|
در پاسخ به جنایت دوشنبه شب صهیونیستها مقاومت فلسطین در عملیات «ثأر الأحرار» بیش از 400 موشک به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کرد
موشک علیه کودککشها
* صهیونیستها دیروز هم غزه را بمباران کردند که در پی آن 7 نفر از جمله یک کودک به شهادت رسیدند/ * انتشار تصاویر فرار شهرکنشینان اشغالی از خانهها، ساحل دریا و مراکز شهرها به سوی پناهگاه
گروه بینالملل: نیروهای مقاومت فلسطین در عملیات «ثأر الأحرار» بیش از 300 موشک به تلافی ترور فرماندهان جهاد اسلامی به سمت سرزمینهای اشغالی فلسطین شلیک کردند. به دنبال حملات سهشنبه و چهارشنبه رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه، منابع خبری از آغاز حملات موشکی مقاومت فلسطین به شهرکهای صهیونیستنشین در منطقه «غلاف غزه» خبر دادند. همچنین منابع خبری رژیم صهیونیستی از حملات موشکی مقاومت غزه به قلب اراضی اشغالی خبر دادند. نیروهای مقاومت جهاد اسلامی بیش از 300 موشک و راکت در ساعات اولیه مقابله با تجاوز هوایی اسرائیل به بخشهایی از شهرکهای صهیونیستنشین شلیک کردند.
اما ماجرای درگیریهای اخیر به هفته قبل بازمیگردد. خضر عدنان، یکی از اسرای فلسطینی و از رهبران جهاد اسلامی فلسطین بعد از 86 روز اعتصاب غذا در یک زندان اسرائیل به شهادت رسید. بعد از شهادت عدنان نیروهای مقاومت چند عملیات علیه صهیونیستها انجام دادند. به دنبال آن نیروی هوایی اسرائیل ۲ روز قبل در یک عملیات ترور و جنایت آشکار به یکی از واحدهای مسکونی در غزه حمله کرد و 15 فلسطینی از جمله 3 نفر از فرماندهان جهاد اسلامی را به شهادت رساند.
طبق این گزارش، فرودگاه بنگوریون درتلآویو به دنبال حملات موشکی مقاومت فلسطین تعطیل شده است. برخی منابع نیز اعلام کردند ۳ فروند از موشکهای شلیکشده بر فراز شهر تلآویو رهگیری شدهاند. منابع خبری همچنین از به صدا درآمدن آژیرهای خطر در مناطق مختلف تلآویو خبر دادند. در همین حال یک منبع در گفتوگو با شبکه المیادین اعلام کرد این حملات موشکی در پاسخ به حمله بامداد سهشنبه صهیونیستها به نوار غزه انجام شده است. این منبع گفت که این حمله پاسخی به حملات صهیونیستها به مناطق مختلف نوار غزه است. طبق گفته این منبع، این حملات موشکی را اتاق عملیات مشترک گروههای مقاومت فلسطین انجام داده است. در پی حملات موشکی به شهرکهای صهیونیستنشین مجاور نوار غزه چند صهیونیست مجروح شدند. همزمان با این حملات گروه هکری «انانیموس سودان» هم از حمله سایبری به سامانههای گنبد آهنین خبر داد.
شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز روز گذشته گزارش داد مقاومت فلسطین طی ساعات گذشته حدود 100 موشک و راکت به سمت اراضی اشغالی پرتاب کرده است. در پی حملات موشکی مقاومت، ستاره داوود سرخ (سرویس اورژانس بیمارستانی رژیم صهیونیستی) در قدس اشغالی آمادهباش اعلام کرده است. همچنین شبکه اسکای نیوز در خبری فوری اعلام کرد مقاومت فلسطین چند راکت و موشک به سمت شهرکهای صهیونیستی منطقه غلاف غزه پرتاب کرد. اسکای نیوز همچنین از به صدا درآمدن آژیرهای خطر در این منطقه در پی این حملات موشکی خبر داده است. این حملات راکتی پس از آن آغاز شد که رژیم صهیونیستی طی 2 روز گذشته مناطق مختلف نوار غزه را هدف حملات خود قرار داد. منابع فلسطینی اعلام کردند حملات راکتی مقاومت فلسطین به «عسقلان» و «سدیروت» با دهها راکت ادامه دارد و حتی به «تلآویو» رسیده است. تصاویر منتشر شده نشان میدهد برخی مزارع کشاورزی اطراف تلآویو آتش گرفته و صهیونیستها درباره خسارات گسترده دیگر نگرانند. خبرنگار شبکه صهیونیستی «آی۲۴» نیز از شنیده شدن صدای انفجار بر فراز تلآویو و رهگیری راکتهای شلیکشده از غزه خبر داد. بسیاری از وزرای کابینه «بنیامین نتانیاهو» نظیر وزیر ارتباطات، همانند سایر شهرکنشینان به پناهگاهها فرار کردهاند.
* فرار دستهجمعی به سبک اشغالگران
رسانههای جهان در حال بازنشر تصاویری هستند که نشان میدهد ساکنان تلآویو و سایر شهرکنشینان اشغالی از خانهها، ساحل دریا و مراکز شهرها به سوی پناهگاه فرار میکنند. «داود شهاب»، از رهبران جنبش جهاد اسلامی در گفتوگو با شبکه «الجزیره» تصریح کرد: این پاسخ ما به جنایت ترور فرماندهان جهادی و در چارچوب مقابله با تجاوزات اشغالگران است. هماهنگی مقاومت فلسطین در پاسخ به جنایات رژیم اشغالگر، پیامی به آنهاست که بدانند در پیشبینی اهداف شکست خوردهاند. مسؤولیت تشدید تنشها، تنها برعهده دولت اشغالگر و ارتش آن است.
* نتانیاهوی مدعی: آمادهایم!
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی که روز گذشته جلسهای امنیتی را با برخی وزرای کابینه خود برگزار کرد، خطاب به شهرداران شهرکهای اشغالی مدعی شد: برای احتمال گسترش عملیات و انجام حملات قوی علیه غزه آماده هستیم! خبرنگار شبکه المیادین در این باره گزارش داد: راکتهای جدیدی از نوار غزه به سوی صهیونیستها شلیک شد و آژیرهای خطر در شهرکهای «سدیروت»، «شاعر هنگیف» و «عسقلان» به صدا درآمد. شبکه الجزیره نیز گزارش داد آژیرهای خطر در «اسدود»، حومه آن، «نتیفوت» و در بیش از ۳۰ کیلومتری مرز با غزه به صدا درآمد. تمام مناطق صهیونیستنشین از جنوب تلآویو تا مرز غزه تحت حملات راکتی مقاومت قرار دارد. شبکه صهیونیستی کان بعد از سراسری شدن حملات علیه اشغالگران، درباره پسلرزههای سیاسی و رسانهای این بحران اعلام کرد: پیشبینی میشود ۹ سفیر از کشورهای مختلف بزودی در یک زمان از پیش برنامهریزیشده وارد تلآویو شوند؛ آنها قصد دارند به اسرائیل تحت تشدیدات امنیتی بیایند؛ این فرصتی برای نشان دادن زندگی زیر آتش است.
* انتقام جنگندههای اسرائیلی از کودکان فلسطین
همزمان با تداوم حملات راکتی جناحهای مقاومت به سراسر سرزمینهای اشغالی، جنگندههای رژیم صهیونیستی حملاتی را علیه مناطقی از نوار غزه انجام دادند. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد در پی حملات ۲ روز گذشته رژیم صهیونیستی به غزه جمعا ۲۰ نفر شهید و ۴۲ نفر مجروح شدهاند. تصاویر بیمارستانهای فلسطینی نشان میدهد بیشتر قربانیان این حملات جنایتکارانه کودکان هستند. شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد یک راکت به خانهای در سدیروت اصابت کرده است. رسانههای عبری ساعتی بعد گزارش دادند بسیاری از راکتهای مقاومت به ساختمانها و اماکن شهری برخورد داشته است. «حازم قاسم» سخنگوی حماس در مصاحبه با اسپوتنیک هشدار داد حماس به جنایتهای اسرائیل در حق نوار غزه پاسخ خواهد داد و پاسخ یکپارچه خواهد بود. قاسم تصریح کرد: اشغالگر، جنایت گستردهای را مرتکب شد که به زنجیره جنایتهایش در حق مردم فلسطین افزوده میشود. مناطق غیرنظامی را در نوار غزه هدف قرار داد که منجر به شهید شدن چندین نفر شد که بیشترشان از کودکان و زنان و غیرنظامیان و برخی فرماندهان مقاومت بودند. وی افزود: اشغالگر اسرائیل همچون سابق با بیتوجهی به تمام میانجیگریهایی که برای آتشبس شده بود، عمل کرد. اسرائیل فلسطینیها را در تمام مناطق حضورشان چه در کرانه باختری و نوار غزه و قدس و در داخل اراضی اشغالی هدف قرار میدهد. هفته گذشته اسیر خضر عدنان به شهادت رسید و سپس ۳ نفر از اعضای گردانهای قسام در نابلس و طولکرم و یکی از جوانان فلسطینی در داخل خط سبز به شهادت رسیدند. قاسم عنوان داشت: جنایتهای اسرائیل نشان میدهد این رژیم تصمیم تشدید تجاوزات علیه مردم فلسطین را دارد. ما از زمان به قدرت رسیدن دولت نتانیاهو با حضور شخصیتهای تندرو هشدار داده بودیم آغازی برای تشدید تنش میدانی گسترده است و این چیزی است که در حال حاضر رخ میدهد.
سایت روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت هم گزارش داد در پیام رژیم صهیونیستی به حماس تاکید شده در عملیات نظامی شامگاه گذشته ارتش این رژیم علیه نوار غزه موسوم به «پیکان محافظ» این جنبش هدف نبوده است. سایت روزنامه آحارانوت اعلام کرد در ادامه این پیام آمده است در این عملیات جنبش جهاد اسلامی هدف قرار داشته و حماس هدف نبوده و در تیررس قرار نداشته و اسرائیل آن را بخشی از دور فعلی حملات نمیداند. همچنین یک مقام سیاسی اسرائیل دیروز تایید کرد هدف عملیات ترور در نوار غزه، جهاد اسلامی بود، نه حماس. وی پس از جلسه ارزیابی که توسط بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل برگزار شد، گفت: ما در تلاشیم حماس را خنثی کنیم و از تشدید تنش جلوگیری کنیم و برنامههای تهاجمی و بانک وسیعی از اهداف داریم که در صورت نیاز مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این مقام اسرائیلی در ادامه گفت: پیامهای محرمانه و علنی را از طریق میانجیها به حماس انتقال دادیم اما تضمین عدم مشارکت حماس در این دوره غیرممکن است و نهاد امنیتی نیز برای آن آماده است. اتاق مشترک جناحهای مقاومت فلسطین در بیانیهای اعلام کرد: «به یاری و قدرت خداوند متعال، اتاق مشترک جناحهای مقاومت فلسطین، اجرای عملیات «انتقام آزادگان» را که مشتمل بر حمله موشکی گسترده با صدها موشک به سایتها، شهرکها و اهداف دشمن بود، اعلام میکند. اتاق مشترک جناحهای مقاومت فلسطین با اعلام این عملیات قهرمانانه مصادف با سالگرد نبرد جاودانه «سیف القدس» مؤید این مطلب است: مقاومت برای همه گزینهها آماده است و اگر اشغالگر بر تجاوزات و استکبار خود پافشاری کند، روزهای سیاهی در انتظار آن است.
* شهادت 7 فلسطینی در حملات به غزه
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در آخرین بهروزرسانی از شهدا و مجروحان حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه اعلام کرد از آغاز حملات دیروز جنگندههای اسرائیلی به نوار غزه 7 فلسطینی به شهادت رسیده و دهها نفر زخمی شدهاند. بر این اساس شمار شهدای حملات ۲ روزه دشمن صهیونیستی به نوار غزه به 21 نفر رسیده که 5 نفر از شهدا کودک هستند. در این حملات تاکنون بیش از 64 نفر نیز زخمی شدهاند. یکی از شهدا «لیان مدوخ» کودک 10 ساله فلسطینی است که در حمله جنگندههای متجاوز اسرائیلی به شهر غزه به شهادت رسید.
***
تحولات عملیات ثأر الأحرار
- وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دستور داد دایره اضطراری اطراف نوار غزه تا 80 کیلومتر افزایش یابد.
- سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل گزارش داد: بیش از 300 موشک از غزه به سمت اسرائیل شلیک شد.
- ارتش اسرائیل اعلام کرد در عرض ۲ ساعت 40 موشک به سمت سدیروت و مرز غزه، 20 موشک به سمت عسقلان و اشدود و 3 موشک به سمت تلآویو شلیک شده است.
- تصاویر هراس وزیر حملونقل دولت نتانیاهو و رفتن به پناهگاه اشدود در شبکه مجازی بازتاب بسیار زیادی داشته است.
- بن غفیر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در سخنانی فاشیستی گفت: حالا وقت ترورها فرا رسیده است!
- بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی، به دنبال شلیک «یک موشک سنگین» از نوار غزه، سامانه پدافندی «فلاخن داوود» برای نخستین بار عصر دیروز فعال شد.
- وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد در پی حملات ۲ روز گذشته رژیم صهیونیستی به غزه بیش از 20 نفر شهید و 65 تن زخمی شدند.
ارسال به دوستان
این معادله برعکس است
اسدالله رمضانزاده: اخیرا آقای حسن روحانی، رئیسجمهور سابق در یادداشتی در وبسایت رسمی خود مدعی شده است:
«عمیقا باور دارم ما را گریزی از گفتوگوی انتقادی نیست، گریزی از بازخوانی تاریخ رفته، گریزی از بیطرفی مسؤولانه، چرا که فرصتها برای ایران، برای توسعه ایران، برای احیای آینده و برای بازسازی رؤیایی ایرانی، محدود است و کوتاه».
بدیهی است کسی در گفتوگوی انتقادی سازنده و شکلگیری نوعی دیالوگ نتیجهبخش میان طرفهای گوناگون که ثمره آن تحقق منافع عمومی و ملی کشور و نظام باشد شبههای وارد نمیکند. با این حال بهتر است آقای روحانی به این سوال مهم پاسخ دهند: حدود و ثغور مفهومی و مصداقی این گفتوگو که ایشان قویا بر آن تاکید دارند چیست؟ اگر منظور آقای روحانی از گفتوگوی انتقادی، استفاده از الفاظ «بیشناسنامه»،«بزدل»، «بیسواد» و «بزغاله» در قبال دیگران است، باید به ایشان گفت آن دوران سیاه سپری شده است! آقای روحانی در طول دوران ریاستجمهوری خود، بارها به صورت مصداقی و عملیاتی، منظور خود از گفتوگوی انتقادی و تبادلنظر محترمانه را به مخالفان رویکرد اقتصادی و سیاسی دولتهای یازدهم و دوازدهم تفهیم کردهاند!
از سوی دیگر، آقای روحانی تاکید کردهاند گریزی از بازخوانی تاریخ رفته نیست. این بهترین عبارتی است که ایشان در طول سالهای پس از دوران پرتلاطم و پرهزینه ریاستجمهوری خود به کار بردهاند. جهت نمونه، بهتر است به یکی از این موارد اشاره کنیم:
در روزهای منتهی به انعقاد توافق هستهای میان ایران و اعضای 1+5، سوال مهمی ذهن منتقدان رویکرد دولت گذشته در مذاکرات هستهای را نسبت به خود مشغول کرد. این سوال مهم، مربوط به طول عمر برجام و امکان خروج دولت بعدی آمریکا (دولتی که پس از اوباما بر سر کار میآمد) در قبال این توافق بود. رسانههای آمریکایی و اروپایی متفقالقول بودند دولت بعدی آمریکا اگر با اصل توافق یا اجزای آن مخالف باشد، قدرت خروج از توافق و بازگرداندن تحریمهای یکجانبه ضد ایرانی را خواهد داشت و با توجه به اتصال زیرساختهای اقتصادی آمریکا و اروپا، دیگر کشورها نیز اجبارا از این مساله تبعیت خواهند کرد. در مقابل، مسؤولان تیم مذاکرهکننده هستهای و شخص رئیسجمهور سابق مدعی بودند اساسا امکان خروج آمریکا از توافق هستهای وجود ندارد! آنها (اعضای دولت یازدهم و دوازدهم) نگرانیها و دغدغههای مطرح شده در این باره را نشاندهنده پیوند منتقدان برجام و صهیونیستها(!) دانسته و به آنها انگ عدم آشنایی با عالم دیپلماسی و جهان واقعی میزدند!
در نهایت، سال 2018 میلادی، دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا با یک امضای ساده، از توافقی که قرار بود شورای امنیت سازمان ملل متحد مثل یک کوه محکم پشت آن بایستد خارج شد و علاوه بر تحریمهای یکجانبه قبلی، تحریمهای گستردهتر دیگری را نیز در عرصههای دارویی و اقلام ضروری علیه کشورمان وضع و اجرایی کرد! در نتیجه، سیاست خارجی و اقتصادیای که دولت سابق بر مبنای اصالت و موضوعیت برجام ساخته بود، با یک امضای ساده بر هم ریخت و ابراز تاسف دبیرکل سازمان ملل متحد نیز نتوانست آثار و تبعات این سوءمحاسبه خطرناک و پرهزینه را جبران کند!
این تنها یک واقعه تاریخی بود که گریزی از بازخوانی آن نیست، زیرا آثار و تبعات بزرگنمایی فوق تصور رئیسجمهور سابق در قبال وزن و ماهیت توافق هستهای سال 2015 را تا امروز شهروندان بر سر سفره خود مشاهده میکنند! اگر بازخوانی گذشته، منتج به ترسیم یک آینده روشن و به دور از تکرار خطاهای پرهزینه قبلی باشد، قطعا باید از مواضع اخیر آقای روحانی استقبال کرد و آن را نشانه اصلاح رویکرد نادرست ایشان در طول ۸ سال حضور در مسند ریاستجمهوری دانست اما مواضع هفتههای اخیر رئیسجمهور سابق و اطرافیانش نشان میدهد آنها به جای بازخوانی گذشته و عبرتگیری از آن، در صدد بازیابی و بازآفرینی همان نگاه و خطای وحشتناکی هستند که اقتصاد کشور و معیشت عمومی را تحت تاثیر آثار سوء خود قرار داد. بهتر است آقای روحانی و همراهان ایشان واقف باشند بازخوانی تاریخ رفته و شکلگیری گفتوگوی انتقادی، مطالبه آنها از مردم و نظام نیست، بلکه مطالبه مردم و نظام
از آنهاست!
این معادله برعکس است آقای روحانی!
ارسال به دوستان
3 میلیون نفر در بریتانیا برای گرسنه نماندن به بانک غذا وابستهاند
فخرفروشی چارلز به فقر مردمش
با وجود سایه سنگین سانسور که دستگاه سلطنتی در روزهای اخیر بر مطبوعات و رسانههای بریتانیا تحمیل کرده، هنوز هم پیدا میشوند جریدههای پرمخاطبی در جزیره که حقایق تاریک تاجگذاری چند صد میلیون دلاری چارلز سوم را فریاد کنند.
پرتیراژترین روزنامه خیابانی بریتانیا و جهان در جدیدترین نقد خود برگزاری مراسم مجلل تاجگذاری خاندان ویندسور در ابتدای هفته جاری را که دست کم صد میلیون پوند هزینه مستقیم روی دست مالیاتدهندگان انگلیسی گذاشت وحشتناکترین نمایش شکاف طبقاتی در کشوری دانست که میلیونها نفر از مردمش با فقر دستوپنجه نرم میکنند و حتی در تامین مواد غذایی خود دچار بحران هستند. این مصداق عینی فخرفروشی طبقه اشراف انگلیسی به جامعه رو به گسترش فقرای این کشور است.
روزنامه «بیگ ایشو» (مساله بزرگ) که از سال 1991 توسط جان برد و گوردون رادیک منتشر میشود به عنوان یک روزنامه خیابانی شناخته میشود، یعنی نشریهای که توسط افراد بیخانمان و در خیابانها به فروش میرسد و طبیعتا بیشتر به مسائل مربوط به فقرا و بیخانمانها میپردازد.
در گزارش تازه این نشریه آمده است: «فقر در بریتانیا ریشه عمیقی دارد و میلیونها خانواده در سراسر کشور با مشکلات مالی مبارزه میکنند. بسیاری دیگر به زیر خط فقر کشیده شدهاند و بحران هزینههای زندگی بیشترین ضربه را به خانوادههای کمدرآمد وارد کرده است. بر اساس آمار رسمی دولت، 4.147 میلیون نفر در انگلستان در سال ۲۰۲۲ در فقر زندگی میکردند؛ یعنی یک نفر از هر ۵ نفر و 2.4 میلیون کودک». لازم به ذکر است جمعیت انگلستان ۷۵ میلیون نفر است.
به نوشته این روزنامه، آمار مزبور در حال حاضر به خاطر تورم شدید در بریتانیا بدتر هم شده است. این در حالی است که بسیاری از افراد در تقلا برای تامین حداقل معاش برای زنده ماندن به بانکهای غذایی وابسته هستند. نشانه ریشهدار بودن فقر در انگلیس و توابعش مثل اسکاتلند و ولز این است که طی ۳ دهه نرخ فقر ثابت مانده است. بر این اساس بیشترین نرخ فقر در انگلستان، کودکان را رنج میدهد. عجیب آنکه بیش از نیمی از افراد فقیر در خانوادههایی زندگی میکردند که حداقل یک بزرگسال در آن شاغل است (۵۴ درصد) و بیش از دوسوم کودکان فقیر در یک خانواده کارگر زندگی میکنند (۷۱ درصد). بحران جاری هزینه زندگی به این معناست که ارقام فقر فعلی احتمالا بسیار بیشتر است و صدها هزار نفر دیگر را به فقر میکشاند.
تراسل تراست، یک نهاد خیریه غیردولتی در انگلستان است که نوعی بانک غذایی به شمار میرود و برای زنده ماندن فقرا در این کشور فعالیت میکند. به گزارش این نهاد، طی سال گذشته تعداد بیسابقه 2.986.203 نفر برای نجات از گرسنگی به بانک غذایی تراسل تراست مراجعه کردهاند. تعداد مردمی که توانایی خرید غذا نداشته و بدون مراجعه به بانک غذا، گرسنه میمانند از سال 2017 تا 2023 افزایش چشمگیری داشته است. در حال حاضر بیشترین تعداد گرسنگان در شهر شفیلد انگلیس است.
بنیاد غذا در انگلیس ژانویه ۲۰۲۳ اعلام کرده بود در مجموع 3.9 میلیون بزرگسال در این کشور ناامنی غذایی را تجربه و حدود 2.3 میلیون بزرگسال، اعلام کردهاند برای یک روز کامل، غذا نخوردهاند چون نمیتوانستند غذا بخرند. بر اساس پیشبینیها، سال ۲۰۲۴ حدود ۸۰۰ هزار انگلیسی در فقر مطلق فرو خواهند رفت.
روزنامه بیگ ایشو در ریشهیابی این وضع مینویسد: «با وجود اینکه رویدادهایی همچون بیکاری و بیماری منجر به فقر میشود اما دلیل اصلی فقر در انگلیس، مسائل ساختاری و سیستمی است و چرخهای ایجاد شده که مردم را در سختی و گرفتاری نگه میدارد».
اداره امور بودجه بریتانیا هم پیشبینی کرده است استانداردهای زندگی در انگلستان در سال مالی ۲۰۲4-۲۰۲3، به میزان 7.5 درصد کاهش خواهد یافت که رکوردی بیسابقه خواهد بود و افزایش مزایا، کفاف هزینههای زندگی را نخواهد داد و در نتیجه مردم برای تهیه غذا، گرم کردن خانه و پرداخت کرایه، با مشکل مواجه خواهند شد. همچنین پیشبینی شده است سوءتغذیه ناشی از فقر و به خطر افتادن سلامت جسمی و روانی مردم، تا سال ۲۰۵۰ سالانه 2.9 میلیارد پوند برای سازمان خدمات بهداشت ملی (NHS) هزینه ایجاد خواهد کرد.
در نتیجه این فقر فزاینده، اعتیاد و بیماری بیداد کرده و امید به زندگی مردم مناطق محروم جزیره به کمترین میزان از سال ۲۰۱۱ رسیده است. این روزنامه همچنین فاش میکند فقر بیش از مردان گریبان زنان انگلیسی را گرفته است، چراکه در کشور پادشاهی بریتانیا حدود ۳ میلیون زن در مشاغل کمدرآمد حضور دارند که این عدد برای مردان، تنها 1.9 میلیون نفر است.
ارسال به دوستان
پیروزی مجدد برای محور مقاومت
سیدمصطفی خوشچشم: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، مهر تأییدی بر پیروزی محور مقاومت در مقابله با یکی از مخوفترین توطئههای مشترک آمریکا و شرکای منطقهای این کشور در طول یک دهه گذشته بود و بار دیگر پیروزی محور مقاومت به رهبری ایران را به وضوح به نمایش گذاشت.
1- بعد از اینکه به دلیل ضعف آمریکا در منطقه و عدم اعتماد عربستان و شرکای عرب این کشور نسبت به آمریکا، بالاخره عربستان متقاعد شد جهان در حال تغییر است و ایران یکی از بازیگران اصلی منطقه و جهان آینده خواهد بود و در نظم نوین جهانی در کنار چین، روسیه، هند و برزیل جایگاه ویژهای در تعیین معادلات آینده در منطقه و جهان خواهد داشت، سعودیها تمایل به کنار گذاشتن اختلافات با جمهوری اسلامی نشان دادند.
ریاض به این باور رسید که باید در حوزه منطقهای مواضع سرسختانه و مخالف خود با ایران را کنار بگذارد و به سوی حل و فصل مشکلات خود با ایران حرکت کند. اگر چه گام اول بهبود روابط ایران و عربستان، در راستای ارتقای روابط دوجانبه بویژه در حوزههای اقتصادی و سرمایهگذاری خواهد بود اما در عین حال عربستان به دلایل متعدد به دنبال این است که مشکلات امنیتی منطقهای خود را در این چارچوب پیگیری کند و به یک حل و فصل برسد چرا که حاکمان ریاض به وضوح به چشم میبینند ایران توانسته بر نیروها و هژمونی (سلطهطلبی) آمریکا در منطقه فائق بیاید، در حدی که حضور آمریکاییها در منطقه بسیار کمرنگ شد و در قبال تمام تقاضاهای عربستان از رئیسجمهور قبلی آمریکا یعنی دونالد ترامپ درباره کمک برای هجمه و حمله نظامی به ایران، پاسخهای متعدد منفی حتی از جانب ترامپ گرفت؛ حال عربستانیها به وضوح دریافتهاند آمریکا توان اقدامات خصمانه را در مقابل محور مقاومت و ایران در حدی که آنها انتظار دارند، ندارد و از آنجا که گزینه دیگری در مقابل عربستان باقی نمانده بود بنابراین به این سمت رفتند که مشکلات خود با ایران را حل کنند. این موضوع مورد استقبال ایران هم هست، چرا که جمهوری اسلامی همواره باور داشته کشورهای منطقه باید مشکلات خود را از طریق گفتوگو حل کنند و از دیرباز هم ایران به دنبال چنین فرمولی بود، بویژه در دوران آقای رئیسی که به منظور افزایش تجارت خارجی، به دنبال تنشزدایی با عربستان است.
2- یکی از موارد مطروحه در این بین، مساله سوریه است که شاید بسیار فیصلهیافتهتر از باقی موارد بود. یک دهه پیش تروریستهایی از 84 کشور در گروهبندیها، هیبتها و اشکال متفاوت به سوریه آمدند و در حقیقت سعی کردند محور مقاومت را زمینگیر و نظام سوریه را ساقط کنند ولی شکست خوردند و با وضعیتی که در ترکیه هم مشاهده میکنیم، آخرین باقیماندههای گروههای تروریستی در ادلب هم بیپناه شدهاند و برخی از آنها حتی به سرزمینهای دیگر منتقل شدند، لذا بسیار مشخص بوده و هست که محور مقاومت که قبلا به یک پیروزی تمامعیار در مبارزه با تروریسم در سوریه دستیافته بود، حال این پیروزی را تثبیت شده میبیند و در حقیقت سوریه به دلیل حمایتهای همهجانبه ایران، با دستی برتر در گفتوگوها با عربستان و اتحادیه عرب شرکت کرد.
3- با آنکه اتحادیه عرب تا همین چندی پیش فشار میآورد که سعی کند سوریها را از ایران دور کند اما به خاطر روابط بسیار نزدیک ایران و سوریه و به دلیل برتری حاصله در جنگ علیه تروریسم که مرهون حمایتهای همهجانبه ایران و دیگر گروههای محور مقاومت از دمشق بود، اتحادیه عرب بویژه عربستان در نهایت متوجه شدند گزینه دیگری برای آنها باقی نمانده و در چارچوب حل و فصل مسائل با ایران باید متحدان ایران را هم با موضعی برابر شناسایی کنند؛ بر این اساس عربستانیها سرعت و عجله بسیار زیادی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب داشتند و بخش عمدهای از کشورهای عربی هم در همین مسیر پا گذاشتند.
این مساله به وضوح نشان میدهد جایگاه ایران و محور مقاومت در معادلات منطقهای بسیار ارتقا یافته و قطعا این مساله در چشمانداز کوتاه و میانمدت میتواند در مقابله با رژیم صهیونیستی نیز معنا و مفهوم خاصی پیدا کند چرا که اساسا حل و فصل مسائل منطقهای بین کشورهای مسلمان، خلاف خواستههای اسرائیل است و دکترین امنیتی اسرائیل و طرح مشترک اسرائیل و آمریکا برای مهار ایران را دچار چالشهای بسیار جدی کرده است.
در وضعیت فعلی که اسرائیل در بدترین و ضعیفترین موقعیت قرار دارد بار دیگر جهان اسلام به این سمت میرود که روی مساله اصلی خود یعنی فلسطین متمرکز شود و رژیم صهیونیستی را به شدت به عقب رانده و بخشهای عمدهای از این طرح توطئه را خنثیسازی کند؛ انشاءالله.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با راضیه تجار، نویسنده کتاب «ماه بالانشین» درباره زندگی شهید حجتالاسلام عباس شیرازی
زیر نور ماه
این کتاب در نمایشگاه کتاب رونمایی میشود
محمد علی میرزایی: امروز دومین روزی است که سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میزبان علاقهمندان کتاب است؛ علاقهمندانی که از سرتاسر کشور خود را به مهمترین فستیوال کتاب کشور رساندهاند. امسال نمایشگاه فیزیکی در مصلای امام خمینی تهران و حضور بیش از یکهزار و ۵۰۰ ناشر برگزار میشود و برای دومین بار همزمان با نمایشگاه فیزیکی، به صورت مجازی نیز یک هزار و ۲۰۰ ناشر کتابهای خود را در سایت ketab. ir ارائه خواهند کرد. در مجموع نزدیک 3 هزار ناشر داخلی و خارجی در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارند.
امسال کشور تاجیکستان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است که در روزهای آتی نیز بناست وزیر فرهنگ این کشور در تهران حاضر شود. ساعت کار نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۰ تا ۲۰ در مصلای تهران است و نمایشگاه تا ۳۰ اردیبهشت برپاست. نمایشگاه مجازی کتاب نیز ۲۴ ساعته پذیرای علاقهمندان کتاب و کتابخوانی است. چندی پیش، مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح درباره نحوه حضور این انتشارات در نمایشگاه کتاب تهران گفته بود: انتشارات روایت فتح ۳ کتاب جدید، ۱۸ کتاب چاپ اول منتشر شده در سال ۱۴۰۱ و جمعاً بیش از ۳۰۰ عنوان از کتابهای خود را در این رویداد بزرگ فرهنگی عرضه میکند. وی همچنین خبر داده بود کتاب «ماه بالانشین» به قلم «راضیه تجار» زندگی شهید حجتالاسلام عباس شیرازی به زبان همسر در نمایشگاه کتاب رونمایی خواهد شد. به همین بهانه با راضیه تجار، نویسنده کتاب «ماه بالانشین» گفتوگویی داشتیم. تجار درباره نگارش این کتاب گفت: از مجموعه روایت فتح تماس گرفتند و گفتند خانواده شهید شیرازی درخواست نگارش زندگینامه ایشان را از بنده داشتند. پسر برادر شهید با من صحبت کرد و گفت بیشتر آثار بنده را مطالعه کردهاند و تمایل دارند این کار را بنویسم. بالافاصله کار مصاحبهها آغاز شد که زحمت این کار بر عهده یکی از عوامل روابط عمومی بنیاد روایت فتح بود. از تخلیم برای نوشتن کتاب استفاده کاربردی کردم، البته این تخیل باعث تحریف نشد. کار را باید مخاطب بخواند و بعد تحلیل و نظرات خود را بیان کند. اگر نشستی در آینده برگزار شود، حتما از آنها نظراتشان را خواهیم پرسید اما مسالهای که برای من نویسنده مهم است، این است که وقتی خودم جذب یک کار میشوم، در نتیجه معتقدم مخاطب هم با آن اثر همزادپنداری خواهد کرد.
تجار با اشاره به عنوان کتاب افزود: بازیهای زبانی با ماه و تصویر داشتم، نشانهای از شهید در ذهنم است؛ قطعا شهدا در مسیری که انتخاب کردند و سیری که در زندگی مادی داشتند، به نوعی رفتهرفته یک عروج در آنها دیده میشود. شناخت بنده از شهید بزرگوار، جدا از اطلاعاتی که همسرشان به من دادند، مصاحبه با برخی نزدیکان ایشان بود که بیشتر حالت تعریف و صفتهای این شهید بزرگوار بود. اطلاعات بنده تا اندازهای کم بود و سعی کردم برداشتهایی داشته باشم که این برداشتها نزدیک به شخصیت این شهید بزرگوار باشد. تلاش کردم با استفاده از واژگان مناسب تصویری درخور و شایسته از شهید شیرازی به مخاطب منتقل کنم که امیدوارم مقبول خانواده و مخاطبان قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: آرزو میکنم نمایشگاه کتاب امسال پربارتر از سالهای گذشته باشد. امیدوارم به گونهای باشد که آبرومندانه و با استقبال پرشور مخاطبان و اهالی رسانه برگزار شود؛ اگرچه برای جماعت دانشجویان و دانشآموزان به دلیل گرانی کتاب تا اندازهای دشوار است ولی امیدوارم با اختصاص یارانههای کتاب رضایت نسبی در این اقشار به وجود آید. اینکه امسال کشور تاجیکستان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب است را باید به فال نیک گرفت و اتفاق جالبی است. این کشور را با پیشینهای که داشته، دوست دارم و امیدوارم روزی شرایط مهیا شود تا به این کشور سفر کنم. هر سال از برگزاری نمایشگاه کتاب، جلوهای جذاب داشته و خاطرات ارزشمندی را بر جا گذاشته است. هر سال با عناوین خاصی مواجه شدیم؛ فضای نمایشگاه و قدم زدن در بین غرفهها احساس آرامش به انسان منتقل میکند. خودم هیچ وقت تمایل ندارم زمان خود را در نمایشگاه صرف گاز زدن ساندویچ در چمنهای نمایشگاه کنم!
در ادامه بخشهایی از کتاب زندگینامه شهید حجتالاسلام عباس شیرازی را آوردهایم.
«به سال ۱۳۲۳ در روستای گلناباد از توابع رفسنجان نخستین فرزند پسر در خانواده اسدالله شیرازی متولد شد و نام او را عباس گذاشتند. شغل پدر خانواده ابتدا کشاورزی بود اما بعدها مباشر روستای کشکوئیه شد. یک بار شهید بهشتی به او گفته بود: «شما با تربیت فرزندی مثل آقا شیخ عباس، به گردن انقلاب حق دارید. شما انسان بزرگی را تربیت کردید و تحویل حوزه علمیه دادید».
حاج اسدالله پاسخ داده بود: «دستهای من پینه بسته است. من در کودکی پدرم را از دست دادم و چون فرزند بزرگ خانواده بودم، نانآور خانه هم شدم و سرپرستی 2 برادر و 2 خواهر خود را به عهده گرفتم. از 8 سالگی کار و تلاش کردم، چکش زدم، مسگری کردم، پیلهوری کردم، به روستاها رفتم و کار کردم تا توانستم فرزندم را از راه کسب حلال تربیت و بزرگ کنم. اگر فرزندان صالحی نصیبم شده، از برکت آن کسب حلال است».
عباس 6 سال بیشتر نداشت که خانواده مجبور شد برای فرستادن او به مدرسه از روستای گلناباد به کشکوئیه کوچ کند.
کشکوئیه روستایی است در 40 کیلومتری شهر رفسنجان که اکثر اهالی آن از گذشته به کاشت و پرورش پسته مشغول بودهاند.
مادر عباس که سیده بود، به دلیل ماجرای شگفتی که در کودکی برایش پیش آمد، لقب «بیبی تنوری» گرفت.
پدرش، اسدالله شیرازی از همان سالها که عباس در روستای کشکوئیه دروس دوران ابتدایی را میگذراند، فعالیتهای اجتماعی و مذهبی خود را گسترش داد و خانه آنها در کشکوئیه محل آمد و شد روحانیون و بزرگان شد. همهساله در دهه اول ماه محرم در خانهشان روضهخوانی برپا بود و هیاتهای سینهزنی در روز عاشورا میهمان منزلشان بودند.
شیخعلی شیرازی برادر شهید میگوید: «کسانی که از شهر برای رسیدگی به کارهای مردم روستا میآمدند، معمولاً به منزل ما مراجعه میکردند و چند روزی را آنجا میهمان میشدند و کارهای مردم را در خانه پدر انجام میدادند و خلاصه این خانه از هر جهت محل مراجعه بود. آیتالله جنتی، آیتالله خزعلی، آقای فاضل هرندی و برخی بزرگان، عموماً منزل ابوی بودند».
عباس تحصیلات خود را تا سال چهارم قدیم در کشکوئیه گذراند و برای ادامه تحصیل روانه رفسنجان شد و با اقامت در خانه پدربزرگ، 3 سال دیگر به مدرسه رفت و سرانجام سال ۱۳۳۷ با تصمیمی راسخ به شهر قم عزیمت کرد و در مدرسه حجتیه و سپس مدرسه خان دروس سطح خود را آغاز کرد.
پدرش میگوید: «آن زمان قدرت مالی زیادی نداشتم. ماهانه مبلغ ناچیزی از من میگرفت و با همان خرج اندک به صورت شبانهروزی درس میخواند و زندگی را هم میگذراند».
علاقه، پشتکار، هوش و استعداد ذاتیاش موجب شد دروس سطح را خیلی زود به پایان برساند و در محضر استادان بزرگ، دروس خارج را آغاز کند.
او در همنشینی با علمای اعلام و آیات عظام نه تنها مراتب بالای علوم حوزوی را به سرعت طی کرد، بلکه جایگاهی ویژه در میان بزرگان حوزه به دست آورد و همزمان با تحصیل، به تدریس نیز همت گماشت. ذکاوت، کنجکاوی و مهارت او در سخنوری و تبلیغ، زبانزد بود و تحسین اساتیدش را برمیانگیخت. آقا شیخ عباس شیرازی، طلبه ناآرام، با شعلهور شدن قیام خونین 15 خرداد به رهبری حضرت امام خمینی(ره) فعالانه در صحنه مبارزات حاضر شد و در حمایت از رهبر قیام، سخنرانیهای پرشوری ایراد کرد. او درس منبر و فن بیان را در محضر آیتالله خزعلی گذرانده بود و به قول اکثر همدرسانش بهترین مبلغ دینی آن دوره حوزه علمیه بود. وقتی شور و هیجان مردمی را که پای منبرش بودند دید، تصمیم خود را گرفت و راه آینده خویش را انتخاب کرد؛ او میخواست مبلغ دین شود. پدرش میگوید: «من ابتدا مانع میشدم که شیخ عباس دنبال تبلیغ برود. دلیلش هم این بود که میخواستم پختهتر شود. معتقد بودم یک روحانی مبلغ و یک سخنران وقتی به جایی میرود، باید بتواند پاسخگوی سؤالات و مسائل مردم هم باشد». شیخ عباس از آنجا که خیلی مقید بود در هر کاری رضایت والدین را کسب کند، درباره این کار نیز از پدر اجازه خواست تا اگر او صلاح میداند منبر برود.
وقتی پدر او را از سخنرانی نهی کرد، خیلی ناراحت بود و افسوس میخورد، چون واقعاً نمیخواست خلاف نظر پدر عمل کند. تصمیمگیری برای او دشوار بود و نمیدانست چه کند تا اینکه چند نفر از آقایان علما واسطه شدند تا از پدر اجازهاش را بگیرند. آیتالله جنتی با پدرش صحبت کرده و گفته بود اگر فلانی ملا بشود ولی نتواند سخنرانی کند، به درد نمیخورد. باید در کنار درس و بحث، منبر هم باشد. خلاصه او را راضی کردند. شیخ عباس از این موضوع خیلی خوشحال شد و از آن پس در کنار درس، کار منبر را هم دنبال کرد. فعالیتهای شیخ عباس، فقط محدود به سخنوری و تبلیغ شفاهی نبود. او اندکاندک عرصههای دیگر تبلیغ، نظیر نوشتن مطالب روشنگرانه و تکثیر و توزیع سخنان امام خمینی(ره) را نیز سرلوحه کار خود قرار داد. مخصوصاً بعد از تبعید حضرت امام در شهرهای مختلف، با انواع نامهای مستعار منبر را میرفت و از طریق تکثیر و توزیع سخنرانیهای امام (ره) برای آگاهی مردم تلاش میکرد. در یکی از سخنرانیهای حضرت امام(ره) با اینکه جو حساس بود و خیلیها احتیاط میکردند، او ضبط صوت بزرگی با خودش به مجلس برده بود و بعد از ضبط سخنان امام (ره) با خونسردی و خیلی عادی آن را از آنجا خارج کرده بود. بعدها نوار سخنرانی را تکثیر کرد و در اختیار بقیه دوستان مبارزش قرار داد. شهید حجتالاسلام شیخعباس شیرازی، فرمانده «تبلیغات جبهه و جنگ» هجدهم خرداد ۱۳۶۴ به شهادت رسید.
ارسال به دوستان
تجارت ایران با کشورهای همسایه فروردین امسال به 3.5 میلیارد دلار رسید
رونق صادرات به کشورهای همسایه
گروه اقتصادی: توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم محسوب میشود و در طول سال گذشته نیز سفرهای مختلفی از سوی دولت به این کشورها انجام شد. یکی از مسیرهای خنثیسازی تحریمها نیز همین توسعه تجارت با کشورهای منطقه به عنوان بازاری از محصولات و خدمات گسترده است. سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: فروردین امسال 7 میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۳ میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار، بین ایران و ۱۵ کشور همسایه تبادل شد که در این میان صادرات نسبت به فروردین سال گذشته 7 درصد افزایش داشته است.
به گزارش «وطن امروز»، سیدروحالله لطیفی اظهار داشت: فروردین امسال ۷ میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۳میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار، بین ایران و ۱۵ کشور همسایه مبادله شد که نسبت به فروردین سال قبل ۲۶ درصد در وزن و 11.5 درصد در ارزش با رشد همراه بوده، واردات از کشورهای همسایه در این ماه نیز رشد 17.4 درصدی و صادرات نیز رشد 7.4 درصدی داشته است.
سخنگوی کمیسیون روابط بینالملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران درباره تجارت غیرنفتی کشور با همسایگان در فروردینماه اظهار داشت: در نخستین ماه امسال، 10 میلیون و ۴۷۱ هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیارد و ۶۴۵ میلیون دلار صادر شده که ۵۵ درصد وزن و ۵۴ درصد ارزش کالاهای صادرشده به مقصد کشورهای همسایه بوده و یک میلیون و ۸۲۹ هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیارد و ۸۷ میلیون دلار نیز کالا به کشور وارد شده که ۶۸ درصد وزن و ۴۹ درصد ارزش کالاهای وارده نیز از کشورهای همسایه بوده است.
وی افزود: بر اساس آمارهای رسمی، تراز تجاری کشور در فروردینماه مثبت ۵۵۸ میلیون دلار را نشان میدهد که با صادرات ۵ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۲۸۳ تنی به ارزش یک میلیارد و ۹۷۹ میلیون و ۴۱۷ هزار و ۶۴۶ دلاری به کشورهای همسایه و واردات یک میلیون و ۲۳۵ هزار و ۸۸۰ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۵۱۶ میلیون و ۸۱۷ هزار و ۴۷۵ دلار از کشورهای همسایه و بیشینه بودن ۴۶۲ میلیون و ۶۰۰ هزار و ۱۷۱ دلاری صادرات نسبت به واردات از کشورهای همسایه، سهم مهمی در مثبت شدن تراز تجاری کشور در فروردینماه داشته است.
لطیفی درباره مقاصد صادراتی کالاهای غیرنفتی به کشورهای همسایه گفت: عراق با خرید ۶۰۹ میلیون دلار (رشد ۴۳درصدی)، ترکیه با ۵۵۰ میلیون دلار (رشد ۵۲ درصدی)، امارات با ۳۲۰ میلیون دلار (کاهش ۵۲ درصدی)، پاکستان با ۱۱۶ میلیون دلار (رشد ۴۱ درصدی)، افغانستان با ۱۱۵ میلیون دلار (رشد ۶ درصدی)، عمان با ۸۹,۴ میلیون دلار (رشد ۲۰ درصدی) و روسیه با ۶۰ میلیون دلار (رشد ۱۶۷ درصدی) به ترتیب ۷ مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی بین همسایگان بودند.
وی افزود: جمهوری آذربایجان با خرید ۳۳,۴ میلیون دلار (کاهش ۱۴ درصدی)، ارمنستان با ۳۲ میلیون دلار (رشد ۱۴۴ درصدی)، ترکمنستان با ۲۷ میلیون دلار (رشد ۳۲ درصدی)، قزاقستان با ۱۲,۵ میلیون دلار (رشد ۶۷ درصدی)، کویت با 9.3 میلیون دلار (کاهش ۳۰ درصدی)، قطر ۶ میلیون دلار (کاهش ۲۰ درصدی) و بحرین با ۱۹۶ هزار دلار (کاهش ۵۸ درصدی)، در رتبههای بعدی مقاصد کالاهای صادراتی ایران در بین همسایگان قرار داشتند.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت درباره میزان واردات کالا از کشورهای همسایه در فروردینماه توضیح داد: امارات با فروش یک میلیارد و ۹ میلیون دلار (رشد ۳۰ درصدی و سهم ۳۳ درصدی کل واردات کشور)، ترکیه با ۳۴۵ میلیون دلار (رشد ۲۶ درصدی)، روسیه با ۵۸.۵ میلیون دلار (کاهش ۴۶ درصدی)، پاکستان با 45.2 میلیون دلار (کاهش ۲۵ درصدی)، عمان با ۳۷ میلیون دلار (رشد یک درصدی)، عراق با 7.1 میلیون دلار (کاهش 30.5 درصدی) و آذربایجان با 3.6 میلیون دلار (رشد ۲۵ درصدی)، ۷ کشور نخست همسایه فروشنده کالاهای مورد نیاز کشورمان در فروردینماه بودند.
وی افزود: قطر با 3.5 میلیون دلار (رشد ۵۲۵ درصدی)، قزاقستان با ۳ میلیون دلار (کاهش ۸۳ درصدی)، ترکمنستان با 2.8 میلیون دلار (کاهش ۱۲درصدی)، ارمنستان با 1.6 میلیون دلار (رشد ۱۳۷ درصدی)، افغانستان با 1.4 میلیون دلار (رشد ۱۱درصدی) و کویت با ۱۵۱ هزار دلار (کاهش ۲۷ درصدی) در رتبههای بعدی فروش کالا به ایران از میان کشورهای همسایه در فروردینماه بودند.
وی تصریح کرد: در بین ۱۵ کشور همسایه، صرفا از عربستان و بحرین واردات انجام نشده و صادرات به عربستان نیز انجام نشده است.
* رشد 14.4 درصدی تجارت با همسایگان در سال۱۴۰۱
یکی از مهمترین عقبگردهای ایران در دهه 90، کاهش تجارت با کشورهای منطقه بویژه همسایگان استراتژیک بود. این اتفاق که حاصل سیاستگذاریهای اشتباه دولتهای یازدهم و دوازدهم بود، در سالهایی منجر به منفی شدن تراز تجاری ایران و در نتیجه کاهش ارزآوری کشور شد. با آغاز به کار دولت سیزدهم، یکی از وعدههای انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی، رشد تجارت و افزایش سهم صادرات غیرنفتی با کشورهای همسایه بود. رئیس دولت سیزدهم بر این موضوع تاکید داشت که توسعه تجارت با همسایگان و کشورهای منطقه اولویت سیاست خارجی دولت خواهد بود.
بر همین اساس از ابتدای فعالیت دولت فعلی تاکنون شاهد مذاکرات گسترده و بهار دیپلماسی اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه و منطقه برای توسعه سطح مناسبات هستیم. کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی معتقدند تجارت با همسایگان مزایای بسیاری دارد که از جمله میتوان به کوتاه بودن مسیر و صرفهجویی در هزینهها اشاره کرد. از سوی دیگر نزدیکی فرهنگی و اقتصادی کشورهای هممرز میتواند در تامین نیازهای بازارهای صادراتی و وارداتی کمککننده باشد و به همین دلیل است که رئیسجمهوری خواستار ایجاد دیپلماسی اقتصادی مناسب برای افزایش مبادلات با ۱۵ کشور هممرز با ایران شده است.
پارسال بیش از ۵۸ میلیارد و ۸۴۳ میلیون دلار کالا بین ایران و ۱۵ کشور همسایه تبادل شد که این میزان ۵۲ درصد از تجارت غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده و نسبت به سال ۱۴۰۰با رشد 14.4 درصدی همراه بوده است.
سال گذشته نزدیک به ۹۶ میلیون ۷۶۷ هزار و ۱۱۷ تن کالا به ارزش ۵۸ میلیارد و ۸۴۳ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۴۵۶ دلار بین ایران و ۱۵ کشور همسایه تبادل شد که سهم صادرات کالاهای ایرانی ۷۵ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۴۴۸ تن کالا به ارزش ۳۰ میلیارد و ۵۳۷ میلیون و ۴۰۶ هزار و ۶۵۹ دلار بود که نسبت به مدت مشابه بیش از ۱۹درصد رشد داشته است.
واردات از کشورهای همسایه نیز به ۲۱ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۶۶۹ تن کالا به ارزش ۲۸ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۷۹۳ هزار و ۷۹۷ دلار رسید که نسبت به مدت مشابه رشد ۱۰ درصدی داشته است.
***
تجارت بیش از 38 میلیارد دلاری غیرنفتی ایران و گروه بریکس
مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و اعضای گروه بریکس در سال مالی 23-2022 به 38.43 میلیارد دلار رسید که به معنای افزایش 14 درصدی نسبت به سال مالی گذشته است. اویل پرایس به نقل از آمارهای گمرکی ایران نوشت: مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و اعضای گروه بریکس شامل اقتصادهای نوظهور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در سال مالی 23-2022 به 38.43 میلیارد دلار رسیده که به معنای افزایش 14 درصدی نسبت به سال مالی گذشته است. چین همچنان بزرگترین شریک تجاری ایران در گروه بریکس است. حجم مبادلات این کشور 30.32 میلیارد دلار بوده که افزایش 37درصدی را نشان میدهد. پس از آن، هند با 4.99 میلیارد دلار مبادلات تجاری با ایران و افزایش 47 درصدی در حجم مبادلات در جایگاه دوم قرار دارد. روسیه با 2.32 میلیارد دلار، برزیل با 466.55 میلیون دلار و آفریقای جنوبی با 322.04 میلیون دلار در جایگاههای بعدی قرار دارند. این گزارش درست چند روز پس از آنکه تهران اعلام کرد مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی در سال مالی 23-2022 افزایش 2.24 درصدی ثبت کرده و به 1.2 میلیارد دلار رسیده است، منتشر شد. اویل پرایس در ادامه نوشت: با وجود فشار حداکثری تحریمها و فشار واشنگتن برای توقیف بیشتر نفتکشهای ایران، جمهوری اسلامی ایران توانسته است بر تحریمهای یکجانبه فائق آید و ظرفیت صنعتی خود را تقویت کند. گروه بریکس در ماههای اخیر شاهد افزایش تمایل کشورهای «Global South» برای کنار گذاشتن دلار آمریکا و سیستم مالی غرب است. «Global South» اصطلاحی است که برای کشورها و مناطق آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه به کار برده میشود. ایران به همراه 5 کشور عربی به صورت رسمی برای پیوستن به این اتحاد درخواست دادهاند. وزرای کشورهای عضو بریکس در هفته نخست ماه ژوئن در نشست سالانه این گروه درخواستهای عضویت در بریکس را بررسی خواهند کرد. سفیر آفریقای جنوبی ماه گذشته به بلومبرگ گفت: «ما هر روز درخواستهایی برای پیوستن دریافت میکنیم». گروه بریکس انتظار دارد از دولتهای گروه ۷ به لحاظ رشد اقتصادی پیشی بگیرد. پیشبینی میشود گروه ۷ تا سال 2028 تنها 27.8 درصد اقتصاد جهان را به خود اختصاص دهد و بریکس 35 درصد اقتصاد جهان را از آن خود کند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در ماه ژانویه اعلام کرد اعضای گروه بریکس برای ایجاد یک ارز مشترک در حال مذاکره هستند. رئیس جمهور برزیل نیز سیزدهم آوریل از کشورهای عضو بریکس و کشورهایی که به دنبال عضویت در این گروه هستند، درخواست کرد تا جایگزینی برای دلار در تجارت خارجیشان بیابند.
ارسال به دوستان
تجویز نسخه «توافق منطقهای» به جای برجام و توجیه زیادهخواهیهای آمریکا در جراید اصلاحطلب
ضد میهن!
گروه سیاسی: تبدیل رسانههای داخلی به تریبونی برای تکرار مواضع آمریکا در عرصه سیاست خارجی یک الگوی آشنا در میان اصلاحطلبان است.
به گزارش «وطن امروز» 5 سال از خروج یکجانبه دولت آمریکا از برجام میگذرد؛ خروجی که عملا به جوانمرگ شدن مهمترین توافق میان تهران و واشنگتن منتهی شد. روایتهای متعددی از این خروج و علل عدم برگشت آمریکا به آن به رغم روی کار آمدن دولت دموکرات بایدن منتشر شده است. با این حال آنچه در این 5 سال بارها به اثبات رسیده، بیاعتباری گزارههای سیاسی غربگرایان درباره تعامل یا آنچنان که خود میگویند، تنشزدایی با آمریکا بود؛ چه روزی که در تابستان94 ظریف خروج آمریکا از برجام را غیرممکن و در صورت وقوع بیاثر خواند، چه بهار 97 پس از خروج آمریکا که روحانی مدعی عدم همراهی اروپا با خروج آمریکا شد و در نهایت روایتهایی که در آستانه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا طرح میشد، از جمله اینکه دموکراتها بابت تعهد اخلاقی به برجام بازمیگردند. در این فضا اصلاحطلبان که همواره سفیدشویی آمریکا را به عنوان یک دستور کار سیاسی در صدر سیاستهای رسانهایشان قرار دادهاند، در تمام این ایام مبلغ روایتی بودند که در آن ایران را مقصر خروج آمریکا از برجام تعریف کند؛ اصلی که حسن روحانی حتی در ایام حضور آمریکا در برجام نیز مدعی آن بود، تا جایی که در مناظره انتخاباتی سال96 عدم حصول نفع اقتصادی کلان برای ایران را معلول شعارهای ضداسرائیلی نوشته شده روی موشکهای ایران خواند(!)، نزدیکان دولت نیز عدم سرمایهگذاری آمریکا در ایران را عامل خروج واشنگتن از برجام میخواندند، آن هم در حالی که آمریکا در توافق هستهای سال 2005 تنها به تعلیق تحریمهای ثانویه (که شامل روابط دیگر کشورها با ایران میشد) چراغ سبز نشان داده بود. جریان اصلاحات در یک دهه گذشته در 3 مقطع مذاکرات هستهای در دولت روحانی (حدفاصل 92 تا 94)، توافق هستهای (94 تا 97) و در نهایت دوره خروج آمریکا از این توافق (از سال 97 تاکنون) همواره به عنوان تریبونی در جهت منافع امنیتی آمریکا، روند مذاکرات و سیاست خارجی ایران را تحلیل میکرد.
برای نمونه تیتر مشهور روزنامه «شرق» با عنوان «امضای کری تضمین است» را میتوان یک شاهد مثال از این رویه دانست؛ تیتری که بعدها مدیر مسؤول این روزنامه اصلاحطلب به اغراقآمیز بودن آن برای تغییر فضا به نفع توافق اقرار کرد.
* آرزوهای آمریکایی هممیهن
تبدیل رسانههای داخلی به تریبونی برای تکرار مواضع آمریکا در عرصه سیاست خارجی یک الگوی آشنا در میان اصلاحطلبان است. در جدیدترین این موارد اما روزنامه اصلاحطلب «هممیهن» در شماره روز سهشنبه خود عملا یک گام جلوتر رفته و آرزوهای برآورده نشده آمریکا در سالهای اخیر را به عنوان یک نسخه نجاتبخش تجویز کرده است. این روزنامه در گزارشی با تیتر «توافق جامع منطقهای به جای برجام» که به صورت مشترک از سوی مشاور ارشد سابق وزارت خارجه آمریکا و معاون سابق نماینده ویژه دولت بایدن برای امور ایران نوشته شده است، با اشاره به نامطلوب بودن توافق هستهای سال2015 برای آمریکا و لزوم اخذ تعهدات گستردهتر و طولانیمدتتر از ایران، نسخه «توافق جامع منطقهای» را روی میز گذاشته است.
ناکافی بودن برجام، اسم رمز آشنای دموکراتها پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری سال 2020 بود. بر این مبنا دولت جدید آمریکا ضمن محکوم کردن لفظی خروج دولت ترامپ از برجام، گزینه ایدهآل برای حصول امتیازات مدنظر واشنگتن را در یک توافق دیگر جستوجو میکرد؛ توافقی که ضمن تمدید و افزایش محدودیتهای هستهای ایران، محدودیتهای جدیدی به کشورمان در حوزه موشکی و منطقهای نیز تحمیل میکند. در این میان پیشدستی ایران با گسترش سطح غنیسازیهایش در چارچوب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» باعث شد آمریکا با عقبنشینی از این طرح، وارد مذاکره برای بازگشت به تعهدات سال 2015 شود؛ قانونی که در عمل باب مذاکره و عقبنشینی طرف آمریکایی را باز کرد.
عدم همراهی طرف خارج شده از برجام با مطالبات ایران برای تضمین عدم خروج مجدد از این قانون و سیاست زیادهخواهانه آمریکا سرانجام مذاکرات میان ایران و 1+4 را در وین به بنبست رساند. با این حال نویسندگان آمریکایی مقاله «توافق جامع منطقهای به جای برجام» مطالبات بحق ایران را «لجبازی ایرانیها» که باعث «شکست احیای برجام» شد خواندند. انتشار ترجمه این مقاله به عنوان تیتر یک روزنامه «هممیهن» نشان از مشترک بودن قرائت این روزنامه اصلاحطلب با این روایت آمریکایی دارد.
در ادامه این مقاله با اشاره به اینکه «برنامه هستهای ایران پیشرفتهتر از آن است که محدودیتهای موقت و اقدامات شفاف بتواند نگرانیهای غرب و اسرائیل را کاهش دهد»، توافق موفق مستلزم اخذ «تضمینهایی از ایران درباره چشمانداز قدرت منطقهایاش» و تحمیل مقررات دائمی علیه فعالیتهای هستهای ایران دانسته شده است. به عبارت دیگر مجموعه عوامل محدودکننده جدیدی در حوزه هستهای و منطقهای به ایران تحمیل میشود.
* انشای استعماری اصلاحطلبان
هرچند جراید اصلاحطلب کارنامه طویلی در تکرار ایدههای آمریکا به عنوان نسخه نجاتبخش دارند اما این گزارش را میتوان یک انشانویسی صریح در چارچوب غالب کردن نسخه واشنگتن بر ایران دانست. سوای ضدملی بودن چنین رویهای که البته مسبوق به سابقه است، همراهی با چنین نسخهای در شرایطی که آمریکا قدرت اجماعسازی سابق خود علیه ایران را از دست داده است، نشان از سطح بیگانگی غربگرایان داخلی از واقعیات صحنه بینالملل دارد.
اصلاحطلبان در یک دهه اخیر حیات سیاسی خود را وابسته به روشن ماندن چراغ تعامل با آمریکا تنظیم کردهاند و به همین خاطر حتی در برهههایی که آمریکا نیز حاضر به نشستن پای میز مذاکره نبوده، نظام را به خاطر عدم مذاکره مورد حمله قرار دادهاند. در چنین فضایی استیلا پیدا کردن مشی ضدملی در فهم مناسبات بینالمللی همواره امری جاری بوده اما در مورد اخیر اصلاحطلبان عملا تبدیل به توجیهکنندگان زیادهخواهی آمریکا شدهاند.
ارسال به دوستان
وزرای خارجه سوریه و ترکیه برای نخستینبار به صورت رسمی با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند
سلطان عقبنشینی
* پادشاه سعودی دیروز از بشار اسد برای شرکت در نشست اتحادیه عرب دعوت کرد
گروه سیاست خارجی: نشست چهارجانبه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه درباره برقراری صلح و ثبات در سوریه با حضور وزرای خارجه ۴ کشور در مسکو برگزار شد. روز گذشته نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه برگزار شد. دستور کار این نشست تحولات سوریه و رفع اختلافات بین آنکارا و دمشق اعلام شده بود. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در آغاز این نشست، دیدار وزرای خارجه ترکیه، سوریه، ایران و روسیه را مهم توصیف کرد و گفت: ما به طور پیوسته برای دستیابی به این نتیجه حرکت کردهایم. وی افزود: روند عادیسازی روابط میان ترکیه و سوریه، فرصتهای جدیدی را برای فرمول «آستانه» درباره حل بحران سوریه ایجاد میکند. آغاز روند عادیسازی میان ترکیه و سوریه بر اوضاع منطقه و به طور کلی خاورمیانه تاثیر مثبتی میگذارد. وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: «بر اساس اطلاعات ما، ایالاتمتحده آمریکا تشکیل [گروه موسوم به] «ارتش آزاد سوریه» را با مشارکت شبهنظامیان داعش برای بیثبات کردن اوضاع در این کشور آغاز کرده است». در این نشست برای نخستین بار به صورت رسمی وزرای خارجه سوریه و ترکیه در مقابل دوربینها با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند که نشاندهنده پایان خصومت آنکارا علیه دمشق است. در پایان این نشست بیانیه مشترکی از سوی ۴ کشور صادر شد. در این بیانیه آمده است: ۲۰ اردیبهشت، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، فیصل المقداد وزیر خارجه و مهاجرین جمهوری عربی سوریه و چاووش اوغلو وزیر خارجه جمهوری ترکیه در مسکو دیدار کردند. وزیران خارجه درباره مسائل مربوط به از سرگیری روابط بین دولتی سوریه و ترکیه در ابعاد مختلف گفتوگوی اساسی و صریح داشتند. در بیانیه مذکور عنوان شده است: نظر به قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل و بیانیههای رسمی در روند آستانه، شرکتکنندگان بر تعهد خود نسبت به تمامیت ارضی سوریه، عدم دخالت در امور داخلی و مبارزه با تمام اشکال تروریسم، تجزیهطلبی و افراط گرایی در این کشور تاکید کردند. تاکید بر اهمیت افزایش کمکهای بینالمللی به سوریه، از جمله با هدف تسهیل بازگشت داوطلبانه، امن و عزتمندانه سوریها به سرزمین خود و بازسازی پساجنگ از دیگر مواردی است که در این نشست بر آن تاکید شد. شرکتکنندگان همچنین توافق کردند معاونان وزرای خارجه وظیفه طراحی نقشه راهی برای پیشبرد روابط بین ترکیه و سوریه با هماهنگی وزارتخانههای دفاع و روسای اطلاعاتی ۴ کشور را بر عهده بگیرند. در این بیانیه خاطرنشان شده است: وزیران خارجه در فضای مثبت و سازندهای گفتوگو و توافق کردند در دوره آتی تماسها و گفتوگوهای فنی در سطح بالا در این قالب چهارجانبه ادامه یابد. این سومین بار است که مسکو در 40 روز اخیر میزبان نشست درباره سوریه است. نخستین نشست در سطح معاونان وزرای خارجه و نمایندگان ویژه ۴ کشور ۱۴ و ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ در مسکو برگزار و روز ۱۵ فروردین سرگئی لاوروف در این نشست حضور یافت و مقرر شد وزرای خارجه نیز در مسکو گرد هم بیایند. پنجم اردیبهشتماه سال جاری نیز وزرای دفاع و مسؤولان عالی امنیتی ۴ کشور در مسکو به گفتوگو پرداختند. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت با حضور در نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه ایران، سوریه، روسیه و ترکیه در مسکو سخنرانی کرد. وی گفت: خوشبختانه از چند سال گذشته و شکلگیری روند موفق آستانه، تجربه خوبی در همکاری و همفکری بین بازیگران موثر موضوع سوریه شکل گرفته است و نشست امروز وزرای خارجه ۴ کشور را میتوان از نتیجه مکملی برای این روند به شمار آورد. وظیفه سنگینی که این روزها بر دوش ما است، تقویت هر چه بیشتر روند آستانه برای پیشبرد صلح در سوریه و منطقه است.
* دیدار وزرای خارجه ترکیه و سوریه پس از یک دهه اختلاف
وزیران خارجه ۴ کشور روسیه، ترکیه، سوریه و ایران روز چهارشنبه 20 اردیبهشت در مسکو با هدف «بازسازی روابط آنکارا و دمشق» گفتوگو کردند. در حاشیه این نشست وزیر خارجه ترکیه و سوریه پس از یک دهه اختلاف و درگیری با یکدیگر دست دادند. از آغاز جنگ سوریه، آنکارا از معارضان سوری حمایت کرده و بخشی از شمال آن کشور را اشغال کرده است.
***
دعوت رسمی سلمان از اسد
پادشاه سعودی روز چهارشنبه از رئیسجمهور سوریه برای شرکت در نشست اتحادیه عرب که قرار است 29 اردیبهشت در شهر جده برگزار شود، دعوت کرد.
ارسال به دوستان
در پی بازداشت نخستوزیر سابق پاکستان مردم این کشور به خیابانها ریختند
قیام هواداران عمران خان
گروه بینالملل: در پی تظاهرات گسترده حامیان نخستوزیر پیشین پاکستان و درگیری با نیروهای پلیس، دستکم ۲ نفر کشته و هزار نفر نیز بازداشت شدند. در پی درگیری میان هواداران «عمران خان» نخستوزیر پیشین پاکستان و نیروهای پلیس که از روز گذشته در سراسر شهرهای پاکستان آغاز شده است، دستکم 2 نفر کشته شدند و بیش از هزار نفر دیگر نیز در اعتراضات سراسر این کشور بازداشت شدند. وبگاه «اینتل ریپابلیک» در این باره گزارش کرد خان که به اتهام فساد بازداشت شده است، میگوید بازداشتش با انگیزههای سیاسی رخ داده است و در حالی امروز (دیروز) در جلسه دادگاه حاضر شد که شعلههای آتش و هرج و مرج با تظاهرات هزاران نفری حامیان وی، سراسر پاکستان را در برگرفته است. هرج و مرج در شهرهای پاکستان به قدری تشدید شده است که مقامات پاکستان برای حفظ نظم و قانون در بحبوحه ناآرامیهایی که در این کشور آغاز شده، اجازه استقرار واحدهای نظامی در استان پنجاب را صادر کردند. از طرف دیگر، عمران خان که توسط شبهنظامیان در دادگاه بازداشت شده بود، دیروز مجددا در دادگاه حاضر شد و به فروش غیرقانونی هدایای دولتی متهم شد. بنا به گزارش روزنامه ایندیپندنت، در پی بازداشت عمران خان، هواداران وی در لاهور به خیابانها آمدند و با نیروهای پلیس درگیر شدند و همچنین معترضان در شهر بندری کراچی یک جاده اصلی را مسدود کردند و در ایالات دیگر پاکستان نیز شعارهایی در حمایت از خان سر داده شد. حزب عمران خان موسوم به تحریک انصاف پاکستان نیز در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: «مردم پاکستان! نوبت شما فرارسیده است. عمران خان همیشه از شما حمایت کرده است و اینک زمان آن فرا رسیده که از او دفاع کنید». به گزارش منابع خبری، شماری از هواداران عمران خان ساختمان رادیوی دولتی پاکستان را آتش زدند. منابع رسانهای از حمله هواداران خان به یک پایگاه نیروی هوایی این کشور در شهرک «میانوالی» خبر دادند. گفته میشود چند نفر از مقامات ارشد ارتش پاکستان در بحبوحه اعتراضات گسترده به پناهگاهها رفتهاند. عمران خان آوریل ۲۰۲۲ با رای عدم اعتماد پارلمان پاکستان از نخستوزیری برکنار شد. وی برکناری خود از قدرت را غیرقانونی و بخشی از توطئه غرب خوانده است. آبان سال گذشته نیز به کاروان عمران خان، نخستوزیر سابق پاکستان در شمال شرق این کشور تیراندازی شد که یک نفر کشته و شخص خان از هر ۲ پا زخمی شد. خان در حال سخنرانی برای هوادارانش در مراسمی در وزیرآباد بود که یک مرد مسلح به سمتش تیراندازی کرد و سپس عمران خان فوراً از محل حادثه بیرون برده شد. حزب متبوع عمران خان آن زمان با انتشار بیانیهای به نقل از خان آورد: «مطمئنم نخستوزیر شهباز شریف، ورنا صنعالله، وزیر کشور و ژنرال فیصل پشت این ترور بودهاند». وی گفته بود: «من از قبل اطلاعاتی دریافت کرده بودم که این اتفاق میافتد، این افراد باید از سمت خود برکنار شوند و اگر برکنار نشوند، اعتراضاتی شکل میگیرد». کارشناسان معتقدند کودتا علیه خان، ادامه راهبرد منطقهای ایالاتمتحده آمریکا پس از خروج نیروهای نظامی این کشور از افغانستان بوده است. به اعتقاد ناظران بینالمللی، ایالات متحده آمریکا به منظور سدسازی در مسیر راه ابریشم چین، نیازمند خروج پاکستان از محور چین است؛ طی سالهای گذشته با توجه به نزدیکی عمران خان به پکن و مسکو، اسلامآباد در حال طی کردن مسیر همگرایی با این ۲ قدرت اوراسیایی بود. ارسال به دوستان
پرونده باند پنجک بسته شد
اعدام سلاطین کوکائین
حکم اعدام حسین پنجک و ۲ نفر دیگر از اعضای باند پنجک، بزرگترین کارتل توزیع کوکائین کشور پس از طی مراحل قانونی، صبح دیروز چهارشنبه اجرا شد. به گزارش «وطن امروز»، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، اردیبهشت سال 93 سردار علی مویدی، رئیس وقت پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا از دستگیری ۶ نفر از اعضای باند توزیع مواد مخدر «پنجک» خبر داد. سرکرده این باند که در زمان دستگیری 32 سال داشت، پس از برگزاری جشنی که به بهانه رسیدن اموالش به 40 میلیارد تومان برگزار کرده بود، دستگیر شد. این جشن حوالی کرج برگزار و نزدیک به یک میلیارد تومان برای برگزاری آن هزینه شده بود. سرکرده این باند یک دهه در امر حمل و توزیع مواد مخدر فعالیت داشت. به گفته پلیس، علاوه بر شناسایی چندین دستگاه خودروی لکسوس، جنسیس و...، یک قایق تفریحی لوکس هم بخشی از اموال این قاچاقچی بزرگ بود که در زمان دستگیری او در یکی از بنادر شمالی کشور پهلو گرفته بود. اموال این باند در شمال تهران، کرج و شمال کشور شناسایی و توقیف شد. در زمان دستگیری از اعضای این باند یک کیلو کوکائین، تریاک و شیشه کشف شد.
درنهایت حکم اعدام ۳ نفر از اعضای این باند پس از تایید در دیوان عالی کشور صبح دیروز 20 اردیبهشتماه اجرا شد. باند «پنجک» یکی از بزرگترین باندهای مافیای کوکائین پایتخت و حومه بود که سال 1393 با تلاش پلیس مبارزه با مواد مخدر متلاشی شد. حسین پنجک سرکرده این باند قبل از دستگیری 17 سابقه جرم از جمله خرید و فروش مشروبات الکلی و مواد مخدر، ایجاد مزاحمت و خشونت برای مردم، برگزاری پارتیهای فساد و فحشا و... داشت. او به کمک بستگانش که مهمترین همدستانش در این باند بودند، از راه قاچاق مواد مخدر بویژه کوکائین ثروت هنگفتی به دست آورده بود. میزان اموال شناسایی شده حسین پنجک در زمان دستگیری و طبق انجام تحقیقات بازپرسی و قضایی بالغ بر 40 میلیارد تومان بود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|