطقه آبسرد و در لوکیشنی به نام کاروانسرای عقیق در حال تصویربرداری است. تاکنون یکسوم این کار به پایان رسیده و دوسوم آن باقی مانده که قرار است بعد از منطقه آبسرد، عوامل تصویربرداری فصل ایران این مجموعه تاریخی را آغاز کنند.
علیرضا شجاعنوری، محمدرضا هدایتی و فرهاد اصلانی از جمله بازیگرانی هستند که اکنون مقابل دوربین «سلمان فارسی» در آبسرد ایفای نقش میکنند.
شجاعنوری در این سریال نقش دوران میانسالی و پیری سلمان فارسی را بازی میکند. فرهاد اصلانی هم نقش تاجر را در این مجموعه ایفا میکند. محمدرضا هدایتی هم با گریمی متفاوت مقابل دوربین رفته است.
«سلمان فارسی» بهزودی وارد تصویربرداری بخشهای ایران باستان و ساسانی خواهد شد و طبق گفته داوود میرباقری، کارگردان آن، پخش این مجموعه تاریخی به سال ۱۴۰۵ میرسد.
***
توجه رهبر انقلاب به رادیو تلاوت برای دومین سال متوالی
معاون صدای رسانه ملی گفت: رهبر معظم انقلاب برای دومین سال متوالی تلاش همکاران در رادیو تلاوت را مورد توجه و لطف خویش قرار دادند. به گزارش «وطن امروز»، علی بخشیزاده، معاون صدای رسانه ملی افزود: خداوند منان را شاکریم که به ما نعمت بهرهمندی از هدایتهای رهبری حکیم و فرزانه را ارزانی داشت. اینک به شکرانه آنکه رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) برای دومین سال متوالی تلاش همکاران در رادیو تلاوت را مورد توجه و لطف خویش قرار دادهاند، سجده شکر به جا میآوریم و سر تعظیم بر آستان حضرت ربوبی میساییم.
او تأکید کرد: با تبریک این درخشش و موفقیت به ریاست محترم سازمان و خانواده بزرگ رسانه ملی و همکاران پرتلاشم در حوزه معاونت صدا و پرسنل خدوم رادیو قرآن بویژه دستاندرکاران رادیو تلاوت به مصداق کلام حکیمانه « من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق»، از مساعی جمیله خادمان قرآن در رادیو تلاوت تقدیر و تشکر میشود و با عزمی راسخ در جهت ترویج و نشر معارف قرآنی همپیمان میشویم.
با توجه به اعلام رضایت مقام معظم رهبر انقلاب (مدظله العالی) از رادیو تلاوت در چندین نوبت در محفل انس با قرآن، همچون 3 فروردین 1402 بخشی از بیانات ایشان درباره رادیو تلاوت بدین شرح است:
«بنده رادیو تلاوت را... گوش میکنم. هر زمانی که تلاوتی را میشنوم که به نظرم جذاب و پخته و برجسته میآید، از ته دل خدا را شکر میکنم، و بحمدالله این اتفاق زیاد میافتد. البتّه در حال حاضر یک کار در رادیو تلاوت انجام میشود که مورد توجه من است؛ قبل از آنکه تلاوت را پخش کنند، آن مجری از روی همین تفاسیر متداولی که وجود دارد، مجملی از مضمون یک یا دو آیه از آیاتی را که بنا است قاری بخواند بیان میکند؛ خیلی خوب است؛ این خیلی خوب است. مثلاً قاری ممکن است بیست آیه، سی آیه را بخواند، این [مجری] یک آیه یا دو آیه را بیان میکند، همان اندازه هم مغتنم است. این کاری است که الان در رادیو تلاوت انجام میگیرد. شبیه این را قبل از انقلاب بنده در جلساتی که درباره مسائل قرآنی صحبت میکردم، انجام میدادم.
***
مدیر پخش شبکه نسیم تعلیق شد
مدیر پخش شبکه نسیم سیما به دستور محسن برمهانی معاون سیما تعلیق شد. به گزارش «وطن امروز»، در پی پخش تصاویر نامتعارف در یکی از برنامههای نوروزی شبکه نسیم، بر اساس شنیدهها، مدیر پخش شبکه نسیم به دستور معاون سیما تعلیق شد.
با توجه به اتفاق خارج از عرف رخ داده در پخش برنامه «چهار شگفتانگیز» از آن شبکه، ضمن توبیخ کتبی، برمهانی در دستوری به خوشرو مدیر شبکه نسیم خواستار تعلیق مدیر پخش شبکه، اخراج مسؤول بازبینی (و بازبین) شبکه و جریمه، توبیخ و تغییر تهیهکننده برنامه شد. همچنین معاون سیما تاکید کرد اقدام حقوقی لازم درباره عامل خطای صورتگرفته انجام شود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» درباره برنامه پرمخاطب و جذاب «محفل» که این روزها از شبکه 3 سیما روی آنتن میرود
نسیم قرآنی بهار
محمدعلی میرزایی، روزنامهنگار: «محفل» بزرگترین برنامه قرآنی رسانه ملی ویژه نوروز و رمضان است که با فضایی نوآورانه تولید شده و با حضور قاریان و حافظان برتر قرآن و استعدادهای برتر قرآنی ایران و جهان، ارائههایی هنرمندانه و دیدنی را از قاب شبکه سوم سیما به خانههای مردم برده است.
حجتالاسلاموالمسلمین قاسمیان، حامد شاکرنژاد، احمد ابوالقاسمی، رضوان درویش از کشور سوریه و حسنین حلو از کشور عراق، کارشناسان ایرانی و بینالمللی برنامه «محفل» هستند و اجرای این برنامه را رسالت بوذری بر عهده دارد.
زمان پخش این برنامه شبهای ماه مبارک رمضان قبل از افطار از شبکه ۳ و ساعت 23 از شبکه قرآن است.
به تعبیری شاید «محفل» را بتوان رنسانس برنامهسازی برای ماه رمضان با هدف جمع کردن نخبگان قرآنی دانست. «محفل» یک برنامه کاملا متفاوت با دکوری به دور از کلیشههای مرسوم برای این ایام است و همین امر بیانگر این است که سازندگان این برنامه با فکر و ایده جدید وارد عمل شدهاند. در این برنامه شاهد نوعی برنامهسازی جدید با میزبانی 5 نفر از مشهوران قرآنی هستیم و این موضوع برای نخستینبار بعد از انقلاب است. محفل یک برنامه تلویزیونی ساده نیست، بلکه محلی برای بررسی دستاوردهای قرآنی است.
«وطن امروز» به همین بهانه با «سیدمحمدحسین هاشمی گلپایگانی» تهیهکننده و «احمد ابوالقاسمی» از داوران برنامه گفتوگو کرد. احمد ابوالقاسمی، قاری و استاد قرآن که به گفته خودش، شهادت برادرش در راهی که قدم برداشته است، تاثیر بسزایی داشته و همین امر باعث شده در راه قرآن صاحب سبک شود، در برنامه «محفل» به عنوان میزبان حضور دارد. وی میگوید:«محفل» برنامهای است که مانند آن در تلویزیون کمتر اجرا شده و به این دلیل که در یک شبکه پرمخاطب به نمایش درآمده، مورد استقبال قرار گرفته است. شاید تاکنون مخاطبان تلویزیون آنقدر به طور جدی بیننده یک برنامه قرآنی نبودهاند اما این بار با وجود محفل، بسیاری از مردم مخاطب یک برنامه قرآنی شدهاند و آن را به طور جدی دنبال میکنند. یکی از معیارهای بازخوردهای این برنامه، نگاه مردم به من است. تا قبل از این برنامه در جمعهای قرآنی که وارد میشدم درصد کمی از مردم مرا میشناختند و با من تعامل داشتند اما این شناخت به درصد قابل قبولی رسیده و این نشان میدهد این برنامه بخوبی دیده شده است.
وی ادامه میدهد: خوشبختانه این برنامه پیوندی بین اهالی حرفهای قرآن و عموم مردم ایجاد کرده است. تا قبل از این برنامه مردم بعضا فاصله و حریمی بین خودشان و قشر مذهبی و قرآنی میدیدند و همین باعث شده بود فضا برای هر دو طرف کمی سخت شود اما بعد از محفل مردم دیدشان به اهالی قرآن تغییر کرده است. یکی از نکات دیدنی و جذاب برنامه شوخیهای ما است و این را به دید مخاطبان رساند که اهل قرآن بسیار دلزنده هستند و افرادی که به هر نوعی با قرآن در ارتباطند، دارای یک شور و نشاطی هستند. این اتفاق، اهالی قرآنی جامعه را به عموم مردم بسیار نزدیک کرد، به طوری که بعضا درباره شوخیهای برنامه با ما صحبت میکنند و این برایشان جذاب است.
* «محفل» پیوند اهالی قرآن و مردم
ابوالقاسمی تصریح میکند: «محفل» در بخش اول تعریفی برای فعالیتهای قرآنی داشته است، به طور مثال قاری را به طور واضح معرفی کرده است. مهمترین نکتهای که در برنامه محفل رخ داده، این است که توجه مخاطبان را به آیات قرآن جلب کرده؛ زمانی که تعاریف قرآنی برای مخاطب شکل بگیرد، نحوه گوش دادن آنها نیز فرق خواهد کرد و توجه بیشتری به قرآن خواهند داشت. «محفل» سطح توقع مردم را بسیار بالاتر برد.
وی درباره ترکیب میزبانان برنامه محفل هم توضیح میدهد: ترکیب میزبانان این برنامه بسیار درست بود، من به عنوان کسی که شاگردان زیادی در این حوزه داشتهام و سن و سال بیشتری نسبت به سایرین داشتهام، یک حس اعتمادی را جلب کرده بودم؛ حامد شاکرنژاد به عنوان یک شخصیت جذاب و توانمند، حاج آقا قاسمیان به عنوان یک روحانی و عالم مذهبی که البته حضور حاج آقا قاسمیان به رعایت برخی اصول و دقت به معانی و مفاهیم قرآن و اینکه این برنامه از خطوط قرمز عبور نکند، بسیار کمک کرد و همچنین حضور «رضوان درویش» و «حسنین الحلو» که نمادی از جامعه مسلمانان در سطح جهان هستند.
وی میگوید: مطمئن باشید تمام کشورها از «محفل» تقلید خواهند کرد. همانطور که در بعضی برنامهها، از برنامههای خارجی تقلید شده است، این بار از «محفل» کپیبرداری خواهد شد و باید این اتفاق بیفتد. این پیشتازی ایران بسیار قیمتی و ارزشمند است.
* قرآن نقطه اشتراک ما بود
وی در پایان میگوید: تیم برنامه ساز محفل بسیار خوب بودند و ما در این مدت کوتاه با هم پیوند خوردیم. حس خوبی بین این تیم و داوران و حتی شرکتکنندگان وجود داشت و به خاطر این بود که همه اهل قرآن بودیم و این نقطه اشتراک ما بود.
***
ساحت فصلهای دیگر «محفل»
«سیدمحمدحسین هاشمیگلپایگانی» تهیهکننده برنامه درباره ایده اولیه آن میگوید: ایده محفل از آنجایی آمد که ما به دنبال ساخت برنامهای بودیم که با محوریت قرآن باشد. برداشت ما این بود که به هر حال قرآن از برنامههای تلویزیونی فاصله دارد و برنامه قرآنی شکیل و درخور شأن قرآن در تلویزیون جمهوری اسلامی نداریم. ما به دنبال این بودیم که برای ماه مبارک رمضان، یک برنامه قرآنی با مخاطب بالا و جذاب داشته باشیم. ما به یک قاری جوان نیاز داشتیم که نسل جوان به این موضوع توجه کنند و البته بسیار خوشخوان و توانمند باشد که آقای حامد شاکرنژاد را انتخاب کردیم. نیاز به یک پیشکسوت حوزه قرآن داشتیم که حاجاحمد ابوالقاسمی را انتخاب کردیم که البته بسیار قاری خوبی هم هستند.
دنبال یک روحانی بودیم تا در عین اینکه قرائت و تلاوت قرآن داریم، مفاهیم قرآن را انتقال بدهد که به حاجآقا قاسمیان رسیدیم که یک روحانی هستند که با نسل جوان در ارتباطند و خودشان دانشگاهی هستند و در دانشگاه شریف درس خواندهاند.
وی ادامه میدهد: با توجه به این استدلال که قرآن زبان مشترک جهان اسلام است و همه مسلمانان در قرآن اتفاق داریم، نمایندههایی از ۲ کشور به عنوان میزبان داشتیم. آقای حسنین الحلو از کشور دوست و همسایه یعنی عراق در برنامه حضور داشتند که خود ایشان به عنوان یک چهره تلویزیونی در عراق شناخته شدهاند و تحت عنوان مجری در برنامه وجیها بالحسین حضور دارند و کاملا با فضای برنامهسازی آشنا هستند. آقای رضوان درویش هم یک انشادخوان و استاد لحن شناختهشده در جهان اسلام هستند.
گلپایگانی درباره معیارهای انتخاب سوژه تصریح میکند: ما از مصاحبه با حدود 1800 سوژه از سراسر جهان به این 150 سوژه رسیدیم و معیار اصلی ما برای نهایی کردن سوژهها و شرکتکنندگان علاوه بر قرآنی بودن، جذاب بودن سوژههاست. به هر حال «محفل» برنامهای است که پیش از افطار پخش میشود و تبعا باید دارای جذابیت بالایی باشد تا مخاطب برنامه را ببیند و دنبال کند.
جذاب بودن سوژهها برای ما خیلی مهم بود. ما همواره نگران بودیم «محفل» به سمت یک برنامه سرد و غیرجذاب برود. در برنامههای مداحی و مذهبی به هر حال با لحنها و سبکهای مختلف، شعرها و متنهای مختلف و اکتهای زیاد میتوان جذابیت ایجاد کرد اما در حوزه قرآن به خاطر وجود چارچوبهای خاص و البته زیاد، محدودیت زیادی وجود دارد و بشدت نگران غیرجذاب بودن برنامه بودیم. مردم هم به یکسری برنامههای گفتوگومحور پیش از افطار عادت کرده بوند و این تفاوت هم برای ما نگرانکننده بود اما به لطف خدا و قرآن، محفل بسیار دیده شد و مخاطبان زیادی را به خودش جذب کرد و امیدواریم تا پایان برنامه این استقبال ادامه داشته باشد. همچنین ساخت فصلهای بعدی «محفل»، تصمیم مدیران شبکه و تلویزیون است و به خاطر بازخوردها و استقبالها از برنامه گویا تصمیم بر این است که برای ماه مبارک رمضان سال آینده هم «محفل» داشته باشیم.
ارسال به دوستان
رئیس رسانه ملی در دیدار با گویندگان و هنرمندان:
حقوق رادیوییها زیاد میشود
گروه فرهنگ و هنر: رئیس رسانه ملی در گفتوگو با جمعی از گویندگان نامآشنا و باسابقه رادیو، از جایگاه وزین این رسانه ماندگار و بزرگان آن تجلیل کرد. پیمان جبلی در ضیافت افطار دوشنبه ۱۴ فروردین، در سالن مذاکرات مرکز همایشهای بینالمللی، میزبان گویندگان و هنرمندان رادیو بود و در جریان نظرات آنان در زمینه مسائل گوناگون این حوزه قرار گرفت.
وی همچنین در بخشی از این دیدار با قدردانی از حضور پیشکسوتان رادیو و ابراز افتخار از شروع کارش در رسانه ملی با رادیو، بیان کرد: حضور شما در این جمع برای من یادآور شروع کارم در صداوسیما و شاگردی در محضر پیشکسوتان خبر رادیو از جمله حاج حسین نادری، ناهید تاجنیا و خانم باقری است که امیدوارم حق شاگردی این بزرگواران را ادا کرده باشم.
جبلی افزود: واقعیت این است که رادیو همواره برای مردم و مخاطبان در جایگاهی وزین و جاافتاده قرار دارد. شاید به نظر بیاید که با ورود تلویزیون از جایگاه رادیو کاسته شد یا همیشه این نگرانی وجود داشته که تلویزیون، فضای مجازی و دیگر رسانهها جای رادیو را گرفته است اما تجربه صد سال اخیر نشان میدهد هیچ رسانهای جای رسانه دیگر را نمیگیرد. این اتفاقات هم که در فضای عمومی رسانهها شاهدیم، فقط مختص صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه این بحرانی است که در دنیای برودکست به وجود آمده است.
جبلی در توضیح این مطلب با ذکر مثالی بیان کرد: چند سال پیش یکی از روزنامههای پرتیراژ دنیا اعلام کرد از این پس فقط نسخه الکترونیک منتشر میکند و نوع دیگری از رسانه را تجربه خواهد کرد اما این اتفاق به این معنی نیست که بگوییم ژورنالیسم از بین رفته است. موضوع این است که اکنون میدان رسانه عوض شده و به همین منوال اگر چه فناوریهای جدید رادیو و تلویزیون سنتی را به چالش کشیدهاند اما هیچگاه این جایگاه از بین نرفته و نخواهد رفت.
رئیس سازمان صداوسیما تاکید کرد: در دوره جدید رسانه ملی اصلاً اینگونه نیست که رادیو در حاشیه باشد. به قول حافظ؛ از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر / یادگاری که در این گنبد دوّار بماند؛ این نشان میدهد صداست که از هر یادگاری در این گنبد دوار ماندگارتر است. جبلی با بیان اینکه کار رادیو به مراتب سختتر از تلویزیون است، تأکید کرد: کار یک هنرمند رادیویی به قدری ظریف و خلاقانه است که میتواند به صدا جان ببخشد و صدا را دیدنی کند. رادیو همیشه آفریننده، خلاق، نوآور و الهامبخش بوده و بسیاری از بزرگان تلویزیون از رادیو برآمدند. اگر امروز بسیاری از هنرمندان در تلویزیون موفقاند، ریشهشان در رادیو بوده و بخشی از توانمندیهای رادیوییشان را تصویری کردهاند. وی با اشاره به مشکلات هنرمندان رادیو از جمله مشکلات ناترازی در پرداختها میان هنرمندان رادیو و تلویزیون و شهرستانها، تصریح کرد: عزممان را جزم کردیم که به رادیو توجه جدی داشته باشیم.
این نشست صمیمی با حضور گویندگان پیشکسوت و جوانی همچون حمید منوچهری، اصغر سمسارزاده، عباس محبی، امیر پارسی، داوود نماینده، شمسی فضلاللهی، عذرا وکیلی، منوچهر آذری، بیوک میرزایی، بهروز رضوی، شهین نجفزاده، رامین پورایمان، داوود حیدری، علیرضا جاویدنیا، رضا خضرایی، فاطمه آلعباس، لاله اکبری، مصطفی ابراهیمی، پیمان طالبی، علیرضا کنگرلو، وحید رونقی، مهبد قناعتپیشه و فریبا باقری برگزار شد.
این هنرمندان با رئیس صداوسیما و همچنین با یکدیگر وارد گفتوگو شدند و درباره دغدغههایشان از جمله لزوم توجه به اهالی رادیو و دیدارهای بیشتر رئیس صداوسیما با آنها و دیگر نکات مرتبط حوزه کاریشان گفتند. رئیس رسانه ملی و معاون صدا هم در پایان پاسخگوی این نظرات، پرسشها و پیشنهادها بودند.
ارسال به دوستان
آیتالله میرباقری:
بیحجابی امروز حاصل 4 دهه پیادهسازی الگوی توسعه غرب است
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه اصل منکر اقامه آن و بعد اشاعه و ارتکاب است، گفت: نمیتوان با کسانی که ارتکاب منکر میکنند درگیر شد؛ اما با شبکه اشاعه و اقامه آن درگیر نشد. این درگیری ناموفق است. به گزارش «وطن امروز»، آیتالله سیدمحمدمهدی میرباقری در برنامه «مضیف» که هر شب از ساعت ۲۳ از شبکههای سپهر و حبیب با اجرای سیدجواد پرئی، شاعر آیینی از کربلای معلی پخش میشود، در پاسخ به این سوال که با اتفاقات کنونی یک عده از روی لجاجت و محاجه، حجاب را تحتالشعاع قرار میدهند؛ از طرف دیگر دستگاههای نظارتی اعلام میکنند راننده تاکسی یا رستوراندارها اگر قانون حجاب را رعایت نکنند، جریمه میشوند. در مقابل آنها هم میگویند مترو برای حاکمیت است، چرا در آنجا هم رعایت نمیشود؟ وی با اشاره به اینکه اصل منکر، اقامه آن است، بعد اشاعه و پس از آن ارتکاب، اظهار داشت: نمیتوان با کسانی که ارتکاب منکر میکنند، درگیر شد اما با شبکه اشاعه و اقامه آن درگیر نشد. این درگیری ناموفق است، البته نمیگویم این را رها کنید، زیرا هر کسی به اندازه جرمش باید مجازات شود.
* بیحجابی و بیعفتی امروز حاصل ۴ دهه پیادهسازی الگوی توسعه غرب است
وی ادامه داد: اگر به کسی که اقامه بیعفتی میکند، مدال کارشناسی ارشد و دانشمند دهید و به یک خانم که به یکی از لوازم آن منتهی است، لقب عامل به منکر دهید، قابل دفاع نیست. کسانی که ۴ دهه است زیرپوستی در کشور ما تصمیمگیری میکنند تا الگوی توسعه غربی در کشور ما پیاده شود، امروز در حال چیدن میوههای خود هستند. میرباقری تصریح کرد: چرا آن افراد را رها میکنیم و یک جوان را میگیریم؟ این ظلم به این جوان است. عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور ما تصمیمسازی روشن و شفاف نیست، گفت: ۴ دهه است افرادی تصمیمهای غلط میگیرند و کشور را به لبه بحران میبرند؛ دولتها را از کار میاندازند و خودشان سان میبینند و هنوز هم محترم هستند. زمانی هم که مسالهای پیش میآید، باز هم اینها را برای مشورت صدا میزنیم. وی با بیان اینکه یک پزشک محترم در کشور ما اگر ۴۰ سال درس خوانده باشد اما ۲ مرتبه خطای مرتکب به مرگ کند، حتی خطایی که عمدی هم نباشد، به او اجازه طبابت نمیدهند، گفت: چرا برای طبیب اینطور است اما برای یک کارشناس اقتصاد که ۴۰ سال است با تصمیمهای خود بحران میآفریند، اینگونه رفتار نمیکنیم و او را هنوز کارشناس میدانیم و از او راهحل میگیریم؛ در حالی که هیچگاه نتیجه تصمیمهای خود را بر عهده نمیگیرد و همیشه به مجریان اشکال میگیرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|