|
اخبار
صعود تیم فوتبال زنان ایران به مرحله دوم انتخابی المپیک
تیم ملی فوتبال بانوان ایران با کسب تساوی برابر میانمار مجوز حضور در مرحله دوم انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس در قاره آسیا را کسب کرد. تیم ملی فوتبال بانوان ایران روز شنبه در دومین دیدار خود در مرحله نخست انتخابی المپیک پاریس به مصاف میانمار رفت که این بازی با نتیجه تساوی یک - یک به پایان رسید. ایران در دقیقه ۱۴ این مسابقه با فرار زیبا و ضربه نگین زندی به گل رسید اما در نیمه دوم این میانمار بود که بازی هجومیتری به نمایش گذاشت و موفق شد کار را به تساوی بکشد. هرچند میانمار تلاش زیادی برای به ثمر رساندن گل دوم انجام داد اما در نهایت مقاومت بازیکنان ایران باعث شد این بازی با نتیجه تساوی یک - یک به پایان برسد. ایران در گروه B مرحله نخست انتخابی المپیک با میانمار، بنگلادش و مالدیو همگروه بود اما قبل از شروع مسابقات، بنگلادش و مالدیو از حضور در این رقابتها انصراف دادند. به این ترتیب شاگردان مریم آزمون با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا به میانمار رفتند تا به صورت رفت و برگشت به مصاف تنها حریف خود بروند. ایران در بازی رفت برابر میانمار با یک گل پیروز شد و با تساوی یک - یک در بازی برگشت، به مرحله دوم انتخابی المپیک در قاره آسیا صعود کرد. مرحله دوم با حضور ۱۲ تیم در آبانماه برگزار میشود و ایران کار سختتری در حضور تیمهای مدعی چون ژاپن، چین، استرالیا و کرهجنوبی خواهد داشت. در پایان مرحله دوم، 4 تیم به مرحله سوم میرسند و در نهایت 2 تیم برتر مجوز حضور در المپیک پاریس را کسب خواهند کرد.
***
توضیحات مهم اما مبهم فدراسیون درباره تیمملی امید
سخنگوی فدراسیون فوتبال، توضیحات مهم اما مبهمی درباره آغاز همکاری با حبیب کاشانی ارائه کرد. ۵ ماه از معرفی حبیب کاشانی به عنوان مدیر تیم المپیک ایران از سوی کمیته ملی المپیک میگذرد و به رغم برگزاری یک جلسه میان مدیران ارشد فدراسیون و مدیران کمیته ملی المپیک، اما هنوز حکمی رسمی برای کاشانی توسط مهدی تاج صادر نشده است. با این حال بررسی شرایط تیم امید، از محورهای اصلی جلسه دیروز هیاترئیسه فدراسیون فوتبال بوده است. احسان اصولی، سخنگوی فدراسیون اما توضیحاتی مبهم درباره شروع همکاری با کاشانی به خبرنگاران داد و گفت: کاشانی هم از سوی کمیته ملی المپیک به فدراسیون فوتبال پیشنهاد شد و تعامل خوبی هم در این باره برقرار شده است و فدراسیون هم مشکلی در این باره ندارد و با هماهنگیای که شکل خواهد گرفت جمعبندی آن را به اطلاع مردم کشورمان خواهیم رساند. وی در ادامه به نکتهای مهم اشاره کرد و گفت: نکتهای که وجود دارد و باید آن را بگویم، این است که بحثی که امروز در جلسه هیاترئیسه شد فنی و منطقی بود. تیمهای ملی کشورمان زنجیروار به یکدیگر متصل هستند. در واقع بازیکنی که در تیم ملی جوانان بازی میکند پس از گذشت مدتی به تیم ملی امید میرود و بعد از آن هم راهی تیم ملی بزرگسالان میشود. همه اینها باید یک تعاملی با تیم ملی بزرگسالان داشته باشد و نظرهایی هم در این خصوص داده شود؛ موضوعی مهم که نشان میدهد فدراسیون بیشتر تمایل دارد مدیریت تیم امید هم زیر نظر کمیته جوانان و سازمان تیمهای ملی باشد و از آنجا تصمیمات مهم اتخاذ شود.
***
2 اشتباه تأثیرگذار داور در بازی تراکتور - سپاهان
علی میرزابیگی معتقد است داور ۲ اشتباه تاثیرگذار در دیدار تراکتور - سپاهان داشت. علی میرزابیگی، کارشناس داوری در گفتوگو با ایسنا درباره قضاوت حسن اکرمی در دیدار تراکتور و سپاهان که با برتری یک بر صفر قرمزهای تبریزی همراه بود، توضیح داد: بازی مهمی به این داور سپرده شد اما متاسفانه او بازی را شخم زد و اصلا قضاوت خوبی در این دیدار نداشت. اکرمی ۲ اشتباه تاثیرگذار داشت که اگر تصمیمات درستی میگرفت، امکان تغییر نتیجه وجود داشت. وی درباره صحنههای حساس این دیدار عنوان کرد: پنالتی تراکتور درست بود و باید به مدافع سپاهان اخطار داده میشد. دقیقه ۷۲، مدافع تراکتور پای شهریار مغانلو را میزند و تعادلش بر هم خورد و داور باید پنالتی اعلام میکرد اما این اتفاق رخ نداد و داور اشتباه کرد. کارشناس داوری درباره برخورد توپ به دست مدافع تراکتور در دقیقه ۸۶ توضیح داد: در این صحنه ما شاهد رخ دادن second movement توسط مدافع تراکتور هستیم. در این صحنه داور باید برای سپاهان پنالتی اعلام میکرد که تیم داوری باز هم اشتباه کرد. ژوزه مورایس در نشست خبری بعد از بازی تیمش مقابل تراکتور به اشتباههای داوری در این دیدار اشاره کرده و گفته بود: در نیمه دوم داور یک پنالتی به تراکتور پاداش داد و ۲ پنالتی ما را نگرفت تا بازنده زمین باشیم.
***
تمدید قرارداد سرمربی کرهای تیم ملی تیراندازی با کمان
قرارداد سرمربی کرهای تیم ملی تیراندازی با کمان تمدید شد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون تیراندازی با کمان، قرارداد هونگ سونگ هو سرمربی کرهای تیم ملی تیراندازی با کمان تمدید شد.
قرارداد این مربی تا پایان مسابقات قهرمانی آسیا است که آبانماه در تایلند برگزار خواهد شد و در صورت رضایت طرفین، این قرارداد تا بازیهای المپیک 2024 تمدید خواهد شد.
ارسال به دوستان
سرانجام حبیبالله شیرازی از هیأت فوتبال تهران استعفا کرد
حبیبالله شیرازی، رئیس هیات فوتبال استان تهران که بیش از یک دهه عهدهدار ریاست هیات فوتبال این استان بود، از سمت خود استعفا کرد که مورد پذیرش فدراسیون فوتبال قرار گرفت. بر همین اساس، احمدرضا براتی، نایب رئیس اول این هیات به عنوان سرپرست هیات فوتبال تهران تا زمان برگزاری انتخابات برگزیده شد. در چند هفته گذشته انتقادات بسیاری به عملکرد هیات فوتبال استان تهران و اداره این نهاد به صورت خانوادگی وجود داشت و بسیاری انتظار داشتند شیرازی با ورود نهادهای ذیربط از هیات فوتبال این استان برکنار شود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از اراک در شب پیروزی شیرین آبیها مقابل آلومینیوم
استقلال پشت گوش سپاهان
زهره فلاحزاده: تیم آلومینیوم اراک تحت هدایت سیدمهدی رحمتی ۱۲ هفته بدون شکست را سپری کرده بود و جمعهشب باید به مصاف استقلالی میرفت که ریکاردو ساپینتو، سرمربی آنها عملکرد فوقالعادهای داشته و تیمش آهسته آهسته به صدر جدول نزدیک و نزدیکتر میشود. شاید آن زمانی که اختلاف استقلال با رقیب سنتیاش پرسپولیس ۸ امتیاز بود، بسیاری از هواداران این تیم از کسب جام و تکرار قهرمانی ناامید شده بودند اما ساپینتو با تیزهوشی و بازیخوانی قویاش نهتنها ۸ امتیاز را جبران کرد، بلکه بالاتر از این تیم در جدول لیگ برتر ایستاده است. شاید مهمترین شاخصه تیمداری مربی پرتغالی استقلال انگیزه بالای او باشد که توانسته آن را بخوبی به بازیکنانش هم تزریق کند؛ بازیکنانی که حالا در اندیشه برد هر بازی و رسیدن به کاپ قهرمانی هستند.
در اراک مهدی قائدی، مهاجم استقلال بیش از هر بازیکن دیگری محبوب دل هواداران است به طوری که بچههای قد و نیمقد تنها برای دیدن او خود را به هتل محل اقامت رسانده بودند تا با او عکس یادگاری بگیرند.
مصاف استقلال و آلومینیوم ساعت ۱۹:۳۰ جمعه شب در ورزشگاه امام خمینی اراک برگزار شد؛ ورزشگاهی که ظرفیتش تنها ۱۵ هزار نفر است و طبق تصمیم شورای تأمین استان مرکزی، قرار بود تنها ۶۵ درصد آن پر شود اما به دلیل استقبال زیاد هواداران، جایی برای سوزن انداختن نبود و ظرفیت استادیوم تکمیل شد.
تقابل ۲ تیم زیبا و جذاب دنبال میشد و موقعیتهای فراوانی هم روی هر ۲ دروازه ایجاد شد. آبیها که پس از برد پرسپولیس برای بازپسگیری رده دوم نیاز به برد در این دیدار داشتند، حملات بیشتری کردند که در نهایت قفل دروازه اراکیها دقیقه ۵۵ توسط همان بازیکن محبوب شهر یعنی مهدی قائدی شکسته شد و در حالی که این تیم میتوانست گل دیگری هم توسط محمد محبی، هافبک آبیها به ثمر برساند اما توپ او به جای دروازه به آسمان رفت و در نهایت هم این دیدار با همین یک گل استقلال به پایان رسید تا خیال ساپینتو و شاگردانش بابت تثبیت جایگاه دوم راحت شود.
اما آبیها و حتی قرمزهای پایتخت در انتظار لغزش سپاهان صدرنشین در بازی آخر این هفته بودند تا همچنان امیدوار به قهرمانی و ماندن در کورس قهرمانی باشند. سپاهانیها جمعه شب پس از دیدار استقلال و آلومینیوم اراک به مصاف تراکتور در تبریز رفتند. نتیجه این دیدار همانی شد که هواداران سرخابی انتظارش را میکشیدند؛ قرمزهای تبریز با تک گل رضا اسدی از روی نقطه پنالتی برنده از میدان خارج شدند تا هم سپاهان در این بازی بزرگ شکست بخورد و هم اختلاف ۳ امتیازی این تیم با استقلال به صفر برسد. البته آبیها در مصاف رودررو با سپاهان ۶ امتیاز از دست دادهاند و برای اینکه جای طلاییپوشان اصفهانی را بگیرند نیاز به حداقل یک امتیاز بالاتر از آنها دارند. در هر صورت رقابت سپاهان و استقلال ۵۲ امتیازی در کنار پرسپولیس ۵۱ امتیازی، لیگ بیستودوم خلیج همیشه فارس را جذابتر از هر فصلی کرده و هر ۳ تیم ۵ هفته مانده به پایان لیگ شانس بالایی برای قهرمان شدن دارند.
اما با همه این تفاسیر و جدا از این نتایج باید ریکاردو ساپینتو را سمبل و نماد وفاداری دانست. سرمربی پرتغالی استقلال که به دلیل عدم پرداخت مطالباتش میتوانست همانند همتای ایتالیایی خود در دوره گذشته چمدانهایش را ببندند و در این برهه حساس جا بزند و برود، مانده و با روحیه جنگندگیاش به دنبال موفقیت خود و تیمش است. او که در نشست خبری پس از بازی با آلومینیوم گلایههای خود نسبت به علی فتحاللهزاده، مدیرعامل استقلال را در جمع خبرنگاران بازگو کرد، بابت مصاحبه مدیرعامل در برنامه تلویزیونی علیه خود و بازیکنان ابراز ناراحتی کرد. سرمربی استقلال از بازگشت مدیرعامل بدون حل مشکلات تعجب کرد و اینکه در انتظار ایجاد آرامش در تیمش است. وی در بخشی از صحبتهای خود در این رابطه گفت: «هفته سختی را گذراندیم. یکی از سختترین هفتههای زندگی من بود. مدیرعامل ما از باشگاه رفت و بازگشت و نخستین چیزی که یک مدیرعامل بعد از بازگشت با خود میآورد چیزهای خوب است تا برخی مشکلات حل شود که شاید بتوانیم به آسیا بازگردیم که اگر باشگاه پول نداده باشد، این مشکل هنوز هست. نخستین کاری که باید انجام شود، حل مشکلات است نه اینکه در تلویزیون علیه بازیکنان و مربی صحبت شود. من از این مساله شوکه شدم. من هیچ وقت در جمع یا رسانههای گروهی اسمی از آقای فتحاللهزاده نیاوردهام و هیچ وقت نگفتم این مشکلاتی که هست از فتحاللهزاده است. این احتیاط را داشتم که بگویم از زمانهای خیلی گذشته این مشکلات بوده و یک نفر باید آن را حل کند. نگفتم این مشکلات تقصیر فتحاللهزاده است یا فرد دیگری اما یک نفر باید آن را حل کند. 3 ماه منتظر شدم؛ قبل از اینکه در موردش صحبت کنم. خاطرتان هست که قبل از بازی با فولاد حرف زدم زیرا همه چیز متوقف شده بود و گفتم من، کادر فنی و حتی راننده من و خیلی افراد خیلی مشکل داشتند و من خواستم که این مشکلات را برطرف کنند اما تا الان مشکلات حل نشده و این مشکل اصلی ما در حال حاضر است. ایشان درباره مسائل شخصی قرارداد من بدون اجازه در عموم صحبت کرد. قرارداد من یک موضوع محرمانه است. نمیتوانم درباره قراردادم بدون اجازه مدیرعامل صحبت کنم و بگویم پرداخت شده یا نشده است. این باورنکردنی است. مشکلم پرداخت نیست، مشکل آن چیزی است که باید پرداخت میشد. تا الان باید ۵ حقوق ماهانه به من پرداخت شود و پاداشها 3 برابر بیش از آنچه پرداخت شده است و بعد از این بازی هم بیشتر شده است. مشکل این است که به جای آرامش و راهحل داشتن، درباره بقیه صحبت کردند. اگر میدانستم آن برنامه برگزار میشود، در آن برنامه تلویزیونی صحبت میکردم.
اگر مشکلی هست باید در داخل خانواده حل شود و نمیتوانیم به صورت عموم در موردش صحبت کنیم. خوشبختانه تیم ما بسیار متحد است و تمرکزش را از دست نداده است. این بچهها همگی مبارز و قهرمان هستند. آنها احترام و تشویق و حمایت ما را نیاز دارند. من دارم با آنها کار میکنم، اینها ستاره هستند و زندگیشان را در زمین میگذارند. در زندگی من، والدین عزیزم همیشه میگفتند اگر دلیلی نداری که نمیتوانی پول کسی را بپردازی نمیتوانی با او دعوا کنی، باید فروتن باشی و سعی کنی راهحل پیدا کنی ولی هیچ وقت آن ارتباط را خراش نده. امروز دوباره یک برد فوقالعاده با فشار بسیار زیاد از یک تیم فوقالعاده به دست آوردیم. کادر فوقالعاده فنی که هر روز کنار هم داریم با وجود مشکلات زیاد ادامه میدهیم. امیدوارم مدیرعامل یا یک نفر آرامش را به تیم بیاورد و مشکلات را حل کند چون به آن نیاز داریم. دشمن ما داخل تیم نیست و بیرون از تیم است. ما باید تا آخر برای موفقیت بجنگیم. 2 تورنمنت و جام داریم. ۵ فینال داریم و باید در آرامش باشیم.
***
تراکتور به سرخابیها امید قهرمانی داد
پیروزی سرخپوشان تبریزی برابر صدرنشین رقابتهای لیگ برتر نه تنها ۳ امتیاز شیرین را برای تراکتور به ارمغان آورد، بلکه باعث افزایش جذابیتهای صدر جدول و لبخند ۲ تیم پایتختنشین شد. رقابتهای هفته بیستوپنجم لیگ برتر فوتبال با کاهش فاصله سپاهان اصفهان با سرخابیهای پایتخت همراه شد. تراکتور تبریز در ادامه مسیر موفقیت خود توانست سپاهان را در ورزشگاه یادگار امام تبریز با نتیجه یک بر صفر شکست دهد تا پاکو خمز همچنان آماری ایدهآل از زمان حضورش در تبریز برای خود ثبت کند. سرمربی اسپانیایی تراکتور در حالی توانست مچ ژوزه مورایس را بخواباند که صدرنشین فعلی رقابتهای لیگ برتر آخرین بار دهم دی ۱۴۰۱ مقابل پیکان تهران در هفته چهاردهم باخته بود تا فاصلهای ۹۸ روزه بین آن باخت تا شکست مقابل تراکتور بیفتد. تراکتور نیز سومین برد خود در ۵ هفته اخیر را کسب کرد تا با توجه به باخت گلگهر سیرجان امیدوار به گرفتن جایگاه این تیم شود. تراکتور با این پیروزی ۴۲ امتیازی شد تا تنها یک امتیاز با گلگهر فاصله داشته باشد. گلگهر که تا چند هفته قبل با امیر قلعهنویی به سمت بالای جدول حرکت میکرد، پس از یک پیروزی بدون حضور این سرمربی، برابر ذوبآهن شکست خورد تا شانس رسیدن به قهرمانیاش به حداقل برسد و فقط روی کاغذ این شانس را داشته باشد اما در معادلات فوتبال هیچ امیدی برای رسیدن به رده اول و حتی دوم و سوم نخواهد داشت. برد بزرگ تراکتور مقابل سپاهان نه تنها تبریز را غرق شادی کرد، بلکه این تیم و مربیاش محبوب دل طرفداران متعصب استقلال و پرسپولیس شدند. لطف بزرگ تراکتور در حق سرخابیهای پایتخت تنور قهرمانی این رقابتها را در ۵ بازی پایانی داغتر از همیشه کرد. سپاهان با ۵۲ امتیاز و تنها به لطف تفاضل گل بهتر نسبت به استقلال در صدر ماند تا آبیها نفس به نفس این تیم حرکت خود برای تکرار قهرمانی را ادامه دهند. پرسپولیس نیز با کسب پیروزی ۳ بر صفر مقابل ملوان بندرانزلی ۵۱ امتیازی شد تا تنها یک امتیاز با رتبههای اول و دوم فاصله داشته باشد. بازیهای حساس باقیمانده در ادامه رقابتهای لیگ برتر نظیر داربی پایتخت میتواند کورس قهرمانی فصل جاری لیگ برتر را وارد چالش جذابی کند که پیشبینیاش برای هر کارشناسی و هواداران فوتبال برای تعیین تیم قهرمان سختتر از گذشته باشد.
ارسال به دوستان
همه روزنامهها در تسخیر ستاره ملیپوش ایرانی بعد از درخشش در داربی پرتغال
مهدی بدون توقف
گل تماشایی مهدی طارمی به بنفیکا در بازی جمعه شب لیگ فوتبال پرتغال با ضربه «ادر» در فینال یورو 2016 مقایسه میشود و این بخشی از باران تمجیدی است که به سمت مهدی طارمی میبارد؛ مهاجم تاثیرگذار و ستاره همیشگی داربیهای پرتغال که سرش برای کری و همآوردطلبی درد میکند. اگر هواداران استقلال و پرسپولیس او را از نخستین حضورش در داربیها و تاثیر سریعش و تغییر جریان بازی به یاد بیاورند، در پرتغال هم چه هواداران پورتو و چه هواداران بنفیکا با نامش مانوسند، بویژه که طارمی بعد گل جمعه شبش در ورزشگاه لوژ، هواداران بنفیکا را به سکوت دعوت کرد. گل بازی جمعه در شرایطی به ثمر رسید که او دقیقه 54 توپ نسبتا مردهای را پشت محوطه جریمه در اختیار گرفت و در شرایطی که ۳ مدافع در مقابلش بودند و یکی روی پای او تکل میرفت، با ضربهای با پای راست به زاویه مخالف، توپ را به دروازه ولاچودیموس رساند؛ بوسهای سرد و کشنده به نشانه موفقیت طارمی که حالا با 14 گل در رده سوم جدول گلزنان لیگ پرتغال قرار گرفته است. این چهارمین مسابقه طارمی از ابتدای فروردین بعد از سفر طولانی او به ایران و حضورش در ۲ مسابقه تیمملی مقابل روسیه و کنیاست که با گلزنی او همراه بود. طارمی پاسخ پیشروی بنفیکای میزبان و صدرنشین پرتغال را به بهترین شکل ممکن داد؛ آن هم در شرایطی که گل بنفیکا با ضربه سر گونچالوس و با کمی خوشاقبالی بعد از برخورد به پشت دروازهبان پورتو از خط دروازه تیم میهمان گذشت. او در این مسابقه هم تقریبا مثل گذشته به عنوان یار آزاد خط حمله پورتو در دفاع نیز حضور فعالی داشت و اغلب ضدحملات را با گامهای بلند و پیچ و تاب همیشگی بدنش رهبری میکرد. البته این بازی چندان پر موقعیت نبود اما پورتو به محض عقب افتادن از حریف با تمام اراده، نفس قهرمان احتمالی این فصل پرتغال را گرفت تا حداقل در کری عقب نمانده نباشد. آنها که با بدشانسی این فصل از رقابتهای لیگ قهرمانان را ترک کردند، در این مسابقه همان تیم مستحکم فصل پیش بودند و البته این شکست زنگ خطری برای بنفیکا هم بود که قرار است این هفته در چمپیونزلیگ مقابل اینتر قرار بگیرد. در نهایت روزنامههای پرتغال روز گذشته بدون استثنا تصویر مهدی طارمی را روی جلد خود بردند. در دنیا سردبیری وجود ندارد که از مهدی طارمی و خلق و خوی مهارناپذیرش در داربیها خوشش نیاید و این بازار داغ را گرمتر نکند، حتی اگر روزنامه آنطور که پورتوییها عقیده دارند دل در گرو بنفیکا داشته باشد. در این شرایط چارهای نیست جز اینکه عکس یک طارمی باشد که دارد به ورزشگاه افسانهای لوژ هیس نشان میدهد. حرکت طارمی درست مثل کاری بود که ادر در فینال یورو 2016 در ورزشگاه پارک دو پرنس انجام داد؛ شوتی از پشت محوطه جریمه و یک شادی بیپایان به نشانه قهرمانی تاریخی پرتغال در یورو.
ارسال به دوستان
عادیسازی قتل؛ پروژه جدید جریان اصلاحات
علیاکبر غلامی: «مرگ خودخواسته هنرمند»؛ «بوسه به مرگ»؛ «مرگ خودخواسته را انتخاب کرد»؛ «به زندگی خود پایان داد»، «درگذشت خودخواسته سینماگر خودساخته»؛ «برای کیومرث که از زمین رفت»؛ همه این گزارههای زیبا، در عین حال که از یک واقعه تلخ خبر میدهد، آن واقعه را مثبت و قابل تحسین توصیف میکند. این جملات زیبا، تیتر روزنامههای اصلاحطلب در واکنش به «خودکشی» یک فرد بود.
خودکشی یکی از انواع قتل است؛ قتل خود. با این تفاوت که قاتل و مقتول یک نفر است و دیگر جای هیچ جبران و قصاصی هم باقی نمیماند. خودکشی در ادیان الهی و بسیاری از مکاتب فکری اخلاقمدار، قبیح دانسته میشود. در اسلام نیز خودکشی، حرام و گناه کبیره شناخته میشود و فردی که خودکشی کرده را فاسق مینامند. در آیه 29 سوره نساء آمده است: «وَ لَا تَقْتُلُواْ أَنفُسَکمْ»، در آیه 195 سوره بقره نیز آمده است: «وَ لَا تُلْقُواْ بِأَیدِیکمْ إِلی التهَّلُکه» و در آیه 151 سوره انعام نیز آمده است: «وَلَا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَالله إِلَّا بِالْحَقِّ».
حتی اگر رویکرد دینی و اخلاقمدارانه را کنار بگذاریم، باز هم خودکشی بهعنوان یک اقدام منفی قلمداد میشود. در کشورهای غربی، میزان خودکشی بهعنوان یک شاخص منفی شناخته شده و نشانهای از یک اقدام فردی و اجتماعی مخرب معرفی میشود. بهعبارت دقیقتر، خودکشی شاخصی ضد توسعه بوده و نشانهای از رسیدن به پوچی و بنبست دائم است.
اما اصلاحطلبان در نوشتارهای چند روز اخیر، بویژه تیترهایی که به برخی از آنها اشاره شد، اقدام به خودکشی را یک اقدام شجاعانه و مثبت توصیف کردهاند. بویژه آنجا که روزنامه اصلاحطلب هممیهن، خودکشی را به یک فرد «خودساخته»(!) نسبت داده است اما مشخص نیست چگونه ممکن است یک شخص در عین حال که خودساخته است، زندگیاش را در شرایطی به بنبست رسیده ببیند و به آن پایان داده و خودش را به قتل برساند؟
مشخص نیست جریان اصلاحات با چه هدفی به قبحزدایی و مثبت جلوه دادن خودکشی پرداخته است؛ در حالی که این اقدام، هم حرام شرعی است و هم جنایت علیه خود فرد و جامعه. بگذریم از بازیهای سیاسیای که همواره جریان اصلاحات به آن دامن میزند اما در این ماجرا که سلامت روان جمعی را هدف گرفته، جریان اصلاحات چه خواستهای دارد؟
خودکشی بهعنوان یک معضل اجتماعی، مسالهای قابل سرایت است، بویژه اگر قبحزدایی شود. فرض کنید یکی از دوستان نزدیک شما اقدام به خودکشی کند و در مراسم خاکسپاری او، سایر دوستان و اقوامش، این عمل را مثبت توصیف کنند. نتیجه چه میشود؟ رفتهرفته خودکشی در ذهن شما نیز قبحزدایی میشود و شاید در مقام نظر هم که شده، به آن فکر کنید و در مواقع وخیم، حتی به طور عملی به آن نزدیک شوید. به عبارت بهتر، کسانی که از این جنایت بزرگ، قبحزدایی میکنند، در خودکشیهای احتمالی بعدی، به عنوان یک عامل مهم و اثرگذار، سهیمند.
معلوم نیست چرا دین ملعبه جریان اصلاحات است؛ آنجایی که سوءاستفاده از دین برای آنها آورده داشته باشد، حامی فلان مرجع تقلید میشوند، آنجایی که دین به نفعشان نباشد، تقلید کار میمون است و در جای دیگر، برخلاف صراحت آیات قرآنی و احادیث، قتل نفس و خودکشی را برای افکار عمومی بزک میکنند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|