|
اخبار
سری دوم سریال «دهکده پرماجرا» آماده پخش شد
سری دوم مجموعه انیمیشن «دهکده پرماجرا» به کارگردانی مرجان کشانی و شهاب شمسی برای پخش از تلویزیون آماده شد. به گزارش «وطن امروز»، «دهکده پرماجرا 2» داستان روستایی است که اهالی آن مردمانی دانا و باهوشاند و مشکلاتی را که در هر قسمت از داستان اتفاق میافتد به کمک یکدیگر و البته بچهها حل میکنند.
مرجان کشانی، کارگردان و تهیهکننده این سریال درباره زنده نگه داشتن انیمیشن صنعتی در ایران و همچنین تلاش بیوقفه گروه تولید برای ساخت این مجموعه گفت: ساخت انیمیشن در ایران بدون گذشت و فداکاری دوستداران انیمیشن امکانپذیر نیست.
کشانی افزود: البته نباید این نکته را از نظر دور نگه داریم که برای انیمیشنساز ایرانی وجود و بروز فرهنگ ایرانی در کل کار یک اولویت است. وی هدف اصلی این سریال را کمک به توسعه فرهنگ اندیشیدن به کودکان توصیف کرد و یادآور شد: من احساس میکنم این داستانها تأثیر خوبی بر کودکان میگذارد. این سریال انیمیشنی به تهیهکنندگی مرجان کشانی و سرمایهگذاری مرکز پویانمایی صبا، به کارگردانی مرجان کشانی و شهاب شمسی در 26 قسمت 11 دقیقهای با تکنیک عروسکی تکفرم تولید شده و قسمتهای آن در حال حاضر آماده پخش است.
***
مجموعه تلویزیونی «تب و تاب» روی آنتن میرود
مجموعه جدید تلویزیونی «تب و تاب» به تهیهکنندگی مهدی شفیعی و کارگردانی داریوش مختاری از شب گذشته نهم اردیبهشت روی آنتن شبکه 2 سیما رفت. به گزارش «وطن امروز» مجموعه «تب و تاب» کاری از گروه فیلم و سریال شبکه 2 سیما، از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۱:۱۵ از قاب این شبکه پخش خواهد شد.
محمود پاکنیت، فرشته سرابندی، خیام وقار کاشانی، حدیث نیکرو، ایوب آقاخانی، حمیدرضا نعیمی، نسرین مرادی، امیر حامد در این سریال نقشآفرینی میکنند.
به گفته روابط عمومی سریال، مجموعه «تب و تاب» با موضوع خانواده ایرانی و توجه به «سبک زندگی ایرانی اسلامی»، کاری از شبکه 2 سیما است. در این مجموعه تلاش شده است موضوعاتی که خانوادهها با آن مواجه هستند در قالب ملودرامهای اجتماعی روایت شود. در بخشی از خلاصه داستان آمده است: «مهلقا از سفر بازمیگردد و مشتاقانه منتظر دیدن پسر بزرگش معین است ولی مشخص نیست چرا معین به استقبال مادر نرفته است. پخش سریال «تب و تاب» شب گذشته ساعت ۲۱:۱۵ آغاز شد و بازپخش آن روز بعد ساعات ۰۰:۴۰ بامداد، ۹:۴۵ صبح و ۱۶:۱۵ خواهد بود.
***
وزیر فرهنگ:
گلستان و بوستان دوباره باید کتاب درسی نوآموزان باشند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای مجازی نوشت: گلستان و بوستان دوباره باید کتاب درسی نوآموزان ما باشند تا هم زبان فارسی تقویت و هم مکارم اخلاقی در عمق روح و جان فرزندان ایران نهادینه شود. به گزارش «وطن امروز»، محمدمهدی اسماعیلی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: آیین اختتامیه هفته فرهنگی هنری سعدی فرصت مغتنمی بود تا در کنار آرامگاه شیخ اجل، تنها به گوشهای کوچک از خدمات این شاعر به سپهر فرهنگی ایران بزرگ بپردازم. سعدی به عنوان یکی از افتخارات تمامنشدنی تاریخ فرهنگ ایران زمین جایگاه ویژهای در ذهن مردمان این سرزمین داشته و ایرانیان هنردوست در تمامی ادوار پس از او همواره از وی به عنوان یکی از نمادهای هویتی یاد کردهاند. در جادوی کلام شیخ اجل همین بس که با گذشت قرنها از نگارش بوستان و گلستان امروزه بخش مهمی از اولویتهای ارتقای فرهنگ عمومی در کشور در این دو کتاب به چشم میخورد. گلستان و بوستان دوباره باید کتاب درسی نوآموزان ما باشند تا هم زبان فارسی تقویت و هم مکارم اخلاقی در عمق روح و جان فرزندان ایران نهادینه شود.
***
معرفی هیأت انتخاب فیلمهای مستند جشنواره فیلم ایثار
محسن قیصری، مهدی فیوضی و سعید الهی آثار رسیده به بخش مسابقه فیلمهای مستند نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار را بررسی و انتخاب کردند. به گزارش «وطن امروز»، گروه انتخاب بخش مسابقه فیلمهای مستند جشنواره متشکل از محسن قیصری از مستندسازان سینمای ایران را که عمده آثارش فیلمها و مجموعههای مستند با موضوع ۸ سال دفاعمقدس است و از سال ۵۹ همزمان با شروع جنگ تحمیلی با حضور در مناطق جنگی فیلمهای مذکور را تهیه و تولید کرده؛ مهدی فیوضی، کارگردان فیلمنامهنویس بازیگر و تهیهکننده سینمای ایران که آثاری همچون «نفوذی»، «محرمانه تهران» و «جشن تولد» در کارنامه سینمایی وی به چشم میخورد و سعید الهی، کارشناس حوزه فرهنگ و رسانه تحلیلگر سینما را که در طول سالهای اخیر تهیهکنندگی آثار مستندی همچون «۲۲/۲۲»، «سایههای سمی»، «زومرهای ایرانی» را بر عهده داشته، از میان ۲۰۹ عنوان مستند ارسال شده به دبیرخانه جشنواره، آثار منتخب خود را برای حضور در ۲ بخش اصلی و بخش ویژه انتخاب کردند. گروه انتخاب بخش فیلمهای مستند از میان فیلمهای ارسال شده به جشنواره ۲۴ فیلم را برای حضور در بخش مسابقه اصلی و ۱۹ عنوان فیلم مستند را نیز برای حضور در بخش مسابقه ویژه مستند معرفی کرده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
رسانه ملی در سالگرد درگذشت نادر طالبزاده تصاویر جدیدی از او پخش میکند
حرفهای تازه «آقای نادر»
حمید جوادی همکار قدیمی نادر طالبزاده در گفتوگو با «وطن امروز»: او همواره فرم برنامههای خود را از حالت گفتوگومحور به نگاه مستندسازی خودش سوق میداد
محمدعلی میرزایی، روزنامهنگار: «آقای نادر» عنوان برنامه شبکه افق سیما به مناسبت سالگرد درگذشت حاج نادر طالبزاده است؛ برنامهای که قرار است همراه با پخش تصاویر دیده نشده از حاج نادر برای نخستینبار از شبکه افق همراه باشد. این برنامه در 3 قسمت به محورهایی همچون شاگردپروری و معلمی حاج نادر، شخصیت او در دوران دفاعمقدس و بعد بینالمللی و موضوع افق نو مرحوم طالبزاده میپردازد.
از میهمانان این برنامه میتوان محسن مقصودی «برنامهساز تلویزیون»، حمید جوادی «مستندساز»، مرضیه هاشمی «خبرنگار» و غلامرضا منتظمی «دبیر کنفرانس بینالمللی افق نو» اشاره کرد. پخش «آقای نادر» در قالب یک برنامه گفتوگومحور از دیشب آغاز شد که تا دوشنبه ادامه دارد. این برنامه ساعت 21 روانه آنتن میشود.
مرحوم طالبزاده را میتوان بنا بر گواه اهل فن و صاحبنظران، تاریخ شفاهی حوزه مستندسازی و مستندنگاری بینالملل با تاکید بر نگاه انقلاب اسلامی دانست.
نادر طالبزاده حتی در انتخاب و خریداری بسیاری از فیلمهای سینمایی و سریالهای خارجی برای نمایش در تلویزیون ایران پا پیش گذاشت و در دروازهبانی محتوای هنری بسیار خلاق بود و ریزهکاریهای تربیتی و اعتقادی را هم بدرستی میشناخت و با دقت رعایت میکرد. حاج نادر به رغم اعتقادات جدی و محکمش، هیچگاه مسیر گفتوگو، انصاف و همدلی را نمیبست اما یک مرز مشخص داشت؛ اگر میخواهیم با همه دنیا از موضع انسانیت، حرف از آشتی بزنیم، باید با آنچه بزرگترین دشمن انسانیت در این زمانه است، هیچگاه کنار نیاییم.
نادر طالبزاده با اشغالگران قدس هیچگاه کنار نیامد و اتفاقا همین نکته باعث باز شدن باب گفتوگو بین او و خیلی از آزادیخواهان جهان شد که شاید از جنبههای دیگر، سنخیت چندانی با ما و خود طالبزاده نداشتند. بالاخره یک جا باید مرز را مشخص کرد و محکم ایستاد. بسیاری بر این باورند همین مشاهدات و برداشت نادر طالبزاده از آمریکا بود که بعدها هم در قالب جشنواره «عمار» و هم کنفرانس افق نو ابعادی تازه از این کشور را هویدا کرد تا همه پی به واقعیت پنهان سرزمین فرصتها ببرند.
نادر طالبزاده اما نقشی در ماندگاری حوادث تسخیر لانه جاسوسی هم دارد. او که همین چند سال پیش به واسطه فعالیتهای ضداستکباریاش نامش در لیست تحریمهای آمریکا هم قرار گرفت، از نخستین کسانی بود که در قالب تیم مستندسازی در صحنه تسخیر سفارت آمریکا حاضر شد و وقایع آن روزگاران را ثبت و ضبط کرد، ساخت همین مستند هم سرآغاز همکاری او با صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران شد.
او برای رسیدن به هدف نابودی کامل اسرائیل طرح و راهکار عملیاتی در چارچوب استفاده از قدرت نرم داشت. حاج نادر در حوزههای قدرت نرم و طراحی عملیاتی برای نابودی اسرائیل یک استراتژیست فرهنگی و رسانهای واقعی بود.
حمید جوادی، یار دیرین و همراه مرحوم نادر طالبزاده که این روزها کارگردانی برنامه «آقای نادر» را هم بر عهده دارد، در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید: «آقای نادر» از این کلیدواژه حاج نادر انتخاب شد که میگوید: من سربار نیستم، بلکه سرباز هستم. با توجه به وضعیتی که در جامعه حاکم است، وجود چنین شخصیتهایی غنیمت است.سعی کردیم در «آقای نادر» در قسمت اول و دوم بیشتر به شخصیت ایشان بپردازیم.
وی افزود: در فرم برنامهسازی تلویزیونی ما از آن قالب گفتوگومحور که مرسوم است، خارج شدیم و سعی کردیم همان نگاه حاج نادر را در فرم و محتوا برنامه پیادهسازی کنیم. حاج نادر برای مخاطب اهمیت زیادی قائل بود و فرم برنامه را از حالت برنامه گفتوگومحور به نگاه مستندسازی خودش سوق میداد. این نگاه مستندسازی در برنامههای ترکیبی ریسکپذیر و دشوار است. یکسری راشهایی برای نخستینبار در این برنامه به تصویر کشیده میشود که قابل توجه است؛ به طور مثال ایشان در دورانی که در بیمارستان مشغول سیر درمانی خود بود، جلساتی با افرادی همچون وحید جلیلی درباره موضوعات متنوعی داشت که از حیث برنامهسازی تلویزیونی مهم به حساب میآید.
ارسال به دوستان
«فسیل» همچنان صدرنشین است
آخر هفته گذشته ۱۸۴ هزار نفر سینما رفتند
بر اساس آمار منتشرشده در سامانه سمفا ۳ روز آخر هفته گذشته ۱۸۴۳۳۵ نفر از مخاطبان هنر هفتم کشورمان برای سینما رفتن بلیت تهیه کردند و به تماشای اثر مورد علاقه خود نشستند. به گزارش «وطن امروز»، آخر هفته گذشته یعنی 6 تا 8 اردیبهشت علاقهمندان به هنر هفتم برای دیدن اثر مورد علاقه خود دست به جیب شده، بلیت تهیه کردند که بر اساس آمارهای رسمی منتشرشده در سامانه سمفا 184335 نفر در 4274 سانس فیلم مورد نظرشان را تماشا کردند.
در این دوره که بیشتر فیلمهای اکرانی در سال جدید مورد توجه علاقهمندان بود، «فسیل» با فروش 125340 بلیت و درآمدی معادل 62 میلیارد و 616 میلیون و 320 هزار تومان در صدر جدول فروش قرار گرفت تا از ابتدای سال صدرنشینی خود را در جدول فروش حفظ کرده باشد و به دنبال آن فیلم سینمایی «سه کام حبس» با بازی هومن سیدی در جایگاه دوم فروش آخر هفته سینمای کشورمان توانست 15898 بلیت بفروشد تا رقمی معادل 8 میلیارد و 937 میلیون و 440 هزار ریال فروش در کارنامه خود ثبت کند. در همین حال فیلم سینمایی «آهنگ دونفره» توانست با فروش 11293 بلیت و درآمدی معادل 5 میلیارد و 662 میلیون و 70 هزار ریال در جایگاه سوم این دوره قرار گیرد و به دنبال آن فیلم «جنگ جهانی سوم» که قبل از اکران درگیر حاشیههایی شده بود، جایگاه چهارم را با فروش 7616 بلیت و درآمدی معادل 4 میلیارد و 355 میلیون و 575 هزار ریال به خود اختصاص داد. اما فیلم «عروس خیابان فرشته» که در ابتدای سال پیشبینی فروش خوبی را داشت، این آخر هفته زیاد مورد توجه علاقهمندان هنر هفتم قرار نگرفت و تنها 6739 بلیت با درآمدی معادل 3 میلیارد و 178 میلیون و 800 هزار ریال داشت تا به این ترتیب در میانه جدول فروش ۲ روز پایان هفته گذشته یعنی رتبه پنجم فروش جدول قرار گیرد و به دنبال آن فیلم سینمایی «غریب» در ژانر دفاع مقدس با فروش 8245 بلیت و درآمدی معادل 3 میلیارد و 172 میلیون و 420 هزار ریال رتبه ششم را در اختیار گرفت.
این در حالی است که تازهوارد فهرست اکران یعنی «دسته دختران» که دیگر فیلم ژانر دفاع مقدس است با فروش 5052 قطعه بلیت و درآمدی معادل یک میلیارد و 909 میلیون 525 هزار ریال رتبه هفتم جدول فروش ۲ روز پایانی هفته را در اختیار گرفت و به دنبال آن فیلم سینمایی «باباسیبیلو» به کارگردانی ادوین خاچیکیان با فروش 4152 قطعه بلیت و درآمدی معادل یک میلیارد و 613 میلیون و 365 هزار ریال در جایگاه آخر قرار گرفت.
بررسی عملکرد سینمای کشورمان در ۳ روز پایانی هفته قبل نسبت به هفته قبلتر یعنی از 31 فروردین تا یکم اردیبهشت نشان میدهد تعداد مخاطبان سینما 17 درصد رشد داشته است، چون در هفته قبلتر 153148 نفر سینما رفتند که دخل سینمایی کشورمان توانست 76 میلیارد و 816 میلیون و 645 هزار ریال درآمد در کارنامه خود ثبت کند.
ارسال به دوستان
بهروز افخمی خبرداد
آغاز پیشتولید «صبح اعدام»
بهروز افخمی با ثبت درخواست صدور پروانه ساخت برای فیلم سینمایی «صبح اعدام» پیشتولید آن را شروع کرد. این کارگردان در گفتوگویی بیان کرد: در حال حاضر روخوانی فیلمنامه را با بازیگران آغاز کردهایم و از آنجا که نیاز است روخوانی تکمیل و تمرین زیادی انجام شود تا کار به پختگی برسد احتمالا فیلمبرداری را تابستان امسال شروع خواهیم کرد.
وی زمستان سال گذشته درباره بازیگران فیلمش گفته بود: «بیشتر سعی کردم از بازیگران تئاتری استفاده کنم و تا زمانی که ماکت صدا را به صورت نمایش رادیویی تولید نکرده باشیم، نمیتوانم با قطعیت بگویم از کدام بازیگر حتما استفاده میکنم ولی نقش «طیب» را مسعود شریف بازی میکند». افخمی الان هم تاکید میکند که مسعود شریف به همراه ارسطو خوشرزم از جمله بازیگران «صبح اعدام» هستند.
وی اشاره کرده بود که «صبح اعدام» برای نمایش روی پرده سینما به شکل سیاه و سفید فیلمبرداری میشود. افخمی سال گذشته تاکید کرده بود با توجه به فصلی که اتفاق اصلی در آن رخ داده است، زمستان بوده است، فیلمبرداری باید در همان مقطع انجام میشد اما بنا به تاخیر پیشآمده احتمالا تغییراتی را در فیلمنامه اعمال خواهد کرد.
وی درباره فیلم «فرزند صبح» که خردادماه امسال همزمان با سالروز رحلت امام خمینی(ره) اکران میشود نیز گفت: هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده ولی اگر قرار بر اکران باشد، ۱۵ خرداد بهترین زمان است. افخمی درباره شنیدههایی مبنی بر اینکه قرار است برنامه تلویزیونی «هفت» با اجرای او ادامه داشته باشد هم بیان کرد: هنوز چیزی به من گفته نشده ولی اگر هم بگویند، من به دلیل مشغولیت برای ساخت فیلم، تا آخر بهار امکان حضور ندارم.
ارسال به دوستان
آخرین تغییرات نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
استقبال ناشران از حضور در فستیوال کتاب ایران
مدیر کمیته ناشران داخلی از تغییرات انجام شده در بخشهای کودک، ناشران دانشگاهی و استقبال چشمگیر ناشران برای حضور در نمایشگاه خبر داد. نمایشگاه کتاب تهران ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشتماه برگزار خواهد شد و امسال نیز با افزایش حضور ناشران مواجه است. در همین راستا وضعیت نمایشگاه و تغییرات انجام شده را از امین کمالوندی، مدیر کمیته ناشران داخلی جویا شدیم. وی در گفتوگو با فارس با بیان اینکه نمایشگاه کتاب امسال از بخشهای مختلفی تشکیل شده است، گفت: ناشران دانشگاهی را در طبقه همکف و اول رواق غربی مصلی جا دادهایم و ناشران آموزشی هم در طبقه دوم بخش رواق شرقی و در طبقه اولش هم بخشی از ناشران کودک مستقر خواهند شد. در سالن شماره یک یا به تعبیری الحاقیه شرقی بخش دیگری از ناشران کودک و نوجوان مستقر میشوند. این چند بخش را تدارک دیدهایم تا بخوبی میزبان مخاطبان باشیم. مدیر کمیته ناشران داخلی با اشاره به اینکه امسال تغییراتی در بخشهای کودک و ناشران دانشگاهی ایجاد شده، بیان کرد: حدود هزار و ۸۰۰ متر مربع به فضای بخش کودکان و حدود ۲ هزار متر مربع به بخش دانشگاهی اضافه شده است تا مخاطبان بتوانند میان غرفهها رفت و آمد داشته باشند. این ۲ تغییر در حوزه ناشران داخلی صورت گرفته است. کمالوندی درباره استقبال از ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران اظهار داشت: نمایشگاه کتاب تهران به عنوان یک نماد فرهنگی باشکوه در خاورمیانه است و بهار کتاب و کتابخوانی و اهالی کتاب تلقی میشود و هر ساله ناشران منتظر هستند تا این بهار فرا برسد و با استقبال چشمگیری همچون سنوات گذشته ثبتنام کردند به طوری که ما برای استقرار ناشران در مصلای امام خمینی(ره) با کمبود جا هم مواجه هستیم. ارسال به دوستان
با حضور رئیس ساترا و نماینده سازمان بازرسی کل کشور
اعضای شورای راهبری مجمع رصتا انتخاب شدند
مراسم انتخاب اعضای شورای راهبری مجمع رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران با مشارکت ۱۶۵ سکوی دارای مجوز از ساترا به صورت برخط و با حضور فیزیکی تعدادی از سکوهای دارای مجوز برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، مراسم انتخاب اعضای شورای راهبری مجمع رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران با حضور رئیس و مدیران ساترا و نماینده سازمان بازرسی کل کشور و با مشارکت ۱۶۵ سکوی دارای مجوز از ساترا به صورت برخط و با حضور فیزیکی تعدادی از سکوهای دارای مجوز برگزار شد.
بر اساس آرای واصله، ۸ منتخب قطعی و اعضای اصلی شورای راهبری مجمع رصتا به ترتیب میزان آرا عبارتند از: مهدی شاملو(مدیر رسانه آنتن)، لیلا آمره(مدیر رسانه هابینا)، آرش دارابیان(مدیر رسانه اپیزود)، امیر رضاخانیان(مدیر رسانه گپ فیلم)، محمدعلی طهرانچی(مدیر رسانه بادصبا)، فرزاد آذریپور(مدیر رسانه هاشور)، سامان مرادحسینی(مدیر رسانه روستا تیوی) و امیرحسین حیدری (مدیر رسانه تماشاخونه).
همچنین سیدامین موسوی از رسانه آپرا و مهران دهنمکی از رسانههای آریو و اسپرت پلاس به عنوان عضو علیالبدل در شورای راهبری مجمع رصتا انتخاب شدند.
سعید مقیسه، رئیس ساترا پیشتر از حضور نمایندگان اعضای شورای راهبری مجمع رصتا در شورای صدور مجوز تولید، شورای صدور مجوز انتشار، شورای حمایتهای محتوایی مانند توزیع بستههای محتوای سازمانی، شورای حمایتهای دولتی مانند توزیع بودجههای دولتی مانند تبصره ۶ و مانند آن، شورای صندوق تسهیلات، شورای حمایتهای اختصاصی ساترا مانند بهرهمندی از تسهیلات مجموعه آومیک، شورای داوری و میانجیگری برای رفع اختلافهای احتمالی بین مجوزگیرندگان یا عوامل تولید، شورای رسیدگی به تخلفات، شورای تدوین مقررات، شورای تنظیمگری دادهمحور و فناوری، شورای تعیین صلاحیت حرفهای، شورای رقابت ساترا، شورای نمایشگاه و جشنواره «رصتا»، شورای ارزیابی و رتبهبندی رسانهها، شورای سواد رسانه، شورای ممیزی بعد از انتشار و شورای نقشه بازار خبر داده بود.
۷۶ سکوی دارای مجوز از ساترا به عنوان کاندیدای عضو شورای راهبری مجمع رصتا ثبتنام کرده بودند که با انصراف ۲ سکو از سکوهای کاندیدای عضویت در شورای راهبری مجمع رصتا، انتخابات این مجمع ششم اردیبهشت با مشارکت ۱۶۵ سکوی دارای مجوز از ساترا برای انتخاب ۸ عضو اصلی و ۲ عضو علیالبدل شورای راهبری مجمع رصتا از میان ۷۴ کاندیدای قطعی برگزار شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|