|
انتقال ۵ زندانی ایرانی از ارمنستان به کشور
با تلاش و پیگیری وزارتخانههای امور خارجه و دادگستری و سفارت ایران در ایروان ۵ زندانی ایرانی محبوس در ارمنستان در اجرای موافقتنامه انتقال محکومان، به ایران منتقل شدند. بر اساس اعلام وزارت امور خارجه، انتظار میرود این رویه موجب تسهیل و هماهنگی بیشتر مراجع قضایی و انتظامی ۲ کشور شود.
ارسال به دوستان
استقبال گرم مقامات کشورهای قطر، عمان، کویت و امارات از امیرعبداللهیان
دیپلماسی خلیجفارس
امیرعبداللهیان: «مجمع گفتوگو و همکاری» کشورهای 2 سوی شمال و جنوب خلیج فارس در نیویورک برگزار خواهد شد
گروه سیاست خارجی: مهمترین هدف سفر چند روزه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه به 4 کشور عربی منطقه خلیج فارس افزایش روابط دوجانبه است که بر اساس مدل سیاست خارجی «متوازن» توسط دولت سیزدهم دنبال میشود؛ سیاستی که میتواند نظریه «موازنه مثبت» ایران در غرب آسیا را تقویت کند. شاید یکی از مهمترین دستاوردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم حرکت بر ریل «توازن مثبت» برای جلب همکاریهای منطقهای بویژه در حوزه عربی باشد. سفر چند روزه امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه به پایتخت 4 کشور عربی در راستای این سیاست است. وزیر امور خارجه به کشورهای قطر، عمان، کویت و امارات سفر کرد و با روسای این کشورها و همتایان خود نیز گفتوگوهای مفصل و سازندهای داشت. مسیر سازنده روابط بین تهران و کشورهای عربی بعد از احیای توافق با ریاض روزبهروز شتاب بیشتری میگیرد. این موضوع نشان میدهد ماشین سیاست خارجی دولت قصد دارد در جادهای دوطرفه روابط خود با کشورهای حاشیه خلیج فارس را شتاب ببخشد. وزیر امور خارجه بعد از چند سال به امارات و کویت سفر کرد. از سوی دیگر سفرای ایران در امارات و کویت هم در ماههای اخیر منصوب شدند. سطح روابط بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر کویت و امارات هم در یکسال اخیر از سطح کاردار به سفیر و با عربستان از حالت قطع رابطه به برقراری کامل ختم شد. اما یکی از مهمترین دستاوردهای سفر وزیر امور خارجه ایران به کشورهای عربی خبر تشکیل «مجمع گفتوگو و همکاری» بود. رئیس دستگاه دیپلماسی در صفحه اینستاگرامش در این باره نوشت: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که ایجاد سازوکاری مشترک برای گفتوگو و همکاری با حضور همه کشورهای حوزه راهبردی خلیج فارس، بیش از هر زمان دیگری لازم و ثمربخش است. بدین منظور با استقبال از ابتکار دبیرکل سازمان ملل مبنی بر نشست وزرای خارجه منطقه در نیویورک، ایده تشکیل «مجمع گفتوگو و همکاری» با مشارکت همه کشورهای 2 سوی شمال و جنوب خلیج فارس را مطرح و جزئیات مدون و مکتوب آن را نیز در آینده نزدیک به همه همسایگان جنوبی خود ارائه خواهیم کرد. امیرعبداللهیان اضافه کرد: فردایی بهتر، امنتر و شکوفاتر حق مشترک همه مردمان ماست و جمهوری اسلامی ایران مصمم است به این منظور تلاش خود را مضاعف کند. نخستین مقصد سفر وزیر خارجه کشورمان قطر بود. به نظر میرسد دستاورد اصلی سفر به دوحه و دیدار امیرعبداللهیان با امیر قطر، مذاکرات هستهای، همچنین آزادسازی بخشی از پولهای بلوکه شده ایران در خارج است که طی روزهای اخیر مذاکرات پرشتابی برای این موضوع آغاز شده است. در دیدار وزیر امور خارجه با امیر قطر، مسائل سیاسی دوجانبه، برخی موضوعات منطقهای و بینالمللی، روند برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی 2 کشور، ارتقای حجم تبادل تجاری 2 کشور، تسهیل فعالیتهای اقتصادی و تجاری بخش خصوصی، همکاریهای حملونقلی بویژه حملونقل دریایی و فعالتر ساختن بنادر 2 کشور برای تقویت حملونقل کالا و مسافر، موضوعات کنسولی خاصه وضعیت شهروندان ایرانی زندانی در قطر مورد گفتوگو، تبادل نظر و پیگیری قرار گرفت. از طرفی دیگر نقش قطر در میانجیگریهای هستهای و مسائل مالی بسیار پررنگ است و ایران همواره قطر را متحد دوست در منطقه میداند.
دومین مقصد وزیر امور خارجه به عمان بود؛ کشوری که همواره نامش در موضوع آزادی زندانیان، مذاکرات هستهای، تبادلات مالی و میانجیگری پرآوازه است. این سفر وزیر امور خارجه ایران بعد از سفر مهم پادشاه عمان به تهران انجام شد. در دیدارهای وزیر خارجه با مقامات عمانی موضوعات مختلفی مانند روابط دوجانبه از جمله اجرای توافقات انجامشده در سفر اخیر سلطان عمان به تهران، درباره همکاریهای 2 کشور در حوزههای انرژی، حملونقل، همکاری بندری، بانکی، ارتباطات و فناوری، کنسولی و قضایی و امور زندانیان، همکاریهای استانی، امور گمرکی و دیگر موضوعات دوجانبه بحث و بررسی شد. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این دیدار نیز ضمن استقبال از ابتکار دبیرکل سازمان ملل متحد برای برگزاری نشست وزرای امور خارجه 8 کشور ساحلی خلیج فارس در نیویورک در ماه سپتامبر آینده افزود: لازم است چنین ابتکارهایی در چارچوب 8 کشور منطقه نیز مورد توجه و پیگیری قرار گیرد و در این راستا حتی از برگزاری نشست سران 8 کشور حوزه خلیج فارس نیز استقبال میکنیم. امیرعبداللهیان همچنین از تلاشها و ابتکارات سازنده عمان و سلطان این کشور در تسهیل و حلوفصل موضوعات و پروندههای منطقهای و بینالمللی قدردانی و از همتای خود برای سفر رسمی به جمهوری اسلامی ایران دعوت کرد که مورد استقبال همتای عمانی قرار گرفت. السید بدر بنحمد البوسعیدی وزیر خارجه عمان نیز در این دیدار با تاکید متقابل بر اهمیت سفر اخیر سلطان عمان به تهران و ابراز خرسندی این کشور از گفتوگوها و توافقات بسیار خوب انجام شده، نسبت به آمادگی وزارت خارجه عمان برای همکاری با دیگر وزارتخانهها و دستگاههای کشورش به منظور پیگیری و تلاش برای اجرای توافقات تهران و تأمین نظر سلطان عمان و رئیسجمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
سومین و شاید یکی از مهمترین مقصدهای سفر 4روزه امیرعبداللهیان به کشورهای عربی، کویت بود. این نخستین دیدار چند سال اخیر وزیر امور خارجه ایران از این کشور بود. کویت بعد از قطع رابطه عربستان با ایران سطح روابط سیاسی خود با تهران را کاهش داد و در چند ماه اخیر دوباره سطح سیاسی به سفیر ارتقا پیدا کرد. وزیر امور خارجه ایران در این سفر با نخستوزیر و وزیر خارجه کویت دیدار و گفتوگو کرد. امیرعبداللهیان در دیدار با نخستوزیر کویت، روابط ایران و کویت را تاریخی خواند و افزود در دولت آقای رئیسی توسعه روابط با همسایگان یک اولویت اساسی است و ما تحقق اهداف این اولویت را با جدیت ادامه خواهیم داد، چراکه معتقدیم همسایگان ما خاصه همسایگان حوزه خلیج فارس ظرفیتها و در عین حال مشترکات بسیار زیادی برای همکاری با ما دارند. امیرعبداللهیان تاکید کرد ارتقای همکاریهای اقتصادی، تجاری، حملونقل و دیگر زمینههای همکاری در کنار مشورتهای سیاسی و امنیتی در روابط 2 کشور ایران و کویت یک ضرورت جدی است. وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ما پیشنهاد تشکیل یک مجمع گفتوگو و همکاریهای منطقهای بین کشورهای حوزه شمال و جنوب خلیج فارس را دادیم که در صورت شکلگیری میتواند نقش سازندهای در تقویت همگرایی و همکاری میان کشورهای این حوزه ایفا کند و کویت با توجه به سابقه مثبتی که در این زمینه دارد، میتواند نقش مهمی ایفا کند. نخستوزیر کویت نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و سفر وزیر خارجه کشورمان به کویت، افزود، شکی نیست که روابط 2 کشور کویت و ایران قدیمی است و همواره توأم با حسن همسایگی بوده و اکنون نیز باید تلاش کنیم همکاریهای مشترک را در تمام زمینهها تقویت کنیم. نخستوزیر کویت حضور و زندگی حدود ۳۰ هزار شهروند ایرانی در کویت را از فرصتهای روابط 2 کشور و دلیل دیگری بر حسن همسایگی و عمق روابط 2 کشور ذکر کرد. وی با استقبال و اظهار خرسندی نسبت به ازسرگیری روابط ایران و عربستان، این تحول را دارای آثار مثبتی در فضای مناسبات میان کل کشورهای منطقه دانست و افزود: کویت از ابتکارهای ایران برای تقویت روابط با کشورهای عربی استقبال میکند.
اما مهمترین بخش سفر امیرعبداللهیان به امارات بود. ابوظبی طی یکی دو سال اخیر با در پیش گرفتن سیاست موازنه مثبت قصد افزایش روابط خود با کشورهای منطقه را دارد. امارات نخستین کشور عربی بود که سفارت خود در دمشق سوریه را افتتاح کرد. همچنین نخستین کشور منطقه خلیج فارس بود که سفیر برای حضور در تهران معرفی کرد و نخستین سفر بشار اسد رئیسجمهور سوریه بعد از پایان محاصره سیاسی به امارات بود. به نظر میرسد تمام این سیاستهای محمد بنزاید رئیس جدید امارات بر چارچوب دیپلماسی مثبت استوار شده است. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در نخستین برنامه سفر خود به امارات، با شیخ محمد بن زاید رئیس دولت امارات متحده عربی دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار، موضوعات مختلف روابط دوجانبه در ابعاد سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و کنسولی مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت. طرفین ضمن اظهار خرسندی از روند گسترش روابط 2 کشور، درباره هماهنگی، برنامهریزی و اقدام مشترک برای ارتقای همکاریهای دوجانبه بویژه در زمینه تجاری و اقتصادی توافق نظر داشتند. 2 طرف همچنین نسبت به بهکارگیری ابتکاراتی برای تقویت همکاری منطقهای در چارچوب منافع مشترک کشورها و ملتهای منطقه اتفاق نظر داشتند. در این دیدار برخی موضوعات منطقهای و بینالمللی نیز مورد تبادل نظر قرار گفت. وزیر امور خارجه کشورمان مراتب دعوت رئیسجمهور کشورمان از رئیس دولت امارات جهت سفر به ایران را به ایشان ابلاغ کرد. شیخ محمد بن زاید ضمن تشکر و استقبال از این دعوت و اعلام آمادگی جهت سفر به ایران، بطور متقابل مراتب دعوت خود از رئیسجمهور کشورمان جهت سفر به امارات را ابلاغ کرد. همچنین در دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با وزیر امور خارجه امارات، موضوعات اولویت دار 2 کشور در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری، کنسولی، فرهنگی، علمی و کنسولی مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت. شیخ عبدالله بنزاید وزیر خارجه امارات نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، بر آمادگی وزارت خارجه کشورش برای کمک به پیشبرد روابط دوجانبه و تحقق نیات خوب مقامات 2 کشور تاکید کرد. در این دیدار ایده تشکیل کمیتههای مشترک تخصصی به منظور آمادهسازی اسناد لازم برای امضا در چارچوب دیدار روسای 2 کشور و کمک به پیشبرد روابط دوجانبه بویژه در زمینههای اقتصادی و تجاری مورد تاکید مشترک قرار گرفت. همچنین توافق شد تیمهای مشترک 2 کشور متون اسناد اولویتدار در حوزه همکاریهای اقتصادی و تجاری را تدوین و تکمیل کرده و برای امضا در برنامه دیدار روسای 2 کشور آماده کنند. یکی از نکات مهم سفر امیرعبداللهیان به امارات دیدار و گفتوگوی خصوصی او با محمد بنزاید بود. همه این موارد نشان میدهد ایران مسیر دیپلماسی منطقهای بر اساس موازنه مثبت را انتخاب کرده و آغوش تهران برای همکارهای در همه زمینهها به روی کشورهای عربی باز است.
ارسال به دوستان
گمانهزنیها درباره انفجار بزرگ در انبار مواد شیمیایی در نزدیکی تلآویو ادامه دارد؛ ایجاد گودال 7 متری در محل انفجار
معمای هرتزلیا
رسانههای صهیونیست: روزهای پیچیدهای در انتظار اسرائیل است
گروه بینالملل: در بحبوبه افزایش عملیات مسلحانه نیروهای فلسطینی علیه صهیونیستها و بعد از درگیریهای شدید رژیم اشغالگر با رزمندگان کرانه باختری که موجب عقبنشینی و سرافکندگی اسرائیلیها شد، انفجار در هرتزلیا در نزدیکی تلآویو که باعث ایجاد حفره چند متری در زمین شد، موجی از ترس و نگرانی را در بین سیاستمداران اسرائیلی به همراه داشته است. رسانههای عبری دیروز درباره دلایل انفجار مهیبی که گفته میشود شب پنجشنبه در انبار مواد شیمیایی ارتش صهیونیستی رخ داده، گزارشهای جدیدی منتشر کردند. طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه المیادین، انفجار بزرگ هرتزلیا در یک انبار قدیمی زیرزمینی رخ داده و این انبار دارای ۳ تن مواد منفجره بوده است. خبرگزاری فلسطینی شهاب نیز با انتشار تصاویری نوشت: این بخشی از اثرات انفجاری است که شب گذشته در یک انبار قدیمی مواد منفجره در هرتزلیا رخ داده و حفرهای به عمق 7 متر بر جا گذاشته است. همچنین پایگاه خبری سوا به نقل از رسانههای عبری گزارش داد بر اساس اطلاعات اولیه، این انفجار در یک انبار مواد شیمیایی متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی رخ داده است. در پی وقوع این حادثه، پلیس صهیونیستی از شهرکنشینان اسرائیلی حاضر در این منطقه خواست در منازل خود بمانند و برای جلوگیری از ورود گازهای سمی، پنجرههای خود را ببندند. این نخستینبار نیست که رسانههای رژیم صهیونیستی از وقوع انفجار در یک محل جنگافزارهای نظامی خبر میدهند. پیش از این نیز اوایل اردیبهشت، برخی منابع رسانهای از وقوع انفجار در داخل کارخانه صنایع جنگافزاری «البیت» در نزدیکی تلآویو خبر داده بودند که البته گزارشی از تلفات احتمالی آن حادثه منتشر نشد. رسانههای رژیم صهیونیستی ۲۷ خرداد هم از وقوع یک انفجار در شهر «اللد» واقع در مرکز اراضی اشغالی فلسطین خبر دادند اما پس از آن نیز، هیچ خبری درباره دلیل این انفجار منتشر نشد و تنها اعلام شد یک بمب در یکی از محلههای شهر اللد منفجر شده است اما این انفجار هیچ تلفاتی نداشت. کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد این انبار مهمات قدیمی بسته شده بود. واحدهای پلیس رژیم صهیونیستی در حال بررسی منطقه برای کسب اطلاعات بیشتر هستند. ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد فعالیت نظامی در محل حادثه به عنوان دلیل این انفجار منتفی است. سازمان خدمات اضطراری از اهالی مناطق مجاور محل حادثه و انفجار درخواست کرده به دلیل نگرانی از انتشار گازهای مضر بر اثر انفجار، پنجرهها را ببندند و داخل ساختمان بمانند تا وضعیت حالت عادی پیدا کند. یکی از ساکنان هرتزلیا گفت: «صدای انفجار به قدری شدید بود که به نظر میرسید پایان جهان فرا رسیده و آخرالزمان است. ما از دور آتش و شعلههای آتش را دیدیم. انفجارها بسیار قوی بود، تمام خانهها میلرزیدند و شیشه خانهها ترک خورد یا فروریخت». هنوز دلیل انفجار برای منابع صهیونیستی مشخص نیست و معلوم نیست چرا این انفجار تا به این حد شدت داشته که باعث لرزش مناطق اطراف شده است. طی ماههای اخیر اتفاقات و حوادث ناگهانی با منشأ نامعلوم در مناطق اشغالی فلسطین بیشتر شده است. در واقع رژیم صهیونیستی طی چند ماه گذشته حوادث مرگباری را تجربه کرده است. همچنین رسانههای عبری پیشتر اذعان کرده بودند در روزهای اخیر به دلیل برهم خوردن شرایط امنیتی و تشدید تنشها ۹۰ درصد گردشگران (داخلی و خارجی) سفر به مناطق شمالی در اراضی اشغالی را لغو کردهاند. بنا بر این گزارش، این رخداد موجب لغو بسیاری از سفرها و خالی شدن هتلها در شمال اراضی اشغالی شده و ضربه سنگینی را به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد کرده است. پیش از این، «نفتالی بنت» نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی در واکنش به موج ناآرامیهای اخیر، در نطقی اذعان کرده بود از سال ۱۹۷۳ تاکنون این رژیم در خطرناکترین وضعیت امنیتی خود به سر میبرد. به اذعان چهرههای ارشد صهیونیستی این حجم از ناآرامی و شکاف در ساختار سیاسی و نظامی و در میان شهرکنشینان سرزمینهای اشغالی از آغاز جنگ اکتبر ۱۹۷۳ بیسابقه است. این در حالی است که رژیم صهیونیستی در ۷ دهه گذشته با چالشهای مختلفی مواجه بوده است. در همین زمینه رسانههای اسرائیلی عنوان کردند تمام این مسائل باعث شده اسرائیل روزهای پیچیدهای در انتظار داشته باشد. مهاجرت معکوس، تبعیض طبقاتی، قدرت محور مقاومت، معمای امنیت و... تنها چند نمونه از این بحرانها بوده است اما این روزها ناامنی و بیثباتی داخلی بشدت بر ساکنان مناطق اشغالی فشار وارد میکند. در این ارتباط گفته شده است فساد مقامات در کنار تشدید ناامنی و تبعیض طبقاتی باعث شده است روزبهروز به شمار معترضان در خیابانهای تل آویو و دیگر مناطق سرزمینهای اشغالی افزوده شود. همانطور که اشاره شد انفجار روز پنجشنبه نخستین حادثه مشابه در سایت صنایع نظامی اسرائیل نبود. سال 1992 در یک انفجار در کارخانه مهمات عملاتی، ۲ نفر کشته و بیش از 60 نفر دیگر زخمی شدند. به گزارش گلوبس، این انفجار ناشی از باروت ذخیره شده در خارج از انبارها بود که مشتعل شده بود. این انفجار به شعاع 10 کیلومتری خساراتی وارد کرد. از سوی دیگر اوضاع داخلی سرزمینهای اشغالی به ضرر اسرائیل روز به روز بدتر میشود. سهشنبه ۲۰ژوئن هم رسانههای عبری از کشته شدن ۴ صهیونیست شهرکنشین در عملیات تیراندازی فلسطینیها در نزدیکی پمپ بنزین شهرک اشغالی «عیلی»، واقع در شمال کرانه باختری خبر داده بودند؛ بر اساس گزارشها ۴ صهیونیست دیگر هم در این عملیات زخمی شده بودند. روزنامه عبری یدیعوتآحارانوت، درباره جزئیات این عملیات گزارشی منتشر کرد و نوشت: ۳ مرد مسلح فلسطینی، عملیات تیراندازی را با تفنگ M۱۶ انجام دادند؛ نام مجری اصلی این عملیات که بلافاصله پس از تیراندازی کشته شد، «مهند فالح شحاده» و اهل روستای حواره در جنوب نابلس بوده است. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی با انتشار توئیتی در صفحه رسمی خود در توئیتر، بهرغم شکستهای امنیتی مکرر کابینه و ارتش تلآویو ادعا کرده بود: اسرائیل طی چند ماه گذشته ثابت کرده است بدون استثنا با تمام عاملان عملیات تسویه حساب کرده و هر کسی را که به آن آسیب میزند، یا خواهد کشت یا زندانی خواهد کرد. ***
استفاده از پهپاد برای ترور در کرانه باختری بعد از 20 سال
خبرنگار شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت ارتش رژیم صهیونیستی از طریق یک پهپاد، اقدام به ترور یک تیم مسلح فلسطینی در نزدیکی ایست بازرسی جلمه در جنین کرد. در همین حال، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از عملیات ترور چند مبارز مقاومت در جنین به وسیله پهپاد خبر داد. شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد این نخستین عملیات ترور به وسیله هواپیمای بدون سرنشین در کرانه باختری از سال ۲۰۰۵ است. منابع عبریزبان اعلام کردند عملیات ترور مبارزان فلسطینی در جنین به وسیله یک فروند پهپاد «هرمس ۴۵۰» انجام گرفته است. هلال احمر فلسطین اعلام کرد خودرویی که در جنین توسط پهپاد اسرائیلی هدف قرار گرفت، ۵ سرنشین داشته است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
گزینه سوم برای ریاستجمهوری لبنان
یک رسانه عربزبان به نقل از منابع مطلع از رایزنیهای نماینده ویژه رئیسجمهوری فرانسه در امور لبنان با مقامات لبنانی در بیروت و از احتمال مطرح شدن یک گزینه سوم برای تصدی پست ریاستجمهوری این کشور به عنوان گزینه توافقی همه طرفها و کنار رفتن ۲ گزینه قبلی خبر داد. به گزارش ایسنا، سایت النشره به نقل از منابع دنبالکننده جزئیات دیدارهای ژان ایو لودریان، نماینده ویژه امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه در بیروت نوشت: محور اصلی دیدارهایی که نماینده فرانسه انجام داده است، گوش دادن به سخنان و پیشنهادات همه طرفها و نظرات آنها صرفنظر از تنوع و اختلاف است. لودریان هیچ پروژهای ندارد و حتی در تمام دیدارهایش نامی از هیچ نامزدی نبرده است. طبق گفته این منابع، لودریان در دیدارهایش هیچ اشارهای به سلیمان فرنجیه، رئیس جریان «المرده» به عنوان نامزد مورد نظر پاریس برای تصدی پست ریاستجمهوری لبنان نکرده است و به نظر میرسد فرانسه راهیابی وی به کاخ بعبدا (کاخ ریاستجمهوری لبنان) را غیرممکن میداند. طبق این گزارش، لودریان پس از بازگشت به فرانسه برای دومین بار به لبنان سفر خواهد کرد و گفته میشود دومین سفر وی با هدف تبلیغ برای یک نامزد جدید خواهد بود که مورد حمایت پاریس با هماهنگی عربستان سعودی و دیگر بازیگران منطقهای است.
***
چین سفیر آمریکا را احضار کرد
بنا بر گزارشها، دولت چین سفیر ایالات متحده در پکن را به عنوان یک توبیخ دیپلماتیک احضار کرد و خشم خود را از گفتههای بایدن درباره شیجینپینگ ابراز داشت. به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری هیل، احضار سفیر آمریکا در پکن در پی گفتههای اخیر جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در یک گردهمایی سیاسی درباره شیجینپینگ، همتای چینیاش انجام شده که او را «دیکتاتور» خواند. این اقدام از سوی دولت پکن سیگنال دیگری از کاهش روابط بین ۲ کشور و درست در پی سفر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به این کشور آسیایی محسوب میشود. در این میان، مائو نینیگ، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز این اظهارات از سوی رئیسجمهوری آمریکا را بشدت پوچ و غیرمسؤولانه دانست. وی با بیان اینکه اظهارات بایدن برخلاف واقعیات و بشدت نقضکننده پروتکل دیپلماتیک و شرافت سیاسی چین است، ادامه داد: این یک تحریک سیاسی آشکار است.
***
طرح تروریستی داعش در استانبول خنثی شد
منابع خبری از ناکام گذاشتن طرح تروریستی داعش در شهر استانبول توسط نیروهای امنیتی ترکیه خبر دادند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک روز گذشته در این باره اعلام کرد: نیروهای امنیتی ترکیه امروز (جمعه) یک فرد مظنون به همدستی با داعش را بازداشت کردند. طبق این گزارش، این فرد درحال برنامهریزی برای انجام یک حمله تروریستی در ترکیه بود. اسپوتنیک در ادامه گزارش داد که این تروریست در منطقه «باهچلی اولر» شهر استانبول توسط نیروهای ضدتروریسم اداره امنیت دولتی ترکیه دستگیر شد. روزنامه «ملیت» ترکیه نیز در این باره اعلام کرد نیروهای امنیتی در بازرسی از منزل این تروریست ۲ قبضه کلت، گلوله، مواد مورد استفاده در ساخت مواد منفجره، تجهیزات دیجیتال و پروندههای مربوط به داعش را کشف و ضبط کردند. طبق گزارش این روزنامه، با بررسی محتوای دیجیتالی وسایل کشف شده در خانه این تروریست توسط نیروهای امنیتی ترکیه، مشخص شد این وسایل حاوی فیلمهای داعش درباره نحوه ساخت مواد منفجره است.
***
هنیه: توافق ایران و عربستان علیه رژیم صهیونیستی است
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پنجشنبه شب درباره سفر هیات بلندپایه این جنبش به تهران در این برهه زمانی تصریح کرد: سفر من به تهران دارای ابعاد مهمی در سایه تغییرات منطقهای و بینالمللی است و ما روابط قوی با برادرانمان در جمهوری اسلامی داریم، همچنین این سفر بازتاب مهمی در سطح فلسطین داشته است. اسماعیل هنیه با اشاره به مبارزه مقاومت کرانه باختری با اشغالگران گفت: ما در تهران نقش مقاومت در کرانه باختری و نوار غزه در مقابله با اشغالگران صهیونیستی را مورد بحث قرار دادیم، پرونده مقاومت و مسجدالاقصی و قدس در جریان دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی مطرح شد، تحولات منطقه بویژه توافقهایی که شاهد آن هستیم بویژه توافق اخیر جمهوری اسلامی ایران و عربستان و صحبت درباره آشتیهای بیشتر با کشورهای منطقه در گفتوگوهای ما با مقامات بلندپایه منطقهای مطرح شد و این توافق علیه رژیم صهیونیستی بوده است. هنیه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی العالم درباره دیدار حماس و جهاد اسلامی در تهران گفت: دیدار با برادرانمان در جهاد اسلامی، دیدار برادری بین جنبشهای حماس و جهاد اسلامی است، ما دیدارهای مداوم و مستمر در کرانه باختری و نوار غزه داریم و در سفر اخیر در مصر نیز دیدار میان رهبران ۲ جنبش انجام شد.
***
بنیامین نتانیاهو راهی ترکیه میشود
گزارشهای رسانهای از سفر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به ترکیه در ابتدای ماه آتی میلادی (جولای) و دیدار با رئیسجمهور این کشور خبر میدهند. خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به نقل از منابع مطلع که نامی از آنها نبرد، نوشت دیدار میان نتانیاهو و اردوغان در راستای بهبود روابط دوجانبه انجام میشود. پیش از این نیز در ۱۵ ژوئن برخی رسانههای رژیم صهیونیستی از احتمال سفر نتانیاهو به ترکیه خبر داده بودند. بلومبرگ در ادامه گزارش خود به نقل از این منابع نوشت: «اختلالاتی که پس از جنگ روسیه و اوکراین در زنجیره تامین و بازارهای کالا در جهان رخ داده است، مشوقهای جدید برای بهبود روابط تلآویو و آنکارا به شمار میرود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|