|
بلومبرگ: سیاستهای جدید عربستان پیروزی ایران و شکست آمریکاست
بلومبرگ با انتشار یک گزارش تحلیلی اعلام کرد: گزارشهای رسیده از منابع نزدیک به هسته قدرت در عربستان حاکی از این است که سیاستهای جدید ریاض در منطقه در واقع به معنای پیروزی ایران و روسیه و شکست آمریکا است. این گزارش میافزاید: آمریکا نسبت به سیاستهای جدید دولت عربستان برای برقراری ارتباط با سوریه هشدار داده ولی ظاهرا واشنگتن به این نتیجه رسیده است که نمیتواند هیچ کاری برای توقف این روند سیاسی در عربستان انجام دهد.
ارسال به دوستان
سفر همزمان رئیسجمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اروپا به پکن برای رایزنی درباره ایفای نقش چین در حل و فصل جنگ اوکراین
اروپا دست به دامان چین
بورل: اتحادیه اروپایی قصد دارد به همکاری سازنده با چین برای حل مسائل جهانی ادامه دهد
گروه بینالملل: سفر همزمان رئیسجمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اروپا به چین بیش از هر مسالهای نشانهای از به صدا درآمدن زنگ خطر هشدار برای قاره اروپا در تداوم جنگ اوکراین است.
امانوئل مکرون و اورسولا فون درلاین در شرایطی به منظور حل و فصل جنگ اوکراین عازم پکن شدهاند که در صورت تداوم بحران اوکراین، اروپا در آستانه رسیدن به مرحله بازگشتناپذیر در جبران عواقب این جنگ قرار گرفته است. هزینههای این بحران امروز کاملا بر دوش قاره سبز قرار دارد و روزی نیست که در پایتختهای اروپایی صدای اعتراض نسبت به جنگافروزیهای ناتو به رهبری ایالات متحده در اوکراین شنیده نشود.
امروز خالی شدن انبارهای تسلیحاتی کشورهای اروپایی فقط یکی از این بحرانها است. تلاش آمریکا برای ادامه جنگ در اوکراین و قربانی کردن اروپا در این میان که ردپای آن در حادثه انفجار نورداستریم آشکار شده از دیگر دلایلی است که مکرون و فون در لاین را به پکن فرستاده است. در این شرایط اروپا خود را قربانی اصلی جنگ اوکراین میبیند و به نظر میرسد این سفر نخستین گام در شکاف میان اروپا با آمریکا باشد. آیا اروپا میتواند سیاست مستقلی از آمریکا در پیش بگیرد؟ پاسخ این سوال را نتایج سفر رئیسجمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اروپا به چین مشخص خواهد کرد.
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی دیروز گفت اتحادیه اروپایی قصد دارد به همکاری سازنده با چین برای حل مسائل جهانی ادامه دهد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، جوزپ بورل در سخنان خود در آغاز دومین روز نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل گفت: «اتحادیه اروپایی متعهد به ادامه تعامل سازنده با چین برای حل چالشهای جهانی است اما انتظار میرود چین به عنوان یک بازیگر سازنده و مثبت جهانی بویژه در ارتباط با تجاوز روسیه به اوکراین رفتار کند». بورل دیروز گفت هفته آینده به پکن سفر خواهد کرد. مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی پیش از سفر مکرون به پکن هم گفته بود موضع چین در قبال جنگ روسیه با اوکراین، کیفیت روابط بروکسل با پکن را تعیین خواهد کرد. وی افزود: «انتظار روشنی از عضو دائم شورای امنیت وجود دارد. چین وظیفه اخلاقی دارد که به صلح عادلانه کمک کند. آنها نمیتوانند در کنار متجاوز قرار بگیرند. نمیتوان از تجاوز نظامی حمایت کرد. این پیام ما به چین پیش از نشست امروز و همه سفرهای اعضای اتحادیه اروپایی به پکن است». اظهارات بورل در حالی است که چین همواره خواستار حلوفصل بحران اوکراین از طریق دیپلماتیک شده و اخیرا هم طرحی را در همین باره ارائه داد که با واکنش سرد آمریکا و متحدانش در اروپا مواجه شد. سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین از آمادگی پکن برای استفاده از سفر امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه به این کشور در راستای تقویت شراکت راهبردی با پاریس و کمک به تقویت صلح و ثبات جهانی خبر داده است.
به دنبال اعلام سفر اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا همزمان با امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه به پکن برای ارزیابی مجدد روابط دیپلماتیک و اقتصادی اتحادیه اروپایی با چین، حالا همه نگاهها به این سفر مشترک است. یورونیوز طی گزارشی نوشت: قرار است روز پنجشنبه (امروز) فون در لاین در حاشیه سفر رسمی رهبر فرانسه به پکن در کنار مکرون با شیجینپینگ، رئیسجمهور چین دیداری سهجانبه داشته باشد. یکی از مسؤولان دفتر مکرون که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگاران گفته است: «چین تنها کشوری در جهان است که میتواند تاثیر فوری بر درگیریها داشته باشد». به گفته این مقام، مکرون قصد دارد درباره اوکراین نیز با رئیسجمهور چین صحبت کند. حفظ و تعادل مجدد روابط تجاری چین با اروپا و همچنین حفاظت از منافع فرانسه در منطقه آسیا – اقیانوسیه، جایی که پاریس خود را به دلیل قلمروهای فرادریایی و استقرار نیروی نظامی به عنوان یکی از بازیگران آن میداند، یکی از اهداف رئیسجمهور فرانسه از این سفر است.
فون در لاین اخیرا درباره ارزیابی مجدد روابط دیپلماتیک و اقتصادی اتحادیه اروپایی با چین حرف زده بود، بنابراین انتظار میرود رهبران اروپایی با رهبران چین درباره روابط تجاری از جمله دسترسی به بازار و شیوههای رقابت عادلانه گفتوگو کنند. چین و اتحادیه اروپایی بویژه در زمینه «فناوریهای دقیق» به هم وابستهاند اما این به این معنی نیست که پکن در این رابطه دست بالا را دارد، چرا که چین همچنان به عنوان صادرکننده بزرگ چنین فناوریهایی، به بازار بزرگ اروپا برای ارائه محصولات خود نیاز دارد. سال ۲۰۲۲ چین سومین صادرکننده بزرگ به اتحادیه اروپایی و بزرگترین واردکننده کالاهای اروپایی بود. با این وجود، اتحادیه اروپایی پکن را به استفاده از «تاکتیکهای زورگیرانه» برای مرعوب کردن کشورهای کوچکتر به منظور جلوگیری از انتقاد آنها از سیاستهای چین متهم کرده است. «آلیچا باچولسکا» از کارشناسان شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) درباره این سفر به یورونیوز گفت: رئیسجمهور چین از سفر مقامات ارشد اروپایی استفاده خواهد کرد تا اتحادیه اروپایی را به عادیسازی روابط تجاری با پکن متقاعد کند. خانم باچولسکا گفت: «ما بزرگترین بازیگران مانند آلمان و فرانسه و محافل تجاری در این ۲ کشور را داریم که منافع بسیار گستردهای از نظر بازگشت به تجارت گذشته دارند. حضور مکرون در پکن نشان داد فرانسه و اروپا به همکاری اقتصادی با پکن علاقهمندند». از سوی دیگر مکرون میخواهد چین را از نزدیکتر شدن به روسیه باز دارد اما برخی تحلیلگران هشدار میدهند با توجه به اینکه ماهیت روابط پکن و مسکو بسیار استراتژیک است، فضای زیادی برای مانور وجود ندارد.
رئیسجمهور فرانسه تاکید کرد چین به واسطه روابطش با مسکو میتواند نقش مهمی در حل بحران اوکراین ایفا کند. به گزارش اسپوتنیک، امانوئل مکرون در کنفرانس مطبوعاتی در پکن درباره بحران اوکراین گفت: با توجه به نزدیکی چین و روسیه، پکن میتواند نقش مهمی در این موضوع ایفا کند. مکرون افزود: «جنگ در اوکراین موازنههای جهانی را تغییر خواهد داد». رئیسجمهور فرانسه بر اهمیت گفتوگو با چین درباره جنگ اوکراین و پیامدهای آن بر اروپا، خاورمیانه و آفریقا تاکید و خاطرنشان کرد در دیدار با همتای چینی خود به بحران اوکراین، ایران، پروندههای کرهشمالی و همچنین روابط تجاری بین فرانسه و چین خواهد پرداخت.
* بسته جدید نظامی آمریکا برای اوکراین
ایالاتمتحده یک بسته جدید کمک نظامی به ارزش 2.6 میلیارد دلار را به کییف ارائه خواهد کرد. این موضوع روز سهشنبه در بیانیه منتشره از سوی دفتر مطبوعاتی پنتاگون اعلام شد. طبق این اطلاعات، این بسته شامل ۲ قسمت است. مشخص شده که بخش اول بر اساس اختیارات ویژه جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا از ذخایر موجود پنتاگون و بالغ بر 500 میلیون دلار است و بویژه شامل مهمات مورد نیاز سامانه موشکی ضدهوایی پاتریوت و سامانه پرتاب چندگانه HIMARS، سامانههای موشکی، گلولههای توپخانه، مهمات تانک، حدود 400 نارنجکانداز و حدود 200 هزار مهمات برای آنها خواهد بود. بخش دوم کمک به مبلغ 2.1 میلیارد دلار برای خریدهای جدید از تولیدکنندگان اختصاص یافته است. بدین ترتیب، کییف از واشنگتن مهماتی برای سامانههای NASAMS، هواپیماهای بدونسرنشین (پهپاد)، رادارهای نظارت هوایی، مهمات و موشکهای ضدهوایی، موشکهای Grad و همچنین مهمات خمپارههای جاولین (Javelin) و سامانههای ضدتانک دریافت خواهد کرد. این بسته همچنین شامل تانکر، خودروهای ویژه تعمیرات و کامیون حملونقل است. روز گذشته روزنامه نیویورکتایمز در تحلیلی پیشبینی کرد ایالاتمتحده بزودی بودجه مورد نیاز برای ادامه کمک به اوکراین را تمام خواهد کرد. انتظار میرود بودجه واشنگتن برای کمک نظامی به کییف ماه سپتامبر به اتمام برسد.
***
کلینتون: اوکراین سلاح هستهای داشت، روسیه به آن حمله نمیکرد
بیل کلینتون نسبت به واداشتن اوکراین به تسلیم سلاحهای هستهای خود در مذاکرات ۱۹۹۴ ابراز تاسف کرد و گفت: «اگر این اتفاق نمیافتاد، روسیه به اوکراین حمله نمیکرد». به گزارش پایگاه خبری بیزنس اینسایدر، رئیسجمهوری سابق آمریکا گفت که خود را در تمامیت ارضی «ضعیف» اوکراین سهیم میداند. به باور او، اگر اوکراین هنوز سلاح هستهای داشت، «روسیه در ۲۰۱۴ و ۲۰۲۲ به آن حمله نمیکرد». کلینتون گفت: «من شخصا خود را سهیم میدانم، چون این من بودم که اوکراین را به تسلیم سلاحهای هستهای وادار کردم. اوکراین حالا باور دارد اگر هنوز سلاحهایش را داشت، هدف حمله روسیه قرار نمیگرفت». آمریکا سال ۱۹۹۴ باعث عقد تفاهمنامه بوداپست میان بوریس یلتسین و لئونید کراوچوک، روسای جمهوری اسبق روسیه و اوکراین شد. این قرارداد با هدف خارج کردن سلاحهای هستهای اوکراین انجام شد که پس از فروپاشی شوروی هنوز در خاک این کشور مستقر بود. به گزارش والاستریت ژورنال، سال ۱۹۹۴، کلینتون به کراوچوک پیشنهاد داده بود برای خلع سلاحهای هستهای به اوکراین «تضمینهای امنیتی قدرتمند» و ۷۰۰ میلیون دلار بدهد.
ارسال به دوستان
ترامپ پس از حضور در دادگاه:
آمریکا به جهنم سقوط میکند
دونالد ترامپ به عنوان نخستین رئیسجمهور تاریخ آمریکا که دادگاهی میشود، روز سهشنبه در دادگاه منطقهای منهتن نیویورک حاضر و تفهیم اتمام شد. قبل از ورود وی به دادگاه جنایی منهتن در نیویورک، محوطه بیرونی دادگاه به صحنه درگیری میان هواداران و مخالفانش تبدیل شد. ترامپ قرار بود در این دادگاه در ارتباط با دستکاری اسناد تجاری برای پرداخت حقالسکوت به یک بازیگر فیلمهای مستهجن تفهیم اتهام شود.
با آنکه سندی که اتهامات ترامپ در آن تشریح شده مهر و موم است اما «ایبیسی» به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود ترامپ به 3۴ فقره جرم متهم شده است. همانطور که انتظار میرفت ترامپ در مدت یک ساعتی که در دادگاه حاضر شده بود، تحت بازداشت پلیس قرار گرفت؛ اگرچه به او دستبند زده نشد اما انگشتنگاری از وی انجام شد. نخستین رئیسجمهور در تاریخ ایالاتمتحده که به چنین سرنوشتی دچار شد، متهم به «سازماندهی» یکسری پرداختها برای سرپوش گذاشتن روی ۳ پرونده قبل از انتخابات نوامبر سال ۲۰۱۶ است.
با وجود این، بعد از حضور ترامپ در دادگاه، رسانههای آمریکایی گزارش دادند وی ۳۴ فقره اتهام درباره جعل اسناد مالی برای پرداخت حقالسکوت به بازیگر فیلمهای مستهجن را رد کرد.
رئیس جمهور سابق آمریکا بعد از دادگاه گفت: هیچ کار غیرقانونیای انجام ندادهام و قاضی هیچ موضوعی علیه من نداشت. رئیسجمهور سابق آمریکا اضافه کرد: «جلسه دادگاه برای بسیاری تکاندهنده بود، چون حامل هیچ شگفتیای نبود و هیچ موضوعی علیه من وجود نداشت».
با اعلام دادگاه، جلسه بعد رسیدگی به اتهامات مطرح شده علیه ترامپ ۴ دسامبر برگزار خواهد شد؛ ۲ ماه پیش از شروع رایگیری انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواه. بنا به گزارشها، روند دادگاه طولانی بوده و تا یک سال ممکن است طول بکشد.
دونالد ترامپ شامگاه سهشنبه در جمع حامیان خود در فلوریدا با انتقاد شدید از دادستان نیویورک که یک دموکرات است، گفت: «این یک مداخله گسترده در انتخابات است». وی به طور مفصل درباره هر یک از تحقیقات سخن گفت و آنها را «تقلبی» توصیف کرد. وی در طول سخنرانی حدود ۲۰ دقیقهای خود بار دیگر مواضع خود مبنی بر «تقلب» در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را تکرار کرد. ترامپ به استیضاح و تحقیقات از خود توسط دموکراتها زمانی که در قدرت بود اشاره کرد. ترامپ نخستین رئیسجمهور در تاریخ ایالاتمتحده آمریکا بود که ۲ بار استیضاح و تبرئه شد.
رئیسجمهور پیشین آمریکا در محل اقامت خود در فلوریدا کیفرخواست رسمی علیه خود در دادگاه نیویورک را «توهین به ملت» توصیف کرد. وی مقابل هوادارانش که پلاکاردهای «ترامپ ۲۰۲۴» را در دست داشتند، گفت: «تنها جرمی که مرتکب شدهام، دفاع شجاعانه از ملتم در برابر کسانی است که به دنبال نابودی آن هستند». وی در سالن بزرگ پذیرایی اقامتگاه مجلل مارائهلاگو گفت: «من هرگز تصور نمیکردم چنین چیزی در آمریکا امکانپذیر باشد».
ترامپ خطاب به دموکراتها در میان هوادارانش گفت: «به زعم دموکراتهای تندروی چپگرا و نمایندهای که سورس (حامی دموکراتها) برای مواجهه با من انتخاب کرد، فکر میکردند میتوانند مرا بترسانند و خیال میکردند با ساحرهگردانی بیپایه و اساس و با سیاسیکاری میتوانند مرا از برنامه انتخاباتی ۲۰۲۴ کنار بزنند و منصرفم کنند اما اجازه دهید واضح بگویم پیگرد این ساحران و دیگرانی مثل آنان، ورق را ضد بایدن برخواهد گرداند».
ترامپ هشدار داد: «آمریکا در حال حرکت به سمت جهنم است و جو بایدن بزودی ما را وارد جنگ سوم جهانی خواهد کرد». وی در ادامه افزود: «این اتهامات بیپایه است و هدف برای مقابله با ورود من به انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ است، لذا درصدد حذف سریع من هستند».
ترامپ همچنین نسبت به سقوط ارزش دلار در میان ارزهای جهانی در آینده نزدیک هشدار داد و تاکید کرد این رخداد باعث سقوط قدرت و جایگاه آمریکا در میان کشورهای جهان میشود. ترامپ در سخنرانی خود در ایالت فلوریدا گفت: پول ما دارد از هم میپاشد و بزودی دلار دیگر یک ارز جهانی نیست، این یک شکست بیسابقه در ۲۰۰ سال است، این باعث میشود ما جایگاهمان به عنوان قدرت بزرگ را از دست بدهیم. رئیسجمهور سابق آمریکا تاکید کرد: ایالاتمتحده آمریکا در حالت هرج و مرج به سر میبرد. اقتصاد ما دارد از هم میپاشد و تورم خارج از کنترل شده است. ترامپ تاکید کرد آمریکا دارد به سمت «جهنم» میرود و تصریح کرد حتی کسانی که از او خوششان نمیآید به او گفتند چنین چیزی نباید رخ دهد.
***
افزایش اقبال جمهوریخواهان به ترامپ
نتایج نظرسنجیهایی که در پی اعلام جرم دادگاه منهتن نیویورک علیه دونالد ترامپ برگزار شده، نشاندهنده افزایش محبوبیت او است. به نوشته ایندیپندنت، نظرسنجی برگزار شده از سوی شرکت افکارسنجی «یوگاو» که برای رسانه «یاهو نیوز» با پرسش از 1089 فرد بزرگسال در 30 و 31 مارس (10 و 11 فروردین 1402) برگزار شد، نشان داد دونالد ترامپ توانسته برتری خود بر «ران دسانتیس» فرماندار ایالت فلوریدا و رقیبش در رقابتهای مقدماتی تعیین نامزد ریاستجمهوری جمهوریخواهان را به میزان چشمگیری افزایش دهد.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، رئیسجمهور سابق آمریکا در یک رویارویی فرضی با این رقیبش با نتیجه 57 به 31 درصد پیروز میشود که نشاندهنده افزایشی چشمگیر نسبت به نظرسنجی مشابه ماه گذشته میلادی که در آن با نتیجه 47 به 39 درصد برتری یافت، است. فرماندار فلوریدا هنوز به صورت رسمی ورودش به رقابت مقدماتی تعیین نامزد ریاستجمهوری حزب جمهوریخواه را اعلام نکرده است. ترامپ زمانی که کاندیداهای دیگری نیز به صورت همزمان در نظرسنجی در نظر گرفته شدند، توانست 52 درصد رای به دست آورد، در حالی که دسانتیس 21 درصد رای کسب کرد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور روسیه: حمایت واشنگتن از انقلاب رنگی در اوکراین منجر به بحران امروز شده است
کنایههای پوتین به سفیر جدید آمریکا در مسکو
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در مراسمی در کرملین ضمن بیان اینکه روابط روسیه و آمریکا در بحران عمیقی قرار دارد، به «لین تریسی» سفیر جدید ایالاتمتحده در مسکو گفت حمایت واشنگتن از انقلابهای رنگی در سیاست خارجی خود از جمله در اوکراین در سال ۲۰۱۴ منجر به بحران امروز شده است. وی افزود مسکو از ایجاد روابط با واشنگتن بر مبنای اصول برابری و عدم مداخله در امور داخلی حمایت میکند. پوتین همچنین درباره روابط مسکو با اتحادیه اروپایی گفت اخیرا بدتر شده و اروپا آغازگر رویارویی با روسیه بود. او در دیدار با سفرای جدید ۱۷ کشور در روسیه و دریافت استوارنامه آنها تاکید کرد: مسکو آماده گفتوگو با همه کشورها است و قرار نیست خود را منزوی کند. روسیه هیچ قصد سوء یا خصمانهای نسبت به هیچ طرفی ندارد. رئیسجمهور روسیه ابراز امیدواری کرد سفرای خارجی در گفتوگوهای سیاسی و مسائل بشردوستانه مشارکت داشته باشند. وی همچنین تصریح کرد روسیه انتظار دارد شرکای آن به اصول برابری در روابط دوجانبه پایبند باشند. پوتین همچنین سفرای خارجی را از مفهوم جدید سیاست خارجی روسیه مطلع کرد. رئیسجمهور روسیه در عین حال گفت مسکو مسیر خود را برای تشکیل یک جهان چند قطبی دنبال خواهد کرد. رئیسجمهور روسیه تصریح کرد: ما به کمک به سوریه برای غلبه بر پیامدهای زلزله ویرانگر و حمایت از آن در حل بحران ادامه خواهیم داد. وی اضافه کرد: سوریه دوست نزدیک روسیه است و ما به آن کمک کردیم تروریسم بینالمللی را از بین ببرد.
رئیسجمهور روسیه پیشتر در مقالهای، آمریکا را مسؤول سازماندهی «کودتای دولتی مسلحانه» در اوکراین در سال ۲۰۱۴ معرفی کرد که به برکناری ویکتور یانوکوویچ رئیسجمهور وقت و روی کار آمدن دولت غربگرا در این کشور و ایجاد شکاف در آن منجر شد. رئیسجمهور روسیه در این مقاله که در وبسایت کرملین و نشریه «دیزایت» آلمان به مناسبت هشتادمین سالگرد آغاز جنگ اتحاد شوروی علیه آلمان نازی، منتشر شد، درباره وقایع سال ۲۰۱۴ نوشت: چرا ایالاتمتحده کودتایی را سازماندهی کرد و کشورهای اروپایی بزدلانه از آن حمایت کردند که باعث شکاف در اوکراین و الحاق کریمه شد؟
رئیسجمهور روسیه در ادامه تاکید میکند تراژدی سال ۲۰۱۴ در اوکراین، مثالی از پیامدهایی است که این سیاست تهاجمی به بار آورده است. پوتین در ادامه میگوید: اروپا فعالانه از کودتای مسلحانه غیرقانونی در اوکراین حمایت کرد. این همان جایی بود که همه چیز آغاز شد. چه لزومی به این کار بود؟ رئیسجمهور وقت [اوکراین] یانوکوویچ قبلا همه خواستههای مخالفان را پذیرفته بود.
ارسال به دوستان
فلسطین اشغالی
تجاوز وحشیانه صهیونیستها به مسجدالاقصی
تجاوز وحشیانه کمسابقه سحرگاه دیروز نظامیان اشغالگر قدس و شهرکنشینان صهیونیست به مسجدالاقصی، فرماندهی نظامی رژیم اشغاگر را در وحشت فرو برده که مبادا اسرائیلیها با وضعیتی انفجاری در قدس، کرانه باختری و نوار غزه مواجه شوند.
منابع محلی گزارش دادند در نتیجه این تجاوز 240 نفر از اعتکافکنندگان به دلیل جراحات وارده بیهوش شدند. نظامیان اسرائیلی در این حمله وحشیانه، نمازگزاران فلسطینی را با گلولههای پلاستیکی هدف قرار دادند و برای حمله به آنها از گازهای خفهکننده و بمبهای صوتی استفاده کردند.
همچنین آنها از چوب برای ضربوشتم نمازگزاران و اعتکافکنندگان در مسجدالاقصی حتی در قسمت زنان استفاده کردند و در نتیجه داخل مسجد آتشسوزی به راه افتاد.
صهیونیستها شیشههای مصلای القبلی را شکسته و برق آن را هم قطع کردند و انتظامات مسجدالاقصی را مجبور به ترک این مصلا کردند.
تعداد زیادی از نظامیان رژیم اشغالگر از سمت باب المغاربه به اعتکافکنندگان حمله و کادر درمان در مجاورت نمازخانه القبلی را محاصره کردند. نیروهای کادر درمان و خدمه آمبولانسها نیز از این حملات وحشیانه در امان نماندند.
هلالاحمر قدس گزارش داد بسیاری از نمازگزاران بعد از حمله وحشیانه صهیونیستها دچار شکستگی دست و پا شدهاند. نظامیان رژیم اشغالگر همچنین نیروهای امداد را نیز هدف قرار دادند و به سر یکی از امدادگران ضربه زدند.
علاوه بر مجروحیت شمار زیادی از معتکفان و نمازگزاران، تعداد زیادی نیز بازداشت شدهاند. همچنین تصاویر دهها نمازگزار دستبسته که در داخل مسجد توسط نیروهای دژخیم روی زمین خوابانده شدهاند، به جهان مخابره شده است.
به گزارش خبرگزاری شهاب، در حملات دیروز 400 فلسطینی در مسجدالاقصی بازداشت و بیش از 100 نفر از نمازگزاران و معتکفان فلسطینی در صحن دومین قبله مسلمانان مجروح شدند.
همچنین هلالاحمر فلسطین در قدس اعلام کرد در درگیریهای دیروز جوانان فلسطینی با اشغالگران اسرائیلی در محوطهها و اطراف مسجدالاقصی 12 فلسطینی زخمی و 3 نفر از آنان به بیمارستان منتقل شدند.
* حمله مجدد توسط شهرکنشینها
به دنبال حمله 4 ساعته نظامیان صهیونیست به قدس این شهرکنشینان صهیونیست بودند که موجی جدید از تعرض را آغاز کردند.
آنها یک گروه متشکل از 800 صهیونیست بودند که صبح چهارشنبه با حمایت ارتش عبری به مسجدالاقصی یورش بردند.
در واکنش به این رویداد، مسؤولان مساجد در کرانه باختری و قدس اشغالی از فلسطینیان خواستند برای دفاع از مسجدالاقصی و مقابله با وحشیگریهای نظامیان و شهرکنشینان صهیونیست به پا خیزند.
این در حالی است که طبق آخرین خبرها، پلیس رژیم صهیونیستی تمام دروازههای ورودی بخش قدیمی شهر قدس را بسته است. صهیونیستها از نخستین ساعات بامداد ضمن بازداشت صدها زن و مرد فلسطینی، حتی از اقامه اذان و نماز صبح در این مسجد جلوگیری و تلاش دارند زمینه را برای حضور شهرکنشینان صهیونیست در مراسم عصر امروز مهیا کنند.
بر اساس گزارشها، بهانه نظامیان و شهرکنشینان افراطی صهیونیست از وحشیگریهای روز چهارشنبه، در واقع رفتن به پیشواز عید پسح یهودیان بود که قرار است امروز پنجشنبه 6 آوریل آغاز شود و به مدت یک هفته ادامه دارد. یهودیان افراطی اصرار دارند در این ایام، حریم مسجدالاقصی را نقض کرده و بخشی از بهاصطلاح مناسک خود را در حریم این مسجد بجا بیاورند. یکی از افرادی که طی سالهای گذشته به این کار اصرار داشت، «ایتمار بنگویر» بود که اکنون بر مسند وزارت امنیت داخلی کابینه نتانیاهو تکیه زده است. او امسال هم (سهشنبه شب) دستور داد به نمازگزاران و معتکفان مسجدالاقصی حمله و زمینه برای هتک حرمت این مکان مقدس ادیان ابراهیمی فراهم شود. این در حالی است که طبق تعهداتی که رژیم صهیونیستی در سال 1948 داده است، حریم مسجدالاقصی خارج از محدوده حکمرانی اشغالگران به شمار میرود و تولیت آن بر عهده پادشاهی هاشمی در اردن است. تلآویو طی ۸ دهه گذشته بارها تعهد داده یهودیان وارد حریم مسجدالاقصی نشوند.
* پاسخ راکتی مقاومت
گفتنی است رسانههای عبری دیروز از شلیک دستکم 10 راکت از نوار غزه به سمت شهرکهای صهیونیستنشین از جمله شهرک سدیروت همجوار با غزه خبر دادند. این حملات راکتی خسارتهایی به شهرکهای صهیونیستنشین وارد کرد ولی تلفات جانی به همراه نداشته است. همچنین صدای انفجار در شهرکهای اطراف نوار غزه به گوش رسید. پیش از آن آژیرهای هشدار حملات راکتی و موشکی در شهرک عسقلان (اشکول) به صدا درآمده بود.
* وحشت فرماندهی نظامی اسرائیل
شبکه 13 اسرائیل دیروز همچنین اعلام کرد فرماندهی نظامی رژیم صهیونیستی نگران است رویدادهای اخیر در مسجدالاقصی به وضعیت انفجاری در قدس، کرانه باختری و نوار غزه منجر شود. بر اساس این گزارش، انفجار اوضاع در مسجدالاقصی ایجاب میکند اسرائیل در کنار توجه به اتفاقاتی که ممکن است در جبهه شمالی رخ دهد، عمده تمرکز خود را معطوف به عرصه فلسطین کند. روزنامه اسرائیل هیوم در یادداشتی تاکید کرد: «اوضاع (در سرزمینهای اشغالی) بشدت متشنج است و به سوی انفجار اوضاع و انتفاضهای فلسطینی پیش میرود». پایگاه عبری آی 24 نیز اعلام کرد «رونین بار» رئیس سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی (شاباک) اعتراف کرده که طی ۳ ماه اخیر بیش از 200 عملیات «بزرگ» ضد تلآویو صورت گرفته است. رسانههای عبری همچنین اعلام کردند ارتش ۴ گردان جدید را برای استقرار در طول دیوار حایل با کرانه باختری به این منطقه فراخوانده است.
* زخمی شدن نظامی اسرائیلی در الخلیل
یورش بامدادی نظامیان رژیم به شهر الخلیل با مقاومت رزمندگان فلسطینی پاسخ داده شد. در این یورش یک نظامی صهیونیست با گلوله رزمندگان مقاومت فلسطینی در شهرک أمر در شمال الخلیل زخمی و بنا به گزارش رسانههای عبری راهی بیمارستان شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|