|
ارسال به دوستان
سوگواره عاشورایی «رستخیز عام» ۲۰ تا ۲۷ مرداد در حوزه هنری میزبان عاشقان حضرت سیدالشهدا(ع) است
پیشواز ادبی اربعین
نمایشگاهی با محوریت آثار و نمایش آثار محرمی قرار است میزبان مخاطبان باشد؛ رویداد سوگواره «رستخیز عام». این نمایشگاه علاوه بر مجموعه آثار «سوگواره عاشورایی ده» که مربوط به مجموعه باشگاه ادبی بانوی فرهنگ است، داستانکهای کوتاه عاشورایی را که در سالهای مختلف تولید شده نیز شامل میشود. نمایشگاهی که به گفته برگزارکنندگانش قرار است مقدمهای برای ترویج و آمادهسازی افکار و روحیه زوار اربعین باشد. رویداد «رستخیز عام» ادای دین هنرمندانه اصحاب هنر به آستان سیدالشهداست و هنرمندان انقلابی بار دیگر ارادت خود را به حماسه عاشورا و سیدالشهدا به زبان هنر ابراز میکنند. روز گذشته در نشست خبری سوگواره عاشورایی «رستخیر عام» با حضور علی فروزانفر، معاون هنری حوزه هنری و کورش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در سالن استاد صفارزاده، جزئیات و ویژهبرنامههای این رویداد تشریح شد.
فروزانفر در این نشست با اعلام اینکه «رستخیز عام» ادای دین هنرمندانه به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است که امسال از سوی حوزه هنری برنامهریزی شده، گفت: بخشهای مختلف هنری به مدت ۸ روز از ۲۰ تا ۲۷ مرداد هر روز از ساعت ۱۸ تا ۲۲ در حوزه هنری اجرای برنامه خواهند داشت، یا اینکه آثار تولیدی خود را عرضه میکنند یا در حین برنامه به خلق آثار هنری میپردازند. وی اظهار کرد: طبق برنامهریزی انجام شده ۴۰ رویداد فرهنگی - هنری که مجزا از یکدیگر هستند به مخاطبان ارائه خواهد شد. کورش زارعی نیز گفت: در سوگواره عاشورایی «رستخیز عام» سعی کردهایم بخش عمده کارها جنبه نمایشی داشته باشد و بتوانیم با برنامه ۴ ساعته جلوههای بصری و تصویری جذابی را برای تماشاگر ایجاد کنیم.
وی تشریح کرد: تماشاگر برنامه «رستخیز عام» در بدو ورود با گالری عالی روبهرو میشود که نمایشگاهی از ادوات تعزیه از دوره صفویه تاکنون است. آثار این نمایشگاه شامل ادواتی از گروه تعزیهخوان خاندان دریایی میشود که از پژوهشگران تعزیه هستند. در حیاط حوزه هنری، آیینهای عاشورایی از استانهای ایلام، بوشهر، مازندران و هرمزگان ارائه میشود و پس از آن تماشاگران به سمت تماشاخانه مهر راهنمایی خواهند شد و بعد رادیو تئاتر را میبینند و میشنوند. بعد از اذان مغرب نمایش عروسکی «قهرمان کوچک» با موضوع حضرت علیاصغر(ع) به کارگردانی افشین ناصری طی ۲۰ شب (تا پیش از اربعین) در تماشاخانه اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه ورژن عربی نمایش «قهرمان کوچک» در حال حاضر تنظیم شده که در قالب همایش تئاتر مردمی پیادهروی اربعین «روایت راهیان» برای کودکان و نوجوانان عربزبان اجرا میشود، اظهار کرد: مجلس تعزیه هر شب با حضور ۶۰ تن از ستارگان تعزیه استانهای اصفهان، مرکزی، قزوین، تهران، بوشهر و شهرهایی چون تفرش و فراهان که از افراد سرآمد این حوزه هستند و گلچین شدهاند، در رواق شهدا برگزار میشود. در این بخش سعی شده در هر مجلس شبیهخوانان متفاوتی اجرا داشته باشند و با حذف حشویات، به اصل واقعه و روایت پرداخته شود، لذا زمان اجرای تعزیه کمتر شده و همین امر آن را جذابتر کرده است.
زارعی با یادآوری اینکه حوزه هنری از جمعه این هفته تا جمعه هفته آینده (۲۰ مرداد تا ۲۷ مرداد) میزبان مردم، فرهیختگان و هنرمندان خواهد بود، گفت: در بحث آیینهای عاشورایی سعی شده بهترینها را برای اجرا بیاوریم تا جذابیت بصری خوبی همراه با موسیقی سنتی و آیینی هر خطه ایجاد شود. برای مثال از استان هرمزگان آیین ذوالجناح گردانی و حنابندان قاسم، از استان مازندران آیین گهوارهگردانی برای حضرت علیاصغر(ع) و سنج و دمام به عنوان آیین بوشهر توسط هنرمندان موسیقی، آیینی و نمایشی اجرا میشود.
وی افزود: احتمالا آیینهای عاشورایی را در ۲ بخش قبل از اذان مغرب و قبل از اجرای تعزیه خواهیم داشت.
* تشریح برنامههای سوگواره «رستخیز عام»
علی فروزانفر با بیان اینکه «رستخیز عام» فرصتی برای سنجش میزان اثربخشی هنر متعهد، آیینی و هنر انقلاب اسلامی است، درباره بخشهای این سوگواره اعلام کرد: محفل رندان تشنه لب را شنبه ۲۳ مرداد در تالار سوره داریم. کنسرت «روایت وداع» روز شنبه و سهشنبه 21 و 24 مرداد در سالن سوره ساعت ۲۰ اجرا میشود که ارکستر ۳۰ نفره است و به روایتخوانی میپردازد. در این برنامه وداعهای مختلف شهدای عاشورا؛ وداع سیدالشهدا(ع)، حضرت عباس(ع)، حضرت علیاکبر(ع)، حضرت قاسم(ع) تبدیل به تصنیف شده است که همراه ارکستر سمفونیک اجرا میشود.
وی ادامه داد: نمایش «علیا مخدره» کاری عاشورایی از گروه هنر مقدس که تمام عوامل نمایش بانوان هستند، از ۲۶ مرداد به مدت ۷ شب در سالن سوره از ساعت ۲۰ مختص بانوان اجرا میشود. محفل ادبی «گنجشک و جبرئیل» که شعرخوانی شعرای بزرگ آیینی کشورمان است، به دبیری ادبی علی داوودی و دبیری اجرایی محمود حبیبیکسبی برگزار خواهد شد. شعرای آیینی ما از جمله اساتید یوسفعلی میرشکاک، ناصر فیض، علیرضا قزوه، سعید بیابانکی و بسیاری از شعرای بنام، به شعرخوانی خواهند پرداخت. اجرای آیینهای عاشورایی از ۴ استان کشور توسط ۴ گروه از ۲۰ تا ۲۷ مرداد برگزار میشود و هر گروه ۲ شب اجرا خواهند داشت. آواها و نواهای عاشورایی نیز هر شب اجرا میشود که در جریان آن یک خواننده به همراه نوازندگی، قطعات عاشورایی را اجرا خواهد کرد. وی ادامه داد: سینما محرم که محصولات سینمایی حوزه هنری در حوزه عاشوراست و شامل آثار کوتاه و اکران کلیپها و تیزرهای عاشورایی میشود نیز از ویژهبرنامههای این رویداد است. همچنین در این سوگواره کارگاه هنر و معماری اسلامی را خواهیم داشت که هنرمندان در قالب آن که در ایوان آیینه برگزار میشود، به تولید آثار هنری با موضوع قیام سیدالشهدا میپردازند.
فروزانفر افزود: نمایشگاه آثار تصویرسازی شده از کتاب «طوفان بکا» از آثار تولیدی مرکز معماری اسلامی، در بخشی از رواق آیینه برگزار خواهد شد. همچنین ۳۰ اثر از نقاشیهای عاشورایی آثار گنجینه حوزه هنری خارج و در نمایشگاه گالری خانه به نمایش گذاشته میشود. در این بخش آثار قهوهخانهای و عاشورایی اساتیدی چون حسن اسماعیلزاده، کاظم چلیپا، مرتضی اسدی، مصطفی گودرزی و حسین خسروجردی در معرض دید قرار خواهد گرفت.
وی اعلام کرد: همزمان با برگزاری بخشهای مختلف سوگواره «رستخیز عام» هنرمندان مرکز هنرهای تجسمی نیز به خلق اثر در حوزه خط، نقاشی، خط نقاشی و تذهیب خواهند پرداخت. در بخش پرسش و پاسخ این نشست خبری کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره اجراها در اربعین حسینی اعلام کرد: امسال در فضاهای مختلفی مثل عمود ۱۱۲۰ در کربلا اجرا خواهیم داشت. تجربه خوب همکاری سال گذشته با گروه حشدالشعبی باعث شد امسال هم با این گروه و عتبه حسینی ۳ روز اجرا در کربلا داشته باشیم. همچنین طبق برنامهریزی قرار است ۲ روز اجرا در نجف و ۴ روز اجرا در مسیر پیادهروین اربعین داشته باشیم. وی با اعلام اینکه هفته آینده فراخوان همایش تئاتر مردمی پیادهروی اربعین «روایت راهیان» منتشر خواهد شد، در پایان گفت: امسال با توجه به گرمای هوا سعی میکنیم حجم اعزام هنرمندان کمتر باشد و شاید حدود 100 نفر را با خود همراه کنیم. در این انتخاب، هنرمندانی را که اجرای باکیفیتتری دارند، در اولویت قرار میدهیم.
ارسال به دوستان
توسط انتشارات «راه یار»
«عملیات احیا» به چاپ پنجم رسید
چاپ پنجم کتاب «عملیات احیا؛ روایتی از صعود یک مجموعه دانشبنیان به قله دانش و صنعت» نوشته محمد حکمآبادی از سوی انتشارات راه یار منتشر و روانه بازار نشر شد.
شرکت ماشینهای الکتریکی جمکو از صنایعی است که سال ۱۳۶۹ در شهرستان جوین با هدف عدم وابستگی صنایع داخلی به کشورهای خارجی در زمینه تولید انواع ماشینهای الکتریکی تأسیس و راهاندازی شد ولی در ادامه به دلیل برخی بیتوجهیها، با مشکلات زیادی روبهرو شد و در آستانه تعطیلی قرار داشت. اما امروز، این شرکت موفق به طراحی و تولید الکتروموتورها و ژنراتورهای بزرگ صنعتی با استانداردهای جهانی شده و در برخی محصولات نیز جزو 5 - 4 شرکت تولیدکننده بزرگ جهان است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «خبرِ گردوخاک کارکنان جمکو به مسؤولان شهر رسید. یکی از نمایندههای مجلس که نمیخواهم اسمش را بگویم، آمد کارخانه. هر کدام از بچهها چیزی گفتند؛ یکی از هزینههای بیمارستان همسرش گفت که برایش وام گرفته و دیگری از قسطهای سررسیده شدهاش. یکی از بچهها روی صندلی ایستاد و صدای خسته و خشدارش را بلند کرد: «والله، والله، والله؛ دیشب تا صبح بچهام از درد دندون ناله میکرد. پول ندارم برم دندونش رو بکشم. شرمنده زن و بچهام شدم».
یک نفر با صدای آرامتر گفت: «میفهمین 4 ماه پشتسرهم حقوقنگرفتن یعنی چی؟ دیگه بقال محل هم بهم جنسِ نسیه نمیده؛ میگه اول حسابت رو صاف کن».
درددلها و صحبتها تمام شد. همه ساکت ماندند. آقای نماینده همان طور که دانههای تسبیح را رد میکرد، ایستاد و گفت: «پیامبر و ائمه معصومین(ع) خیلی به روزهداری سفارش کردن. توی این موقعیت روزه بگیرین. ثواب هم داره».
بنا بر این گزارش، چاپ پنجم کتاب 232 صفحهای «عملیات احیا» که تحقیق و تدوین آن برعهده محمد حکمآبادی بوده است، در شمارگان 1000نسخه و قیمت ۸۰ هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» عرضه شده و علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir اقدام کنند.
ارسال به دوستان
رویداد «محرمشهر» با حضور شهردار تهران و وزیر فرهنگ افتتاح شد
عزاداری امام حسین(ع) روی عرشه کشتی ۵۰۰ متری
مراسم رونمایی از سفینهالنجاه و افتتاح ویژهبرنامه «محرمشهر»، شب گذشته با حضور شهردار تهران و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عموم مردم برگزار شد.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران در گفتوگو با تسنیم، جزئیات ویژهبرنامه محرمشهر را که دیشب در میدان آزادی تهران آغاز شد، تشریح کرد.
مصطفی زیبایینژاد در مقدمه گفت: ویژهبرنامه محرمشهر، از حدود یک ماه پیش در اداره کل فرهنگی شهرداری طراحی شد و هدفمان این بود فضایی فرهنگی و هنری را برای تمام اقشار جامعه فراهم کنیم تا در دهه سوم محرم به عزاداری سیدالشهدا(ع) بپردازند. در محرمشهر مجموعهای از فعالیتها تدارک دیده شده است و مخاطب اصلی ما همه ردههای سنی حاضر در یک خانواده هستند.
وی ضمن تشریح برنامههایی که قرار است در این رویداد اجرا شود، گفت: کشتی بزرگ «سفینه النجاه حسینی» به مساحت حدود 500 مترمربع طراحی و در میدان آزادی نصب شده است که شرکتکنندگان در محرمشهر میتوانند سوار بر آن شوند و از برنامههایی که داخلش تدارک دیده شده است، استفاده کنند. کار حجمی بسیار بزرگ و جذابی در این کشتی طراحی شده است که در معرض دید عموم مردم قرار گرفته است و تا 5 صفر میتوانند از آن بازدید کنند.
بر اساس این گزارش، ویژهبرنامه «محرمشهر» هر شب از ساعت 20 با اجرای برنامههای مختلف سوگواری سیدالشهدا در میدان آزادی آغاز میشود و تا ساعت 23 ادامه دارد.
ارسال به دوستان
با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد
رونمایی از پوستر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر
آیین رونمایی از پوستر و اعلان رسمی دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر ارشاد، سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی و محمد خراسانیزاده معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در ابتدای این مراسم علیرضا بابایی، دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر، طی سخنانی به نوآوریها در جشنواره امسال اشاره کرد و گفت: برای نخستینبار صنعت و افراد ویژندها در شورای سیاستگذاری حضور دارند که امیدواریم صنعت، اثرگذاری بیشتری در جشنواره داشته باشد. در بحث دانش فنی نیز معتقدیم نوآوری اتفاق افتاده است. دبیر جشنواره مد و لباس فجر با اشاره به نقش ویژندها در جشنواره و تیمهای طراحی گفت: شرکتکنندگان چه در بخش بیانیه مضمون و چه در بخش آزاد، ایدههای جدیدی نسبت به سالهای گذشته دارند. پس از آن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سابقه چند هزار ساله کشورمان در حوزه زیست عفیفانه اظهار داشت: قبل از ورود اسلام به کشور، مردم ایران زیستی عفیفانه داشتند و هر گوشه از ایران فرهنگی ما آکنده از رسوم بینظیری است که مربوط به این حوزه تمدن و فرهنگی است. محمدمهدی اسماعیلی با بیان اینکه در ایران با تنوع دیدگاه، پوشش و قومیت روبهرو هستیم، تصریح کرد: در ایران فرهنگی یاد گرفتیم با هم مفاهمه و گفتوگو کنیم. ایرانیان همیشه عقلانیت داشتند و امروز هم در جامعه ایرانی نیاز داریم هویت فرهنگی و تمدنی خود را در مواجهه با فرهنگ برهنگی به کار گیریم. ارسال به دوستان
با افزایش بلیتهای فروختهشده
سینماهای ایتالیا در انتظار روزهای پررونق قبلی
گیشه سینماهای ایتالیا بالاخره در حال بازگشت به مسیر عادی است و از رکود پس از همهگیری فاصله میگیرد. بر مبنای آمار ارائه شده، سینماداران ایتالیایی در ۶ ماه نخست سال ۲۰۲۳ فروشی برابر 221.4 میلیون یورو را ثبت کردهاند که 57.2 درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.
کارشناسان این موفقیت را به دلیل اکران فهرستی از فیلمهای پرمخاطب، جذب مخاطبان جوانتر، اکرانهای تابستانی بیشتر و ابتکارات دولتی در حمایت از سینما میدانند. شمار بلیتهای فروخته شده در نیمه اول سال به 31.6 میلیون نفر رسید که ۵۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ افزایش داشت.
با همه اینها هنوز فروش باکس آفیس ایتالیا در مقایسه با دوران پیش از همهگیری پایین و 27.9 درصد کمتر از میانگین ثبت شده در نیمه نخست دوره ۲۰۱9 - ۲۰۱7 است. تعداد بلیتهای فروخته شده هم ۳۵ درصد کمتر است.
فیلم «برادران سوپر ماریو» محصول یونیورسال با فروش 20.3 میلیون یورو پرفروشترین فیلم نیمه نخست سال ۲۰۲۳ بود و پس از آن فیلم «سریع ایکس» از یونیورسال با فروش 18.5 میلیون یورو و فیلم «آواتار: راه آب» ساخته جیمز کامرون با 17.2 میلیون یورو قرار گرفتند.
پائولو دل بروکو از مدیران سینمایی ایتالیا هم این آمار را نشانه بهبود حال سینمای کشورش دانست و گفت: با پیشبینیهای خوشبینانه انتظار میرود سال ۲۰۲۳ حدود ۶۵ میلیون بلیت فروخته شود. هدف ابتدایی فروش ۷۰ میلیون بلیت بود که هر چند چالشبرانگیز است اما دست نیافتنی نیست.
با این حال ماریو لورینی رئیس «آنک» بزرگترین انجمن اتحادیه اروپا گفت: ما هنوز به سطح برخی از مهمترین بازارهای اروپایی نرسیدهایم اما باید گفت برخی از بلاکباسترها در ایتالیا بیشتر از برخی بازارهای دیگر میفروشند.
دادههای اولیه ماه جولای نشان میدهد «باربی» 7.7 میلیون یورو در نخستین آخر هفته اکرانش فروخت و بیش از ۹۹۲ هزار نفر در ۳ روز برای تماشای فیلم کمدی گرتا گرویگ راهی سینماها شدند.
سینماهای ایتالیا پس از «کووید19» به شدت ضربه خوردند به طوری که باکس آفیس سال ۲۰۲۲ با افت 48.2 درصدی به رقم 306.6 میلیون یورو رسید. میزان بلیتهای فروختهشده سال ۲۰۲۲ هم در مقایسه با دوره ۳ ساله قبل از همهگیری «کووید» 51.6 درصد کاهش یافت.
یکی از دلایل موفقیت فعلی باکس آفیس ایتالیا، برگزاری رویدادها و جلسات با گروههای سینمایی و کارگردانان است که موجب بالارفتن شمار تماشاگران جوان شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
«فارابی» و «اوج» برای تولید آثار سینمایی مشترک توافق کردند
مجید زینالعابدین، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به سیاستگذاری تازه این بنیاد در حمایت از تولیدات مشترک، گفت: ایدههای نو و خلاق میتواند خلأ سوژههای استراتژیک و راهبردی مورد نیاز در سینمای ایران را پرکند و منجر به تقویت مضامین در کنار کیفیت حرفهای و تکنیکی آثار خواهد شد.
احسان محمدحسنی، رئیس سازمان هنری - رسانهای اوج نیز در این دیدار با اشاره به لزوم سفارش فیلمنامه در موضوعات مغفول در سینمای ایران گفت: سازمان اوج نگاه جامعنگری برای نگارش فیلمنامه و ساخت فیلم سینمایی دارد و علاوه بر موضوعات دفاعمقدس، مفاهیمی نظیر خانواده، اخلاق، موضوعات اجتماعی و سبک زندگی را نیز در بسته تولیدات سینمایی خود قرار داده است. علاوه بر این تولید آثار جذاب با مفاهیم تربیتی برای سینمای کودک و نوجوان نیز در نقشه راه تولیدات این سازمان قرار دارد. در این نشست مدیران بنیاد سینماییفارابی و سازمان هنری - رسانهای اوج ضمن تبادلنظر درباره مضامین طرحها و فیلمنامههای قابل ساخت در 2 مجموعه، درباره تولید مشترک آثار سینمایی توافق کردند و درباره سازوکارهای اجرایی این همکاری مشترک بحث و تبادل نظر انجام شد.
***
«نشان ارادت» وارد فصل جدید خود شد
برنامه «نشان ارادت» به تهیهکنندگی پویان هدایتی از شنبه هفته آینده روی آنتن شبکه 2 میرود. فصل ششم «نشان ارادت» از ۲۵ محرم آغاز شده و تا اربعین ادامه خواهد داشت و همزمان از شبکههای 2 و جامجم پخش میشود. در این فصل هنرمندان، چهرههای بنام، سوژههای اجتماعی، نخبگان، پیرغلامان، دختران قهرمان، کارآفرینان و خیران به همراه مردم عادی محور اصلی برنامه هستند؛ کسانی که در طول سال و محرم و صفر در دستگاه امام حسین (ع) فعالیت دارند؛ از جمله موکبداران، هیأتهای قدیمی و...
همچنین شعر «راز فریاد» با صدای مصطفی راغب به عنوان تیتراژ پایانی برنامه روی آنتن میرود. مراحل طراحی لوگوی برنامه نیز به عنوان تیتراژ آغازین در نظر گرفته شده است. لوگوی «نشان ارادت» را محمد روحالامین طراحی کرده است. این برنامه در ۳۰ قسمت ۳۰ دقیقهای از شنبه ۲۱ مرداد ساعت ۱۸ همزمان با ۲۵ محرم تا اربعین از شبکه 2 سیما و شبکههای جام جم و برونمرزی صداوسیما روی آنتن میرود.
***
کدام کشورها رکورددار ارسال فیلم برای «فیلم کوتاه تهران» هستند؟
آمار فیلمها و اطلاعات بخش سینمای بینالملل چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران اعلام شد.
جشنواره فیلم کوتاه تهران به عنوان جشنواره مورد تأیید آکادمی اسکار شناخته میشود که سالانه پذیرای چند هزار اثر از فیلمسازان سراسر جهان است.
مهلت مقرر پذیرش آثار که از ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ آغاز شده بود، با عبور از شرکت بیش از ۷۰۰۰ اثر از فیلمسازان ۱۳۱ کشور، در ۱۹ مرداد سال جاری، پایان یافت و توانست با دریافت ۷۲۱۶ فیلم کوتاه از فیلمسازان بینالمللی، رکورد جدیدی برای جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در تعداد فیلمهای دریافتشده توسط دبیرخانه جشنواره در بخش بینالملل ثبت کند. همچنین طبق زمانبندی اعلام شده، اسامی فیلمهای منتخب برای نمایش در بخش بینالملل جشنواره فیلم کوتاه تهران در انتهای شهریور ۱۴۰۲ اعلام خواهد شد. آمار آثار متقاضی در بخش بینالملل جشنواره به شرح زیر اعلام میشود: از تعداد ۷۲۱۶ اثر دریافت شده، آمار کل فیلمهای ثبتنام شده در بخش بینالملل چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، تعداد ۳۳۹۰ فیلم داستانی، ۱۱۱۲ فیلم تجربی، ۱۰۶۸ فیلم مستند و ۹۳۶ فیلم پویانمایی و ۴۴۵ اثر نیز برای رقابت در جایزه ویژه بخش «حقیقت جویان» و ۲۶۵ اثر برای جایزه ویژه بخش «راه ابریشم»، از ۱۳۱ کشور متقاضی حضور در بخش بینالملل جشنواره چهلم بودهاند. همچنین اسپانیا با ۹۱۳، هند با ۵۵۳، فرانسه با ۴۹۴، آمریکا با ۴۴۸ و چین با ۳۶۷ فیلم کوتاه، ۵ کشور برتری هستند که بیشترین اثر را به این رویداد فرستادهاند. رتبههای بعدی فهرست کشورهای متقاضی حضور در جشنواره فیلم کوتاه تهران که رتبههای ۶ تا ۱۵ را به خود اختصاص دادهاند نیز به ترتیب به کشورهای ایتالیا با ۳۲۹، برزیل با ۲۸۰، روسیه با ۲۳۸، بریتانیا با ۲۰۳، ترکیه با ۱۹۳، آلمان با ۱۶۰، کرهجنوبی با ۱۵۹، مکزیک با ۱۳۶، کانادا با ۱۳۵ و لهستان و آرژانتین با ۱۲۹ فیلم کوتاه اختصاص دارد. چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار از ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار میشود.
***
افخمی «صبح اعدام» را کلید زد
همزمان با روز خبرنگار، فیلمبرداری تازهترین اثر سینمایی بهروز افخمی با روایت یک خبرنگار از ساعات پایانی عمر شهیدان طیب حاجرضایی و اسماعیل رضایی کلید خورد. فیلم سینمایی «صبح اعدام» تازهترین اثر بهروز افخمی به تهیهکنندگی علی شیرمحمدی با پرداختی به قیام خونین ١۵ خرداد سال ۱۳۴۲، از ۱۷ مردادماه در تهران جلوی دوربین رفت. این فیلم که اقتباسی از گزارش مفصل یک خبرنگار از تیرباران و اعدام شهید طیب حاجرضایی و اسماعیل رضایی در روزنامه کیهان است، همزمان با روز خبرنگار به طور رسمی کلید خورد. فیلم تازه افخمی، برشی از لحظات پایانی زندگی این دو شخصیت مردمی است که به صورت ریلتایم و در فاصله زمانی ۵ تا ۶:۳۰ صبحِ روز اعدام میگذرد. «صبح اعدام» که در ژانر تاریخی - سیاسی معاصر ساخته میشود، به صورت سیاه و سفید برای نمایش روی پرده سینما فیلمبرداری خواهد شد.
این فیلم محصول مشترک سازمان سینمایی سوره و بنیاد سینمایی فارابی است و اسامی بازیگران و عوامل آن در آینده نزدیک اطلاعرسانی خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|