|
افراد مسلح در نیجریه ۷۴ نفر را کشتند و ۸۰ نفر را ربودند
پلیس و منابع محلی در نیجریه اعلام کردند افراد مسلح در 2 حمله جداگانه ۷۴ نفر را کشته و در اقدامی دیگر ۸۰ نفر را ربودند. پلیس نیجریه شنبه گفت این افراد در 2 حمله در ایالت «بئنو» به قتل رسیدند. کاترین آنئنهT سخنگوی پلیس بئنو گفت در پی یکی از حملات هفته گذشته ۲۸ جسد کشف شد. همچنین به دنبال یک حمله دیگر ۴۶ نفر کشته شدند.
ارسال به دوستان
مکرون در بازگشت از چین:
اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد
اروپا باید از کشیده شدن به رویارویی بر سر تایوان دوری کند
گروه بینالملل: چین میخواهد برای مقابله با آمریکا، یارگیری خود را تنها در شرق محدود نکند و در جبهه غرب نیز تا حد امکان همراهانی برای خود دستوپا کند و باعث شکاف در جبهه غرب علیه پکن شود. در همین راستا پس از سفر رئیسجمهور فرانسه به چین، روز گذشته امانوئل مکرون در مصاحبهای اعلام کرد اروپا باید مستقلتر از آمریکا در جهان عمل کند. استقبال ویژه رئیسجمهوری چین از مکرون نشانهای از تکاپوی پکن برای جلب متحدان کلیدی در اتحادیه اروپایی برای مقابله با ایالاتمتحده است. رهبران ۲ کشور در جنوب چین با هم دیدار کردند؛ در محل اقامت سابق پدر رئیسجمهوری چین، در شهر گوانگژو، جایی که مکرون با شی چای چینی نوشید. این شهر مرکز نیروگاه اقتصادی و تولیدی استان گوانگدونگ است. برنامه چنین دیداری از طرف شیجینپینگ با دیگر رهبران کشورها تقریبا نادر بوده و به گمان بسیاری بر اهمیتی صحه میگذارد که پکن برای رابطه با یکی از اعضای کلیدی اتحادیه اروپایی قائل است. او برای مقابله با سیاست «مهار و سرکوب همهجانبه» ایالاتمتحده آشکارا به دنبال یارگیری از اروپاست. در همین رابطه روز گذشته رئیسجمهور فرانسه در بازگشت از سفر خود به چین، طی مصاحبه با ۳ خبرنگار حاضر در هواپیما، خواستار استقلال راهبردی اروپا از آمریکا شد. وی در مصاحبه با «پلتیکو اروپا» که دفتر مرکزی آن در بروکسل بلژیک قرار دارد، اعلام کرد اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به «دنبالهرو آمریکا» مقاومت کند. به گفته مکرون، اروپا باید وابستگی خود به ایالاتمتحده را کاهش دهد و از کشیده شدن به رویارویی چین و ایالاتمتحده بر سر تایوان اجتناب کند. وی که با خبرنگاران حاضر در هواپیمای ویژه رئیسجمهور این کشور حرف میزد، درباره تئوری خود در زمینه «استقلال راهبردی» اروپا و تلاش اروپا برای تبدیل شدن به «ابرقدرت سوم» سخن گفت. رئیسجمهور فرانسه گفت: «خطر بزرگی که اروپا با آن مواجه است، این است که وسط بحرانهایی گیر بیفتد که بحرانهای ما نیست و این موضوع جلوی اروپا را برای ایجاد استقلال راهبردی خود میگیرد». رئیس کاخ الیزه در اظهارات خود به ناکامی و ناتوانی اتحادیه اروپایی و کشورهای اروپایی برای حل بحران اوکراین نیز اذعان کرد. مکرون تصریح کرد: «اروپاییها نمیتوانند بحران در اوکراین را حل کنند، چطور ما میتوانیم به طور معتبر درباره تایوان بگوییم: مراقب باشید، اگر اشتباهی انجام دهید ما آنجا خواهیم بود؟ اگر واقعا میخواهید تنشها را زیاد کنید، راه انجامش همین است». رئیسجمهور فرانسه همچنین اعلام کرد وابستگی اروپا به آمریکا برای تسلیحات و انرژی زیاد شده بود اما اکنون باید روی تقویت صنایع دفاعی اروپا تمرکز شود. از نظر مکرون، اروپا همچنین باید وابستگی خود را به «فراسرزمینی بودن دلار ایالاتمتحده» کاهش دهد. وی افزود: «اگر تنشها بین ۲ ابرقدرت (آمریکا و چین) داغ شود، ما زمان و منابع لازم برای تأمین مالی استقلال راهبردی خود را نخواهیم داشت و به بنده و نوکر تبدیل خواهیم شد». هشدار مکرون درباره وابستگی بیش از حد اروپا به آمریکا در شرایطی است که رئیسجمهور فرانسه طی چند سال اخیر چند بار بر لزوم ایجاد ارتش مستقل اروپایی تاکید کرده و از «مرگ مغزی ناتو» سخن گفته بود؛ اظهاراتی که به مذاق آمریکا و برخی کشورهای عضو ناتو خوش نیامد.
در همین رابطه روزنامه هیل در گزارشی به بررسی پیامهای ضمنی سفر مکرون به چین و تاثیر آن بر روابط آمریکا و اروپا پرداخته است: رئیسجمهور فرانسه در سفری ۳ روزه به چین تلاش کرد چین را متقاعد کند نقشی مصممتر در پایان دادن به جنگ اوکراین داشته و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را تا حدی مهار کند. سفر مکرون که با همراهی دهها مقام تجاری بود، نشانگر تمرکز فرانسه بر حفظ و حتی تقویت روابط اقتصادی با چین است. این در حالی است که ایالاتمتحده از ماهها پیش مدعی تصمیم چین برای ارسال سلاح به روسیه است. مکرون پنجشنبه در توئیتر نوشت: «به این نتیجه رسیدهام چین نقش بزرگی در برقراری صلح دارد. برای همین به چین آمدم که به جلو برویم. با شی درباره کسبوکار، آبوهوا، تنوع زیستی و امنیت غذایی هم گفتوگو خواهم کرد». شیجینپینگ سعی داشته خود را یک صلحساز در سطح جهانی معرفی کند. وی پنجشنبه در کنار مکرون گفت چین به تسهیل روند گفتوگوهای صلح اوکراین متعهد است، تاکید کرد که جنگ هستهای هیچ برندهای ندارد و یادآور شد «نگرانیهای امنیتی بحق تمام طرفین» باید در نظر گرفته شود. این نشست در حالی برگزار شد که مقامات چینی نسبت به تبعات دیدار کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با تسای اینگ ون، رئیسجمهوری تایوان هشدار داده بودند. مککارتی پس از این دیدار در کالیفرنیا گفت امیدوار است مکرون از شیجینپینگ، رئیسجمهوری چین خواسته باشد از روسیه در جنگ اوکراین حمایت نکند. وی گفت: «امید دارم او به همتای چینی خود این پیام را منتقل کند که دیدار آمریکاییها با تسای اینگ ون به همان هدف دیدار مکرون و شیجینپینگ خدمت میکند».
در بیانیه مشترک 2 کشور که روز جمعه پس از گفتوگوهای شیجینپینگ، رئیسجمهور چین و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه توسط کاخ الیزه منتشر شد، بیان شده است چین و فرانسه ضروری میدانند حملات مسلحانه به تأسیسات هستهای غیرنظامی را در چارچوب درگیری اوکراین کنار بگذارند و از تلاشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) برای تضمین امنیت آنها حمایت کنند. این بیانیه میگوید: هر دو طرف مخالف حملات مسلحانه به نیروگاههای هستهای و دیگر تأسیسات هستهای غیرنظامی هستند و از تلاشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای ایفای نقش سازنده در کمک به تضمین ایمنی تأسیسات هستهای غیرنظامی، از جمله امنیت نیروگاه هستهای زاپروژیا حمایت میکنند.
سران چین و فرانسه همچنین حملههای مسلحانه (اوکراینیها) به تأسیسات هستهای (نیروگاه زاپروژیا) را محکوم کردند. به رغم مخالفتهای اخیر سران آمریکا و اروپا با «طرح ۱۲ مادهای صلح چین» برای بحران اوکراین، کاخ الیزه (مقر رسمی و دفتر ریاستجمهوری فرانسه) روز چهارشنبه قبل از ورود مکرون به پکن در بیانیهای اعلام کرد جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در گفتوگویی تلفنی توافق کردند برای پایاندادن جنگ اوکراین با چین وارد تعامل شوند. در بیانیه کاخ الیزه آمده است 2 رهبر تمایل مشترک خود را برای تعامل با چین برای تسریع در پایاندادن جنگ اوکراین و مشارکت در ایجاد صلح پایدار در منطقه اعلام کردند.
پیش از این وزارت خارجه چین، ۵ اسفند در یکمین سالروز آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، طرح ۱۲بندی خود را برای نحوه پایاندادن به جنگ و درگیریها در اوکراین منتشر کرد. این «طرح صلح» در وبسایت وزارت خارجه چین منتشر شده است. همچنین ۲ کشور از تلاشها برای بازگرداندن صلح به اوکراین حمایت کردند. در این بیانیه بر تمایل طرفین برای تقویت نظام بینالمللی چندجانبه نیز تأکید شد. مکرون و شی در بیانیه مشترک خود فقط به موضوع صلح اوکراین بسنده نکردند و حتی از مذاکرات سیاسی و دیپلماتیک برای رفع تحریمهای ایران حمایت کردند.
این ۲ دیدار دیپلماتیک که تقریبا همزمان برگزار شد، اختلاف میان آمریکا و اروپا بر سر نحوه تعامل با چین را برجستهتر میکند.
دولت آمریکا و قانونگذاران این کشور باور دارند شیجینپینگ در حال تغییر شکل جهان به یک الگوی سلطه چین است. از سوی دیگر، رهبران اروپا در ارزیابی خطرات و مزایای روابط نزدیک با چین، دچار چنددستگی هستند. کاخ الیزه اعلام کرد در آستانه دیدار شی و مکرون، رئیسجمهور فرانسه و همتای آمریکاییاش در گفتوگویی تلفنی از تمایل به تشویق چین به تسریع روند پایان یافتن جنگ اوکراین و مشارکت در ایجاد صلح پایدار در این منطقه سخن گفتند. با این حال بیانیه آمریکا از این گفتوگو نسخهای کوتاهتر بود. کاخ سفید صرفا اعلام کرد مکرون و بایدن درباره سفر رهبر فرانسه به چین گفتوگو کرده و بر حمایت از اوکراین تاکید کردند.
***
عربستان از آمریکا فاصله گرفته و به آغوش چین رفته است
روزنامه تلگراف چاپ انگلیس در گزارشی نوشت: طبق یادداشتی که از این جلسه بعدا توسط وبسایت افشاگر ویکیلیکس منتشر شد، رابرت گیتس، وزیر دفاع اسبق آمریکا به برنارد کوشنر، وزیر خارجه اسبق فرانسه گفت آنها همیشه میخواهند تا آخرین آمریکایی علیه ایرانیها بجنگند اما وقت آن رسیده وارد بازی شوند. اکنون پس از گذشت ۱۳ سال، تغییراتی در جهان پدید آمده و ائتلافهای جدیدی به سرعت در حال شکل گرفتن است. ریاض دیگر آنقدر به واشنگتن متکی نیست که بخواهد مقابل ایران بایستد. در جهانی که به طور فزاینده چندقطبی است، عربستان سعودی به دنبال شرکای امنیتی دیگری است که در حوزه انتخابات با بیثباتی کمتری مواجه شوند یا آن شریک مدنظر، از عربستان سعودی به دلیل مسائل حقوق بشر کمتر انتقاد کند. در عین حال، چین تحت ریاست شیجینپینگ سیاست خارجه قدرتمندتری را دنبال میکند. چین نه تنها در سال ۲۰۱۰ نسبت به مساله حمایت تحریمها علیه ایران تحریک نشد، بلکه امروز امیدوار است با عادیسازی روابط میان ریاض و تهران، شکل و شمایل تازهای به خاورمیانه بدهد.
ارسال به دوستان
هیأت عربستان سعودی برای نخستینبار به صورت رسمی به یمن سفر و با انصارالله مذاکره کرد
یمن در مسیر صلح
گروه بینالملل: هیاتهای عربستان و عمان برای ترسیم صلح با دولت قانونی یمن به صنعا سفر کردهاند و به نظر میرسد جنگ ۸ ساله یمن به نقاط پایانی خود رسیده است. منابع آگاه یمنی اعلام کردند مقامات عربستان، رئیس و اعضای شورای ریاست جمهوری دولت مستعفی یمن را در سالروز اعلام تشکیل این شورا به ریاض فراخوانده و آنها را در جریان توافقهای اعلام شده با دولت صنعا گذاشتند. خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان در دیدار رئیس و اعضای این شورا ساختار حل بحران یمن را به آنها تحویل داد. سفیر عربستان در یمن نیز رئیس و اعضای شورای ریاستی را در جریان جزئیات توافق ریاض با صنعا و نتایج آن گذاشت. منابع اعلام کردند راهحل پیشنهادی عربستان شامل تمدید آتشبس در یمن برای یکسال دیگر از طریق توافق با صنعا در ازای پرداخت حقوقها و یکپارچهسازی ارز و بازگشایی کامل بندر الحدیده است. به گفته این منابع، بعد از تمدید آتشبس، عربستان به صورت رسمی پایان جنگ و توقف مداخله خود در یمن را اعلام میکند. بعد از اعلام رسمی پایان جنگ، دوره مذاکرات یمن با نظارت سازمان ملل و عربستان آغاز میشود. این مذاکرات برای توافق با مرحله انتقالی به مدت 2 سال است. طرح عربستان شامل بررسی ساختار آتی دولت یمن طی مرحله انتقالی است. این راهحل همچنان در دست بررسی است اما تقریبا نهایی است. محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن در توئیتی نوشت: هنوز زود است به طور قطع بگوییم مذاکرات کنونی در صنعا با هیاتهای عمان و عربستان برای تحقق صلح، حتما موفقیتآمیز خواهد بود اما واضح است فضای صلح بر منطقه حاکم است که موجب امیدواری و خوشبینی است. تحقق صلح میان صنعا و ریاض پیروزی برای 2 طرف است و باید همگان برای حفظ فضای صلح و بستن صفحه گذشته و باز کردن صفحه جدید، زخمها و دردهای کهنه را کنار گذاشته و از تلاش برای کسب امتیاز از طریق رسانهها خودداری کنند و نباید آنچه را اتفاق افتاد، فراموش کنیم تا فاجعه تکرار نشود. همچنین احمد عوض بن مبارک، وزیر خارجه یمن (در دولت مورد حمایت عربستان) از مذاکرات مستقیم میان عربستان و انصارالله برای احیای آتشبس خبر داد. به گزارش آناتولی، وزیر خارجه یمن در مصاحبه با کانال خبری القاهره گفت مذاکرات مستقیمی میان عربستان و انصارالله در رابطه با احیای آتشبس وجود دارد. وی افزود: تلاشهای عربستان، نشستن یمنیها بر سر یک میز را تسهیل کرده و یمن از این گفتوگوها آگاه است. تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای تمدید آتشبس ۶ ماهه که ۲ اکتبر به پایان رسید، در حال افزایش است و دولت مستعفی یمن و انصارالله یکدیگر را به عدم تمدید آن متهم میکنند. جمعه گذشته یک مقام ارشد دولت وابسته به عربستان در یمن خبر داد توافقی برای تمدید آتشبس با انصارالله به مدت ۶ ماه تا یک سال به دست آمده و پس از اجرای آن، مذاکرات مستقیم سیاسی برای راهحل جامع بحران این کشور، انجام خواهد شد. شنبهشب هیاتهای عمانی و عربستانی وارد صنعا شدند تا با مقامات انصارالله به توافق آتشبس دائمی دست یابند و به درگیریهای 8 ساله در این کشور پایان دهند. دفتر ریاستجمهوری در صنعا اعلام کرد: هیاتهای عمان و عربستان با مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن درباره لغو محاصره و توقف عملیات ائتلاف عربی و احقاق حقوق ملت یمن از جمله پرداخت حقوق کارمندان دولت از درآمدهای نفت و گازی صحبت خواهند کرد. ***
شروط انصارالله برای آتشبس
«محمد عبدالسلام» رئیس هیات صنعا در مذاکرات صلح یمن گفت توقف حملات، برداشته شدن کامل محاصره و پرداخت حقوقها از درآمدهای نفت و گاز از مطالبات ما است. عبدالسلام تصریح کرد: از مطالبات عادلانه ما خروج نیروهای خارجی از یمن، پرداخت غرامت و بازسازی است. وی تصریح کرد: برای پیگیری پرونده اسرا تلاش میکنیم تا همانطور که اخیرا رخ داد، مانعتراشی نشود. وعدههایی وجود دارد که مبادله اسرا ماه رمضان انجام شود. روز شنبه 2 هیات عمانی و سعودی برای گفتوگو با مقامات انصارالله، وارد صنعا پایتخت یمن شدند. خبرگزاری رویترز گزارش داد: «مذاکرات هیات سعودی و عمانی در صنعا، روی بازگشایی کامل بنادر و فرودگاههای یمن، پرداخت حقوق کارکنان و انتقال سیاسی قدرت متمرکز خواهد بود».
ارسال به دوستان
واحد پدافند هوایی مقاومت غزه برای مقابله با جنگندههای اسرائیلی از موشکهای دوشپرتاب استفاده میکند
مقاومت هوایی غزه
گروه بینالملل: حمله موشکی از جنوب لبنان به سرزمینهای اشغالی فلسطین و تقویت سیستم پدافند هوایی مقاومت فلسطین در غزه سبب ترس و وحشت سیاستمداران اسرائیلی شده است. دولت بنیامین نتانیاهو پس از شلیک ۷۰ موشک- ۳۰ موشک از جنوب لبنان و ۴۰ موشک از نوار غزه- پرچمهای تسلیم را با تمام رنگهایش برافراشت و به میانجیگران عرب که برای نجاتش شتافتند اطلاع داد نمیخواهد دایره جنگ را گسترش دهد و وارد درگیری با حزبالله لبنان شود. عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم در تحلیلی نوشت: «تمام حملات رژیم صهیونیستی که در پاسخ به این موشکها انجام شد و جنوب لبنان و نوار غزه را هدف قرار داد، حتی یک گنجشک را هم زخمی نکرد و همه موشکها و راکتهایش به عمد به مزارع کشاورزی یا مناطق خالی اصابت کرد، زیرا بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم که این دستورات را پس از تشدید تنش صادر کرد به خوبی میداند شهادت یک لبنانی یا یک فلسطینی درها و پنجرههای جهنم را به روی او میگشاید، زیرا تصمیم برای پاسخ به «تجاوزات» رژیم صهیونیستی و انتقام خون شهدا در سوریه و مسجدالاقصی گرفته شده بود. از سوی دیگر اسرائیل جرأت حمله سنگین به لبنان را نکرد و به جای آن غزه را هدف بمباران قرار داد. اکنون خبر میرسد مقاومت فلسطین به سیستم پدافند هوایی برای مقابله با اسرائیل دست یافته است. گردانهای شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و سایر نیروها، کلیپهایی از عملیات پدافند هوایی خود با موشکهای زمین به هوا علیه هواپیماهای اشغالگر پخش کردند. منابع سیاسی و نظامی مقاومت به الجزیره نت گفتند مهندسان مقاومت موفق به توسعه مدل بومی موشکهای ضدهوایی
2Strela ساخت شوروی شدهاند و آنچه در چند روز گذشته اتفاق افتاد، یک مرحله آزمایشی بود. از زمان جنگ سوم غزه در سال 2014، گردانهای قسام و نیروهای مقاومت بر استفاده از راکتهای ساخت شوروی سابق با برد شلیک تا 2 هزار متر تکیه کردهاند که به خنثی کردن بالگردها کمک کرده است. تلاش مهندسان مقاومت به گفته منابع آگاه منجر به ساخت نسخه بومی این موشک 2Strella شده است. در چند روز گذشته زد و خورد بین غزه و سرزمینهای اشغالی افزایش یافته است. هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی در حمله جدید خود به نوار غزه یک مرکز متعلق به مقاومت در مرکز این منطقه را هدف قرار دادند. در مقابل، واحد پدافند هوایی مقاومت فلسطین نیز به مقابله با حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی اقدام کرد. واحد توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی نیز یک مرکز مراقبت و کنترل را در شمال غرب شهر بیتلاهیا در شمال نوار غزه و یک موضع دیگر در شرق منطقه الفخاری در شهر خانیونس در جنوب این منطقه را هدف قرار داد. یک مرکز مراقبت و کنترل در شرق شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه نیز هدف حمله توپخانهای ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت. گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه نیز شهرکهای صهیونیستنشین اطراف مرز نوار غزه با سرزمینهای اشغالی را با موشک هدف قرار دادند و به دنبال آن، آژیر خطر در این شهرکها به صدا درآمد. مقاومت فلسطین شنبه شب نیز شهرکهای صهیونیستنشین را در پاسخ به جنایات جدید صهیونیستها در مسجدالاقصی موشک باران کرد. نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی شنبه شب به نمازگزاران و اعتکافکنندگان فلسطینی در مسجدالاقصی حملهور شده و آن را مورد ضرب و شتم قرار دادند. آنها همچنین دستکم ۴۰۰ نفر را بازداشت کردند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
هیأت ایرانی اواخر هفته به عربستان عزیمت میکند
علیرضا عنایتی، دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل خلیجفارس وزارت امور خارجه دیروز (یکشنبه، ۲۰ فروردین) در گفتوگویی درباره توافق اخیر ایران و عربستان و تبادل هیأتهای فنی بین 2 کشور برای بازگشایی سفارتخانهها و سرکنسولگریها اعلام کرد: همانطور که در خبرها آمده است، هیأت عربستان سعودی دیروز (شنبه) قبل از ظهر وارد تهران شد و از سوی وزارت خارجه مورد استقبال قرار گرفت و ملاقات کاری با مدیرکل تشریفات وزارت خارجه انجام دادند و طرف ایرانی اعلام کرد همه امکانات و تسهیلات را برای موفقیت سفر در اختیار هیأت قرار خواهد داد. وی با ذکر این نکته که هیأت مذکور چند روزی در تهران خواهد بود و چند روزی هم به مشهد عزیمت میکند، ادامه داد: هماهنگیهای لازم با دفتر وزارت امور خارجه در مشهد انجام شده است و انشاءالله این هیأت بتواند مقدمات بازگشایی سفارتخانه در تهران و سرکنسولگری در مشهد را فراهم کند. عنایتی درباره هیأت ایرانی که قرار است به عربستان عزیمت کند نیز گفت: هیأت طرف ایرانی در وزارت خارجه مراحل نهایی خود را میگذراند. کارهای اداری انجام شده و پیشبینی ما این است که اواخر هفته به عربستان سعودی عزیمت کند.
***
چرا ترکیه به دنبال حذف «مرد آمریکا» در منطقه است؟
شبهنظامیان «قسد» وابسته به آمریکا در ابتدا هدف قرار گرفتن فرمانده خود در جریان حمله ترکیه به سلیمانیه عراق را تکذیب اما ساعاتی بعد آن را تایید کردند. نیروهای دموکراتیک سوریه موسوم به «قسد»، رسماً ترکیه را به هدف قرار دادن مظلوم عبدی، فرمانده قسد در سلیمانیه متهم کرد. به گزارش «بغداد الیوم»، در بیانیه قسد آمده است در چارچوب اقدام امنیتی فوری درباره سلامت فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه، مرکز رسانهای قسد، اطلاعات درباره حمله ترکیه به فرودگاه سلیمانیه در حین حضور «مظلوم عبدی»، فرمانده کل قسد مدیریت شد تا فرمانده قسد به صورت امن به شمال و شرق سوریه برسد. قسد اشاره کرد هیچ آسیبی متوجه فرمانده آنها نشده است. در بیانیه قسد آمده است که جزئیات این حمله متعاقباً منتشر خواهد شد. از سوی دیگر «مظلوم عبدی»، فرمانده نیروهای دموکراتیک کُرد سوریه (قسد) حمله روز جمعه ترکیه به فرودگاه سلیمانیه عراق را محکوم و اعلام کرد: روابط اصولی ما با برادران و متحدانمان در سلیمانیه ادامه خواهد داشت. ما به شدت حمله ترکیه به فرودگاه سلیمانیه را محکوم میکنیم، این نقض قانونها و حملات در عراق و سوریه ادامه داشته و ابعاد خطرناکی علیه منطقه دارد.
***
اعتصاب مجدد پزشکان در انگلستان
سرویس بهداشت ملی انگلیس اعلام کرد اعتصاب 4 روزه توسط دهها هزار پزشک در انگلستان در روزهای آتی میتواند به تعویق ۲۵ هزار وقت ملاقات درمانی منجر شود. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دکتر «لیلا مککی» مدیر سیاستگذاری در کنفدراسیون سرویس بهداشت ملی انگلیس گفت: تاثیر این اعتصاب 4 روزه بزرگتر ار آن اعتصاب 3 روزه ماه گذشته میلادی توسط پزشکان است که در آن ۱۷۵ هزار وقت ملاقات و روندهای درمانی به تعویق افتاد. وی افزود: تاثیر این اعتصاب 4 روزه بسیار چشمگیرتر است، چون بر امنیت بیماران اثر میگذارد و برای هر مقام ارشد بهداشت و درمانی در کشور نیز نگرانی جدی است. اخیرا کارمندان اداره پاسپورت نیز دست به اعتصاب 5 هفتهای زده و افسران امنیتی فرودگاه هیترو لندن نیز برای ۱۰ روز دست از کار کشیدند. اعتصابها توسط رانندگان اتوبوس و قطار، کارمندان اداره پست، رانندگان آمبولانسها و پرستاران نیز باعث ایجاد نگرانی در میان انگلیسیها شده است.
***
میقاتی: عاملان حمله موشکی از جنوب کشور عناصر غیرلبنانی بودند
نخست وزیر دولت موقت لبنان اعلام کرد تحقیقات نشان داد کسانی که از جنوب این کشور به سمت اراضی اشغالی موشک شلیک کردند، احزاب سازمانیافته نبودند، بلکه عناصر غیرلبنانی بودند. به گزارش ایسنا به نقل از سایت النشره، نجیب میقاتی، نخستوزیر دولت موقت لبنان درباره حمله موشکی از جنوب این کشور به سمت اراضی اشغالی و حملات متقابل رژیم صهیونیستی به روستاهای لبنان و آنچه درباره غیبت و ناتوانی دولت در پرداخت به این مساله گفته میشود، تصریح کرد: آنچه در این باره گفته میشود صرفا هجمهای رسانهای است، زیرا دولت از همان لحظات اولیه وقوع این حوادث در جنوب لبنان، تماسهای لازم را با نهادهای مربوطه و طرفهای بینالمللی برقرار کرده است و به وزارت خارجه لبنان هم دستور داد همزمان اقدامات لازم را انجام دهد و پس از انجام بررسیهای دقیق، موضعی روشن اعلام کرد.
***
تعویق نشست چهارجانبه درباره سوریه
«الکساندر یفیموف» سفیر روسیه در دمشق در گفتوگو با روزنامه سوریهای «الوطن» خبر داد که نشست چهارجانبه وزرای خارجه سوریه، ترکیه، ایران و روسیه به ماه مه آینده موکول شده است. بنا بر گزارش روز یکشنبه روزنامه سوری الوطن، سفیر روسیه گفت: نشستی که انتظار میرفت فردا (دوشنبه، امروز) برگزار شود، به اوایل ماه مه موکول شده است. الکساندر یفیموف با بیان اینکه تماسها و رایزنیهای 4 کشور یادشده برای دستیابی به نتایج مثبت در این زمینه ادامه دارد، افزود: فرآیند عادیسازی روابط سوریه و ترکیه طولانی است و نمیتوان تمام مسائل را در یک یا چند گفتوگو حل و فصل کرد. یفیموف در عین حال اشاره کرد که روسیه به تلاش خود برای برگزاری نشست چهارجانبه ادامه میدهد و درباره دستیابی به نتایج مثبت برای برگزاری این نشست در سطح وزرای خارجه، خوشبین است. او در این باره همچنین گفت: «راه طولانی است اما ما گام به گام پیش میرویم».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|