|
نزدیک شدن نرخ دلار مبادلهای و صرافی
قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا در جریان معاملات دیروز به نرخ صرافیها نزدیک شد به طوری که دلار در مرکز مبادله ارز و طلا، در بخش اسکناس، ۴۲ هزار و ۲۷ تومان و در بخش حواله ۳۸ هزار و ۲۰۶ تومان کشف قیمت شد. همچنین روز گذشته دلار توافقی صرافی در بازار ارز، در زمان تنظیم گزارش، بدون تغییر به قیمت ۴۲ هزار و ۱۰۰ تومان خریداری و با قیمت ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته میشد.
ارسال به دوستان
بازار خودرو هفته جاری با اعلام نوبتدهی به متقاضیان طرح یکپارچه خودرو کمی آرام شد
ترمز خودرو کشیده شد؟
عرضه ۹ محصول جدید خودرویی در سال جاری
گروه اقتصادی: بازار خودرو هفته جاری با اعلام نوبتدهی به متقاضیان طرح یکپارچه خودرو با روند ریزشی همراه شد، به طوری که خودروهای داخلی بین ۱۰ تا ۲۶ میلیون تومان کاهش قیمت را تجربه کردند و خودروهای مونتاژی نیز از ۳۰ تا ۹۵ میلیون تومان افت داشتند که این موضوع سبب عقبنشینی خریداران در بازار شد. همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عرضه ۹ محصول جدید خودرویی در سال جاری گفت که میتواند سمت عرضه خودرو را تقویت کند. البته باید این را هم در نظر گرفت که رشد قابل توجه خودروهای مختلف داخلی و خارجی در طول ماههای اخیر باعث ایجاد شکاف قیمتی بزرگی میان قیمت بازار و کارخانه شده که علاوه بر اینکه قدرت خرید عموم مردم برای دسترسی به خودرو را بسیار کاهش داده است، موجب تشدید تقاضای سفتهبازانه نیز در بازار خودرو شده است.
به گزارش «وطن امروز»، 4 سال است کمبود عرضه بازار خودروی کشور را با التهابات و نوسانات قیمتی زیادی روبهرو کرده است. البته با شروع دولت سیزدهم و اتخاذ رویکردهای جدید اقتصادی در راستای حمایت از تولید داخلی، میزان تولید خودرو در کشور با روند صعودی روبهرو بوده است. طبق آمارها، تیراژ تولید خودرو سال گذشته به رقم یک میلیون و 300 هزار نزدیک شد، به طوری که در ردهبندی جهانی در رتبه دهمین تولید خودرو در میان کشورهای تولیدکننده قرار گرفتهایم.
* عرضه ۹ محصول جدید خودرویی در سال جاری
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عرضه ۹ محصول جدید خودرویی در سال جاری گفت: تولید ساندروی ایرانی نیز در دستور کار قرار دارد.
سیدرضا فاطمیامین در آیین افتتاح خط تولید موتور ME16 و رونمایی از محصولات مرتبط، با اشاره به تولید محصولات جدید خودرویی تصریح کرد: بر افزایش تولید تاکید داریم اگرچه از اهداف عقب هستیم.
وی با اشاره به عرضه ۹ محصول جدید خاطرنشان کرد: ساندروی ایرانی یکی از این تولیدات خواهد بود که در مرحله سفارش قطعات و تایید استاندارد قرار دارد و علاوه بر تولید کاملا ایرانی، مذاکراتی برای تولید در روسیه نیز انجام شده است. طبق اعلام سایپا، نام این خودرو در بازار روسیه کادیلا است، اما نامگذاری برای بازار ایران تا یک ماه دیگر انجام میشود.
فاطمیامین با بیان اینکه دولت در موضوع خودرو یک برنامه 4 ساله تدوین کرده است، تصریح کرد: در سال نخست تمرکز بر افزایش و ثبات تولید بود که به این هدف دست یافتیم و بر همین اساس سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ شاهد رشد ۳۹ درصدی تولید بودیم.
وی افزود: بعد از 4 سال که تولید کمتر از یک میلیون دستگاه با تولید ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار ناقصی داشتیم، سال ۱۴۰۱ بدون تولید خودروی ناقص، به تولید یک میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو رسیدیم.
وزیر صمت با بیان اینکه خودروسازان امسال برنامه تولید را برای ۲ میلیون دستگاه ارائه دادهاند، تاکید کرد: شرکت سایپا تولید ۸۰۰ هزار خودرو را در برنامه تولید خود دارد و امیدواریم یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو تولید شود که کاملا نیازهای کشور را پوشش میدهد.
* شکاف 30 تا 60 درصدی قیمت کارخانه و بازار
یکی از نتایج سیاستگذاری غلط در حوزه خودرو، ایجاد شکاف قابل توجه قیمتی میان قیمت کارخانه و بازار آزاد در خودروهای داخلی است. در همین ارتباط اگر به عنوان نمونه برخی خودروها را مورد بررسی قرار دهیم، در حال حاضر قیمت پژو پارس سال در بازار آزاد حدود 645 میلیون تومان است، در حالی که قیمت کارخانه این خودرو 237 میلیون تومان است که نشان از شکاف 405 میلیون تومانی است. در جدول زیر گزارش قیمت انواع خودرو و شکاف قیمت بازار و کارخانه را میتوان مشاهده کرد.
* قیمت خودرو با آغاز عرضهها از هفته آینده کاهشی میشود
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو گفت: اگر عرضه خودروهای ثبتنامی در طرح یکپارچه خودرو از هفته آینده آغاز شود، قیمت خودرو در بازار کاهش مییابد.
سعید موتمنی درباره آخرین وضعیت قیمت خودرو در بازار، اظهار داشت: قیمت خودرو در بازار بستگی به میزان عرضه دارد و از آنجا که در تعطیلات فروردین عرضه به بازار به علت تعطیلی خودروسازها کم میشود، این کاهش عرضه سبب افزایش اخیر قیمت خودرو در بازار شد.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو اظهار داشت: با توجه به کمتر شدن عرضه خودرو به بازار به دلیل ذکرشده، قیمت انواع خودرو در بازار نسبت به اواخر اسفند سال گذشته، بین 8 تا 10 درصد افزایش یافته است.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو بیان کرد: باید قبول کرد که هنوز نمیتوانیم نیاز بازار خودرو را تامین کنیم، اگر نیاز بازار خودرو تامین شود شاهد این افزایش قیمتها نخواهیم بود.
وی در پاسخ به این سوال که تاثیر مشخص شدن نوبتدهی متقاضیان خودرو در طرح یکپارچه، چه تأثیری بر بازار خودرو داشته است؟ گفت: فعلا عرضه این خودروهای ثبتنامی در بازار آغاز نشده است تا تاثیری در بازار داشته باشد اما در صورتی که بنا به اعلام وزارت صمت، از هفته آینده عرضه برخی خودروها آغاز شود، قطعاً میتوان امیدوار بود که این عرضهها روی قیمت خودرو در بازار تاثیر داشته باشد و قیمتها را کاهش دهد.
مؤتمنی با بیان اینکه از 4 سال پیش تاکنون نیاز بازار خودرو تامین نشده است، گفت: برای کنترل بازار خودرو علاوه بر افزایش تولید و عرضه، باید اجازه واردات خودروهای کارکرده نیز داده شود تا التهابات خودرویی کاهش یابد.
* رفع مسدودی حساب وکالتی خودروهای داخلی
رفع مسدودی حساب وکالتی خودروهای داخلی از 28 فروردین 1402 آغاز شد.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی از رفع مسدودی حساب وکالتی خودروهای داخلی خبر داد و گفت: متقاضیان خودروهای داخلی میتوانند از امروز (۲۸ فروردین) ۱۰۰ میلیون تومان مبلغ واریزشده به حساب وکالتی خودشان را برداشت کنند.
علیرضا قیطاسی درباره آخرین وضعیت رفع مسدودی حساب وکالتی خودروهای داخلی و خارجی اظهار کرد: از دوشنبه (دیروز) ۱۰۰ میلیون تومان واریز شده متقاضیان ثبتنام خودرو در حساب وکالتی به نام سازمان حمایت با حفظ نوبت تحویل خودرو آزاد میشود و مردم میتوانند این مبالغ را از حسابهای خود برداشت کنند.
وی افزود: همه بانکها همکاری لازم را در این زمینه دارند و مشکلی وجود ندارد.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی گفت: متقاضیانی که برای خودروهای وارداتی ثبتنام کرده بودند، اگر مشمول نشده و یا به هر دلیلی انصراف دادهاند، میتوانند ۵۰۰ میلیون تومان مبلغ مسدود شده را از حساب وکالتی خود برداشت کنند. قیطاسی اعلام کرد: مردم در این زمینه اگر مشکلی یا ابهامی داشتند میتوانند از طریق واحد شکایات هر بانک نسبت به ارائه گزارش آن و حل مشکل خود اقدام کنند.
* آغاز مرحله جدید ثبتنام خودرو از 16 اردیبهشت
با اطلاعرسانی وزیر صنعت، معدن و تجارت متقاضیان خرید خودروهای داخلی میتوانند از اواسط ماه اردیبهشت در طرحهای فروش خودروسازان ثبتنام کنند. به نظر میرسد با اصلاح قیمت خودرو، اتفاقهایی نظیر افزایش تولید و همچنین برنامهریزی برای ارتقای کیفیت محصولات در حال رخ دادن است. رونمایی از محصولات جدید نیز یکی دیگر از برنامههای خودروسازان در سال جدید است. طی سالهای گذشته صنعت خودرو وارد دوران افول و افزایش تیراژ تولید به موضوعی غیرقابل تحقق تبدیل شده بود و از همین رو کیفیت خودروها نیز ماهانه افت میکرد و به موازات این رخدادها سطح نارضایتی مردم از خودروهای داخلی افزایش پیدا کرد اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم بازنگری در فعالیت خودروسازان و قطعهسازان آغاز شد.
ارسال به دوستان
بدهی دولت ایران در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ میلادی 19 درصد کاهش داشته است
بدهی دولت ایران پایینتر از ۱۵۱ دولت جهان
بر اساس محاسبات صندوق بینالمللی پول(IMF)، کل بدهی ناخالص دولت ایران در سال 2022 معادل 34 درصد تولید ناخالص داخلی بوده است
گروه اقتصادی: بدهی خارجی تعهدات اقتصاد برای پرداختهای آتی را اندازهگیری میکند و بر این مبنا، شاخصی از آسیبپذیری کشور برابر مشکلات پرداخت بدهی و نقدینگی است. آمارهای صندوق بینالمللی پول
(International Monetary Fund) نشان میدهد جایگاه ایران در ردهبندی جهانی کشورهای جهان از نظر بدهی دولت در سال میلادی گذشته ۱۱ پله بهبود یافته است و ۱۵۱ دولت جهان بدهی بیشتری نسبت به دولت ایران در این سال داشتهاند، این یعنی تنها 37 کشور در این ردهبندی جهانی از ایران بدهی کمتری دارند که با توجه به مختصات اقتصادی، جمعیتی و جغرافیایی کشورمان جایگاه بسیار مناسبی است.
به گزارش «وطن امروز»، صندوق بینالمللی پول با بررسی میزان بدهی ناخالص 189 دولت جهان بهنسبت تولید ناخالص داخلی از جایگاه خوب دولت ایران در ردهبندی دولتهای جهان از این نظر خبر داده است.
بر اساس محاسبات این نهاد بینالمللی، کل بدهی ناخالص دولت ایران در سال 2022 معادل 34 درصد تولید ناخالص داخلی بوده است. بدهی دولت ایران در این سال نسبت به سال قبل از آن 19 درصد کاهش داشته است. در سال 2021 بدهی ناخالص دولت ایران معادل 42.4 درصد تولید ناخالص داخلی اعلام شده بود.
* جایگاه ایران بهبود مییابد
صندوق بینالمللی پول انتظار دارد روند کاهشی بدهی ناخالص دولت ایران در سال 2023 نیز ادامه یابد و به 32 درصد تولید ناخالص داخلی کاهش یابد.
دولت ایران در ردهبندی 189 دولت جهان از نظر نسبت بدهی ناخالص به تولید ناخالص داخلی طی سال 2022 در رتبه 152 قرار گرفته است، بر این اساس بدهی دولت ایران از 151 دولت در جهان کمتر بوده و فقط 37 دولت بدهی کمتری نسبت به ایران در این سال داشتهاند.
بر اساس این گزارش، رتبه ایران در ردهبندی جهانی بدهی دولتها در سال میلادی گذشته 11 پله بهبود داشته است. ایران در سال 2021 از نظر بدهی ناخالص دولت در رتبه 141 قرار گرفته بود اما در سال 2022 توانسته است 11 کشور را پشتسر بگذارد و در جایگاه 152 قرار گیرد.
* ژاپن بدهکارترین دولت جهان
بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول، ژاپن بدهکارترین کشور جهان در سال 2022 بوده است. بدهی ناخالص دولت ژاپن نسبت به تولید ناخالص داخلی در این سال 261 درصد بوده است. یونان با بدهی 177درصدی و اریتره با بدهی 163درصدی به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاند.
آمریکا به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا عنوان دوازدهمین دولت بدهکار جهان را دارد. بدهی ناخالص دولت آمریکا به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2022 بالغ بر 121 درصد برآورد شده که با توجه به حجم اقتصاد این کشور رقم قابلملاحظهای است.
ایتالیا با بدهی 144درصدی در رتبه پنجم، بحرین با بدهی 117درصدی در رتبه 15، اسپانیا با بدهی 116درصدی در رتبه 18، فرانسه با بدهی 111درصدی در رتبه 19، انگلیس با بدهی 102درصدی در رتبه 23، آلمان با بدهی 66 درصدی در رتبه 71 و چین با بدهی 77 درصدی در رتبه 51 جهان و بهعنوان دولتهای بدهکارتر از دولت ایران شناخته شدهاند.
از جمله دولتهایی که بدهی کمتری نسبت به دولت ایران در سال 2022 داشتهاند میتوان به سوئد، ترکیه، امارات، عربستان، روسیه و کویت اشاره داشت.
بر اساس این آمار، دولت ماکائو در انتهای این ردهبندی قرار گرفته است. بدهی دولت ماکائو در سال 2022 صفر بوده است.
ارسال به دوستان
اخبار
سامانه ایرانی معاملات بورس تا پایان سال فعال میشود
رئیس سازمان بورس گفت: سامانه ایرانی معاملات بورس تا آخر سال جاری فعال میشود. مجید عشقی در پاسخ به این پرسش که سامانه ایرانی معاملات بورس در چه مرحلهای است، اظهار داشت: سامانه ایرانی معاملات بورس هنوز نهایی نشده و در مرحله آزمایشی قرار دارد. وی گفت: البته خود نرمافزار معاملات بورسی هم آماده شده و در مرحله آزمایشی قرار دارد. رئیس سازمان بورس تأکید کرد: باید در کنار سامانه معاملاتی بورس، سامانههای دیگر هم با آن هماهنگ شود و همه سامانههای جانبی مانند سامانههای مختلف، سامانه شاخص و سامانههای توقیف نماد با همدیگر بتوانند کار کنند اما فعلا در مرحله آزمایشی قرار دارد. عشقی اظهار کرد: تا پایان سال جاری سامانه ایرانی معاملات بورس به مرحله عملیاتی میرسد.
***
بیش از ۵ برابر سال ۱۴۰۰ نقدینگی وارد بازار سرمایه شد
سال ۱۴۰۱ بیش از ۵ برابر سال ۱۴۰۰ نقدینگی وارد بازار سرمایه شد. امیرمهدی صبایی، مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس گفت: سال ۱۴۰۱ مجموعا بالغ بر ۸۱ هزار میلیارد تومان تزریق نقدینگی از طریق حساب کارگزاریها به بازار سرمایه انجام شده که بخش قابلتوجهی از آن در ماههای آذر و اسفند ۱۴۰۱ بوده است. این رقم برای سالهای ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ به ترتیب ۱۵ و ۶۳ هزار میلیارد تومان بوده است. سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۹ هزار میلیارد تومان خالص سهام انتقالیافته از حقیقیها به حقوقیها بوده است اما به اشتباه بین برخی فعالان بازار و برخی رسانهها، از واژه «خروج پول» برای تبیین این وضعیت استفاده میشود. به عبارتی آنچه اتفاق میافتد، خالص انتقال سهام از حقیقی به حقوقی و بالعکس هست که در اشتباهی رایج، به آن عنوان خروج / ورود پول به بازار اطلاق میشود.
***
تورم روسیه در ماههای آینده به کمترین سطح خود میرسد
وزارت توسعه اقتصادی روسیه با بیان اینکه کاهش ارزش روبل بخشی از پیشبینیهای این وزارتخانه برای سال 2023 بوده است، اعلام کرد با این حال تورم در ماههای آینده در این کشور به کمترین سطح خود میرسد. آنطور که روسیا الیوم گزارش داده است، وزارت توسعه اقتصادی روسیه پیشبینیهای بهروزشدهای را برای عملکرد اقتصاد ملی این کشور در سال ۲۰۲۳ منتشر کرد و سخنگوی این وزارتخانه گفت که کاهش فعلی روبل در پیشبینی این وزارتخانه برای سال جاری در نظر گرفته شده است. سخنگوی وزارت توسعه اقتصادی روسیه گفت: بله، ما این قضیه را در پیشبینیهایمان لحاظ کردهایم (کاهش ارزش روبل). میتوانم به این نکته اشاره کنم این ضعف هنوز مستقیما به قیمتها منتقل نشده است اما به احتمال زیاد تورم در نیمه دوم سال شتاب خواهد گرفت. وی افزود: تورم در ماههای آینده به پایینترین سطح خود خواهد رسید، زیرا در بهار گذشته کاهش ارزش روبل اثر اصلی خود را گذاشته و قیمتها در میان تقاضای قابل توجه برای کالاها افزایش یافته بود. پیشبینیهای وزارت توسعه اقتصادی روسیه برای سال ۲۰۲۳ حاکی از این است که رشد تولید ناخالص داخلی با 1.2 درصد و دستمزد واقعی بیش از ۵ درصد افزایش خواهد داشت و میانگین نرخ تبدیل دلار 76.5 روبل و تورم 5.3 درصد خواهد بود. به دنبال حمله روسیه به اوکراین و تشدید تحریمهای غربی، سیاستهای پولی مسکو تغییر کرد و از جمله اینکه نرخ بهره را افزایش داد و افزون بر این، سیاستهای تجاری بینالمللی و جایگاه روسیه در اقتصاد دنیا موجب شد نهتنها ارزش روبل در مقابل دلار کاهش نیابد، بلکه در مقطعی نیز ارزش آن روند صعودی داشته باشد. این روزها خبرها از آغاز روند نزولی ارزش روبل نسبت به دلار حکایت میکند، ارزش روبل به ازای یک دلار آمریکا پیش از آغاز حمله روسیه حدود ۷۸روبل بود اما ارزش آن در روزهای پس از حمله در ۲۱ فوریه (۲ اسفند 1400) به ۱۳۸روبل به ازای هر دلار کاهش یافت و در پایینترین سطح خود قرار گرفت.
***
اعتراف تلخ وزیر اقتصاد
اعتبارسنجی در بانکها جدی گرفته نشد
وزیر اقتصاد با انتقاد از اینکه بیشتر بانکها اعتبارسنجی را شوخی گرفته و اعتقاد جدی در لایههای مدیریتی نظام بانکی برای رخ دادن آن ندارند، گفت: اگر ارادههای مدیریتی شبکه بانکی کشور همراستا نباشد، بخشنامهها و ابلاغیههای شورای پول اعتبار و بانک مرکزی ثمری نخواهد داشت. سیداحسان خاندوزی در جلسه بررسی مباحث جاری بانکی با حضور مدیران عامل و اعضای هیات عامل بانکها، با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ با یک هدفگذاری ویژه مواجه هستیم، اظهار داشت: بیش از ۱۰ سال است که رهبر معظم انقلاب شعار سال را اقتصادی قرار دادهاند اما این بار هدف فنی است و تقریبا هیچ سالی با چنین هدفگذاری تخصصی و فنی مواجه نبودیم. وی ادامه داد: دقیقا در شرایطی است که در تنگنای اعتباری ناشی از سیاستهای انقباضی بانک مرکزی، بخش واقعی اقتصاد نیازهای زیادی با توجه به فاصله نرخها با تورم بر زمین دارد، همچنین با توجه به سیاستهای اصلاحات ارز ترجیحی که یک سال گذشته انجام شد و تورم که سال گذشته وجود داشته، تقاضای نقدینهخواهی وضعیت ویژه دارد و اگر بخواهیم همه مولفهها را در کنار یکدیگر محقق کنیم و همزمان نه رشد اقتصادی را فروگذار و نه هدف تورمی را فراموش کنیم، نیازمند یک ظرافت هستیم. وزیر اقتصاد تصریح کرد: برای محقق شدن هر ۲ هدف با جهتگیری جامع و دوگانهای که در نظام تامین مالی کشور و وفاق بین مجموعه بانکهای دولتی و غیردولتی وجود دارد و از سویی مساله پرداختهای غیربانکی و بازار سرمایه در تداوم و تضارب بین این ۲ دسته ابزارها برای ۲ هدف ناچاریم بیشتر با هم گفتوگو کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|