|
اخبار
سخنگوی سپاه:
توانمندیهای جدید نیروی دریایی سپاه بزودی رونمایی میشود
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس ضمن اشاره به روند نقشآفرینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای تحقق همهجانبه راهبرد «ایران قوی»، گفت: قدرتافزایی روزافزون برای پاسداری از انقلاب در عرصههای مختلف و صیانت از امنیت ملی و آرامش ملت عظیمالشأن ایران در پهنه میهن عزیز، اولویت خدشهناپذیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. وی ادامه داد: در این راستا، همه ظرفیتها و توانمندیهای سازمانی و انسانی این نهاد به گونهای همافزا و همزمان در میدان هستند.
سردار رمضان شریف، آمادگیها و توانمندیهای امروز سپاه در کنار سایر نیروهای مسلح را ضامن اصل بازدارندگی و مقوم ارکان اقتدار دفاعی کشور دانست و گفت: در سال جاری توانمندیهای سپاه در نیروها و بخشهای مختلف در معرض افکار عمومی و مردم عزیز ایران قرار خواهد گرفت. وی افزود: در حوزه دفاع دریایی، بزودی و با حضور سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب، شاهد رونمایی از سامانهها و توانمندیهای راهبردی جدید نیروی دریایی سپاه در منطقه ماموریتی این نیرو خواهیم بود.
سخنگوی سپاه پاسداران در پایان با بیان اینکه ارتقای قدرت همهجانبه دفاعی و ظرفیتسازی مقتدر برای مواجهه با تهدیدات محتمل و متصور، اولویت خدشهناپذیر سپاه است، تاکید کرد: به فضل الهی سال جاری نقطه عطفی در بازآرایی قدرت دفاعی و بازدارنده و آمادگیهای سپاه برای مقابله قاطع و موفق با تهدیدات احتمالی جبهه خصم علیه انقلاب نظام و میهن عزیزمان خواهد بود.
***
پیشثبتنام انتخابات مجلس 16 مرداد آغاز میشود
دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تشریح جزئیات پیشثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد متقاضیان پیشثبتنام باید به پنجره واحد خدمات وزارت کشور مراجعه کنند.
محسن اسلامی در گفتوگویی با اشاره به آغاز پیشثبتنام مجلس شورای اسلامی در ۱۶ مردادماه گفت: متقاضیان این پیشثبتنام باید با مراجعه به پنجره واحد خدمات وزارت کشور، به نشانی (/keshvar.moi.ir (https://keshvar.moi.ir
از لینک «ثبت درخواست متقاضیان داوطلبی در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی» برای بارگذاری و ثبت مدارک و اطلاعات استفاده کنند. اسلامی با بیان اینکه مهلت پیشثبتنام 7 روز است و تمدید هم نخواهد شد، تأکید کرد: ثبت نشدن درخواست در سامانه پیشثبتنام به معنای از دست دادن فرصت داوطلبی در زمان ثبتنام نهایی است.
دبیر ستاد انتخابات کشور همچنین اظهار داشت: متقاضیان خارج از کشور باید به سفارتخانهها، کنسولگریها یا نمایندگیهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران برای ثبت اطلاعات و بارگذاری مدارک مراجعه کنند. سخنگوی ستاد انتخابات کشور در تشریح شرایط ثبت درخواست داوطلبی نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را رعایت شرایط سنی (حداقل ۳۰ سال تمام و حداکثر ۷۵ سال تمام)، تکمیل اطلاعات درخواست شده در سامانه پیشثبتنام، داشتن کارت یا گواهی پایان خدمت یا کارت معافیت دائم (ویژه آقایان با سن کمتر از ۵۰ سال)، داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد به بالا یا معادل آن، داشتن گواهی پذیرش استعفا برای مشمولان ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی (مدیران و مسؤولان)، نداشتن تابعیت کشور دیگر و نداشتن اقامت دائم در کشور دیگر عنوان کرد.
***
عضو حقوقدان شورای نگهبان:
سلامت تمام انتخابات برگزار شده در کشور قابل تایید است
عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان، در جمع دانشجویان شرکتکننده در طرح ولایت، با تأکید بر اینکه سلامت تمام انتخابات برگزارشده در کشور قابل تأیید است، اظهار کرد: قوانین انتخاباتی ما با اقتضائات سالهای ابتدای شکلگیری نظام جمهوری اسلامی ایران تدوین شدهاند و اصلاحات انجام شده نیز معمولاً حداقلی بوده است و بعضاً شاهد وجود مشکلاتی مانند ثبتنام بسیار گسترده داوطلبان هستیم که حل این مشکلات نیازمند اصلاحات جامع در قوانین انتخاباتی است. عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان شورای نگهبان ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۵ را گامی مهم در جهت رفع ایرادات موجود در سازوکارهای انتخابات کشور دانست که بخشی از آن با اصلاح جامع قوانین انتخاباتی محقق میشود و افزود: اصلاحات اخیر که در طرح مجلس شورای اسلامی وجود داشت گام خوبی در این مسیر بود که البته با حذف بخش مربوط به تناسبی شدن که به عدالت انتخاباتی کمک میکرد و موجب تحول در نظام انتخاباتی کشور میشد، از مزایای آن کاسته شد اما به هر حال امیدواریم بخشی از معضلات انتخابات در حوزه زمان بررسی صلاحیتها و تبلیغات انتخاباتی را حل کند.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان همچنین گفت: زیر سؤال بردن سازوکارهای اجرا و نظارت بر انتخابات از روشهای همیشگی بدخواهان نظام برای دلسرد کردن مردم است؛ در حالی که در کشور ما اجرا و نظارت بر انتخابات کاملاً مردمی است و هم اعضای هیأتهای اجرایی و هم اعضای هیأتهای نظارت از مردم هستند.
کدخدایی امیدآفرینی نسبت به آینده کشور در بین مردم را موجب بیاثر کردن طراحی دشمن که یأسآفرینی است دانست و گفت: دشمنان پیشرفتها و دستاوردهای کشور را بهمنظور ناامیدی مردم کتمان میکنند و بر همین اساس نخبگان دلسوز نظام باید با روایت صادقانه و کامل پیشرفتهای کشور، وظیفه خود را ایفا کنند و نهضت ایجاد امید به راه بیندازند که نتیجه آن تداوم حضور مردم در صحنههای دفاع از انقلاب و بویژه صحنه انتخابات است.
ارسال به دوستان
لایحه شکایت ایران از کرهجنوبی هفته آینده وصول میشود
روحالله متفکرآزاد، عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی از اعلام وصول لایحه مربوط به شکایت ایران از کرهجنوبی در جلسات هفته آینده مجلس خبر داد و گفت: لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی ایران و دولت جمهوری کره به داوری در 31 تیرماه به مجلس ارسال شده و هفته آتی اعلام وصول خواهد شد. وی یادآور شد: بعد از اعلام وصول، این لایحه برای بررسی به کمیسیون حقوقی و قضایی ارجاع خواهد شد و پس از آن، در نوبت رسیدگی در صحن علنی قرار میگیرد.
ارسال به دوستان
قوه قضائیه خطاب به گروهکهای تروریستی: یک به یک پای میز محاکمه میآیید
محاکمه یک یکشان
علی عوضخواه: اغتشاشاتی که پاییز سال قبل به بهانه فوت مهسا امینی در برخی مناطق کشور به راه افتاد، محل رویارویی گروههای اپوزیسیون با مردم ایران بود؛ گروههایی که با تمام اختلافاتی که داشتند، با ائتلاف با یکدیگر و برگزاری نشستهای مشترک، ابتدا به دنبال پیشبرد پروژه براندازی جمهوری اسلامی و سپس تجزیه ایران و تقسیم غنائم بودند. سازمان منافقین، گروههای کرد تجزیهطلب، سلطنتطلبان و تازه به دوران رسیدههایی مثل حامد اسماعیلیون به رغم اختلافات موجود و طبق دستوری که از کارفرما رسیده بود، در اتحادی نانوشته علیه مردم ایران صفآرایی کردند. این افراد و گروهها به قدری در رویای شوم خود غرق شده و نسبت به نتیجه اغتشاشات زن، زندگی، آزادی امیدوار بودند که بهمنماه 1401 در دانشگاه جورج تاون شهر واشنگتن آمریکا گرد هم آمدند تا تشکیل شورای «مهسا» برای پیشبرد مقابله با جمهوری اسلامی و مضحکتر از آن، اداره امور در دوران گذار از نظام اسلامی را اعلام کنند. با این حال، اتحاد مضحک گروههای ضدایرانی چند صباحی بیشتر دوام نیاورد و هریک از آنها خود را رهبر بالقوه اپوزیسیون میدانستند. چنانکه شاهد بودیم دیکتاتورزاده پهلوی با به راه انداختن پویش «وکالت» از مردم ایران خواست برای پیشبرد امور در دوران پساجمهوری اسلامی، به او وکالت دهند. البته نیاز به توضیح ندارد که پویش ابلهانه «من وکالت میدهم» برخلاف تصور پهلوی و سلطنتطلبان حتی با استقبال سایر گروههای ضدایرانی نیز همراه نشد و بر عکس، واکنش انتقادآمیز این گروهها را در پی داشت. در مقابل سلطنتطلبان، سازمان تروریستی منافقین نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد تنها عفریتهای به نام مریم رجوی رئیسجمهور مردم ایران است و رهبری اپوزیسیون برای پیشبرد امور در فردای براندازی جمهوری اسلامی نیز متعلق به منافقین است. اما این رویاپردازیها زودگذر بود و شرایط آنطور که در خیالبافیهای اپوزیسیون میگذشت، پیش نرفت.
* پایان زودهنگام رؤیای شوم
به رغم تلاشهای همهجانبه اپوزیسیون ایرانی که با حمایت کشورهای خارجی از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه همراه بود، اغتشاشات 1401 که پروژه براندازی جمهوری اسلامی و تجزیه ایران را دنبال میکرد، زودتر از چیزی که اپوزیسیون انتظارش را داشت با شکست مواجه شد. عدم همراهی جامعه ایرانی با جریان آشوب از یک سو و زیر ضربه رفتن هستههای خرابکار این جریان از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی کشور از سوی دیگر، پروژه براندازی جمهوری اسلامی را با بنبست روبهرو کرد. از همین رو جریان آشوب نیز برای خروج از بن بست و شکست زودهنگام، با کنار گذاشتن شعارهای ظاهری در ارتباط با آزادی و زندگی، رو به ترور و خشونت حداکثری آورد. با این حال تروریسم عریان نیز به نتیجهای نرسید و پس از چند ماه آشوب و خشونت، پروژه زن، زندگی، آزادی با شکست قطعی روبهرو شد؛ شکستی که حامیان غربی جریان آشوب را برای چندمین بار به این نتیجه رساند که رویای شوم براندازی جمهوری اسلامی و تجزیه ایران هیچ زمانی رنگ واقعیت به خود نخواهد گرفت. همین مساله باعث شد گروههای ضدایرانی اهمیت خود برای غرب را از دست بدهند و حمایت از این گروهها بلاموضوع شود و هر کدام از گروههای ضدایرانی، از تجزیهطلبان گرفته تا سلطنتطلبان، به پستوها بخزند و دیگر محلی از اعراب نداشته باشند.
* آوارگی اپوزیسیون
روزهای پایانی خرداد امسال در حالی که چند ماه از پایان اغتشاشات زن، زندگی، آزادی در ایران میگذشت، پلیس آلبانی با حمله به مقر سازمان تروریستی منافقین، ضمن ضبط و توقیف تجهیزات موجود در کمپ اشرف 3، تعدادی از منافقین را دستگیر کرد. بنا بر اعلام منافقین، در جریان حمله پلیس پایتخت آلبانی، یکی از اعضای رده بالای سازمان به نام عبدالوهاب فرجینژاد به هلاکت رسید اما بدبیاری منافقین به همین جا ختم نشد و دولت آمریکا در واکنش به بیانیه منافقین که خواستار برخورد ایالات متحده با آلبانی شده بودند، جانب دولت آلبانی را گرفت. وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای که در ارتباط با اتفاقات 30 خردادماه 1402 منتشر شد، اعلام کرد: «آمریکا آگاه است که پلیس آلبانی با حکم دادگاه وارد مجتمع مجاهدین خلق (منافقین) در شهر ساحلی دورس شد. ما از حق دولت آلبانی برای تحقیق درباره هرگونه فعالیت بالقوه غیرقانونی در داخل مرزهایش حمایت میکنیم. ایالاتمتحده از این گروه حمایت نمیکند».
چند روز بعد نیز ادی راما، نخستوزیر آلبانی در گفتوگویی با روزنامه اشپیگل آلمان، به صراحت اعلام کرد: گروهک تروریست منافقین اگر سودای جنگ و رویارویی با ایران را دارد، باید خاک آلبانی را ترک کند. اما بداقبالی منافقین دومینو وار ادامه یافت. در حالی که ۲ هفته از حمله پلیس آلبانی به مقر سازمان تروریستی منافقین میگذشت، مشخص شد بخشی از اطلاعات موجود در دستگاههای ضبطشده توسط آلبانی، به تهران انتقال پیدا کرده و دستگاههای اطلاعاتی ایران در حال تحلیل و بررسی این اطلاعات هستند. این خبری بود که سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت با اعلام آن نوشت: بخشی از هارد و کیسها رسید؛ مشغول بازیابی اطلاعات، شناسایی رابطان و هستههای تخریب و نقاط کور هستند. نتایج تا الان امیدوارکننده است. وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نیز در بیانیهای ضمن تقدیر از اقدام آلبانی علیه تروریستهای منافق، به سلسله اقدامات جنایتکارانه این سازمان در جریان اغتشاشات 1401 اشاره و تاکید کرد ایران تعقیب تروریستها را در خارج از مرزهای خود به صورت جدی دنبال میکند. پس از این بیانیه وزارت اطلاعات و اظهارات سپهر خلجی، گمانهزنیهایی شکل گرفت مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی محاکمه جدی اعضای سازمان تروریستی منافقین را در دستور کار خود قرار داده و حمله پلیس آلبانی به مقر تروریستها در تیرانا، سرآغازی بر این اقدام است.
* تشکیل پرونده برای 104 منافق
روز شنبه هفته جاری دادگاه کیفری یک استان تهران با انتشار یک آگهی عمومی، از 104 عضو متواری سازمان تروریستی منافقین خواست وکیل قانونی خود را به این دادگاه معرفی کنند تا در فرآیند رسیدگی به پروندهای که برای آنها تشکیل شده از این افراد دفاع کنند. مسعود رجوی، مریم رجوی، مهدی ابریشمچی، زهره اخیانی، فهیمه اروانی، علی خداییصفت، محمد طریقت منفرد، جمیله ابریشمچی و محمود قجرعضدانلو از جمله اعضای سازمان هستند که بنا بر اعلام دستگاه قضا، برای آنها پرونده تشکیل شده است.
شاید یکی از نکات قابل توجه در ارتباط با لیستی که دستگاه قضا از منافقینی که قرار است محاکمه شوند منتشر کرده، نبودن اسم مسعود کشمیری، عامل انفجار ساختمان نخستوزیری و شهادت شهیدان رجایی و باهنر و همچنین محمدرضا کلاهی عامل انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی است که به شهادت شهید بهشتی منجر شد. در ارتباط با این موضوع باید گفت چند سال قبل اخباری غیررسمی مبنی بر کشته شدن کشمیری در آلمان منتشر شد که هیچگاه از سوی سازمان منافقین تکذیب نشد. درباره کلاهی نیز باید گفت وی آذرماه سال 94 در شهر آلمیره هدف گلوله 2 مرد ناشناس قرار گرفت و به هلاکت رسید.
جدای از اقدامات دستگاههای امنیتی کشور در دهه 60 که منجر به هلاکت تعدادی از اعضای رده بالای سازمان و فروپاشی آن در داخل کشور شد و فارغ از عملیات مرصاد که مردادماه 67 یگانهای نظامی سازمان را نابود کرد، باید به این نکته اشاره کرد که محاکمه اعضای باقیمانده سازمان تروریستی منافقین اگرچه با چند دهه تأخیر آغاز شده اما اقدام مبارک و قابل تقدیری است که دستگاه قضا و نهادهای امنیتی کشور در دستور کار خود قرار دادهاند. آغاز فرآیند تعقیب و محاکمه منافقین میتواند آغازی بر محاکمه و پایان کار سایر گروهکها و افراد خائن به مردم ایران باشد که جنایتهای بسیاری را علیه مردم ایران انجام دادهاند. پس از منافقین، از تروریستهای تجزیهطلب و تحریککنندگان مردم ایران به ایجاد آشوب و ناامنی گرفته تا تروریستهای رسانهای که جوانان ایرانی را ترغیب به بیحجابی و فحشا میکنند و نمونه آن را در ایام عزاداری سیدالشهدا(ع) مشاهده کردیم نیز باید پاسخگوی جنایتها و اقدامات ضدایرانی خود باشند. چهرههای ضدایرانی مثل مسیح علینژاد، علی کریمی، حمید فرخنژاد و عبدالله مهتدی میتوانند جزو این گزینهها باشند. این موضوعی بود که حجتالاسلام محسنیاژهای، رئیس دستگاه قضا نیز در جریان نشست روز گذشته شورای عالی قوهقضائیه بر آن تاکید کرد.
* یک به یک پای میز محاکمه میآیند
رئیس قوهقضاییه روز گذشته در نشست شورای عالی قوه قضاییه، با اشاره به اینکه رسیدگی به پروندههای گروهکهایی که اوایل انقلاب علیه مردم و کشور مرتکب جنایت شدند یکی از دستور کارهای این دوره قوهقضائیه است، اظهار کرد: گروه و ستادی را مامور و موظف کردهایم برخی پروندههای عقبمانده بویژه پروندههای گروهکهایی را که اوایل انقلاب همچنین در طول سالهای پس از انقلاب علیه اقشار و طبقات مختلف مردم و کشور دست به جنایت میزدند، به سرانجام برسانند. حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای تصریح کرد: به این گروه و ستاد تکلیف کردهایم که در رسیدگیهای خود ضمن رعایت قانون و اتخاذ تدبیر، درک درستی را در قبال جنایات این گروهکها داشته باشند و این قبیل موضوعات را لحاظ کنند که این گروهکها چه جنایاتی را علیه کودکان و زنان روا میداشتند و مردم عادی را هدف قرار میدادند و با دشمن متجاوز و متخاصم نیز همراهی و هماهنگی داشتند و به او اطلاعات میدادند. پس از اعلام دستگاه قضا مبنی بر اینکه اعضای منافقین پای میز محاکمه خواهند آمد، این هراس در میان گروههای اپوزیسیون ایجاد شده که پس از منافقین، نوبت به آنها برسد. در همین رابطه مجری شبکه ضدایرانی بیبیسی فارسی در گفتوگو با یکی از کارشناسان این شبکه در ارتباط با موضوع آغاز فرآیند محاکمه منافقین، میگوید این زنگ خطر است و پس از سازمان منافقین، نوبت ما و سایر اپوزیسیون میرسد. این شروع یک روند است.
ارسال به دوستان
فرماندهان نیروی دریایی آفریقای جنوبی و ونزوئلا در دیدار با امیر شهرام ایرانی تأکید کردند
لزوم تقویت مناسبات نظامی با ایران
گروه سیاسی: امروز نیروهای مسلح کشورمان به اندازهای از قدرت و پیشرفت رسیدهاند که کشورهای دوست و همسو به دنبال فرصتهایی برای تعامل و همکاری با جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی هستند. در همین رابطه در روزهای اخیر فرماندهان نیروهای دریایی آفریقای جنوبی و ونزوئلا در دیدار با فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی بر تقویت مناسبات دفاعی با ایران تأکید کردند.
امیر دریادار شهرام ایرانی که با هدف شرکت در رژه سالانه نیروی دریایی روسیه به سنپترزبورگ سفر کرده، با مقامهای نظامی چند کشور حاضر در این مراسم به گفتوگو نشست. فرمانده نیروی دریایی ارتش در مذاکرات خود با مقامهایی از کشورهای شرکتکننده در این مراسم، بویژه کشورهایی که در ماموریت دور دنیای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، میزبان ناوهای کشورمان بودند، درباره راههای توسعه همکاریهای دریایی، آموزش نیروها، برگزاری رزمایشهای مشترک، میزبانی از رویدادهای مرتبط با حوزه رزم دریاپایه و نیز تبادل تجربیات دریانوردی گفتوگو کرد.
وی در دیدار فرمانده نیروی دریایی آفریقای جنوبی، ضمن قدردانی از پذیرایی گرم این کشور از ناوگان ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران، از همتای خود برای سفر به ایران و مشارکت در رزمایشهای دریایی دعوت کرد. دریاسالار موند لوپز، فرمانده نیروی دریایی آفریقای جنوبی نیز با بیان اینکه روابط خوب آفریقای جنوبی و ایران، پایه همکاریهای رو به رشد نیروی دریایی ۲ کشور است، گفت: آبهای آفریقای جنوبی و بنادر ما به روی همه شناورهای نظامی و غیرنظامی ایران باز است و آفریقای جنوبی خواستار توسعه هرچه بیشتر همکاریهای ۲ نیرو است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار با فرمانده نیروی دریایی جمهوری بولیواری ونزوئلا، با اشاره به موقعیت راهبردی این کشور در غرب اقیانوس اطلس گفت: امروز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با توانمندی و اقتدار در تمام صحنههای بینالمللی حضوری فعال دارد.
دریاسالار نیل ژسوس سانچز، فرمانده نیروی دریایی ونزوئلا نیز اظهار داشت: همکاریهای نظامی ایران و ونزوئلا بویژه در زمینه دریایی بسیار عمیق و این روابط روز به روز در حال گسترش است. در این دیدارها کاظم جلالی، سفیر و ناخدا رضا خسرویمقدم، وابسته نظامی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز حضور داشتند. امسال علاوه بر حضور هیات نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در مراسم رژه سالانه نیروی دریایی روسیه، ۳ فروند شناور رزمی نیروی دریایی ارتش مستقر در دریای خزر با حضور در بندر کاسپیسک در شمال این دریا به رژه دریایی روسیه پیوستند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در مراسم رژه سالانه نیروی دریایی این کشور با قدردانی از مشارکت کشورهای دوست در مراسم امسال، از تقویت مناسبات دفاعی با این کشورها سخن گفت.
ارسال به دوستان
وزیر دفاع در دیدار همتای بلاروس خود:
از دیپلماسی برای حل مسأله اوکراین حمایت میکنیم
گروه سیاسی: وزیر دفاع بلاروس به منظور دیدار با مقامات ایران روز گذشته وارد تهران شد. همزمان با این سفر، سرویس اطلاعرسانی وزارت دفاع بلاروس اعلام کرد وی قرار است با مقامات نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران به منظور بررسی موضوعات مهم در رابطه با همکاریهای نظامی دوجانبه دیدار و گفتوگو کند. «ویکتور خرنین گنادوویچ» وزیر دفاع جمهوری بلاروس با حضور در ستاد وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران با امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دیدار و گفتوگو کرد و در پایان این دیدار نیز تفاهمنامه همکاری میان وزارت دفاع ایران و بلاروس امضا شد. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به ملاقات قبلی در حاشیه اجلاس وزرای دفاع کشورهای سازمان همکاری شانگهای و اشتراک نظر ۲ کشور در بسیاری از مسائل و موضوعات منطقهای و بینالمللی گفت: جمهوری بلاروس از جایگاه ویژهای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است که سفر اخیر «الکساندر لوکاشنکو» به جمهوری اسلامی ایران و بویژه دیدار وی با مقام معظم رهبری و رئیسجمهوری کشورمان نشاندهنده این امر است.
وزیر دفاع با بیان اینکه برگزاری پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی در سال گذشته در مینسک از اراده ۲ طرف برای فعالسازی همه ظرفیتهای همکاری حکایت دارد، افزود: بدون تردید ارتقای سطح روابط ۲ کشور مورد تأکید مقامات عالی ۲ طرف قرار دارد که در همین راستا ارتقای همکاریهای دوجانبه در همه ابعاد یک اصل و الزام راهبردی برای غلبه بر سیاست تحریمی کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل از جمله جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس است. آشتیانی با اشاره به تحولات جهانی طی سالهای گذشته بویژه پس از جنگهای منطقهای در سوریه، عراق، افغانستان و نیز بحران اوکراین بیان کرد: این تغییرات نشاندهنده گذار جهان به هندسه و نظم بینالمللی جدیدی است که در آن نه تنها کشورهای مستقل حاضر به پذیرش نظام تکقطبی و سلسلهمراتبی نیستند، بلکه به دنبال ایفای نقش و مشارکت بیشتر در عرصه مدیریت جهانی نیز هستند. وزیر دفاع درباره همکاریهای دفاعی دوجانبه گفت: استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای ۲ کشور و همافزاییهای دفاعی باعث ایجاد صلح، ثبات و امنیت در منطقه خواهد شد. آشتیانی همچنین گسترش ناتو به شرق، بدون در نظر گرفتن ملاحظات دیگر کشورهای منطقه را ریشه اصلی بحران در اوکراین اعلام و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از هرگونه تلاش دیپلماتیک که منجر به حل مسالمتآمیز مناقشات در اوکراین شود حمایت میکند. وزیر دفاع جمهوری بلاروس نیز در این دیدار با تشکر از میهماننوازی کشورمان، با اشاره به پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران گفت: این ملاقات فرصت تعمیق روابط برای اهداف مشترک را برای ۲ کشور بیشتر خواهد کرد. گنادوویچ ادامه داد: معتقدیم وزارتخانههای دفاع ۲ کشور علاوه بر همکاریهای دفاعی و نظامی میتوانند به صورت مستقیم و غیرمستقیم از ظرفیتهای خود برای ارتقای سایر ابعاد و موضوعات مورد علاقه استفاده کنند.
ارسال به دوستان
سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام اینکه ایران به عنوان یک کشور مهم، تمایل و علاقهمندی خود را برای عضویت در بریکس اعلام کرده، خبر داد
دعوت بریکس از رئیس جمهور
گروه سیاسی: سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود با رسانهها از دعوت حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به اجلاس آینده سران بریکس خبر داد.
ناصر کنعانی درباره اجلاس آتی بریکس و روند عضویت ایران در آن سازمان گفت: از حجتالاسلام رئیسی برای شرکت در اجلاس آتی سران بریکس دعوت به عمل آمده که در زمان خودش جزئیات این سفر اطلاعرسانی میشود. وی در این زمینه گفت: ایران به عنوان یک کشور مهم، تمایل و علاقهمندی خود را برای عضویت در این مجموعه اعلام کرده است و اعضای بریکس هم برای ایران اهمیت خوبی قائل هستند.کنعانی ادامه داد: ظرفیتهای اقتصادی ایران کمک میکند در صورت عضویت در بریکس همکاریهای مکملی در راستای اهداف این سازمان داشته باشیم و همانطور که میدانید بریکس اهداف اقتصادی دارد که میتواند با عضویت ایران منافع متقابلی برای دو طرف به همراه داشته باشد.
* طالبان درباره حقابه مسؤولانه عمل کند
کنعانی درباره موضوع حقابه هیرمند و پیگیریهای وزارت امورخارجه در این زمینه گفت: ما همچنان احقاق حقوق ایران درباره حقابه هیرمند را دنبال میکنیم و جزو اولویتهای اصلی وزارت نیرو و وزارت امور خارجه و سایر دستگاههایهای ذی ربط است. وی گفت: این موضوع یکی از دستورکارهای گفتوگوهای مستمر ما با مقامات سرپرستی موقت افغانستان است و توافقاتی هم به طور میدایی وجود دارد و ما انتظار داریم مقامات افغانستان در این خصوص مسؤولانه عمل کنند. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین بیان کرد: همانطور که آنها بارها گفتند حقابه ایران را بر اساس توافقنامه میان دوطرف قبول دارند و باید به وظیفه خودشان عمل کنند.
* مصمم به احقاق حقوق ملت ایران هستیم
کنعانی درباره شکایت حقوقی از کرهجنوبی برای بازگشت پول بلوکهشده ایران اظهار داشت: بارها اعلام کردیم دولت ایران و دستگاه دیپلماسی مصمم به احقاق حقوق ملت ایران هستند. روند پیگیریهای ما از کرهجنوبی به رغم وعدههای مقامات کره، پیشرفت مورد انتظار را نداشته است. اقدام حقوقی ایران گامی تکمیلی برای تضمین بازگشت منابع مالی قانونی ایران از کرهجنوبی است و ما از مسیر حقوقی برای تکمیل این موضوع در کنار اقدامات دیپلماتیک استفاده میکنیم. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ما در رایزنی مستمر با طرف کرهای هستیم و انتظار داریم دولت سئول با اقدام مدبرانه و عاقلانه به آزادسازی پولهای ایران عمل کند و در راستای بازگشت روابط عادی دوجانبه به سهم خودش گامی بردارد. کنعانی درباره آزادی یک تبعه آذربایجانی در ایران نیز گفت: با جمهوری آذربایجان گفتوگو و تبادل نظر داریم و آزادسازی و تبادل زندانیان بخشی از همکاریهای 2 کشور است. سخنگوی وزارت امور خارجه درباره میزبانی عربستان برای حل بحران اوکراین نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر حل موضوع از طریق راهکارهای سیاسی، از هر اقدام و ابتکاری برای کمک به راهکار سیاسی برای پایان بخشیدن به بحران اوکراین استقبال میکند.
* به دنبال حل مسائل مرزی با همسایگان هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره میدان نفتی و گازی آرش که با کویت مشترک است نیز با اشاره به موضعگیری وزیر نفت در این خصوص گفت: ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان خودش حمایت میکند و به آن پایبند است. کنعانی با تاکید بر اینکه در ارتباط با نحوه بهرهبرداری از میادین مشترک نفت و گاز با همسایگان نیز همیشه راه مذاکره و تفاهم را در پیش گرفتیم و به آن پایبند بودیم، افزود: درباره استفاده از میدان نفتی و گازی آرش هم همانطور که رسما اعلام کردیم، خواهان استفاده مشترک در بهرهبرداری از این میدان هستیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|