|
مخالفت روسیه با اقدام نظامی «اکُواس» علیه نیجر
وزارت خارجه روسیه ضمن مخالفت با طرح اقدام نظامی اکواس علیه نیجر تاکید کرد راهحل نظامی کمکی به حل مساله در نیجر نخواهد کرد. «الکسی زایتسف» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به طرح مداخله نظامی «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» موسوم به اکواس در نیجر گفت: بعید است مداخله نظامی اکواس علیه نیجر به عادی کردن شرایط در این کشور و در کل منطقه کمک کند.
ارسال به دوستان
پس از صدور حکم 3 سال حبس، کمیسیون انتخابات پاکستان هم نخستوزیر سابق این کشور را 5 سال از فعالیت سیاسی منع کرد
خان همسایه در حبس
میدل ایست: آمریکا با هر رهبر سیاسی پاکستانی که دارای پشتوانه مردمی و دموکراتیک است، دشمنی دارد
گروه بینالملل: رسانههای پاکستانی گزارش کردند «عمران خان» نخستوزیر سابق و رهبر حزب «تحریک انصاف» پاکستان با حکم کمیسیون انتخابات این کشور ۵ سال از فعالیت سیاسی منع شد. چند شبکه خبری پاکستانی گزارش کردند کمیسیون انتخابات پاکستان اعلامیهای را در تکمیل حکم محکومیتی که روز شنبه از سوی دادگاه اسلامآباد برای خان صادر شد، منتشر کرده است. به نوشته خبرگزاری رویترز، بر اساس قوانین پاکستان، کسی که از سوی دادگاه حکم محکومیت دریافت کند، برای مدت زمانی که از سوی کمیسیون انتخابات مشخص شده و حداکثر ۵ سال است، از فعالیت سیاسی نیز منع میشود.
دادگاه پاکستان روز شنبه برای رهبر حزب تحریک انصاف مجازات ۳ سال حبس را صادر کرد. وی در همان روز توسط مقامات در محل خانهاش در شهر لاهور دستگیر و به زندانی در نزدیکی شهر اسلامآباد منتقل شد. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد این دومینبار در سال جاری است که نخستوزیر پیشین پاکستان که از محبوبیت زیادی در بین هوادارانش برخوردار است، بازداشت میشود. حکم صادر شده برای عمران خان مربوط به پروندهای است که در آن وی به فروش غیرقانونی هدایای دولتی در دوره نخست وزیریاش از سال 2018 تا 2022 متهم است.
تیم وکلای خان سهشنبه در اعتراض به حکم مجازات موکلشان درخواست تجدید نظر کردند که امروز این درخواست توسط دادگاه بررسی خواهد شد. عمران خان از زمان خلع شدن از قدرت در پی رای عدم اعتماد پارلمان به او در آوریل ۲۰۲۲، تاکنون با بیش از ۱۵۰ پرونده حقوقی از جمله چندین پرونده فساد، تروریسم و تحریک افراد به خشونت در پی تظاهرات مرگبار ماه مه هوادارانش و حمله آنها به اموال دولتی و نظامی مواجه شده است. حکم محکومیتی که دادگاه پاکستان روز شنبه برای عمران خان صادر کرد و به بازداشت او انجامید، تنها مربوط به یکی از این پروندههاست.
خان، ستاره سابق ورزش کریکت که سیاستمدار شد، به رغم برکناریاش، همچنان چهره اصلی مخالفان باقی مانده است.
منابع محلی در پاکستان روز شنبه گزارش کردند در پی بازداشت عمران خان، گروهی از وکلا و حقوقدانهای طرفدار او در شهر لاهور تظاهراتی به مقصد خانه وی در پارک زمان برگزار کرده و شعارهایی در اعتراض به محکومیت و بازداشتش سر دادند. همچنین گروههای هوادار خان نیز در اعتراض به بازداشت او به خیابانهای اسلامآباد، پیشاور و دیگر شهرها ریختند.
عمران خان هفتمین نخستوزیر پاکستان است که بازداشت میشود. «ذوالفقار علی بوتو» سال 1979 بازداشت و اعدام شد. «نواز شریف» برادر نخستوزیر فعلی پاکستان نیز که به عنوان نخستوزیر فعالیت داشته، چندین بار به اتهامات فساد بازداشت شده است.
بسیاری معتقدند پشت پرده برکناری و بعد محاکمه خان در سیستم سیاسی پاکستان، عدم پیروی وی از سیاستهای ارتش، احزاب و آمریکاست. همین چند ماه پیش عمران خان در یک سخنرانی اعلام کرده بود توسط آمریکا از کار برکنار شده است. بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی شبکه المیادین، خان در این گفتوگو تصریح کرد ایالات متحده به دلیل تردید او درباره جنگ جهانی علیه تروریسم و به خاطر سوءتفاهمی که مبنی بر حمایتش از طالبان ایجاد شده، به او حمله کرده است.
عمران خان در ادامه گفت ۶ مارس ۲۰۲۲ دیداری بین سفیر پاکستان در واشنگتن و «دونالد لو» معاون وزیر خارجه ایالات متحده انجام شد. به گفته خان، آنچه در این دیدار گفته شده، ضبط شده و کد فایل ضبط شده برای وی و وزارت خارجه ارسال شده است.
وی به اینترسپت گفت: طبق دادههای افشا شده، دونالد لو به سفیر پاکستان گفته است عمران خان باید از طریق رای عدم اعتماد برکنار شود در غیر این صورت کشور پاکستان عواقب آن را خواهد دید.
وی در ادامه این گفتوگو تصریح کرد: روز بعد، هفتم مارس، من رای عدم اعتماد گرفتم و آن زمان، مطمئن شدم این یک توطئه علیه من به رهبری واشنگتن است؛ بویژه اینکه سفارت واشنگتن در اسلامآباد به طور مرتب با افرادی که از «حزب تحریک انصاف» به ریاست من خارج شده بودند، ملاقات میکرد.
خان بعد از این توضیحات تاکید کرد: بعدها متوجه شدم آمریکاییها «قمر جاوید باجوا» فرمانده (سابق) ارتش پاکستان را با همکاری «حسین حقانی» سفیر سابق اسلامآباد در واشنگتن علیه من بسیج کردهاند. نخستوزیر سابق پاکستان در ادامه مصاحبه با اینترسپت فاش کرد: حقانی به آمریکاییها گفته بود نخستوزیر ما با آنها مخالف است، در حالی که رئیس ارتش از آنها حمایت میکند. این فرمانده ارتش بود که این ذهنیت را در مقامات واشنگتن ایجاد و مهندسی کرد که خان ضدآمریکایی است. عمران خان در بخش دیگری از این گفتوگو درباره ممنوعیت رسانهای که برایش در نظر گرفته شده است، اظهارنظر کرده و گفت: «ذکر نام من در تلویزیون، یا هر یک از رسانههای الکترونیک و نشریات مکتوب، ممنوع اعلام شده است». اینترسپت در ادامه نوشت: طبق اظهارات نخستوزیر سابق پاکستان، فرمانده وقت ارتش این توطئه را برای برکناری وی از قدرت طراحی کرده است. بنابراین از آن زمان تاکنون اکثر شبکههای تلویزیونی اجازه همکاری با وی را نداشتهاند؛ برای همین اکنون خبری از وی در رسانهها وجود ندارد. اخیراً خبرگزاری رویترز مصاحبه اختصاصی با نخستوزیر سابق پاکستان در منزل شخصی او در لاهور ترتیب داده بود. وی در این مصاحبه به صراحت ارتش پاکستان و سرویس اطلاعات نظامی (آیاسآی) را به تلاش برای نابودی حزب تحریک انصاف و زندانی کردن خودش متهم کرده بود. خبرنگار رویترز از عمران خان سوال کرده بود چه کسی پشت سرکوب حزب انصاف قرار دارد؟ خان در جواب گفته بود: «دستگاه حاکم که مشخصا ارتش است. آنها حالا به طور علنی این کار را میکنند و دیگر حتی مخفی هم نمیکنند و این موضوع کاملا عیان و در دید همگان است».
سایت میدلایستآی در گزارشی به اقدام و صحبتهای متناقض آمریکاییها در جریان دستگیری خان اشاره کرد و نوشت: «چطور آمریکاییها به دستگیری ناوالنی، مخالف پوتین واکنش نشان میدهند ولی در جریان پروندهسازی علیه عمران خان هیچ حرفی نمیزنند؟»
همچنین این سایت با اشاره به اینکه در تاریخ سیاسی پاکستان قطعا عمران خان به اندازه محمدعلی جناح، رهبر استقلال این کشور کمفسادترین سیاستمدار پاکستان است، نوشت: «هیچ کدام از این موارد برای آمریکا اهمیت ندارد. واشنگتن دوست دارد با دیکتاتورها کار کند که غرق در فساد باشند اما با فردی کار نکند که علیه رفتارهای آنها موضعگیری داشته باشد». جمله طلایی گزارش میدلایستای آنجاست که مینویسد: «تاریخ ثابت میکند ایالات متحده از نظر ساختاری با هر رهبر سیاسی پاکستانی که دارای اختیارات دموکراتیک باشد، دشمنی دارد».
عمران خان در طول مبارزات سیاسی خود همواره اعتقاد داشت حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به مناطق پاکستان بیشتر یک مبارزه با تروریسم ساختگی است و این حملات را محکوم میکرد. خان به دنبال آن بود که یک بار برای همیشه مشکلش با طالبان پاکستان در وزیرستان را حل کند تا پاکستان رنگ آرامش به خود ببیند، همین موضوع با مخالفت ارتش پاکستان و آمریکا روبهرو شد. به گفته این سایت وقتی عمران خان به قدرت رسید، این موضوع خاری در چشمان آمریکا بود. همین موضوع باعث شد وی در جایی بگوید رابطه ما با آمریکا مانند رابطه ارباب و خدمتکار یا رابطه ارباب و برده بوده و از ما مانند یک سلاح اجارهای استفاده شده است. من در این باره دولتهای پاکستان را بیش از آمریکا مقصر میدانم. وی با اظهار اینکه ارتش پاکستان نمیتواند در برنامههای او برای آینده این کشور «نقش سازنده» ایفا کند، تأکید کرد باید بین روابط نظامی و غیرنظامی «تعادل» وجود داشته باشد. نخستوزیر سابق پاکستان تصریح کرد: نمیتوانید یک دولت منتخب داشته باشید که با رای مردم مسؤولیت گرفته باشد و در عین حال قدرت در جای دیگری باشد. این سایت مینویسد: «اکنون که پاکستان به انتخابات پارلمانی نزدیک میشود، شاید عمران خان دیگر نتواند در این روند شرکت کند، بنابراین برگزاری انتخابات در پاکستان بدون او مانند گذاشتن «هملت» شکسپیر بدون شاهزاده است».
فروپاشی ائتلاف حاکم و سقوط دولت عمران خان پس از نخستین سفر نخستوزیر پاکستان به مسکو کلید خورد. تغییر اسلامآباد با چالشی جدید برای روسیه و سازمان پیمان امنیت جمعی همراه است و خطر ایجاد اختلال در پروژه خط لوله گازرسانی «پاکستان استریم» را به همراه دارد. از سوی دیگر بسیاری اعتقاد دارند نگاه عمران خان به ارتباط وسیع با چین و روسیه مورد غضب آمریکا قرار گرفت و از داخل هم خان به دنبال کاهش قدرت ارتش پاکستان و نفوذ افراد و جریانات فاسد در اقتصاد بود که باعث سقوط وی شد.
ارسال به دوستان
وزیر امور خارجه برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی به آفریقای جنوبی سفر کرد
سفر به سرزمین ماندلا
گروه سیاست خارجی: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نخستین سفر دوجانبه برای شرکت در پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی راهی پرتوریا پایتخت آفریقای جنوبی شد. حسین امیرعبداللهیان در راس هیاتی برای شرکت در پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی بعدازظهر دیروز راهی پرتوریا شد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از این، از سفر وزیر امور خارجه به آفریقای جنوبی خبر داده و گفته بود: حسین امیرعبداللهیان با هدف برگزاری پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آفریقای جنوبی چهارشنبه عازم پرتوریا میشود. پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی قرار است امروز در پرتوریا برگزار شود. نشست مقدماتی کمیسیون از روز دوشنبه با حضور کارشناسان ارشد وزارتخانههای 2 کشور در محل وزارت خارجه آفریقای جنوبی در حال برگزاری است. ریاست طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آفریقای جنوبی برعهده وزرای امور خارجه دوکشور است. در پی شیوع ویروس کرونا این نشست پس از وقفهای 3 ساله برگزار میشود. چهاردهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی مهرماه ۱۳۹۸ با حضور محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه و خانم «نالدی پاندور» وزیر روابط و همکاریهای بینالمللی آفریقای جنوبی در تهران برگزار شد. سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی اول آبان ۱۳۹۶ به ریاست محمدجواد ظریف وزیر سابق خارجه ایران و ماشابانه وزیر خارجه وقت آفریقای جنوبی در محل وزارت خارجه آفریقای جنوبی در پرتوریا برگزار شد. دوازدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی با حضور محمدجواد ظریف و خانم ماشابانه وزرای خارجه ۲ کشور اردیبهشت ۱۳۹۴ در تهران برگزار شده بود. این نخستین سفر دوجانبه امیرعبداللهیان به آفریقای جنوبی پس از تصدی وزارت خارجه است. او خرداد سال جاری برای شرکت در نشست دوستان بریکس به کیپتاون سفر کرده بود.
«آنیل سوکلال» نماینده آفریقای جنوبی در کنفرانس ایران و بریکس در تهران روز گذشته در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس، ایران را شریک بسیار مهم و راهبردی برای بریکس خواند و از سفر امیرعبداللهیان به آفریقای جنوبی برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی در آخر هفته خبر داد. بررسی راههای توسعه همکاریهای 2 کشور همچنین نهایی کردن اسناد و تفاهمنامههای تبادلشده میان 2 طرف برای امضا در جریان سفر آتی دوجانبه و رسمی رئیسجمهور ایران به آفریقای جنوبی در پاییز امسال در دستور کار نشست پنجشنبه قرار دارد. سید ابراهیم رئیسی تیر امسال نیز به 3 کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا و زیمبابوه سفر کرد که در آن 21 سند همکاری امضا شد. این نخستین سفر رئیسجمهور ایران به آفریقا پس از 11 سال بود. سفرهای آفریقایی مقامات ایرانی طی ماههای اخیر صرفا محدود به روابط دوجانبه نبوده است. حسین امیرعبداللهیان خرداد امسال برای شرکت در نشست دوستان بریکس به کیپتاون سفر کرد. علاوه بر وزیر امور خارجه، دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران نیز اوایل مرداد سال جاری به ژوهانسبورگ رفت تا در نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای عضو و دوست بریکس شرکت کند. به گفته امیرعبداللهیان، قرار است رئیسی در دوم شهریور به دعوت رئیسجمهور آفریقای جنوبی در نشست سران بریکس و بریکسپلاس شرکت کند.
ارسال به دوستان
اسد هرگونه دیدار با اردوغان را منوط به پایان اشغالگری ترکیه عنوان کرد
بشار به رجب وقت نمیدهد
رئیسجمهور سوریه روز چهارشنبه مصاحبهای اختصاصی با شبکه اسکاینیوز عربی داشت و در آن درباره پروندههای مختلف از جمله جنگ، تروریسم، پناهجویان و بازگشت آنها، مواد مخدر، چالشهای اقتصادی، آینده روابط سوریه و اعراب، وضعیت لبنان، موضع درباره جنبش مقاومت اسلامی حماس، روابط با متحدان و اختلافات با رئیسجمهوری ترکیه صحبت کرد.
بشار اسد تاکید کرد: تروریسم در سوریه ساخته ترکیه است. رئیسجمهوری سوریه همچنین گفت با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه «طبق شرایط» ملاقات نخواهد کرد. به گفته اسد، این دیدار طبق شرایط اردوغان نمیتواند اتفاق بیفتد. هدف اردوغان از نشستن با من بر سر یک میز مشروعیت بخشیدن به حضور اشغالگران ترکیه در سوریه است. بشار اسد گفت: سناریوهایی برای ایجاد یک وضعیت وحشت و ارعاب در سوریه وجود دارد. وی درباره جابهجایی کپتاگون در کشورش تاکید کرد: کشورهایی که در سوریه آشوب ایجاد کردند، مسؤول تجارت مواد مخدر هستند. بشار اسد درباره عملکرد اتحادیه عرب نیز گفت: اتحادیه عرب به معنای واقعی به یک نهاد تبدیل نشده است. وی در بخش دیگری از اظهاراتش به تحریمهای ظالمانه آمریکا و غرب علیه کشورش پرداخت و در این باره تاکید کرد: ما از بسیاری جهات موفق شدیم قانون «سزار» (قیصر) را دور بزنیم، این تحریم مانع اصلی در مقابل ما نیست. رئیسجمهوری سوریه افزود: تصویر جنگ در سوریه نمیگذارد سرمایهگذاران وارد بازار کشور ما شوند و در آن سرمایهگذاری کنند.
بشار اسد همچنین گفت: رابطه من و پسرم حافظ یک رابطه خانوادگی است. من درباره مسائل حکومتی با او صحبت نمیکنم. رئیسجمهوری سوریه در ادامه تأکید کرد: ما برای حل بحران لبنان مداخله نکردهایم و از هیچ نامزدی حمایت نمیکنیم. وی درباره اختلافات گذشته دولتش با جنبش حماس که سال گذشته با سفر هیاتی از این جنبش به دمشق حل و فصل شد نیز خاطرنشان کرد: موضع حماس در قبال ما آمیزهای از خیانت و ریا بود. اسد همچنین افزود: گفتوگو با واشنگتن از سالها پیش آغاز شد و به صورت متناوب انجام میشود و به نتیجهای نرسیده است. اگر از جنگ دوری میکردیم، بعدا بهای بسیار بیشتری را باید میپرداختیم. ما از ابتدای جنگ میدانستیم که این یک جنگ طولانی خواهد بود. بشار اسد همچنین تاکید کرد که مهمترین چالش پیش روی بازگشت آوارگان زیرساختهای تخریبشده توسط تروریسم است. وی ادامه داد: اپوزیسیونی که من آن را به رسمیت میشناسم، اپوزیسیونی است که در داخل ساخته شده است، نه آن چیزی که ساخته خارج است.
بشار اسد همچنین گفت: تلاشهایی برای تکرار اتفاقات عراق و لیبی و سناریوی چیدهشده برای صدام و معمر قذافی در سوریه وجود دارد.
رجب طیب اردوغان قبل از انتخابات ریاست جمهوری ترکیه تلاش کرد با همتای سوری خود با هدف تأثیرگذاری مثبت بر روند انتخابات دیدار کند ولی دولت سوریه هرگونه دیدار با اردوغان را منوط به خروج نیروهای ترکیه از شمال سوریه و قطع حمایتهای آنکارا از مخالفان مسلح و عناصر تروریستی دانست.
ترکیه طی یک سال گذشته با مصر، عربستان سعودی و رژیم اسرائیل روابط خود را عادیسازی کرده و بهبود بخشیده، با این حال پرونده روابط با همسایه جنوبی ترکیه به دلیل حضور این کشور در شمال سوریه و سیاستهای یک دهه اخیر آنکارا در قبال دمشق با موانع اساسی روبهرو است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
برگزاری رزمایش هوایی مشترک چین و امارات
فرماندهی نیروی هوایی و پدافند هوایی وزارت دفاع امارات اعلام کرد نیروی هوایی این کشور رزمایش مشترک «سپر شاهین ۲۰۲۳» را با نیروی هوایی چین آغاز کرده است. وزارت دفاع امارات در این باره اعلام کرد: این رزمایش با هدف تبادل تجربیات و ارتقای کارایی عملیاتی نیروهای وزارت دفاع در 2 کشور دوست انجام میشود. پیشتر وزارت دفاع ملی چین با صدور بیانیهای از نخستین رزمایش هوایی آموزشی بین چین و امارات عربی متحده خبر داده بود. در این بیانیه آمده بود: نخستین رزمایش هوایی آموزشی «سپر شاهین ۲۰۲۳» بین چین و امارات عربی متحده، ماه آگوست در استان سینکیانگ چین برگزار میشود. وزارت دفاع ملی چین تاکید کرد هدف از نخستین رزمایش آموزشی بین نیروی هوایی این کشور با ابوظبی، همکاری علمی و تبادلات بین ارتش 2 کشور است. با برگزاری این رزمایش، زنگ خطر در واشنگتن احتمالا به صدا درمیآید، زیرا هیچ کشوری به اندازه امارات به آمریکا نزدیک نبوده است. امارات از سال ۲۰۱۲ میلادی سومین خریدار بزرگ تسلیحات ایالاتمتحده در جهان بوده و نیروهای مسلح این کشور در کنار نیروهای آمریکایی در افغانستان، عراق و سوریه جنگیدهاند. این کشور همچنین میزبان ۵ هزار نیروی نظامی آمریکایی در الظفره و کشتیهای جنگی آمریکایی در بندر جبل علی است.
***
انفجار مهیب در کارخانه زاگورسک مسکو
به دنبال انفجار در کارخانه تجهیزات نوری زاگورسک در منطقه سرگیف پاساد مسکو، این منطقه به طور کامل تخلیه شد. به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، در پی انفجار بزرگ در منطقه سرگیف پاساد، در شمال شرق منطقه مسکو، مقامات محلی تخلیه کامل محل را اعلام کردند. خبرگزاری تاس به نقل از سرویس خدمات اضطراری روسیه گزارش داد علت این انفجار حمله پهپادی نبوده است. گفته شده نقص فنی در کارخانه دلیل این انفجار بوده است. گزارشها از مجروح شدن ۳۱ نفر که حال 3 نفر از آنها وخیم است حکایت دارد. آندری وروبویف، فرماندار این منطقه گفت در مجموع ۱۹ نفر به بیمارستان منتقل شدند اما تاکنون تلفات جانی گزارش نشده است. این حادثه در کارخانه زاگورسک رخ داد که تجهیزات نوری و الکترونیکی برای اهداف نظامی، همچنین ساخت و مراقبتهای بهداشتی طراحی و تولید میکند. کارخانه نوری - مکانیکی زاگورسک یک توسعهدهنده و سازنده پیشرو در دستگاههای نوری و الکترونیکی نوری برای اجرای قانون، صنعت و مراقبتهای بهداشتی است. لیست محصولات تولیدی شامل تجهیزات چشم پزشکی، دوربین دوچشمی، تجهیزات گوش و حلق و بینی و دفیبریلاتور است. مسؤولان این منطقه در تلگرام نوشتند: «نمایندگان انتظامی و رئیس بخشداری در محل حاضر هستند. همچنین تخلیه کامل ساختمانها و کارگاهها از جمله محل کارخانه اعلام شده است».
***
موافقت با برگزاری کنفرانس اسلامی در مکه
پادشاه عربستان سعودی با برگزاری کنفرانس اسلامی در مکه طی روزهای ۱۳ و ۱۴ آگوست جاری با عنوان «تماس با مدیریتهای امور دینی و صدور فتوا و شیخنشینها در جهان و آنچه در حکم این نهادهاست» موافقت کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری روسیا الیوم، در این کنفرانس ۱۵۰ عالم و مفتی به نمایندگی از ۸۵ کشور حضور خواهند داشت که از جمله آنها مفتیها، روسای جمعیتها، شیخنشینهای اسلامی، اندیشمندان و افراد آکادمیک از تعدادی از دانشگاههای جهانی هستند. آنها درباره موضوعات «میانهروی، زیادهروی، انحلال، رادیکالیسم، تروریسم، گذشت و همزیستی میان ملتها» طی ۷ جلسه کاری در دو روز گفتوگو میکنند. هدف از این کنفرانس، تقویت تماسها میان مدیریتهای امور دینی و صدور فتوا و شیخنشینها در جهان است تا «اصول میانهروی، اعتدال، تقویت ارزشهای گذشت و همزیستی میان ملتها محقق شود». این کنفرانس حول ۷ محور اصلی میچرخد؛ «محور نخست تلاشهای مدیریتهای دینی، صدور فتوا و شیخنشینها در جهان و آنچه در حکم آنهاست در تلاش برای خدمت به اسلام و مسلمانان و تقویت وحدت اسلامی، محور دوم تماس میان آنها (اوضاع کنونی و آنچه که مطلوب است)، محور سوم تلاشها برای تقویت ارزشهای تسامح و همزیستی میان ملتها، محور چهارم پایبندی به قرآن و سنت نبوی، محور پنجم میانهروی و اعتدال در قرآن و سنت نبوی، محور ششم تلاشهای مدیریتهای دینی، صدور فتوا و شیخنشینها در جهان و آنچه در حکم آنهاست در زمینه مبارزه با تروریسم و رادیکالیسم و محور هفتم تلاشهای آنها برای حفاظت از جامعه در مقابل کفر و الحاد».
***
تحقیر نظامیان فرانسه توسط شهروندان نیجر
در تصاویری که از فرودگاه نیامی، پایتخت نیجر در شبکههای مجازی منتشر شده، شهروندان نیجر در حال تحقیر نیروهای نظامی فرانسه و خداحافظی با آنها دیده میشوند. به گزارش ایسنا، در ویدئوی منتشرشده یک شهروند نیجر در کنار کاروان خودروهای نظامیان فرانسه توقف کرده و میگوید: «خدا نگهدار! خداحافظ فرانسه!» این شهروند در ادامه با تحقیر نظامیان فرانسوی که در سکوت او را نظاره میکنند، میگوید: «چه شده است!؟ چیزی شده!؟». آمادو آبدرامانه، سخنگوی شورای نظامی - که چندی پیش با یک کودتا و برکناری محمد بازوم، رئیسجمهوری نیجر بر این کشور مسلط شد - در بیانیهای پنجشنبه گذشته اعلام کرد این کشور به صورت یکطرفه از توافقهای نظامی میان نیجر و فرانسه خارج میشود. توقف همکاری نظامی نیجر با فرانسه به این معناست که فرانسه باید ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نیروی خود را که در نیجر مستقر هستند، از این کشور خارج کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|