|
هاآرتص: چین نیازی به اسرائیل ندارد
در حالی که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی قصد دارد برای دهنکجی به دولت بایدن، به پکن سفر و با شیجینپینگ، رئیسجمهور چین ملاقات کند، محافل سیاسی اسرائیلی انتظار دارند این سفر نتیجه عکس داشته باشد. هاآرتص نوشت: «نتانیاهو باید به خاطر داشته باشد که رئیسجمهور چین، یک رهبر بزرگ است و نسبت به او در سطح بالاتری قرار داد؛ پکن برای تثبیت بیشتر جایگاه خود در خاورمیانه به تلآویو نیاز ندارد».
ارسال به دوستان
اعتراضات گسترده در شهرهای مختلف فرانسه در واکنش به کشته شدن یک نوجوان 17 ساله به دست پلیس، این کشور را با وضعیت اضطراری مواجه کرده است
مکرون و مکافات
مکرون: شبکههای اجتماعی در حوادث اخیر در فرانسه نقش داشتند
گروه بینالملل: فرانسه که خود را مهد تمدن و زادگاه «اعلامیه حقوق بشر و تمدن» به جهانیان معرفی میکند، بار دیگر به دلیل نقض حقوق انسانی و قتل یک نوجوان توسط پلیس این کشور، درگیر ناآرامی و اعتراضات گسترده و متهم به تناقض و دورویی در ادعای دموکراسی شده است.
تیراندازی به یک نوجوان و چند روز درگیری بین پلیس و معترضان، بار دیگر توجهها را به گلایههای مزمن مردم فرانسه از خشونت پلیس و نژادپرستی سیستماتیک معطوف کرده است؛ خشونتی که در سازمانهای مجری قانون، بویژه در حومههای کمدرآمد و دارای نژادهای مختلط مشهودتر است.
شهرهای بزرگ فرانسه برای سومین شب متوالی شاهد ناآرامی بودند و امانوئل مکرون همچنان سعی دارد خشم فزاینده عمومی را که از قتل یک نوجوان ۱۷ساله توسط پلیس ناشی شده، مهار کند.
به گفته دادستانی، نوجوان ۱۷ ساله صبح روز سهشنبه در خودرویی با 2 سرنشین در نانت با سرعت زیاد در حال رانندگی بود که از خط اتوبوس عبور کرد. نخستین تلاش 2 افسر پلیس با موتور برای متوقف کردن او در چراغ راهنمایی ناکام ماند. دفتر دادستانی عمومی در بیانیهای اعلام کرد این نوجوان از چراغ قرمز عبور کرد و در پیادهرو به رانندگی و فرار ادامه داد. زمانی که مأموران کمی بعد او را متوقف کردند، هر 2 اسلحه خود را در راستای درهای خودرو به سمت این نوجوان نشانه رفته و از او خواستند موتور خودرو را خاموش کند. در این بیانیه آمده است وقتی مظنون به طور ناگهانی شروع به رانندگی کرد، یکی از افسران تیراندازی کرد. پلیسی که به «نائل»، نوجوان ۱۷ ساله در منطقه نانت در غرب پاریس شلیک کرده و جان او را گرفته، پیشتر مدعی شده بود این نوجوان قصد زیر گرفتن آنها را بعد از متوقف کردن خودرو داشته است اما ویدئوی منتشرشده از حادثه روز سهشنبه نشان میدهد 2 پلیس در حالی که به پنجره خودروی مقتول نزدیک میشوند، کلت کمری خود را به سمت راننده نشانه گرفته و با حرکت خودرو، یکی از آنها اقدام به شلیک میکند. این ویدئو نشان میدهد خودروی مقتول کمی پس از حرکت، به یک پست در نزدیکی محل حادثه برخورد کرده و متوقف شده است.
پلیس فرانسه پنجشنبهشب گذشته اعلام کرد نیروهایش با حوادث جدیدی در شهرهای نانت، مارسی، لیون، پائو، تولوز و لیل از جمله آتشسوزی و پرتاب مواد محترقه توسط معترضان مواجه شدهاند. این در حالی است که بر اساس اعلام وزیر کشور فرانسه، پنجشنبهشب حدود ۴۰ هزار افسر پلیس در سراسر این کشور مستقر شدند تا ناآرامیهای درگرفته پس از قتل «نائل» نوجوان ۱۷ساله را کنترل کنند؛ شهروندی فرانسوی با تبار مراکشی و الجزایری که سهشنبه گذشته به ضرب گلوله پلیس فرانسه کشته شد.
در منطقه نانت واقع در حومه غربی پاریس که این نوجوان در آنجا کشته شد، معترضان خودروها را به آتش کشیدند، خیابانها را محاصره کردند و اشیایی را به سوی پلیس پرتاب کردند. معترضان شعار «انتقام نائل» را در ساختمانها و ایستگاههای اتوبوس نقش زده و یک بانک را به آتش کشیدند که توسط آتشنشانان خاموش شد تا از سرایت آتش به ساختمان بالای آن جلوگیری شود.
به گزارش الجزیره، پلیس پاریس اعلام کرد در مرکز پاریس یک فروشگاه کفش نایکی غارت شده و شیشههای آن شکسته شده است. مقامات محلی در شهر «کلمر» در 8 کیلومتری مرکز پاریس، منع رفتوآمد شبانه را تا دوشنبه برقرار کردند و یک مقام محلی پاریس گفت پس از ساعت ۹ شب به وقت محلی، تمام خدمات اتوبوس و تراموا متوقف خواهد شد زیرا چهارشنبه شب بعضی اتوبوسها و ترامواها به آتش کشید شدهاند.
آتش اعتراضها در شهر کوچکی در فاصله ۹ کیلومتری پاریس، به تالار شهر رسید و به این ساختمان آسیبهایی وارد کرد. این آتش به ورزشگاه ملی فرانسه که مقر المپیک ۲۰۲۴ پاریس است هم نزدیک شد، همچنین در شهر مارسی که دومین شهر مهم فرانسه است، پلیس در جریان درگیری با جوانان در یک منطقه توریستی نارنجکهای گاز اشکآور شلیک کرد. واحدهای پلیس ویژه در لیل، لیون و بوردو مستقر شدند و در گرنوبل یک اتوبوس هدف پرتاب مواد محترقه قرار گرفت و کارمندان شرکت حملونقل محلی کار را متوقف کردند.
ناآرامیهای این روزهای فرانسه خاطرات اعتراضات سال ۲۰۰۵ را زنده کرد که این کشور را به مدت 3 هفته متشنج و ژاک شیراک، رئیسجمهوری وقت را مجبور به اعلام وضعیت اضطراری کرد. در آن زمان بیش از ۶۰۰۰ نفر دستگیر شدند. آن موج خشونت در شهری در حومه پاریس به نام «کلیشی سو بوآ» درگرفت و پس از آن اتفاق افتاد که 2 جوان که از دست پلیس در یک پست برق مخفی شده بودند، بر اثر برقگرفتگی جان خود را از دست دادند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه در پیامی به معترضان گفت: در ساعات اخیر با صحنههای خشونتآمیزی در ایستگاههای پلیس و همچنین مدارس و شهرداریها مواجه بودهایم. این (خشونت) بههیچوجه توجیهپذیر نیست.
شهردار مارسی که دومین شهر بزرگ فرانسه محسوب میشود، اعلام کرده شهروندان حق برپایی تظاهرات را نخواهند داشت. تمام وسایل حملونقل عمومی در این شهر از ساعت ۷ شب جمعه به وقت محلی تعطیل شد. پلیس فرانسه پنجشنبه شب اعلام کرد نیروهایش با حوادث جدیدی در شهرهای مارسی، لیون، پائو، تولوز و لیل از جمله آتشسوزی و پرتاب مواد محترقه توسط معترضان مواجه شدهاند.
* افزایش بازداشتیها به ۸۷۵ نفر
وزارت کشور فرانسه روز گذشته با بهروزرسانی آماری که منتشر کرده بود، اعلام کرد تعداد بازداشتیهای تظاهرات شب گذشته به ۸۷۵ تن رسیده که نیمی از آنها در پاریس هستند. بر اساس آمار اعلامشده توسط امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه در ابتدای نشست مدیریت بحران کابینه، طی این اعتراضات مجموعا ۴۹۲ ساختمان تخریب، ۲۰۰۰ خودرو دچار حریق و ۳۸۸۰ مورد آتشسوزی گزارش شده است. یک رادیوی فرانسوی گزارش داد ۲۴۹ افسر پلیس و ژاندارم در اعتراضات پنجشنبه شب مجروح شدهاند.
الیزابت بورن، نخستوزیر فرانسه گفت دولتش در حال بررسی تمام گزینهها برای احیای نظم است، از جمله اعلام وضعیت اضطراری. او گفت: ما همه گزینهها - از جمله وضعیت اضطراری - را بررسی میکنیم و تنها یک اولویت داریم: برقراری نظم در کشور. در صورت اعلام وضعیت اضطراری، ارتش فرانسه میتواند مسؤولیت پلیس این کشور را برعهده بگیرد. «کلمنت بوون» وزیر حملونقل فرانسه نیز در مصاحبهای رادیویی گفت حملونقل عمومی در منطقه پاریس روز جمعه (دیروز) به شدت مختل شد و بسته شدن زودهنگام این شبکه را رد نکرد. این در حالی است که بامداد دیروز ۱۲ دستگاه اتوبوس در پارکینگی در منطقه اوبرویلیه واقع در شمال پاریس به آتش کشیده و تخریب شدند.
«امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه دیروز جمعه پس از گستردهترین شب اعتراضات به تیراندازی مرگبار پلیس به یک نوجوان ۱۷ ساله، کابینه خود را برای دومین جلسه بحران طی 2 روز گذشته گرد هم جمع کرد. به نوشته خبرگزاری رویترز، وزارت کشور فرانسه از شامگاه پنجشنبه در تلاش برای سرکوب سومین شب اعتراضات و ناآرامیها در اکثر شهرهای این کشور، ۴۰ هزار پلیس و نیروی امنیتی را مستقر کرده بود. کاخ الیزه در بیانیهای اعلام کرد مکرون روز جمعه ساعت ۱۱ به وقت گرینویچ با کابینه خود در پاریس دیدار کرد.
کاربران در شبکههای اجتماعی با به اشتراک گذاشتن تصاویر و فیلمهای متعددی از وضعیت آشوبناک شهرهای مختلف فرانسه در پی برخورد خشن نیروهای امنیتی با معترضان به قتل یک نوجوان توسط پلیس، نوشتند: «وضعیت کنونی فرانسه نسبت به شورش هفته قبل واگنر در روسیه، بیشتر به کودتا شباهت دارد اما رسانههای جریان اصلی غربی هیچوقت به آن اعتراف نمیکنند».
***
مکرون نشست بروکسل را به خاطر وضعیت اضطراری فرانسه نیمه کاره رها کرد
رئیسجمهور فرانسه با بیان اینکه شبکههای اجتماعی در اعتراضات چند شب گذشته در این کشور نقش داشتند تاکید کرد اقدامات محدودکنندهای را در ارتباط با شبکههای اجتماعی به اجرا خواهیم گذاشت. «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه که نشست اتحادیه اروپایی را برای شرکت در یک جلسه امنیتی در پاریس پیرامون اعتراضات اخیر در این کشور نیمه کاره رها کرد و به کشورش بازگشت، گفت: وضعیت اکنون در فرانسه غیرقابل قبول شده است. براساس گزارش الجزیره، وی با اشاره به درگیریهای گسترده نیروهای امنیتی فرانسه با معترضان به کشته شدن یک نوجوان 17 ساله به دست پلیس که از سه روز پیش آغاز شده است اضافه کرد، اعتراضاتی که با خشونت همراه شود غیرقابل توجیه است.
رئیسجمهور فرانسه در ادامه تاکید کرد دولتش تدابیر بیشتر و ویژهتری را در ارتباط با اعتراضات اتخاذ میکند و تهدید کرد با هرکسی که به موسسات دولتی حمله یا نهادهای دولتی را غارت کند قاطعانه برخورد خواهد شد. مکرون همچنین افزود: برای محافظت از شهروندان فرانسوی بسیاری از فعالیتهای عمومی در برخی مناطق لغو خواهد شد. وی با اشاره به بازداشت گسترده صدها نفر درپی اعتراضهای 3 شب گذشته آن را گردن شبکههای اجتماعی و بازیهای ویدئویی انداخت و گفت: بسیاری از بازداشتشدهها نوجوان هستند و این مسؤولیت برعهده والدین است و آنها باید از مشارکت فرزندانشان در اعتراضات جلوگیری کنند.
رئیسجمهور فرانسه با بیان اینکه شبکههای اجتماعی در حوادث اخیر در این کشور نقش داشتند همچنین تاکید کرد برای حذف محتوای تحریکآمیز در شبکههای اجتماعی اقداماتی [محدودکننده] را اجرا خواهیم کرد و این شبکهها باید محتوای حساس را حذف کنند و مسؤولیت خود را انجام دهند. وی که در نشست امنیتی اضطراری صحبت میکرد تاکید کرد در صورت لزوم جلسات امنیتی ادامه خواهد یافت اما به دستگاههای اجرایی فرانسه دستور داد برای کنترل شورشها نیروهای امنیتی بیشتری مستقر شوند.
ارسال به دوستان
اهانت مجدد به قرآن کریم در سوئد با حمایت مقامات این کشور خشم مسلمانان جهان را برانگیخت
سندروم اسکاندیناوی
گروه بینالملل: اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد همزمان با ایام حج و عید سعید قربان، خشم جهان اسلام را به دنبال داشته و با واکنشهای زیادی در بین کشورهای مسلمان روبهرو شده است.
چهارشنبه گذشته یک فرد عراقی اقدام به آتش زدن نسخهای از قرآن در مقابل بزرگترین مسجد در استکهلم، پایتخت سوئد کرد. «سلوان مومیکا» مهاجر عراقی که در منطقه قرهقوش واقع در «بخدیدا» در استان نینوا متولد شده و در شبکههای اجتماعی خود را «نویسنده ملحد» معرفی میکند، تحت حمایت مقامات سوئدی و برابر چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان دست به آتش زدن نسخهای از قرآن کریم در مقابل مسجدی در استکهلم زد. در این میان پلیس سوئد یک جوان که قصد سنگ پرتاب کردن به سوی این مهاجر عراقی را داشت، بازداشت کرد. این اتفاق پس از آن رخ داد که پلیس سوئد اعلام کرد مجوز برگزاری اعتراضی را صادر کرده که سازماندهنده آن قصد دارد چهارشنبه در آغاز تعطیلات 3 روزه عید قربان، در بیرون از مسجد اصلی استکهلم به قرآن کریم اهانت کرده و آن را بسوزاند.
این حادثه دومین توهین به مقدسات اسلامی در سوئد پس از اقدام افراطگرای دانمارکی در سال ۲۰۲۲ در آتش زدن قرآن مقابل سفارت ترکیه در استکهلم محسوب میشود. اول بهمن ۱۴۰۱ تعدادی از گروههای افراطی در اقدامی هتاکانه اقدام به آتش زدن قرآن کریم مقابل سفارت ترکیه در استکهلم کردند. سخنگوی پلیس سوئد هم در اقدامی اسلامستیزانه عنوان کرد به رهبر اسلامستیز حزب راستافراطی «استرام کورس» دانمارک اجازه داده در راهپیمایی مقابل سفارت ترکیه، قرآن را بسوزاند.
سلوان مومیکا ۳۷ ساله و عراقیالاصل که چهارشنبه ۲۸ ژوئن در مرکز استکهلم مقابل مسجد اصلی شهر، صفحاتی از قرآن را پاره کرد و آتش زد، دوستش را هم که با بلندگو صحبت میکرد و فیلم میگرفت، در کنار خود داشت. این گستاخی که با تأیید و حمایت دولت سوئد انجام شد، خشم جهان اسلام را برانگیخته است. «ولید المقدادی» روزنامهنگار تحقیقی در برنامه «بهترین گفتار» که از شبکه روسیا الیوم پخش میشود، گفت: «سیلوان مومیکا اهل استان نینوا در شمال عراق، یک لیبرال و ملحد افراطی است. او بنیانگذار حزب دموکراتیک سریانی و فرمانده یک گروه مسلح به نام «صقور السریان» بود. به گفته او، سلوان مومیکا سال ۲۰۱۷ به اتهام جنایت جنگی دستگیر و سپس با دخالت کشورهای غربی آزاد شد و به سوئد رفت و اکنون هم به یکی از احزاب تندروی این کشور پیوسته است. المقدادی که خود ساکن سوئد است، افزود: «نوع رفتاری که او انجام میدهد، از شوت کردن قرآن کریم در زمین فوتبال تا انداختن گوشت خوک روی آن و چنین اقداماتی نشان میدهد او هیچ سررشتهای از سیاست ندارد». با این وجود این فرد عراقی اعلام کرد نسخهای دیگر از قرآن را طی ۱۰ روز دیگر آتش خواهد زد. سلوان مومیکا که از کشورش به سوئد گریخته است، در مصاحبه با یک روزنامه سوئدی اعلام کرد طی ۱۰ روز آینده پرچم عراق و نسخهای از قرآن را در مقابل سفارت عراق در استکهلم آتش خواهد زد. وی گفت از تاثیر کاری که کرده، آگاه است و هزاران تهدید به قتل دریافت کرده است.
* واکنشهای گسترده جهان اسلام
بسیاری از کشورهای اسلامی اهانت به قرآن کریم در سوئد را محکوم کرده و نسبت به این واقعه موضع گرفتهاند. سازمان همکاری اسلامی نیز قرار است هفته آینده نشست فوقالعادهای در جده برگزار کند.
در عراق، آیتالله سیستانی در نامهای از سازمان ملل خواست گامهای عملی برای ممانعت از تکرار این قبیل حوادث بردارد. در این نامه آمده است: این اقدام شنیع بارها در کشورهای مختلف طی سالهای اخیر رخ داده اما آنچه قابل ملاحظه است اینکه این اقدام این بار با مجوز پلیس سوئد به زعم احترام به آزادی بیان رخ داده است. در نامه مذکور آمده است: اما قطعا احترام به آزادی بیان به هیچکس اجازه نمیدهد اینچنین اقدام زشتی که تعرض آشکار به مقدسات بیش از 2 میلیارد مسلمان در جهان به شمار میرود و محیطی مناسب برای انتشار افکار افراطی و اقدامات اشتباه فراهم میآورد، انجام دهد. آیتالله سیستانی ضمن محکوم کردن این اقدام، از سازمان ملل خواست اقداماتی موثر برای جلوگیری از تکرار این اقدامات و پیشبرد کشورها به سوی بازنگری در قوانینی که اجازه این اقدامات را میدهد، اتخاذ کند. وی خواستار تثبیت ارزشهای همزیستی مسالمتآمیز میان پیروان ادیان و روشهای فکری مبتنی بر رعایت حقوق و احترام متقابل میان همه شد. همچنین «عبداللطیف رشید» رئیسجمهور عراق، سازمان حشدالشعبی و ائتلاف چارچوب هماهنگی عراق هم هتک حرمت قرآن کریم را محکوم کردند. «احمد الصحاف» سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفت بغداد از مقامات سوئد میخواهد فرد هتاک به قرآن کریم را به این کشور تحویل دهند. الصحاف گفت: «فردی که به قرآن کریم اهانت کرد، تبعه عراق است و ما از مقامات سوئد میخواهیم وی را تحویل دولت عراق دهند تا بر اساس قانون عراق محاکمه شود». غروب پنجشنبه گذشته نیز صدها معترض خشمگین عراقی با ورود به سفارتخانه سوئد شیشههای این ساختمان را شکستند.
وزارت خارجه مراکش هم اعلام کرد این کشور کاردار سوئد را برای ابراز محکومیت شدید خود نسبت به هتک حرمت قرآن در این کشور احضار کرد و همچنین در بیانیهای از فراخواندن سفیر خود در کشور سوئد در اعتراض به اهانت به قرآن کریم خبر داد. اردن و امارات عربی متحده نیز ضمن محکوم کردن هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، سفرای سوئد در ابوظبی و امان را احضار و تأکید کردند استفاده از حربه آزادی بیان، چنین اقدام شنیعی را توجیه نمیکند. وزیر خارجه ترکیه هم اعلام کرد آنکارا اقدام نفرت انگیز پلیس سوئد علیه قرآن کریم در روز عید قربان را محکوم میکند. «هاکان فیدان» در شبکههای اجتماعی نوشت: صدور مجوز اینگونه اقدامات ضد اسلامی به بهانه آزادی بیان غیر قابل قبول است. وی تأکید کرد چشمپوشی از چنین اقدامات شنیع یک کشور به منزله همدستی با آن کشور است. رئیسجمهور روسیه نیز در محکومیت توهین به قرآن تاکید کرد بیاحترامی به قرآن در روسیه برخلاف برخی کشورها جرم حساب میشود. ولادیمیر پوتین گفت: روسیه برای قرآن و احساسات دینی مسلمانان احترام زیادی قائل است و عدم احترام به این کتاب آسمانی در روسیه جرم است. وی خاطرنشان کرد این امر در همه کشورها رایج نیست. رئیسجمهور روسیه افزود: قرآن برای مسلمانان و دیگران مقدس است. ما میدانیم کشورهای دیگر به صورت متفاوت عمل میکنند. آنها به احساسات دینی مردم احترام نمیگذارند و همچنین میگویند این جرم نیست.
***
رئیسی: جامعه اسلامی از این توهین نخواهد گذشت
رئیسجمهور کشورمان روز گذشته در جمع نمازگزاران جمعه در مصلای شهر رفسنجان ضمن محکومیت شدید اهانت به قرآن کریم در سوئد تصریح کرد: در کشورهای اروپایی که مدعی آزادی و احترام به عقیده دیگران هستند، به ارزشمندترین کتاب الهی که برای هدایت بشر آمده، یعنی قرآن کریم اهانت میکنند و نه فقط قلوب 2 میلیارد مسلمان، بلکه قلب پیروان تمام ادیان الهی، آسمانی و ابراهیمی و تمام آزادزنان و آزادمردان را جریحهدار میکنند. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی توهین به قرآن کریم را توهین به همه ادیان الهی، توهین به انسانیت، توهین به بشریت و توهین به همه ارزشهای الهی دانست و تاکید کرد: جامعه اسلامی از این توهین نخواهد گذشت. رئیسی با بیان اینکه آنها به دروغ طرفدار آزادی بیان، قلم و عقیده هستند، چرا که اگر طرفدار آزادی بودند قرآن جلوه آزادی است، افزود: آنها با آزادی مخالفند و میخواهند همان استبداد رای و نظر باطل خودشان را با تابلوی آزادی به بشریت تحمیل کنند. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم پنجشنبه 8 تیر اعلام کرد: همه جهان اسلام اهانت به کتب آسمانی و قرآن کریم را قویا محکوم میکند. اجازه دادن در اهانت به مقدسات دینی و قرآنکریم با هر توجیهی از سوی سوئد پذیرفته نیست. دموکراسی و آزادی خواندن این رفتارها، فقط و فقط مشوق تروریسم و افراطگرایی است. دودش قبل از هر طرفی به چشم غرب خواهد رفت. از سویی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، کاردار سفارت سوئد در تهران را در غیاب سفیر این کشور به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران کشاند. این دپیلمات سوئدی توسط مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه به این وزارتخانه احضار شد. مدیرکل غرب اروپا در احضار کاردار سوئد ضمن محکوم کردن اقدام اخیر در سوئد در اهانت به مهمترین مقدسات اسلامی، سکوت و رفتار منفعلانه دولت سوئد را عاملی برای جسورتر شدن ناقضان یکی از اصول بنیادین و بدیهی حقوق بشر یعنی اصل احترام به ارزشهای دینی و آسمانی برشمرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نخستوزیر پیشین اوکراین افشا کرد
آمریکا به دنبال جایگزین زلنسکی
نخستوزیر پیشین اوکراین در کانال تلگرام خود نوشت: غرب بویژه ایالاتمتحده به دنبال جانشینی برای ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین است. به گزارش بخش عربی شبکه آرتی روسیه، «میکولا آزارف» که در فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ صدارت کابینه اوکراین را بر عهده داشت، جمعبندی خود را نظرات علنی محافل رسانهای غربی درباره ضد حمله بهاری اوکراین اعلام کرده که به نوشته او چیزی جز خودکشی دولت کییف و شکست تمام عیار برای غرب نبوده است. آزارف نوشت: «تمام ناکامیها در جبهه نبرد، بار سنگینی بر دوش زلنسکی است. وی اکنون برای آمریکا گزینه مناسبی نیست و توانایی پیشبرد اوکراین به سمت گفتوگوهای صلح را ندارد. غرب با جدیت به دنبال گزینه برای جانشینی او است».
به نوشته وی، واشنگتن به رغم انکارها به دنبال توقف درگیریها در اوکراین است، چرا که کشورهای غربی نیاز دارند تسلیحات و مهمات از دست رفته خود را جبران و جایگزین کنند و سطح آمادگی در همه بخشها را به سابق بازگردانند. وی «ویتالی کلیچکو» شهردار کییف و بوکسور سابق را گزینه مناسبی برای آمریکا دانسته که واشنگتن اعتماد بالایی به او دارد و از این رو در لیست افراد واجدالشرایط برای جایگزینی زلنسکی قرار دارد. این مقام سابق کییف همچنین از «روسلان استفانچوک» رئیس پارلمان اوکراین و حتی «اولنا زلنسکا» همسر زلنسکی به عنوان گزینههای آمریکا برای جایگزینی کمدینی که بر کرسی ریاستجمهوری نشسته، نام برده است. در این راستا نشریه انگلیسی اکونومیست نیز پنجشنبه گذشته در گزارشی از وضعیت جنگ اوکراین نوشت کشورهای غربی از نتایج ضد حمله اوکراینیها راضی نیستند و ارتش این کشور را تحت فشار قرار دادهاند. این انتقادات موجب شده است اوکراینیها نیز زبان به گلایه باز کنند. یک مقام سازمان اطلاعات اوکراین در این باره به اکونومیست گفت: «پیشروی کم ارتش اوکراین به تجهیزات و ابزارهای در دسترس مربوط میشود. برخی شرکا از ما میخواهند تا به جلو رویم و به سختی بجنگیم اما آنها همزمان هیچ عجلهای در تأمین تسلیحاتی اوکراین و اقلامی که نیاز داریم، از خود نشان نمیدهند».
کمبود سلاح در میان نیروهای اوکراینی اما مورد تأیید نخستوزیر پیشین این کشور نیست. میکولا آزارف در کانال تلگرام خود نوشت اوکراین به نمایشگاه انواع سلاحها تبدیل شده و این مقدار خرید تسلیحاتی، اوکراین را تا سالهای سال بدهکار خواهد کرد.
***
مالی رسما به مرخصی رفت
به گفته «میتو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، «رابرت مالی» نماینده ویژه دولت بایدن در مذاکرات با تهران به مرخصی میرود و «آبرام پالی» به صورت موقت عهدهدار وظایف او خواهد شد. این در حالی است که دستکم طی یک سال گذشته، نقش مالی در مذاکرات با ایران بسیار کمرنگتر از گذشته شده بود.
بایدن که در جریان کارزار انتخاباتی 2020 مدعی شده بود قصد دارد به توافق هستهای برجام بازگردد، بعد از ورود به کاخ سفید سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را که در دولت ترامپ آغاز شده بود، علیه ایران ادامه داد تا عملا برجام در آستانه مرگ قرار گیرد؛ توافقی که مالی نقش مهمی در مذاکره بر سر آن داشت. وی همچنین در تلاش برای آزادی آمریکاییهای بازداشت شده در ایران نقش مهمی ایفا کرد. 2 منبع به «سیانان» گفتند او به طور منظم با خانوادههای بازداشتشدگان در تماس بوده و هفته گذشته با آنها صحبت کرده است.
راب مالی از ژانویه 2021 چند روز بعد از روی کار آمدن جو بایدن در کاخ سفید، به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران منصوب شد. مالی اخیرا در گفتوگو با «سیانان» تصریح کرد: «به من اطلاع داده شده استعلام امنیتی من تحت بررسی است. اطلاعات بیشتری در اختیار من گذاشته نشده اما انتظار دارم تحقیقات بزودی و به نحو مطلوب فیصله یابد. در ضمن، من در مرخصی هستم».
بر اساس این گزارش، مالی در مرخصی بدون حقوق به سر میبرد. یک مقام آمریکایی به این شبکه گفته است مجوز رابرت مالی در بحبوحه تحقیقات امنیتی دیپلماتیک وزارت خارجه درباره سوءاستفاده احتمالی از اطلاعات طبقهبندی شده از اوایل سال 2023 به حالت تعلیق درآمده است.
همچنین یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفته است: «برای مدتی پس از تحقیقات وزارت خارجه، مالی در کار باقی ماند اما اجازه دسترسی به اطلاعات طبقهبندی شده را نداشت».
***
لاوروف: عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای رسمی میشود
وزیر خارجه روسیه ضمن تاکید بر دائمی شدن عضویت ایران و بلاروس در نشست آتی سازمان همکاری شانگهای گفت این سازمان آینده جهان چندقطبی است. سرگئی لاوروف دیروز از تبدیل عضویت ایران و بلاروس در سازمان همکاری شانگهای به عضویت دائمی در آینده نزدیک خبر داد. وی طی سخنرانی در مرکز دیپلماسی مردمی سازمان همکاری شانگهای در مسکو گفت در نشست آتی سازمان همکاری شانگهای در تاریخ چهارم جولای، ایران و بلاروس رسماً عضو دائمی این سازمان میشوند.
وی با بیان اینکه سازمان همکاری شانگهای آینده جهان چندقطبی است و برای افزایش قدرت خود در صحنه جهانی اقدام میکند، اعلام کرد تعداد روزافزونی از کشورها در تلاش برای برقراری ارتباط با این سازمان هستند. لاوروف از گفتوگو با شرکای جدید این سازمان استقبال کرد. پیش از این نیز «ژانگ مینگ» دبیرکل سازمان شانگهای در دیدار با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران از ورود قطعی کشورمان به این سازمان خبر داده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|