|
اخبار
شروع پخش برنامههای جدید در شبکه نسیم
مسابقه کمدی «خوشنمک» به همراه چند برنامه دیگر از تولیدات جدید شبکه نسیم است که از این هفته روی آنتن میرود. به گزارش «وطن امروز» به نقل از روابط عمومی شبکه نسیم، «خوشنمک» یک مسابقه کمدی به تهیهکنندگی مقداد مومننژاد و مسعود رجبیان است که از سهشنبه ۲۶ اردیبهشتماه روزهای سهشنبه تا جمعه ساعت ۲۳ روی آنتن شبکه نسیم میرود.
این مسابقه در ۲ فصل ۷۰ قسمتی در حال تولید است و در هر قسمت از این مسابقه ۵ شرکتکننده که از شهرها و روستاهای دور و نزدیک کشورمان گرد هم آمدهاند، برای اثبات بامزگی خودشان با هم رقابت میکنند.
در پایان هر قسمت یک نفر که بیش از همه موفق به خنداندن تماشاگران حاضر در سالن شده و آرای بیشتری از حضار کسب کرده باشد به مرحله بعدی راه پیدا خواهد کرد. همچنین کسی که کمتر از همه لبخند به لب تماشاچیان آورده باشد به عنوان «خوشنمک» آن قسمت انتخاب میشود. فرد خوشنمک تندیس یادگاری برنامه را دریافت میکند و طی یک خداحافظی از دور رقابت خارج میشود. هدف اصلی خوشنمک خلق لحظاتی خوش و جا انداختن فرهنگ شوخطبعی و پذیرش شوخی است.
پیشتولید این مسابقه دیماه سال گذشته آغاز شد و پخش آن از سهشنبه این هفته آغاز خواهد شد. دیگر برنامه جدید استعدادیابی طنز شبکه نسیم به نام «بگو بخند» نیز پخش خود را آغاز خواهد کرد که زمان آن نیز متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
***
«بیگمان» به نمایشگاه کتاب رسید
فاطمه افشاریان، نخستین مجموعه شعر مستقل خود را با عنوان «بیگمان» به چاپ رساند و این کتاب به سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رسید. به گزارش «وطن امروز»، علیرضا قزوه، شاعر و نویسنده مطرح کشور در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است: «شاعر این دفتر بیش از همه به داشتههای خود تکیه کرده است و امینم که بگویم همین نخستین دفتر شعر این فاطمه بنت شهید ما، شعری است زلال، پاک، نجیب و بینقاب که در آن زمزمههای زنی فاطمی را میتوان شنید با شعرهایی که عطر گل نرگس دارد و گل محمدی و خوشا به حال من که بر این دفتر شهادتنامه نوشتم و خوشا بر او که فردایش آفتابیترین است.
در بخشی از شعر «سربه راه» در این کتاب آمده است:
روضه خوان گفت: بیگمان، امشب
مادرش میهمان هیات ماست
در حدیث آمده که فاطمه هست
هر کجا روضهای چنین برپاست
در بخشی از شعر «دلتنگی» این کتاب میخوانیم:
هر روز سلامت کنم ای عشق از اینجا
دلبسته ایرانم و دلتنگ عراقم
گفتنی است؛ این کتاب شامل 21 شعر و در 75 صفحه توسط نشر شاعران پارسی زبان به چاپ رسیده است.
***
وزیر ارشاد:
ساخت سریال با بهرهگیری از ادبیات غنی انقلاب اسلامی موضوع مهمی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از غرفه سوره مهر درباره سریال «سوران» که با اقتباس از یک کتاب ساخته شده است سخن گفت.
به گزارش «وطن امروز»، محمدمهدی اسماعیلی اسلامی عصر دوشنبه ۲۵ اردیبهشت در حاشیه بازدید از سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در جریان ساخت سریال «سوران» قرار گرفت. وی هنگام بازدید از غرفه انتشارات سوره مهر، از معرفی این سریال در نمایشگاه کتاب تهران که بزودی روی آنتن رسانه ملی میرود، استقبال و اقتباس از کتاب «عصرهای کریسکان» نوشته کیانوش گلزار راغب را اتفاقی مثبت قلمداد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز امیدواری به استقبال مخاطبان هنگام پخش سریال از آن، بیان کرد: مساله اقتباس، مساله مهمی است که نیاز به اهتمام ویژه دارد. الحمدلله سازمان سینمایی سوره بحث اقتباس را در دوره جدید مدیریت خود به جد دنبال میکند که از نمونههای موفق آن میتوان به تلهتئاتر «کاتب اعظم» اشاره کرد. همچنین فیلم سینمایی «هِناس» که برگرفته از زندگی شهید داریوش رضایینژاد بود، هنگام اکران با استقبال مخاطبان مواجه شد.
وی عنوان کرد: ساخت سریال با بهرهگیری از ادبیات غنی انقلاب اسلامی بویژه تاریخ مبارزات مرزنشینهای ما، موضوع مهمی است که تحقق آن در نمونه «سوران»، همان نیروی جوانی است که از آن سخن میگوییم. نشست تخصصی بررسی اقتباس از کتاب در محل کوشک کتاب نمایشگاه، نشان کتاب با نمایی از سکانسهای مختلف اثر، بروشور معرفی «سوران» و کارت پستال معرفی شخصیتهای اصلی همراه با دیالوگهای مختلف از زبان آنها در معرفی قصه، از جمله برنامههای طراحیشده برای معرفی سریال «سوران» برای مخاطبان کتاب است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
کارگردان نمایش میدانی «جهان بانو» در گفتوگو با «وطن امروز»:
هر زن ایران جهانبانو باشد
زنان و مادران مقامی والا دارند اما در این میان برخی جایگاهی متمایز در تاریخ یافتهاند. این مهمترین برداشت مخاطب از نمایش میدانی«جهان بانو» است؛ نمایشی که فصل دوم آن به صحنه رفته و ضمن روایت گوشههایی از زندگی زنان شاخص تاریخ مثل حضرت مریم(س)، حضرت فاطمه(س)، حضرت زینب(س) و .... به رشادتهای بانوان معاصر در دوران انقلاب، دفاعمقدس و کرونا میپردازد و همچنین تاکید میکند هر زن میتواند تبدیل به جهان بانو شود. نمایش میدانی «جهان بانو» به تهیهکنندگی علی اسماعیلی و کارگردانی حسن بزرا محصول سازمان هنری - رسانهای اوج است که به همت موسسه سیمای ققنوس هر روز ساعت 19:30 در بوستان ولایت تهران اجرا میشود. علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت رایگان به سامانه namaticket.ir مراجعه کنند.
حسن بزرا، کارگردان این نمایش میدانی که تجربه اجرای نمایشهای میدانی متعددی را دارد، در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: «طرح ابتدایی نمایش «جهان بانو» از سال ۹۷ آغاز شد. بعد از آن شروع به طراحی و نوشتن کردیم اما بین کار به دلیل حساسیتهایی که وجود داشت وقفههایی میافتاد و کارهای دیگری را برای اجرا در نظر میگرفتیم. در واقع متن یک پروسه
3،2 ساله را طی کرد تا آماده شد. از اردیبهشت پارسال کار پیشتولید را آغاز کردیم و آبان روی صحنه رفت و حالا فصل دوم آن با کمی تغییرات بار دیگر به اجرا در آمده است».
بزرا تصریح کرد: «اگر بخواهم منابع را نام ببرم خیلی زمان خواهد برد اما کارهایی که توسط موسسه ققنوس تهیه میشود، آثاری است که متن تا به مرحله اجرا برسد، مرتب توسط کارشناسان مختلف خوانده و از نظر محتوا در بخشهای مختلف رصد و تایید میشود تا به اجرا برسد. در این کار هم همین است؛ چند کارشناس در حوزههای مختلف نقد و توصیههایی داشتند و چون سوژه، موضوع حساسی است، طی 3،2 سال آنقدر پرورش یافت و ورز داده شد تا یک محتوای درست برای اجرا تهیه شود. کلیت محتوای نمایش درباره موضوع تاثیر زنان در طول تاریخ است. داستان از حضرت حوا شروع میشود و هرکدام از بانوان تاریخساز را به صورت گزیده و بخشهایی که فکر کردیم قابل بیان و قابل تصویر است، نشان دادهایم. کلیت اتفاق این است که من در خود نمایش هم به عنوان نویسنده چیزی که مطرح کردم از زبان شخصیت اصلی بود و گفتم ما بنا نداریم حرفی را القا کنیم، بلکه راه را از بیراهه نشان دادیم و بقیه دریافتها با فطرت مخاطب است. در اصل راه نور را بیان کردیم، چون بالاخره در هرکدام از این شخصیتها یک اتفاق ویژه الهی وجود دارد. گذشت و فداکاری ساره را میبینیم، در آسیه حامی بودن و شجاعت را میبینیم و در هاجر از خودگذشتگی را تا میآییم و میرسیم به اتفاق روز و به مبحث کرونا که به پرستاران شریف پرداختیم».
* زنان موفق معاصر
وی در پاسخ به اینکه چرا در بخش روایت زنان معاصر اشارهای به شخصیتهای مطرح نمیشود، یادآور شد: «واقعیت این است که نمیشود این کار را کرد. آنقدر زنان موفق و درجه یک معاصر زیاد هستند که نمیشد به شکل گزینشی عمل کنیم و امکان اینکه از شخصیت خاصی نام ببریم نبود؛ هر شخصی را میگفتیم این بحث پیش میآمد که چرا سراغ دیگری نرفتیم. نکته دیگر اینکه ما در همین فاصله بیان میکنیم که در حال حاضر هم زنان موفق و بینظیری هستند اما الزاما یک زن موفق یک بانوی آسمانی نیست تا با او قیاس کنیم ولی میتواند به یک جهان بانو تبدیل شود، نمونهاش هم پرستاران دوران کرونا بودند که با شهادتشان جهان بانو شدند».
* این نمایش ایرانی است
سوال بعدیمان از کارگردان نمایش «جهان بانو» درباره شیوه ساخت و چالشهای پیش رو بود. بزرا در این باره توضیح داد: «این نمایش واقعا کار سختی بود. ابعاد وسیع و آیتمهای بسیار زیاد و دکورهای سخت. طراحی بسیار ویژه و خاصی که این نمایش دارد، کار را بسیار سخت میکند. از طرفی کار کردن در محور زنان سخت است و ما برای اجرای یک نمایش میدانی کار را خیلی گسترده پیش بردیم. به نظرم چنین اتفاقی در نوع خودش نه در ایران و نه در آسیا حتی شاید نمونهاش در جهان نباشد که چنین اتفاقی بیفتد. خیلی در کشورهای مختلف رصد کردم اما این فرم نمایش میدانی که ما الان کار میکنیم واقعا هیچ کجا وجود ندارد، چون این فرم یک فرم ایرانی و معادل فکر است». بزرا همچنین به این نکته اشاره میکند که نمایش میدانی حالا تبدیل به ژانری محبوب شده است: «چند سالی است تولید و اجرای نمایش میدانی آغاز شده؛ زمانی نمایش «شب آفتابی» آقای بهزادپور بود که بعدها تبدیل شد به «ستاره صبح». در گذشته یک نمایش تعریف و نوشته میشد و در طول سال مرتب همان را تکرار میکردند اما به همت موسسه ققنوس و سازمان اوج الان پروژههای مختلفی داریم و در این نوع نمایش به یک ساختارشکنی دست زدیم و کارهای متنوع با محتوا و فرم متفاوت اجرا میکنیم. این اتفاق جدیدی است که تماشاچی آن را میپسندد و نیاز دارد این اتفاق بیفتد. خدا را شکر که در این حوزه جا افتادهایم و کارهای متفاوتی از ما و موسسه دیده و شناخته شد، ضمن اینکه با استقبال فوقالعادهای مواجه شده است».
حسن بزرا میگوید نمایشهای میدانی از جمله «جهانبانو» صرفا ویژه یک طیف مخاطب نیست و برای همه مردم آماده شده است:«جالب است بدانید نمایش میدانی از همه قشری تماشاگر دارد و مخاطب «جهان بانو» صرفا قشر مذهبی و چادری جامعه نیست؛ مخاطبان زیادی هستند که وقتی به تماشای نمایش میآیند ظاهر متفاوتی دارند». وی در پایان گفت: «از موسسه ققنوس و همچنین آقای اسماعیلی و آقای محمدحسنی بزرگوار که همیشه ما را حمایت کردند و حامی این کارها بودند سپاسگزارم. نمیدانم اگر سازمان اوج و آقای محمدحسنی نبودند، تکلیف اینجور نمایشها که از خیلی آثار این مملکت که پررنگ میشود، تاثیرگذارتر است چه میشد؟ امیدوارم این راه ادامه داشته باشد و بتوانیم خدمت کنیم».
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در نمایشگاه کتاب: منتظر خبرهای خوش در زمینه تأمین کاغذ باشید
هدیه رئیسی به ناشران
رئیــسجمهــور در ششمین روز برگزاری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به مصلای امام خمینی(ره) رفت و پای حرفها و دغدغههای ناشران و فعالان حوزه کتاب و نشر نشست. به گزارش «وطن امروز» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز با حضور در مصلای امام خمینی(ره) تهران از غرفههای مختلف سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کرد.
وی با توجه به اهمیت مسائل حوزه کودک و نوجوان، بازدید خود را از سالن ناشران کودک و نوجوان آغاز کرد. در این بازدید ۲ ساعتونیمه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران این وزارتخانه در حوزه کتاب و نشر نیز حضور داشتند، ناشران و فعالان حوزه نشر درباره دغدغههای حوزه کتاب با رئیسجمهور گفتوگو کردند.
«تأمین کاغذ باکیفیت و ارزان» از مهمترین دغدغهها و مطالبات فعالان حوزه نشر بود که رئیسجمهور با تشریح اقدامات دولت در این زمینه، اعلام کرد با توجه به امکانات کشور و تدابیری که اندیشیده شده، ناشران بزودی خبرهای خوشی در این باره خواهند شنید.
رئیسجمهور در گفتوگو با ناشران و فعالان حوزه کتاب با تاکید بر «پرهیز از غلبه ترجمه بر تألیف در حوزه نشر» به کارهای انجام شده توسط مؤلفان و ناشران حوزه کودک و نوجوان اشاره و تصریح کرد: همانطور که نسبت به تغذیه و سلامت جسمی کودکان و نوجوانان حساس هستیم، باید نسبت به سلامت فکری و اندیشه آنها نیز با حساسیت ویژه برنامهریزی کنیم. رئیسی ادبیات کودک و نوجوان را یکی از قالبهای مهم برای انتقال مفاهیم عالی دانست و افزود: کیفیت چاپ و نشر آثار هم به اندازه محتوا مهم است تا کتابها برای کودکان و نوجوانان جاذبه داشته باشد.
«تولید محتوای مناسب و به روز برای ارتقای فکری و فرهنگی کودکان و نوجوانان»، «بهرهگیری از اندیشه و خلاقیت نوجوانان و جوانان در تألیف و نگارش کتاب»، «همکاری وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد و آموزشوپرورش با بخش خصوصی در انتشار کتابهای آموزنده برای کودک و نوجوان» و «توزیع مناسب و دسترسی آسان و ارزان مخاطبان و علاقهمندان به کتاب در اقصی نقاط کشور» از دیگر تأکیدات رئیسجمهور در گفتوگو با ناشران و فعالان حوزه کتاب بود.
ارسال به دوستان
در نشست مشترک سازمان سینمایی و سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران مطرح شد
دغدغه تقویت بخشهای خصوصی سینما
شصتوهفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی در ادامه سلسله نشستهای هماندیشی با مجموعههای فرهنگی - هنری با حضور محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، مهرداد باقریپبدنی رئیس سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران و معاونان و مدیران ۲ سازمان دوشنبه 25 اردیبهشتماه در محل سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، در این نشست محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی کشور گفت: این نشستها برای استفاده از همه ظرفیتها در جهت تولید، رونق اشتغال و تعدد رویدادهای فرهنگی - هنری پیشبینی شده و همه ما در این زمینه باید بهمثابه یک پیکره عمل کنیم.
وی افزود: زمانی که قرار است شعار سال را محقق کنیم باید همه مجموعهها به صورت انقلابی به میدان بیایند و با شناسایی راهکارهای مشترک و شناخت متقابل به سمت عمق استراتژیک اهداف حرکت کنیم.
خزاعی ادامه داد: وضعیت تولید آثار در سال گذشته نشان میدهد نقش دولت، در زمینه تولید فیلمها در خوشبینانهترین وضعیت خود به طور تقریبی 10 تا 15 درصد بوده است. از این رو، در دولت سیزدهم اهتمام دولت برای تقویت بخش خصوصی جدیتر پیگیری میشود و دغدغه ما تقویت بخشهای خصوصی سینماست.
وی عنوان کرد: چرخه اکران و تولید در سینما نشاندهنده مشارکت بالای80 درصد بخشهای خصوصی است و دولت کمک میکند تا خلاءهای بخشهای خصوصی را پر کند. بخش خصوصی در بعضی حوزهها بویژه تولیدات استراتژیک هنوز توان کافی ندارد و به تنهایی نمیتواند نقشآفرین باشد. تقویت ظرفیتهای تولید به اشتغال و معیشت سینماگران کمک خواهد کرد.
* سهم 46 درصدی فیلمهای اجتماعی در سال 1401
وی با اشاره به گزارش ارزشیابی سازمان سینمایی عنوان کرد: 46 درصد فیلمهای سینمایی در سال گذشته اجتماعی بودند. البته با آسیبشناسی و نقدهایی که در حوزه تولیدات سینمای اجتماعی وجود داشته است، سعی کردهایم با نگاه استانداردسازی با مراقبت بیشتری رفتار کنیم.
رئیس سازمان سینمایی تصریح کرد: متاسفانه امروز تصویر واژگونهای از ایران در اذهان جهانی شکل گرفته است که در این تصویرسازی قطعا سینماگران هم دخیل بودهاند. به نظر میرسد به دلیل بیدقتی در برخی آثار، سیاهنمایی و تحریف جامعه و تاریخ معاصر و عرضه روایتی مخدوش و نازیبا از خانوادههای ایرانی، ذهنیت اشتباهی در افکار عمومی جهان ترسیم شده است.
خزاعی درباره همکاری با شهرداری تهران ضمن تشکر از تعامل خوب شهردار تهران، معاونت فرهنگی و اجتماعی و همراهی سازمان فرهنگی - هنری شهرداری در برگزاری رویدادهای سینمایی سال گذشته بویژه جشنواره فجر، گفت: شهرداری تهران سال گذشته تعامل بسیار خوبی با سازمان سینمایی داشته و پیرو اعلام آمادگی دوستان در این جلسه و حسن نظر زاکانی در اینگونه همکاریهای جمعی در سال جاری هم از ظرفیت مجموعههای شهرداری از جمله برج میلاد و پردیس ملت برای برگزاری جشنوارهها استفاده خواهیم کرد. البته، فراتر از امکانات شهرداری، خواهان حضور مسؤولان شهرداری در شورایهای سیاستگذاری جشنوارههای سینمایی هستیم تا بتوانیم در آثار سینمایی به دغدغههای شهری به صورت جدیتری ورود کنیم و در کنار هم به تولید مشترک برسیم.
وی با اشاره به نظر مشترک فیمابین برای اجرای طرح توسعه موزه سینما یادآور شد: درباره توسعه موزه سینما طرحی جامع و کامل در سازمان سینمایی تهیه شده است که با همراهی شهرداری قابل تحقق است و قصد داریم فضای بیرونی این موزه را که آسیبهای جدی دارد به فضای موزه اضافه کنیم و در این زمینه خواستار همکاری شهرداری هستیم.
رئیس سازمان سینمایی در پایان افزود: پلمب دفاتر مسکونی و تجاری سینماگران هم از جمله مشکلاتی است که اگر بشود با همراهی شهرداری موقتا اجازه فعالیت به آنها داده شود به این بخش کمک بسیاری میکند.
حبیب ایلبیگی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در ادامه این نشست گفت: سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران در بحث تولیدات سینمای اجتماعی میتواند نقش موثری ایفا کند و راهکارهای کمک به این حوزه را در بحث شهری ارائه کند. ما با مراقبت اجازه تولید آثار اجتماعی تلخ و سیاه را ندادهایم. اگر موسسه «تصویر شهر» بتواند متولی این امر شود و کار پژوهشی را در آثار اجتماعی بر عهده بگیرد بسیار تعیینکننده است.
محمد حمیدیمقدم، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در بخش دیگری از این نشست گفت: زیست شهری بسیار آَشفته است و ما برای بهتر کردن شرایط آن باید همکاری خوبی با هم داشته باشیم و در این بین، اتفاق خوب زمانی رقم میخورد که بتوان با تولیدات مشترک به تولیدات بهتر شهری برسیم و فقدان کار هنری سفارشی را از بین ببریم. برای مثال آموزش ترافیک برای کودکان از جمله مواردی است که میتواند بسیار موثر باشد.
* سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران، آماده کمک به سینمای ایران
مهرداد باقریپبدنی، رئیس سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران نیز در بخش پایانی این نشست بیان کرد: سال گذشته مسؤولان سینمایی زحمات زیادی را برای برپایی جشنواره فیلم فجر متحمل شدند و کار بزرگ و سختی انجام دادند و امیدواریم امسال با رونق چرخه تولید، شاهد تولیدات سینمایی بیشتری باشیم. وی اضافه کرد: با عنایت به برکاتی که در پی این گفتوگو و استمرار آن حاصل خواهد شد، میتوانیم در حوزه سینمایی همکاری جدیتری داشته باشیم.
باقریپبدنی پیشنهاد انعقاد تفاهمنامههای اجرایی درباره محقق شدن اهداف این جلسه را مطرح و درباره همکاری پردیس سینمایی ملت و پردیس تئاتر تهران با سازمان سینمایی اعلام آمادگی کرد.
گفتنی است اصغر فارسی، حبیب ایلبیگی، یزدان عشیری، علیرضا اسماعیلی، محمد حمیدیمقدم، سیدمهدی جوادی، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، مجید اسماعیلی، لادن طاهری، محمدرضا سوقندی، سیدصادق موسوی از مدیران سازمان سینمایی و امیرحسین سمیعی، نازنین پیرکاری مدیرعامل و حبیب والینژاد و حسین کرمی اعضای هیاتمدیره موسسه تصویر شهر و وحید گرائیلی از مدیران سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران از جمله حاضران این نشست بودند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|