|
نگرانی اسرائیل از روابط ایران و مصر
یک رسانه صهیونیستی نگرانی خود را از مذاکره ایران و مصر پس از ازسرگیری روابط ریاض و تهران اعلام کرد. پایگاه خبری «بحدری حریدیم» دیروز اعلام کرد بعد از عربستان سعودی، اکنون ایرانیها به دنبال رابطه با قاهره هستند. این رسانه صهیونیستی تاکید کرد: مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی مصر با میانجیگری عراق و عمان ادامه دارد.
ارسال به دوستان
با کشیده شدن انتخابات ترکیه به دور دوم، سناریوهای محتمل برای پیروزی اردوغان یا قلیچداراوغلو کدام است؟
معادله سخت
تحولات دور اول نشان داد ائتلاف مخالفان اردوغان باید تلاش مضاعفی برای از بین بردن فاصله موجود انجام دهند
سمیرا کریمشاهی: با اعلام نتیجه رسمی و نهایی انتخابات ریاستجمهوری و پارلمانی ترکیه از سوی شورای عالی انتخابات این کشور در بعد ظهر روز دوشنبه، ۲ نامزد اصلی بار دیگر خود را برای یک رقابت سرنوشتساز و البته با حساسیت مضاعف آماده میکنند. دومرحلهای شدن انتخاب رئیسجمهور جدید ترکیه، پرتکرارترین پیشبینی و برآورد تحلیلگران و رسانههایی بود که طی ماههای گذشته تحولات انتخاباتی ترکیه را رصد میکردند که سرانجام به وقوع پیوست.
اما این انتخابات چندان خالی از اتفاقات غیرمنتظره هم نبود. توفیق احزاب کوچک، درصد آرای اردوغان، پدیده شدن سینان اوغان و حفظ سبد رای حزب حرکت ملی از جمله رخدادهایی بود که پیش از انتخابات در نتایج نظرسنجیها و نظر کارشناسان کمرنگ به نظر میرسید. شاید بتوان مهمترین متغیر تاثیرگذار در به دست آمدن این بخش از نتایج دور از انتظار را در نقشآفرینی جریان ملیگرای ترکیه دید. وزن سیاسی ملیگرایان در جامعه ترکیه که ظرفیت جهتدهی به رفتار انتخاباتی را دارند، چه در انتخابات 14 مه و چه در انتخابات پیش رو در 28 مه حائز اهمیت بوده و هست.
* نقشآفرینی ملیگرایان
سبد رای 10 تا 12 درصدی حزب دموکراتیک خلق(HDP) از جامعه کرد ترکیه شاید برای هر کدام از طرفها به منظور ائتلافسازی وسوسهانگیز به نظر برسد اما ملاحظات ملیگرایی در ترکیه که در صحنه کنشگری سیاسی نقش پررنگی دارد، باعث میشود با احتیاط بیشتری در جهت پیوند با مرجع سیاسی کردها اقدام شود. به عنوان مثال نتایج به دست آمده در انتخابات اخیر ترکیه نشان میدهد حمایت صریح صلاحالدین دمیرتاش، رهبر در بند حزب دموکراتیک خلق از قلیچداراوغلو هرچند بخش اعظم آرای کردها را به سمت او برده اما برای نماینده ائتلاف مخالفان هزینههایی به همراه داشت، از جمله چالش حفظ ملیگرایان ائتلاف.
این مساله در رقم خوردن ۲ اتفاق کمتر پیشبینی شده یکی در انتخابات ریاستجمهوری و دیگری پارلمانی تاثیرگذار بوده است. در انتخابات ریاستجمهوری، سینان اوغان در حد پدیده انتخابات ظاهر شد. اوغان از ملیگرایان سرسختی محسوب میشود که از حزب حرکت ملی (در ائتلاف با اردوغان) جدا شده است. او در انتخابات به عنوان نامزد ائتلافی به نام «آتا» که متشکل از چند حزب کوچک است، وارد رقابت شد. نظرسنجیها رایی حدود 2 تا 3 درصد را برای او پیشبینی میکرد اما در نهایت کسب بیش از 5 درصد توسط او باعث شگفتی شد. کارزار انتخاباتی اوغان یک روند معمول را طی کرد و این افزایش آرا بیش از اینکه تحت تاثیر فعالیت کمپین او باشد، متاثر از عوامل بیرونی و رفتار دیگر نامزدها بود.
سبد رای نامزد انصرافی یعنی محرم اینجه که به زیر 5درصد میرسید بیشتر به سمت اوغان و اردوغان سرازیر شد. هر چند انتظار میرفت این آرا به قلیچداراوغلو اختصاص یابد اما عدم حمایت اینجه از او باعث شد طرفداران او و حزب مملکت، عامل انصراف اینجه را فشار و تهدید از جانب کمپین مخالفان اردوغان تلقی کنند و از رای دادن به قلیچداراوغلو منصرف شوند. اما عامل دیگری که میتوان برای افزایش آرای اوغان در نظر گرفت، واکنش ملیگرایان مردد است. در ائتلاف قلیچداراوغلو حزب ملیگرای «خوب» حضور دارد که انشعابی از حزب حرکت ملی است. بخشی از این حزب را ملیگرایان افراطی تشکیل میدهند که با حمایت حزب کرد دموکراتیک خلق از قلیچداراوغلو، چنین برمیآمد که مخالفت خود را حتی با عدم رای به قلیچداراوغلو نشان دهند و ائتلاف را نادیده انگارند. شخصیت ملیگرای اوغان گزینه مطلوبی برای جذب رای این دسته از تندروهای ملیگرا بود.
از سوی دیگر، برای انتخابات پارلمانی غالب نظرسنجیها اکثریت نسبی را برای ائتلاف جمهور (حامیان اردوغان) پیشبینی میکرد که باعث میشد هیچکدام از ۲ ائتلاف اصلی اکثریت مطلق را کسب نکنند و این اکثریت در گرو ائتلاف با کرسیهای متعلق به کردها باشد که در این انتخابات به دلیل ملاحظات و محدودیت حزبی، نه از جانب حزب اصلیشان یعنی دموکراتیک خلق؛ که با حزب موازی یعنی چپ سبز(YSP) وارد مجلس شدند اما با مشخص شدن نتایج انتخابات پارلمانی، ائتلاف اردوغان توانست اکثریت خود در مجلس را حفظ کند. پیشبینیها درباره کاهش کرسیهای حزب عدالت و توسعه درست بود اما اتفاق غیرمنتظره درباره مهمترین متحد اردوغان یعنی حزب حرکت ملی رخ داد که شاید اردوغان حفظ اکثریت را باید مدیون آنها باشد. میتوان گفت تمام موسسههای نظرسنجی یک ریزش قابل توجه آرا برای حرکت ملی و تنزل آنها از 11درصد ( انتخابات 2018) به 5 تا 7 درصد را پیشبینی میکردند اما در نهایت این حزب موفق شد بیشتر کرسیهای خود در مجلس را حفظ کند و ریزش آرای آن زیر یک درصد بود تا عنوان شگفتی دیگر انتخابات را به خود اختصاص دهد. در اینجا میتوان گفت آنچه تحت عنوان هزینههای حمایت کردها از قلیچداراوغلو قابل طرح است، یعنی تنش در اردوی ملیگرایان، در انتخابات مجلس هم گریبانگیر ائتلاف مخالفان شد و بخشی از رایدهندگان ملیگرا ترجیح دادند به آغوش موطن خود بازگردند و حزب حرکت ملی را به دلیل ملاحظات نژادی و ناسیونالیستی که برایشان مطرح است، بر احزاب ائتلاف ملت ترجیح دهند.
* مرحله دوم و چالشهای پیش رو
۲ نامزد اصلی انتخابات ریاستجمهوری از روز دوشنبه میلیونها رای خود را که بعد از ماهها مبارزه انتخاباتی کسب کردند، صفر در نظر میگیرند و برای دور دوم رقابت تلاش خواهند کرد اما واضح است تاثیر آنچه در دور اول اتفاق افتاد برای رقابت مجدد، همراه ۲ نامزد خواهد بود. تحولات دور اول نشان از وضعیت و جایگاه مطلوبتر رجب طیب اردوغان نسبت به کمال قلیچداراوغلو دارد. برخلاف پیشبینیها این اردوغان بود که موفق شد تعداد رای بیشتری (در حدود 4 درصد) نسبت به قلچیدار اوغلو کسب کند و این یعنی جبهه مخالفان باید تلاش مضاعفی برای از بین بردن فاصله موجود انجام دهد.
نکته دیگر اینکه از نظر تثبیت آرای دور اول باز اردوغان در وضعیت بهتری قرار میگیرد. سبد رای او از پایگاه سنتی و پایدار حامیانی است که طی ۲ دهه به سرمایه سیاسی و اجتماعی اردوغان تبدیل شدهاند و تغییر نظر آنها طی این 2 هفته بعید به نظر میرسد اما در سوی دیگر قلیچداراوغلو نماینده یک ائتلاف هزار تکه است و بخش قابل توجه از رایدهندگان آنها به شخص قلیچداراوغلو تعلق ندارند و هر اتفاقی ممکن است این بخش از سبد رای مخالفان را تهدید کند.
مورد بعدی نتیجه انتخابات پارلمانی ترکیه است. یکی از مواردی که باعث شده دولت اردوغان توسط مخالفان به باد انتقاد گرفته شود، سیستم ریاستی نظام سیاسی ترکیه است و مخالفان دائم وعده میدهند در صورتی که حکومت دست آنها باشد تغییر نظام به پارلمانی را پیگیری خواهند کرد اما اکنون مشخص شد مجلس آینده دست یاران اردوغان خواهد بود. این احتمال وجود دارد شهروندان ترکیه که خاطرات تلخی از بنبستهای سیاسی که کشورشان با آن مواجه بوده و بعضا به کودتا ختم شده در اذهان خود دارند، به منظور جلوگیری از وقوع چنین بحرانهایی ترجیح دهند دولت را به دست فردی بسپارند که قدرت او در پارلمان غالب است.
با این وجود شاید بتوان گفت هیچکدام از این موارد ذکر شده به اندازه نگرانی قلیچداراوغلو از رفتار انتخاباتی ملیگرایان برای کمپین او چالشبرانگیز نخواهد بود. حفظ اعتماد ملیگرایان در کنار سبد رای کردها به مثابه نگه داشتن شیشه در کنار سنگ برای او خواهد بود. اگر کمپین اردوغان در دور جدید رقابت بر ادبیات ملیگرایانه متمرکز شود، چه بسا بتواند ملیگرایانی را که در دور نخست، انتخابشان سینان اوغان بوده، از رای دادن به قلیچداراوغلو منصرف کند.
مجموع موارد ذکر شده نشان میدهد نامزدها با چه پشتوانهای قدم به دور دوم میگذارند؛ یک مسیر هموار برای اردوغان و راهی پرچالش برای قلیچداراوغلو اما تاریخ سیاسی ترکیه نشان میدهد این کشور بارها رخدادهای غافلگیرکننده و خارج از روال را تجربه کرده است و باید دید کارزار انتخاباتی مخالفان اردوغان آیا میتواند یکی دیگر از آنها را رقم بزند یا خیر.
***
آمار و ارقام انتخابات چه میگوید؟
انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه روز یکشنبه در سراسر این کشور برگزار شد. بیش از 64 میلیون نفر از شهروندان ترکیه میتوانستند در این انتخابات شرکت کنند که بر اساس اعلام هیات انتخابات این کشور، 55 میلیون و 800 هزار نفر معادل 87 درصد مردم ترکیه در این انتخابات شرکت کردند. نظرسنجیها قبل از انتخابات بیشتر حکایت از پیروزی قلیچداراوغلو یا در سناریوی دوم رفتن به دور بعد انتخابات داشت که تقریبا اکثر نظرسنجیها درست از آب درنیامد و با برتری اردوغان انتخابات به دور دوم رفت. در این رقابت آرای اردوغان 49.5 درصد یا به عبارتی ۲۷ میلیون و ۸۸ هزار و ۳۶۰ رای اعلام شده است. همچنین کمال قلیچداراوغلو توانست 44.89 درصد یا به عبارتی ۲۴ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۱۹۶ رای به دست آورد و در جایگاه دوم قرار گیرد. پس از او «سینان اوغان» با 5.17 درصد یا به عبارتی ۲ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۶۳۴ رای در جایگاه سوم قرار گرفت. بنا بر اعلام کمیسیون انتخابات ترکیه به دلیل اینکه هیچکدام از نامزدها نتوانستند در دور اول 1+50 رای را کسب کنند به همین دلیل باید در دور دوم رئیسجمهور مشخص شود.
در انتخابات پارلمانی اما موضوع برعکس است و نتایج اعلام شد و ائتلاف جمهور متحدان اردوغان بر ائتلاف ملت متحدان قلیچداراوغلو پیروز شدند. نتایج انتخابات پارلمانی در ترکیه به شرح زیر است:
حزب عدالت و توسعه: (AK PARTY) 35.58 درصد آرا، 19.346.135 رای، ۲۶۷ کرسی
حزب جمهوریخواه خلق: (CHP) 25.33 درصد آرا، 13.773.286 رای، 169 کرسی
حزب سبز و آینده چپ: (Yeşil Sol Parti) 8.81 درصد آرا، 4.791.441 رای، ۶۱ کرسی
حزب حرکت ملی: (MHP) 10.07 درصد آرا، 5.476.621 رای، ۵۰ کرسی
حزب خوب: (IYIP) 9.69 درصد آرا، 5.269.520 رای، ۴۴ کرسی
حزب رفاه نو: (Yeniden Refah) 2.85 درصد آرا، 1.531.465 رای، ۵ کرسی
حزب کارگران ترکیه: (TiP) 1.73 درصد آرا، 939.340 رای، ۴ کرسی.
حزب عدالت و توسعه به رغم اینکه در انتخابات پارلمانی پیروز شد ولی 25 کرسی از دور قبل کمتر کسب کرد. از سوی دیگر ائتلافهای رفاه نو نزدیک به اسلامگرایان به رهبری پسر نجمالدین اربکان نخستوزیر اسبق و اسلامگرای ترکیه، حزب حرکت ملی به رهبری دولت باغچهلی و حزب سبز و آینده چپ به رهبری کردها توانستند کرسیهای خوبی کسب کنند. 5 متحد قلیچداراغلو هم در حزب جمهوریخواه خلق حضور دارند. در میان احزاب پرطرفدار، کسب ۱۰ درصد آرا توسط حزب حرکت ملی (MHP) غیرمنتظره بود.
ارسال به دوستان
روسیه: در حمله به کییف با موشک مافوق صوت سامانه پدافند آمریکایی نابود شد
کینژال علیه پاتریوت
گروه بینالملل: پایتخت اوکراین در ساعات ابتدایی دیروز هدف حملات هوایی شدیدی از سوی روسیه قرار گرفت. گزارشها نشان میدهد روسیه در این حمله، از پهپادها، موشکهای کروز و احتمالا قارهپیما استفاده کرده است. از سوی دیگر، اوکراین روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت از نخستین پیشروی قابل توجه خود در جنگ «باخموت» طی 6 ماه گذشته خبر داد. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز دوشنبه در جدیدترین توقف در تور سفرهایش به کشورهای غرب اروپا با هدف جلب کمکهای جدید، وارد انگلیس شد. به نوشته روزنامه گاردین، زلنسکی قبل از ورود به انگلیس، در سفر به پایتختهای آلمان و فرانسه قول کمکهای نظامی و دیگر کمکها را از دولتهای این کشورها گرفته بود. آلمان یک بسته کمکهای نظامی جدید به ارزش مجموعا 2.95 میلیارد دلار را که مجموع تعهدش به کییف از زمان شروع جنگ در این کشور را به تقریبا 2 برابر میرساند، اعلام کرد. اوکراین بعد از سفر از پیش اعلام نشده زلنسکی به پاریس اعلام کرد فرانسه قبول کرده چندین گردان از نیروهای اوکراینی را تحت آموزش قرار داده و به دهها خودروی زرهی و تانک سبک تجهیز کند. رئیسجمهور اوکراین در توئیتی نوشت: «امروز در لندن. انگلیس در زمینه گسترش توانمندیهای ما در زمین و هوا یک رهبر است. این همکاری امروز ادامه پیدا میکند. من با دوست خودم ریشی دیدار خواهم کرد. ما مذاکراتی اساسی را به صورت رودررو و در قالب هیاتها خواهیم داشت». ریشی سوناک قبل از نشست خود با زلنسکی قول ارائه صدها پهپاد تهاجمی دوربرد را به اوکراین داده بود. چند روز پیش انگلیس قبول کرد به اوکراین موشکهای دقیق «استورم شادو» بدهد تا تبدیل به نخستین موشک کروز دوربرد در زرادخانه این کشور شود. از سوی دیگر دولت انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد این کشور در ماههای آینده موشکهای ضد هوایی و سامانههای پهپادی را در اختیار اوکراین قرار خواهد داد. دولت انگلیس در بیانیهای مطبوعاتی عنوان کرد: «امروز نخستوزیر برنامه تحویل صدها موشک ضدهوایی و دیگر سامانههای پهپادی شامل صدها پهپاد تهاجمی دوربرد جدید با برد بیش از ۲۰۰ کیلومتر را تایید میکند». دولت انگلیس در این بیانیه خاطرنشان کرد همه این تسلیحات طی ماههای آینده همچنان که اوکراین برای تشدید مقاومت در برابر حملات روسیه خود را تدارک میبیند، تحویل خواهد شد. دولت انگلیس اعلام کرد این کشور تابستان امسال آموزش خلبانهای اوکراینی را شروع خواهد کرد. همه اینها در حالی است که در میدان، جنگ دوباره بالا گرفته است. به گزارش الجزیره، موشکهایی که روز گذشته ارتش روسیه علیه ارتش اوکراین استفاده کرده است بسیار پیشرفته بوده و پوتین سال 2018 از آنها رونمایی کرده و آنها را سلاح ایدهآل نامیده است که برای نخستینبار استفاده میشود. موشک «Kinzhal» یکی از این موشکهای مورد استفاده در چند روز گذشته است. در شرایطی که کییف مدعی هدف قرار دادن 6 موشک «کینژال» در حملات اخیر شد، وزارت دفاع روسیه خبر داد با این مافوقصوت یک سامانه پدافندی آمریکایی را نابود کرد. منابع رسانهای از مسکو خبر دادند وزارت دفاع روسیه دیروز توضیحاتی درباره حملات اخیر به اهدافی در اوکراین ارائه داد. به گزارش شبکه راشاتودی، این وزارتخانه اعلام کرد در حمله به کییف یک سامانه پدافند «پاتریوت» ساخت آمریکا با موشک کینژال روسیه از بین رفت. اظهارنظر وزارت دفاع روسیه در شرایطی انجام شده که ساعاتی قبل از این، مقامهای اوکراینی شامل وزیر دفاع این کشور ادعا کردند آنها 6 موشک کینژال را با سامانه پاتریوت هدف قرار داده و از بین بردند. بنا به گزارش راشاتودی، هر چند ارتش روسیه جزئیات بیشتری درباره حمله با موشک مافوق صوت کینژال به کییف ارائه نداد اما «اولین بار است مسکو ادعا کرده سامانههای دوربرد ارسال شده به اوکراین توسط حامیان غربی را هدف قرار داده است». وزارت دفاع روسیه در اطلاعرسانی روزانه خود حملات شامگاهی و بامدادی خود به اوکراین را تایید کرد. این وزارتخانه همچنین خبر داد با تسلیحات دوربرد اهداف نظامی از قبیل مواضع نظامیان اوکراینی و انبارهای مهمات، تسلیحات و سختافزار نظامی تحویل گرفته از کشورهای غربی را زده است. پیش از توضیحات وزارت دفاع روسیه درباره حملات به اوکراین، «الکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین از مقابله ارتش این کشور با حملات گسترده موشکی و پهپادی روسیه خبر داد و مدعی شد کییف ۶ موشک مافوق صوت روسیه را ساقط کرد. ارسال به دوستان
دور دنیا
تیراندازی در نیومکزیکو جان ۴ نفر را گرفت
تیراندازی جمعی در ایالت نیومکزیکو منجر به کشته شدن دستکم ۴ نفر شده است. پلیس اعلام کرد تیراندازی در شهر فارمینگتون منجر به زخمی شدن چند نفر دیگر نیز شده است. بر اساس اعلام اداره پلیس فارمینگتون، فرد مهاجم که 18 سال داشته بر اثر درگیری با پلیس کشته شده و ۳ نفر دیگر نیز جان باختند. یک افسر پلیس فارمینگتون و یک افسر پلیس ایالتی نیز زخمی شدند. بالا گرفتن خشونتهای مسلحانه در آمریکا تا حدی است که هر هفته شاهد تیراندازیهای خونین در نقطهای از ایالاتمتحده هستیم. گفته میشود آمار بالای تیراندازیها در آمریکا موجب اضطراب و ناامنی مردم شده و بحثهای سیاسی زیادی را به راه انداخته است. منتقدان افراطیهای جمهوریخواه حامی سلاح را به همکاری خیانتآمیز با لابیهای اسلحه متهم میکنند. گفتنی است از ابتدای سال 2023 میلادی تاکنون بیش از 13900 نفر در خشونتهای مسلحانه در آمریکا کشته شدهاند.
***
رهبر مخالفان دولت تونس به زندان محکوم شد
«منیه بوعلی» وکیل تونسی اعلام کرد یک حکم غیابی برای «راشد الغنوشی»، رهبر جنبش النهضه در این کشور برای حبس به مدت یک سال صادر شده است. این وکیل تونسی در گفتوگو با پایگاه خبری «عربی۲۱» تصریح کرد: این حکم به اتهام «تحریک علیه پلیس» بعد از سخنرانی الغنوشی در مراسم درگذشت یکی از رهبران حزب النهضه صادر شده است. بوعلی در ادامه اظهار داشت الغنوشی هنگام صدور حکم در دادگاه حاضر نشد، زیرا تصمیم گرفته از روند تحقیقات ممانعت کند. الغنوشی پیش از این نیز در این پرونده تحت بازجویی قرار گرفته بود و پس از بررسیها دستگیر نشد. جنبش النهضه صدور این حکم علیه الغنوشی را محکوم کرد و با انتشار بیانیهای، آن را یک «حکم سیاسی ناعادلانه» دانست و خواستار لغو فوری آن شد. الغنوشی نزدیک به ۳ هفته پیش، پس از بازجویی شدنش درباره صدور بیانیهای درباره اسلام سیاسی، چپها و روند سیاسی تونس مورد غضب قرار گرفته و به زندان افتاد.
***
یک هیأت امنیتی مصری بزودی به غزه میرود
منابع آگاه اعلام کردند قاهره طی روزهای آینده هیاتی امنیتی را در راستای تلاش برای تثبیت توافق آرامسازی اوضاع بین مقاومت و رژیم صهیونیستی راهی غزه خواهد کرد. به گزارش ایسنا به نقل از مرکز اطلاعرسانی فلسطین، این منابع تاکید کردند که هنوز زمان دقیق این سفر مشخص نیست. به گفته این منابع، قاهره به هر شیوهای در تلاش برای تثبیت آرامسازی اوضاع در غزه و اراضی اشغالی بویژه در آستانه برگزاری راهپیمایی پرچم شهرکنشینان صهیونیست در قدس است. در همین راستا منابع عبری زبان مدعی شدند نهادهای امنیتی اسرائیلی نسبت به اینکه راهپیمایی پرچم روز پنجشنبه بدون هیچگونه مشکلی برگزار شود، خوشبین هستند. منابع امنیتی اسرائیلی ادعا کردند که بویژه پس از درگیری 5 روزه اخیر در غزه، بعید است حماس و جهاد اسلامی به دنبال شلیک راکت به سمت اراضی اشغالی در صورت برگزاری راهپیمایی پرچم در قدس باشند.
***
حمله به سفارتخانههای عربی در سودان
ارتش سودان نیروهای واکنش سریع را متهم کرد که به سفارت عربستان و وابستگیهای آن و سفارتهای دیگر کشورها حمله کردهاند. همچنین از زمان آغاز درگیریها در اواسط آوریل، تلفات غیرنظامیان در نتیجه جنگ شدید در سودان بین ارتش و نیروهای واکنش سریع، به ۸۲۲ نفر افزایش یافته است. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، اتحادیه پزشکان سودان گفت: ادامه درگیریها منجر به تلفات بیشتر در خارطوم پایتخت و تعدادی از استانها شده است. این اتحادیه گفت: «تعداد تلفات غیرنظامیان از آغاز درگیریها به ۸۲۲ کشته و ۳۲۱۵ زخمی رسیده است». این اتحادیه اشاره کرد کشتهها و مجروحان جدید شامل خارطوم، پایتخت، شهر الابیض در جنوب کشور، شهر الجینه در ایالت دارفور غربی (غرب) هستند. ارتش سودان در بیانیهای اعلام کرد: «نیروهای مسلح سودان به انجام وظیفه خود در دور کردن شورش با قدرت، اراده و باور به پیروزی نزدیک به یاری خدا ادامه میدهند و شبهنظامیان شورشی هر لحظه در نتیجه حملات قدرتمند ما علیه تجمعهایشان در تمام پایگاههای موجود در پایتخت، متحمل خسارات سنگین و رو به فزونی میشوند».
***
احتمال تصویب برخی اصلاحات قضایی توسط کابینه نتانیاهو
یکی از نمایندگان پارلمان رژیم صهیونیستی تاکید کرد در صورتی که مذاکرات با اپوزیسیون برای رسیدن به یک راهحل میانه شکست بخورد، کابینه بنیامین نتانیاهو احتمالا بخشی از طرح جنجالی خود برای اجرای اصلاحات در دستگاه قضایی را تا ماه اوت تصویب کند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز عربی، سیمشا روتمن، نماینده تندروی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و نماینده برجستهای از ائتلاف ملی مذهبی حاکم که ریاست کمیته اصلی بازنگری در کنست را بر عهده دارد، به شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: اگر [اپوزیسیون] نخواهد به توافقی برسد، به نظرم ما مجبور خواهیم بود در مسیر اجرای برخی اصلاحات، گام برداریم. روتمن در ادامه اظهار کرد: فکر میکنم زمان تصویب پیشنویس قانون ساماندهی ساختار انتخاب قضات فرا رسیده چرا که پیش از این شور اول این طرح در کنست که ائتلاف حاکم ۶۴ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی را در اختیار دارد، انجام شد. اصلاحات پیشنهادی که میتواند موجب کاهش اختیارات برخی مسؤولان دادگاه عالی رژیم صهیونیستی شده و نفوذ کابینه را در انتخاب قضات افزایش دهد، اعتراضات بیسابقهای را در اراضی اشغالی به دنبال داشت و موجب نگرانیهایی در غرب درباره استقلال دستگاه قضایی این رژیم شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|