|
اخبار
برگزاری ششمین جشنواره بینالمللی «افشای حقوق بشر آمریکایی»
دبیرخانه بینالمللی «افشای حقوق بشر آمریکایی» فعالیت خود را در سال جاری جهت برگزاری ششمین دوره جشنواره بینالمللی و نشان مردمی «افشای حقوق بشر آمریکایی» آغاز کرد. به گزارش «وطن امروز»، اسماعیل آجرلو، دبیر این جشنواره ضمن اعلام این خبر گفت: سال جاری و در راستای تبیین هرچه بهتر مفهوم حقوق بشر آمریکایی و مقابله با مصادیق نقض حقوق بشر توسط دولت ایالاتمتحده آمریکا، ششمین دوره جشنواره بینالمللی افشای حقوق بشر آمریکایی و دومین دوره نشان مردمی افشای حقوق بشر آمریکایی توسط این دبیرخانه به شکل مردمی و با همت فعالان این عرصه به شکل ملی و بینالمللی برگزار میشود. آجرلو افزود: فعالیت این دبیرخانه در ششمین دوره برگزاری جشنواره در 5 محور تعریف شده است: «محور اول؛ افشای حقوق بشر آمریکایی، تحریمها و مقاومت اقتصادی»، «محور دوم؛ افشای حقوق بشر آمریکایی، مقاومت حقوقی و حمایت از آسیبدیدگان»، «محور سوم؛ افشای حقوق بشر آمریکایی، مقاومت فرهنگی و هنری و رسانهای»، «محور چهارم؛ افشای حقوق بشر آمریکایی، مقاومت بینالمللی و دیپلماسی عمومی» و «محور پنجم؛ افشای حقوق بشرآمریکایی، جوانان و فعالیتهای مردمنهاد». دبیر جشنواره ادامه داد: فعالیت این دبیرخانه در قالبهای از پیش گفته و با تشکیل کمیتههای موضوعی- تخصصی و کمیتههای اجرایی به انجام خواهد رسید و در مقاطع مهم تاریخی و موضوعی همچون روز افشای حقوق بشر آمریکایی (12 تیرماه)، روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی (14 مردادماه)، همچنین سالروز کودتای آمریکایی (28 مردادماه)، برنامههای خود را به شکل فراخوان و تولیدات فرهنگی و هنری، تولیدات رسانهای، نشستهای علمی و همایشهای ترویجی به انجام خواهد رساند.
***
آخرین فیلم کیومرث پوراحمد مجوز نمایش گرفت
شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی در جلسه اخیر با صدور پروانه نمایش برای فیلم «پرونده باز است» به تهیهکنندگی سیدعلی قائممقامی و کارگردانی کیومرث پوراحمد موافقت کرد. به گزارش «وطن امروز»، این فیلم در چهلویکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور داشت و در آن پژمان بازغی، محمدرضا غفاری، نسیم ادبی، حسین پاکدل، شادی مختاری، علی باقری، سام قریبیان، مهلقا باقری، پویا نجفی، راشین ربی، مهبد جهاننوش و محمدمتین ستاری ایفای نقش کردهاند. داستان این فیلم درباره نوجوانی است که پیش از سن قانونی مرتکب قتل میشود و در آستانه اجرای حکم اعدام است.
***
برگزاری هفدهمین دورهمی فعالان کودک و نوجوان
هفدهمین دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان با حضور بیش از ۴۰۰ فعال حوزه کودک (حقیقی، خصوصی و دولتی) امروز پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت در حوزه هنری کودک و نوجوان برگزار میشود. هدف از برگزاری این برنامه شبکهسازی و همافزایی میان فعالان حوزه کودک و نوجوان است که در راستای اقدامات ملی و تخصصی آنها انجام میشود و حوزه هنری کودک و نوجوان میزبان این رویداد است. در این برنامه شرکتکنندگان مدعو به ارائههای تخصصی با محوریت تعلیم و تربیت، صادرات، تحولات حوزه کودک و نوجوان و توسعه فردی خواهند پرداخت. هفدهمین دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان در حالی به میزبانی حوزه هنری کودک و نوجوان برگزار میشود که این بخش از حوزه هنری انقلاب اسلامی چند سالی است به صورت حرفهای و تخصصی رویدادهای ویژهای را به منظور رشد و ارتقای استعدادهای این گروه سنی دنبال میکند. در این دورهمی همچنین ارائههای تخصصی توسط برندهای ارزشآفرین و فضای آشنایی با ظرفیتهای حوزه هنری کودک و نوجوان تدارک دیده شده است. این برنامه با هدف تعامل تخصصی میان فعالان حوزه کودک و نوجوان کشور (خصوصی و دولتی) در قالب تعاملات B2B و B2G، امروز از ساعت ۸ صبح تا ۱۲:۳۰ برگزار میشود.
***
نشستهای تخصصی نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار اعلام شد
۳ نشست تخصصی و ۵ بخش در قالب نمایشهای ویژه در نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار برگزار میشود. به گزارش «وطن امروز»، بنا بر اعلام دبیرخانه جشنواره، در طول روزهای برگزاری این رویداد ۳ نشست تخصصی سینمایی برگزار میشود که عبارتند از:
1- نشست تخصصی نقش صهیونیسم در هالیوود با حضور جان جیمز یوبل، نویسنده و فعال سیاسی از آمریکا
2- نشست تخصصی بررسی سینمای کشورهای اسلامی با حضور محمد ابوالجدایل، فیلمساز از سوریه
3- نشست تخصصی بررسی سینمای کشورهای جبهه مقاومت با حضور باسل خطیب، فیلمساز و رئیس موسسه عالی هنرهای سینمایی سوریه
تاریخ و زمان برگزاری نشستها در اخبار بعدی اعلام میشود. بر پایه این گزارش همچنین اسامی قسمتهای مختلف بخش نمایشهای ویژه (چشمانداز) جشنواره اعلام شد که عبارتند از:
1- چشمانداز سینمای خراسان رضوی (با نگاهی به آثار فیلمسازان استان خراسان رضوی)
2- چشمانداز سینمای سرزمینهای اسلامی (آثاری از آفریقا، خاورمیانه و آسیای میانه)
3- چشمانداز سینمای کشورهای حوزه مقاومت (آثاری از کشورهای لبنان، سوریه، یمن، عراق و فلسطین)
4- چشمانداز سینمای بوسنی (نمایش آثار فیلمسازان بوسنیایی)
5- نگاه هشتم (نمایش فیلمهای مرتبط با موضوعات رضوی امام رضا(ع)).
مرحله نهایی نخستین جشنواره بینالمللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار با دبیری فرهاد مختاری از 29 اردیبهشت تا سوم خردادماه امسال از سوی اداره کل امور هنری معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با همکاری شهرداری مشهد و استانداری خراسان رضوی در مشهد مقدس برگزار میشود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با راضیه تجار، نویسنده کتاب «ماه بالانشین» درباره زندگی شهید حجتالاسلام عباس شیرازی که در نمایشگاه کتاب رونمایی میشود
زیر نور ماه
محمد علی میرزایی: امروز دومین روزی است که سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میزبان علاقهمندان کتاب است؛ علاقهمندانی که از سرتاسر کشور خود را به مهمترین فستیوال کتاب کشور رساندهاند. امسال نمایشگاه فیزیکی در مصلای امام خمینی تهران و حضور بیش از یکهزار و ۵۰۰ ناشر برگزار میشود و برای دومین بار همزمان با نمایشگاه فیزیکی، به صورت مجازی نیز یک هزار و ۲۰۰ ناشر کتابهای خود را در سایت ketab. ir ارائه خواهند کرد. در مجموع نزدیک 3 هزار ناشر داخلی و خارجی در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارند.
امسال کشور تاجیکستان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است که در روزهای آتی نیز بناست وزیر فرهنگ این کشور در تهران حاضر شود. ساعت کار نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۰ تا ۲۰ در مصلای تهران است و نمایشگاه تا ۳۰ اردیبهشت برپاست. نمایشگاه مجازی کتاب نیز ۲۴ ساعته پذیرای علاقهمندان کتاب و کتابخوانی است. چندی پیش، مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح درباره نحوه حضور این انتشارات در نمایشگاه کتاب تهران گفته بود: انتشارات روایت فتح ۳ کتاب جدید، ۱۸ کتاب چاپ اول منتشر شده در سال ۱۴۰۱ و جمعاً بیش از ۳۰۰ عنوان از کتابهای خود را در این رویداد بزرگ فرهنگی عرضه میکند. وی همچنین خبر داده بود کتاب «ماه بالانشین» به قلم «راضیه تجار» زندگی شهید حجتالاسلام عباس شیرازی به زبان همسر در نمایشگاه کتاب رونمایی خواهد شد. به همین بهانه با راضیه تجار، نویسنده کتاب «ماه بالانشین» گفتوگویی داشتیم. تجار درباره نگارش این کتاب گفت: از مجموعه روایت فتح تماس گرفتند و گفتند خانواده شهید شیرازی درخواست نگارش زندگینامه ایشان را از بنده داشتند. پسر برادر شهید با من صحبت کرد و گفت بیشتر آثار بنده را مطالعه کردهاند و تمایل دارند این کار را بنویسم. بالافاصله کار مصاحبهها آغاز شد که زحمت این کار بر عهده یکی از عوامل روابط عمومی بنیاد روایت فتح بود. از تخلیم برای نوشتن کتاب استفاده کاربردی کردم، البته این تخیل باعث تحریف نشد. کار را باید مخاطب بخواند و بعد تحلیل و نظرات خود را بیان کند. اگر نشستی در آینده برگزار شود، حتما از آنها نظراتشان را خواهیم پرسید اما مسالهای که برای من نویسنده مهم است، این است که وقتی خودم جذب یک کار میشوم، در نتیجه معتقدم مخاطب هم با آن اثر همزادپنداری خواهد کرد.
تجار با اشاره به عنوان کتاب افزود: بازیهای زبانی با ماه و تصویر داشتم، نشانهای از شهید در ذهنم است؛ قطعا شهدا در مسیری که انتخاب کردند و سیری که در زندگی مادی داشتند، به نوعی رفتهرفته یک عروج در آنها دیده میشود. شناخت بنده از شهید بزرگوار، جدا از اطلاعاتی که همسرشان به من دادند، مصاحبه با برخی نزدیکان ایشان بود که بیشتر حالت تعریف و صفتهای این شهید بزرگوار بود. اطلاعات بنده تا اندازهای کم بود و سعی کردم برداشتهایی داشته باشم که این برداشتها نزدیک به شخصیت این شهید بزرگوار باشد. تلاش کردم با استفاده از واژگان مناسب تصویری درخور و شایسته از شهید شیرازی به مخاطب منتقل کنم که امیدوارم مقبول خانواده و مخاطبان قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: آرزو میکنم نمایشگاه کتاب امسال پربارتر از سالهای گذشته باشد. امیدوارم به گونهای باشد که آبرومندانه و با استقبال پرشور مخاطبان و اهالی رسانه برگزار شود؛ اگرچه برای جماعت دانشجویان و دانشآموزان به دلیل گرانی کتاب تا اندازهای دشوار است ولی امیدوارم با اختصاص یارانههای کتاب رضایت نسبی در این اقشار به وجود آید. اینکه امسال کشور تاجیکستان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب است را باید به فال نیک گرفت و اتفاق جالبی است. این کشور را با پیشینهای که داشته، دوست دارم و امیدوارم روزی شرایط مهیا شود تا به این کشور سفر کنم. هر سال از برگزاری نمایشگاه کتاب، جلوهای جذاب داشته و خاطرات ارزشمندی را بر جا گذاشته است. هر سال با عناوین خاصی مواجه شدیم؛ فضای نمایشگاه و قدم زدن در بین غرفهها احساس آرامش به انسان منتقل میکند. خودم هیچ وقت تمایل ندارم زمان خود را در نمایشگاه صرف گاز زدن ساندویچ در چمنهای نمایشگاه کنم!
در ادامه بخشهایی از کتاب زندگینامه شهید حجتالاسلام عباس شیرازی را آوردهایم.
«به سال ۱۳۲۳ در روستای گلناباد از توابع رفسنجان نخستین فرزند پسر در خانواده اسدالله شیرازی متولد شد و نام او را عباس گذاشتند. شغل پدر خانواده ابتدا کشاورزی بود اما بعدها مباشر روستای کشکوئیه شد. یک بار شهید بهشتی به او گفته بود: «شما با تربیت فرزندی مثل آقا شیخ عباس، به گردن انقلاب حق دارید. شما انسان بزرگی را تربیت کردید و تحویل حوزه علمیه دادید».
حاج اسدالله پاسخ داده بود: «دستهای من پینه بسته است. من در کودکی پدرم را از دست دادم و چون فرزند بزرگ خانواده بودم، نانآور خانه هم شدم و سرپرستی 2 برادر و 2 خواهر خود را به عهده گرفتم. از 8 سالگی کار و تلاش کردم، چکش زدم، مسگری کردم، پیلهوری کردم، به روستاها رفتم و کار کردم تا توانستم فرزندم را از راه کسب حلال تربیت و بزرگ کنم. اگر فرزندان صالحی نصیبم شده، از برکت آن کسب حلال است».
عباس 6 سال بیشتر نداشت که خانواده مجبور شد برای فرستادن او به مدرسه از روستای گلناباد به کشکوئیه کوچ کند.
کشکوئیه روستایی است در 40 کیلومتری شهر رفسنجان که اکثر اهالی آن از گذشته به کاشت و پرورش پسته مشغول بودهاند.
مادر عباس که سیده بود، به دلیل ماجرای شگفتی که در کودکی برایش پیش آمد، لقب «بیبی تنوری» گرفت.
پدرش، اسدالله شیرازی از همان سالها که عباس در روستای کشکوئیه دروس دوران ابتدایی را میگذراند، فعالیتهای اجتماعی و مذهبی خود را گسترش داد و خانه آنها در کشکوئیه محل آمد و شد روحانیون و بزرگان شد. همهساله در دهه اول ماه محرم در خانهشان روضهخوانی برپا بود و هیاتهای سینهزنی در روز عاشورا میهمان منزلشان بودند.
شیخعلی شیرازی برادر شهید میگوید: «کسانی که از شهر برای رسیدگی به کارهای مردم روستا میآمدند، معمولاً به منزل ما مراجعه میکردند و چند روزی را آنجا میهمان میشدند و کارهای مردم را در خانه پدر انجام میدادند و خلاصه این خانه از هر جهت محل مراجعه بود. آیتالله جنتی، آیتالله خزعلی، آقای فاضل هرندی و برخی بزرگان، عموماً منزل ابوی بودند».
عباس تحصیلات خود را تا سال چهارم قدیم در کشکوئیه گذراند و برای ادامه تحصیل روانه رفسنجان شد و با اقامت در خانه پدربزرگ، 3 سال دیگر به مدرسه رفت و سرانجام سال ۱۳۳۷ با تصمیمی راسخ به شهر قم عزیمت کرد و در مدرسه حجتیه و سپس مدرسه خان دروس سطح خود را آغاز کرد.
پدرش میگوید: «آن زمان قدرت مالی زیادی نداشتم. ماهانه مبلغ ناچیزی از من میگرفت و با همان خرج اندک به صورت شبانهروزی درس میخواند و زندگی را هم میگذراند».
علاقه، پشتکار، هوش و استعداد ذاتیاش موجب شد دروس سطح را خیلی زود به پایان برساند و در محضر استادان بزرگ، دروس خارج را آغاز کند.
او در همنشینی با علمای اعلام و آیات عظام نه تنها مراتب بالای علوم حوزوی را به سرعت طی کرد، بلکه جایگاهی ویژه در میان بزرگان حوزه به دست آورد و همزمان با تحصیل، به تدریس نیز همت گماشت. ذکاوت، کنجکاوی و مهارت او در سخنوری و تبلیغ، زبانزد بود و تحسین اساتیدش را برمیانگیخت. آقا شیخ عباس شیرازی، طلبه ناآرام، با شعلهور شدن قیام خونین 15 خرداد به رهبری حضرت امام خمینی(ره) فعالانه در صحنه مبارزات حاضر شد و در حمایت از رهبر قیام، سخنرانیهای پرشوری ایراد کرد. او درس منبر و فن بیان را در محضر آیتالله خزعلی گذرانده بود و به قول اکثر همدرسانش بهترین مبلغ دینی آن دوره حوزه علمیه بود. وقتی شور و هیجان مردمی را که پای منبرش بودند دید، تصمیم خود را گرفت و راه آینده خویش را انتخاب کرد؛ او میخواست مبلغ دین شود. پدرش میگوید: «من ابتدا مانع میشدم که شیخ عباس دنبال تبلیغ برود. دلیلش هم این بود که میخواستم پختهتر شود. معتقد بودم یک روحانی مبلغ و یک سخنران وقتی به جایی میرود، باید بتواند پاسخگوی سؤالات و مسائل مردم هم باشد». شیخ عباس از آنجا که خیلی مقید بود در هر کاری رضایت والدین را کسب کند، درباره این کار نیز از پدر اجازه خواست تا اگر او صلاح میداند منبر برود.
وقتی پدر او را از سخنرانی نهی کرد، خیلی ناراحت بود و افسوس میخورد، چون واقعاً نمیخواست خلاف نظر پدر عمل کند. تصمیمگیری برای او دشوار بود و نمیدانست چه کند تا اینکه چند نفر از آقایان علما واسطه شدند تا از پدر اجازهاش را بگیرند. آیتالله جنتی با پدرش صحبت کرده و گفته بود اگر فلانی ملا بشود ولی نتواند سخنرانی کند، به درد نمیخورد. باید در کنار درس و بحث، منبر هم باشد. خلاصه او را راضی کردند. شیخ عباس از این موضوع خیلی خوشحال شد و از آن پس در کنار درس، کار منبر را هم دنبال کرد. فعالیتهای شیخ عباس، فقط محدود به سخنوری و تبلیغ شفاهی نبود. او اندکاندک عرصههای دیگر تبلیغ، نظیر نوشتن مطالب روشنگرانه و تکثیر و توزیع سخنان امام خمینی(ره) را نیز سرلوحه کار خود قرار داد. مخصوصاً بعد از تبعید حضرت امام در شهرهای مختلف، با انواع نامهای مستعار منبر را میرفت و از طریق تکثیر و توزیع سخنرانیهای امام (ره) برای آگاهی مردم تلاش میکرد. در یکی از سخنرانیهای حضرت امام(ره) با اینکه جو حساس بود و خیلیها احتیاط میکردند، او ضبط صوت بزرگی با خودش به مجلس برده بود و بعد از ضبط سخنان امام (ره) با خونسردی و خیلی عادی آن را از آنجا خارج کرده بود. بعدها نوار سخنرانی را تکثیر کرد و در اختیار بقیه دوستان مبارزش قرار داد. شهید حجتالاسلام شیخعباس شیرازی، فرمانده «تبلیغات جبهه و جنگ» هجدهم خرداد ۱۳۶۴ به شهادت رسید.
ارسال به دوستان
مجید مجیدی:
حوزه فرهنگ نیازمند نگاه بلندمدت و مدیریت آیندهنگر است
مجید مجیدی، فیلمساز و کارگردان نامآشنای سینما، تئاتر و هنرهای نمایشی با سخنرانی در همایش ۳ روزه مدیرانکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ضمن آسیبشناسی فعالیتها و برنامههای کانون در گذر سالیان، از برخی الزامها و اقتضاهای کار فرهنگی در ایران، بویژه خلق آثار هنری کودک و نوجوان سخن گفت. مجیدی که علاوه بر خلق آثاری ماندگار با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بهعنوان عضو هیات مدیره نیز با کانون همکاری دارد، در نخستین روز همایش ۳ روزه مدیران کل کانون، با تاکید بر اینکه فعالیت در حوزه فرهنگ و کار فرهنگی، اصولا کاری زمانبر است و نیازمند نگاه بلندمدت و آیندهنگر گفت: «یکی از آسیبهای جدی که در حوزه فرهنگ با آن روبهرو هستیم، این است که عمر مدیریت در این حوزه بسیار کوتاه است؛ حال آنکه باتوجه به شرایط و ویژگیهای فعالیت در این حوزه، باید اجازه دهیم مدیران بتوانند با برنامهریزی بلندمدت و با نگاه به آینده، اهداف و برنامههای خود را عملیاتی کنند».
وی با تاکید بر اینکه «تغییر مدام مدیران فرهنگی، لطمه جدی به این حوزه وارد کرده است»، گفت: باید توجه داشته باشیم که کار فرهنگی، کار برای آینده است و بذری که امروز در حوزه فرهنگ میکاریم، سالها بعد نتیجه میدهد.
این فیلمساز برجسته سینمای ایران با شرح خاطرهای شیرین و شنیدنی از دوران کودکی خود، از این گفت که نخستین مواجهه و آشناییاش با دنیای هنرهای نمایشی و تئاتر چطور و در چه زمانی رقم خورده است. به گفته مجیدی، در اتفاقی سینمایی، بهطور کاملا اتفاقی، چند دقیقهای از یک نمایش پانتومیم را از لای در نیمهباز یک تالار نمایش به تماشا مینشیند و بلافاصله مجذوب آن میشود، بی آنکه حتی بداند نام این شیوه نمایشی چیست.
وی گفت: در حالی که غرق تماشای نمایش بودم، ناگهان دستی از تاریکی نزدیک شد و دستم را گرفت و مرد جوانی از من پرسید آیا دوست داری وارد سالن بشویم و این نمایش را تماشا کنیم.
مجیدی با بیان اینکه در ادامه از طریق همین مربی تئاتر کودکان و نوجوانان، فعالیتش را در این حوزه آغاز کرد و این فعالیت تا سالیان سال ادامه یافت، گفت: نوع تعامل این مربی جوان تئاتر با بچهها، در ادامه مسیر زندگی من، تاثیرگذار بود و حتی همین امروز هم که در این محفل کنار شما عزیزان هستم، به همین خاطر است.
وی در ادامه با اشاره به نقش این مربی تئاتر در مسیر پیشرفت خود، گفت: این مربی کسی نبود، جز حسین قشقایی، شهید حسین قشقایی. آن زمان من و بسیاری از هنرمندان همنسل من را به هنرهای نمایشی علاقهمند کرد. مرحوم سعید کشنفلاح که از مدرسان برجسته رشته تئاتر بودند یا جعفر دهقان که از بازیگران سینما و تئاتر هستند، برخی از هنرمندانی هستند که از شاگردان حسین قشقایی بودند و اگر نبود شهید حسین قشقایی، شاید امثال مجیدی به هنر نمایش و سینما علاقهمند نمیشدند. مجیدی همچنین با اشاره به نقش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حمایت از فیلمسازان و هنرمندان جوان، گفت: بسیاری از کارگردانان مطرح سینمای ایران، کارشان را از کانون آغاز کردند، بنابراین نقش مدیران بویژه مربیانی که بهطور تنگاتنگ با کودکان و نوجوانان ارتباط دارند، کتمانناپذیر است.
کارگردان فیلم سینمایی تحسینشده «بچههای آسمان» با تاکید بر اهمیت کشف استعداد کودکان و نوجوانان در زمان مناسب، گفت: به هر حال کودکان، استعدادهای گوناگونی دارند و مهم این است که در زمان مناسب استعداد خاص هر یک از این کودکان را کشف کنیم. وی کشف استعداد کودکان را از مهمترین وظایف مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خواند و با تاکید بر اهمیت دوچندان آن در مناطق کمتربرخوردار و شهرها و روستاهایی که از امکانات کمتری برخوردارند، گفت: من در این چند سالی که فعالیت هنری دارم، هرگز هیچ سمت و مسؤولیتی را نپذیرفتهام اما باتوجه به اهمیتی که برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قائلم و پرورش نیروی انسانی کارآمد را مهمترین وظیفه خود میدانم، از این همکاری استقبال کردم.
مجیدی «نسلسازی» را از مهمترین مسائل مغفولمانده در این سالها خواند و گفت: امیدوارم در ادامه بتوانیم با کشف استعداد کودکان و نوجوانان و پرورش اصولی آنها، دستکم در سالهای آینده شاهد تداوم این سیر کوتاهی در نسلسازی نباشیم.
کارگردان فیلم بچههای آسمان با یادآوری خاطرهای شنیدنی از این فیلم ماندگار تاریخ سینمای ایران، گفت: زمانی که فیلمنامه بچههای آسمان را نوشتم، به بسیاری از نهادها از جمله وزارت ارشاد، حوزه هنری و... مراجعه کردیم و از هر کس میشد برای ساخت این فیلم یاری خواستیم اما هیچکدام نپذیرفتند و هر بار با پاسخ منفی روبهرو شدیم تا اینکه بالاخره این فیلمنامه با همراهی آقای محسن چینیفروشان، مدیرعامل وقت کانون ساخته شد. این فیلم پربینندهترین فیلم تاریخ سینمای ایران بود و خواهد بود و تنها ۲۳ بار از تلویزیون چین پخش شده است. وی هدف از بیان این مساله را تاکید بر اهمیت درک استعداد افراد دانست و گفت: اینکه آقای چینیفروشان تشخیص داد مجیدی از توانمندی ساخت فیلمی درخور برخوردار است و در ادامه نیز به من اعتماد کرد، اهمیت بسیاری دارد.
رکورددار دریافت جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر بار دیگر بر لزوم نگاه طولانیمدت در حوزه فرهنگ تاکید کرد و گفت: اگر بچهها بخوبی پرورش یابند، میتوانند در آینده به ارزشمندترین سرمایه ملی کشور تبدیل شوند. وی همچنین گفت: متاسفانه همیشه در کشور ما به حوزه فرهنگ بهعنوان مساله دست دوم و سوم نگاه شده است. ما از بضاعت فرهنگی و هنری کشور، آنطور که باید و شاید استفاده نکرده و عملا نسبت به آن غفلت کردیم. این نکته را بنده به بسیاری از وزیران و حتی به برخی رؤسای جمهوری گفتهام. کارگردان فیلمهای ماندگار «رنگ خدا»، «پدر» و «محمد رسولالله» با اشاره به بحران آب در کشور که از معضلات جدی ایران و ایرانیان است و طبیعتا هزینههای بسیاری نیز به آن اختصاص مییابد، گفت: ما میتوانیم از طریق فرهنگسازی و با یاری گرفتن درست و اصولی از زبان هنر، با کمترین هزینه، بیشترین فایده و تاثیرگذاری را داشته باشیم و نسبت به حل بسیاری از معضلات بزرگ و کلان مملکت همچون همین بحران آب اقدام کنیم.
مجیدی با اشاره به کمتوجهی وزیران ارشاد و مسؤولان ارشد فرهنگی کشور به برنامهریزی بلندمدت و رویکرد آیندهنگر در مدیریت فرهنگی گفت: متاسفانه شاهدیم هر وزیری که سر کار میآید، صرفاً به فکر این است که جشنواره فیلم فجر را برگزار کند و به جای نگاه بلندمدت و آیندهنگری در حوزه فرهنگ و هنر، تنها برای چند ماه برنامهریزی میکند.
مجیدی همچنین در پایان از مدیران استانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خواست هر کودک یا نوجوانی را که از استعدادی ویژه در حوزههای گوناگون هنری، برخوردار هستند به او معرفی کنند تا با برگزاری دورههایی با حضور استادان و مربیان شاخص و توانمند، زمینه آموزش آنان فراهم شود. همایش مدیران ستادی و استانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۱۹ اردیبهشت در تهران آغاز شده و امروز ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ پایان یابد.
ارسال به دوستان
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خبر داد
راهاندازی «مرکز پاسخگویی صندوق اعتباری هنر»
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته صندوق در هفتههای گذشته، از راهاندازی مرکز پاسخگویی این مجموعه برای راهنمایی و پاسخ به اعضا خبر داد. سیدمجید پوراحمدی با تشریح برخی اقدامات انجام گرفته این مجموعه طی سال ۱۴۰۱ تأکید کرد: با توجه به گسترش دامنه فعالیتهای صندوق اعتباری هنر و رشد تعداد اعضای تحت پوشش، تسریع و تسهیل ارتباط اهالی فرهنگ، هنر و رسانه با صندوق بیش از پیش احساس میشود. بر این اساس مرکز پاسخگویی و ارتباط صندوق هنر پل ارتباطی را ایجاد کرده تا فعالان حوزه فرهنگ و هنر بتوانند با برقراری ارتباط با این مرکز، درخواستها و شکایات خود را مطرح کنند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، پاسخگویی به پرسشها و رفع ابهام مخاطبان در سریعترین زمان ممکن و کاهش مراجعات حضوری و ترددهای غیرضروری را از مهمترین اهداف راهاندازی مرکز پاسخگویی و ارتباطات این صندوق برشمرد و اظهار کرد: در همین راستا سامانه پاسخگوی تلفنی، سامانه پیامکی و صفحات شبکههای اجتماعی در صندوق هنر این وظیفه را بر عهده دارند تا هنرمندان و اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت سراسر کشور بتوانند براحتی و بدون هیچگونه واسطهای، پیشنهادات، انتقادات، سوالات و مشکلات خود را از طریق این مجاری ارتباطی به کارشناسان صندوق انتقال داده و پاسخ مناسب را دریافت کنند.
* پاسخگویی به بیش از ۸۲ هزار تماس تلفنی هنرمندان
مدیرعامل صندوق اعتباری از پاسخگویی به بیش از ۸۲ هزار تماس تلفنی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت خبر داد و گفت: پردیالوگترین ماه سال نیز با ۹ هزار و ۹۵۷ تماس شهریور ۱۴۰۱ مصادف با ایام ثبتنام بیمه درمان تکمیلی صندوق اعتباری هنر بوده است.
وی ادامه داد: هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر در رستههای سینمایی، تجسمی، نویسندگان، روزنامهنگاران، خادمان فرهنگ و هنر، قرآن و عترت، بیشترین تماس تلفنی را با مرکز پاسخگویی و پشتیبانی صندوق اعتباری داشتند. به گفته پوراحمدی، بر اساس آمار مهمترین دلایل تماس پرتکرار با این مرکز به ترتیب سوالات مرتبط به حوزههای «عضویت»، «تسهیلات» و «بیمه تأمین اجتماعی» بوده است.
* راهاندازی سامانه پیامکی صندوق
رئیس هیات مدیره صندوق اعتباری هنر با بیان اینکه صندوق هنر برای تسریع و بهبود خدماترسانی به اعضای خود در مرکز تماس، تمهیداتی را به کار گرفته است، از راهاندازی سامانه پیامکی صندوق در راستای توسعه خدمات بهینه آن در سال ۱۴۰۱ خبر داد. بر این اساس در سال ۱۴۰۱ بیش از هزار و ۱۸۸ پیامک از سوی اعضا به این سامانه ارسال شده و تمام پرسشهای ارسالی پاسخ داده شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|