|
اخبار
کسری خدمت برای سربازانی که سابقه بسیج فعال دارند
سربازانی که سابقه بسیج فعال دارند، میتوانند به ازای هر سال فعالیت در بسیج، یک ماه کسری خدمت سربازی دریافت کنند. به گزارش تسنیم، در این طرح سرباز حداکثر تا 6 ماه میتواند کسر خدمت سربازی دریافت کند. شایان ذکر است به بسیجیهایی که در طول مدت غیبت با بسیج همکاری داشتند کسری خدمت تعلق نمیگیرد و فقط به مدت قبل از ورود به دوران غیبت سربازی این افراد کسری تعلق میگیرد.
***
قلع و قمع ۲۶۳ فقره ساخت و ساز غیرمجاز در دماوند
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند از قلع و قمع ۲۶۳ فقره ساختوساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی سیدآباد و سربندان خبر داد. به گزارش فارس به نقل از رسانه و ارتباطات دادگستری کل استان تهران، مرتضی طهماسبی از قلع و قمع ۲۶۳ فقره ساختوساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی سیدآباد و سربندان شهرستان دماوند خبر داد و بیان کرد: در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی و حفظ و حراست از اراضی کشاورزی، با ورود دستگاه قضا و طی اقدام ستاد ساخت و ساز غیرمجاز شهرستان دماوند ۲۶۴ فقره ساخت و ساز غیرمجاز شامل ۲۵۳ مورد دیوارکشی و ۱۰ فقره بنا در اراضی کشاورزی سیدآباد و سربندان تخریب شد. دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند خاطرنشان کرد: در عملیات تخریب ساختسازهای غیرمجاز، یگان حفاظت گشت امور اراضی، عوامل انتظامی پاسگاه جابان، راهداری، منابع طبیعی و شهرداری کیلان حضور داشتند. وی تصریح کرد: در مجموع ۱۲۴با ورود دستگاه قضا هزار و ۸۴۸ مترمربع از اراضی زراعی شهرستان دماوند به حالت اولیه اعاده شده است.
***
نهمین جشنواره فیلم کوتاه دانشآموزی مدرسه برگزار میشود
دبیر اجرایی جشنواره فیلم کوتاه دانشآموزی مدرسه از آغاز دریافت فیلمهای کوتاه دانشآموزی تا دهم شهریور خبر داد و گفت: جشنواره فیلم کوتاه دانشآموزی مدرسه رویدادی در مسیر رشد و شکوفایی استعدادهای نوجوان است. به گزارش دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم دانشآموزی مدرسه، محمد درویشی با اشاره به آغاز دریافت آثار دانشآموزان از روز اول تیر در ۲ بخش اصلی و جانبی این دوره از جشنواره اظهار داشت: جشنواره فیلم کوتاه دانشآموزی مدرسه رویدادی در مسیر رشد و شکوفایی استعدادهای نوجوان است که به صورت بینالمللی برگزار میشود. درویشی با این بیان اینکه موضوع اصلی این دوره از جشنواره تمدنسازی برای نظم نوین جهانی است، افزود: بخشهای اصلی نهمین جشنواره فیلم کوتاه مدرسه شامل موضوعات داستانی، انیمیشن، مستند، نماهنگ و آیتم تلویزیونی است. وی ادامه داد: بخش جانبی این رویداد شامل موضوعات فیلمنامهنویسی، موسیقی فیلم و نماهنگ و اقلام تبلیغاتی فیلم (پوستر، عکس پشت صحنه و تیزر) است. درویشی گفت: دانشآموزان علاقهمند از سراسر کشور و در تمام مقاطع تحصیلی میتوانند آثار خود را تا دهم شهریور از طریق تارنمای جشنواره (www.madresefestival.ir) ارسال و بارگذاری کنند.
ارسال به دوستان
اکران فرهنگی ولادت امام موسی کاظم (ع) در فضاهای تبلیغاتی تهران
اکران فرهنگی ولادت امام موسی کاظم (ع) هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت توسط سازمان زیباسازی در فضاهای تبلیغاتی پایتخت اجرا شد. اکران فرهنگی امام حلم و شکیبایی با انتخاب حدیثی تحت عنوان «هرکس میخواهد قویترین مردم باشد بر خدا توکل کند» در فضاهای تبلیغات شهری تهران اجرا شد.
ارسال به دوستان
روند فرزندآوری در کشور پس از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزایش یافته است
جوانههای جوانی جمعیت
بانکیپور: سال 1400 نرخ باروری در کشور ۱,65 بود که این شاخص سال گذشته به ۱,6۶ رسید
گروه اجتماعی: کاهش نرخ فرزندآوری در کشور طی یک دهه گذشته نگرانیهای فراوانی را برای آینده ایران جوان ایجاد کرده است که مبادا در صورت ادامه این روند کشورمان در 2 دهه آینده به جرگه کشورهای پیر دنیا بپیوندد اما رشد اندک فرزندآوری در سال گذشته نسبت به سالیان پیش در کشور مایه امیدواری شده است، به طوری که پس از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و اجرای آن، شاهد روند افزایشی فرزندآوری هستیم. علاوه بر این مطابق اعلام رئیس کمیسیون مشترک طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی، نرخ باروری در ۳۰ ساله گذشته هر سال کاهشی بوده و امسال نخستین سالی است که رو به افزایش گذاشته و از عدد 1.65 به 1.66 رسیده است.
* روند افزایشی جمعیت در ایران
سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: پس از ابلاغ قانون و اجرای برنامههای جوانی جمعیت و سلامت خانواده در گروههای سنی 35 تا 39 سال، 40 تا 44 سال و 45 تا 49 سال شاهد روند افزایشی فرزندآوری بودهایم. صابر جباری فاروجی، با بیان اینکه امسال 31 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی در 31 استان موفق به کسب رتبه برتر جایزه ملی جمعیت شدند، گفت: جایزه ملی جوانی جمعیت امسال برای نخستین بار به برگزیدگان جمعیت اعطا شد و 6 دانشگاه علوم پزشکی نیز موفق به کسب رتبه دوم این جایزه شدند. وی افزود: دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی زنجان، اصفهان، اهواز، شیراز، گلستان، کرمانشاه، اردبیل، بم، قزوین، قم، کرمان و سمنان در اجرای برنامههای جمعیتی و شاخصهای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کارنامه خوبی ارائه کردهاند.
جباری با مقایسه نرخ باروری کل (متوسط تعداد فرزندان زندهای که هر زن در سنین باروری 15 تا 49 سال به دنیا میآورد) در سالهای مختلف اذعان داشت: سال 1365 نرخ باروری 6.3 بود که با شروع سیاستهای تنظیم خانواده از سال 1368 این عدد در سال 1375 به 2.52 رسید. سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت اضافه کرد: سال 1395 نرخ باروری به 2.12 و سال 1400 به 1.65 رسید که با ابلاغ قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده در این سال، نرخ باروری در سال 1401 با روند افزایشی به 1.66 رسیده است. جباری یادآور شد: پس از ابلاغ قانون و اجرای برنامههای جوانی جمعیت و سلامت خانواده در گروههای سنی 35 تا 39 سال، 40 تا 44 سال و 45 تا 49 سال، شاهد روند افزایشی فرزندآوری بودهایم. وی با اشاره به اینکه حدود 30 درصد بهورزان و مراقبان سلامت در طرح رویش موضوع ماده 46 قانون جوانی جمعیت فعالیت داشتند، بیان کرد: فعالیت 16 هزار بهورز و مراقب سلامت در این طرح موجب افزایش 68 هزار و 274 تولد یعنی 15.74 درصد از کل موالید شده است. در این طرح 42 درصد واحدهای بهداشتی بالغ بر 9 هزار و 848 واحد مشارکت داشتند. جباری تصریح کرد: برنامه جامع مهار، پایش، پیشگیری و کاهش سقط خودبهخودی جنین به صورت ادغامیافته در شبکه بهداشت شامل آموزش عمومی اصلاح سبک زندگی و آسیبهای وارده ناشی از تغذیه و داروها بر سلامت جنین تدوین و آماده ابلاغ به دانشگاهها توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت است. سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس و دبیر قرارگاه جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت در پایان اعلام کرد: امسال شاهد اجرای برنامه جامع آموزش، رسانه و فرهنگسازی فرزندآوری (هادیان زندگی) و راهاندازی برنامه کاربردی آموزشهای حین ازدواج (همنفس) خواهیم بود.
* نرخ باروری در کشور پس از ۳۰ سال افزایش یافت
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی از افزایش نرخ باروری در کشور پس از ۳۰ سال خبر داد. امیرحسین بانکیپورفرد در حاشیه هجدهمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت و سلامت خانواده به وبدا گفت: نرخ باروری در ۳۰ ساله گذشته هر سال کاهشی بوده و امسال نخستین سالی است که رو به افزایش گذاشته و از ۱,۶۵ به ۱,۶۶ رسید. وی افزود: در جلسهای که با سازمان ثبت احوال و مرکز آمار ایران داشتیم، اعلام شد آمار جدید نشان میدهد بعد از ۳۰ سال که موالید فرزند سوم و چهارم در کشور روند کاهشی داشته، امسال موالید فرزندان سوم و چهارم در کشور افزایش یافته است. رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس بیان کرد: همچنین موالید گروه سنی بالای ۳۵ تا ۴۰ سال و ۴۰ تا ۵۰ سال افزایش یافته است. این دو گروه سنی خیلی مهم هستند، زیرا کمکم از نرخ باروری عبور میکنند. بانکیپورفرد اعلام کرد: در حالی که تعداد موالید در ۶ سال گذشته ۵۰۰ هزار تولد کاهش یافته بود، امسال فقط ۲۰ هزار تولد کاهش یافت.
ارسال به دوستان
۲۴۷ مرکز درمانی کشور آماده پذیرش بیماران خارجی است
ایران سرای درمان بیماران منطقه
وجود پزشکان حاذق، تجهیزات بیمارستانی و مراکز درمانی مدرن و از همه مهمتر دانش پزشکی قابل توجه، موجب شده ایران سرآمد کشورهای منطقه در بخش درمان باشد، به طوری که سالانه بیش از یک میلیون گردشگر سلامت برای درمان به ایران میآیند. در همین ارتباط معاون درمان وزارت بهداشت از آمادگی ۲۴۷ مرکز درمانی کشور برای پذیرش بیماران خارجی خبر داد و گفت: سال گذشته بیش از یک میلیون بیمار غیرایرانی در کشور پذیرش شدند. صالح مهدی الحسناوی، وزیر بهداشت عراق که در راس هیاتی به کشورمان سفر کرده است شنبه 17 تیر با دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت دیدار و درباره تعاملات 2 کشور در حوزه درمان و توسعه همکاریهای درمانی و آموزشی گفتوگو کرد. کریمی در این دیدار با بیان اینکه ۲۴۷ مرکز درمانی در کشور با استانداردهای پذیرش بیماران خارجی مطابقت دارند، افزود: در این مراکز به منظور احترام به حقوق بیمار و سهولت در تعامل و دریافت خدمات بهتر، اطلاعات و اعلانها به زبان انگلیسی و عربی نیز تمهید شده است. وی ادامه داد: از این ۲۴۷ مرکز درمانی آماده پذیرش بیماران خارجی، ۲۲۶ مرکز بیمارستان بوده و ۱۸ مرکز به صورت Day care یا بستری کوتاهمدت است و ۳ مرکز نیز خدمات دندانپزشکی ارائه میدهند. کریمی خاطرنشان کرد: ۳۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در ۲۸ استان کشور، امکان پذیرش و ارائه خدمات درمانی به بیماران خارجی را دارند.
معاون درمان وزارت بهداشت از پذیرش بیش از یک میلیون بیمار غیرایرانی در سال گذشته خبر داد و گفت: بیشترین مراجعهکنندگان از کشورهای افغانستان و عراق بوده و در رتبههای بعدی به ترتیب کشورهای پاکستان، آذربایجان، عمان، ارمنستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه و بحرین قرار دارند. وی افزود: تاکنون از ۱۶۴ کشور دنیا برای دریافت خدمات درمانی به ایران سفر کردهاند.
***
۴۰۰ قلم داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار میگیرد
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ۴۰۰ قلم داروی جدید بر اساس طرح دارویار تحت پوشش بیمه قرار گرفت، گفت: هفته گذشته تمام مطالبات داروخانهها تا پایان اردیبهشت پرداخت شد، لذا فعلا از محل پرداخت هزینه دارویی، بدهی نداریم. میرهاشم موسوی دیروز در نشستی خبری ضمن تبریک هفته تامین اجتماعی اظهار کرد: همه تلاش خود را میکنیم که امنیت و آسایش را برای ۴۶ میلیون بیمهشده رقم بزنیم. وی در ادامه به تغییرات بر اساس شرایط حوزه کسب و کار و تغییرات جمعیتی اشاره کرد و گفت: ناپایداری صندوق به سبب کاهش ضریب پشتیبانی حدود 4.2 بود، این در حالی است که تغییراتی متناسب با افزایش امید به زندگی (از حدود ۵۵ سال به حدود ۷۵ سال) داشتیم اما به جای استفاده از این فرصت، چالشهایی برای صندوق به وجود آمد. در همان زمان یکی از چالشها یعنی بازنشستگی پیش از موعد شناسایی شد که بیش از ۵۰ درصد بازنشستگیهای ما را این خروج نیرو و بازنشستگی از حوزه کسب و کار تشکیل میداد. موسوی تصریح کرد: براساس آخرین آمارها بالغ بر یک میلیون و ۹۲۰ هزار نفر به تعداد بیمهشدههای ما اضافه شده است که اثر مالی این عدد در صندوق ماهانه بالغ بر هزار میلیارد تومان برآورد میشود. وی گفت: قبل از انقلاب حدود ۲۰ درصد جامعه ما تحت پوشش بیمههای اجتماعی بودند و امروز بالغ بر ۷۳ درصد جامعه تحت پوشش بیمههای اجتماعی هستند و این برای ما توفیق است. مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: در حوزه درمان، روزانه به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خدمت درمان ارائه و ۷۲ درصد درمان به شکل خرید راهبردی انجام میشود. وی ادامه داد: علاوه بر اینکه مراکز خرید راهبردی خدمات را باید توسعه دهیم، اعتقاد داریم به دلیل اینکه خدمات درمان مستقیم رایگان است، باید توسعه یابد. سال ۱۴۰۰ بودجه توسعه خدمات درمانی ۴۵۰۰ میلیارد تومان بود، سال گذشته ۹۵۰۰ میلیارد تومان و امسال ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. موسوی اظهار کرد: برآورد میشود ۶ میلیون نفر تحت پوشش بیمه ما قرار گیرند.
ارسال به دوستان
در راستای مقابله با فساد انجام شد
نقره داغ مفسدان اقتصادی با رد مال بیش از ۳ هزار میلیارد تومانی
دستگاه قضا سال ۱۴۰۱ علاوه بر فعالیت گسترده در زمینه شناسایی گلوگاههای اصلی فساد در کشور، جبهه مقابله با مفسدان اقتصادی را هم تعطیل نکرد و در این زمینه بیش از ۳ هزار میلیارد تومان از منابع کشور که توسط مفسدان اقتصادی مورد تسلط قرار گرفته بود، به کشور و مردم بازگردانده شد. به گزارش «وطن امروز» به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، کشف جرم، تعقیب، مجازات و تعزیر مجرمان بر اساس بند چهارم اصل ۱۵۶ قانون اساسی از وظایف اصلی قوه قضائیه است که یکی از مصادیق آن مبارزه همهجانبه با فساد اقتصادی و مفسدان است. بر همین اساس این فعالیت قوه قضائیه، اقدامی تعطیلبردار نبوده و جزو وظایف ذاتی این دستگاه محسوب میشود. دادگاههای ویژه مقابله با مفاسد اقتصادی نیز طی سالهای گذشته با ساز و کار تخصصی و بهرهمندی از قضات باتجربه و متخصص در حوزه جرائم اقتصادی، در عرصه مبارزه با مفاسد اقتصادی، تحولی اساسی ایجاد کردند و پروندههای بسیاری در آنها رسیدگی و منتج به صدور حکم شده است. مجتمع ویژه جرائم اقتصادی در حال حاضر توانسته خود را به عنوان یک مرجع قضایی تخصصی معرفی و با رسیدگی به جرائم اقتصادی ویژه، نظیر جرائم مربوط به گمرک و قاچاق ارز، اختلاس، ارتشا و پولشویی روند مبارزه با فساد در کشور را تسریع کند. بر اساس گزارشهای واصله، سال گذشته بیش از ۳ هزار و ۶۴۶ میلیارد تومان از پروندهها صرفا در مرحله تحقیق دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۲ جرائم اقتصادی تهران منجر به رد مال از سوی مجرمان اقتصادی شده است. به تعبیر دیگر، بیش از ۳ هزار میلیارد تومان از منابع کشور که توسط مفسدان اقتصادی مورد تسلط قرار گرفته بود، به کشور و مردم بازگردانده شده است، همچنین میزان رد مال در پروندهها در مرحله تحقیق دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۲ جرائم اقتصادی تهران طی سال جاری هزار و ۶۷ میلیارد تومان بوده است. جزای نقدی مأخوذه در مرحله اجرای حکم در دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۲ جرائم اقتصادی نیز سال گذشته بیش از ۸۹ میلیارد تومان بوده که مجرمان اقتصادی موظف به پرداخت آن شدهاند. این جریمههای مالی جدا از سایر مجازاتها مانند حبس و ... است که مفسدان اقتصادی آنها را متحمل شدهاند. برخی از عناوین اتهامی در این پروندهها عبارت است از: قاچاق حرفهای و سازمانیافته قطعات خودرو، مشارکت در امر اخلال در توزیع مایحتاج عمومی از طریق گرانفروشی کلان قطعات خودرو، اخلال در نظام اقتصادی از طریق انجام معاملات فردایی طلای آب شده، پیشفروش اعلام قیمت ارز و سکه بدون مبنا در فضای مجازی، تضییع گسترده اموال دولتی، قاچاق عمده ارز، استفاده از اسناد مجعول و خیانت در امانت صرافیهای غیرمجاز. ارسال به دوستان
رویداد «الف تا» نمایش قدرت ملت ایران در نظام تعلیم و تربیت است
ضرورت ایجاد نهضت توانمندسازی خانواده فرهنگیان
نمایشگاه بینالمللی «الف تا» با هدف همافزایی و تعامل میان گروههای تربیتی و معلمان از دیروز یکشنبه بهمدت 4 روز در مصلای امامخمینی(ره) تهران آغاز شد. وزیر آموزشوپرورش برگزاری رویداد «الف تا» را نمایش قدرتمندی ملت ایران در نظام تعلیم و تربیت و نمادی از اراده و توان معلمان برای ایجاد تحول در نظام آموزشی عنوان کرد. رضامراد صحرایی در آیین گشایش رویداد بینالمللی و نمایشگاه «الف تا» گفت: کنشگری فعال برای نشان دادن دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه تعلیم و تربیت هدف ماست. وی اظهار داشت: تمام تعلیم و تربیت و همه اجزای آن با هم تحولآفرینی خواهند کرد و آینده ایران به آموزشوپرورش کنونی ما گره خورده است. وی خاطرنشان کرد: ایران قوی با آموزشوپرورش قوی و آموزشوپرورش قوی با معلم محقق میشود. وزیر آموزشوپرورش افزود: نمایشگاهی در این سطح یکی از خروجیهای مدرسه قوی است و معلم هم روح تحول در راستای رسیدن به تمدن نوین اسلامی است. صحرایی عنوان کرد: نهضت تربیت معلم مدتی نادیده گرفته شد اما باید هم عقبماندگی را جبران و هم معلمان را آماده تحول کنیم، ضمن اینکه باید نهضت توانمندسازی خانوادهها را نیز آغاز کنیم. وی ادامه داد: آموزشهای موثر و تولید علم، نافع است که تجلی آن در هنرستانهای کاردانش و فنی و حرفهای مشهود است و هدف این است که صرفا به آموزش محض بسنده نکنیم و دانش آموزان، مهارتهایی یاد بگیرند و دنبال کسبوکار بروند که البته در این زمینه دانشگاه هم نقش موثری دارد. صحرایی گفت: نهضت روایتنگاری در مدارس هم از برنامههای وزارتخانه است و باید سبک و روایت زندگی بزرگانی همچون شهیدان سلیمانی و فخریزاده را که از مدارس پاگرفتند ترویج کنیم. به گفته وزیر آموزشوپرورش، هر مدرسه باید رسانه داشته باشد و روایتهایشان را به دیگران عرضه کنند و شبکه و گفتمانسازی مدارس هم از میان این همایش و رویداد «الف تا» ایجاد میشود.
گفتنی است رویداد بینالمللی «الف تا» (الفبای تحول آموزشوپرورش) با ۳ هدف «الگوسازی و قلهسازی از قهرمانهای هویتی تربیتی کشور و قدردانی از آنها»، «به اشتراک گذاشتن تجارب تحولآفرین مدرسهای» و «امیدآفرینی در نظام آموزشی» از دیروز یکشنبه در محل مصلای تهران آغاز به کار کرده است. در واقع این رویداد در سطح ملی و بینالمللی ذیل ۳ هدف یادشده تا چهارشنبه ۲۱ تیر برپاست و شامل چند بخش میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|