|
اخبار
اتمام بسیج غربالگری سل در کشور
رئیس اداره کنترل سل و جذام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اتمام بسیج غربالگری سل در کشور گفت: در این پویش ۱۳ هزار و ۴۷۸ نفر دارای علائمی با شک به سل شناسایی شدند که مشخص شد ۳۸۶ نفر آنها مبتلا به سل ریوی هستند و درمان رایگان آنها نیز آغاز شد. مهشید ناصحی در گفتوگو با ایسنا گفت: در برنامه راهبردی کشوری کنترل سل، یکی از مداخلات اصلی، انجام بیماریابی فعال سل در جمعیتهای در معرض خطر بیشتر یا جمعیتهای آسیبپذیر است. وی افزود: پاییز ۱۴۰۱ طراحی یک مداخله ارزشمند ادغام شده در قالب بسیج بیماریابی تکمیلی و غربالگری سل کلید خورد و در بخش مرتبط با سل این بسیج، انجام غربالگری سل در ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت مهاجران و پناهندگان خارجی و جمعیت ایرانی حاشیهنشین ساکن در مناطق با تراکم بالای جمعیت مهاجران هدفگذاری شد. وی تصریح کرد: از ۶۵۱ هزار و ۵۹۱ نفری که از نظر بیماریابی سل مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفتند، ۱۳ هزار و ۴۷۸ نفر دارای علائمی با شک به سل بودند. وی افزود: برای این افراد آزمایشات تشخیصی به صورت رایگان انجام شد و نتیجه بررسیها به ۳۸۶ مورد بیمار مبتلا به سل ریوی منجر شد.
***
توجه به نقش هوش مصنوعی در آزمایشگاههای پزشکی
دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره بینالمللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران از جزئیات برگزاری این کنگره خبر داد. غلامرضا حمزهلو گفت: این کنگره یکی از رویدادهای بزرگ حوزه علوم آزمایشگاهی است که از مراکز علمی داخلی و خارجی حمایت میکند. وی افزود: در کنگره امسال در ۲۷ نشست علمی به موضوعات مختلف پرداختیم و یکی از ویژگیهای مهم کنگره امسال دنبال کردن ۲ هدف بود. یک هدف بیشتر شدن رابطه بالین و آزمایشگاه بود و اینکه ارتباط تنگاتنگی شکل بگیرد تا مشکلات را بیشتر احصا کنیم. هدف دیگر کنگره بحث پیشرفتهای تکنولوژیک در آزمایشگاههای پزشکی در دنیا بود که به زوایای مختلف آن در کنگره پرداخته شد. حمزهلو بیان کرد: موضوع و نقش هوش مصنوعی در آزمایشگاههای پزشکی نیز در دستور کار کنگره امسال بود که مورد استقبال قرار گرفت، همچنین ۴۰ کارگاه آموزشی و کاربردی امسال برگزار شد که نیازهای جامعه آزمایشگاهی را بررسی کرد.
***
اتصال ۲۲۰۰ روستا به شبکه اینترنت پرسرعت
همزمان با روز جهانی ارتباطات با حضور رئیسجمهور ۲ پروژه بزرگ همراه اول افتتاح و رونمایی شد. عصر چهارشنبه 27 اردیبهشت با حضور حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی، تعدادی پروژه مهم و ملی ارتباطی رونمایی شد. در این مراسم که با حضور رئیسجمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیرعامل همراه اول در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، پروژههای «آزمایشگاه نسل ۵ تلفن همراه» و «اتصال ۲۲۰۰ روستا به شبکه اینترنت پرسرعت همراه اول» رونمایی شد. در این برنامه به دستور رئیسجمهور، نخستین آزمایشگاه تخصصی نسل 5 تلفن همراه اپراتور اول در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح شد و 2200 روستای جدید نیز تحت پوشش اینترنت پرسرعت همراه اول قرار گرفت. همچنین در همین راستا پروژه اتصال ۴ هزار روستای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات با رونمایی سایت نسل 4 همراه اول در روستای حسنآباد علیا از توابع شهرستان زیرکوه استان خراسان جنوبی با برقراری ارتباط مستقیم ویدئویی آغاز شد. رئیسجمهور با گرامیداشت روز ارتباطات و با اشاره به اهمیت شبکه آموزشی دانشآموز بیان داشت: «شاد» که در دوران کرونا به وجود آمد، در مدارس و نظام آموزشی آثار و فواید بسیاری داشت؛ سامانهای که در نظام آموزشی ما یک پدیده نو بود و مانع از ایجاد وقفه در آموزش دانشآموزان شد.
ارسال به دوستان
ایجاد ۳ هزار شغل برای زنان سرپرست خانوار
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: در قالب کسبوکار پایدار خانوادهمحور، در ۲۱ استان برای بیش از 3 هزار زن سرپرست خانوار اشتغال ایجاد شد. انسیه خزعلی افزود: البته این معاونت وظیفه ستادی در برنامهریزی، هدایت و نظارت را بر عهده دارد و امور اجرایی آن از طریق استانداریها با همکاری نهادهای مردمی انجام میشود.
ارسال به دوستان
حکم اعدام عاملان شهادت ۳ نیروی حافظ امنیت در پرونده «خانه اصفهان» اجرا شد
مجازات جانوران آغل
معدومان با گروهک تروریست منافقین در ارتباط بوده و اقدامات تروریستی خود را بر اساس دستورات آنها انجام میدادند
عوامل حمله تروریستی «خانه اصفهان» که منجر به شهادت ۳ نفر از نیروهای حافظ امنیت شد، بامداد دیروز به دار مجازات آویخته شدند. با آنکه متهمان پرونده حمله تروریستی «خانه اصفهان» در روند بازجوییها متعدد خود به صراحت اقرار کردند ۳ نفر از نیروهای حافظ امنیت را در ناآرامیهای آبان سال گذشته به شهادت رسانده و روی مردم آتش گشودند اما طی هفتههای اخیر رسانههای معاند با جنجالآفرینی با هدف انحراف افکار عمومی، سعی در وارونه جلوه دادن برخی حقایق و نظرات درباره قاتلان و اشرار این حادثه تروریستی داشتند، غافل از اینکه در مقابل این پروژههای شکستخورده، مردم با آگاهی و هوشیاری همچنان خواستار اشد مجازات مجرمان مخل امنیت هستند. این در حالی است که تروریستهای خانه اصفهان علاوه بر به شهادت رساندن 3 مامور حافظ امنیت، دارای سوءسوابق متعدد چون شرارت، نزاعهای دستهجمعی با سلاح سرد و گرم، تجاوز به عنف، فساد اخلاقی و ایجاد رعب و وحشت بودند.
مرکز رسانه قوهقضائیه اعلام کرد: حکم اعدام محکومان صالح میرهاشمی، مجید کاظمیشیخشبانی و سعید یعقوبیکردسفلی از عوامل حمله تروریستی محله خانه اصفهان در آبان ۱۴۰۱ که منجر به شهادت تعدادی از نیروهای حافظ امنیت شد، اجرا شد. متهم ردیف اول این پرونده ارتباط رسمی با گروهک تروریستی منافقین داشت؛ گروهکی که جنایات متعددی را علیه شهروندان ایرانی انجام داده و با انجام ترورهای کور و طراحیشده، ۱۷ هزار نفر را به شهادت رسانده است. ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در پی حمله مسلحانه تروریستی در میدان نگهبانی محله خانه اصفهان، ۳ مدافع امنیت به نامهای اسماعیل چراغی، محسن حمیدی و محمد کریمی به شهادت رسیدند. عوامل این حمله، با هماهنگی قبلی که با یکدیگر داشتند دست به اقدام تروریستی زده و با کشیدن سلاح به قصد جان مردم و ماموران اقدام به تیراندازی کردند. در این عملیات تروریستی تعدادی از مردم و نیروهای حافظ امنیت نیز مجروح شدند. پس از دستگیری عوامل تیراندازی و صدور کیفرخواست، جلسات دادگاه رسیدگی به اتهامات ۶ نفر از متهمان این پرونده در دادگستری استان اصفهان برگزار شد. در فرآیند برگزاری دادگاه ۴ نفر از متهمان دارای وکیل تعیینی بودند و ۲ نفر نیز به علت عدم معرفی وکیل تعیینی، از امکانات قانونی استفاده کرده و برای آنها وکلای تسخیری در نظر گرفته شد و پس از برگزاری جلسات رسیدگی و بررسی مستندات و اخذ دفاعیات متهمان و وکلای آنها، رای دادگاه بدوی صادر شد. بر اساس احکام صادره، صالح میرهاشمیبلطاقی، فرزند سیدکاظم متهم ردیف اول پرونده به اتهام محاربه از طریق کشیدن سلاح کلت کمری در معابر عمومی، تشکیل و اداره دسته و گروه مجرمانه به قصد بر هم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرائم ضدامنیت داخلی و عضویت و همکاری با گروهک منافقین، مجید کاظمیشیخشبانی، فرزند محمدرضا متهم ردیف دوم پرونده به اتهام محاربه از طریق کشیدن سلاح کلاشنیکف و عضویت در دستهجات و جمعیت غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی و سعید یعقوبیکردسفلی، فرزند کرمعلی متهم ردیف سوم پرونده به اتهام محاربه از طریق اقدام به کشیدن اسلحه و استفاده از کلت کمری، عضویت در دستجات و جمعیت غیرقانونی به قصد بر هم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرائم ضدامنیت داخلی کشور به اعدام محکوم شدند.
* شهادت 3 نفر از نیروهای مدافع امنیت
طبق شواهد و مستندات موجود در پرونده و اقاریر صریح متهمان، تیراندازیهای انجام شده از طرف این ۳ نفر منجر به شهادت ۳ نفر از نیروهای مدافع امنیت در شهر اصفهان شده بود. همچنین برای دیگر متهمان پرونده احکام زندان صادر و یکی از متهمان نیز از اتهامات وارده تبرئه شد. پس از اعتراض متهمان پرونده، رای بدوی در دیوان عالی کشور مورد بررسی مجدد قرار گرفت که با توجه به اسناد و مدارک متقن، در نهایت حکم اعدام متهمان ردیف اول تا سوم تایید شد. در دادنامه صادرشده از سوی دیوان عالی کشور آمده است: فرجامخواهان ردیفهای اول تا سوم آقایان صالح میرهاشمی، مجید کاظمیشیخشبانی و سعید یعقوبیکردسفلی از حیث عنوان اتهامی محاربه از طریق تیراندازی با سلاح گرم از نوع سلاح جنگی کلت کمری و کلاشنیکف به سوی ماموران انتظامی و امنیتی که منجر به شهادت ۳ نفر شد، قصد و نیت براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را داشته و سرکردگی اغتشاش و آشوب را بر عهده داشتهاند و از طرف دیگر با سرپل گروهک تروریستی منافقین در خارج از کشور در ارتباط مستقیم بودهاند و از سرپل خط گرفته و مراتب را به دیگران نیز منتقل کرده بودند. همچنین متهمان در اغتشاشات سال گذشته اماکن عمومی را به آتش کشیده و با ساخت کوکتلمولوتف و پرتاب آن به سمت ماموران و مردم حریق عمدی ایجاد کرده و موجبات رعب و وحشت مردم را به همراه آوردهاند. دیوان عالی کشور در ادامه دادنامه صادره، آورده است: وکلای متهمان مورد اشاره، اعتراض موجه و مستدلی را که توانایی خدشه و نقض دادنامه را داشته باشد، ارائه نکردند و از جهت رعایت تشریفات دادرسی نیز در محکومیت صادر شده، اشکال خاصی به نظر نمیرسد. مستندا به بند «الف» ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۹۲ و اصلاحی ۹۴ ضمن رد فرجامخواهی دادنامه، اجرای حکم اعدام تایید و ابرام میشود.
* ارتباط متهمان با گروهک منافقین
بر اساس مستندات و همچنین اقاریر صریح متهمان، این افراد با گروهک تروریستی منافقین در ارتباط بوده و اقدامات تروریستی خود را بر اساس دستورات گروهک منافقین انجام دادهاند. متهم صالح میرهاشمی در رابطه با ارتباط خود با گروهک تروریستی منافقین عنوان کرده است: «یک صفحه به نام بیباک به من پیام داد که حاضر به همکاری با ما هستید؟ که در ادامه من هم چندین نقطه را برای اطلاع منافقین شناسایی و ارسال کردم، از جمله حوزه علمیه لیمجیر، پایگاه سپاه در خانه اصفهان و پایگاه بسیج که از طریق تلگرام آدرس این اماکن را برای آنها ارسال و اعلام کردم مسلح هستم». متهم به همراه همدستان خود در یک آغل اقدام به ساخت کوکتلمولوتف کرده بود و تصاویر کوکتلها را برای سرپل گروهک تروریستی منافقین ارسال میکرده است. متهم میرهاشمی همچنین در ارتباطاتی که با عوامل گروهک منافقین داشته، عنوان کرده است: «ما یک تیم ۵ نفره مسلح هستیم و از نظر مالی و پشتیبانی به هیچ کسی احتیاجی نداریم». بر اساس مستندات پرونده، صالح میرهاشمی همچنین تصاویری را از محله خانه اصفهان برای گروهک منافقین ارسال کرده است. صالح میرهاشمی درباره سلاح کمری خود عنوان کرده است سال ۱۴۰۰ در کردستان اسلحه کلت کمری را به همراه تعدادی تیر به قیمت ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان با یک خشاب اضافه خریداری کرده است. وی در اقاریر خود نزد ضابط قضایی اعلام کرده است: «۴ حلقه لاستیک در زمین حسن نفتی را برداشته به سمت فلکه نگهبانی خانه اصفهان رفته و آنها را وسط خیابان انداخته و اقدام به سر دادن شعار کردیم». وی در اقاریر خود عنوان کرده است مجید کاظمی محکومعلیه دیگر پرونده با اسلحه کلاشنیکف از زمین کنار قرضالحسنه وارد خیابان شد و شروع به تیراندازی کرد.
* تشریح دفاعیات متهمان در جلسات دادگاه
صالح میرهاشمی در دادگاه با اشاره به شب تیراندازی که منجر به شهادت ۳ مامور حافظ امنیت شد، گفت: «در شب وقوع حادثه زمانی که مجید کاظمی شروع به تیراندازی کرد به سمت وی ایستادم و گفتم روبهرو شلوغ است، در محل سر و صدای زیادی بود و متوجه حرف من نشد. شروع به دویدن کردم که متوجه شدم فردی از پشت سر با سلاح کلت در حال تیراندازی به سمت شهید اسماعیلی است».
وی ادامه داد: «زمانی که ماموران آمدند، مجید در حال تیراندازی بود، از پشت یک نفر را دیدم که اقدام به تیراندازی کرد، صورت وی پوشیده بود اما از نظر هیکل و ظاهر شبیه سعید یعقوبی بود». وی همچنین در رابطه با اسلحه خود به قاضی گفت: «حدود یک سال و نیم گذشته بود که کلت کمری ترکیهای را به همراه ۱۲ فشنگ از فردی به نام «حمیدلره» خریداری کردم و هیچ استفادهای از آن نکردم. شب وقوع حادثه اسلحه در پارکینگ خانه و زیر زین موتور من بود». پس از اخذ دفاعیات میرهاشمی و وکیل وی، اتهامات متهم ردیف دوم پرونده مجید کاظمیشیخشبانی مورد رسیدگی قرار گرفت.
به گفته نماینده دادستان، این فرد در اغتشاشاتی که منجر به شهادت ۳ مامور حافظ امنیت شد، با استفاده از سلاح کلاشنیکف به سمت ماموران تیراندازی کرده است.
مجید کاظمیشیخشبانی در دفاعیات خود در دادگاه درباره اسلحهای که در شب حادثه همراه خود داشته است، گفت: «در زمان دستگیری ما، سلاحهای کلاشنیکف و کلتی که سعید یعقوبی به من داده بود در آغل کشف شد». شبانی در جلسه دادگاه در پاسخ به سوال قاضی که آیا اتهام خرید و فروش اسلحه را قبول داری یا خیر؟ پاسخ داد: «سلاح کلاشنیکف خریدم».
* من که آب از سرم گذشته، بگذار همه را بکشم!
سعید یعقوبی، متهم ردیف سوم پرونده نیز در دادگاه جزئیات حادثه را اینگونه شرح داد: «شب اغتشاشات در خانه بودم که صالح به من زنگ زد و گفت به نگهبانی خانه اصفهان بیا. در حین رفتن و در مسیر به مجید (محکومعلیه ردیف دوم) زنگ زدم که او هم در مسیر آمدن به آنجا بود. زمانی که به محل رفتم دیدم اغتشاش شروع شده است. در محل سهیل و صالح را دیدم. کمتر از ۱۰۰ نفر وسط معرکه و ۲۰۰ نفر نیز در حال تماشا بودند. در همین زمان ماموران آمدند و دیدم مجید از زمین خاکی تیراندازی کرد. مجید اسلحه را روی یک خودرو گذاشته بود و تیراندازی میکرد». متهم ادامه داد: «بعد از این ماجرا به همراه مجید به یک کبابی رفتیم. در آنجا مجید از من خواست از وی فیلم بگیرم. در زمان فیلمبرداری صاحب کبابی ما را دید و فکر میکنم صحبتهای مجید را شنید. مجید از من خواست آنجا را ترک کنیم. مجید به من گفت من را جایی ببر تا فشنگ بخریم، من که چند نفر را کشتم و آب از سرم گذشته، بگذار همه را بکشم».
ارسال به دوستان
بازدید 4.1 میلیون گردشگر خارجی از ایران در سال گذشته با رشد 4 برابری نسبت به سال 1400
ایران بهشت گردشگران
جاذبههای کمنظیر تاریخی و ظرفیت بالای ایران در بخش گردشگری موجب شده گردشگران خارجی برای دیدن آثار کهن، بناهای تاریخی و... راهی ایران شوند به طوری که سازمان جهانی گردشگری از رشد ۳۱۵ درصدی ورود گردشگر خارجی با سفر 4.1 میلیون گردشگر طی سال گذشته به ایران خبر داد. آمارهای منتشرشده از سوی سازمان جهانی گردشگری نشان میدهد در سال میلادی گذشته 963 میلیون سفر گردشگری خارجی در سطح جهان انجام شده است که این رقم با رشد 111 درصدی نسبت به سال قبل آن مواجه شده است. در سال 2021 بالغ بر 450 میلیون سفر گردشگری خارجی در جهان انجام شده بود که بر این اساس در سال 2022 تعداد سفرهای گردشگری خارجی 513 میلیون سفر نسبت به سال قبل آن افزایش داشته است. در حالی که هر ساله عموماً سفرهای گردشگری خارجی روند صعودی داشته است اما در سال 2020 و در پی شیوع ویروس کرونا شاهد افت 72 درصدی این سفرها بودیم. سازمان جهانی گردشگری همچنین از رشد قابل توجه ورود گردشگران خارجی به ایران در سال 2022 خبر داده است. در این سال 4.1 میلیون سفر توسط گردشگران خارجی به مقصد ایران انجام شده که این رقم نسبت به سال قبل از آن 315 درصد رشد داشته یعنی بیش از 4 برابر شده است. در سال 2021 تنها 990 میلیون سفر گردشگری خارجی به مقصد ایران انجام شده بود. رشد ورود گردشگران خارجی به ایران در سال میلادی گذشته 3 برابر رشد متوسط جهانی در این زمینه بوده است. با این وجود، سهم ایران از جذب گردشگر خارجی همچنان اندک است و تنها 0.4 درصد از کل سفرهای گردشگری خارجی در سال 2022 به مقصد ایران انجام شده است. رشد 315 درصدی ورود گردشگران خارجی به ایران در سال 2022 در حالی است که طی سال 2020 با شیوع کرونا شاهد افت 83 درصدی و در سال 2021 نیز شاهد افت حدود 30 درصدی ورود گردشگران خارجی به ایران بودیم. کل سفرهای گردشگری خارجی به مقصد خاورمیانه در سال 2022 نیز بالغ بر 66 میلیون سفر بوده که این رقم با رشد 163 درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. سهم ایران از کل گردشگران خارجی ورودی به این منطقه حدود 6 درصد برآورد شده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|