|
اخبار
رئیس پلیس آگاهی فراجا خبر داد
انهدام ۱۹۹ باند سرقت موبایل
رئیس پلیس آگاهی فراجا با تاکید بر مبارزه قاطعانه با زورگیری و گوشیقاپی در کشور گفت: طی ۴ ماه اول امسال ۱۹۹ باند سرقت گوشی تلفن همراه منهدم شده است. سردار محمد قنبری گفت: جیببری، قاپزنی، زورگیری و سرقت مسلحانه ۴ روش سرقت موبایل است که بخش عمدهای از آن که ۷۰ تا ۸۰ درصد قاپزنی و جیببری بوده، ناشی از غفلت مالباختگان است. وی گفت: کل باندهای منهدمشده سرقت گوشی موبایل در ۴ ماه اول سال جاری ۱۹۹ باند اعم از ایرانی و اتباع خارجی بوده است. قنبری با بیان اینکه طی این بازه زمانی ۱۹۰۷ دستگاه تلفن همراه شکات کشف شده است، تصریح کرد: ۵۰۵ دستگاه تلفن همراه حین خروج از کشور کشف شده است. از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۷۲ (۴۱ درصد خارجی) مالخر گوشی تلفن همراه دستگیر و به مقامات قضایی معرفی شدهاند. وی با اشاره به اینکه بیشتر گوشیهای سرقتی به کشورهای افغانستان و بعضا به پاکستان و عراق منتقل میشود، اظهار داشت: طبق نظر کارشناسان معمولا ارزش گوشیهای به سرقت رفته بالاتر از ۱۰ میلیون تومان است.
***
تأکید استاندار تهران بر آیندهنگری در تقسیمات کشوری
استاندار تهران با تاکید بر آیندهنگری در تقسیمات کشوری گفت: اساس تقسیمات کشوری مبتنی بر حفظ حریم و حدود سرزمینی است. علیرضا فخاری دیروز در همایش تقسیمات کشوری و چالشهای پیشرو که با حضور مهدی جمالینژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، زهرا احمدیپور مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور، محسن اسلامی مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور، سیدعباس جوهری معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران و دیگر مسؤولان برگزار شد، با اشاره به تقسیمات کشوری اظهار داشت: تقسیمات کشوری را نوعی قلمروسازی تلقی میکنیم که بر اساس شکلگیری ساختارمند اداری و سیاسی، فضایی را در دسترس قرار میدهد تا سهم محیط زندگی و اثرات محیطی بر جامعه هدف و جامعه بر محیط مورد ارزیابی قرار گیرد. وی افزود: اساس تقسیمات کشوری مبتنی بر حفظ حریم و حدود سرزمینی است و در قاعده سیاسی اهداف چندگانه، خطکشی و نقاط دسترسی تشریح میشود اما در فضای سیاسی به جهت اصرار بر تعیین حدود، این مرزبندیها شکل میگیرد و قاعدهای که باید بر اساس یکسری ملاحظات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... باشد، نادیده گرفته میشود.
***
مهارتآموزی ۴۸ هزار سرباز وظیفه در سال ۱۴۰۲
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه از امضای تفاهمنامهای بین قرارگاه مهارتآموزی و موسسه آموزش و ترویج کارورزی برای آموزش ۴۸ هزار سرباز علاقهمند خبر داد. سردار موسی کمالی درباره جزئیات تفاهمنامه قرارگاه مهارتآموزی و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با جدیت پیگیر موضوع مهارتآموزی سربازان بویژه در حوزههای تخصصی است و در همین راستا تفاهمنامهای نیز ۲۱ مرداد بین قرارگاه مهارتآموزی و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با حضور سردار زادهکمند، فرمانده قرارگاه برای آموزش ۴۸ هزار نفر از سربازان علاقهمند به حوزه کشاورزی برای سال جاری امضا شد. وی افزود: هدف از مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در حوزه کشاورزی آموزش و توانمندسازی جوانان برای حضور موثر در جامعه و اشتغال آنهاست.
ارسال به دوستان
آمار مبتلایان به کرونا در کشور افزایشی شد
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۲۲ مرداد بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۲۸ نفر آنها بستری شدند. در طول این مدت، یک نفر از بیماران «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست داد و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۶ هزار و ۳۱۹ نفر رسید.
ارسال به دوستان
میانگین فرزندآوری به ازای هر زن در ایران از 6.5 فرزند در سال 65 به 1.6 فرزند در سال 1400 کاهش یافته است
سقوط نرخ باروری در کشور
رشد جوانی جمعیت با هدف مواجه نشدن کشور در دهههای پیش رو با پیری جمعیت در حالی مورد توجه است که طبق بررسیهای انجامشده، ایران سریعترین کاهش نرخ باروری در جهان را دارد، بنابراین چنانچه برای ترمیم رشد جوانی جمعیت، میزان فرزندآوری افزایش نیابد ایران سال 1420 به جرگه کشورهای پیر دنیا میپیوندد. وزیر بهداشت نیز با تأکید بر ضرورت رشد جمعیت جوان کشور گفت در یک تهدید جمعیتی به سر میبریم و اگر تا 6 سال آینده نتوانیم جمعیت را ترمیم کنیم به سمت سالمندی پیش خواهیم رفت. دیروز صالح قاسمی، پژوهشگر جمعیت، در نشست مدیران قرارگاه قانون جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره روند تغییرات نرخ رشد جمعیت گفت: نرخ رشد جمعیت در سال ۱۳۶۵، ۳.۹۱ درصد گزارش شد که این رقم تا پایان سال ١۴٠١ به 0.6 درصد رسید و بنا بر پیشبینیها در سال ۱۴۱۵ صفر خواهد شد. وی افزود: همچنین پس از سال ۱۴۲۰ نیز با منفی شدن این شاخص، شاهد کاهش جمعیت خواهیم بود. بر اساس نتایج گزارشها، پیک جمعیت در ایران تا ٩٣ میلیون نفر افزایش مییابد و هیچگاه بیشتر از این رقم نخواهد شد؛ این موضوع نشان میدهد چالش بسیار جدی در حوزه جمعیت وجود دارد. قاسمی با اشاره به روند سقوط نرخ باروری تصریح کرد: میانگین تعداد فرزند به ازای هر زن از ۶.۵ فرزند در سال ۱۳۶۵ به 1.6 فرزند در سال ۱۴۰۰ سقوط کرد. این شاخص در حال حاضر در شهرهای بزرگ 1.4 و در استان گیلان، مازندران، البرز، مرکزی و سمنان 1.2 است. کاهش این شاخص از ۶ به زیر ۲ طی ۲۰ سال نشان میدهد ایران سریعترین کاهش نرخ باروری را در جهان دارد. به گفته وی، سرعت در تغییرات موجب میشود نظام مدیریت و برنامهریزی از این تغییرات جا بماند؛ به عنوان مثال جمعیت جهان به سمت سالمندی با سرعت در حرکت است، در حالی که تعداد متخصص طب سالمندی در کشور به ٣٠ نفر هم نمیرسد. قاسمی اظهار کرد: تعداد تولد در سال ۱۳۹۴ یک میلیون و ۵۷۰ هزار مورد ثبت شد که این رقم در سال ۱۴۰۰ به یک میلیون و ۱۰۶ هزار نفر رسید؛ به بیانی دیگر در بازه زمانی 7 ساله، نیم میلیون تولد را از دست دادهایم. از طرف دیگر در حال حاضر جمعیت بالای ۶۰ سال در کشور ۱۲ درصد (از هر ۱۰ ایرانی یک نفر) است که این رقم تا سال ۱۴۲۸ به ۳۲ درصد (از هر 3 ایرانی یک نفر) میرسد. وی درباره پیامدهای این پدیده ادامه داد: با کم شدن جمعیت جوان کشور، نیروی کار کاهش و رکود اقتصادی، خروج ارز و فشار بر سیستم بهداشت و درمان کشور افزایش مییابد؛ به طور متوسط هزینه بهداشت و مراقبت یک سالمند ۵ برابر یک جوان گزارش شده است. قاسمی همچنین از 4 برابر شدن نرخ ناباروری در کشور طی ۳۰ سال گذشته خبر داد و گفت: به طور کلی یکی از مگاترندهای دنیا، سالخوردگی جمعیت است و تمام کشورها موظفند موضوع جمعیت را اولویت قرار دهند. پژوهشگر جمعیت در پایان با اشاره به اینکه سیاست جمعیتی هم باید بر پایه اقتصاد باشد و هم فرهنگ، عنوان کرد: دانشمندان بر این موضوع اتفاق نظر دارند که رشد جمعیت موتور محرک رشد اقتصاد جهان است و به بیان دیگر پاشنه اقتصاد جهان روی جمعیت میچرخد.
* درمان ناباروری در بیمارستانهای دولتی رایگان است
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه خدمات درمانی در حوزه ناباروری در بیمارستانهای دولتی رایگان است، گفت: بیمه حداقل تا ۵۰ میلیون تومان از هزینه درمان ناباروری در بیمارستانهای خصوصی را تقبل میکند. حسین فرشیدی در گفتوگو با میزان، درباره هزینه سنگین برخی خدمات در حوزه درمان ناباروری گفت: این خدمات در بیمارستانهای دولتی رایگان است و تمام خدمات ناباروری در این بیمارستانها انجام میشود، در بخش خصوصی هم هزینه آن بخش از خدمات را که بیمه تقبل کرده، توسط بیمه پرداخت میشود. وی ضمن اشاره به اینکه ممکن است پرداخت هزینههای بخشی از خدمات درمان ناباروری در بخش خصوصی توسط بیمه تقبل و پرداخت نشود، ادامه داد: بیمه حداقل تا رقم ۵۰ میلیون تومان یا شاید هم بیشتر از این مقدار را برای خدمات درمان ناباروری در بخش خصوصی پوشش میدهد. معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در واکنش به گزارشی که در یکی از رسانههای در رابطه با هزینههای سنگین خدمات درمان ناباروری با توجه وجود سیاستهای جوانی جمعیت اعمال میشود، اظهار کرد: این خدمات به بیمارستانهای دولتی مربوط نمیشود، چرا که در بیمارستانها دولتی این خدمات کاملا رایگان است. ممکن است این هزینهها برای انجام خدمات خاصی در بخش خصوصی باشد و ما در این رابطه دخالتی نداریم اما بخشی از این خدمات هم تحت پوشش بیمه قرار دارد. وی در پاسخ به این سوال که آیا قانون سقف مشخصی برای هزینه این خدمات در بخش خصوصی تعیین کرده است؟ توضیح داد: خدمات مشخص و تعریف شده است و هزینه برخی از آنها را بیمه تقبل میکند و اگر هزینه خدمتی را بیمه تقبل کرده اما در بخش خصوصی رعایت نمیشود، باید مورد بررسی قرار گیرد.
ارسال به دوستان
EG5 «کووید-19» مسریتر از زیرسویههای دیگر است
شیوع زیرسویه جدید کرونا در دنیا
رئیس اورژانس بیمارستان سینا در گفتوگو با «وطن امروز»: کرونا در کشور رام شده اما رعایت پروتکلها همچنان ضروری است
چندی پیش وزارت بهداشت در اطلاعیهای از پایان شرایط اضطراری کرونا و استفاده همگانی از ماسک خبر داد اما حالا زیرسویه جدید کرونا در خیلی از کشورهای دنیا جولان میدهد. هر چند این ویروس در کشور ما شناسایی نشده است اما کارشناسان بهداشت تاکید دارند کرونا تمام نشده است. دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور با بیان اینکه زیرسویه جدید کرونا در ۴۶ کشور شناسایی شده است، گفت: این سویه از سویههای قبلی مسریتر است و بیشتر از ایمنی طبیعی بدن و ایمنی ناشی از واکسیناسیون فرار میکند. آمیتیس رمضانی درباره زیرسویه جدید کرونا به نام EG5 گفت: سویه جدید کووید یکی از زیرسویههای جدید و از خانواده اُمیکرون و از زیرسویههای نوترکیب XBB است؛ ما یک سویه به نام XBB1.16 داشتیم که بالاترین میزان شیوع را در دنیا داشت و یکی از سابواریانتهای اُمیکرون بود و از کشور هند شیوع پیدا کرده و سپس در دنیا شایع شده بود و رتبه اول را از نظر سابواریانتهای اُمیکرون داشت و هماکنون این زیرسویه جدید به نام EG5 از آن زیرسویه مشتق شده است. وی افزود این ویروس جدید در برخی کشورها نظیر آمریکا بالاترین رتبه را از نظر مقدار ابتلا گرفته و در بیش از ۴۶ کشور شناسایی شده است. وی به میزان گفت: هنگامی که موارد ابتلا به بیماری افزایش یابد به تبع آن موارد بستری و بستری در ICU هم بیشتر میشود و به همین دلیل در حال حاضر موارد بستری در کشورهایی نظیر آمریکا مجددا افزایش یافته است، این مساله اما به این معنی نیست که شدت بیماری بیشتر است و این ویروس خطرناکتر است. دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور با اشاره به اینکه این ویروس در کشور ما شناسایی نشده است، متذکر شد: هماکنون در فصل تابستان قرار داریم و هوا گرم است و میزان سفرها افزایش یافته است و در وضعیتی که ویروس کووید در جامعه وجود داشته باشد و بدن فرد با مقداری سرما مثل باد کولر مواجه شود، شرایط برای ابتلا فراهم میشود. در این صورت ممکن است فرد علائم سرماخوردگی را به باد کولر نسبت دهد و متوجه ابتلا به کووید نشود و همین مساله سرایت این بیماری را افزایش میدهد که باید در حال حاضر به آن توجه شود.
* آنچه باید درباره زیرسویه جدید کرونا بدانیم
یک فوق تخصص مراقبتهای ویژه درباره سویه جدید کرونا و ویژگیها و احتمال همهگیری این ویروس توضیحاتی ارائه کرد. نوید شفیق درباره زیرسویه جدید امیکرون گفت: EG.5.1 یکی از زیرسویههای امیکرون BA.5 است که نخستینبار فوریه ۲۰۲۳ شناسایی شد و از آن زمان موارد ابتلا به آن به طور پیوسته در حال افزایش بوده است. این زیرسویه حاوی جهشهایی است که باعث افزایش توانایی فرار از پاسخ ایمنی میشود. وی درباره تاریخچه این ویروس افزود:EG.5.1 نخستینبار در انگلستان شناسایی شده و سپس در سایر کشورها از جمله آمریکا گسترش یافته است. هنوز مشخص نیست آیا این زیرسویه منجر به بیماری شدیدتری نسبت به سایر زیرسویههای امیکرون میشود یا خیر، بنابراین انتظار میرود واکسنهای فعلی همچنان در برابر EG.5.1 محافظت قابل قبولی ارائه کنند. فوق تخصص مراقبتهای ویژه اظهار داشت: زیرسویه به صورت غیررسمی در شبکههای اجتماعی، «اریس» لقب گرفته که بر اساس رویه سازمان جهانی بهداشت برای نامگذاری واریانتها با استفاده از الفبای یونانی است. اریس همچنین نام الههای یونانی است که الهه نزاع به حساب میآید. این لقب احتمالا به آشفتگی و تلاطمی که این زیرسویه ممکن است ایجاد کند، اشاره دارد. وی زیرسویه جدید امیکرون را یک سویه نگرانکننده دانست که ممکن است باعث شود عفونتهای بیشتر، شدیدتر و مقاومتر شود، البته هنوز مطالعات کافی روی این سویه انجام نشده اما شواهد اولیه نشان میدهد امیکرون دارای نرخ انتقال بالاتری نسبت به سویههای قبلی است. شفیق افزود: برخی علائم شایع زیرسویه جدید عبارت است از آبریزش بینی، سردرد، خستگی، عطسه، گلودرد و تعرق شبانه. برخی از این علائم مشابه سرماخوردگی است. علاوه بر علائم ذکر شده، اسهال، حالت تهوع و استفراغ نیز از علائم رایج امیکرون گزارش شده است، بنابراین تشخیص دقیق نیاز به تست PCR دارد. استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به امیکرون، توصیه میشود رعایت پروتکلهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک برای افراد بیمار و حساس گروه جامعه، فاصلهگذاری اجتماعی را در دستور کار داشته باشید. همچنین در صورت امکان، واکسیناسیون یا تقویت واکسن را در نظر بگیرید. وی افزود: احتمال اینکه جهشی به طور اتفاقی منجر به افزایش شدید شدت بیماری شود، بسیار پایین است. علاوه بر این، امیکرون تاکنون نشان داده نسبت به سایر سویهها ملایمتر است.
***
بیماران زمینهای پروتکلهای بهداشتی را بیشتر رعایت کنند
رئیس اورژانس بیمارستان سینا گفت: کرونا دیگر وحشی نیست و چنانچه سویههای جدیدی نیز در کشور شیوع یابد، به دلیل آگاهی مردم و وجود پادتن ناشی از واکسیناسیون، جای نگرانی ندارد اما مردم باید همچنان پروتکلهای بهداشتی را در اماکن شلوغ و پرازدحام رعایت کنند تا افراد مسن و دارای بیماری زمینهای از این بیماری در امان بمانند. حسین کرمانپور در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه کرونا تمام نشده است اما دیگر چون گذشته کشنده نیست، افزود: این بیماری اکنون کنترل شده و به صورت یک بیماری نظیر آنفلوآنزا در آمده، بنابراین هر آنچه برای رهایی از سرماخوردگی و آنفلوآنزا باید انجام دهیم ، در بحث شیوع احتمالی زیرسویههای جدید کرونا نیز باید انجام شود. وی ادامه داد: با توجه به مراجعه برخی با علائم کرونا به بیمارستانها و بعضا بستری شدن آنها به نظر میرسد رعایت پروتکلهای بهداشتی در جاهای شلوغ و اماکن سربسته بویژه برای افراد دارای بیماری زمینهای ضروری است.
ارسال به دوستان
حضور ۵۰ شرکت دانشبنیان در خدمترسانی به زائران اربعین
فروش شرکتهای دانشبنیان به ۴۳۵ همت رسید
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: مجموع فروش شرکتهای دانشبنیان به ۴۳۵ هزار میلیارد تومان رسیده و ۲۶۶ هزار اشتغال ایجاد کرده است. سیوهشتمین رویداد صندوق نوآوری در حوزه همکاری فناورانه در خدمترسانی به زائران اربعین حسینی صبح دیروز با حضور 50 شرکت دانشبنیان برگزار شد. در این رویداد، نمایشگاهی از دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان در زمینه خدماترسانی به زائران اربعین حسینی با همکاری جمعی از دستگاههای دولتی و نهادهای مردمی برگزار شد. سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در ابتدای این رویداد گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی زاییده قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان است که با سرمایه اولیه 3 هزار میلیارد تومانی آغاز شد. وی گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی زیر نظر هیات امنا به ریاست رئیسجمهور فعالیت میکند. از سال 1392 تا امروز تعداد شرکتهای دانشبنیان به 8831 شرکت رسیده است که در حوزههای مختلف فعالیت میکنند. همچنین مجموع فروش شرکتهای دانشبنیان به 435 هزار میلیارد تومان رسیده و 266 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است. وی تصریح کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی 77 خدمات شامل 19 تسهیلات، 6 ضمانتنامه، 8 خدمت سرمایهگذاری و 45 خدمت در حوزه توانمندسازی دارد که ماهیت بلاعوض دارند. طبق قانون قرار بود 0.5 درصد بودجه عمومی سالانه که رقم امسال آن بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان است به صندوق تزریق شود که این عدد تخصیص نیافته است. ملکیفر گفت: صندوق 40 همت انواع خدمت را در طول سالیان گذشته ارائه کرده است. یکی از خدمات صندوق تلاش بر این است که دانشبنیانها در حوزههای مختلف نقشآفرینی کنند که در دوران کرونا 60 شرکت دانشبنیان در این حوزه ورود و نقشآفرینی کردند. معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: 37 رویداد در موضوعات مختلف از جمله صنایع هوایی، خودرو، زبان و ادب فارسی، سلامت و... برگزار کردیم که در این رویدادها نزدیک به 5 هزار میلیارد تومان تفاهمنامه امضا شده است. ملکیفر گفت: حوزه اربعین از حوزههایی است که شرکتهای دانشبنیان میتوانند نقشآفرینی جدی کنند. تلاش کردیم در قالب این رویداد، شرکتهای دانشبنیان و خلاق را بسیج کنیم. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|