|
انفجار تروریستی در حومه دمشق
رسانههای سوریه از قول یک منبع در پلیس دمشق، روز سهشنبه از انفجار بمبی در حومه شهر دمشق، پایتخت سوریه خبر دادند. به گفته این منبع، تروریستها این بمب را در یک خودروی شخصی در حومه «یوسف العظمه» کار گذاشته بودند. گفته میشود بر اثر انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در حومه غربی دمشق، سرهنگ بسام محفوض از نیروهای ارتش سوریه زخمی شده است. پنجشنبه 2 هفته پیش نیز بر اثر انفجار خودروی بمبگذاری شده در زینبیه دمشق، 6 نفر شهید و 23 تن زخمی شدند.
ارسال به دوستان
نیجر، بورکینافاسو و مالی: نظامیان آمریکایی و فرانسوی از کشورهایمان خارج شوند
غرب بیرون!
گروه بینالملل: ۲۷ جولای گذشته (5 مرداد) گروهی از فرماندهان نظامی کشور نیجر تحت عنوان «شورای ملی حفاظت از میهن»، در پخش زنده شبکه تلویزیون ملی (ORTN) اعلام کردند با کودتا قدرت را در دست گرفتهاند. این کودتا با استقبال مردم روبهرو شد اما کشورهایی مثل فرانسه و آمریکا بشدت با این کودتا مخالفت کردند. بعد از کودتای جمعی از نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر، مردم این کشور به خیابانها ریختند و ابراز خوشحالی کردند. همچنین مردم نیجر سفارت فرانسه در این کشور را آتش زدند. تمامی تلاشهای میانجیگرانه برای مذاکره با رهبران کودتا برای پایان دادن به بحران ایجادشده و آزادی رئیسجمهور بازوم تا این لحظه بیفایده بوده و ژنرال «عبدالرحمن چیانی» همچنان خود را رهبر جدید این کشور میداند و نخستوزیر جدیدی را برای کشور انتخاب کرده است. به همین دلیل وضعیت کنونی این کشور آفریقایی نگرانیهایی را درباره آینده آن و منطقه ایجاد کرده است. هرچند نخستوزیر جدید نیجر، شب گذشته اعلام کرد کودتاچیان برای گفتوگو با جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا اعلام آمادگی کردهاند.
رهبران شورای نظامی در نیجر که «محمد بازوم» رئیسجمهور این کشور را برکنار کردهاند، دیروز «لامین زاینی علی محمان» اقتصاددان و وزیر سابق دارایی را به عنوان نخستوزیر جدید این کشور معرفی کردند. در بیانیهای که در تلویزیون رسمی نیجر منتشر شد، آمده است: «لامین زاینی علی محمان به موجب حکم رئیس شورای ملی حفاظت ملی و رئیس کشور، به عنوان نخستوزیر تعیین میشود». لامین زاینی در حال حاضر در پست نماینده بانک توسعه آفریقا در «جامنا» پایتخت چاد فعالیت دارد و پیش از آن، در ساحل عاج و گابن نیز همین سمت را داشت.
وبگاه شبکه المیادین با انتشار جدیدترین اخبار از نیجر نوشت: «ویکتوریا نولاند» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی، اعلام کرد به نیجر سفر کرده است تا با بخش وسیعی از «جامعه مدنی» در آنجا دیدار و برای حمایت از آن و راهحلهای دیپلماتیک این مشکل اعلام آمادگی کند. وی به خبرنگاران گفت درخواستهای متعددش برای دیدار با رئیسجمهور مخلوع بازوم رد شده و او نتوانسته با ژنرال «عبدالرحمن چیانی» رئیس شورای انتقالی نیز دیدار کند.
نولاند افزود که تنها با ژنرال «موسی سالو پارمو» فرمانده نیروهای ویژه و ۳ افسر دیگر به مدت بیش از ۲ ساعت دیدار داشته است. گفتوگوهای صورتگرفته با این طرفها نیز بسیار صریح و گاهی «بسیار دشوار» بوده است. ژنرال پارمو در پست قبلی خود که دارای درجه سرهنگی بود، با نیروهای ویژه آمریکا در نیجر همکاری نزدیکی داشت. به گفته معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی، «طرف مقابل نظرات و ایدههای خود را درباره چگونگی ادامه کار دارد اما این ایدهها مطابق با قانون اساسی نیست» و این امر روابط بین ۲ کشور را «دشوار» میکند. وزارت خارجه آمریکا نیز به نوبه خود، در بیانیهای درباره تحولات نیجر ابراز نگرانی کرد و با اشاره به سفر نولاند به این کشور در غرب آفریقا اعلام کرد وی در دیدار با اعضای شورای نظامی در نیجر، به آنها هشدار داد در صورت عدم احترام به قانونی اساسی، کشورشان در چه خطری میافتد. بنا بر بیانیه وزارت خارجه آمریکا، این امر شامل «هدر رفت صدها میلیون دلار از حمایت اقتصادی و امنیتی برای مردم نیجر» خواهد شد.
بر اساس این بیانیه، نولاند تاکید کرده کشورش در تماس نزدیک با «همپیمانان و شرکای خود، از جمله جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکُواس)» باقی خواهد ماند. «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز برای فشار بر «کودتاچیان» در نیجر، شنبه پیش از توقف «برنامههای کمکهای خارجی» به دولت نیجر خبر داد. وی در عین حال گفت: «واشنگتن به فعالیتهای خود در نیجر از جمله عملیات دیپلماتیک و امنیتی برای محافظت از پرسنل آمریکایی ادامه میدهد» و خواستار «بازگشت فوری دولت منتخب دموکراتیک نیجر» است. سفر معاون وزارت خارجه آمریکا در امور سیاسی به نیجر، تقریبا همزمان با پایان مهلت اکواس به شورای نظامی نیجر برای بازگرداندن کشور به شرایط قبل و بازگشت رئیسجمهور بازوم به قدرت صورت گرفته است.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا طرحی را برای «مداخله نظامی احتمالی» در نیجر در صورت پایان ضربالاجل تعیینشده، تهیه کرده بود اما با وجود پایان این مهلت از ۲ روز پیش تاکنون هیچ نشانهای مبنی بر اجرای آن وجود ندارد. تنها عصر ۷ آگوست، اکواس اعلام کرد پنجشنبه آینده (۱۰ آگوست)، نشستی اضطراری در ابوجا، پایتخت نیجریه برای بحث درباره کودتای نیجر برگزار میکند. «ایموس لونگو» سخنگوی اکواس در بیانیهای کوتاه اعلام کرد این «نشست اضطراری و فوقالعاده» در ابوجا، درباره «وضعیت سیاسی در جمهوری نیجر» برگزار خواهد شد. با وجود آنکه رهبران اکواس هفته پیش از تدوین یک طرح دخالت نظامی احتمالی در نیجر سخن میگفتند، خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع در این سازمان نوشت اجرای چنین طرحی فوری صورت نخواهد گرفت. ریاست کنونی اکواس بر عهده نیجریه و «بولاتنیبو» رئیسجمهور آن است که در پی اعلام کودتا در نیجر و برکناری رئیسجمهور آن، تمام تعاملات مالی و خدماتی از جمله خدمات مرتبط با انرژی با نیجر را متوقف کرده است. این در حالی است که از یکشنبه شب پیش، همزمان با پایان مهلت اکواس برای بازگشت رئیسجمهور برکنارشده نیجر به قدرت، رهبران کودتای نظامی ضمن رد این درخواست، حریم هوایی این کشور را تا اطلاع ثانونی بستند. پس از آن بود که یک هیات رسمی از مالی و بورکینافاسو- ۲ همسایه جنوبی و غربی نیجر- عازم «نیامی» پایتخت این کشور شدند تا با حاکمیت نظامی جدید در این کشور غرب آفریقایی اعلام همبستگی کنند، زیرا پیشتر نیز طی بیانیهای مشترک اعلام کرده بودند هرگونه مداخله نظامی در نیجر به مثابه اعلان جنگ علیه این ۲ کشور خواهد بود. از سوی دیگر تحرکات نظامی سریع ارتش الجزایر در طول نوار مرزی الجزایر با نیجر و حمل ادوات نظامی سنگین زرهی شامل تانکهای T-72AG/T-90، ادوات مکانیزه، یگانهای توپخانه و راکتی، پدافند هوایی، موتوریزه و مهندسی رزمی ارتش الجزایر به سمت نوار مرزی با نیجر و تحرک سریع نظامی الجزایر، ترس و وحشت غربیها بویژه دولت استعمارگر فرانسه را که سالهاست مشغول غارت منابع کشورهای آفریقایی است برانگیخته است. مقامات الیزه نسبت به آنچه از نظر زمامداران کاخ الیزه نیات بد الجزایر است هشدار دادهاند. این در حالی است که مقامات الجزایر هرگونه مداخله نظامی در نیجر را رد کرده و دخالت غربیها و کشورهای اکواس در امور داخلی نیجر را محکوم و مردود دانستهاند. الجزایر همچنین اجازه استقرار نیروهای واگنر روسی را داده است.
از سوی دیگر رادیو فرانسه مدعی شده کشورهای آفریقایی قصد دارند برای مقابله با کودتاچیان در نیجر ۲۵ هزار نیروی نظامی خود را راهی این کشور آفریقایی کنند. به گفته این کشورها، نیجریه میتواند نیمی از این سربازان را فراهم کند. سنگال، بنین و ساحل عاج هم میتوانند سربازانشان را اعزام کنند. این کشورها همگی از اعضای اکواس (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) هستند؛ نهادی که پیشتر ضربالاجلی را برای حاکمان نظامی جدید نیجر تعیین کرد و خواستار آزادی محمد بازوم، رئیسجمهوری برکنارشده این کشور تا نیمهشب یکشنبه شد. این بلوک آفریقایی تهدید کرد در صورت برآوردهنشدن خواستههایش، حاکمان نظامی نیجر باید آماده مداخله نظامی اکواس باشند اما با وجود منقضی شدن ضربالاجل تعیینشده، اکواس واکنشی به برآوردهنشدن درخواستهایش نشان نداد. یک مقام ریاست جمهوری نیجریه به رادیو RFI فرانسه گفت: نیجریه مصمم است رهبر عملیات باشد و در صورت لزوم بیش از نیمی از نیروهایی را که قصد مداخله در نیجر را دارند فراهم خواهد کرد.
مساحت کل نیجر حدود 1.3 میلیون کیلومتر مربع است که آن را از نظر مساحت بزرگترین کشور در منطقه غرب آفریقا میکند. حدود 80 درصد جمعیت آن در جنوب و غرب کشور، در پایتخت نیامی که بزرگترین شهر نیجر است، متمرکز شدهاند. نیجر دارای 24 میلیون نفر جمعیت است که اکثریت قریب به اتفاق آنها مسلمان هستند. مشخصه نیجر وجود منابع طبیعی بسیار از جمله اورانیوم، الماس، طلا و زغالسنگ است. نیجر یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، زیرا در سال 2015 در میان 188 کشور در رتبه آخر در شاخص توسعه انسانی سازمان ملل قرار گرفت. گزارشهای رسمی وزارت کشور نیجر نشان میدهد نزدیک به 43 درصد جمعیت آن در فقر شدید زندگی میکنند.
ظاهرا فرانسه و آمریکا از سرمایهگذاری در این کشور از سوی روسیه که به دنبال تعمیق نفوذ خود در قاره آفریقا است نگران هستند. پاریس پس از خروج نیروهای خود از مالی، استراتژی جدیدش در قبال آفریقا را روی نیجر متمرکز کرد و هدف آن اجرای اهداف ژئوپلیتیکی خود در غرب آفریقا بود. نیجر رتبه چهارم تولید اورانیوم را در جهان دارد. نیجر، فرانسه را با اورانیوم روشن میکند، زیرا 35 درصد نیاز فرانسه به این ماده را پوشش میدهد و نیروگاههای هستهای آن به تولید 70 درصد برق کمک میکنند.
همچنین پایگاههای نظامی فرانسه در نیجر مستقرند، زیرا پاریس حدود 1500 سرباز فرانسوی در نیجر دارد، علاوه بر اینکه پایگاه مرکزی نیروهای ناتو در منطقه تحت اختیار فرانسه در ساحل نیجر است. به نوشته روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، به گفته ناظران، ثبات نیجر و موقعیت جغرافیایی آن به ارتش فرانسه کمک میکند مرزهای لیبی را تحت نظر داشته باشد و برای فرانسه این کشور حائز اهمیت است.
دومینیک کارایول، کارشناس نظامی و استراتژیک فرانسوی گفت: نفوذ پاریس در کشورهای غرب آفریقا بویژه پس از این کودتا وارد مرحله حساسی شده است، زیرا روسیه از این موضوع استفاده میکند به خصوص اینکه در مالی و بورکینافاسو هم همین اتفاق رخ داد.
از سوی دیگر واشنگتن هراس دارد پایگاه هواپیماهای بدون سرنشین آن در شهر آگادز نیجر در معرض خطر بیفتد. به گزارش گاردین انگلیس، ایالات متحده میگوید از سال 2012 حدود 500 میلیون دلار برای کمک به نیجر برای افزایش امنیت خود هزینه کرده است.
سرنگونی بازوم که در کنفرانسهای با حضور پوتین درباره آفریقا شرکت نکرد، فرصتی را برای برخی رقبای استراتژیک واشنگتن بویژه روسیه و چین ایجاد میکند تا نفوذ بیشتری در آفریقا داشته باشند، بویژه اینکه گروه واگنر با یافتن وجه اشتراک به دنبال همکاری با کشورهای غرب آفریقاست. از سوی دیگر مسکو پناهگاه امنی در برابر هرگونه تحریم احتمالی غرب و سازمانهای منطقهای و قارهای است، همانطور که در ۲ سال گذشته با کشورهای مالی و بورکینافاسو این ارتباط را برقرار کرد. دو سال قبل هم بعد از کودتا در مالی دولت نظامی این کشور اعلام کرد ۴ فروند بالگرد ساخت روسیه به همراه اسلحه و مهمات با یک هواپیمای باری، همزمان با تنش در روابط باماکو با پاریس، تحویل این جمهوری آفریقایی شده است. کامارا افزود: مالی این بالگردها را در قرارداد دسامبر ۲۰۲۰ برای تقویت نیروهای مسلح در نبرد به همراه نیروهای فرانسوی، اروپایی و سازمان ملل متحد با شورشیان وابسته به داعش و القاعده سفارش داده است. این تسلیحات هم زمان با تیرگی روابط باماکو با پاریس، متحد اصلی نظامیاش، بر سر تلاش احتمالی مالی برای به کارگیری وابستگان روس در پی تجدیدنظر پاریس در ماموریت نیروهای 5 هزار نفری ضدتروریستیاش در منطقه، تحویل مالی شده است.
رویترز به نقل از منابع آگاه دیپلماتیک و امنیتی افزود: همراه با نزدیک شدن شورای نظامی حاکم بر مالی به استخدام نیروهای گروه واگنر روسیه، پاریس تحرکات دیپلماتیک را برای لغو آن به راه انداخته و چنین تصمیمهایی را با حضور نیروهای فرانسه در این کشور، ناسازگار دانسته است.
* المیادین: کشورهای آفریقایی روابط با روسیه و چین را به آمریکا و فرانسه ترجیح میدهند
شبکه خبری المیادین در گزارشی نوشت: اکثر کشورهای آفریقایی در حال حاضر روابط با روسیه و چین را بر روابط با ایالاتمتحده، فرانسه و غرب ترجیح میدهند، بویژه که آفریقا به مدت 5 قرن از استعمار اروپا آسیب دیده است. نابودی تواناییهای انسانی، اقتصادی و اجتماعی جوامع آفریقایی توسط اروپاییها انجام شد، بنابراین کشورهای آفریقایی روسیه و چین را به عنوان سکوی نجات از استعمار غرب برای دستیابی به توسعه اقتصادی و ثبات سیاسی میدانند.
ارسال به دوستان
چینیها شبکههای دفاعی محرمانه ژاپن و برنامههای نظامی واشنگتن در شرق آسیا را هک کردند
رودست چین به آمریکا
روزنامه آمریکایی واشنگتنپست دوشنبه گزارش داد هکرهای نظامی چینی به شبکههای دفاعی محرمانه ژاپن و تواناییها و برنامههای نظامی متحد ایالات متحده در شرق آسیا دسترسی پیدا کردهاند. واشنگتنپست به نقل از چند مقام ارشد سابق آمریکایی گزارش داد آژانس امنیت ملی آمریکا پاییز سال ۲۰۲۰ این هک را کشف و این حمله را عمیق و مداوم توصیف کرد که هکرها و جاسوسان سایبری ارتش آزادیبخش خلق چین به برنامهها، تواناییها و ارزیابیها از کاستیهای نظامی ژاپن دسترسی پیدا کردهاند. طبق این گزارش، روسای آژانس امنیت ملی آمریکا پس از شنیدن اخبار این هک، برای در جریان گذاشتن وزیر دفاع ژاپن به توکیو سفر کردند که از آنها درخواست شد خودشان نخستوزیر ژاپن را مطلع کنند. در حالی که هکها در زمان دولت ترامپ آغاز شده بود، در دولت بایدن هم ادامه پیدا کرد و مقامها اطلاعات جدید را در سال ۲۰۲۱ کشف کردند که نشاندهنده نقض مداوم سیستمهای دفاعی ژاپن و عدم پیشرفت در متوقف کردن افشای اطلاعات بوده است. واشنگتن پست در ادامه گزارش خود اعلام کرد ایالات متحده و ژاپن در نهایت توافق کردند از یک شرکت ژاپنی برای ارزیابی آسیبپذیریها استفاده کنند و آژانس امنیت ملی آمریکا/ تیم فرماندهی سایبری یافتههای این شرکت را ارزیابی و توصیههایی درباره چگونگی پر کردن شکافها ارائه کنند. یک مقام نظامی سابق آمریکا که در جریان این اتفاق قرار گرفته بود، در توصیف آن گفت: «بد بود؛ خیلی بد». به گزارش واشنگتن پست، در پی این رویداد، مقامهای ژاپنی گفتند قصد دارند در ۵ سال آینده برای افزایش امنیت شبکه، ۴ هزار نفر را به نیروهای امنیت سایبری نظامی اضافه کنند. یک مقام دفاعی ژاپنی هم به واشنگتن پست گفت یک فرماندهی سایبری برای نظارت بر شبکههای ژاپنی به صورت ۲۴ ساعته راهاندازی شده و مقامهای ژاپن همچنین قصد دارند ۷ میلیارد دلار را در طول ۵ سال برای امنیت سایبری هزینه کنند. به ادعای نشریه آمریکایی فوربس، این نخستین مورد گزارششده هک تحت حمایت دولت چین نیست و با گسترش قابلیتهای سایبری این کشور، موارد رو به افزایش است. طبق این گزارش، ماه گذشته هکرهای تحت حمایت چین به حسابهای ایمیل حدود ۲۵ سازمان از جمله آژانسهای دولت ایالات متحده دسترسی پیدا کردند.
از جمله نهادهایی که از این حمله هکری متاثر شدند، وزارت خارجه آمریکا و وزارت بازرگانی بود، همچنین حساب ایمیل وزیر بازرگانی ایالات متحده و سفیر ایالات متحده در چین هدف قرار گرفت. به گفته مایکروسافت، چین همچنین سیستمهای حملونقل، ارتباطات و تاسیسات را هدف قرار داده است. در ماه مه این شرکت آمریکایی ادعا کرد فعالیت پنهانی هدفمند برای دسترسی به سازمانهای زیرساختی حیاتی در آمریکا را کشف کرده که توسط یک بازیگر تحت حمایت دولت چین انجام شده است.
* توکیو واکنش نشان داد
ژاپن دیروز به این رویداد واکنش نشان داد اما از تایید گزارشها مبنی بر اینکه هکرهای چینی محرمانهترین اسرار نظامی این متحد حیاتی آمریکا در شرق آسیا را به خطر انداختهاند، خودداری کرد. «هیروکازو ماتسونو» سخنگوی دولت ژاپن گفت توکیو از این گزارشها مطلع است اما به دلیل ماهیت موضوع از ارائه اطلاعات جزئی خودداری خواهد کرد. وی گفت: نمیتوانم جزئیات بیشتر ارائه کنم اما این را تایید نکردهایم که اطلاعات امنیتی به دلیل حملات سایبری درز پیدا کرده است.
ارسال به دوستان
رونمایی گردانهای قدس از یک موشک جدید
گروه بینالملل: گردانهای قدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی بتازگی از یک موشک تولید شده توسط رزمندگان این گردانها رونمایی کرد. شبکه فلسطینی الیوم، رسانه وابسته به گردانهای قدس با انتشار تصاویری تحت عنوان «فرمانده شهید ابومحمد» (تیسیر الجعبری) از موشک جدید ساخت این گردانها رونمایی کرد. از این موشک به مناسبت سالروز شهادت «تیسیر الجعبری» از فرماندهان این گردانها در جریان نبرد «وحدت میدانها» در آگوست ۲۰۲۲ رونمایی شد. نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی اوایل آگوست ۲۰۲۲ حملاتی را به مواضع جنبش جهاد اسلامی در نوار غزه به راه انداختند که با پاسخ دندانشکن مقاومت فلسطین و گردانهای قدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی طی عملیاتی تحت عنوان «وحدت میدانها» همراه شد. بر اساس بیانیه وزارت بهداشت غزه، در این حمله صهیونیستها ۴۸ فلسطینی از جمله ۱۶ کودک و 4 زن شهید و ۳۶۰ نفر زخمی شدند. این جنایت همچنین منجر به شهادت «تیسیر الجعبری» فرمانده منطقه شمال و «خالد منصور» فرمانده منطقه جنوب گردانهای القدس شد. چند ماه قبل هم گردانهای قدس از موشکهای جدیدی رونمایی کرده بود.شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین با انتشار ویدئویی از موشک «براق ۸۵» خطاب به رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «سامانه پدافندی فلاخن داوود به کارتان نخواهد آمد». طبق این گزارش، در ویدئوی منتشر شده، ویژگیهای موشک «براق ۸۵» به نمایش گذاشته شده بود؛ موشکی که به دست نیروهای سرایا القدس در سال ۲۰۱۹ ساخته شد و طول برد آن به ۸۵ کیلومتر میرسد. ارسال به دوستان
دور دنیا
پلوسی:
ترامپ «مثل سگ» در دادگاه ترسیده بود!
رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا با بیان اینکه اگر دونالد ترامپ دوباره در انتخابات پیروز شود، کار آمریکا تمام است، گفت او در دادگاه هفته گذشته خود «مثل سگ ترسیده بود». به گزارش ایسنا به نقل از وبسایت روزنامه دیلیمیل، نانسی پلوسی گفت اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ پیروز شود، ایالاتمتحده محکوم به نابودی است. پلوسی همچنین با بیان اینکه ترامپ در جلسه دادگاه پنجشنبه خود در واشنگتن «مثل سگ» ترسیده بود، گفت کیفرخواست تازه علیه ترامپ را «زیبا» میبیند و میداند او بالاخره جزای تلاشهایش برای ابطال نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا را خواهد پرداخت. پلوسی گفت اگر دوباره ترامپ رئیسجمهوری آمریکا شود، این کشور دیگر وجود خارجی نخواهد داشت. رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه اظهارات خود علیه ترامپ گفت: فکر ریاستجمهوری دوباره او را هم نکنید! اگرنه دیگر آمریکایی وجود نخواهد داشت. اگر او پیروز شود، کاخ سفید به دست یک تشکیلات تبهکار خواهد افتاد!
***
اقدام بیسابقه استرالیا در استفاده از اصطلاح «اراضی اشغالی فلسطین»
وزیر خارجه استرالیا اعلام کرد دولتش بهکارگیری اصطلاح «اراضی اشغالی فلسطین از جمله درباره قدس شرقی» را آغاز خواهد کرد. وزیر خارجه استرالیا دیروز سهشنبه در مقابل پارلمان کشورش اعلام کرد دولت وی به کارگیری اصطلاح «اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی» را در تمام مکاتباتش آغاز خواهد کرد و همچنین بر اساس قانون بینالمللی، شهرکهای داخل مناطق فلسطینی را غیرقانونی خواهد خواند. در همین حال، وزارت خارجه فلسطین در بیانیهای از این رخداد مهم در موضع استرالیا که در راستای پایبندی به قانون بینالمللی و قطعنامههای سازمان ملل و در راستای حمایت از تلاشهای بینالمللی برای احیای روند صلح است، استقبال کرد. وزارت خارجه فلسطین تاکید کرد دولت فلسطین همچنان از دولت استرالیا انتظار دارد در راستای اجرای تصمیمات کنگره حزب حاکم کارگر عمل کند که از دولت خواسته بود «کشور فلسطین» را بدون تاخیر یا تردید به رسمیت بشناسد. وزارت خارجه فلسطین ابراز امیدواری کرد سریعاً این تصمیم اتخاذ شود، چرا که با قانون بینالمللی و مشروعیت بینالمللی همخوانی دارد و فقط موضع حزب کارگر و اعضای آن نیست بلکه موضع کلی مردم استرالیا است که حامی حقوق عادلانه مردم فلسطین از جمله حقشان در داشتن کشور در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی هستند».
***
امیرعبداللهیان:
پیششرطی درباره تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا نداریم
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با خبرنگاران در حاشیه نشست «ایران و بریکس؛ چشماندازهایی برای شراکت و همکاری» در تهران، با اشاره به سفر اخیر خود به ژاپن و دیدارهایش با مقامات این کشور گفت: این سفر به دعوت وزیر خارجه ژاپن انجام شد و نخستوزیر ژاپن ایدههایی را درباره مذاکرات رفع تحریمها و کمک به این روند مطرح کرد. حسین امیرعبداللهیان همچنین درباره حضور ایران در نشست آتی سران گروه بریکس گفت: آقای رئیسجمهور در نشست سران بریکسپلاس در آفریقای جنوبی شرکت میکند. وی همچنین درباره روند تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا و اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه نفر پنجمی هم به لیست آمریکاییها برای تبادل اضافه شده است، افزود: عدد در این زمینه خیلی مهم نیست. از طریق عمان و قطر ماههاست بین ایران و آمریکا در این زمینه تبادلنظر میشود. دیپلمات ارشد ایران در ادامه گفت: ما به موضوع تبادل زندانیان نگاه انسانی داریم و هیچ پیششرطی در این زمینه نداریم. به طرفهای واسط نیز اعلام آمادگی کردیم که در چارچوب مورد توافق، تبادل زندانیان را انجام میدهیم.
امیرعبداللهیان در ادامه با اشاره به سفر اخیر خود به ژاپن گفت: این سفر به دعوت وزیر خارجه ژاپن انجام شد و نخستوزیر ژاپن ایدههایی را درباره مذاکرات رفع تحریمها و کمک به این روند مطرح کرد. وی با تاکید بر اینکه سفر به ژاپن در چارچوب نگاه به آسیا که در دولت سیزدهم، یکی از اولویتهای اصلی سیاست خارجی ایران است انجام شد، گفت: دولت ژاپن و نخستوزیر این کشور علاقهمندند حجم تبادلات تجاری 2 کشور به سطح بالاتری گسترش یابد و همکاریهای نیرومندتری بین 2 کشور در این زمینه وجود داشته باشد. در همین چارچوب آنها علاقهمندند موضوع مذاکرات رفع تحریمها مورد توجه قرار گیرد و در همین راستا نخستوزیر ژاپن ایدههایی را در این زمینه مطرح کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|