|
سقوط کییف منجر به راهحل صلحآمیز برای اوکراین خواهد شد
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه با انتشار پستی در کانال خود در پیامرسان تلگرام به اعلامیه اخیر آمریکا درباره اختصاص کمکهای بیشتر به اوکراین واکنش نشان داد. رئیسجمهور سابق روسیه اظهار کرد کمکهای جدید آمریکا به اوکراین برای چیزی جز پشتیبانی از «افسانه ضد حمله بزرگ» اوکراین نیست اما تنها چیزی که منجر به راهحلی صلحآمیز برای اوکراین خواهد شد سقوط شهر کییف است اما آمریکا چنین سناریویی را نمیپذیرد.
ارسال به دوستان
فرآیند آزادسازی منابع ارزی ایران در کرهجنوبی در ازای آزادی 5 زندانی آمریکایی و بدون دادن امتیاز هستهای آغاز شد
مبادله 6 میلیارد دلاری
منابع ایرانی: تا وقتی پولهای ایران کامل به قطر منتقل نشود، زندانیان آمریکایی آزاد نمیشوند
گروه سیاست خارجی: پس از تحرکات دیپلماتیک فراوان در نهایت ایران و ایالاتمتحده آمریکا به یک توافق درباره تبادل زندانی دست یافتند.
به گزارش «وطن امروز»، پنجشنبه شب ابتدا روزنامه نیویورکتایمز گزارش داد ۵ زندانی آمریکایی در ازای آزادی ایرانیهایی که به دلیل نقض تحریمها مجرم شناخته شدهاند از زندان آزاد خواهند شد. این روزنامه همچنین به نقل از منابعی که اشارهای به نام آنها نشده خبر داد ۶ میلیارد دلار از داراییهای نفتی ایران نیز آزاد خواهد شد. طبق اعلام این روزنامه آمریکایی، جمهوری اسلامی ایران به عنوان نخستین گام در اجرای این توافق 5 نفر از زندانیان دوتابعیتی را از زندان اوین آزاد و تحت بازداشت خانگی نگه داشته است. در نهایت منابع ایرانی ساعاتی بعد از این گزارش توافق تهران و واشنگتن برای مبادله زندانیان را تأیید کردند.
مسیر دیپلماسی تبادل با رفت و آمدهای دیپلماتهای ارشد قطری و عمانی به تهران در نقش واسطههای پیام آمریکاییها در نهایت به موفقیت منجر شد. در این میان آنچه حائز اهمیت است امتیاز دادن دولت بایدن در این مقطع زمانی است. دولت آمریکا از ابتدای استقرار بایدن و همکارانش در کاخ سفید پیشنهاد آزادسازی داراییهای بلوکه ایران را فقط در ازای توقف غنیسازی 20 درصد به بالای اورانیوم از سوی کشورمان مطرح میکرد. حالا اما ایران مشغول غنیسازی 60 درصد است و آمریکاییها در نهایت مجبور شدند تن به آزادی منابع مالی ایران در عوض آزادی جاسوسان خود در تهران بدهند.
با کمرنگ شدن شانس احیای توافق هستهای 2015، مسالهای که برای دستگاه سیاست خارجی آمریکا اهمیت دارد حفظ کانالهای ارتباطی با تهران است. پیشروی برنامه هستهای ایران از یک طرف و تشکیل ترتیبات سیاسی - امنیتی جدید در منطقه غرب آسیا که دست تهران را در خاورمیانه بازتر کرده است باعث شده واشنگتن به دیپلماسی بک چنل- Back Channel– خود با ایران ادامه دهد.
دولت بایدن البته تلاش دارد دیپلماسی حقوق بشری با تبادل زندانیان را مقدمهای برای گفتوگوهای دیگر هستهای و منطقهای که جدا از برجام است، قرار دهد. اهداف آمریکا بر اساس گزارشهای رسمی که از نزدیکان سیاست خارجی دولت بایدن در رسانههای این کشور که در مدت اخیر منتشر شده است، مهار پیشروی هستهای و منطقهای ایران و پرهیز از افزایش سطح تنش با کشورمان است. بر این اساس واشنگتن در پی توافقی است که مساله هستهای و منطقهای ایران را همزمان پوشش دهد.
با این همه فرآیند اجرای توافق اخیر تهران و واشنگتن به این شکل است که قرار است ابتدا پولهای ایران در کره از واحد وون (واحد پول کرهجنوبی) به یورو تبدیل شود و در ادامه به حسابی در قطر واریز شود تا در اختیار ایران قرار گیرد. پس از واریز این پول به حسابی در قطر، تبادل زندانیان نیز به انجام میرسد. در این تبادل، چهار تبعه آمریکایی (سیامک نمازی، عماد شرقی، مراد طاهباز و یک زندانی دیگر) در قبال آزادی همان تعداد یا بیشتر از ایرانیان در بند آمریکا آزاد میشوند.
همچنین منابع ایرانی گفتند تا وقتی پولهای ایران کامل به قطر منتقل نشود، زندانیان آمریکایی آزاد نمیشوند.
شبکه خبری سی ان ان ۱۹ مردادماه به نقل از یک منبع مطلع درباره توافق اخیر ایران و آمریکا مبنی بر آزادی زندانیان گزارش داد این توافق با مذاکرات بر سر توافق هستهای ایران مجزاست اما تاکید کرد آزادی نهایی آمریکاییها «شاید بتواند به تسهیل مذاکرات در دیگر حوزهها کمک کند». این منبع آمریکایی با اشاره به بازه زمانی سپتامبر درباره آزادی نهایی زندانیان دوتابعیتی تصریح کرد: یک دوره چند هفتهای طول میکشد تا این 5 آمریکایی بتوانند به ایالاتمتحده بازگردند.
همزمان یک مقام آگاه ایرانی هم در گفتوگو با ایرنا درباره جزئیات توافق با آمریکا برای آزادسازی پولهای بلوکه ایران و تبادل زندانیان اظهار داشت: بر اساس توافق صورت گرفته پنج نفر از زندانیان ایرانی در آمریکا و 5 نفر از زندانیان آمریکایی در ایران تبادل خواهند شد، همچنین علاوه بر این تبادل متقابل، ۶ میلیارد دلار از پولهای بلوکهشده ایران در کرهجنوبی، بههمراه مقدار قابل توجهی از وجوه ایران در بانک TBI عراق آزاد خواهد شد. این منبع آگاه درباره سایر وجوه بلوکه ایران در بانکهای اروپایی افزود: فرآیند آزادسازی مبلغ دیگری از وجوه ایران در یکی از بانکهای اروپایی نیز آغاز شده است. بر اساس این گزارش، وجوه بلوکه در کره باید در یکی از بانکهای سوییس تبدیل به یورو شود که بنا بر اعلام این منبع آگاه، واریز وجوه به بانک سوییسی تایید شده و این ارقام آماده انتقال به قطر است. بر اساس توافق صورتگرفته، زندانیان به محلی غیر از زندان منتقل شدهاند اما تا زمانی که پولهای آزادشده به حسابهای مدنظر ایران واریز نشود، تبادل صورت نخواهد گرفت. به گفته این مقام آگاه، تبادل زندانیان پس از حصول اطمینان ایران از در دسترس بودن منابع مالی آزادشده در قطر صورت خواهد گرفت.
* وزارت امور خارجه: نحوه استفاده از منابع در اختیار ایران است
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه 19 مرداد درباره آزادسازی منابع توقیفشده ایرانی و آزادی تعدادی از زندانیانی که غیرقانونی توسط آمریکا بازداشت شدهاند بیانیهای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از داراییهای جمهوری اسلامی ایران که برای چند سال به طور غیرقانونی در کرهجنوبی توسط آمریکا توقیف شده بود، آغاز شد. ایران تضمین لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود در این باره را دریافت کرده است. این بیانیه میافزاید: آزادسازی و رفع محدودیت از منابع مالی جمهوری اسلامی ایران که غیرقانونی و به بهانه نگرانی بانکهای خارجی از تحریمهای ظالمانه ایالاتمتحده مسدود شده یا استفاده از آنها سخت شده است، همواره در دستورکار وزارت امور خارجه قرار داشته است. در این بیانیه آمده است: نحوه بهرهبرداری از منابع و داراییهای مالی رفع توقیفشده در اختیار جمهوری اسلامی ایران بوده و این منابع برای نیازهای مختلف کشور حسب تشخیص مراجع ذیصلاح هزینه خواهد شد. این بیانیه میافزاید: علاوه بر آزادسازی منابع مالی که به صورت غیرقانونی توقیف شده بود، حمایت از حقوق ایرانیان در سرتاسر جهان جزو وظایف ذاتی وزارت امور خارجه است. در این چارچوب، آزادی تعدادی از زندانیان بیگناه ایرانی که طی سالهای گذشته به طور غیرقانونی و با اتهام واهی دور زدن تحریمهای ظالمانه آمریکا، در این کشور دستگیر و زندانی شدهاند، به طور جدید توسط دستگاه دیپلماسی پیگیری شده است. در این راستا، آزادی تعدادی از زندانیانی که به طور غیرقانونی توسط آمریکا بازداشت شدهاند، بزودی محقق خواهد شد. در این بیانیه عنوان شده است: زندانیان مدنظر آمریکا کماکان در ایران حضور دارند.
* واکنش کاخ سفید
کاخ سفید در ساعات ابتدایی انتشار توافق با بیان اطلاعاتی محدود ضمن تأیید اینکه چند زندانی آمریکایی به بازداشت خانگی منتقل شدهاند، گفت مذاکرات برای آزادی نهایی آنها ادامه دارد. سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیهای ضمن تأیید اینکه چند زندانی آمریکایی به بازداشت خانگی منتقل شدهاند، گفت مذاکرات برای آزادی نهایی آنها ادامه دارد. در این بیانیه آمده است: «ما تاییدیههایی دریافت کردهایم مبنی بر اینکه ایران 5 نفر از زندانیانی را که به صورت ناعادلانه دستگیر شده بودند، از زندان آزاد کرده و آنها را تحت بازداشت خانگی قرار داده است». در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «ما تا زمانی که آنها به خانهشان در ایالاتمتحده بازگردند، آرام و قرار نخواهیم داشت. تا آن زمان، مذاکرات برای آزادی نهایی آنها کماکان ادامه دارد». این بیانیه همچنین تأکید میکند: «بنابراین ما درباره وضعیت بازداشت خانگی آنها یا درباره تلاشهایمان برای اطمینان از آزادی آنها جزئیات ناچیزی برای ارائه دادن در اختیار داریم».
* بلینکن: اجرای تحریمها ادامه دارد
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا درباره توافق مبادله زندانیان میان تهران و واشنگتن اظهارنظر کرد و آن را «گامی مثبت» دانست. وی همچنین مدعی شد با این زندانیان گفتوگو کرده است. بلینکن گفت: «نیازی به گفتن نیست که آنها از اینکه از زندان خارج شدهاند بسیار خوشحالند. باور من این است که این شروعی برای پایان کابوس آنهاست». دیپلمات ارشد آمریکا در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا در ازای آزادی این ۵ آمریکایی 5 زندانی ایرانی آزاد خواهند شد، گفت: «من وارد هیچ جزئیاتی که داریم چه کاری انجام میدهیم نمیشوم، چون نمیخواهم روند بازگشت هموطنانمان به خانه را با خطر مواجه کنم». وی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد ایران بابت آزاد کردن این زندانیها از تخفیف تحریمی برخوردار نخواهد شد. او اضافه کرد تنها وجوه مسدودشده ایران به حسابهایی منتقل خواهد شد تا بتوان از آن تنها برای مصارف بشردوستانه استفاده کرد. بلینکن گفت آمریکا اجرای تحریمها علیه ایران را ادامه خواهد داد.
* انتقاد شدید جمهوریخواهان
سیاستمداران و شخصیتهای حزب جمهوریخواه بشدت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را به دلیل توافق مبادله زندانیان با ایران مورد انتقاد قرار دادند. مایک پنس، معاون رئیسجمهور سابق آمریکا به توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا که با میانجیگری قطر شکل گرفته است واکنش نشان داد و آن را بزرگترین باج واشنگتن به ایران در تاریخ ایالاتمتحده خواند. پنس در حساب شبکه ایکس (توئیتر سابق) خود نوشت: «در حالی که از آزادی گروگانهای آمریکایی استقبال میکنم ملت آمریکا باید بداند رئیسجمهور بایدن مجوز بزرگترین باجدهی تاریخ آمریکا به رژیم ایران را صادر کرده است». از طرف دیگر، مایک پمپئو، وزیر سابق خارجه آمریکا در حساب شبکه ایکس در انتقاد از این توافق نوشت: «ایران نباید از گروگان نگه داشتن آمریکاییها منتفع شود». جیم ریش، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا هم در توئیتی نوشت: «با آنکه من از بازگشت آمریکاییهای ناحق بازداشت شده به خانه استقبال میکنم اما آزاد کردن ۶ میلیارد دلار از داراییهای ایران باعث تشویق به گروگانگیری میشود و سرازیر شدن پول برای ستیزهجوییهای رژیم را به همراه خواهد داشت». تام کاتن، نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا نیز در بیانیهای در واکنش به توافق مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا آن را «رقص بایدن به ساز ایران» تفسیر کرد و خواستار متوقف کردن آن شد. تام کاتن در بیانیهای نوشت: «در حالی که ما همیشه از آزادی گروگانهای آمریکایی استقبال میکنیم اما اگر آنها بعد از پرداخت ۶ میلیارد دلار باج از سوی رئیسجمهور بایدن آزاد شوند، این مماشات بزدلانه تنها آیتاللهها در ایران را به گرفتن گروگانهای بیشتر و استفاده از این دستاوردهای شرورانه برای حمله به نظامیان ما، تأمین مالی تروریسم و مسلح کردن روسیه جسورتر خواهد کرد». وی در ادامه مدعی شده است: «این چرخه تا زمانی که رئیسجمهور بایدن رقص به ساز ایران را متوقف کند و به ستیزهجوییهای آنها پاسخ قاطع و مصمم بدهد، ادامه خواهد داشت».
* باقری: تضمین لازم را گرفتیم
علی باقریکنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از داراییهای ایران که چند سال است به طور غیرقانونی توسط آمریکا توقیف شده، آغاز شد. ایران تضمین لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود را دریافت کرده است. آزادی چند ایرانی که به طور غیرقانونی در آمریکا بازداشت شده بودند، در این چارچوب است.
دفتر نمایندگی ویژه آمریکا در امور ایران هم اعلام کرد: «از خبر امروز درباره آزادی 5 شهروند آمریکا از زندان و انتقال آنها به بازداشت خانگی استقبال میکنیم. تا زمانی که آنها بتوانند ایران را ترک کنند و نزد عزیزانشان بازگردند، آرام نخواهیم گرفت». رابرت مالی، نماینده سابق ویژه آمریکا در امور ایران نیز روز پنجشنبه به وقت محلی در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این تنها نخستین قدم است و هر روزی که آنها از آزادی محروم شوند، مدت زیادی است اما برای سیامک، مراد، عماد و ۲ نفر دیگر که آزاد شدهاند و برای خانوادههای آنها، این یک خبر خوب است که مدت زیادی منتظر آن بودیم. من میدانم همکارانم تا زمانی که آنها به خانه بازگردند، بیوقفه تلاش خواهند کرد».
ارسال به دوستان
در جریان سفر امیرعبداللهیان به آفریقای جنوبی کمیتههای دوجانبه اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی ۲۶ سند را مصوب کردند
دست پر در پرتوریا
حمایت رئیسجمهور آفریقای جنوبی از پیوستن ایران به بریکس
گروه سیاست خارجی: وزیر امور خارجه پس از برگزاری پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی در پرتوریا و دیدار و رایزنی با مقامات ارشد این کشور روز گذشته وارد تهران شد.
به گزارش «وطن امروز»، این نخستین سفر دوجانبه رسمی امیرعبداللهیان به آفریقای جنوبی بود. رئیس دستگاه دیپلماسی خردادماه سال جاری برای شرکت در نشست دوستان بریکس به کیپتاون سفر کرد و با وزیر خارجه آفریقای جنوبی نیز دیدار و گفتوگو کرد.
در پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک در پرتوریا، کمیتههای دوجانبه اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی ۲۶ سند را بررسی کردند که به احتمال زیاد در سفر آبانماه رئیسی به آفریقای جنوبی به امضا خواهد رسید.
حسین امیرعبداللهیان بعدازظهر پنجشنبه ۱۹ مرداد با «سیریل رامافوزا» رئیسجمهور آفریقای جنوبی در محل کاخ یونیون دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و تحولات بینالمللی گفتوگو کرد.
وزیر امور خارجه در این دیدار با اشاره به روابط خوب و رو به رشد ۲ کشور و برگزاری موفق پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، از نهایی شدن توافقات سازنده بخشهای مختلف و آماده شدن چندین سند همکاری ابراز خرسندی کرد. امیرعبداللهیان در این دیدار همچنین از پذیرش دعوت از ایران برای شرکت رئیسجمهور در اجلاس سران بریکس خبر داد. وزیر امور خارجه با اشاره به جایگاه مهم جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا و جایگاه آفریقای جنوبی در قاره آفریقا و توانمندیهای ۲ کشور در زمینههای مختلف، از توسعه همکاریها استقبال کرد.
رامافوزا، رئیسجمهور آفریقای جنوبی نیز در این ملاقات ضمن ابراز خرسندی از پذیرش دعوت وی از سوی آقای رئیسی به منظور شرکت در اجلاس سران بریکس و بریکسپلاس و همچنین سفر رسمی دوجانبه پاییز به آفریقای جنوبی، سفر وی را مهم ارزیابی کرده و گفت: حضور رئیسجمهور ایران در اجلاس بریکس از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و مورد توجه آفریقای جنوبی قرار دارد. وی عنوان کرد: اجلاس سران بریکس در جهان مورد توجه ویژهای قرار گرفته و آفریقای جنوبی علاقهمند است تا ایران به عنوان کشور دوست آفریقای جنوبی، به عضویت بریکس پذیرفته شود و ایران در این خصوص، حمایت کامل آفریقای جنوبی را داراست. رامافوزا افزود: ما از توافقات حاصله در کمیسیون مشترک خرسندیم و آماده اجرای توافقات هستیم.
رئیسجمهور آفریقای جنوبی در پایان این ملاقات ابراز امیدواری کرد در سفر رسمی رئیسجمهور ایران چندین سند همکاری به امضا برسد و در زمینههای مختلف، همکاری ۲ کشور جنبه اجرایی به خود گیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با نالدی پاندورا، همتای آفریقای جنوبی خود دیدار کرده و در پایان این ملاقات یک نشست خبری مشترک برگزار کردند.
وزیر خارجه آفریقای جنوبی در این ملاقات گفت: «ما اعضای جهان جنوب هستیم و همیشه سیاستهایی را انتخاب کردهایم که از یکدیگر حمایت کنیم. اهداف ما و ایران تشویق به ایجاد جهانی است که به دنبال صلح باشد».
وی اضافه کرد: «۲ کشور ما از چندجانبهگرایی حمایت کرده و قدردان نقش سازمان ملل متحد بودهاند. آفریقای جنوبی علاقهمند است ساختار شورای امنیت سازمان ملل متحد اصلاح شود. امروز میبینیم ما هنوز عضو دائم این شورا نیستیم و باید نمایندگان بیشتری در شورا حضور داشته باشند». او ادامه داد: همچنان امیدواریم کمیته آب بین ۲ کشور را تشکیل دهیم. همچنین توافقات اقتصادی ۲ کشور افزایش یافته و حملونقل میتواند نقش مهمی را در بحثهای ما داشته باشد. پاندورا همچنین گفت: همچنان گفتوگوهایی در بحث انرژی داشتیم و امیدوارم همکاری در بخش نفت و گاز اتفاق بیفتد. از مقامات خودمان میخواهیم به تلاشهای خود ادامه دهند و اطمینان حاصل کنند که در سفر دکتر رئیسی به کشور ما همه توافقنامهها به امضا برسد.
امیرعبداللهیان هم در نشست خبری خود با همتای آفریقایی گفت: ایران آماده همکاری کامل با آفریقای جنوبی در زمینههای مختلف از جمله در حوزههای علمی و تکنولوژی و تبادل همکاریها در حوزههای مختلف از جمله انرژی است. وزیر امور خارجه بیان کرد: امیدواریم ایران بتواند به عضویت بریکس در بیاید.
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره برجام خاطرنشان کرد: پیامهای غیرمستقیمی بین ایران و آمریکا از طریق برخی واسطهها تبادل میشود. همواره اعلام کردهایم چنانچه در طرف مقابل ارادهای وجود داشته باشد، ایران از هرگونه ابتکار برای بازگشت همه طرفها به تعهدات خود استقبال میکند. امیرعبداللهیان درباره عضویت ایران در بریکس گفت: نگاه ما به عضویت در بریکس نگاه به تقویت چندجانبهگرایی است. ترکیه، عربستان، امارات و اندونزی و بسیاری از کشورهایی که علاقهمندی خودشان را به همراه ایران برای عضویت در ائتلاف بریکس اعلام کردهاند، دوستان جمهوری اسلامی ایران هستند. وی گفت: ما از عضویت کشورهای مختلف با هدف نیرومندسازی هرچه بیشتر بریکس استقبال میکنیم.
ارسال به دوستان
دور دنیا
شمار کشتهشدگان آتشسوزی جنگلها در هاوایی به ۵۳ نفر رسید
جهنم هاوایی
شمار کشتهشدگان ناشی از آتشسوزی جنگلها در جزیره «مائوی» هاوایی در ایالاتمتحده به ۵۳ نفر افزایش یافت و این حادثه به مرگبارترین فاجعه از زمان پیوستن این ایالت به آمریکا تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آتشسوزی جنگلها در ساحل غربی جزیره مائوی از سهشنبه شروع شد و وزش باد شدید به آن دامن زد. این آتشسوزی شهر «لاهاینا» را محاصره کرده و برخی از مردم در خیابانها گرفتار شده و برخی دیگر نیز خود را به آبهای اقیانوس انداختند.
تصاویر و ویدئوهای منتشرشده از این آتشسوزی، تودهای عظیم از آتش ویرانگر را نشان میدهد که خانهها، خودروها و جنگلها را به تلی از خاکستر بدل کرده است. فرمانده گارد ساحلی آمریکا به سی.ان.ان گفت به نظر میرسد حدود 100 نفر برای فرار از آتش خود را به اقیانوس انداخته باشند. جاش گرین فرماندار هاوایی با اشاره به حادثهای که یک سال بعد از پیوستن این ایالت به آمریکا رخ داد، گفت: سال ۱۹۶۰ وقتی یک موج بزرگ جزیره بیگ را فراگرفت ۶۱ نفر کشته شدند. این بار احتمال دارد شمار کشتهشدگان افزایش شدیدی داشته باشد و از آمار آن سال فراتر رود.
مقامهای مائوی پنجشنبه به وقت محلی تایید کردند تاکنون ۵۳ نفر جان خود را از دست دادهاند و آتشنشانها همچنان در تلاش هستند آتش را مهار کنند. فرماندار هاوایی نیز با بیان اینکه ۸۰ درصد از شهر لاهاینا از بین رفته است، افزود: گویی یک بمب به این شهر اصابت کرده است.
جاش گرین، فرماندار هاوایی افزایش تعداد کشتهها را محتمل دانسته است. به گفته فرماندار هاوایی، وسعت تخریب در شهر تاریخی لاهاینا شوکهکننده است، چنانکه گویی یک بمب منفجر شده است. او این آتشسوزی را بزرگترین فاجعه طبیعی در تاریخ ایالاتمتحده آمریکا توصیف کرد که خسارت مادی ناشی از آن بالغ بر میلیاردها دلار است. جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا پنجشنبه آتشسوزی جنگلها در هاوایی را یک «فاجعه بزرگ» خواند و فرمان ارائه کمکهای فدرال را صادر کرد.
شهر توریستی لاهاینا که در ساحل غربی جزیره مائویی قرار دارد، بشدت درگیر آتشسوزی است. جزیره مائوئی یکی از جزیرههای متعلق به گروه هشتگانه ایالت هاوایی آمریکا واقع در اقیانوس آرام است. نیویورکتایمز گزارش داد تمام بلوکهای آپارتمانی در آتش سوختهاند. گفته میشود برق بیش از ۱۰هزار واحد در مائویی قطع شده است. مقامات محلی از خروج حدود ۱۱ هزار نفر در روز چهارشنبه و حداقل ۱۵۰۰ نفر در روز پنجشنبه از این جزیره خبر دادند. بر اساس گزارش نیویورکتایمز، برخی ساکنان مقامات را متهم میکنند که به موقع دستور تخلیه لاهینا را ندادهاند. حتی برخی شهروندان اعلام کردهاند که پیام تخلیه را دریافت نکردهاند. آتشنشانی میگوید شعلههای آتش به سرعت گسترش یافته است، به طوری که نمیتوان به موقع پیامهای تخلیه را صادر کرد. آتشسوزی از روز سهشنبه ۱۷ مرداد (۸ آگوست) شروع شد و تندبادها با سرعت تا ۱۳۰ کیلومتر در ساعت، آن را گسترش دادند.
***
دولت مالی صدور روادید برای اتباع فرانسوی را متوقف کرد
دولت کشور مالی اعلام کرد صدور روادید برای اتباع فرانسوی را در یک اقدام متقابل متوقف کرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت خارجه کشور مالی اعلام کرد تا مدتی نامحدود صدور روادید برای اتباع فرانسوی را به تلافی اقدام مشابه وزارت خارجه فرانسه به حال تعلیق درمیآورد. وزارت خارجه دولت مالی در بیانیهای نوشت: این وزارتخانه اخیرا از طریق مطبوعات «با تعجب متوجه شد» وزارت امور خارجه فرانسه، به دلیل «تنشهای منطقهای شدید» مالی را در «منطقه قرمز» دستهبندی کرده است.
بر اساس گزارشها، فرانسه همچنین صدور روادید را برای اتباع مالی متوقف و مرکز صدور روادید سفارتخانه خود در شهر باماکو، پایتخت مالی را تعطیل کرده است. در ادامه بیانیه وزارت خارجه مالی نوشته شد: «این وزارتخانه به عنوان یک اقدام متقابل صدور روادید برای اتباع فرانسوی از جانب بخشهای خدمات دیپلماتیک و کنسولی خود در کشور فرانسه را تا اطلاع ثانوی به حال تعلیق در میآورد».
***
لهستان: ضدحمله اوکراین موفق نبوده باز هم سلاح بفرستید
رئیسجمهوری لهستان گفت ضدحمله اوکراین با موفقیت همراه نبوده، زیرا این کشور تسلیحات کافی برای «تغییر توازن قدرت در جنگ» را ندارد.
آندژی دودا، رئیسجمهوری لهستان که یکی از سرسختترین حامیان کییف است، پیشبینی کرد ضدحمله اوکراین علیه مواضع روسیه احتمالا شکست خواهد خورد و تنها راه چاره این است که غرب سلاحهای بیشتری به کییف بفرستد. دودا در یک مصاحبه گفت: آیا اوکراین از تسلیحات کافی برای تغییر جریان جنگ و یافتن موضع برتری برخوردار است؟ احتمالا نه. وی ادامه داد: این را از آنجا میگویم که آنها در حال حاضر ضدحمله قاطعی علیه ارتش روسیه انجام نمیدهند. خلاصه، اوکراین به حمایت بیشتری نیاز دارد.
***
انفجار مهیب در انبار مهمات نزدیک پایگاه آمریکا در سوریه
رسانههای روسی و سوری از انفجار مهیب در نزدیکی پایگاه نظامیان آمریکایی در «الشدادی» واقع در شرق سوریه خبر دادهاند. خبرگزاری اسپوتنیک شامگاه پنجشنبه به نقل از منابع محلی نوشت این انفجار در یک انبار بزرگ مهمات و سلاح متعلق به شبهنظامیان «نیروهای دموکراتیک سوریه» در استان «الحسکه» رخ داده است. این منابع میگویند این انفجار، پایگاه آمریکایی را هم تحت تاثیر قرار داده و گزارشهایی مبنی بر وقوع خسارات جانی و مادی در داخل این پایگاه وجود دارد. هنوز دلیل این انفجار مشخص نشده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|