|
حمله موشکی ناوهای روسیه به مقر داعش در سوریه
ناوهای جنگی روسیه در پاسخ به عملیاتهای تروریستی داعش در سوریه، یکی از مقرهای این گروه تروریستی را در شمال سوریه منهدم کردند. بنا بر اعلام یک منبع آگاه که اشارهای به نام آن نشده، «حمله موشکی فشرده از طریق سکوهای شلیک یکی از ناوهای روسیه که در مجاورت سواحل سوریه حضور دارد، انجام شد».
ارسال به دوستان
بر اساس اعلام مقامهای جزیره «مائویی» شمار تلفات آتشسوزیهای مرگبار در این جزیره به ۹۳ نفر افزایش یافت
شهر سوخته
بایدن آتشسوزی جنگلها در هاوایی را یک «فاجعه بزرگ» خواند و فرمان ارائه کمکهای فدرال را صادر کرد
گروه بینالملل: شمار تلفات آتشسوزی در جزیره مائویی در هاوایی به 93 نفر افزایش یافت و این حادثه را تبدیل به مرگبارترین آتشسوزی در بیش از یک قرن اخیر در آمریکا کرد.
بر اساس این گزارش، با گذشت 4 روز از وقوع این حادثه وحشتناک با تخریب بسیاری از ساختمانها و خودروها و زیرساختها، عمق و دامنه آتشسوزی بیشتر نمایان شده است. آژانس مدیریت اضطراری فدرال هزینه بازسازی شهر توریستی لاهاینا را 5.5 میلیارد دلار برآورد کرد. براساس ارزیابیهای انجام شده، در این شهر بیش از 2200 ساختمان تخریب یا دچار خسارت شدید شده و بیش از 850 هکتار از اراضی در آتش سوخته است. «جاش گرین» فرماندار هاوایی روز گذشته در یک کنفرانس خبری هشدار داد با کشف اجساد بیشتر از میان خرابیها با استفاده از سگهای جسدیاب، احتمال افزایش شمار قربانیان وجود دارد. سگهای جسدیاب تنها 3 درصد منطقه آتش گرفته را جستوجو کردهاند و عملیات جستوجو همچنان ادامه دارد.
وی افزود: با گذشت زمان، اجساد افراد بیشتری شناسایی میشود. وجود آتشهای متعدد و وزش بادهای خطرناک، شرایط بسیار سخت و پیچیدهای را برای ما ایجاد کرده است. در همین حال مقامات وعده دادند سیستمهای اطلاعرسانی اضطراری این منطقه را بررسی میکنند، زیرا بسیاری از ساکنان این پرسش را مطرح کردهاند که باید پیش از شدت گرفتن حادثه و سوختن خانههایشان، هشدارهای لازم صادر میشد. شدت حادثه به قدری زیاد بود که برخی مردم برای نجات جان خود مجبور شدند به سمت اقیانوس فرار کنند. همچنین مقامات بخش مائویی اعلام کردند آتشسوزی در شهر لاهاینا از علفزارها و بوتهزارها به شهر گسترش یافته و همچنان بخشهایی از شهر در آتش میسوزد. شدت آتشسوزی به حدی بوده که در برخی گزارشها در توصیف شهر محبوب توریستی لاهاینا از واژه «لاشه» استفاده شده است.
بر اساس این گزارش، این آتشسوزی نخستین حادثه طبیعی مرگبار در تاریخ این جزیره است و شمار کشتهشدگان آن از تعداد قربانیان سونامی در این جزیره در سال 1960 که در آن 61 نفر جان خود را از دست دادند، فراتر رفته است. این فاجعه زمانی شکل گرفت که سهشنبه گذشته یک آتشسوزی در بوتهزارهای اطراف شهر کولا در 35 مایلی شهر لاهاینا گزارش داده شد. 5 ساعت پس از شروع این آتشسوزی، برق ساکنان منطقه لاهاینا قطع شد. تا بعدازظهر آن روز با شدت گرفتن دامنه آتشسوزی و با وجود آنکه هیچ هشداری صادر نشده بود، بسیاری از ساکنان منازل خود را رها کرده و بسیاری از هتلها نیز مجبور به تخلیه میهمانان خود و بردن آنها به پناهگاه شدند. در همین حال مقامات منطقه به برخی ساکنان لاهاینا اجازه دادند به منازل خود بازگردند، در حالی که تنها تلی از خاکستر و خرابه از این خانهها باقی مانده و همچنان برق و آب در این منطقه قطع است. بر اساس گزارش سرویس جنگلهای آمریکا، نزدیک 85 درصد آتشسوزیهای جنگلی در این کشور توسط انسانها ایجاد میشود. علل طبیعی شامل رعد و برق و فعالیتهای آتشفشانی هم هست. به گفته «الیزابت پیکت» مدیر اجرایی سازمان مدیریت آتشسوزی هاوایی، کمتر از یک درصد آتشسوزیها به دلایل طبیعی رخ میدهد. جزایر هاوایی دارای 6 آتشفشان فعال است که یکی از آنها در مائویی است.
گرمای بیسابقه تابستان امسال به آتشسوزیهای شدید جنگلی در اروپا و غرب کانادا کمک کرده است. دانشمندان میگویند تغییرات اقلیمی ناشی از استفاده از سوختهای فسیلی، منجر به رویدادهای شدید آب و هوایی مکرر و قویتر شده است. به گفته مقامات، بادهای توفان دورا در صدها مایلی جنوب غربی جزایر هاوایی در اقیانوس آرام، شعلههای آتش را در سراسر آمریکا شعلهور کرده است. علاوه بر دورا، یک سیستم کمفشار در غرب، نزدیک ژاپن نیز به بادهای پایدار کمک میکند. پوشش گیاهی خشک نیز یک عامل موثر است.
گسترش علفهای غیربومی قابل اشتعال مانند علف گینه در مناطقی از زمینهای کشاورزی و جنگلهای سابق، مقادیر زیادی مواد کوچک و براحتی قابل اشتعال ایجاد کرده که خطر و شدت آتشسوزی را افزایش میدهد. به گفته Pickett، چنین علفهایی 26 درصد هاوایی را تشکیل میدهند.
آتشسوزیها ویرانیهای گستردهای را در لاهاینا، یک شهر تفریحی ساحلی با 13 هزار نفر جمعیت در شمال غربی مائویی که زمانی مرکز صید نهنگ و پایتخت پادشاهی هاوایی بود و اکنون سالانه 2 میلیون گردشگر را به خود جذب میکند، ایجاد کرده است. تا عصر پنجشنبه، آتشسوزی لاهاینا 80 درصد مهار شد، در حالی که آتشسوزی پولهو که در شرق اتفاق افتاده، 70 درصد مهار شد. مقامات مائویی گفتند هیچ برآوردی برای آتشسوزی Upcountry در مرکز کوهستانی توده شرقی جزیره وجود ندارد.
آتش بخشهایی از جزیره بزرگ را نیز سوزانده است. «هونولولو استار ادورتایزر» با استناد به گزارشهای رسمی گشت هوایی غیرنظامی ایالات متحده و اداره آتشنشانی مائویی گفت حدود 271 سازه ویران شده یا آسیب دیده است. هاوایی مجمعالجزایری در 2000 مایلی (3200 کیلومتر) غرب ایالات متحده است. این جزیره از 8 جزیره اصلی تشکیل شده، از جمله هاوایی که به جزیره بزرگ معروف است. جزیره مائویی در شمال و غرب جزیره هاوایی قرار دارد. جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا آتشسوزی جنگلها در هاوایی را یک «فاجعه بزرگ» خواند و فرمان ارائه کمکهای فدرال را صادر کرد. از سویی «آیا کرکسی» فرمانده گارد ساحلی آمریکا به «سیانان» گفت به نظر میرسد حدود 100 نفر برای فرار از آتش خود را به اقیانوس انداخته باشند. جاش گرین، فرماندار هاوایی اعلام کرد: سال ۱۹۶۰ وقتی یک موج بزرگ جزیره را فراگرفت ۶۱ نفر کشته شدند. این بار احتمال دارد شمار کشتهشدگان افزایش شدیدی داشته باشد و از آمار آن سال فراتر رود. این درحالی است که «ریچارد بیسن» شهردار کانتیمائویی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «متاسفانه باید تأیید کنم ما دهها کشته داشتهایم. هنوز در حال جستوجو و نجات هستیم و نمیدانم چه اتفاقی برای ما رقم خواهد خورد». «سیلویا لوک» فرماندار محلی نیز یک اعلامیه اضطراری صادر کرد و به «سیانان» گفت سیستم بیمارستانی در جزیره مائویی مملو از بیماران سوختگی و افرادی است که از بیماریها و مشکلات تنفسی به دلیل استنشاق دود آتش دچار مشکل شدهاند. این مقام محلی ادامه داد: «۹۱۱ خاموش است. خدمات تلفن همراه قطع است و برق نیز با اختلال روبهرو است». گفته شده بر اثر آتشسوزی بزرگ هاوایی، بخش زیادی از شهر کوچک لاهاینا در مائویی ویران شده و صدها خانواده محلی آواره شدهاند. ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، نشان میدهد شعلههای آتش در قلب شهر ساحلی فرو میرود و تودههای بزرگی از دود سیاه را به هوا میفرستد. ژنرال «کنت هارا» نیز به هاوایی نیوز گفت: «مردم برای جلوگیری از آتشسوزی به داخل آب پریده بودند». هارا گفت وزش باد شدید مانع استفاده از هلیکوپتر برای امدادرسانی یا مقابله با آتش شده است.
یکی از ساکنان محلی گفت: «ما داشتیم به بیرون شهر فرار میکردیم و به بزرگراه رفتیم، به عقب نگاه میکردیم، ماشینهایی با شعلههای آتش در ۲ طرف جاده بودند و مردمی که در ترافیک گیر کرده و سعی میکردند از ترافیک خارج شوند». وی گفت: «در واقع میدانم که مردم همه بیرون نیامدند و به نظر میرسد افراد بیخانمان و افرادی که به وسایل نقلیه دسترسی ندارند در شهر گیر افتادند». یکی دیگر از افراد محلی گفت هنوز ارتباط بسیار محدودی با مردم لاهاینا وجود دارد. باد تا ۸۰ مایل در ساعت میوزد و این وضعیت، مقابله با آتشسوزیها را به دلیل شرایط خشک و بادهای شدید توفان دورا بسیار سخت کرده است. وی گفت آتش صدها هکتار را سوزانده است و بادهایی با سرعت ۸۰ مایل (۱۳۰ کیلومتر) در ساعت آتش را شعلهور کرده و در حال گسترش آتش است. گفته شده حداقل ۱۰ مدرسه دولتی در مائویی تعطیل شده و مقامات ایالتی و صلیب سرخ آمریکا پناهگاههای اضطراری را برای ساکنان باز کردهاند. بر اساس اعلام وبسایت ردیابی poweroutage. us، بیش از ۱۴ هزار نفر در مناطق آتش گرفته شده بدون برق ماندهاند.
ارسال به دوستان
رسانههای اسرائیلی: تهدیدهای توخالی گالانت، نصرالله را میخنداند
صفآرایی مقابل اسرائیل
گروه بینالملل: روابط عمومی جنبش حزبالله لبنان صبح روز دیروز اعلام کرد سیدحسن نصرالله، دبیرکل این جنبش و زیاد النخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردهاند. طبق اعلام روابط عمومی حزبالله، «محمد الهندی» معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در این گفتوگو حضور داشته است. ۲ طرف در این دیدار جدیدترین تحولات فلسطین، لبنان و منطقه را مورد بحث و بررسی قرار دادند و همچنین رویدادها، تهدیدات و فرصتهای موجود پیش روی محور مقاومت در شرایط فعلی را بررسی کردند. این دیدار در حالی انجام شد که در روزهای اخیر هیأتی از نمایندگان ایرانی به ریاست «وحید جلالزاده» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با دبیرکل حزبالله دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار که آخرین تحولات لبنان، فلسطین و منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، «مجتبی امانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت نیز حضور داشت.
این دیدارها در حالی انجام میشود که سطح تنشها بین لبنان و اسرائیل بشدت افزایش یافته است. رسانههای صهیونیستی همچنان درباره امکان آغاز یک جنگ جدید با حزبالله لبنان و سناریوهای مربوط به تحولات شمال فلسطین اشغالی و سطح فرسایش بازدارندگی اسرائیل و فروپاشی اعتماد و انسجام «جبهه داخلی اسرائیل» گزارش میدهند. وبگاه شبکه المیادین، با انتشار یادداشتی در این باره نوشت: «چند رسانه اسرائیلی درباره آنچه وضعیت «تنش در شمال» و احتمال آغاز جنگ با حزبالله گفته میشود، نوشتند و تاکید کردند در هرگونه جنگی با حزبالله، رژیم اشغالگر دچار یک وضعیت فاجعهبار خواهد شد و تهدیدات اخیر «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله «مضحک» تلقی میشود». «آلون آویتار» سرهنگ دوم در نیروهای ذخیره ارتش اشغالگر و کارشناس مسائل عربی با اشاره به اینکه شکاف در اسرائیل «فرصتی» برای حزبالله است، به کانال 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت سیدحسن نصرالله شخصیت «سردرگمی» نیست و میبیند که واقعیت اسرائیل «شکننده است و شکاف داخلی در حال گسترش است».
* تهدیدهای توخالی
«کوبی ماروم» سرتیپ نیروهای ذخیره و کارشناس امور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز درباره بازدید اخیر یوآو گالانت از مرزهای شمال فلسطین اشغالی با لبنان میگوید: «تهدیدهای گالانت علیه لبنان، توخالی است. زمانی که وی طرف دوم را تهدید نظامی میکند، باید این تهدید قابل اتکا و اجرا باشد اما این تهدیدات توخالی است و اسرائیل روی پیشگیری از آغاز چنین جنگی تکیه کرده است». کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در همین ارتباط گزارش داد: «سیدحسن نصرالله با شنیدن تهدید گالانت از خنده منفجر میشود». «نتان زهاوی» روزنامهنگار صهیونیست هم با اشاره به دانش بسیاری از فرماندهان و رهبران اسرائیلی در سطوح عالی میگوید: «اگر اسرائیل موفق شود از هر هزار موشکی که به سمت آن شلیک میشود، حتی چندصد تا را خنثی کند، صدها موشک روی مراکز مسکونی خواهد افتاد و شهروندان آن را تحمل نمیکنند و نمیتوانند تحمل کنند». «آری شاویت» تحلیلگر امور سیاسی در کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل نیز درباره «فاجعهبار بودن جنگ آتی» هشدار داد و گفت باید تلاش زیادی برای جلوگیری از آن انجام شود و خواستار «ضرورت آمادگی برای آن» شد. وی افزود: «قدرت محور مقاومت بشدت افزایش یافته و «اسرائیل» در مقایسه با محور مقاومت «در آستانه فروپاشی» به نظر میرسد».
«ایتان بن الیاهو» فرمانده سابق نیروی هوایی رژیم موقت نیز در گفتوگو با کانال ۱۲ تلویزیون این رژیم اذعان کرد قدرت بازدارندگی ارتش (اشغالگر) آسیب دیده است. «گرشون هاکوهین» سرتیپ نیروهای ذخیره اسرائیل، با بررسی ارزیابیهای اخیر موساد و امان که میگوید سیدحسن نصرالله «خواهان جنگ نیست» گفت «این ارزیابیها را میپذیرد» اما با استناد به استقرار نیروهای رضوان و آمادهباش آنها تاکید کرد: «این امر نیز روشن است که سازمان نصرالله آماده جنگ است». رسانههای صهیونیستی، جمعه ۱۱ آگوست گزارش دادند جبهه داخلی، آماده جنگ نیست و شهرکهای صهیونیستنشین شمالی با کمبود دهها هزار پناهگاه مواجهند. این به آن معناست که 2.5 میلیون شهرکنشین، بدون حفاظت زندگی میکنند و این امر در سایه افزایش تنشها با حزبالله در مرز لبنان است. رسانههای صهیونیستی تقریبا هر روز به این موضوع میپردازند و پنجشنبه پیش نیز درباره تدارک حزبالله برای «غافلگیری اسرائیل» هشدار دادند. سرتیپ «اوری آگمون» از فرماندهان امنیتی اسرائیل درباره وضعیت آمادهباش در شمال گفت وضعیت فعلی «یادآور احساساتی است که قبل از جنگ یوم کیپور حاکم بود» (جنگ اکتبر ۱۹۷۳).
ارسال به دوستان
منابع دیپلماتیک میگویند ریاض در تدارک سفر رئیسجمهور ایران به عربستان است
ریاض منتظر رئیسی
امیرعبداللهیان اواخر هفته در سفر به عربستان با همتای سعودی خود دیدار و گفتوگو میکند
گروه سیاست خارجی: منابع دیپلماتیک گفتند عربستان سعودی و ایران در گفتوگوهای خود، درباره پروندههای منطقهای از جمله لبنان مذاکرهای نکردهاند و طبق اولویت روابط دوجانبه، ریاض اکنون منتظر سفر رئیسجمهور ایران به عربستان است.
«راغده درغام» روزنامهنگار کهنهکار لبنانی - آمریکایی در یادداشتی درباره تأثیر تفاهم ماههای اخیر عربستان و ایران بر اوضاع لبنان، نوشت عربستان در انتظار سفر ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران به ریاض است. خانم درغام (۷۰ ساله) مدیر سابق دفتر روزنامه سعودی الحیاه در نیویورک که از ۲۰۱۷ ستوننویس وبگاه «نشنال» است، در یادداشتی با عنوان «شکنندگی [وضعیت] لبنان در تفاهمهای منطقهای و بینالمللی...» نوشت: «فقط لبنان نیست که در این مرحله در صدر گفتوگوهای سعودی - ایرانی جایی ندارد، چرا که ۲ طرف تا الان حتی از [طرح] موضوعات عراق و سوریه هم اجتناب کردهاند». ستوننویس سابق هافینگتون پست (۲۰17-۲۰09) نوشت: هیچ شکافی در توافق عربستان سعودی و ایران که با حمایت چین حاصل شد، نیست؛ درست عکس چیزی که برخی لبنانیها مطرح میکنند، وقتی غرق تحلیل آثار روابط ریاض و تهران بر وضعیت لبنان میشوند. روند آزمایش جدی حسننیت و عملیاتی شدن رویکرد جدید برقرار است، همچنان که در پرونده میدان الدره [آرش] در جریان است و نقطه اختلاف میان ایران با عربستان و کویت است».
تحلیلگر سیاسی لبنانی - آمریکایی در این یادداشت سراسر انتقادی و اتهامآمیز به ایران و حزبالله، ضمن بیان اینکه در این مرحله لبنان جایی در گفتوگوهای ایران و عربستان ندارد، نوشت: «طبق تأکید منابع دیپلماتیک مطلع، اولویت در روند اجرای توافق [عربستان و ایران] روابط دوجانبه است. این منابع گفتند عربستان سعودی اکنون منتظر سفر ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران [به عربستان] است». درغام در این یادداشت که دیروز در روزنامه النهار لبنان منتشر شد، وضعیت لبنان را در آستانه «فروپاشی» توصیف و تأکید کرد کشورهای عربی خلیجفارس بویژه عربستان سعودی «خواستار تقویت محتوای توافق طائف» هستند و یکی از مکانیزمهای حل [بحران لبنان]، اختیارات رئیسجمهور منتخب خواهد بود «چراکه او است که همه را به موجب روح توافق طائف، به میز گفتوگو فراخواهد خواند».
در پی توافق ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ ایران و عربستان در پکن، ۲ طرف برای از سرگیری روابط دیپلماتیک بعد از 7 سال توافق کردند و مقرر شد وزرای خارجه پس از آن دیدار کنند که این دیدار ۱۷ فروردین ماه انجام و بیانیه مشترکی صادر و بر آمادگی برای از بین بردن موانع پیش روی گسترش همکاریها تأکید شد.
این توافق برخی کشورهای منطقه از جمله لبنان را امیدوار کرد در سایه تفاهم ۲ کشور منطقه، مشکلات آنان نیز کاهش یابد. سیدحسن نصرالله با دعوت از احزاب سیاسی حاضر در پارلمان لبنان به حل مشکل در درون این کشور به دور از دخالت کشورهای دیگر، تأکید کرده ایران نه در مذاکرات هستهای و نه در مذاکرات با عربستان سعودی، درباره لبنان مذاکرهای نکرده که احزاب سیاسی منتظر نتیجه این مذاکرات بمانند. «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی شنبه ۲۷ خرداد در پاسخ به دعوت همتای ایرانی و پس از سالها به تهران سفر کرد و حامل دعوت سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی از ابراهیم رئیسی برای سفر به ریاض بود. از سوی دیگر گفته میشود امیرعبداللهیان اواخر هفته سفری مهم به عربستان سعودی خواهد داشت و با همتای خود و برخی مقامات دیگر این کشور دیدار و گفتوگو میکند.
* آغاز فعالیت سرکنسولگری عربستان در مشهد
در همین ارتباط «محمد بهشتیمنفرد» رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان خراسان رضوی (شمال شرق کشور) از آغاز فعالیت سرکنسولگری عربستان سعودی در مشهد مقدس خبر داد و گفت: سرکنسولگری عربستان سعودی در مشهد در یادداشتی رسمی به دفتر وزارت امور خارجه در استان خراسان رضوی، آغاز فعالیت رسمی خود را در مشهد مقدس اعلام کرد. سرکنسولگری عربستان در شهر مشهد به صورت موقت در هتل میثاق مشهد به فعالیت خواهد پرداخت و بعد از آماده شدن ساختمان سرکنسولگری به آنجا نقل مکان خواهد کرد. بر اساس اعلام سرکنسولگری عربستان، ساعات کار آن از 8 تا ۱۵ عصر جز روزهای پنجشنبه و جمعه خواهد بود. چندی پیش (۱۵ مردادماه) نیز سفارت عربستان سعودی در محل هتل اسپیناس تهران فعالیت خود را آغاز کرد که بعد از آماده شدن ساختمان سفارت، به محل جدید منتقل خواهد شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اذعان وزیر خارجه اوکراین به مقاومتش در برابر راهحل دیپلماتیک
«دیمیترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین گفت در حالی که این کشور احتمالا به سوی مذاکره با روسیه سوق داده میشود، به سمت فصل سیاسی بسیار دشواری میرود. وی قول داد هر کاری را برای مقاومت در برابر تلاشها برای وادار کردن اوکراین به یافتن راهحل دیپلماتیک درباره بحران جاری انجام دهد.
به گزارش رسانههای اوکراینی، کولبا گفت: «به همه هشدار میدهم فصل سیاسی بسیار دشواری خواهد بود. این صداها [درخواست برای گفتوگو] بلندتر میشود. هر کاری را در چارچوب قوانین بینالمللی و کیفری انجام خواهیم داد تا اطمینان یابیم این صداها محو میشود». کییف مکررا هرگونه احتمال گفتوگو با روسیه را رد کرده و «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین حتی پاییز گذشته قانونی را معرفی کرد که صراحتا چنین اقدامی را ممنوع میکند. در طرف دیگر، مسکو گفته آماده مذاکرات معنادار برای حلوفصل بحرانی است که یک سالونیم ادامه داشته است.
اظهارات کولبا واکنش «سرگئی تسکوف» سناتور روس را که کریمه را در مجلس علیای این کشور (شورای فدراسیون) نمایندگی میکند، به همراه داشت. او برداشت کولبا درباره پاییز پیش رو را مورد تمسخر قرار داد و گفت این دیپلمات و رهبری اوکراین به طور کلی در واقع نگران تمام شدن کمکهای غرب هستند. وی به رسانههای روس گفت: او (کولبا) معتقد است پاییز آزمون سختی برای اوکراین به دلیل درخواستها برای مذاکرات خواهد بود، زیرا او و نخبگان کییف در گروگان پول راحتی هستند که از غرب میرسد. این سناتور روس افزود: هر چه جنگ بیشتر طول بکشد، آنها پول بیشتری به دست خواهند آورد و بیشتر از آمریکا و اتحادیه اروپایی مطالبه خواهند کرد. با این حال، مردم اوکراین بیشتر این بودجه را نخواهند دید، زیرا کمکها غارت میشود.
از زمان آغاز درگیریها در اوکراین، غرب کمک نظامی و مالی زیادی روانه اوکراین کرده و آمریکا به تنهایی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار به اوکراین اختصاص داده است. مسکو بارها از متحدان غربی اوکراین خواسته پمپاژ تسلیحات به اوکراین را متوقف کنند و استدلال کرده این امر به جای تغییر نتیجه، تنها خصومتها را تشدید میکند.
***
ائتلاف فتح:
عراق بر لزوم خروج نظامیان آمریکایی تأکید کرده است
یکی از رهبران ائتلاف «الفتح» عراق در سخنانی اعلام کرد هیات بلندپایه نظامی کشورش در جریان سفر به واشنگتن، پیام ضرورت خروج از عراق را به آمریکاییها منتقل کرده است. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری المعلومه، حامد الموسوی اعلام کرد هیات بلندپایه نظامی بغداد در جریان سفر به واشنگتن موفق به انتقال پیامهای مهمی به آمریکاییها شد.
وی گفت هیات عراقی بر ضرورت خروج آمریکاییها از این کشور تاکید کرده است. موسوی خاطرنشان کرد: همه احزاب سیاسی و گروههای مقاومت از حاکمیت عراق حمایت میکنند و از دولت میخواهند به حضور همه نیروهای خارجی در عراق پایان دهد. هیات عراقی به آمریکا اطلاع داد عراق هنوز به خواسته خود مبنی بر ضرورت خروج تکتک نظامیان واشنگتن از این کشور پایبند است. حامد الموسوی ادامه داد: آمریکا تصمیم پایان دادن به حضور نظامی خود در عراق را تغییر داده و بر حمایت از مشاوران و کارشناسان ائتلاف بینالمللی اصرار دارد و این در حالی است که دولت عراق با این تصمیمات مخالفت میکند.
در همین راستا، علی ترکی، نماینده پارلمان عراق از ائتلاف فتح نیز اعلام کرد: منابع قابل اعتماد از داخل هیات عراقی به ما اطلاع دادند مذاکرهکننده آمریکایی از آنها خواسته بغداد وضعیت حقوقی مشاوران حاضر در پایگاههای آمریکا در عراق را از مشاور به نیروی رزمی تغییر دهد. وی خاطرنشان کرد: چنین اتفاقی خلاف تصمیم پارلمان برای ضرورت اخراج آمریکاییها از کشورمان است. علی ترکی در ادامه اعلام کرد: هیات اعزامی به واشنگتن به منظور مطلع کردن ملت عراق و شفافسازی درباره مذاکرات انجام شده، در یک جلسه علنی میهمان صحن پارلمان خواهد بود. این اظهارات پس از آن بیان شد که یحیی رسول، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق دوشنبه ۱۶ مرداد اعلام کرد هیاتی از وزارت دفاع عراق به ریاست ثابت محمد العباسی، وزیر دفاع به ایالات متحده آمریکا سفر کرده و این هیات درباره آینده روابط میان عراق و ائتلاف بینالمللی گفتوگو خواهد کرد.
***
نخستوزیر دولت انتقالی نیجر:
تحریمها باید برداشته شود
نخستوزیر دولت انتقالی نیجر دیروز گفت ژنرال «عبدالرحمن چیانی» رئیس کودتا با هیاتی از سران مذهبی نیجریه دیدار و درباره ضرورت لغو تحریمهای وضع شده علیه دولت نیامی با آنها صحبت کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «علیالامین زین» گفت: چیانی به سران مذهبی نیجریه گفت تحریمها علیه نیجر باید برداشته شود و این تحریمها غیرانسانی و غیرقابل قبول است. وی همچنین خاطرنشان کرد مسؤولان جدید در نیجر برای اقدامات میانجیگرایانه به منظور عادیسازی اوضاع آماده هستند. کودتای ۲۶ ژوئیه علیه دولت محمد بازوم، رئیسجمهوری نیجر به برکناری وی، سرنگونی دولت و بازداشتش توسط گارد ریاست جمهوری به رهبری عبدالرحمن چیانی منجر شد. شورای ملی نیجر که پس از کودتا تشکیل شده، برای امنیت کشور مرزهای نیجر را بسته و توافقهای امنیتی با فرانسه را مورد بیاعتنایی قرار داده است. در پی وقوع کودتا، اکواس (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) تمام کمکهای مالی به نیجر را تعلیق، داراییهای شورشیها را مسدود و ممنوعیت بر پروازهای تجاری به این کشور و از نیجر وضع کرده است. همچنین تمام مرزها بسته شده است. این بلوک اقتصادی غرب آفریقا همچنین به سران نظامی نیجر فرصت یک هفتهای داد تا بازوم را بار دیگر به راس قدرت بیاورند و نظم را احیا کنند اما این مهلت یکشنبه گذشته پایان یافت. پنجشنبه گذشته اکواس پس از برگزاری دومین نشست اضطراری خود، فعالیت یک نیروی آماده به کار چندملیتی را برای احیای نظم قانون اساسی در نیجر اعلام کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|