|
ممنوعیت سیاسی و حبس در انتظار شهردار استانبول
شکایت جدیدی علیه اکرم امام اوغلو، شهردار استانبول به اتهام توهین علنی به یک مقام دولتی در دادگاه منطقهای تنظیم شده و دفتر دادستان عمومی این شهر خواستار حداکثر مدت حبس ۲ سال و 4 ماه و ممنوعیت فعالیت سیاسی برای او شده است.
ارسال به دوستان
اقدام اخیر روسیه در بیانیه مشترک با اعضای شورای همکاری خلیج فارس را چگونه باید تحلیل کرد؟
از کریمه تا ابوموسی
گروه سیاست خارجی: با فروکش کردن نسبی التهابات درباره اقدام اخیر روسیه در بیانیه مشترک با وزرای خارجه شورای همکاری خلیجفارس شاید بهتر بتوان با دوری از فضای هیجانزده، تحلیل واقعبینانهای از آن ارائه داد.
در این بیانیه مشترک وزرای خارجه روسیه و شش کشور شورای همکاری خلیج فارس گفته شده است که «وزیران بر حمایت خود از همه تلاشهای صلحآمیز از جمله ابتکار امارات عربی متحده و تلاشهای آن برای دستیابی به راهحلی مسالمتآمیز برای موضوع جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه یا دیوان بینالمللی دادگستری تاکید کردند و آن را مرتبط با رعایت مقررات حقوق بینالملل و منشور ملل متحد خواندند». این بند درست یادآور بیانیهای است که شیجین پینگ، رئیسجمهور چین پاییز سال گذشته در عربستان امضا کرده بود. در پایان سفر رئیسجمهور چین به عربستان در بند 12 بیانیهای که پکن با اعضای شورای همکاری خلیج فارس امضا کرد، آمده بود: رهبران بر حمایت خود از همه تلاشهای صلحآمیز، از جمله ابتکار و تلاش امارات عربی متحده برای دستیابی به راهحلی مسالمتآمیز در موضوع جزایر سهگانه (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی) از طریق مذاکرات دوجانبه با رعایت موازین حقوق بینالملل و حل این موضوع با رعایت مشروعیت بینالمللی تأکید کردند.
آن موقع هم کسانی که قرارداد 25 ساله ایران - چین را فروش کشور به چینیها و از دست رفتن استقلال ایران معرفی میکردند ناگهان نگران چرخش چین علیه ایران یا رویگردانی پکن از تهران و دور خوردن کشورمان شدند. مدتی بعد با سفر رئیسجمهور به چین و استقبال بینظیری که شی از سیدابراهیم رئیسی و هیات ایرانی به عمل آورد و توافقاتی که در این سفر به امضای ۲ کشور رسید، تمام آن تحلیلهای هیجانی و البته غیرعلمی رنگ باخت.
البته این به معنای نادیده گرفتن خطای محاسباتی پکن و مسکو نیست و در هر 2 مورد حساسیتهای بجا درباره منافع ملی ایران منجر به واکنش رسمی دیپلماتیک کشورمان شد که اقدامی ارزنده به شمار میرود. در همین مورد اخیر مشاور امور بینالملل رهبر انقلاب در یادداشت خود آورد: به دوستان روس خود میگوییم که سادگی نکنند. موضوع جزایر ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بر اساس قواعد بینالمللی کاملاً روشن است. اساسا حساسیت جامعه ایرانی به اقتدار کشور و هرگونه اقدامی که شائبه توهین به ایران داشته باشد، درخور ستایش و قابل تقدیر است.
درباره اتفاقات اخیر باید چند نکته را متذکر شد:
1- متاسفانه روابط بینالملل و سیاست خارجی در کشورمان به فضایی استادیومی و خیابانی تبدیل شده است. در واقع طی سالهای گذشته بویژه در دولت روحانی یکی از آفات، کشانده شدن سیاست خارجی و مباحث روابط بینالملل که عرصه بسیار نخبگانی، تخصصی و پیچیدهای است به حوزه عمومی بوده که دود آن بیش از هر چیزی به منافع ملی کشورمان لطمه خواهد زد.
2- سیاست خارجی عرصهای نیست که کشورها و دولتها در آن اصطلاحا با یک غوره سردیشان شود و با یک مویز گرمی! در روابط بینالملل که جوهره رفتار اعضای آن بر پایه منافع ملی است، مناسبات دولتها در یک بستر فرآیندمحور و در شبکهای از محاسبات رقم میخورد که بر پایه هزینه - فایده است، بنابراین رابطه ایران و روسیه با امضای یک بیانیه توسط مسکو درباره جزایر سهگانه ایرانی تعریف نمیشود. همانطور که همکاری 2 کشور در موضوعاتی خاص روابط تهران – مسکو را راهبردی نمیکند. همانطور که بیانیه رئیسجمهور چین و اعضای شورای همکاری خلیجفارس به منظور خارج کردن اعراب از دستان واشنگتن و اقدامی علیه آمریکا بود، اقدام مسکو هم در همین راستا ارزیابی میشود.
3- درباره اقدام اخیر روسیه باید توجه داشت همانطور که روسیه پای بیانیهای سیاسی را که فاقد هرگونه ارزش حقوقی است درباره جزایر سهگانه ایرانی امضا کرده - که البته به معنای رد حاکمیت ایران بر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک نیست - ایران هنوز هم حاکمیت روسیه بر شبهجزیره کریمه و چهار منطقه جدید را به رسمیت نشناخته است. جالب است که این نکته بهمن سال گذشته مورد اشاره سفیر روسیه در ایران قرار میگیرد. الکسی ددوف، سفیر روسیه در تهران سال گذشته گفت موضع ایران در قبال الحاق شبهجزیره کریمه و دیگر مناطق جدید به روسیه، بر روابط با تهران و توسعه همکاریها تأثیری ندارد. پیش از این حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران گفته بود تهران با وجود روابط عالی که با مسکو دارد، الحاق کریمه و 4 منطقه جدید به این کشور را به رسمیت نمیشناسد.
4- این نخستین بار نیست که مسکو دچار خطای ادراکی و محاسباتی میشود. 2 سال قبل هم سفارت این کشور در تهران اقدام به بازسازی تصویری کرد که واکنشهای زیادی به دنبال داشت. سفارت روسیه در تهران عکسی از ملاقات سفیر این کشور و سفیر وقت انگلیس در حساب توئیتری خود منتشر کرد که در توضیح آن آمده بود: ملاقات «لوان جاگاریان» سفیر روسیه در ایران با رئیس جدید نمایندگی دیپلماتیک انگلیس در ایران «سایمون شرکلیف» در راهپله تاریخی؛ جایی که کنفرانس تهران سال ۱۹۴۳ در آن برگزار شد. در تصویر منتشرشده یک صندلی خالی برای طرف آمریکایی قرار داده شده بود. این تصویر بازسازی تصویر مشهور کنفرانس 1943 تهران به شمار میرفت. مسالهای که در این میان موجب رنجش جامعه ایرانی از رقم خوردن این تصویر شد و آن را توهینآمیز قلمداد کرد این بود که در آن مقطع ایران به بهانه همراهی با دولت هیتلر در اشغال نظامی انگلستان و شوروی بود و سران متفقین با تحقیر پادشاه ایران حتی بدون آنکه به وی اطلاع دهند، به ایران سفر کرده و جلسه تشکیل دادند. همین پیشینه ذهنی باعث شد آن تصویر، با این همانیسازی از آن واقعه، توهین به کشورمان برداشت شود. سفیر وقت روسیه البته اعلام کرد قصد وی از انتشار این عکس صرفا یادآوری اتحاد روسیه با بریتانیا علیه ارتش نازی در طول جنگ دوم جهانی بوده و به هیچوجه هیچ انگیزه و منظور ضدایرانی پشت انتشار این عکس وجود ندارد. جاگاریان تصریح کرد: از اینکه انتشار این عکس باعث سوءتفاهم و رنجش خاطر مردم کشور دوست، ایران شده، ابراز تأسف میکنم. البته سفیر وقت روسیه چند سال پیش از آن هم در سپتامبر ۲۰۱۷ عکسی مشابه با سفیر بریتانیا بر پلههای تاریخی کنفرانس تهران انداخته و در اینستاگرام منتشر کرده بود که در آن زمان هیچ واکنشی به همراه نداشت.
5- بزرگترین خطای محاسباتی روسیه را باید در بحران سوریه دنبال کرد. حوادث تلخ سوریه در ابتدای امر مسکو را در یک وضعیت منفعلانه و بیتفاوتی قرار داده و تحت تاثیر دیدگاهها و فشار غربیها، روسیه را در آن مقطع متقاعد کرده بود باید برای حفظ سوریه از بشار اسد عبور کرد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در کتاب خاطرات خود درباره بحران سوریه، «صبح شام» که به تشریح مذاکرات فشرده خود به عنوان معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه ایران با مقامات روس برای ترغیب مسکو به حضور در سوریه میپردازد، مینویسد: «ما گفتوگو درباره سوریه را زمانی با مسکو شروع کردیم که نوعی سردی بر کلیت مناسبات دوجانبه حاکم بود». امیرعبداللهیان سپس از سفیر وقت ایران در روسیه نقل میکند مذاکرات درباره سوریه مانند کاتالیزوری در روابط دوجانبه عمل کرد و باب جدیدی برای همکاریهای دوجانبه باز شد. امیرعبداللهیان با شرح گفتوگوی خود با یک مقام امنیتی روسیه در کتاب خود در تشریح تغییر نظر مسکو پس از رایزنی با تهران از این مقام روس نقل میکند: «ما به این جمعبندی رسیدیم که ایرانیها در این سالها از متحدینشان در منطقه با قدرت حمایت کردهاند، حتی در مقابل لشکرکشیهای بزرگ آمریکا هم همین روش را داشتهاند و در نهایت ایران و متحدانش نقش مهمی در تحولات منطقهای ایفا کرده و نتایج قابل قبولی گرفتهاند». این مقام روسی ادامه میدهد: «با بررسی الگوی رفتاری ایران در افغانستان، عراق، لبنان و فلسطین به این نتیجه رسیدیم با حمایتی که ایران از سوریه میکند بشار اسد در قدرت خواهد ماند و ایران حرفش را به کرسی مینشاند».
6- نخستین عملیات مهم نظامی روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 حضور در سوریه با اصرار ایران بود. مسکو بخوبی این نکته را میداند که بازسازی قدرت نظامی خود را در روزهایی که منفعلانه به قدرتنمایی غرب، کشورهای عربی و ترکیه در سوریه چشم دوخته بود، مدیون ایران است، بنابراین روسیه با منافع ژئوپلیتیک مشترکی که با ایران دارد به این نکته واقف است که نباید تهران را ناراحت کند.
ارسال به دوستان
همزمان با تنش اسرائیل در مرز لبنان و درگیری با مقاومت در کرانه باختری، اعتراضها در سرزمینهای اشغالی هم شدت یافت
اسرائیل در کما
گروه بینالملل: کابینه دست راست و افراطی نتانیاهو در چند جبهه دچار درگیری شدید شده است؛ صهیونیستها از طرفی بشدت غرق در اعتراضات داخلی و اختلافات درونی و از سوی دیگر دچار تنش مرزی با لبنان و روند تسلیح در کرانه باختری هستند که همه این موارد نشان میدهد اسرائیل از درون و برون دچار بحران شده است.
سهشنبه گذشته تظاهرات گسترده جدیدی در اراضی اشغالی در اعتراض به تصویب قانون کاهش اختیارات دیوان عالی برگزار شد که در جریان آن جادههای اصلی بسته شد و تنشهایی در فرودگاه بینالمللی بنگوریون رخ داد. بازگشت معترضان به خیابانها در فضایی کمی متفاوت با فضای نخستین اعتراضات یعنی حدود ۲۸ هفته قبل رخ داد. معترضان میدانند نمیتوانند با استفاده از تظاهرات و بستن خیابانها یا ابزارهای مخالفان در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) دولت را به لغو طرح اصلاحات قضایی وادار کنند، از این رو در تلاش برای استفاده از عوامل فشار اضافی که بر دولت تأثیر بگذارد، هستند. از جمله مهمترین این عوامل فشار بینالمللی است، بویژه فشار دولت جو بایدن و در کنار آن تهدیدات مجدد ارتش ذخیره برای سر باز زدن از خدمت نظامی؛ از جمله واحدهای نیروی هوایی، سایبری، یگان ویژه و بخش اقتصاد و تجارت که قبلا در حمایت از اعتراضات اعتصاب سراسری اعلام کرده بودند. البته شرایط روزهای اخیر نشان داد استفاده از تمام این ابزارها مثل زمان آغاز اعتراضات بویژه در سایه تردید درباره مخالفت سربازان ذخیره با فعالیت در ارتش و کندی و سستی بخشهای اقتصاد و تجارت برای پیوستن به اعتراضات، ممکن نیست. برای نخستین بار از آغاز اعتراضات، معترضان تظاهراتی را مقابل سفارت آمریکا در تلآویو برگزار کردند و از دولت آمریکا خواستند فشار بیشتری را بر دولت رژیم صهیونیستی وارد کند. معترضان از حساسیت دولت رژیم صهیونیستی نسبت به فشار بینالمللی بویژه فشار آمریکا اطلاع دارند. معترضان، موضع بایدن در مصاحبه با شبکه «سیانان» و انتقاد شدید وی از بنیامین نتانیاهو را انگیزهای برای خود دانستند. بایدن در این مصاحبه توضیح داد با دعوت از نتانیاهو برای رفتن به کاخ سفید مخالف است و اختلافات عمیقی با کابینه نتانیاهو که تندروترین کابینه از دهه ۷۰ است، دارد. وی گفت اختلافات عمیقی درباره طرح اصلاحات قضایی وجود دارد.
در این میان رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند بیش از ۴۰۰ خلبان فعال در نیروهای ذخیره نیروی هوایی نشستی را برای بررسی تحرکات دولت برای تضعیف دستگاه قضایی و پیامدهای آن بر فعالیتهای نیروی هوایی برگزار کردند.
بیشتر شرکتکنندگان در این نشست پستهای مهمی در مأموریتهای عملیاتی دارند. صدها نفر از سربازان ذخیره واحد نخبه و یگانهای حساس ارتش نیز با انجام خدمت نظامی در صورت تصویب قانون کاهش اختیارات دیوان عالی مخالفت کردند. این مساله بر توانایی ارتش رژیم صهیونیستی و آمادگی آن تأثیر میگذارد. تحرکات نیروهای ذخیره قبلا در تأثیر بر تصمیم «یوآف گالانت» برای مخالفت با طرح اصلاحات قضایی به صورت علنی و به چالش کشیدن نتانیاهو موفق بود. همچنین فرماندهان تمام دستگاههای امنیتی از جمله ارتش، موساد و شاباک تلاش کردند نتانیاهو را از تصویب این طرح که تأثیر منفی بر نهاد نظامی و امنیتی دارد، بازدارند. شاید ضعیفترین حلقهها در ازسرگیری اعتراضات بخش اقتصاد باشد. بخش اقتصاد و کار که در ماههای اخیر شاهد شکستهای سختی بوده، همچنان در انتظار تغییرات است. روزنامه اقتصادی «مارکر» اخیرا برآورد کرد اقتصاد رژیم صهیونیستی از ژانویه به دلیل طرح اصلاحات قضایی 41.24 میلیارد دلار خسارت دیده است. احتمالا همین خسارتها باعث شده بخش اقتصاد به اعتراضات اخیر نپیوندد. برخلاف اوایل اعتراضات، بخشهای اقتصاد به اعتصاب سراسری تهدید نکردند. با این حال در صورت ادامه تصویب قوانین محدود کردن دستگاه قضایی، بخشهای اقتصاد و شرکتهای بزرگ به اعتراضات میپیوندند. ادامه تصویب قانون محدود کردن دستگاه قضایی به معنای ادامه اعتراضات و تشدید آن خواهد بود. نیروهای ذخیره و بخش اقتصاد نیز به آن میپیوندند، چراکه تجربه نشان داده نتانیاهو و کابینهاش تنها زور و فشار جدی را میفهمند. به این ترتیب تابستان اراضی اشغالی ملتهب خواهد بود.
از طرفی، اسرائیل در ماههای گذشته درگیریهای شدیدی در کرانه باختری داشت. حمله ناموفق رژیم صهیونیستی در جنین باعث یک بحران جدید برای این رژیم شد. نتانیاهو به امید اینکه یک پیروزی بزرگ در جنین به دست میآورد، وارد درگیری با مقاومت فعال در این اردوگاه شد اما با دادن چند تلفات و شکست خورده، مجبور به عقبنشینی از این اردوگاه شد. بماند که این تنها جبهه درگیری اسرائیل با محور مقاومت نیست. در چند ماه اخیر لبنان هم با اسرائیل وارد تنش مرزی شدید شده است. روز گذشته جمعی از مردم و خبرنگاران لبنانی به همراه یکی از نمایندگان مجلس لبنان در منطقه مزارع شعبا حضور یافتند که با حمله اسرائیلیها روبهرو شدند. چند ماهی است درگیریها بین اسرائیل و لبنان به مرز جنگ رسیده است. چند روز قبل جمعی از جوانان لبنانی به سمت مرز کفرشوبا رفتند و دوربینهای مداربسته اسرائیل در آن منطقه را تخریب کردند. این کار در پاسخ به تیراندازی اسرائیل به 3 جوان لبنانی بود. نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی بعد از حمله به چند خبرنگار در جنوب لبنان، اقدام به سرقت تجهیزات آنها کردند. «علی شعیب» خبرنگار شبکه «المنار» در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر با انتشار تصاویری خبر داد: «یک نظامی اسرائیلی بعد از تعرض به خبرنگاران در داخل خاک اشغالی در مزرعه قفوه، یکی از مزرعههای شبعای اشغالی، سهپایه دوربین شبکه ماهوارهای «الغد» را دزدید». «قاسم هاشم» نماینده پارلمان لبنان که همراه این خبرنگاران لبنانی بود، در واکنش به این اقدام نظامیان اشغالگر در مزارع شبعا گفت: «چیزی به نام خط عقبنشینی و هیچ خط قرمزی در مقابل مناطق اشغالی سرزمین ما وجود ندارد و ما حق داریم وارد آن شویم». تنشها در مرز جنوبی لبنان، طی چند هفته اخیر افزایش یافته است. رسانههای صهیونیستی چندی پیش مدعی شدند نیروهای حزبالله حدود 2 ماه پیش در عمق ۳۰ متری فلسطین اشغالی و به طور مشخص در محل تحت کنترل تلآویو در مزارع شبعا، 2 چادر برپا کردهاند و تکاوران «رضوان» در این چادرها مستقر هستند. هر چند سپس ادعا کردند یکی از این چادرها برچیده شده و تنها یک چادر در آن سوی خط آبی بنا شده است: ادعایی که نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان آن را رد و اعلام کرد این چادر در خاک لبنان قرار دارد و نیروهای رژیم صهیونیستی باید از مناطق اشغالی نیز خارج شوند.
***
تجهیز نیروهای حماس در کرانه باختری به بمبهای «شواظ 1»
«کتائب عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در شهر جنین (شمال کرانه باختری)، یکی از بمبهای ضدزره خود را در کرانه باختری عملیاتی کرد. شاخه نظامی حماس در شمال کرانه باختری در بیانیهای کوتاه و با انتشار تصاویری خبر داد بمب ضدزره «شواظ ۱» به دست رزمندگان این جنبش در شمال کرانه باختری رسیده و عملیاتی شده است. شواظ بمب ضدتانک و ضدخودروهای نظامی است که واحد ساخت تسلیحات نظامی کتائب عزالدین القسام شاخه نظامی حماس در نوار غزه آن را توسعه داده است. ساخت این نوع بمب از زمان انتفاضه دوم فلسطین آغاز شده است. بر اساس گزارش پایگاه خبری «صفا»، شاخه نظامی حماس در شمال کرانه باختری اعلام کرد: «مهندسان ما یکی از بمبها را در مسیر خودروهای نظامی دشمن که در جریان یورش اخیر به اردوگاه جنین نفوذ کرده بودند، منفجر کردند. این بمبها از قدرت تخریب بالایی برخوردارند». شاخه نظامی حماس در شمال کرانه باختری همچنین اضافه کرد: «مهندسان ما شب و روز در تلاش برای افزایش تولید بمبها و توسعه نمونههای جدیدی از آن هستند».
***
نتانیاهو راهی بیمارستان شد
خبرگزاری جروزالم پست از انتقال نخستوزیر رژیم صهیونیستی به بخش اورژانس مرکز پزشکی «شیبا» در منطقه «تل هاشومر» در نزدیکی تلآویو خبر داد. دفتر نتانیاهو تایید کرد وی عصر دیروز به این بیمارستان منتقل شده است. به گزارش «واللا»، نتانیاهو پس از اینکه برای مدت کوتاهی هوشیاری خود را در خانهاش از دست داد، به بخش اوراژانس این بیمارستان منتقل شد. به نوشته جروزالم پست، با این حال او هنگام ورود به بیمارستان کاملا هوشیار بود. طبق این گزارش گفته میشود حال وی خوب است و تحت آزمایشات تکمیلی و ارزیابی کامل پزشکی قرار دارد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
۲۲ کشته در سیل ویرانگر کرهجنوبی
مقامات کرهجنوبی دیروز اعلام کردند شمار تلفات بارندگی شدید، سیل و رانش زمین در این کشور به ۲۲ تن افزایش یافته است. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، همچنین ۱۴ نفر مفقود شده و هزاران نفر نیز دستور تخلیه خانههای خود را دریافت کردهاند. کرهجنوبی در اوج فصل بارانهای موسمی و تابستانی خود قرار دارد و در ۳ روز گذشته بارندگیهای شدیدی در این کشور رخ داده که باعث سیل گسترده، رانش زمین و سرریز شدن یک سد بزرگ شده است. وزارت کشور کرهجنوبی در آخرین گزارش خود تایید کرده است در پی حوادث مرتبط با بارندگی شدید و رانش زمین تاکنون ۲۲ نفر جان خود را از دست داده و ۱۴ نفر دیگر نیز همچنان مفقود هستند. گفته میشود ۱۶ کشته و ۹ مفقود تنها در استان «گیونگ سانگ شمالی» کرهجنوبی به دلیل رانش زمین در یک منطقه کوهستانی گزارش شده است. در همین حال خبرگزاری یونهاپ کرهجنوبی پیش از این به نقل از مقامات محلی امدادرسانی در حوادث غیرمترقبه از کشته شدن ۲۴ نفر خبر داده بود. یکی از امدادگران محلی گفت در مناطقی که بشدت از بارندگی و سیل آسیب دیدهاند، تمام خانهها به طور کامل تخریب شده است. وزارت کشور کرهجنوبی اظهار کرد به بیش از ۶۴۰۰ ساکن در «گوسان کانتی» به دلیل سرریزی سد در این منطقه دستور تخلیه داده شده است. همچنین انتظار میرود با ارزیابی سازمانهای دولتی و محلی در سراسر این کشور، تعداد کشتهها نیز افزایش یابد. اداره هواشناسی کرهجنوبی با صدور هشدارهای شدید باران اعلام کرد تا چهارشنبه بارندگی بیشتری پیشبینی میشود.
به گفته مقامات سئول به دلیل فوران سد در استان چونگچئونگ در صبح روز شنبه تا ساعت ۶ بعدازظهر به وقت محلی (۱۱ صبح به وقت اروپای مرکزی) ۴ هزار و ۷۶۳ نفر در سراسر کرهجنوبی مجبور به ترک خانههایشان شدند.
بنا بر اعلام مقامات استانی، دستور تخلیه بیش از 7 هزار نفر در زمانبندی متفاوت صادر شده است. اداره هواشناسی کرهجنوبی پیشبینی کرده است بارشهای سیلآسا در روزهای آینده در سراسر شبهجزیره کره ادامه خواهد یافت و به همین دلیل انتظار میرود آمار قربانیان افزایش یابد.
شرکت راهآهن کرهجنوبی اعلام کرد حرکت تمام قطارهای بینشهری معمولی و برخی قطارهای تندرو را به دلیل تهدید سیل و ریزش سنگ متوقف کرده است. همچنین حرکت دیگر قطارهای تندرو نیز ممکن است با تاخیر همراه باشد. همچنین بر اساس اعلام وزارت حملونقل کرهجنوبی، در پی رانش زمین یک قطار بینشهری در استان چونگچئونگ این کشور از ریل خارج شده است. بنا بر این خبر قطار خالی از مسافر بوده و تنها لکوموتیوران مجروح شده است. هان دوک سو، نخستوزیر کرهجنوبی در کنفرانس مطبوعاتی روز شنبه خواستار شرکت فعالانه ارتش در فعالیتهای امداد و نجات و همچنین همکاری نیروهای نظامی با مقامات دولتی برای بسیج تجهیزات و نیروی انسانی شد.
***
ناتو به فکر گشایش دفتر ارتباطی در اردن است
طبق بیانیهای که سران ناتو در اجلاس اخیر خود در شهر ویلنیوس لیتوانی منتشر کردند، ممکن است اردن بزودی میزبان نخستین دفتر ارتباطی این ائتلاف در جهان عرب شود. به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه کریدل، سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بیانیه پایانی که بعد از اجلاس اخیر خود در لیتوانی منتشر کردند، گفتند: «ما همچنین به همراه مقامهای اردنی امکان تاسیس یک دفتر ارتباطی ناتو در شهر امان را بررسی خواهیم کرد». همچنین تاکید کردند ائتلاف ناتو حوزههای غرب آسیا و آفریقا را دارای «نفع استراتژیک» دانسته و تاکید میکند «دامنه دسترسی ما را به سازمانهای منطقه مرتبط با آنها از جمله اتحادیه آفریقا و شورای همکاری خلیج فارس گسترش خواهد داد». طبق گزارش رسانههای عربی، انتظار میرود در ماه اکتبر هیاتی از سوی ناتو به اردن سفر کند. یک مقام وابسته به ائتلاف پیمان آتلانتیک شمالی روز جمعه به نشریه «اردنتایمز» گفت: ما روابطی بسیار ویژه با اردن داریم. باید این تصمیم همین الان گرفته شود. ما در فرآیند بررسی امکان گشایش یک دفتر ارتباطی با مقامهای اردنی هستیم.
***
رئیس اطلاعات نظامی اوکراین:
ما و موساد هدف مشترکی داریم
رئیس اداره اطلاعات وزارت دفاع اوکراین گفت او و موساد هدفی مشترک دارند و آن هم کشتن دشمنانشان است. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، «کریلو بوندانوف» مقایسه سازمان تحت امر خود را با موساد تأیید کرد و گفت: اگر از این نظر نگاه کنید که موساد در حال کشتن دشمنان اسرائیل است، خب ما هم دشمنان اوکراین را میکشیم و خواهیم کشت! روسیه سرویس اطلاعاتی اوکراین را مسؤول قتل یک وبلاگنویس روسی و یک روزنامهنگار طرفدار جنگ میداند. رسانههای روسی در ماه آوریل گزارش دادند دادگاهی در مسکو به اتهام تروریسم برای بودانوف قرار بازداشت صادر کرده است. کییف دخالت در این موضوع را رد میکند، اما کریلو بوندانوف پیشتر در ماه مه با ادبیاتی توهینآمیز اعتراف کرد در خاک روسیه آدم کشته و تا «پیروزی کامل اوکراین» این کار را در تمام دنیا ادامه میدهد. او همچنین چندین بار هدف سوءقصد نافرجام قرار گرفته و حتی شاهد حمله موشکی به مقر اصلی سازمان تحت امر خود بود. با اینوجود، او همچنان در انظار عمومی ظاهر میشود. بوندانوف با بیان اینکه این روزها رؤسای اطلاعاتی دیگر نمیتوانند در سایه فعالیت کنند، گفت: دیگر نمیشود اینطور کار کرد. جنگهای بعدی هم همینطور خواهد بود، در تمام کشورها. اوکراین دارد با این کار بهنوعی جریانسازی میکند. او همچنین با بیان اینکه از قبل آغاز حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ را پیشبینی کرده بود، گفت: ما هم منابع خودمان را داریم. آن هم در دفاتر نزدیکترین مقامها به شخص ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|