|
عرضه اولیه جدید در فرابورس
بازار فرابورس امروز میزبان ۱۵ درصد سهام شرکت کشاورزی و دامپروری فجر اصفهان خواهد بود. امروز مجموعا ۱۳۵ میلیون سهم معادل ۱۵ درصد سهام شرکت کشاورزی و دامپروری فجر اصفهان با نماد «زفجر» عرضه میشود. این عرضه اولیه به روش ترکیبی و طی 2 مرحله انجام خواهد شد. قیمت عرضه به عموم سرمایهگذاران و زمان ثبت سفارش توسط ناظر بازار در روز عرضه اعلام میشود. حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی ۲۲۵ سهم است.
ارسال به دوستان
آغاز عملیات اجرایی انتقال آب دریای عمان به ۳ استان سیستانوبلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با حضور رئیسجمهور
شرق ایران سیراب میشود
عملیات آبگیری و بهرهبرداری از سد مخزنی کهیر سواحل مکران، آبرسانی به 155 روستا و افتتاح 17 پروژه صنعت برق
گروه اقتصادی: صبح پنجشنبه سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور به منظور افتتاح چند طرح عمرانی، پیگیری پروژه راهبردی سواحل مکران و شرکت در آیین افتتاح خط انتقال برق از کشورمان به پاکستان، وارد استان سیستانوبلوچستان شد.
اصلیترین عملیات عمرانی افتتاحشده در این سفر آغاز عملیات لولهگذاری انتقال آب دریای عمان به شرق کشور بود.
بر این اساس، عملیات لولهگذاری انتقال آب دریای عمان به 3 استان سیستانوبلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با دستور حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی و با نام مبارک امام رضا علیهالسلام آغاز شد.
بنا بر اعلام مسؤولان و مجریان، برای اجرای این طرحها حدود هزار و ۷۰۰ کیلومتر لولهگذاری خواهد شد که آب خلیجفارس و دریای عمان را به استانهای تعیین شده منتقل میکند.
طرح انتقال آب از دریا جزو طرحهای کلان تعریفشده برای تامین بخشی از کسری آب در دالان شرق کشور است که اجرای آن از آبان سال ۱۴۰۰ آغاز شد و طبق تفاهمنامههای منعقدشده، آب انتقالی به استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی در بخش صنعت به مصرف خواهد رسید اما این آب در سیستانوبلوچستان برای تامین مصارف آشامیدنی نیز پیشبینی شده و طبق برنامه زمانبندیشده این طرح با سرمایهگذاری ۳ میلیارد یورویی تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
همچنین به دستور رئیسجمهور عملیات آبگیری و بهرهبرداری از سد مخزنی کهیر شهرستان کنارک به منظور تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت محدوده بخش کهیر سواحل مکران پس از گذشت ۱۳ سال آغاز شد.
نوع این سد بتن غلتکیCMD-FSHD، ارتفاع سد ۵۴ متر، طول تاج سد ۳۸۲ متر، عرض تاج سد 5 متر، حجم بتنریزی سد ۷۷۰ هزار متر مکعب، طول سریز ۱۲۲ متر، نوع سرریز آزاد و بدون دریچه، سطح دریاچه در تراز نرمال ۲۳ کیلومتر مربع، طول دریاچه ۲۱ کیلومتر، حجم اولیه مخزن در تراز نرمال ۳۴۳ میلیون مترمکعب و پتانسیل سطح زیر کشت آن بیش از 5 هزار هکتار است.
رئیسجمهور همچنین از طرح آبرسانی به ۱۵۵ روستای استان سیستانوبلوچستان به صورت همزمان از طریق ویدئوکنفرانس بهرهبرداری کرد.
این طرحها در ۱۹ شهرستان استان در قالب ۷ مجتمع آبرسانی و ۲۶ پروژه از محل طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو با اعتبار ۲۹۱ میلیارد تومان اجرا شده است.
حجم عملیات انجام شده برای این تعداد روستا، شامل ۴۲۲ کیلومتر لولهگذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع در اقطار ۹۰ تا ۵۰۰ میلیمتر، ۱۲ حلقه چاه با ظرفیت ۱۲۲ لیتر بر ثانیه، احداث ۸ باب مخزن ذخیره با حجم ۲۰۰۰ مترمکعب و ۱۰ باب ایستگاه پمپاژ است. با بهرهبرداری از طرح آبرسانی به این تعداد روستا، شاخص آبرسانی استان با 6 ,1 درصد ارتقا به عدد 6 ,72 درصد میرسد. همچنین در این سفر بهرهبرداری از ۱۷ پروژه صنعت برق در سیستان و بلوچستان آغاز شد. با افتتاح این پروژهها 14 هزار خانوار از نعمت برق بهرهمند میشوند.
* بازدید از مجتمع پتروشیمی نگین مکران
همچنین رئیسی از مجتمع پتروشیمی نگین مکران بازدید کرد و از نزدیک در جریان آخرین وضعیت توسعه این مجتمع بزرگ پتروشیمی قرار گرفت.
طرح عظیم شهرک پتروشیمی مکران در ساختگاهی به مساحت بیش از ۱۲۰۰ هکتار با طول تقریبی 4.4 و عرض 2.5 کیلومتر در حوزه سواحلی مکران در حال اجراست.
موقعیت استراتژیک این منطقه و نزدیکی به بازارهای مصرف بزرگ دنیا از طریق اتصال به آبهای آزاد و توجیهات اقتصادی ناشی از آن اهمیت این پروژه را دوچندان میکند.
این پروژه فراملی با هدف توسعه صنعت بویژه صنعت پتروشیمی در منطقه سیستان و بلوچستان، ایجاد اشتغال و ارتقای شاخصهای امنیتی و با هدف جذب سرمایهگذاری در استان سیستانوبلوچستان آغاز شده است.
این مجتمع مشتمل بر واحدهای اوره آمونیاک، متانول، متانول آمونیاک، انواع پلیاتیلن، الفین، آروماتیک، MEG، MTP و کریستال ملامین با ظرفیت تولیدی بالغ بر ۲۶ میلیون تن در سال است.
در این سفر همچنین افتتاح پست و خط انتقال برق به پاکستان هم اتفاق افتاد. رئیسجمهور در مراسم مشترک افتتاح پست و خط تبادل برق میان ایران و پاکستان که با حضور «شهباز شریف» نخستوزیر این کشور برگزار شد، از اینکه با این افتتاح یکی از جلوههای تعمیق و تقویت همکاری میان 2 کشور دوست و برادر رقم میخورد، ابراز خرسندی کرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه ایران و پاکستان روابط عمیقی دارند که ریشه در اشتراکات فرهنگی و اعتقادی 2 کشور دارد، گفت: پاکستان، مردمی بسیار فهیم و متدین دارد که علاقهمند انقلاب شکوهمند اسلامی هستند و امروز روابط 2 ملت مثالزدنی است.
رئیسی افزود: ارتباطات ایران و پاکستان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف برقرار بوده و روز به روز گسترش یافته و امروز اراده 2 کشور بر بهبود و ارتقای بیش از پیش این روابط است.
رئیسجمهور با خوشامدگویی به نخستوزیر و دیگر مقامات پاکستانی حاضر در این مراسم اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی و هدایتهای امام راحل و رهبری معظم انقلاب اسلامی بهرغم تهدیدها، فشارها و تحریمها با همت دانشمندان و فرهیختگان جوان خود و با تکیه بر دانش و فناوری در حوزههای مختلف از جمله انرژی گامهای بلندی برداشته است. رئیسی با بیان اینکه ایران توانسته با تکیه بر توانمندیهای داخلی همه تحریمها را خنثی کند، تصریح کرد: شاید سطح پیشرفتهای حاصل شده در ایران برای برخی باورپذیر نباشد. یکی از بخشهایی که در آن کار بسیاری شده حوزه انرژی است. امروز ایران در عرصه برق و نفت و گاز تولیدکننده و صادرکننده است و توانسته در زمینه دانشبنیان نیز گامهای خوبی در عرصه انرژی بردارد.
* حضور آمریکا در منطقه امنیتساز نیست
رئیسی با بیان اینکه امروز همه به این نتیجه رسیدهاند که حضور آمریکاییها در منطقه و افغانستان امنیتساز نیست، اظهار داشت: در عوض همکاری بین ایران و پاکستان میتواند امنیتی پایدار را در منطقه رقم بزند و همکاریهای 2 کشور در عرصههای اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری میتواند به پیشرفت 2 کشور کمک شایستهای کند.
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان نیز در این مراسم با بیان اینکه همکاریهایی که امروز افتتاح شدند یک باب جدید میان 2 کشور است، گفت: شک نداریم که ایران و پاکستان برادر هستند و روابط آنها فراتر از روابط 2 همسایه، روابطی خویشاوندی است. نخستوزیر پاکستان راهاندازی «بازارچههای مرزی» میان 2 کشور را آغاز دورهای جدید از تلاشها برای پیشرفت منطقه دانست و افزود: همچنین افتتاح پست و خط انتقال برق نیز بسیار مایه خرسندی است و ضمن تشکر از وزیر نیرو و دستاندرکاران ایرانی اجرای این پروژه مشخصا از برادرم آیتالله رئیسی قدردانی میکنم که شخصا پیگیر رفع تعویق اجرای این پروژه بودند، هرچند این تعویق از طرف پاکستان بود.
نخستوزیر پاکستان با تاکید بر اینکه در این روز تاریخی باید بنای جدید برای توسعه روابط 2 کشور پیریزی کنیم، تصریح کرد: ارتقای امنیت مرزها نقش مهمی در توسعه روابط 2 کشور دارد و همه تلاش خود را در این زمینه به کار خواهیم گرفت.
بازارچه خردهفروشی مشترک «پیشین» میتواند تحول مهمی را هم در شهر پیشین و هم در شهرستان راسک داشته باشد و به نحو مطلوب معیشت مرزنشینان را تامین کند.
۶ هزار خانوار شهرستان راسک از تخفیفات و مزایای بازارچه خرده فروشی مشترک «پیشین» بهرهمند خواهند شد که این مساله نقش مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی مردم این منطقه خواهد داشت.
همچنین با حضور رئیسجمهور کشورمان و نخستوزیر پاکستان خط تبادل برق پلان - جیوانی در گذرگاه مرزی «پیشین» به صورت ویدئوکنفرانسی افتتاح شد.
ارسال به دوستان
پس از استقرار نمایندگی یک بانک روسی در ایران، 2 بانک ایرانی در روسیه شعبه خواهند زد
صفآرایی بانکی علیه تحریم
اتصال پیامرسانهای مالی 2 کشور و بهکارگیری پولهای ملی در مبادلات تجاری در آینده نزدیک
بر اساس توافقات انجامشده بین ایران و روسیه، بناست ۲ بانک ایرانی در روسیه نمایندگی و شعبه داشته باشند و یکی از مهمترین بانکهای روسیه نیز در ایران نسبت به تأسیس نمایندگی اقدام کرده است. بانک VTB دومین بانک بزرگ روسیه است و در واقع این از معدود دفعاتی است که شاهد آغاز فعالیت یک بانک خارجی بزرگ در کشورمان هستیم. ورود بانک VTB به فضای بانکی کشورمان در واقع نخستین قدم از توسعه همکاریهای کشورمان با یک کشور دوست و یک بانک بزرگ است که سابقه فعالیت در اروپا، آسیا، آفریقا و حتی آمریکا را هم دارد. همانطور که گفته شد بانک VTB دومین بانک بزرگ روسیه است و از نظر رنکینگ جهانی هم به گزارش مؤسسه فایننشالتایمز با داشتن رتبه ۲۳۶ در جمع ۵۰۰ بانک برتر جهان قرار دارد. همکاری بین ایران و روسیه از سال گذشته و در بحبوحه تحریمهای غرب علیه مسکو و تهران شتاب بیشتری گرفته است. در طول سال 2022، طرفین به توافقهایی دست یافتند که همکاریهای دوجانبه را گسترش میدهد. این توافقات شامل قراردادهای بانکی، عرضه مبادلهای برای توربینها، قطعات یدکی و تجهیزات هواپیما تا قراردادهای ساخت مشترک خطوط لوله گاز میشود. بهگفته رئیس پارلمان روسیه، 2 کشور فعالانه در حال برداشتن گامهایی برای افزایش تجارت متقابل هستند که این اقدامات «در شرایط ناشی از فشار تحریمها» علیه هر 2 کشور بسیار مهم است. ویاچسلاو ولودین همچنین تأکید دارد: هر 2 کشور اکنون باید بر افزایش همکاریهای متقابل در بخشهای مالی و بانکی، بویژه با افزایش استفاده از ارزهای ملی در تسویه حسابها، با استفاده از سیستمهای پرداخت روسی «میر» و «شتاب» ایرانی تمرکز کنند. از سال گذشته شبکه پیامرسان بانکی ایران با نام «سپام» به پیامرسان بانکی روسی متصل شد و بعد از آن مقدمات اتصال میر به شتاب طی شد. سامانه پیامرسان مالی الکترونیکی (سپام) به منظور الکترونیکی کردن مراودات بانکی و ایجاد زیرساخت یکپارچه خدمترسانی میان ایران و روسیه راهاندازی شده است. با استفاده از سپام نهتنها برای نخستینبار یک زیرساخت پیامرسانی واحد مالی ملی در کشور برای همه مراودات مالی عمده بانکها از قبیل اعتبارات اسنادی ارزی و ریالی، ضمانتنامههای ارزی و ریالی، حوالجات ارزی، مکاتبات، استعلامها و مذاکرات از طریق یک شبکه واحد پیامرسانی فراهم شده است، بلکه امکان اتصال به بانکهای خارجی در خارج از کشور را میتوان به گونهای برقرار کرد که بدون به کارگیری امکانات مؤسسه سوئیفت و نگرانیهای مربوط به آن، با زبانی مشترک و آشنا، تعاملات مالی با آخرین فناوریهای موجود انجام شود.
در همین ارتباط محسن کریمی، معاون بینالملل بانک مرکزی گفته بود: با اتصال سامانههای پیامرسان ملی بانکهای ایران و روسیه، 700 بانک روسی میتوانند با بانکهای ایرانی تبادل پیام مالی داشته باشند، همچنین 106 بانک غیرروسی از 13 کشور دیگر هم به این سامانه پیامرسان متصل شدهاند و میتوانند با بانکهای کشور تبادلات مالی داشته باشند.
اتصال شتاب به میر موضوع مهمی است که حداقل در سالهای گذشته تلاشهای زیادی برای آن انجام شد ولی به سرانجام نرسید اما با توافقات اخیر 2 کشور و انجام مقدمات فنی و کارشناسی، شتاب ایران به میر روسیه وصل شد.
این خبری بود که سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد آن را رسانهای کرد و گفت: «اتصال شبکه شتاب کشور به شبکه پرداخت الکترونیکی کشورهای منطقه پیگیری شد. به طور مشخص درباره روسیه این اقدام به ثمر نشسته است. در ماههای آینده برای تجار ایرانی و روس که مبادله انجام میدهند، بدون نیاز به مراجعه به شبکههای بینالمللی و ارزهای غیرمحلی، این امکان را فراهم میکنیم».
با اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه، شبکه کارتی 2 کشور به هم وصل خواهد شد. الان بانکهای 2 کشور به هم وصل شدهاند و با هم میتوانند پیام رد و بدل کنند. سوییچ پرداخت کارتی هم اگر وصل شود، مردم میتوانند با کارت بانکی خود در کشور مقابل در مغازهها خرید کنند.
گفتنی است در توافقنامه بانکهای مرکزی ایران و روسیه، گامهایی تعریف شده است که نخستین قدم آن همین اتصال پیامرسانهای ملی 2 کشور است. یکی دیگر از آن اقدامات به کارگیری پولهای ملی در مبادلات تجاری است. یعنی در مرحله اول سوئیفت ملی بین 2 کشور ایجاد شده است. اقدام دیگر هم پولهای ملی است که در آینده نزدیک عملیاتی میشود.
معاون نخستوزیر روسیه بتازگی از توافق اولیه ایران و روسیه برای استفاده از ارز ملی در مبادلات خبر داده و تاکید کرده است: علاوه بر موضوعات حوزه انرژی، موافقتنامه همکاری در زمینه گمرکی و موضوع استفاده از ارز ملی در تبادلات مطرح شد و موضوعات بانکی زمینه اولیه توسعه تجاری 2 کشور هستند که ما اهتمام لازم را برای رفع چالشهای آن داریم.
رئیس پارلمان روسیه نیز قبلا در همین ارتباط گفته بود: استفاده فعالانهتر از ارزهای ملی برای تسویه حسابها مهم است. قبلا کارهای زیادی در این زمینه انجام شده است. سهم روبل و ریال در تسویه حسابهای متقابل اکنون از 60 درصد فراتر رفته است.
از مهمترین موضوعات مورد توافق ایران و روسیه، تاسیس نمایندگی و شعبه بانکهای 2 کشور است. طبق تازهترین خبر اعلام شده از سوی بانک مرکزی ایران، بناست بزودی 2 بانک بزرگ تجاری ایران در روسیه نمایندگی و شعبه تأسیس کنند، ضمن اینکه مهمترین بانک روسی نیز اخیراً نسبت به تاسیس نمایندگی در ایران اقدام کرده است.
محسن کریمی، معاون بینالملل بانک مرکزی چندی پیش
با تایید این موضوع از اقدام 2 بانک ایرانی برای تاسیس نمایندگی و شعبه در روسیه خبر داد و گفت: بانک VTB دومین بانک بزرگ روسیه است که بیشترین شعبه خارجی در میان بانکهای روسیه را داراست و در حال افتتاح دفتر نمایندگی در تهران است.
وی افزود: هدف تاسیس دفتر نمایندگی بانکهای هر کشوری در خارج از آن کشور عمدتا برای شناسایی فرصتهای اقتصادی چه از جهت تجاری و چه سرمایهگذاری است؛ بنابراین تاسیس دفتر نمایندگی یک بانک روسی در ایران شروع خوبی برای گسترش همکاریهای اقتصادی بین 2 کشور تلقی میشود.
کریمی اظهار کرد: هر چه روابط بانکی در چارچوب رسمی و شکل متعارف خود توسعه یابد، عملا باعث خواهد شد نقل و انتقال وجوه از شیوههای غیررسمی و نامتعارف و بعضا پرریسک و پرهزینه خارج شده و وارد شیوههای رسمی و بانکی شود که متعارف و کمریسکتر و کمهزینهتر برای تجار 2 کشور است. بنابراین میتوان گفت گام مهم بعدی توسعه روابط ایران و روسیه، تاسیس بانک است و با تسهیل روابط بانکی قطعا روابط تجاری 2 کشور با تحولاتی مثبت همراه خواهد شد. از جمله مهمترین اثرات این اقدام را میتوان افزایش عرضه ارز در کشور دانست، چرا که با افتتاح شعب بانکهای کشورهای همسایه، صادرات نفتی و غیرنفتی تسریع و تسهیل میشود و در نتیجه بازگشت ارز به کشور و واردات ارز نیز سرعت مییابد. از همین رو میتوان انتظار برقراری ثبات و آرامش در بازار ارز را نیز در آینده نزدیک داشت.
***
دفتر تجاری ایران در روسیه آغاز به کار میکند
رئیس اتاق بازرگانی ایران میگوید سال جاری، دفتر تجاری اتاق بازرگانی در روسیه آغاز به کار خواهد کرد. غلامحسین شافعی که در صدر یک هیات تجاری برای حضور در اجلاس بینالمللی اقتصادی «کازان فروم ۲۰۲۳»، به جمهوری تاتارستان سفر کرده است، در نشست اتاق بازرگانی و صنعت تاتارستان افزود: رویکرد اصولی ایران، مشارکت سازنده با همسایگان برای تحقق نظم پایدار مبتنی بر امنیت جمعی و حمایت از توسعه کشورهای منطقه از طریق ایجاد پیوندهای متقابل اقتصادی است. وی با اشاره به اولویت ایران برای توسعه روابط اقتصادی با جمهوریهای فدراسیون روسیه بویژه جمهوری تاتارستان تصریح کرد: وجود ظرفیتها و تواناییهای ایران و جمهوری تاتارستان در زمینههای بسیار متنوع و با عمق قابل توجه، در شرایط فعلی میتواند در یک فاصله کوتاه، تغییرات عمیقی در جهت توسعه روابط اقتصادی ایجاد کند. شافعی با اشاره به رغبت فعالان اقتصادی 2 کشور برای توسعه مبادلات و روابط دوجانبه افزود: البته استفاده از این فرصت میتواند در سایه روابط مستحکم سیاسی ایران- روسیه و اراده سران 2 کشور برای توسعه تعامل و مراودات و توجه جدی به رفع اشکالات زیرساختی در تجارت 2 کشور باشد. وی با بیان اینکه در طول چند ماه گذشته شاهد رفع برخی مضایق و مشکلات برای فعالان اقتصادی 2 کشور بودیم، گفت: موضوع تجارت با ارزهای ملی 2 کشور و امضای توافقنامه کریدور سبز گمرکی از جمله گشایشهایی است که بخشی از مشکلات بخش خصوصی 2 کشور در توسعه مبادلات را رفع میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
ثبتنام صندوق بورسی متولدان تابستان ۱۴۰۱ از ابتدای خرداد
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت اقتصاد از امکان خرید صندوقهای قابل معامله برای متولدان 3 ماه دوم سال ۱۴۰۱ از ابتدای خرداد خبر داد.
ذبیحالله سلمانی با بیان اینکه در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به ازای هر متولد سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: منابع مورد نیاز برای تامین این موضوع از منابع عمومی دولت تامین میشود.
وی با اشاره به آغاز فرآیند ثبتنام از چهارم اردیبهشت گفت: از چهارم اردیبهشت تا ساعت ۱۴، بیستوچهار اردیبهشت، یعنی در یک بازه زمانی ۲۰ روزه، ۳۷۸ و ۶۵۳ نفر نسبت به ثبتنام اقدام کردند. بر اساس آمار ثبت احوال، به طور کلی حدود ۹۸۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ متولد شدهاند که طبق بررسیها ۳۸۰ هزار تولد در 3 ماه نخست سال بوده است، بنابراین میتوان گفت ۹۵ درصد والدین متولدان 3 ماه نخست سال گذشته نسبت به ثبتنام اقدام کردهاند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت اقتصاد با بیان اینکه تاکنون فقط والدین متولدان 3 ماه نخست سال ۱۴۰۱ میتوانستند نسبت به ثبتنام اقدام کنند، عنوان کرد: با توجه به اینکه ثبتنام متولدان 3 ماه نخست سال گذشته کامل شده است، فاز دوم برای متولدان 3 ماه دوم سال گذشته از ابتدای خرداد آغاز خواهد شد.
سلمانی تاکید کرد: والدین برای ثبتنام باید به نام فرزند خود کد بورسی دریافت کنند که این موضوع در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، به نشانی https://my.gov.ir دیده شده است.
بر اساس این گزارش، والدین متولدان ۱۴۰۱ باید به سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی
https://my.gov.ir بخش طرح تشویق فرزندآوری و جوانی جمعیت مراجعه کنند.
پس از ورود به این قسمت و وارد کردن کدملی، مشخصات فرزند را مشاهده میکنند. پس از طی مراحل، پیامکی برای والدین متولدان ۱۴۰۱ ارسال خواهد شد که باید وارد بخش انتخاب بانک شوند و بین بانکهای عامل ملی یا پستبانک یکی را انتخاب کنند.
سپس ۳۵ صندوق سرمایهگذاری قابل معامله به آنها نمایش داده میشود که باید از میان آنها، حداکثر 3 صندوق را انتخاب کنند. پس از این، باید به صورت غیرحضوری اقدام به افتتاح حساب کنند که پس از این مرحله وزارت اقتصاد به ازای هر فرزند یک و نیم میلیون تومان حسابها را شارژ و شرکت کارگزاری بانک ملی اقدام به خرید صندوقهای قابل معامله میکند و به صورت سپرده به شرکت سپردهگذاری مرکزی انتقال میدهد.
***
افت 49 دلاری بهای اُنس جهانی طلا
فعال بازار طلا گفت: هفته گذشته با توجه به افت بهای انس طلای جهانی، قیمت انواع سکه و طلا کاهش یافت و حباب سکه با ۷۰۰ هزار تومان کاهش به 5 میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید.
محمد کشتیآرای اظهار داشت: تحولات اقتصادی در جهان باعث شد در هفته گذشته بر خلاف پیشبینیها و اظهارنظرهای تحلیلگران اقتصادی، بهای انس جهانی طلا با ریزش شدیدی همراه باشد و طلای جهانی ۴۹ دلار کاهش قیمت داشت. وی ادامه داد: در هفته گذشته سیر نزولی قیمتها همچنان ادامه داشت و در کنار افت بهای انس جهانی، نرخ ارز نیز کاهشی بود که این امر باعث کاهش قیمت طلا در بازارهای داخلی شد. این فعال بازار طلا گفت: پنجشنبه هفته اخیر بهای انس جهانی طلا به هزار و ۹۷۰ دلار رسید و روز جمعه دوباره کاهش یافت و به هزار و ۹۵۵ دلار رسید و در مجموع به طور متوسط هر انس طلا ۴۹ دلار کاهش قیمت داشت.
وی بیان داشت: در آخرین معاملات هفته گذشته سکه طرح قدیم یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، سکه طرح جدید یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، نیمسکه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۷۵۰ هزار تومان و سکههای یک گرمی ۳۰۰ هزار تومان کاهش قیمت هفتگی را ثبت کردند.
کشتیآرای اظهار داشت: هر مثقال طلای آب شده ۲۳۵ هزار تومان، هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵۵ هزار تومان و هر گرم طلای ۲۴ عیار نیز ۷۲ هزار تومان کاهش قیمت هفتگی داشت.
وی خاطرنشان کرد: با کاهش قیمت جهانی طلا و نرخ ارز، حباب سکه نیز کم شد و در حال حاضر هر قطعه سکه 5 میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حباب دارد که نسبت به ابتدای هفته اخیر ۷۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.
این فعال بازار طلا اضافه کرد: با توجه به کاهش قیمت انواع سکه و طلا، فروشنده بیشتر از خریدار بود و در نتیجه حباب سکه کاهش یافت.
***
روسیه مشتری 70 درصد آبهای بستهبندی ایرانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی از رشد 2 برابری صادرات آبهای بستهبندی در سال گذشته خبر داد و گفت روسیه ۷۰ درصد صادرات ایران در این بخش را به خود اختصاص داده است.
پیمان فروهر میزان صادرات آبهای بستهبندی در شکلهای مختلف در سال گذشته را بیش از ۱۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: ۷۰ درصد این رقم سهم روسیه بوده است. این در حالی است که روسیه در 5 سال گذشته هیچ سهمی از آب بستهبندی صادراتی ایران نداشته است.
به گفته وی، سایر اقلام صادراتی ایران نیز به این کشور تغییر مسیر دادهاند که به نظر میرسد متاثر از جنگ روسیه و اوکراین باشد. به طور کلی این جنگ روی جذب محصولات غذایی و آشامیدنی به روسیه که با چالشهای بینالمللی مواجه است، تاثیر داشته است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی با بیان اینکه صادرات آبهای بستهبندی سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از 2 برابر شده است، تصریح کرد: البته ۱۰ میلیون دلار هم رقم قابل توجهی نیست و نمیتوان گفت صادرات در شرایط مطلوبی است.
به گفته وی، ظرفیت صادرات آب بستهبندی خیلی بالاتر از این رقم است اما صادرات با چالشهای بزرگی از جمله قیمت تمام شده، حملونقل و... مواجه است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|