|
حمله ترامپ به دادگاه آمریکا
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا به «تانیا چاتکان» قاضی منصوبشده در پرونده وی درباره تلاش برای تغییر نتایج انتخابات 2020 حمله کرد. ترامپ روز گذشته در پستی در شبکه اجتماعی نوشت: «هیچ راهی نیست که من با این قاضی منصوبشده از محاکمهای منصفانه برخوردار شوم».
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان در سفر به توکیو با مقامات ارشد ژاپن دیدار و گفتوگو کرد
طلوع دیپلماسی در سرزمین آفتاب
وزیر امور خارجه: در گفتوگوها با مقامات عالی ژاپن ایده همکاریهای بلندمدت 2 کشور را مطرح کردم
گروه سیاست خارجی: وزیر امور خارجه ایران یکشنبه در صدر هیاتی وارد ژاپن شد و با نخستوزیر، وزیر خارجه و وزیر بهداشت، کار و رفاه اجتماعی ژاپن دیدار و گفتوگو کرد. حسین امیرعبداللهیان در نخستین سفرش به ژاپن بعد از تصدی این سمت به توکیو رفت.
در همین ارتباط، سخنگوی وزارت امور خارجه بامداد دیروز اعلام کرد: حسین امیرعبداللهیان به منظور بازدید رسمی و دیدار با مقامات ارشد ژاپن، یکشنبهشب به وقت محلی وارد توکیو شد و مورد استقبال مقامات وزارت خارجه ژاپن قرار گرفت. ناصر کنعانی افزود: بر اساس هماهنگیهای انجام شده وزیر امور خارجه در دیدار با «فومیو کیشیدا» نخستوزیر، «یوشیماسا هایاشی» وزیر خارجه و «کاتسونوبو کاتو» وزیر بهداشت، کار و رفاه اجتماعی ژاپن، درباره آخرین وضعیت روابط دوجانبه، مسائل منطقهای و تحولات بینالمللی گفتوگو و تبادل نظر خواهد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگو با وزیر بهداشت، کار و رفاه اجتماعی ژاپن درباره موضوعات مورد علاقه 2 کشور به تبادل نظر پرداخت. امیرعبداللهیان در این دیدار روابط سیاسی 2 کشور و احترام متقابل فرهنگی فیمابین را مهم ارزیابی کرد و اهدای واکسن از سوی دولت ژاپن در دوره شیوع کرونا را اقدامی ارزشمند دانست.
وزیر امور خارجه با غیرقانونی دانستن تحریمهای یکجانبه ایالات متحده، ضرورت ارتقای همکاریهای 2 کشور در حوزههای مختلف بویژه سازوکار مشارکت شرکتهای ژاپنی در بخش دارو و تجهیزات پزشکی را مورد تاکید قرار داد. امیرعبداللهیان در این دیدار همچنین پیشرفتهای کشورمان در حوزه فناوریهای نوین بویژه در حوزه پزشکی را تشریح کرد. کاتسونوبو کاتو نیز در این دیدار با اشاره به حضور وزیر امور خارجه کشورمان در هفتادوهشتمین سالگرد بمباران هیروشیما و ناگازاکی، بر ضدیت مردم ژاپن با سلاحهای کشتار جمعی تاکید کرد. وی اهمیت همکاری بین کشورها بویژه در حوزههای پزشکی را مورد تاکید قرار داد و از پیشرفتهای کشورمان در زمینه فناوریهای نوین پزشکی ابراز خرسندی کرد. کاتسونوبو کاتو اظهار امیدواری کرد با توجه به روابط دیرینه و تاریخی 2 کشور، همکاریهای فیمابین از ارتقای شایسته برخوردار شود. موضوعات مرتبط با نیروی کار ایرانی و همکاریها در حوزههای کنسولی از دیگر موضوعات مورد گفتوگو در این دیدار بود.
وزیر امور خارجه کشورمان که بنا به دعوت رسمی همتای ژاپنی خود در حال دیدار از این کشور است، در دیدار وزیر خارجه ژاپن هم درباره موضوعات دوجانبه و مسائل منطقهای و بینالمللی به گفتوگو و تبادل نظر پرداخت.
امیرعبداللهیان در این دیدار بازآرایی روابط فیمابین و ترسیم نقشه راه همکاری بلندمدت را برای گسترش روابط حائز اهمیت دانست و آمادگی کشورمان برای تداوم رایزنیها در چارچوب شورای همکاری و تداوم مشورتهای معاونان و مدیران کل وزارتخانههای خارجه 2 کشور را اعلام کرد. امیرعبداللهیان ظرفیتهای موجود در 2 کشور برای توسعه مناسبات را درخور توجه خواند و بر ضرورت تدوین سازوکارهای لازم برای ارتقای همکاریهای متنوع تاکید کرد. در این دیدار همچنین آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریمها، همکاریهای پادمانی جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی مورد رایزنی قرار گرفت. طرفین بهعلاوه درباره مسائل منطقهای شامل بحران اوکراین و ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا و افغانستان تبادل نظر کردند. وزیر امور خارجه کشورمان سیاست اصولی ایران در ارتباط با بحران اوکراین را ناظر بر ضرورت راهحل سیاسی دانست و تاکید کرد ضروری است جامعه بینالمللی از این رویکرد حمایت کند. یوشیماسا هایاشی نیز در این دیدار اهمیت استمرار گفتوگوها و همکاری فیمابین را مورد تاکید قرار داد و دیدگاه کشورش در حوزههای مرتبط با تحولات منطقه خلیجفارس، مذاکرات لغو تحریمها، تحولات اوکراین و همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و ژاپن در ارتباط با موضوعات مرتبط با افغانستان را تشریح کرد. همچنین امیرعبداللهیان دیروز در نشستی خبری در جمع رسانههای ژاپنی گفت: در استراتژی رئیسجمهور کشورم آقای رئیسی، نگاه به آسیا از اولویتهای اصلی سیاست خارجی ایران به حساب میآید و در این چارچوب توسعه مناسبات با کشور دوست ژاپن مورد توجه جدی ما است.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: اعزام سفیر جدید ایران به توکیو به عنوان یکی از دیپلماتهای ارشد ایران در چارچوب مناسبات نیرومند بین 2 کشور بوده است.
* تبادل زندانیان یک موضوع انسانی است
امیرعبداللهیان همچنین در پاسخ به سؤالی درباره توافق موقت خاطرنشان کرد: گفتوگوها و مذاکراتی که با تلاش و میانجیگری اتحادیه اروپایی و آقای جوزپ بورل انجام شد، ناظر به بازگشت تمام طرفها به تعهدات کاملشان در برجام است. وی درباره تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا نیز افزود: تبادل زندانیان یک موضوع انسانی است و ما در این باره گفتوگوهای غیرمستقیمی را از سال گذشته با طرف آمریکایی داشتیم.
* همکاری نظامی ایران و روسیه
وزیر امور خارجه درباره اوکراین و همکاریهای نظامی ایران و روسیه نیز بیان کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران از توان دفاعی قوی و تکنولوژی بالایی برخورداریم. توان دفاعی ما برای تامین حداکثری امنیت ملی و منطقهای به کار گرفته میشود. امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: طبعا روابط ممتازی نیز با روسیه داریم. در طول سالهای گذشته یکی از ابعاد همکاریها بر موضوع همکاریهای دفاعی متمرکز بوده است ولی هیچگاه از پهپادها و سلاحهای ایرانی در جنگ اوکراین امکاناتی را در اختیار مسکو قرار ندادهایم. روسیه خود یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان سلاح در جهان است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: گزارشی را در ژاپن مطالعه کردم که تأیید میکند تسلیحاتی که در اوکراین مورد استفاده قرار میگیرد بخش عمده امکانات آن از آمریکا و کشورهای غربی تامین شده است. ما هیچگونه پهپادی برای استفاده در جنگ اوکراین در اختیار هیچ طرفی قرار ندادهایم.
* هیچ سند قابل قبولی از طرف اوکراین ارائه نشد
وی ادامه داد: سال گذشته شخصا از وزیر خارجه اوکراین خواستم چنانچه اسنادی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در اختیار دارد، آن را به مقامات نظامی کشورم ارائه دهد. با وزیر خارجه اوکراین توافق کردیم هیأت نظامی ایران به ورشوی لهستان سفر کند و در آنجا با مقامات نظامی اوکراین در این رابطه دیدار کند؛ هیأت نظامی ما وارد ورشو شد اما طرف اوکراینی در محل ملاقات حاضر نشد.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: به وزیر خارجه اوکراین زنگ زدم و در تماس تلفنی به او گفتم مطمئن شدم هیچ سند ادعایی در اختیار شما نیست و اتهامات درباره کاربرد پهپاد ایرانی در جنگ اوکراین کاملا غلط و نادرست است.
وزیر خارجه بیان کرد: مجددا با وزیر خارجه اوکراین توافق کردیم نیروهای نظامی ایران و اوکراین در کشور عمان دیدار کنند. هیچ سند قابل قبولی از طرف اوکراین در این دیدار درباره ادعاهای مطرح شده ارائه نشد. قرار شد طرف اوکراینی بار دیگر اسناد خود را بررسی کند و در نشستی دیگر با طرف ایرانی مورد بررسی قرار گیرد. ما بارها پیگیری کردیم که این نشست برگزار شود ولی طرف اوکراینی در دور جدید گفتوگوها حاضر نشد.
* نقش سازندهای که ژاپن میتواند ایفا کند
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی درباره نقش ژاپن در منطقه غرب آسیا بیان کرد: ما ارزیابی مثبتی همواره نسبت به مردم، تمدن و تاریخ ژاپن داریم. معتقدیم با توجه به تحولات مثبتی که در غرب آسیا در جریان است، ژاپن میتواند نقش سازندهای را در منطقه ایفا کند. ایران طولانیترین سواحل را در خلیج فارس و دریای عمان در اختیار دارد. وی گفت: کشورهای منطقه از اراده و آمادگی لازم برای تامین امنیت منطقه خلیج فارس و امنیت انرژی در منطقه برخوردارند. طبعا انتظار داریم امنیت جمعی منطقه با توان و ظرفیت کشورهای منطقه بخوبی تامین شود و ژاپن از این سیاست حمایت کند. رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: ژاپن و ایران میتوانند در این چارچوب همکاریهای نیرومندتری داشته باشند. کاملا در این چارچوب آماده همکاری هستیم.
* روابط ایران و عربستان
وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی درباره گفتوگوهای ایران و عربستان اظهار داشت: مذاکرات ایران و عربستان از ماهها قبل و با وساطت کشور عراق و عمان آغاز شد. در ماههای اخیر چین به این میانجیگریها اضافه شد. در جریان دیدار رئیسجمهور چین از عربستان سعودی گفتوگوهایی بین مقامات عالی چین و عربستان مبنی بر ضرورت عادیسازی روابط ایران و عربستان شکل گرفت. مجموعه این تلاشها و وجود اراده جدی در ایران و عربستان منجر به بازگشت روابط 2 کشور به حالت عادی شد.
* طراحی نقشه راه همکاریهای بلندمدت با ژاپن
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: روابط گستردهای را با چین داریم. برنامه جامع راهبردی همکاریهای ایران و چین در دستورکار جدی ما قرار دارد. علاوه بر همکاریهای دوجانبه در قالب برخی همکاریهای منطقهای و بینالمللی از جمله سازمان همکاری شانگهای به همکاریهای خود ادامه میدهیم.
امیرعبداللهیان ادامه داد: قطعا همکاریهای ما با چین علیه هیچ طرف دیگری نخواهد بود. همکاریهای ایران و چین در راستای منافع مشترک طراحی و پیگیری شده است. در گفتوگوها با مقامات عالی ژاپن ایده طراحی نقشه راه همکاریهای بلندمدت ایران و ژاپن را مطرح کردم. این ایده شامل همه ابعاد همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی و نقشآفرینی نیرومندتر ژاپن در همکاریهای متنوع با ایران و منطقه خواهد بود.
ارسال به دوستان
والاستریت ژورنال: اکواس برای مداخله در نیجر آماده نیست و فرانسه تنها مانده است
نیجر؛ میدان جدید تقابل غرب و شرق
گروه بینالملل: عبدالباری عطوان، تحلیلگر سرشناس جهان عرب و سردبیر روزنامه رایالیوم در یادداشتی درباره تحولات اخیر نیجر نوشت: پس از آنکه وزرای دفاع کشورهای عضو «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» موسوم به اکواس طرحی نظامی برای مداخله در نیجر تهیه کردند، قاره آفریقا با بحران سیاسی شدیدی مواجه شد که ممکن است تقریبا ۲ هفته قبل از اجلاس سران بریکس در کیپ تاون آفریقای جنوبی، به یک جنگ خونین و اختلاف خطرناک تبدیل شود که امنیت، ثبات و وحدت این قاره را تهدید میکند.
فرانسه که از راهحل نظامی در نیجر حمایت میکند و به آن دامن میزند، ممکن است سناریوی خونین لیبی را تکرار کند و این بار به بهانه بازگرداندن رئیسجمهوری منتخب به قدرت، یک جنگ آفریقایی را برای سرنگونی شورای نظامی کودتا در این کشور رهبری کند اما تردیدهای زیادی درباره موفقیت این سناریو وجود دارد، چراکه کودتای نظامی در نیجر به رهبری ژنرال عبدالرحمان چیانی میگوید مخالف دموکراسی نیست، بلکه با سلطه استعماری فرانسه و سرقت ثروت و منابع کشور توسط فرانسه و محروم کردن ملت نیجر از این منابع، بویژه اورانیوم، طلا و فسفات مخالف است.
درست است فرانسه ۱۵۰۰ نظامی در خاک نیجر دارد که با جنگنده و پهپاد از آنها پشتیبانی میشود اما این حضور به دلیل حمایتی که نیجر از سوی مالی و بورکینافاسو دارد، تضمینی برای موفقیت این کشور در خنثی کردن کودتای نظامی نیست، چراکه کشورهای مذکور اعلام کردهاند هرگونه مداخله در نیجر به منزله اعلان جنگ علیه این ۲ کشور است و ارتشهای آنها با تمام توان با آن مقابله خواهند کرد، همچنین رهبران ۲ کشور تصمیم گرفتند صادرات اورانیوم به فرانسه را متوقف کنند. اجرای طرح مداخله نظامی اکواس (متشکل از ۱۵ کشور) در نیجر در انتظار تصویب توسط سران کشورهای عضو و چراغ سبز آمریکا و فرانسه است و طی چند روز آینده باید منتظر هجوم نیروها و بمباران توسط جنگندهها در هر لحظه باشیم. ما بعید نمیدانیم موافقت آمریکا و فرانسه برای مداخله فوری قبلا صادر شده باشد و ژنرالهای ۲ کشور (فرانسه و آمریکا) نقش عمدهای در تنظیم طرح نظامی مذکور و جزئیات آن داشته باشند. آنها نقشهایی را میان روسای ارتشهای کشورهای اکواس، به رهبری ارتش نیجریه که به آمریکا و فرانسه وفادار است، تقسیم کردهاند.
نیروهای گروه اکواس در لیبریا، سیرالئون، گینه بیسائو، ساحل عاج، مالی و گامبیا علیه کودتاها و شورشهای نظامی در دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ مداخله کردند و آخرین مداخله آنها در کنار نیروهای فرانسه در سال ۲۰۱۷ در مالی بود اما هیچگاه در کودتاهای نظامی مشابه، مثلا در سودان مداخله نکردند، دلیل این عدم مداخله کاملا ساده است و آن اینکه کودتای سودان برای سرنگونی رژیم عمر البشیر، رئیسجمهوری مخلوع سودان، مورد حمایت آمریکا و رژیم اشغالگر اسرائیل بود و امروز میبینیم که در نیجر جادوی سیاه علیه صاحبانش عمل کرده است. ما با یک جنگ نفوذ شدید میان غرب به رهبری آمریکا و ائتلاف چین و روسیه مواجه هستیم و به نظر میرسد اجلاس سران آفریقا و روسیه که ماه گذشته در سنپترزبورگ برگزار شد و در آن سران و نمایندگان ۵۳ کشور آفریقایی شرکت داشتند، این جنگ را به نفع محور ضد غربی یعنی چین و روسیه پیش برد. این موضوع بهرغم انکار ۲ طرف (روسیه و غرب) بخوبی طرح مداخله نظامی برای سرکوب کودتای نظامی در نیجر را تفسیر میکند؛ کودتایی که بهطور غیرمستقیم از سوی روسیه و نیروهای گروه واگنر حمایت میشود. در حال حاضر هیچ نشانهای دال بر آمادگی شورای نظامی در نیجر برای بازگرداندن قدرت به محمد بازوم وجود ندارد، علاوه بر این میانجیهایی که به دنبال راهحل سیاسی - دیپلماتیک برای بحران بودند نیز نتوانستند پیشرفتی به دست بیاورند، بنابراین یک جنگ آفریقایی نیابتی میان قدرتهای بزرگ که بر سر نفوذ در این قاره میجنگند، در سرزمین نیجر و اطراف آن در حال وقوع است. مشکل اینجاست که کشورهای غربی به رهبری آمریکا از شکستهای قبلی خود که در نتیجه مداخلات نظامی آنها در افغانستان، عراق و لیبی بود، درس نگرفتهاند و همچنان به همان روشهای سلطهگری و غارت منابع کشورهای آفریقا و خاورمیانه به بهانههای مختلف و با مداخله نظامی ادامه میدهند. به نظر میرسد ائتلاف روسیه و چین با حمایت از پروژههای توسعه، اعطای وام، کمکهای مالی، بومیسازی فناوری و کمک هزینههای آموزشی، در جنگ نفوذ در قاره آفریقا و خاورمیانه پیروز شده است. یکی از شواهد برجسته در این زمینه، معافیت یا تسهیل پرداخت بیش از ۹۰ درصد از بدهیهای کشورهای آفریقایی شرکتکننده در اجلاس سنپترزبورگ توسط روسیه، همچنین اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه مبنی بر ارائه غله به صورت رایگان به شش کشور فقیر آفریقایی به دلیل ضعف این کشورهاست. همین مساله مشخص میکند چرا برخی حامیان کودتای نیجر پرچم روسیه و تصاویر پوتین را برافراشتند.
چند روز آینده چه در صورت جنگ و چه در صورت صلح سرنوشتساز خواهد بود، اعلام سنگینی کفه ترازو به سمت صلح و یا جنگ دشوار است اما آنچه مسلم است اینکه در قاره آفریقا با شکاف شدید و بیسابقهای مواجه هستیم که ممکن است سالها یا حتی چند دهه ادامه داشته باشد.
مداخله ناتو در لیبی به رهبری فرانسه اگرچه رژیم معمر قذافی را سرنگون کرد اما چیزی جز هرج و مرج، خونریزی و غارت دهها میلیارد دلار برای ملت این کشور به همراه نداشت، امروز نیز بعید است هرگونه مداخله فرانسوی - آمریکایی در نیجر و منطقه ساحل به نتایج بهتری منجر شود.
***
بورکینافاسو و مالی هیأت مشترک به نیجر میفرستند
ارتش مالی اعلام کرد این کشور و بورکینافاسو یک هیات رسمی مشترک را به نشانه «همبستگی» به نیجر اعزام خواهند کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ارتش مالی اعلام کرد: بورکینافاسو و مالی یک هیات به نیامی، پایتخت نیجر اعزام خواهند کرد. هدف از این اقدام نشان دادن همبستگی این دو کشور با کشور دوست و برادر نیجر است. طبق اطلاعیه وزارت خارجه نیجر، انتظار میرود این هیات دوشنبه آینده به نیجر برسد. بلوک «اکُواس» در ابتدا ضربالاجلی را برای حاکمان نظامی جدید نیجر تعیین کرد و خواستار آزادی محمد بازوم، رئیسجمهور برکنارشده نیجر تا روز یکشنبه (15 مرداد) شد و نسبت به مداخله نظامی احتمالی هشدار داد. مالی و بورکینافاسو 2 کشوری که ارتش آنها در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۲ قدرت را به دست گرفت، در یک بیانیه مشترک هشدار دادهاند هرگونه مداخله نظامی توسط اکواس به معنای «اعلان جنگ» است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
انفجار شدید در بندر درینجه ترکیه
برخی رسانهها روز دوشنبه تصاویری از وقوع انفجار در بندر شهر درینجه در استان «قوجاایلی» ترکیه منتشر کردند. فیلمهایی در شبکههای اجتماعی از قبیل ایکس (توئیتر سابق) منتشر شده که نشان میدهد انفجار شدید در بندر شهر درینجه ترکیه را لرزانده است. در فیلمها، دود غلیظ و سفید ناشی از انفجار و ترس مردم منطقه به وضوح دیده میشود. برخی ساکنان منطقه مورد انفجار خبر دادند شدت انفجار به حدی بوده که منازل مسکونی آنها را لرزانده است. هنوز مقامهای ترکیه و رسانههای این کشور اظهارنظری درباره علت این انفجار شدید و تلفات یا خسارات احتمالی آن نکردهاند. زکی آیگون، شهردار محلی در بیانیهای گفت: دفتر من حدود یک کیلومتر دورتر است و من زلزله را احساس کردم. دوستان در حال کار هستند. ما میدانیم که یک انفجار رخ داده و پایین دو سیلو باز شده است.
***
بورل: خواستار بهبود روابط اروپا با چین هستیم
«جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز دوشنبه از تماس تلفنی با «وانگیی» وزیر جدید خارجه چین خبر داد. بورل طی پستی در صفحه شخصی توئیتر نوشت: «تماس سازندهای با مدیر وانگ یی، بعد از انتصاب دوباره او بهعنوان وزیر خارجه [چین] داشتم». وی درباره گفتوگوی تلفنی با وانگ توضیح داد: «هر دو ما خواستار تقویت روابط اتحادیه اروپایی و چین هستیم. ما درباره گفتوگوهای راهبردی پیش رو در پکن و تدارکات برای نشست اتحادیه اروپایی - چین صحبت کردیم». این دیپلمات ارشد اروپایی همچنین افزود که درباره کودتای نظامی در کشور آفریقایی نیجر و نشست جده با موضوع جنگ اوکراین و یافتن راهکارهای پایان دادن به این درگیری، با وزیر خارجه چین گفتوگو کرده است. بورل در حالی مدعی تمایل برای بهبود روابط با چین شده که پیشتر گفته بود روابط اتحادیه اروپایی با پکن تا زمانی که این کشور روسیه را به عقبنشینی از اوکراین وادار نکند، توسعه نخواهد یافت. او همچنین در ادامه مواضع متناقض و متزلزل خود در حالی که قبلا بهصورت تمامقد با طرح صلح چین برای اوکراین ابراز مخالفت علنی کرده بود اما در نامهای به وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپایی، بر آمادگی این اتحادیه برای همکاری با چین در مساله اوکراین تاکید کرد.
***
بری: به حمایت از سلیمان فرنجیه ادامه میدهم
در حالی که همه تلاشهای داخلی و خارجی برای حل معضل انتخاب رئیسجمهور در لبنان متوقف شده و دستکم تا پایان تابستان انتظار اقدام جدیدی در این زمینه وجود ندارد، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان تاکید کرد به حمایت از «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده در نامزدی ریاستجمهوری ادامه میدهد. نبیه بری در گفتوگو با شبکه الجدید لبنان اظهار داشت: «ژان ایو لودریان» نماینده ویژه رئیسجمهوری فرانسه در سفر اخیر خود به بیروت به نمایندگی از اعضای کمیته پنججانبه (آمریکا، عربستان، قطر، مصر و فرانسه) پیشنهادی برای انجام گفتوگوی ملی میان لبنانیها مطرح کرد. وی درباره ارتباط حوادث اخیر در اردوگاه «عینالحلوه» در جنوب لبنان با پرونده ریاستجمهوری این کشور و اینکه آیا روند انتخاب رئیسجمهور را تغییر میدهد یا نه گفت این مسائل اصلا ارتباطی به یکدیگر ندارند. 2 هفته قبل ژان ایو لودریان دومین سفر خود را با هدف بحث درباره راهکارهای رسیدگی به بحران سیاسی لبنان، به بیروت انجام داد و ابتدا با نبیه بری دیدار کرد. در این دیدار طرف فرانسوی تاکید کرد پاریس از تلاش برای حل بحران ریاستجمهوری لبنان عقبنشینی نمیکند و به اقدامات خود برای رسیدن به راهکاری که نتیجه آن انتخاب رئیسجمهور باشد، ادامه خواهد داد اما با این وجود همانطور که پیشبینی میشد لودریان حامل هیچ ابتکار جدیدی برای حل بحران سیاسی لبنان نبود.
***
مسکو شروط روسیه برای صلح با اوکراین را اعلام کرد
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه تصریح کرد حل و فصل جنگ اوکراین تنها در صورتی امکانپذیر است که کییف دست از خصومت و حملات تروریستی بردارد و کشورهای غربی نیز پمپاژ تسلیحات به اوکراین را متوقف کنند. بنا بر گزارش خبرگزاری روسی ریانووستی، زاخارووا درباره وضعیت اوکراین توضیح داد: «ما متقاعد شدهایم یک راهحل کاملا جامع و پایدار و منصفانه، تنها در صورتی امکانپذیر است که رژیم کییف، دشمنی و حملات تروریستی را متوقف کند و حامیان غربی این کشور نیز ارسال تسلیحات به اوکراین را متوقف کنند. سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین ادامه داد که «مبانی اولیه حاکمیت اوکراین یعنی بیطرفی و وضعیت عدم تعهد و غیراتمی بودن آن باید مورد تأیید قرار گیرد». زاخارووا درباره پیششرط صلح با اوکراین توضیح داد: «حقیقت مربوط به قلمروهای جدید که در نتیجه اراده ساکنان مناطق جدید روسیه برای تعیین سرنوشت خود شکل گرفته و مطابق با منشور سازمان ملل است، باید به رسمیت شناخته شود. سلاحزدایی و نازیزدایی اوکراین، حق شهروندان روسزبان و اقلیتهای ملی باید مطابق با قوانین داخلی و بینالمللی تضمین شود». سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به این موارد گفت: «ما متقاعد شدهایم صلح و امنیت بینالملل که روسیه برای آن در حال نبرد است، مشروط به این عناصر و شروط است». وی سپس به نشست اوکراین در جده که بدون حضور روسیه برگزار شد، اشاره کرد و گفت: «هرگونه نشست درباره اوکراین که بدون مشارکت روسیه و بدون در نظر گرفتن منافع آن برگزار شود، کمترین ارزشی ندارد». وی سپس با انتقاد از مفاد فرمول صلح زلنسکی که اولتیماتومهایی را برای روسیه مشخص کرده، گفت: «کییف و غرب با پیشبرد فرمول زلنسکی سعی میکنند پیشنهاد صلح دیگر کشورها را کماهمیت جلوه دهند و اینکه هیچیک از بندهای فرمول زلنسکی در جهت یافتن راهحل دیپلماتیک برای این بحران نیست. حل مساله اوکراین بر اساس اولتیماتومهای بیمعنا برای روسیه غیرممکن است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|