|
اخبار
تشییع و تدفین پیکر آیتالله سلیمانی در حرم حضرت معصومه(س)
پیکر آیتالله عباسعلی سلیمانی عضو شهید مجلس خبرگان رهبری روز گذشته با حضور قشرهای مختلف مردم قم تشییع و در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) به خاک سپرده شد. پیکر امام جمعه سابق شهرهای زاهدان و کاشان ابتدا به مسجد امام حسن عسکری(ع) قم انتقال یافت و پس از قرائت آیاتی از کلامالله مجید و ذکر مصیبت اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، بر دوش مردم، مسؤولان، طلبهها و فضلای حوزه به سمت بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) تشییع شد. مشایعتکنندگان پیکر آیتالله شهید سلیمانی در حالی که بر سر و سینه میزدند، با فریادهای الله اکبر، لبیک یا حسین و عزا عزاست امروز روز عزاست امروز، خامنهای رهبر صاحب عزاست امروز، این عالم ربانی را تا صحن امام رضا(ع) حرم کریمه اهلبیت(ع) بدرقه کردند. پیکر آیتالله شهید سلیمانی پس از طواف گرداگرد مضجع شریف و نورانی کریمه اهل بیت و اقامه نماز توسط آیتالله العظمی جوادیآملی از مراجع عظام تقلید، در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده شد.
آیتالله عباسعلی سلیمانی، نماینده سابق ولیفقیه در استان سیستانوبلوچستان و عضو مجلس خبرگان رهبری، چهارشنبه 6 اردیبهشت در یکی از بانکهای شهر بابلسر مورد سوءقصد قرار گرفت و به شهادت رسید.
***
معاون اجرایی رئیس جمهور:
تغییر مدیران در نخستین فرصت انجام میشود
معاون اجرایی رئیسجمهور در رابطه با جزئیات برکناری مدیران گفت: یکی از اهداف سفرهای استانی رئیسجمهور در کنار رسیدگی به مصوبات قبلی، پروژههای عمرانی، پروژههای اقتصادی و پروژههای زیربنایی و رسیدگی به وضعیت مدیریت استانهای مختلف است.
محسن منصوری افزود: رئیسجمهور هم در نشست آغاز سال خدمت مدیران ارشد کشور بر این مورد تاکید کرد و هم در جلسات کاری مختلف این موضوع مورد تاکید قرار گرفت و در بدو ورود به استان خوزستان هم ایشان تاکید داشت یکی از اهداف این سفر ارزیابی عملکرد و بازخواست عملکرد اجرایی مدیران دستگاههای مختلف است. معاون اجرایی رئیسجمهور تصریح کرد: ما پیش از سفر به خوزستان جلسات مختلف کارشناسی را برای رسیدگی به این موضوع برگزار کردیم و از ۵ مسیر مختلف و متفاوت عملکرد مدیران را بررسی کردیم. این مسیرها مسیرهای دقیق کارشناسی بود و در نهایت آن را با استاندار محترم به اشتراک گذاشتیم و در جلسات سنگین کارشناسی با مدیران مختلف، استاندار، معتمدان و کسانی که نظرشان برای مجموعه دولت قابل احترام و اتکا بود، این موضوع مطرح شد و جمعبندی درباره مدیران محترم صورت گرفت. منصوری در ادامه یادآور شد: تاکید استاندار محترم خوزستان هم این است که نیروهای تازه نفس، توانمند و انقلابی وارد دستگاه اجرایی شوند تا سرعت خدمات و فعالیت در استان بیشتر شود، برای همین جمعبندی این بود که در حوزههای مختلف، اعم از ستادی، استانداری و فرمانداری تغییراتی انجام دهیم. همچنین در ادارات کل هم جابهجاییهایی اتفاق خواهد افتاد. معاون اجرایی رئیسجمهور چندی پیش نیز در توئیتی تاکید کرد که بررسی عملکرد مدیران از اهداف دور دوم سفرهای استانی است؛ بر اساس ارزیابیها و مشورت با استاندار خوزستان، ۱۵ نفر از مدیران استان تغییر میکنند و جای خود را به مدیران تازهنفس و انقلابی خواهند داد.
***
سخنگوی وزارت امور خارجه:
65 شهروند ایرانی از خارطوم خارج شدند
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شنبه 9 اردیبهشت از خروج ۶۵ شهروند ایرانی از خارطوم پایتخت سودان خبر داد. ناصر کنعانی درباره روند خروج و انتقال اتباع ایرانی از سودان گفت: از ابتدای بروز ناآرامیها در سودان، وزارت امور خارجه موضوع خارج کردن ۶۵ تبعه ایرانی ساکن در این کشور را با جدیت در دستور کار قرار داد و پس از انجام هماهنگیهای لازم، انتقال امن اتباع ایرانی از خارطوم به پورت سودان و سپس خروج و اعزام آنها به بندر جده انجام شد. روابط عمومی وزارت امور خارجه پیش از این و در پی ناآرامیها در سودان از هماهنگیها به منظور خروج اتباع ایرانی از سودان خبر داده و اعلام کرده بود از ابتدای بحران، هماهنگی لازم برای خروج اتباع ایرانی مقیم این کشور به طریق مقتضی انجام شده است.
***
سردار تنگسیری:
امنیت پایدار خلیجفارس مدیون ایران است
سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در گفتوگویی به مناسبت روز ملی خلیج فارس، اظهار کرد: با منابع و ظرفیتهای عظیمی که خداوند متعال در خلیج فارس به ما عنایت فرموده، این منطقه به یکی از مهمترین و باارزشترین مناطق جهان تبدیل شده است؛ وجود معادن سرشار نفت و گاز در بستر و سواحل خلیج فارس به گونهای است که این منطقه را «مخزن نفت و گاز جهان» نام نهادهاند. سردار علیرضا تنگسیری با اشاره به ماموریت ذاتی نیروی دریایی سپاه در حفاظت و صیانت از خلیج فارس گفت: جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر با متحمل شدن هزینههای بسیار زیاد، امنیت پایداری را در این منطقه برقرار کرده که اگر این اقدامات انجام نمیشد الان استکبار و استعمار جهانی منابع غنی انرژی این منطقه را مثل برخی جاهای دیگر تاراج و غارت میکرد، بنابراین امروز دنیا باید مدیون جمهوری اسلامی باشد که اجازه نداده منابع و منافع باارزش در خلیج فارس دستخوش غارت استعمارگران شود. فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان فرمایش حکیمانه مقام معظم رهبری که فرمودند «خلیج فارس خانه ما است»، تصریح کرد: ما به گونهای که از خانه و اهل خانه خود دفاع میکنیم همانگونه از خلیج فارس و منابع و منافع آن صیانت و حفاظت میکنیم و خواهیم کرد و اجازه هیچ گونه تعرضی به منابع آن را نمیدهیم.
ارسال به دوستان
برگزاری جشن پیروزی مقاومت در سفر رئیسی به سوریه
محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، در آستانه سفر آقای رئیسی به سوریه، با انتشار توئیتی نوشت: غرب آسیا یک دوره تحولات ژئوپلیتیک ۱۲ ساله و بهشدت پرتنش را طی کرده که پیروز قطعی آن، جمهوری اسلامی ایران و بازنده قطعی آن آمریکاست. وی در ادامه نوشت: جشن پیروزی مقاومت، در سفر آیتالله رئیسی به سوریه برگزار خواهد شد. رحمت الهی بر حاج قاسم شهید که به همه آموخت قدرت در میدان، تنها راه موفقیت دیپلماسی است.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان جامعه کارگری، مقابله هوشیارانه کارگران با تحریکات دشمنان را تحسین کردند
کارگران پای کار نظام
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار بیش از هزار نفر از کارگران، اعضای تشکلهای کارگری و مسؤولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر لزوم انجام یک حرکت محسوس برای ارتقای سطح زندگی کارگران، جامعه کارگری و مقابله هوشیارانه کارگران با تحریکات دشمنان را تحسین کردند و فرهنگسازی درباره «رابطه مستقیم درآمد و ثروت با کار و تلاش» را نیاز حقیقی کشور و جامعه خواندند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای هدف از دیدار سالانه با کارگران را برجسته شدن ارزش کارگر در جامعه برشمردند و افزودند: «کار» به علت تأمین کردن همه نیازها و لوازم زندگی مردم و کشور، در واقع حیات جامعه است اما اگر کارگر نباشد، از کار و آثار آن و پیشرفت و شکوفایی کشور خبری نیست، بنابراین ارزش کارگر، ارزش حیات جامعه و زندگی مردم است.
ایشان درک اهمیت کار و کارگر را موجب تلاش برای تولید کار حقیقی و مفید دانستند و گفتند: نیاز حیاتی کشور و جامعه به کار، نیاز کارگر به کار برای اداره زندگی، نیاز روحی انسان به کار و تأثیر کاملاً محسوس کار در رفع و جلوگیری از بروز انواع فساد، نشاندهنده اهمیت فراوان برنامهریزی، سرمایهگذاری و اقدام برای تولید کار و اشتغال حقیقی است.
رهبر انقلاب با استناد به آیات قرآن مجید، به تبیین رابطه مستقیم درآمد و کار و ضرورت فرهنگسازی در این زمینه پرداختند و افزودند: از نگاه اسلام، درآمد باید ناشی از سعی و کار و تلاش باشد، بنابراین پولها و ثروتهای بادآورده، واسطهگری، سوداگری، دلالبازی، رشوه، ویژهخواری به علت ارتباط با فلان شخص و رباخواری، مخالف منطق قرآنی و دستور پروردگار است.
ایشان وجود مصادیقی از مترفین و انسانهای غرق در ثروت و فساد و غرور در جامعه را ناشی از قطع شدن ارتباط درآمد با کار و تلاش دانستند و افزودند: فرهنگسازی در این زمینه، کار بسیار دشوار و بلندمدت اما کاملاً ضروری است و هر گام در مبارزه با فساد، گامی در ایجاد این فرهنگ است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به فرمان 20 سال قبلشان درباره ضرورت مبارزه همهجانبه با اژدهای هفتسر فساد گفتند: اگر از آن زمان، دولتها و مسؤولان اقدام میکردند، امروز وضع بهتری داشتیم که امیدواریم دولت و مجلس این مبارزه را جدی دنبال کنند.
ایشان نداشتن جرأت مبارزه با مفسد داخلی را موجب سلب شجاعت مبارزه با زورگوییهای دشمن خارجی دانستند و افزودند: اگر مسؤولی به عنوان مثال، جرأت مقابله با سوءاستفادهکنندگان از تجارت یا اعتبارات بانکی را نداشته باشد و با بدهکاران عمده بانکی مقابله نکند، در مقابل خواستههای دولت زورگویی مثل آمریکا هم جرأت مقابله نخواهد داشت.
بخش دیگری از بیانات رهبر انقلاب به بیان وظایف مسؤولان در قبال جامعه کارگری اختصاص داشت.
ایشان تعریف زبانی از کارگران را خوب اما ناکافی خواندند و به مسؤولان و کارآفرینان و سرمایهگذاران خاطرنشان کردند: ارتقای زندگی کارگر و اطمینان خاطرش به امنیت شغلی و چرخیدن راحت چرخ زندگی، باعث افزایش کیفیت کار و محصول میشود، بنابراین هر تلاشی برای ارتقای زندگی کارگران، در واقع سرمایهگذاری برای سود بیشتر است.
حضرت آیتالله خامنهای تولید را ستون فقرات کشور و کارگران را ستون فقرات تولید برشمردند و گفتند: بخش مهمی از شعار امسال یعنی رشد تولید، به جامعه کارگری مربوط میشود و کارگران برای انجام وظایف در این زمینه باید با دلگرمی و اطمینان خاطر پای کار بیایند.
«سهمبری عادلانه از درآمد کار» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب با تاکید بر آن گفتند: سهم کارگر در ایجاد ارزش برای محصول بیش از عناصر و عوامل دیگر است، بنابراین برای ایجاد ارزش بالا برای محصولات باید در زمینه آموزش، مهارتآموزی و تجربهاندوزی کارگران برنامهریزی جدی شود.
ایشان توجه به سهم کارگر را به معنای نادیده گرفتن سرمایهگذار و ایجاد جبهه در مقابل آن ندانستند و خاطرنشان کردند: کارآفرین و کارگر هر دو به یکدیگر احتیاج دارند و بر خلاف کمونیستها که با دروغ و شعار بدون عمل، به دنبال ایجاد فضای جنگ و تضاد در روابط کار بودند، آنچه موجب تامین سهم عادلانه در روابط کار میشود، انصاف، همراهی، همدلی و ناظر دانستن خداست.
رهبر انقلاب در این زمینه افزودند: البته در مواردی ابزار سرمایه موجب تضییع حقوق کارگر میشود که جلوی آنها باید گرفته شود، ضمن اینکه محدودیتهای احتمالی سرمایهگذار و کارآفرین هم باید مورد توجه باشد.
ایشان بالا بردن تواناییهای کارگران را وظیفه خواندند و با اشاره به روایتی که «ظلم به کارگر را موجب نابودی همه اعمال خیر و حرام شدن بوی بهشت میداند»، گفتند: ظلم به کارگر فقط دستمزد ندادن نیست، بلکه اقدام نکردن در زمینه بیمه، بهداشت، آموزش، ابتکار، مهارتافزایی، سلامت خانوادگی و امنیت شغلی نیز ظلم به کارگران است.
حضرت آیتالله خامنهای ۱۴ هزار شهید جامعه کارگری را ۱۴ هزار پرچم افتخار در دست کارگران خواندند و با اشاره به وفاداری کارگران به انقلاب و نظام افزودند: مهمترین نشانه وفاداری جامعه کارگری به نظام، رفتار هوشمندانه آنها در این چند دهه یعنی ناکام گذاشتن تلاشهای گروهکها در اوایل انقلاب برای زمینگیر کردن نظام از طریق به تعطیلی کشاندن کارگاهها و همچنین ایستادگی هوشمندانه در مقابل تبلیغات انبوه بدخواهان خارجی برای قرار دادن جامعه کارگری در مقابل نظام است.
ایشان هوشیاری و تأثیرناپذیری کارگران از تحریکات بیگانگان را «جهاد بزرگ جامعه کارگری» خواندند و تأکید کردند: تا امروز نتوانستند و بعد از این نیز به حول و قوه الهی نخواهند توانست جامعه کارگری را مقابل نظام قرار دهند.
رهبر انقلاب در عین حال برخی اعتراضها در محیط کارگری از جمله اعتراض به تأخیر در پرداخت حقوقها یا واگذاریهای غلط و فاسد را بجا دانستند و گفتند: این اعتراضها در واقع کمک به دولت و نظام و آگاه کردن آنهاست و در این موارد نیز هر جا دستگاههای مسؤول مانند قوه قضائیه وارد شدند، دیدند حق با کارگران است. ایشان در همین زمینه افزودند: خوشبختانه در همه قضایای اعتراضی، جامعه کارگری با مرزبندی و اعلام مرزبندی با دشمن و تأکید بر همراهی و رفاقت با نظام نگذاشته است بدخواهان از اعتراض و تجمع سوءاستفاده کنند.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان نکتهای دیگر، ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیلکرده اما بیکار یا دارای مشاغل نامربوط و همچنین جوانانی را که اساساً به دنبال تحصیل و اشتغال نیستند، ضروری خواندند و گفتند: همه این جوانان سرمایههای کشور هستند و صاحبنظران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باید برای جلوگیری از معطل ماندن این سرمایهها به دولت کمک فکری کنند. ایشان همچنین گزارش وزیر کار را حاوی نکات مهمی دانستند و با اشاره به سوابق خوب آقای مرتضوی در مسؤولیتهای قبلی و ضرورت پیگیری برنامههای اعلام شده، گفتند: باید در اعلام هرگونه آمار بهخصوص در موارد مهمی همچون اشتغال، مسکن و بیمه دقت کامل کرد تا برخلاف برخی دولتهای قبلی، همه آمارهای ارائه شده دقیق و بدون مسامحه و سهلانگاری باشد.
در ابتدای این دیدار، آقای مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بیان گزارشی از برنامهها و فعالیتهای این وزارتخانه از جمله در زمینه ایجاد اشتغال، آموزش و مهارتافزایی کارگران، توسعه بخش تعاونی، افزایش حمایت از مددجویان، گسترش تامین اجتماعی و حمایتهای بیمهای پرداخت.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور عراق:
حضور آمریکایی هم در عراق زیاد است
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار آقای عبداللطیف رشید، رئیسجمهور عراق و هیات همراه با تاکید بر اینکه پیشرفت، سعادت، استقلال و اعتلای عراق برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است، گفتند: گسترش همکاریهای دوجانبه و اجرایی شدن توافقهای انجام شده، به نفع هر دو کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان افزودند: جمهوری اسلامی ایران در کنار عراق و آرزوی ما پیشرفت عراق است. رهبر انقلاب اسلامی لازمه گسترش همکاریها را پیگیری جدی توافقهای انجام شده بویژه توافقهای امنیتی و اقتصادی اخیر دانستند و خاطرنشان کردند: گسترش روابط میان ایران و عراق و تعمیق آن، دشمنان قوی دارد و اگر پیوندهای تاریخی و اعتقادی مستحکم میان 2 کشور وجود نداشت، وضعیت روابط شاید به شرایط دوران صدام بازمیگشت.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به بزرگواری مردم عراق در پذیرایی از زائران ایرانی در ایام اربعین و غیر اربعین به رغم ۸ سال جنگ میان 2 کشور گفتند: معنای چنین پدیده بسیار مهمی این است که عوامل اتحادی میان 2 ملت و 2 کشور وجود دارد که عوامل سیاسی خارجی نمیتوانند بر آنها اثر بگذارند، بنابراین باید از این فرصت جهت تعمیق بیشتر روابط استفاده شود و برای استمرار آن نیز مراقبت و هوشیاری جدی وجود داشته باشد. ایشان با ابراز رضایت از وضعیت موجود حکومت و دولت عراق، آن را نتیجه اتحاد مردم و گروههای عراقی برشمردند و خاطرنشان کردند: عراق دارای شخصیتها و فکرهای خوب و جوانان پرانگیزه و پرتحرکی است که باید از این ثروت ملی استفاده و زمینههای این اتحاد حفظ شود. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه آمریکاییها دوست عراق نیستند، افزودند: آمریکاییها با هیچکس دوستی ندارند و حتی به دوستان اروپایی خود هم وفادار نیستند.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: حتی حضور یک آمریکایی هم در عراق زیاد است.
در این دیدار که حجتالاسلام والمسلمین رئیسی رئیسجمهور نیز حضور داشت، آقای عبداللطیف رشید رئیسجمهور عراق با ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر انقلاب اسلامی گفت: روابط ما با جمهوری اسلامی ایران، یک روابط مستمر و مستحکم در ابعاد و زمینههای مختلف است. وی با اشاره به دیدارها و گفتوگوهای خود با مقامات ایران افزود: تمام تلاش عراق تعمیق روابط با ایران و اجرایی کردن برخی مسائل باقیمانده میان 2 کشور است.
رئیسجمهور عراق همچنین از کمکها و حمایتهای دولت و ملت ایران در دورانهای مختلف بویژه در مبارزه با تروریسم قدردانی کرد.
ارسال به دوستان
رئیسی در دیدار رئیسجمهور عراق با اشاره به برقراری تفاهمنامه امنیتی میان 2 کشور تأکید کرد
حضور آمریکاییها مخل امنیت منطقه است
گروه سیاسی: روز گذشته عبداللطیف رشید رئیسجمهور عراق در پاسخ به دعوت رئیسجمهور کشورمان، وارد تهران شد و به گفتوگو با رئیسی نشست. انعقاد تفاهمنامه امنیتی بین تهران و بغداد، لزوم همکاری کشورهای منطقه برای مبارزه با جرائم سازمانیافته؛ همچنین حقابه 2 کشور از اروند، از جمله موضوعاتی بود که در جریان مذاکرات هیأتهای ایرانی و عراقی مورد اشاره قرار گرفت.
* تأکید رئیسی بر گسترش همکاریهای امنیتی 2 کشور
رئیسجمهور کشورمان پس از مذاکرات خصوصی با «عبداللطیف رشید» رئیسجمهور عراق، در نشست مطبوعاتی مشترک ضمن خوشامدگویی به وی و هیات همراه اظهار داشت: مذاکرات خوبی در زمینههای مختلف بین جمهوری اسلامی ایران و عراق انجام شد.
رئیسی در نشست خبری خود با عبداللطیف رشید اظهار داشت: در موضوعات سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی مناسبات خوبی بین 2 کشور برقرار است و اراده 2 کشور بر توسعه مناسبات است. رئیسی تاکید کرد: روابط بین 2 کشور مثل روابط معمول بین کشورها نیست و جنبه راهبردی دارد. وی تاکید کرد: سطح روابط تجاری و اقتصادی بیش از 10 میلیارد دلار است اما حتما میتواند به سطح بالاتری برسد و اراده 2 کشور نیز بالا بردن حجم مناسبات اقتصادی است. رئیسی اظهار داشت: روابط بین 2 کشور در حوزه مسائل زیرساختی آب، برق، گاز و انرژی ادامه پیدا میکند، به نحوی که با استفاده از ظرفیتهای موجود نیازها کاملا مرتفع شود. رئیسجمهور گفت: تفاهم امنیتی بین 2 کشور برقرار شده است و کوچکترین ناامنی در هر کجای کشور عراق ناامنی ایران محسوب میشود لذا امنیت عراق و مرزها برای ما اهمیت زیادی دارد و تفاهم 2 کشور نه فقط به امنیت 2 کشور بلکه به امنیت منطقه کمک میکند.
* حضور آمریکا مخل امنیت منطقه است
رئیسجمهور اضافه کرد: به همان میزان که انجام مذاکرات میان کشورهای منطقه را مفید میدانیم و در حل مسائل منطقه بسیار کارساز است حضور بیگانگان در منطقه را نه تنها مفید نمیدانیم؛ از طرفی حضور آمریکاییها در منطقه را مخل امنیت منطقه میدانیم. وی گفت: ارتباط ما با عراق و کشورهای منطقه مبتنی بر منافع دوجانبه است ولی آمریکاییها فقط به منافع خود میپردازند و به منافع ملتهای ایران، عراق و سایر کشورهای منطقه توجهی ندارند. رئیسی تصریح کرد: روابط بین 2 کشور به همکاریهای منطقهای و بینالمللی خواهد انجامید و منافعمان ایجاب میکند در حوزههای مختلف کار در منطقه و کار در سطح جهان در کنار یکدیگر باشیم و همکاری را ادامه دهیم. وی گفت: بار دیگر حضور رئیسجمهور عراق در تهران را به فال نیک میگیرم و امیدوارم نقطه عطفی جهت ارتقای روابط 2 کشور باشد.
* روابط بین 2 کشور غیرقابل تغییر است
عبداللطیف رشید رئیسجمهور عراق نیز گفت: در ابتدا تشکر میکنم از جنابعالی به خاطر دعوت کریمانهتان برای حضور در ایران و مایلم تاکید کنم بر اینکه هدف از این سفر تاکید بر روابط تاریخی محکم 2 کشور است. وی افزود: روابط میان 2 کشور به ارتباط میان نهادهای دولتی محدود نمیشود، روابط میان 2 کشور در تمام زمینهها جریان دارد چرا که تاریخ مشترکی داریم، شاهد اقوام و نژادهای مختلفی در 2 کشور هستیم بنابراین مثل روز روشن است روابط میان 2 کشور روابط ثابت، محکم و غیر قابل تغییری است. این امر ناشی از تلاش 2 ملت برای همکاری در تمام زمینهها براساس منافع مشترک و استقلال است. رئیسجمهور عراق تصریح کرد: اگر بخواهیم به جزئیات روابط تاریخی 2 کشور بپردازیم به زمان زیادی نیاز داریم؛ ملت عراق معروف است به اینکه وفادار است و کمک ایران را فراموش نخواهد کرد. ایران در زمانی که دچار ظلم از سوی نظام سابق بودیم به ما کمک کرد و درهای خودش را به سوی تمام اقوام عراقی در آن زمان گشود؛ این کار را برای این انجام داد تا اپوزیسیون عراق از ظلم رژیم سابق نجات پیدا کند. همینطور هیچ گاه حمایت ایران از کردهای عراق در منطقه حلبچه را که مورد حمله شیمیایی رژیم سابق قرار گرفتند فراموش نخواهیم کرد. آخرین کمکی که از طرف ایران شاهد بودیم برای مبارزه با داعش بود.
عبداللطیف رشید تصریح کرد: جناب رئیسجمهور! روابط 2 کشور محکم است و روز به روز محکمتر خواهد شد و باید این روابط را با همکاری در تمام زمینهها بهبود ببخشیم و باید مشکلاتی را که سر راه هست از میان برداریم. وی ضمن تاکید بر تامین حقابه عراق افزود: باید اهمیت زیادی به مبارزه با مواد مخدر اختصاص دهیم چرا که این مسأله بلای جان ملتهاست. همینطور مهم است که نهادهای 2 کشور تبادل اطلاعات برای بهبود زیرساختهای ایران و عراق داشته باشند و در نشستی که با سران ایرانی داشتم به جزئیات موضوعاتی که باید حل شوند پرداختیم. تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا به نتایج خوبی برسیم. رئیسجمهور عراق درباره امنیت منطقه گفت: باعث خرسندی بنده است که بهبود روابط ایران و عربستان را تبریک عرض کنم. اعتقاد داریم این گام در بهبود روابط میان 2 کشور موجب تثبیت امنیت خواهد شد. این مسأله به امنیت منطقه و ملتهای منطقه کمک خواهد کرد. بار دیگر از دعوت شما برای حضور در کشورتان تشکر میکنم. رئیسی در ادامه گفت: خط مقدم مبارزه با مواد مخدر ایران است که در این مسیر شهدای زیادی را تقدیم کردیم. زمانی به اروپاییها گفتم اگر ایران نبود مواد مخدر تمام اروپا را در بر میگرفت و شما اروپاییها باید قدردان ایران باشید. کارنامه درخشانی از ابتدای انقلاب تاکنون در این زمینه داشتیم. کشورهای منطقه برای مبارزه با جرائم سازمانیافته و مواد مخدر باید همکاری داشته باشند. سازمان ملل متحد که وظیفه دارد از ما حمایت کند این مسأله را در حد سخن تخفیف داده است و صرفا تشکر میکند. اینکه عراق هم در مسیر مبارزه با مواد مخدر مصمم است باعث خرسندی است؛ همکاری عراق و سایر کشورهای منطقه را در زمینه مبارزه با مواد مخدر شاهد هستیم اما باز هم نیاز به همکاری بیشتر است. وی افزود: موضوع دوم این است که کشورهای منطقه نسبت به آب و میزان ذخایر آبی منطقه حقوقی دارند که باید نسبت به آن پایبند بود. نسبت به حقابه جمهوری اسلامی و نسبت به ذخایر آبی منطقه تاکید داریم و معتقدیم حقابه کشورهای منطقه هم نسبت به ذخایر باید محترم شمرده شود. همچنان که به بهرهبرداری ایران از اروندرود تاکید داریم به حقابه عراق براساس معاهدات سابق نیز احترام میگذاریم. کشورهای منطقه باید به حقی که برای آنها اختصاص داده شده است پایبند باشند تا مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.
رئیسجمهور در پایان خاطر نشان کرد: در نشستی که با رئیسجمهور عراق داشتیم قرار شد مذاکراتی که میان وزرای آب و نیروی 2 کشور برگزار شده، ادامه یابد تا بتوانند مسائل فنی، حقوقی و مدیریتی را حل کنند. در این زمینه همه نوع همکاری را با عزیزانمان در عراق خواهیم داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|