|
حسن یزدانی، امیرمحمد یزدانی و امیرحسین زارع در روز اول مسابقات جهانی کشتی به فینال راه یافتند
به وقت انتقام
روز نخست مسابقات قهرمانی جهان در بلگراد برای کشتی ایران 3 فینالیست داشت. امیرمحمد یزدانی، حسن یزدانی و امیرحسین زارع موفق شدند با شکست رقبا به فینال مسابقات برسند. به طور قطع مهمترین کشتی امروز ما که برای همه جهان دارای اهمیت است، به فینال تکراری و جذاب حسن یزدانی و دیوید تیلور مربوط میشود. این دو کشتیگیر مطابق انتظارها با شکست رقبا به فینال رسیدند و امشب برای بار ششم مقابل هم صفآرایی میکنند.
امیرمحمد یزدانی - ۷۰ کیلوگرم
اولین کشتیگیر ایران کار خود را در این مسابقات با پیروزی آغاز کرد. امیرمحمد یزدانی در وزن ۷۰ کیلوگرم روی تشک رفت و در دیدار نخست به پیروزی رسید. یزدانی در دور مقدماتی برابر پاتریک اولنزین از لهستان با نتیجه ۱۱ بر یک پیروز شد و به مرحله یکهشتم نهایی راه یافت. یزدانی در مرحله یکهشتم نهایی توانست خانیف از جمهوری باکو را مغلوب کند. او با نتیجه ۶ بر صفر پیروز شد و به مرحله یکچهارم نهایی صعود کرد. در مرحله یکچهارم نهایی، امیرمحمد یزدانی موفق شد حریف مطرح قرقیز خود را شکست دهد و به نیمه نهایی صعود کرد.
امیر محمد یزدانی، ملیپوش وزن 70 کیلوگرم کشورمان در نیمه پایانی مقابل «رمضان رمضانف» از بلغارستان قرار گرفت و موفق شد حریفش را 12 بر 2 از پیش رو بردارد. یزدانی با این برد به عنوان نخستین کشتیگیر ایران راهی فینال شد و امشب برای کسب عنوان قهرمانی با رسرفورد آمریکایی مبارزه خواهد کرد.
امیرحسین زارع - ۱۲۵ کیلوگرم
زارع پس از استراحت در دور اول، برابر دزیانیس خرامیانکوف از بلاروس قرار گرفت و پیروز شد. زارع با نتیجه ۷ بر ۲ پیروز شد و به مرحله یکهشتم نهایی رفت. زارع که دارنده مدال طلا و برنز جهان و برنز المپیک است در مرحله یکهشتم نهایی، موفق شد نماینده پورتوریکو را هم از پیش رو بردارد. نماینده ایران با نتیجه ۱۰ بر صفر اسمیت یونووان از پورتوریکو را شکست داد و به مرحله یکچهارم نهایی راه یافت. در مرحله یکچهارم نهایی امیرحسین زارع نماینده مجارستان را مغلوب کرد و مانند امیرمحمد یزدانی به مرحله نیمهنهایی رفت. زارع با نتیجه ۱۱ بر ۴ دنیل لیگتی از مجارستان دارنده 4 برنز و یک نقره قهرمانی اروپا را شکست داد.
امیرحسین زارع هم در مرحله نیمهنهایی با نتیجه ۴ بر صفر مقابل طاها آکگل از ترکیه، دارنده مدال طلای جهان و المپیک پیروز شد.
حسن یزدانی - ۸۶ کیلوگرم
یزدانی در دور مقدماتی وزن ۸۶ کیلوگرم استراحت داشت و در دور دوم برابر لاورنس، کشتیگیر استرالیا با نتیجه ۸ بر ۲ به پیروزی رسید و راهی مرحله یکهشتم نهایی شد. او در 3 دقیقه دوم موفق به ضربه فنی حریفش شد. یزدانی در مرحله یکهشتم نهایی موفق شد با نتیجه ۱۱ بر صفر اردن بات از مغولستان را از پیش رو بردارد. او در وقت اول کشتی پیروز شد. یزدانی در مرحله یکچهارم نهایی وزن ۸۶ کیلوگرم هم مقابل ناظم مایلز امینه از سنمارینو دارنده مدال برنز المپیک توکیو با نتیجه ۷ بر ۲ پیروز شد و به نیمهنهایی صعود کرد.
حسن یزدانی نیز در نیمهنهایی به مصاف «جاورایل شاپیف» از ازبکستان رفت و با برتری ۱۰ بر صفر برابر این حریف فینالیست شد تا رودرروی تیلور آمریکایی قرار بگیرد.
رضا اطری - ۶۱ کیلوگرم
اطری پس از استراحت در دور اول، برابر کشتیگیر ژاپن قرار گرفت و در کمال ناباوری شکست خورد. اطری با نتیجه یک بر یک مقابل اوگاوا کودای از ژاپن، به این دلیل که حریفش امتیاز آخر کشتی را گرفت بازنده شد. کشتیگیر ژاپن در مرحله یکچهارم نهایی برابر نماینده آمریکا با نتیجه ۸ بر ۲ شکست خورد و به علت نرسیدن به فینال، رضا اطری هم از مسابقات حذف شد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در گفتوگو با شبکه تلویزیونی NBC آمریکا با اشاره به تلاشهای رژیم صهیونیستی برای عادیسازی روابط با کشورهای منطقه تأکید کرد
اسرائیل امنیت نخواهد داشت
گروه سیاسی: حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی NBC آمریکا، مواضع کشورمان درباره مبادله زندانیان میان 2 کشور، آزادسازی منابع ارزی ایران و اختیار تصمیمگیری درباره آن، مذاکرات رفع تحریم، ارزیابی اغتشاشات سال گذشته و انگیزه آمریکا و برخی کشورهای غربی برای استفاده از مسائل جنسیتی به عنوان اهرم فشار بر ایران، نگاه جمهوری اسلامی ایران به علل آغاز و تداوم جنگ در اوکراین، بیفایده بودن تلاش رژیم صهیونیستی برای عادیسازی روابط با کشورهای منطقه با توجه به کینه عمیق مردم نسبت به این رژیم کودککش و قدرتمندتر شدن بریکس با توجه به عضویت ایران در این گروه ناظر بر موقعیت و جایگاه ممتاز کشورمان در منطقه را تشریح کرد.
رئیسجمهور در پاسخ به سوال مجری درباره مبادله زندانی با آمریکا اظهار کرد: ما در راستای یک اقدام بشردوستانه تبادل این زندانیان را دنبال کردیم، چرا که معتقدیم ایرانیانی که در آمریکا در بازداشت به سر میبرند، ناعادلانه بازداشت شدهاند و سریعا باید آزاد شوند و لذا برای آزاد کردن آنها اقدام کردیم. تبادل زندانیان آمریکایی که در ایران هستند با ایرانیانی که در آنجا در حبس هستند، طی یک حرکت و اقدام بشردوستانه بین ما انجام میَشود و درباره زمان آن هم مقدمات در حال طی شدن است. رئیسی افزود: بر اساس پیگیریهایی که کردیم، اینها (زندانیان آمریکایی که در ایران هستند) دارای پروندههای کیفری هستند و مراحل قضایی را گذراندهاند. یعنی مراحل تحقیقات دادسرایی و مرحله دادگاه را طی کردهاند و بعضی از آنان محکومیت قطعی دارند که در مراحل عالی در محاکم قضایی هم این احکام مورد تایید قرار گرفته و آنچه آمریکاییها میگویند مبنی بر اینکه اتهامات این افراد واهی است، هرگز مورد قبول نیست؛ اتهامات این افراد در مرحله رسیدگی برای دادگاه صالح اثبات شده است.
وی در پاسخ به این سوال مجری که منابع آزادشده ایران قرار است برای مقاصد بشردوستانه و برای غذا و دارو مورد استفاده قرار گیرد، آیا ایران این حق را دارد که این پول را به صلاحدید خود هزینه کند، گفت: ما از همان ابتدا دنبال این بودیم که پولهای ایران که در بانکهای دیگر کشورها به شکل ظالمانه از طرف آمریکاییها مسدود شده، به ایران بازگردد. معتقدیم این کار آمریکاییها از ابتدا اقدام ظالمانهای بوده که باعث فشار بر مردم ایران شد. رئیسجمهور تصریح کرد: ما تحریم را حربه و ابزاری مثل ابزار نظامی میدانیم که علیه ملتها به کار برده میشود. هر نوع تحریم و جلوگیری از دسترسی به پولهایی که متعلق به ایران است نیز نوعی ظلم به مردم و نوعی جنگ اقتصادی محسوب میشود. لذا از همان ابتدا دنبال آزاد کردن پولهای بلوکه و مسدود شده ایران بودیم تا این پولها هر چه سریعتر به حساب ایران برگردد. طبیعتا این حق جمهوری اسلامی بوده و هست و این رفع ظلم باید با سرعت انجام گیرد. وی گفت: این پول متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و طبیعتا بر اساس تشخیص، درباره نیازهایی که وجود دارد به مصرف خواهد رسید. اینکه از پولمان چگونه استفاده کنیم، طبیعتا در اختیار خود جمهوری اسلامی خواهد بود. این پول متعلق به مردم و دولت ایران است، تعیینتکلیف کردن برای این پول با دولت جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
رئیسجمهور در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه اگر شرایط فراهم شود مجدد با ترامپ درباره یک قرارداد جدید هستهای صحبت خواهد کرد یا خیر، اظهار داشت: ما همواره رفع تحریمها را دنبال کردیم و میز مذاکره را هم ترک نکردیم. در این قضیه آنچه شاهد بودیم این بود که نخستین نقض پیمان از طرف آمریکاییها انجام شد و اروپاییها هم به تعهدات خود عمل نکردند اما آن طرفی که به همه تعهدات خود عمل کرد جمهوری اسلامی ایران بود. آژانس بینالمللی انرژی هستهای نه یکبار، بلکه تاکنون 15 بار اعلام کرده اقدامات هستهای ایران صلحآمیز است و انحرافی در فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد. رئیسی ادامه داد: سوال بنده این است و این سوال را باید مردم آمریکا نیز از دولت آمریکا بپرسند که چرا با توجه به صلحآمیز بودن اقدامات هستهای در ایران، تحریمهای ظالمانه علیه این کشور را ادامه میدهید و چرا قراردادی را که بستید، نقض کردید و پیمان شکستید؟ مگر قرار نیست در پیمان، 2 طرف یا طرفهای یک پیمان، وفادار به پیمان بمانند؟ این را باید مردم آمریکا و شما رسانهها از دولت آمریکا سوال کنید که چرا نقض پیمان کردید؟ مگر یک طرف قرارداد حق دارد یکطرفه پیمان را نقض کند؟ آیا میشود دولتی به سر کار بیاید و بگوید من میخواهم قراردادی را که بسته شده یکطرفه نقض کنم و از پیمان خارج شوم! پس نخستین ناقض پیمان آمریکاییها هستند و نهتنها این یکبار، بلکه بارها عهدشکنی کردند. حق بدهید که ملت ایران به سخنان آمریکاییها اعتماد نکند.
رئیسجمهور افزود: اروپاییها چرا به تعهد خود عمل نکردند؟ این سوالی است که شما رسانهها باید از اروپاییها بپرسید. مگر آنها در این پیمان نبودند، چرا به تعهدات خود عمل نکردند؟ برخلاف آمریکا و اروپا، ایران به تعهدات خود عمل کرد. این را من نمیگویم، بلکه آژانس میگوید. اینها همه معترف هستند ایران به تعهدات خود عمل کرده و اگر به تعهدات عمل شده که عمل هم شده است، پس چرا تحریمها ادامه پیدا میکند و چرا تحریمها دارد افزایش مییابد؟ اما درباره مساله مذاکره برای رفع تحریمها، ما هیچ زمانی میز مذاکره را ترک نکردیم، چون سخن حقی داشتیم و خواستههای ما منطقی بوده است. باز این صرفا ما نیستیم که میگوییم سخن ما منطقی بوده است، بلکه اتحادیه اروپایی رسما اعلام کرد که خواستههای ایران کاملا منطقی است، ولیکن آنچه ما از آمریکاییها داریم میبینیم استمرار نقض پیمان و تداوم و افزایش تحریمهای ظالمانه است. وی گفت: در زمینه مهار و واکسیناسیون کرونا که همه در دنیا تلاش کردند به یکدیگر کمک کنند، آمریکاییها از تسهیل و فراهم کردن زمینه اینکه واکسن در اختیار ما قرار بگیرد، دریغ کردند. دبیرکل سازمان ملل در دیدار سال گذشته ما با یکدیگر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به بنده گفت از شما عذرخواهی میکنم که نتوانستم درباره رفع تحریمها، برای رساندن واکسن کرونا به ایران کاری کنم. بنده به ایشان گفتم در حال حاضر ما 6 نوع واکسن کرونا تولید میکنیم و از واردکننده واکسن به صادرکننده تبدیل شدهایم و مشکل مردم ما بحمدالله و با لطف خداوند متعال و تلاش جوانان برومند و دانشمندان ایرانی حل شد اما آمریکاییها در مقابل این سوال که چرا با وجود مساعدت همگانی در جهان برای مقابله با شیوع کرونا و انجام واکسیناسیون، مانع تامین واکسن از سوی ایران شدند، به مردم خودشان و مردم جهان چه پاسخی دارند؟!
مجری شبکه آمریکایی در ادامه پرسشهای خود با اشاره به سالروز اغتشاشات «زن، زندگی، آزادی» گفت: این روزها تقریبا یکمین سالگرد فوت خانم مهسا امینی است که توسط پلیس امنیت اخلاقی به خاطر نوع پوشش دستگیر شد. به نظر شما نوع واکنش ایران به اعتراضات و ادعاهای گروههای حقوق بشری درباره کشته و بازداشت شدن تعدادی از معترضان و نیز خبرنگاران چه پیامی را درباره مدیریت اعتراضات از سوی جمهوری اسلامی ایران به دنیا مخابره میکند؟
رئیسجمهور کشورمان در پاسخ به این سوال اظهار کرد: این یک حادثهای بود که اتفاق افتاد و نمونه این حوادث را شما در شهرهای مختلف آمریکا شاهد هستید که برای مردان و زنان و سیاهپوستان و رنگینپوستان اتفاق میافتد. هر روز نظایر چنین اتفاقی در آمریکا و شهرهای اروپایی اتفاق میافتد. این یک حادثه بود که جمهوری اسلامی ایران سریع آن را پیگیری و دنبال کرد تا به ابعاد آن رسیدگی شود. بنده شخصا با خانواده خانم امینی تماس گرفتم و گفتم حتما این امر پیگیری خواهد شد و پیگیریهای تحقیقاتی و پژوهشی و قضایی نیز در این مورد انجام شد. مسائل پزشکی دقیقا با مردم در میان گذاشته شد و بررسیها و تحقیقات پزشکی و پزشکی قانونی و بعد از آن اقدامات قضایی به اطلاع مردم و خانواده ایشان رسید اما سخن در این است که غربیها و بعضی کشورهای اروپایی و آمریکاییها سوار بر این موج شدند و دنبال اهداف خودشان بودند. در واقع این جریان را به عنوان پروژهای علیه جمهوری اسلامی به کار گرفتند و یک جنگ ترکیبی و ادراکی یعنی یک جنگ سیاسی، اقتصادی، رسانهای و روانی را علیه جمهوری اسلامی به راه انداختند. رئیسی تصریح کرد: مساله آمریکاییها و این کشورهای غربی نه در این قضیه موضوع خانم امینی و مساله حقوق بشر بود و نه واقعا در قضیه هستهای، مسألهشان فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران است. آنها احساس کردند یک زمینهای پیدا شده برای اینکه بتوانند دشمنی خود با جمهوری اسلامی ایران را ابراز کنند.
وی گفت: خوشبختانه ملت ایران جریان اغتشاشات را کاملا ناکام گذاشت، یعنی همراهی نکرد. یک عدهای اعتراضاتی داشتند؛ مثل همه اعتراضاتی که در هر جای دنیا ممکن است افرادی معترض باشند. آنها را جمهوری اسلامی به عنوان معترض تحمل کرد و بعد هم رهبری معظم انقلاب اسلامی، افرادی را که دچار احساسات و غفلت شده بودند، عفو کردند که این کار در آمریکا و اروپای شما اتفاق نمیافتد. این کار را جمهوری اسلامی با سماحت و بزرگی انجام داد. کسانی که اقدام به ترور کرده بودند، آدم کشته بودند، به نیروهای مسلح حمله کرده بودند و تخریب انجام داده بودند، طبیعتا وضعیت آنها متفاوت بود. البته اینها تعداد کمی بودند که به دست دستگاه قضایی سپرده شدند و محاکمه و مجازات میشوند. رئیسجمهور ادامه داد: آمریکاییها رسما از کسانی که میخواستند امنیت کشور را مختل کنند، اعلام حمایت کردند؛ به چه مجوزی این کار انجام شد؟ این را باید مردم آمریکا از دولت آمریکا بپرسند که برای چه شما از کسانی که اغتشاش کردند در یک کشور، حمایت کردید؟
رئیسی افزود: آن کسانی که تحریک کردند و بر این موج سوار شدند، آمریکاییها و بعضی از کشورهای اروپایی بودند. بله! در خیلی از کشورهای دنیا اعتراض هست اما آن کسانی که افراد را تحریک میکنند و اغتشاشگران را به جان مردم میاندازند و بعد هم ناامنی ایجاد میکنند، حتما میگویم این کاری بود که دشمنان ایران کردند. حتما در داخل کسانی هستند که دنبال کار دشمنی هستند اما تعدادشان بسیار اندک و محدود است و در مقابل موج ملت بزرگ ایران کاری از آنها برنمیآید و برنیامد.
رئیسجمهور گفت: نیروهای انتظامی ما در این رابطه بسیار تلاش کردند با معترضان برخلاف آنچه در آمریکا و اروپا رفتار میشود، رفتار خشنی نداشته باشند، البته نسبت به کسانی که میخواستند بانکی را آتش بزنند یا کسانی که سلاح به طرف مردم کشیدند یا میخواستند ایجاد اغتشاش و خونریزی کنند، طبیعتا نیروهای حاضر در خیابان نمیتوانستند به کسی اجازه دهند ترور کرده و اماکن دولتی و خانههای مردم را تخریب کند و امنیت مردم را به خطر بیندازد. اینجا کاری که جمهوری اسلامی کرد فرق گذاشتن بین اعتراض و اغتشاش بود. ما اعلام کردیم کسانی که معترضند اعتراضشان را بیان کنند، حرف بزنند، سخن بگویند و شعار بدهند ولی کسانی که میخواستند امنیت را مختل کنند، طبیعتا جمهوری اسلامی اجازه نداد امنیت را مختل کنند. وی اظهار کرد: تفاوت است بین اغتشاشگران و معترضان؛ معترضان در بیان اعتراضشان آزاد بودند و الان هم آزاد هستند. هر کس اعتراضی دارد، اعتراض یک روشی دارد؛ اعتراض صنفی و حزبی بکند، اشکالی ندارد اما اگر کسی بخواهد امنیت جامعه را بهم بزند، طبیعتا هیچ کجای دنیا به او اجازه نمیدهند. رئیسی تصریح کرد: گواه اینکه نیروهای جمهوری اسلامی در این جهت بسیار سعی کردند به مردم آسیب نرسد، سوءاستفاده تروریستها بود که تعدادی از نیروهایی انتظامی و امنیتی ما را ترور کردند. شهدایی که از نیروهای انتظامی و نیروهای در میدان داشتیم، گواه این بود که نیروهای ما با مدیریت صحنه سعی کردند صف معترضان را از اغتشاشگران جدا کنند، به همین دلیل اینها خودشان مورد اصابت گلوله قرار گرفتند، برای اینکه معترضان مسالهشان با اغتشاشگران جدا از هم شود.
رئیسی در پاسخ به سوال شیطنتآمیز مجری شبکه آمریکایی که اگر در سالگرد ناآرامیهای سال گذشته، اعتراضاتی حادث شود واکنش نیروهای امنیتی و انتظامی ایران چگونه خواهد بود؟ گفت: مگر شما از وقوع اعتراضات اطلاع دارید؟! وی تصریح کرد: یقین داشته باشید جمهوری اسلامی ایران همواره برای شنیدن سخن کسانی که نسبت به هر موضوعی اعتراضی داشته باشند، گوش شنوا دارد و خواهد داشت اما اگر کسانی بخواهند از نام این خانم [مهسا امینی] یا هر موضوع دیگری سوءاستفاده کنند و برای ایجاد ناامنی تبدیل به عامل بیگانه شوند، طبیعتاً وضعیت آنها روشن است و خود بخوبی میدانند که هرگونه ایجاد ناامنی و به خطر انداختن امنیت مردم و جامعه طبیعتا تاوان و هزینه سنگینی برایشان خواهد داشت.
رئیسی در پاسخ به این سوال مجری که درباره موضوع جنگ اوکراین و شائبهها درباره پهپادهای ایرانی در این جنگ، اگر ممکن است بفرمایید مشخصا مناسبات نظامی ایران با روسیه در حال حاضر چگونه است، اظهار کرد: ما با کشورهای مختلف دنیا روابط اقتصادی، تجاری و دفاعی داریم و روسیه نیز یکی از این کشورهاست اما برخلاف آنکه امروز از جانب آمریکاییها سلاح و حتی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین سرازیر میشود، ادعاها درباره ارسال سلاح از سوی ایران به روسیه در این جنگ به هیچ وجه مورد تایید نیست و آنچه هست مربوط به گذشته است.
وی افزود: ما با جنگ مخالفیم و همواره اعلام کردهایم آماده هستیم برای اتمام جنگ میان روسیه و اوکراین میانجیگری کنیم و معتقدیم کسانی که نمیخواهند این جنگ تمام شود، آنهایی هستند که به اوکراین سلاح ارسال میکنند. در جریان سفر آقای پوتین به ایران وقتی از ایشان درباره این جنگ سوال کردم، گفت آمریکاییها نمیگذارند جنگ تمام شود. آنها خودشان با گسترش ناتو به منطقه جنگ را آغاز کردند و الان هم به دنبال آن هستند با ادامه این جنگ بتوانند سلاحهایشان را بفروشند و آن طرفی که در حال حاضر از این جنگ نفع میبرد آمریکاییها هستند. رئیسجمهور تصریح کرد: در مقابل اتهاماتی هم که درباره این جنگ به ایران میزنند، بارها از جمله در نشستی که در عمان برگزار شد، سند متقن مطالبه کردهایم اما تا به امروز هیچ سندی مبنی بر ارسال سلاح از جانب ایران ارائه نکردهاند. رئیسی ادامه داد: من معتقدم آمریکاییها دنبال این هستند که هم سلاحهایشان را در این جنگ بفروشند و هم اهدافشان را پیش ببرند. اتفاقا این کشورهای غربی و اروپاییها هستند که به واسطه حمایت از اوکراین و مشارکت در این جنگ دچار آسیب و در واقع قربانی شدند. یک نمونه آن رنج و درد مردم کشورهای اروپایی در تحمل زمستان سخت و طاقتفرساست. آنچه آمریکاییها در ادامه یافتن این جنگ بهدنبال آن هستند، یعنی فروش سلاح، نفعی برای مردم اروپا ندارد و حتماً این جنگی که برای ملتها خسارتآور است، باید هر چه زودتر پایان یابد.
رئیسجمهور در پاسخ به این سوال هم که ایران روابط دیپلماتیک خودش را با عربستان به حالت اولیه از سر گرفته است، در صورت عادیسازی روابط عربستان با اسرائیل، مناسبات ایران با عربستان چگونه ادامه خواهد یافت؟ گفت: ایران و عربستان به عنوان 2 کشور اسلامی مهم در منطقه میتوانند روابط بسیار خوبی داشته باشند و ما هم معتقدیم روابط بین ایران و عربستان میتواند در حوزههای مختلفی توسعه پیدا کند. وی ادامه داد: ما با هرگونه ارتباط با رژیم صهیونیستی از ناحیه کشورهای منطقه مخالفت داریم و معتقدیم رژیم صهیونیستی در قالب پروژه عادیسازی روابط با کشورهای منطقه، ایجاد حاشیه امن برای خودش را دنبال میکند. این در حالی است که به هیچ عنوان عادیسازی روابط این رژیم با کشورهای منطقه برای آن امنیتساز نخواهد بود، چرا که مردم در سراسر منطقه با تمام وجود نسبت به این رژیم کودککش که همواره به ملت مظلوم فلسطین ظلم روا میدارد، کینه و نفرت دارند.
رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به این سوال هم که جمهوری اسلامی ایران اخیراً به عضویت گروه بریکس با حضور کشورهایی نظیر روسیه، چین، هند و برزیل در آمده، این عضویت چه تاثیری در وضعیت ایران در صحنه بینالمللی خواهد داشت و چه منافعی برای کشور شما حاصل خواهد کرد؟ اظهار کرد: آمریکاییها و بعضی از کشورهای اروپایی به دنبال منزوی کردن جمهوری اسلامی بودند اما عضویت ایران در 2 ائتلاف مهم جهانی شانگهای و بریکس این هدف آنها را به شکست کشانید. از سوی دیگر عضویت ایران در بریکس بهدلیل موقعیت و جایگاه ممتازی که در منطقه دارد میتواند به قدرتمندتر شدن این گروه منجر شود. وی افزود: پیوستن ایران به بریکس همچنین میتواند زمینه خوبی برای گسترش همکاریهای اقتصادی ما با اعضای این گروه که از قدرتهای نوظهور جهان هستند و قریب نیمی از جمعیت جهان را در برگرفته و بخش قابل توجهی از تولید ناخالص اقتصادی دنیا را دارند، فراهم کند. امروز جهان دیگر یکجانبهگرایی را نمیپسندد و باید چندجانبهگرایی مورد توجه باشد. حتماً ظلمهایی که آمریکاییها به ملتهای مختلف جهان روا داشتهاند، آنها را به این سمت کشانده که به دنبال قدرتهای نوظهور باشند. رئیسی ادامه داد: ما معتقدیم نظم جدیدی که در جهان رقم میخورد، توسط قدرتهای نوظهوری نظیر کشورهای گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای که از نظر اقتصادی و اجتماعی سرآمد هستند، اتفاق خواهد افتاد و حتماً میتواند جایگاه مهمی در جهان داشته باشد. قطعا منافع عضویت جمهوری اسلامی ایران در این ائتلافهای مهم جهانی دوسویه است.
ارسال به دوستان
رسواییهای پیدرپی سران ضدانقلاب ماهیت پلید و کاسبکارانه آنها را بیش از پیش آشکار کرد
پوچ
گروه سیاسی: در جریان اغتشاشات سال گذشته، اپوزیسیون خارجنشین با تکیه بر امید واهی خود یعنی براندازی، در مجامع بینالمللی حاضر شده و نسخههایی علیه ایران و جمهوری اسلامی ارائه میدادند که حاکی از یک ذهنیت امیدوار بود؛ ذهنیتی که این اغتشاشات را متفاوت از گذشته میدانست و حتی یکی از همینها با این تعبیر که «امید بزرگی برای پایان جمهوری اسلامی وجود دارد» به خود و طرفدارانش برای براندازی یک انگیزه واهی القا میکرد؛ افرادی که حتی معتقد بودند غرب و در راس آنها ایالات متحده آمریکا باید با یک طراحی جدید، جمهوری اسلامی ایران را بسان لیبی، سوریه و در این اواخر روسیه، به انزوای حداکثری کشانده و از همین مفر کار براندازی را برای این کاسبان خون راحت کند. یکی از این کاسبان یعنی مسیح علینژاد در همین راستا گفته بود دولتهای غربی باید جمهوری اسلامی را مانند پوتین منزوی و با دولت ایران مانند دولت روسیه رفتار کنند.
حتی یکی دیگر از براندازان، یعنی پسر شاه مخلوع، در کنار اتخاذ همان مواضع امیدوارانه علیه جمهوری اسلامی ایران، با سفر به سرزمینهای اشغالی و دیدار با نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس، به نوعی در پی آن بود تا حمایتهای این رژیم کودککش را نیز جلب کند. وی با قرار گرفتن در کنار دشمن شماره یک جمهوری اسلامی ایران و طراحی برنامههای جدید علیه امنیت مردم ایران به دنبال این بود تا در راستای براندازی خیالی و متوهمانه خود گامهای جدیدی برداشته و جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش به سمت انفعال و انزوا هدایت کند.
این مواضع و رجزخوانیها اما یک تاریخ مصرف داشت؛ تاریخ مصرفی که زودتر از همه سراغ گروهک تروریستی مجاهدین خلق آمد؛ همان منافقینی که دیروز با دنائتی که در ترورهای خیابانی و عملیات فروغ جاویدان از خود نشان دادند و امروز با نقشآفرینی جدیشان در اغتشاشات و دستی که به خون هزاران ایرانی آلوده کردند، اوج پستی و رذالت خود را نشان دادند. کار تا جایی پیش رفته بود که سرکرده این گروهک برای جمهوری اسلامی ایران آلترناتیو تعیین کرده و شورای ملی مقاومت ایران را به مثابه جایگزین معرفی میکرد.
اما این رجزخوانیهای توخالی دوامی نداشت و منافقین روز به روز به انزوا کشیده شدند. یکی از مصادیق این انزوا اما اتفاقی بود که در پی آن کمپ این گروهک در آلبانی به ناامنترین نقطه زمین برای زیست آنها تبدیل شد و آنها را خانه به دوش کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که پس از ماهها تلاش منافقین برای به آشوب کشاندن ایران، دولت آلبانی که سالها این تروریستها را در خاک خود جا داده بود، به طور رسمی با حکم قضایی این کشور از واحد دادستانی ویژه مبارزه با فساد و جرائم سازمانیافته، به کمپ منافقین در تیرانا حمله کرد. جالبتر آنکه وزارت خارجه آمریکا نیز در نخستین واکنش خود، این اقدام را قانونی توصیف کرد. در همین راستا فرانسه نیز با برگزاری تجمع سالانه منافقین در ۳۰ خرداد در پاریس مخالفت کرد و علت آن را نگرانیهای امنیتی دانست. این در حالی است که این تجمع از سال ۲۰۰۸ تاکنون در پاریس برگزار میشد. در ادامه این طردشدنهای پیاپی منافقین، پارلمان اروپا نیز در قطعنامهای که اخیرا به تصویب رسید، با اشاره به اقدامات خشونتآمیز گروهک تروریستی منافقین اعلام کرد عناصر این گروهک، با فریبکاری و روشهای گمراهکننده از نمایندگان و سیاستمداران اروپایی سوءاستفاده میکنند. این برای نخستینبار است که یک نهاد رسمی اروپایی به فریبکاریهای این گروهک برای جذب سیاستمداران و سوءاستفاده از نام آنها اعتراض کرده و حتی در یکی از بندهای قطعنامه مهم خود به آن اشاره میکند.
اکنون پس از پایان تاریخ مصرف منافقین، نوبت به سایر مدعیان براندازی رسیده است. مسیح علینژاد یکی دیگر از افرادی است که فعالانه طی سالیان گذشته علیه امنیت ملی ایران فعالیت کرده و نقش بسزایی در ایجاد آشوب و اغتشاش سال گذشته هم داشت. وی در جریان همین اغتشاشات، آبان سال گذشته با امانوئل مکرون دیدار داشت و اغتشاشات را با عنوان انقلاب به مکرون قالب کرد؛ اتفاقی که در پی آن حمایت ضمنی مکرون برای تامین مالی و لجستیکی اهداف کاسبکارانه علینژاد جلب شده و حتی باعث شد بر شدت امید واهی منتهی به براندازی جمهوری اسلامی ایران در بدنه اقلیت برانداز نیز افزوده شود.
سیر این دیدارها و جلب حمایتها به همین جا ختم نشد و مسیح علینژاد با برنارد هنری لوی، صهیونیست نماد تجزیه در کشورهای مختلف نیز دیدار کرد؛ دیداری که در جریان آن بیشک نسخه لیبیسازی ایران و عملا تجزیه برای سرنگونی جمهوری اسلامی تجویز شد. اتفاقی که نشان داد به ظاهر براندازانی چون علینژاد برای پیشبرد اهداف خود از چنین عملی نیز مضایقه نکرده و در همین راستا ناخواسته عمق ذهنیت کاسبکارانه خود را نیز به همگان نشان دادند.
اما همه اینها هم ضمانتی برای دوام مسیح علینژاد نبود. او نیز بعد از منافقین هدف دیگر زبالهدان غربیها بود. وی در جریان نشستی در کنگره آمریکا به این نکته اشاره کرد که دولت بایدن از او خواسته هویتش را تغییر داده و عملا ناپدید شود. علینژاد که از این تصمیم دولت ایالات متحده ناراضی بوده و احساس میکرد از پروژه غربیها در راستای اختلال در امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به گوشهای انداخته شده است، اعتراض خود را به این شکل بیان کرد: «به نظر میرسد دولت آمریکا دارد پشت مردم ایران را خالی میکند. چرا در آمریکا که در آن همه حق آزادی بیان دارند، به جای اینکه بتوانم آزادانه صحبت کنم، باید برای حفظ امنیت خود اطلاعات هویتیام را تغییر دهم؟ نمایندگان کنگره آمریکا باید بدانند دولت این کشور که برای جمهوری اسلامی ایران 6 میلیارد دلار پول آزاد کرده، چطور با کنشگرانی که در این کشور علیه حکومت ایران حرف میزنند برخورد میکند و از من میخواهد با هویت ناشناس در این کشور زندگی کنم».
در ادامه همین اتفاقات و رویگردانی غرب از براندازان، فرزند شاه مخلوع در توئیتی، آزادسازی 6 میلیارد دلار دارایی مردم ایران در قبال آزادی زندانیان دوتابعیتی ایرانی - آمریکایی را «باجدهی دولت بایدن به جمهوری اسلامی» خواند و به نوعی از دولت آمریکا سلب امید کرد. همه اینها نشان از آن دارد که دولتهای غربی و در راس آنها ایالات متحده آمریکا از حمایت خود نسبت به تامین این براندازان پوشالی سلب امید کرده و ناگزیر از هرگونه اتفاقی، تصمیم به تبعید امثال علینژاد به سیاهه بیهویتی گرفتهاند. سرمایهگذاری غرب روی عناصر کاسبی که حتی برای پیشبرد اهداف خود از تجزیه و به خاک و خون کشیدن مردم ایران نیز مضایقه نمیکنند، نتیجهای اینچنین به همراه داشته و جز بیحاصلی و شکست در برابر جمهوری اسلامی ایران، عایدی دیگری برای آنها به همراه نیاورده است.
ربع پهلوی اندازه گاو هم نمیفهمد
در راستای بیاعتمادی غرب به براندازان، آن هم در سالگرد اغتشاشات، خود این عناصر که روزگاری در حمله و توهین و تهمت به جمهوری اسلامی ایران متحد بودند، پس از شکستهای متعدد از مردم ایران، مقابل هم قرار گرفته و با مقصر جلوهدادن دیگری، یکدیگر را بیآبرو میکنند. در همین راستا یک گروه هکری اخیرا سراغ خبرنگارها و چهرههای رسانههای ضدایرانی رفته و مکالمات آنها را افشا میکند. در جدیدترین مورد صوتی از مسعود بهنود، خبرنگار بیبیسی افشا شده که او در اظهاراتی درباره رضا پهلوی میگوید: «اندازه گاو هم نمیفهمد».
این اظهارات از آنجایی جالب است که بهنود در جریان اتفاقات سال گذشته و کمپین موسوم به وکالت به رضا پهلوی، نقش موثری در تهییج افکار عمومی برای پیوستن به این کمپین ضدایرانی داشت.
قسمت دوم صوت افشا شده از مسعود بهنود نشان میدهد وی در رابطه با اپوزیسیون خارج از کشور میگوید ایرانیان خارج از کشور دنبال شعور نرفتند؛ فقط دنبال کلاهبرداریاند!
مسعود بهنود که ظاهرا در جمعی از جوانان صحبت میکند، میگوید: کشورهایی مثل آمریکا و انگلیس که جزو ثروتمندترین کشورها هستند، خودشان مثل خر در گل گیر کردهاند بنابراین فکر اینکه فقط شما در نقطهای گیر کردهاید که راهحل ندارد، اشتباه است. الان همسن و سالهای شما در ایران جزو خوشبختترین افراد هستند. حتی عبدالله مهتدی سرکرده گروهک کومله که در روزهای ناآرامی مدام تاکید میکرد «دنبال تجزیهطلبی نیستیم» حالا در جدیدترین صوتی که از او افشا شده در راستای همان گزاره تقصیر را گردن دیگری انداختن، توضیح میدهد که جریان ضدایرانی چطور قصد نابودی ایران با اتحاد گروههای تجزیهطلب را داشتهاند.
بخشی از این صوت که به نظر در جلسات داخلی احزاب تجزیهطلب است به توضیح اختلافات سران پیمان موسوم به همبستگی میگذرد؛ از اینکه رضا پهلوی از بیاحترامی مسیح علینژاد ناراحت شده و گفته «دیگر نمیآیم» تا آنجا که وی توضیح میدهد «اگر یک هفته صبر میکردند کار تمام بود»، از مواردی است که وی را در نهایت به این نتیجه میرساند که اعضای این پیمان و ناکافی بودن تجربه سیاسی آنان دلیل موفقیتآمیز نبودن این پروژه بوده است.
رئیس تروریستهای کومله در ادامه به شرفش(!) قسم میخورد که چطور قصد داشته بزرگترین ائتلاف ضد ایرانی را دور خود جمع کند اما اعتراف هم میکند که «بزرگترین فرصت تاریخی» را هم از دست دادهاند. رهبر این گروهک تروریستی از اینکه همه تلاش خود را کرده راضی است اما میگوید: جمهوری اسلامی از مخالفانش عاقلتر و دوراندیشتر بود که توانست ائتلاف ضدایرانی را نابود کند.
عبدالله مهتدی حتی طی گفتوگویی دیگر به صراحت عمق این اختلافات را عیان کرده و گفته است: هنوز نتوانستهایم یک ائتلاف و حتی یک آلترناتیو درست کنیم! متاسفانه افراطیون دستراستی و شبهفاشیست (سلطنتطلبان) فضا را سنگین کردند و با فحاشی و حمله به دیگران، اختلاف درست کردند و دشمن خونی شدند.
این بیاعتمادی و عدم وحدت اپوزیسیون حول یک محور نشان از آن دارد که سوءاستفاده این جریانها از اغتشاشات سال گذشته و تلاش برای هدایت آن به سمت تجزیه ایران با شکست مواجه شده است؛ شکستی که تمام براندازان، از سلطنتطلب تا گروههایی را که کمر به تجزیه ایران بستهاند در برابر مردم ایران به زانو انداخته و پس از یک سال نیز اختلافاتشان را برملا کرده است؛ اتفاقی که بیآبرویی آنها را نیز در پی داشته است.
بیآبروییای که اخیرا سیما ثابت مجری مزدور شبکه اینترنشنال نیز به لایه دیگری از آن اشاره کرده بود. وی پیرامون همین آبروریزی ضمن استعفا از کار در این شبکه صهیونیستی با دلایلی مبنی بر کرامت انسانی و سوءاستفادههای مکرر جنسی افراد شاغل در این رسانه، بهترین گزینه برای آینده ایران را جمهوری اسلامی دانسته و این پیشنهاد را از قول عده زیادی از اساتید شاغل در لندن نیز اعلام میکند.
هیچ فرد و گروه ضدایرانی امنیت نخواهد داشت
پس از آوارگی مجاهدین خلق، وزیر اطلاعات دولت سیزدهم ضمن اشاره به وضعیت اسفبار منافقین در اروپا اظهار کرد: ما شعاری داریم که تروریسم در هیچجای دنیا امنیت ندارد. روزی اروپاییها به این نتیجه خواهند رسید اما آلبانی زودتر به این نتیجه رسید.
این در حالی است که پس از انتشار صحبتهای وزیر اطلاعات، سربازان گمنام وزارت اطلاعات طی عملیاتی پیچیده و دقیق لیدرهای تجمعات ضدایرانی را که در کشورهای مختلف اقدام به فعالیت علیه ایران میکردند، دستگیر کردند؛ اتفاقی که در عمق خود این پیام را مخابره میکند: جمهوری اسلامی ایران در راستای امنیت ملی شهروندان خود با هیچ فرد و گروهی تعارف نداشته و بیشک کسانی که این اتمام حجت را نقض کنند، باید دیر یا زود منتظر عواقب اقدامات خود علیه مردم ایران باشند.
همان افرادی که با دروغ به دنبال ایجاد ناامنی در کشور بودند؛ کسانی که با گذشت یکسال به دروغ خود پیرامون سیتیاسکن مهسا امینی اعتراف کرده و به ماهیت تماما تخیلی خود اذعان کردند.
عاقبت منافقین و ترس مسیح علینژاد هم دقیقا از همین بابت است: امری که خود نشاندهنده صدق گفتار جمهوری اسلامی علیه بر هم زنندگان امنیت ملی نیز هست.
فریاد بیاعتباری
«توفان در فنجان»؛ بهترین تعبیری است که میتوان برای جریان اپوزیسیون ایرانی به کار برد؛ جریانی که بهرغم تلاشهای بسیار برای تحریک جامعه، با «نه» بزرگ مردم ایران مواجه شد.
در حالی که از ماهها قبل شاهد فراخوانهای متعدد گروههای ضدایرانی برای از سرگیری آشوبها در سالمرگ مهسا امینی بودیم، روز گذشته، سراسر کشور در آرامش و امنیت کامل به سر برد.
گروههای ضدایرانی از جمله منافقین، تجزیهطلبان و سلطنتطلبان که در ماههای اخیر به دنبال تحریک مردم ایران برای ایجاد اغتشاش و ناامنی در روز 25 شهریور بودند، بار دیگر با شکست مواجه شدند. این شرایط در حالی رقم خورد که حتی ضعیفترین روزهای فراخوانهای اغتشاشات سال گذشته نیز به لحاظ تحرک و کنش، وضعیتی بهتر از 25 شهریور امسال داشت. اما شکستی که روز گذشته بر جریان ضدایرانی تحمیل شد، جدا از اقدامات نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در شناسایی و انهدام هستههای آشوب و ترور و همچنین بیرمقی ضدانقلاب برای کنشگری، محصول عدم مقبولیت این جریان در جامعه ایران است. اگرچه در جریان اغتشاشات «زن، زندگی، آزادی» که سال قبل به بهانه فوت مهسا امینی در کشور به راه افتاد نیز شاهد عدم همراهی اکثریت مردم ایران با آشوب و ترور بودیم و همین موضوع بر اغتشاشات مهر پایان زد اما این عدم مقبولیت روز گذشته با وضوح هرچه تمامتر به نمایش درآمد.
اپوزیسیون ایرانی باید این واقعیت تلخ را بپذیرد که اعتباری در داخل کشور ندارد و هر روزی هم که میگذرد، این بیاعتباری بیش از پیش میشود. اساسا مردم ایران به شناخت خوبی از گروهها و افراد ضدایرانی خارجنشین رسیدهاند. گروههایی که حتی نمیتوانند یکدیگر را تحمل کنند و همواره به دنبال حذف گروه دیگر هستند، چگونه میتوانند سرنوشت مردم ایران را در اختیار گیرند؟
روز گذشته بیش از آنکه سرآغازی بر شروع آشوبها به شمار آید، مهر پایانی بر حیات سیاسی و اجتماعی گروههای اپوزیسیون در داخل کشور بود.
ارسال به دوستان
المیادین: ایران به اسناد مهمی درباره پرونده نخستوزیر اسرائیل دست یافته است
حفره بزرگ
گروه بینالملل: شبکه المیادین به نقل از منابعی در ایران مدعی شد تهران به اسنادی مهم در رابطه با یکی پروندههای قضایی به کلی سری و محرمانه نخستوزیر رژیم صهیونیستی دست یافته است که این موضوع نشاندهنده عمق نفوذ ایران در شبکههای اطلاعاتی این رژیم است؛ موضوعی که صدای وزیر جنگ اسبق رژیم اشغالگر را هم درآورده است.
شبکه المیادین به نقل از منابعی در ایران مدعی شد ایران به اسنادی مهم در رابطه با یکی از پروندههای قضایی به کلی سری و محرمانه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی دست یافته است. دستگاه قضایی رژیم اشغالگر قدس به دلیل پیامدهای منفی احتمالی ناشی از افشای این پرونده بر امنیت داخلی این رژیم، از بررسی و افشای ابعاد آن خودداری کرده است. دلیل امتناع دستگاه قضایی اسرائیل از رسیدگی به این پرونده به کلی سری و محرمانه، ترس از تبعات منفی آن بر جامعه صهیونیستی و احتمال وقوع درگیری و ناآرامیهای فراگیر سیاسی و امنیتی در این رژیم عنوان شده است. از سویی، «آویگدور لیبرمن» از رهبران مخالفان نتانیاهو و وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی در مصاحبه با کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گفت: هیچ موضع روشنی در رابطه با آنچه دولت میتواند در مقابل حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله و جنبش حماس در نوار غزه انجام دهد، وجود ندارد.
وی افزود: دیوید بارنیا (رئیس موساد) ناگهان درباره حملات در ایران صحبت کرد و یوآو گالانت (وزیر جنگ) گزارش داد فرودگاهی (در لبنان) در ۲۰ کیلومتری المطله در حال ساخت است؛ همه این لفاظیها برای جبران کمکاری، عدم درک و نبود هدف است. وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی اضافه کرد: همه میدانند ارتش اسرائیل به سیاست تهاجمی خود در سوریه ادامه میدهد اما هیچ پاسخی از سوی کابینه درباره این حملات و موضع روشنی درباره اینکه در مقابل نصرالله و حماس در نوار غزه چه خواهند کرد، وجود ندارد. لیبرمن همچنین گفت: بنیامین نتانیاهو میترسد و تمایلی به بازگشت به ترورهای هدفمند و توقف جریان کمکهای مالی به حماس در نوار غزه ندارد. وی افزود: دولت در بنبست و کمکاری است، بنابراین تمام این صحبتها درباره سوریه و ایران برای ایجاد کمی تعادل است. رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» در پایان گفت: نتانیاهو با امنیت اسرائیل دلالی خواهد کرد.
رئیس موساد پیشتر مدعی شده بود سال جاری با همکاری دوستان اسرائیل ۲۷ حمله ایران به یهودیان و اسرائیلیها در سراسر جهان خنثی شده است.
بارنیا همچنین مدعی شده بود: ایران هزینه سنگینی برای هدف قرار دادن هر یهودی و هر اسرائیلی پرداخت خواهد کرد و پاسخ ما در مرکز تهران خواهد بود و بزرگترین شخصیتی که چنین دستوری را بدهد، هدف قرار میدهیم.
حمله سایبری به شبکه راهآهن رژیم صهیونیستی
رسانههای عبری اعلام کردند گروه انتقامجویان سایبری با انتشار اسنادی خبر از حمله سایبری به زیرساختهای برق راهآهن اسرائیل داده است. این گروه (انتقامجویان) در کانال تلگرام خود با استناد به اخبار منتشر شده در رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کرده از سال 2020 تاکنون به زیرساختهای حملونقل ریلی اسرائیل نفوذ و حملات متعددی را اجرایی کرده است. آنها تهدید کردهاند در صورتی که رژیم صهیونیستی به جنایتهای خود ادامه دهد، ضربات مهلکی را به زیرساختهای آن وارد خواهد کرد.
ارسال به دوستان
پسر جو بایدن محاکمه میشود
شرمساری بایدنها
گروه بینالملل: هانتر بایدن، پسر جو بایدن رئیسجمهور آمریکا پنجشنبه گذشته به وقت محلی به صورت رسمی به دروغگویی درباره مصرف مواد مخدر و حمل سلاح در شرایط اعتیاد در سال ۲۰۱۸ متهم شد و به این ترتیب به نخستین فرزند رئیسجمهور مستقر این کشور تبدیل شد که مورد پیگیرد قانونی قرار میگیرد.
این اتهامات که همزمان با رقابتهای انتخاباتی جو بایدن برای انتخابات ریاستجمهوری سال آینده این کشور یعنی ۲۰۲۴ مطرح شده است، میتواند هانتر بایدن ۵۳ ساله را سال آینده به دادگاه بکشاند. پسر رئیسجمهور آمریکا پس از آنکه تلاشها برای مصالحه بدون محاکمهاش به نتیجه نرسید، به صورت رسمی با اتهام قضایی روبهرو شد. به گزارش رسانههای آمریکایی، تصمیم به طرح اتهامات جنایی علیه کوچکترین پسر بایدن گامی بیسابقه برای وزارت دادگستری آمریکا و دادستان اصلی پرونده یعنی «دیوید وایس» است که «مریک گارلند»، دادستان کل، ماه گذشته او را به عنوان بازرس ویژه این پرونده معرفی کرد. اکنون هانتر بایدن در 3 ردیف اتهام مربوط به دریافت مجوز حمل سلاح در شرایط اعتیاد به مواد مخدر به طور رسمی متهم شده است. این اتهامات در حالی است که جمهوریخواهان مجلس نمایندگان در حال افزایش تلاشهای خود برای استفاده از پرونده هانتر بایدن به عنوان دلیلی برای استیضاح پدرش هستند. روزنامه نیویورکتایمز مینویسد: این اتهامات وزارت دادگستری آمریکا را در موقعیت قابل توجهی برای رسیدگی به پروندهها علیه پسر رئیسجمهور و دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و نامزد فعلی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ قرار میدهد.
در دورهای که پسر بایدن در هیات مدیره شرکت بوریسما، یک سازمان انرژی اوکراینی خدمت میکرد، جو بایدن، معاون باراک اوباما، رئیسجمهور وقت آمریکا بود. وی در آن زمان همچنین به دنبال سرمایهگذاری در چین بود که باعث شد میلیونها دلار درآمد داشته باشد. اتهام حمل اسلحه در شرایط اعتیاد به مواد مخدر که حداکثر ۱۰ سال حبس دارد، تنها به صورت پراکنده علیه افرادی که برای نخستینبار متهم شدهاند، مطرح میشود. این امر بویژه درباره افرادی مانند هانتر بایدن که متهم به استفاده از سلاح در جنایت دیگری نیست، کاربرد دارد. این اتهامات موجب خواهد شد محاکمه هانتر بایدن نقشی فراتر از انتظار در مبارزات انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا داشته باشد که بایدن ۸۰ ساله احتمالا با رقیب دوره قبلی خود یعنی دونالد ترامپ که او نیز 4 پرونده کیفری دارد، مواجه میشود.
چراغ سبز برای استیضاح بایدن
کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در نشست غیرعلنی این مجلس در هفته جاری قصد دارد به جمهوریخواهان اعلام کند استیضاح جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا گام ضروری بعدی برای به دست آوردن مدارک لازم درباره فساد احتمالی او و پسرش است.
ارسال به دوستان
ایران در پاسخ به بدعهدی 3 کشور اروپایی درباره لغو تحریمهای تسلیحاتی، ورود چند بازرس آژانس به کشور را ممنوع کرد
پاسخ به بدعهدان
وزارت امور خارجه: تصمیم اتحادیه اروپایی برای عدم انجام تعهدات خود در موعد سال هشتم مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ است
گروه سیاست خارجی: 3 کشور اروپایی حاضر در برجام بعد از اینکه قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تصویب نرسید، قصد دارند تحریمهای تسلیحاتی ایران را که قرار است اواخر ماه مهر توسط سازمان ملل لغو شود، اجرایی نکنند؛ موضوعی که به نظر میرسد بازی اروپا در زمین آمریکا برای عدم ایفای تعهداتش در برجام است. هفته گذشته جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برگزار شد. 3 کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان با همراهی آمریکا قصد داشتند قطعنامهای را علیه ایران با محوریت گزارش دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی آماده کنند که رایزنیها و هشدارهای ایران سبب شد آنها از مواضع خود عقبنشینی و دست آخر به دادن یک بیانیه اکتفا کنند. از سوی دیگر جوزف بورل، مسؤول هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپایی طی بیانیهای اعلام کرده است کشورهای اروپایی حاضر در توافق هستهای قصد ندارند تحریمهای تسلیحاتی را که باید اکتبر 2023 برداشته شود، لغو کنند و این سه کشور و آمریکا تحریمهای تسلیحاتی را حفظ خواهند کرد. گفتنی است تعدادی از محدودیتهای برجام علیه ایران که بخشی از آن مهر ۱۴۰۲ (اکتبر ۲۰۲۳) به پایان میرسد از قرار ذیل است:
1- برداشتن محدودیتهای سازمان ملل در زمینه تحقیق و توسعه (R&D) و تولید موشکهای بالستیک ایران که قابلیت حمل کلاهک اتمی دارند.
2- سازمان ملل ممنوعیت واردات و صادرات فناوری مرتبط با صنایع موشکی نظیر موشک و پهپاد با برد ۳۰۰ کیلومتر (۱۸۶ مایل) یا بیشتر را برمیدارد.
3- آمریکا طبق برجام ملزم به درخواست قانونی از کنگره (لایحه) برای پایان دادن به تحریم بخشهای اقتصادی است که به عنوان بخشی از توافق هستهای آن را تعلیق (Suspend) کرده بود که البته واشنگتن از برجام خارج شده است.
4- ایالات متحده ملزم به حذف (Remove) تحریم برخی افراد و نهادهای مرتبط با برنامه هستهای ایران است.
۵- اتحادیه اروپایی باید تحریمهای باقیمانده خود علیه برنامه هستهای ایران را بردارد.
در همین باره اروپا بدعهدی خود در برجام را دوباره نشان داد. آمریکا که در زمان ترامپ از برجام خارج شد و دولت بایدن هم قصدی برای احیای دوباره برجام با پیششرطهای ایران ندارد، بنابراین مشخص است واشنگتن نمیخواهد تحریمها را بردارد اما اروپا همواره در سالهای بعد از برجام ژست همکاری با ایران را داشت و کانالهای مالی برای دور زدن تحریمها مانند spv و اینستکس را ارائه داده بود که با اینکه دولت حسن روحانی از آنها استقبال کرده بود، هیچوقت اجرایی نشدند و این نشان از بدعهدی دائم اروپاییها دارد.
بدعهدی جدید اروپاییها یک رسوایی جدید برای دولت سابق و شخص رئیسجمهور سابق و جواد ظریف به حساب میآید. با وجود هشدارهای مکرر دلسوزانه مبنی بر عدم اعتماد به اروپا پس از خروج ترامپ از برجام اما مقامات دولت سابق با سادهلوحی تصور میکردند اروپا در غیاب آمریکا به برجام پایبند میماند.
طبق گزارش رویترز، بورل در این بیانیه گفت: «وزرای خارجه اظهار میکنند ایران از سال ۲۰۱۹ به توافق پایبند نبوده و این مساله از طریق مکانیسم حل و فصل اختلافات برجام حل و فصل نشده است». در ادامه این بیانیه آمده است: «آنها (تروئیکای اروپا) قصد خود را برای برنداشتن گامهایی در زمینه رفع تحریمهای بیشتر در روز ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ به عنوان روز انتقال برجام ابراز کردهاند».
تحلیلگران پیش از این گفته بودند این رفتار کشورهای اروپایی به معنای آن خواهد بود که این کشورها قصد فعال کردن ساز و کار موسوم به «اسنپبک» (بازگشت خودکار تحریمهای سازمان ملل که به «مکانیسم ماشه» مشهور شده) را ندارند و تنها به دنبال حفظ تحریمهای شخصی خود علیه برنامه موشکی ایران هستند.
هدف از این سیاست که از ابتدای اجرایی شدن برجام توسط کشورهای غربی پیگیری شده، جلوگیری از نابودی توافق از یک سو و در عین حال مسدود کردن مسیرهای برخورداری تهران از مزایای آن، از سوی دیگر است. وزارت خارجه انگلیس بامداد جمعه اعلام کرد این کشور به همراه آلمان و فرانسه، تحریمهایی را که قرار بود ماه آینده پایان یابد، همچنان باقی خواهند گذاشت. در همین ارتباط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب در واکنش به بیانیه اتحادیه اروپایی، درباره عدم انجام تعهدات این اتحادیه و 3 کشور اروپایی در سال هشتم برجام، بیانیهای صادر کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمده است: جمهوری اسلامی ایران تصمیم اتحادیه اروپایی و ۳ کشور اروپایی برای عدم انجام تعهدات خود در موعد سال هشتم برجامی را اقدامی غیرقانونی و مغایر با تعهدات آنها ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ و عملی تنشزا و توأم با سوءنیت میداند. این بیانیه میافزاید: جمهوری اسلامی ایران در واکنش به خروج غیرقانونی آمریکا و باز وضع تحریمهای ظالمانه، مطابق حقوق خود ذیل مواد ۲۶ و ۳۶ برجام، گامهای جبرانی را اتخاذ کرد و این گامها کاملا مطابق رویههای مندرج در برجام است. در بیانیه مذکور آمده است: تصمیم به عدم انجام تعهدات از سوی اتحادیه اروپایی و 3 کشور اروپایی در واکنش به اقدامات هستهای ایران، کاملا خالی از منطق حقوقی است، زیرا ایران یک سال تمام به طرفهای اروپایی برای جبران اقدام غیرقانونی آمریکا در خروج از برجام فرصت داد و پس از آن نیز گامهای جبرانی خود را به منظور ارائه فرصت جبران به طرفهای اروپایی و حفظ پنجره دیپلماسی، به صورت تدریجی آغاز کرد.
این بیانیه تصریح کرده است: قابل پذیرش نیست اتحادیه و 3 کشور اروپایی این اقدام غیرقانونی خود را به عنوان واکنش به اقداماتی از ایران مستند کنند که کاملا قانونی و در واکنش به خروج آمریکا و بیعملی اتحادیه اروپایی و 3 کشور اروپایی بوده است. اقدامات ایران از منظر حقوقی کاملا قانونی بوده و خود اروپاییها نیز به آن اذعان داشته و دارند. این بیانیه میافزاید: تردیدی وجود ندارد که جمهوری اسلامی ایران به این اقدام غیرقانونی، تحریکآمیز و نقض آشکار تکالیف اتحادیه اروپایی، فرانسه، آلمان و انگلیس وفق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، به صورت مقتضی و در چارچوب حقوق خود ذیل برجام پاسخ خواهد داد.
در همین ارتباط، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به بیانیه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر اقدام جمهوری اسلامی ایران در لغو انتصاب چند بازرس باتجربه آژانس گفت: متأسفانه 3 کشور اروپایی و آمریکا به رغم تعامل مثبت، سازنده و مستمر جمهوری اسلامی با آژانس، با زیادهخواهی و با هدف تخریب فضای همکاری ایران و آژانس، از فضای شورای حکام برای مقاصد سیاسی خود سوءاستفاده کردند. ناصرکنعانی افزود: ایران پیشتر نسبت به عواقب این گونه سوءاستفادههای سیاسی از جمله تلاش برای سیاسی کردن فضای آژانس هشدار لازم را داده بود. سخنگوی دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: اقدام اخیر ایران بر اساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان بین ایران و آژانس (INFCIRC214) صورت گرفته است و جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد کشورهای غربی از سیاست سوءاستفاده از سازمانهای بینالمللی از جمله آژانس بینالمللی انرژی اتمی خودداری کرده و اجازه دهند که این سازمانها فعالیتهای حرفهای و بیطرفانه خود را به دور از فشارهای سیاسی انجام دهند. کنعانی گفت: البته جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر ضرورت بیطرفی آژانس، به همکاریهای مثبت خود در چارچوب توافقات انجام شده ادامه خواهد داد. بنا به این گزارش، این موارد نشاندهنده آن است که طرفهای اروپایی در سالگرد اغتشاشات ایران به دنبال ایجاد یک پرونده جدید در حوزه تحریمها و همچنین موشکی و تسلیحاتی علیه ایران هستند. از سوی دیگر برخی تحلیلها درباره جدایی بین اروپا و آمریکا در موضوع هستهای نیز دوباره رنگ باخت. بعد از عدم تعهد درست اروپا در زمینه برجام این بار 3 کشور حاضر در برجام با آمریکا برای عدم لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران همدست شدهاند. این در حالی است که ایران همواره با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کرده که آخرین این مورد، نصب دوربین در اصفهان بود. این دوربینها با این شرط نصب شد که اطلاعاتشان ضبط و ذخیره شود و تا رسیدن به توافق بر سر برجام و چگونگی احیای آن، اطلاعات این دوربینها نزد ایران باقی بماند و برای آژانس قابل دسترسی نیست. با این حال شاهد هستیم آژانس و شخص مدیرکل با وجود اطلاع از روند مذاکرات سیاسی درباره احیای برجام و توقف اجرای تعهدات از سوی طرفین، همچنان بر درخواستهای فراپادمانی خود برای افزایش نظارتها و بازرسیها اصرار دارند و به این رویه خود نیز ادامه میدهند. نصب دوربینهای آژانس در مرکز تولید سانتریفیوژها در اصفهان اقدامی داوطلبانه از سوی ایران در راستای اجرای بیانیه مارس ۲۰۲۳ و صرفا جهت شفافسازی و اعتمادسازی از سوی ایران بود. ایران در حالی تعدادی دوربین در اصفهان نصب کرد که برخی سیاسیون و نمایندگان مجلس درباره قانونی بودن این اقدام ابهام داشته و دارند و آن را خروج از قانون اقدام راهبردی اعلام کردند، با این حال ایران تلاش کرد در راستای بهبود روابط با آژانس در مسیر حل و فصل مسائل باقیمانده پادمانی این همکاری را انجام دهد. طبق گزارش آژانس، ایران از اواسط ژوئن به بعد، سرعت تولید اورانیوم با خلوص نزدیک به ۶۰ درصد را «تقریبا به دوسوم» کاهش داد که این نشان میدهد در بازه ارائه این گزارش که از اواسط مه تا اواسط آگوست است، پس از یک ماه تولید کامل، ۲ ماه کاهش تولید وجود داشته است. آژانس همچنین گزارش کرد: ایران برای تولید 22.2 کیلوگرم اورانیوم غنیشده با خلوص ۲۰ درصد، خلوص 6.4 کیلوگرم (جرم اورانیوم) از ذخایر اورانیوم غنیشده نزدیک به ۶۰ درصدش را با ترکیب با اورانیوم غنیشده نزدیک به ۵ درصد کاهش داد. فرآیند کاهش خلوص این میزان از اورانیوم به دلیل اینکه تا سطح اورانیوم طبیعی یا حداقل نزدیک ۵ درصد انجام نشد، تاثیری روی بازه زمانی گریز هستهای نداشت. به طور کلی، نه کاهش سرعت تولید اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد و نه کاهش خلوص، وضعیت گریز هستهای را نه تنها بهبود نبخشید که در واقع، شرایط تشدید هم شد. ایران به تولید اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد از طریق گازدهی آبشارهای سانتریفیوژها در بخش تحقیقاتی پیلوت و بخش زیرزمینی تاسیسات اتمی فردو با اورانیوم غنیشده 5 درصد ادامه داد که بخش زیرزمینی این تاسیسات شامل یک آبشار سانتریفیوژهای IR-6 است که کارکرد آن به آسانی برای عملیاتهای مختلف تغییرپذیر است. این آبشار بخش اصلی شیوه عملیاتی اعلامنشده در ژانویه بود که آژانس آن را در ژانویه ۲۰۲۳ اعلام کرد. این آبشار به یک آبشار IR-6 دیگر برای تولید اورانیوم با خلوص بالا متصل شده بود و به دنبال آن، آژانس وجود ذرات اورانیوم با خلوص نزدیک به ۸۴ درصد را در محل نمونهبرداری این آبشار کشف کرد. شمار سانتریفیوژهای پیشرفته نصبشده ایران از فوریه ۲۰۲۳ نسبتا ثابت مانده است. حالا میزان کلی آن به حدود ۶ هزار و ۱۰۰ سانتریفیوژ پیشرفته در نطنز و فردو رسیده است که بیشتر در تاسیسات نطنز نصب شده است. ذخایر اورانیوم غنیشده ایران با خلوص نزدیک به 5 درصد 610.7 کیلوگرم (جرم اورانیوم) افزایش پیدا کرد و به 1950.9 کیلوگرم (جرم اورانیوم) یا 2885.9 کیلوگرم (جرم هگزافلوراید) رسید. میانگین تولید اورانیوم با خلوص نزدیک به 5 درصد در این تاسیسات اتمی افزایش یافت، در حالی که سرعت گازدهی برای تولید اورانیوم غنیشده ۲۰ درصد و ۶۰ درصد کاهش یافت.
حذف برخی بازرسان آژانس توسط ایران
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شد: ایران تصمیم خود برای لغو مجوز چند بازرس آژانس را به ما اطلاع داده است و این اقدام به گونهای اجرا شد که به طور مستقیم و شدید بر توانایی آژانس برای انجام بازرسیهای موثر در ایران تأثیر میگذارد. در بیانیه گروسی که در وبسایت آژانس منتشر شده، ادعا شده است: با تصمیم امروز، ایران عملاً حدود یک سوم از گروه اصلی بازرسان آژانس را که برای ایران تعیین شده بودند، حذف کرده است.
ارسال به دوستان
۵ میلیون زائر برای شرکت در مراسم سالروز شهادت امام رضا(ع) وارد مشهد مقدس شدند
اجتماع نور
معاون استانداری خراسان رضوی: ورودی شهر همچنان مملو از زائران است و این دوره زیارتی تا ۳۱ شهریور ادامه دارد
دیروز آخرین روز ماه صفر مصادف با سالروز شهادت امام رضا(ع) بود، صدها هزار عزادار از سراسر کشور و برخی کشورهای مسلمان همسایه خود را به مشهدالرضا رساندند تا در اجتماع بزرگ سوگواری شهادت امام هشتم شیعیان(ع) شرکت کنند؛ شوری که هر سال میلیونها نفر را در در دهه آخر ماه صفر با قلبی بیقرار و پر از شوق به مشهد میکشاند و نشان از محبت بیحد و مرز به اهل بیت دارد. طبق اظهارات معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی آمار ورود زائران به مشهد از 14 شهریور تا ظهر دیروز از 5 میلیون نفر عبور کرده بود اما همچنان ورودیهای مشهد مملو از زائران است و ورود زائران تا 31 شهریور ادامه دارد. همزمان با رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) دستههای پرشمار عزادار راهی حرم شدند تا آیین عزاداری را در بارگاه امام هشتم شیعیان برپا دارند اما اوج عزاداریها از شب جمعه شروع شد و خیابانهای منتهی به بارگاه رضوی پر از جمعیت زائران بود که در قالب دستههای سینهزنی و زنجیرزنی به عزاداری پرداختند. طبق گزارشهای موجود، در صحنها و رواقها حرم مطهر عزاداران رضوی از قومیتهای و ملیتهای مختلف هر کدام به شیوه خود عزاداری میکردند. همچنین دیروز بیشترین تردد زائران پیاده امام رضا(ع) در مسیر منتهی به مشهد بود. دیروز صحن و سرای بارگاه منور رضوی در سوگ این مصیبت سیاهپوش بود و بار دیگر دل شیعیان با ذکر مصائب مظلومیت خاندان عصمت و طهارت(ع) داغدار و اندوهگین شد. صحن و سرای رضوی با نصب بیش از 5 هزار مترمربع کتیبه مناسبتی و پرچم و پارچه مشکی، سیاهپوش شده بود. دیروز در گوشه و کنار صحنهای حرم امام رضا(ع) هیاتهای مذهبی قرار عاشقی گذاشته بودند و به شکل منسجم و واحد، با زبان و لهجههای مختلف نوحهخوانی و سینهزنی میکردند. طی این روزها دهها جلسه سخنرانی در رواقها و صحنهای حرم مطهر رضوی برگزار شده و میشود که طی آن سخنرانان به تبیین شخصیت پیامبر(ص)، امام حسن(ع)، امام رضا(ع) و ذکر مصائب اهل بیت(ع) میپردازند. طی دهه آخر ماه صفر زائران برای برگزاری مراسم عزاداری روزهای آخر صفر، از طریق هوایی، ریلی، جادهای یا با وسیله نقلیه شخصی از همه مسیرهای ورودی به مشهد آمده بودند. البته همه ساله در سالروز شهادت امام رضا(ع) میلیونها زائر از تمام نقاط ایران به پابوس آن حضرت مشرف میشوند. مردم مشهد نیز از این قافله عاشقی جانماندند و در حالی که اشک میریختند و در عزای ثامنالحج بر سر و سینه میزدند، به تبعیت از امام رئوفشان در پذیرایی از زائران امام رضا(ع) سنگ تمام گذاشتند. در کوچه و خیابانهای مشهد هر کس در حد توانش به زائران و عزاداران امام هشتم خدمت کرد. ایستگاههای صلواتی متعدد و پخش نذورات در مسیر عزاداران نشان از میزبانی خوب همجواران حضرت به زائران داشت، گویا تمام شهر برای این میزبانی بزرگ آماده شده بود و میخواستند حق همسایگی را در این روز عزیز به جا آورده و خود را در این مصیبت، با صاحبالزمان(عج) با عرض تسلیت به حضرتش شریک کنند. گزارشها از مشهد مقدس حاکی است صحنهای مختلف حرم رضوی طی 3-2 روز گذشته بویژه در روز شهادت اما هشتم(ع) مملو از جمعیت عزادارانی بود که با پای پیاده یا در قالب کاروانهای زیارتی خود را به مشهد رسانده بودند تا در روز و شب شهادت ثامنالحجج(ع) همنوا با مجاوران حضرتش سوگواری کنند. در بین جمعیت، دیدن کودکان و نوجوانانی که عاشقانه سینه میزدند و نگاه پر مهرشان به گنبد امام مهربانیها دوخته شده بود، بر دل مینشست و هر آن کس که از کنارشان میگذشت، التماس دعا داشت.
سفر زائران به مشهدالرضا از ۵ میلیون نفر گذشت
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: آمار ورود زائران به مشهد از ۵ میلیون زائر عبور کرده است. حجتالاسلاموالمسلمین حجت گنابادینژاد اظهار داشت: آمار ورود زائران به مشهد از 14 شهریور تا ظهر دیروز از 5 میلیون نفر عبور کرد اما همچنان ورودیهای مشهد مملو از زائران است و این دوره زیارتی تا 31 شهریور نیز ادامه دارد. وی افزود: آمادگی میزبانی از زائران تا پایان شهریور را داریم، لذا تاکید میشود زائران در صورت امکان عجلهای برای بازگشت خود نداشته باشند. گنابادینژاد تصریح کرد: با توجه به اینکه تعطیلات یک هفته دیگر ادامه دارد، پیشبینی میشود علاوه بر اینکه یکی از پیکهای بازگشت زائران امروز باشد، جمعه و شنبه هفته آینده یکی دیگر از پیکهای بازگشت زائران از مشهد خواهد بود. معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مطابق آمار ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای بلیت 1920 دستگاه اتوبوس برای بازگشت زائران پیشفروش شده که یک رکورد محسوب میشود، ضمن اینکه قطارهای فوقالعاده برای بازگشت زائران پیشبینی شده است.
125 ایستگاه سلامت در مسیر زائران رضوی
وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت ۱۲۵ ایستگاه سلامت در مشهد مقدس در مسیر پیادهروی زائران رضوی در این ایام گفت: همه بیمارستانهای مشهد مقدس با تمام امکانات طی این روزها برای خدمترسانی به زائران به حالت آمادهباش در آمدهاند. بهرام عیناللهی دیروز در حاشیه بازدید از امکانات حوزه سلامت پیرامون و درون حرم مطهر رضوی، به بررسی خدمات دارالشفای امام رضا(ع) اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه شاهد شور و شعف و حضور گسترده نیروهای داوطلب بهداشتی و درمانی از کل کشور برای ارائه خدمت به زائران و مجاوران بارگاه مطهر رضوی هستیم. وی با بیان اینکه در مراسم عزاداری امسال 3 هزار نفر از نیروهای حوزه سلامت برای خدمترسانی حضور دارند، از استقرار 268 دستگاه آمبولانس از دانشگاه علوم پزشکی مشهد و 60 دستگاه آمبولانس از سایر دانشگاهها در این مراسم خبر داد و گفت: در مراسم امسال 15 دستگاه آمبولانس در نقاط پرازدحام مراسم عزاداری مستقرند که یکی از ویژگیهای مهم اتوبوسآمبولانسهای اورژانس، وجود 11 تا 13 تخت و امکان جابهجایی آسان در سطح شهر و جاده است که همانند یک بیمارستان سیار عمل میکند. وزیر بهداشت از به کارگیری 25 دستگاه موتورلانس در مراسم عزاداری دهه پایانی ماه صفر در مشهد مقدس به عنوان یکی از اقدامات ارزشمند اورژانس یاد کرد و گفت: این موتورلانسها براحتی در شلوغترین مناطق حضور مییابند و خدمات اولیه مورد نیاز بیماران و مصدومان را ارائه میکنند. همچنین 5 فروند بالگرد در آمادهباش هستند تا در صورت نیاز بتوانند مصدومان و بیماران را به شهرهای دیگر منتقل کنند.
تقدیر رئیسجمهور از خادمان و مردم در میزبانی از زائران
رئیسجمهور از مواکب حرم مطهر رضوی و چایخانه امام حسن مجتبی(ع) در حرم امام رضا(ع) بازدید کرد. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی با حضور در چایخانه حرم حضرت رضا(ع) و مواکب مردمی اطراف حرم مطهر از تلاشهای آستان قدس رضوی بویژه خادمان بارگاه منور رضوی و مجموعههای مردمی در میزبانی شایسته از زائران تقدیر کرد. رئیسجمهور که همزمان با سالروز رحلت پیامبر(ص) وارد مشهد شد. در فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد از سوی استاندار خراسان رضوی مورد استقبال قرار گرفت. هدف از سفر رئیسجمهور به مشهد بررسی وضعیت خدمترسانی به زائران دهه آخر صفر و زیارت امام هشتم(ع) است. رئیسی همچنین در این سفر با مدیران کشوری، استانی و دستگاههای خدمترسان به زائران رضوی در تالار ولایت حرم مطهر رضوی دیدار کرد.
دیدار با خانواده شهدای امنیت در مشهد
رئیسجمهور که برای بازدید از روند خدمترسانی به زائران حرم مطهر رضوی در روزهای پایانی ماه صفر و ایام شهادت امام رضا(ع) به مشهد سفر کرده بود، دیروز با تعدادی از خانوادههای شهدای مدافع امنیت در این شهر مقدس دیدار و گفتوگو کرد. وی با خانواده شهیدان مدافع امنیت «دانیال رضازاده، رسول دوستمحمدی و حسن براتی» دیدار کرد.
ارسال به دوستان
درست میگویید آقای سریعالقلم!
نوید مؤمن: «قبل از امضای برجام عرض کردم این توافق به جایی نمیرسد، زیرا مساله اول غرب، برنامه هستهای ایران نیست. این را من از طریق علمی کشف کردم. مستقل از اینکه ما چگونه فکر میکنیم، باید ببینیم طرف مقابل چه موضوعی برایش مهم است. مساله نخست عمدتا آمریکا و بعد اروپا در برابر ایران، سیاست، نگاه و رهیافت ایران نسبت به اسرائیل و یهودیان آمریکاست».
این جملات را محمود سریعالقلم، یکی از اصلیترین تئوریسینها و اساتید محبوب آقایان روحانی و ظریف بر زبان رانده و تاکید کرده است این دیدگاه را حتی قبل از انعقاد توافق هستهای با آنها در میان گذاشته است. سریعالقلم در بخش دیگری از اظهارات اخیر خود تاکید کرده باید به رفع واقعی تحریمهای ضدایرانی از طریق تعامل سازنده با دنیا پرداخت.
صورتبندی اظهارات سریعالقلم چندان پیچیدگی ندارد: اینکه رفع واقعی تحریمها در ایران، در گرو تعریف و عملیاتیسازی نوعی رهیافت جدید در حوزه سیاست خارجی کشورمان است که مطابق آن، دغدغههای یهودیان آمریکا و صهیونیستها نسبت به ایران برطرف شود. درباره مواضع سریعالقلم نکاتی وجود دارد که لازم است مدنظر قرار گیرد.
۱- رهبر حکیم انقلاب اسلامی بارها در فرمایشاتشان عنوان فرمودهاند مشکل اصلی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی، مربوط به ماهیت نظام و باورهای ملت ایران است و تا زمانی که این ثوابت تغییر نکند، دشمنی واشنگتن و متعلقات آن با تهران پابرجا خواهد ماند. اکنون آقای سریعالقلم، از یک زاویه دید و نیتی متفاوت، چنین گزارهای را مورد تاکید قرار داده است! پس بهتر است در همین نقطه، مسؤولان سیاست خارجی دولت سابق بپذیرند برجام (برخلاف ادعای قبلی آنها) شاهکلید ورود غرب به پروژه مهار همهجانبه ایران اسلامی و در نتیجه، دفرمه کردن ثوابت کلان راهبردی و حتی گفتمانی در کشورمان بوده است. پس در اینجا روایتسازی آقایان ظریف و روحانی مبنی بر اینکه برجام توافقی برد - برد و کارویژه آن صرفا کنترل تنشها میان طرفین (ایران و غرب) بوده به صورت کامل زیر سوال میرود. کسی که این ادعا را به چالش میکشد، نه به قول آقای روحانی افراد بدون شناسنامه و بیسواد، بلکه مریدان پر و پا قرص جیمز روزنا و فوکویاما در آمریکا هستند!
2- نکته دوم، به راهکار عملیاتی آقای سریعالقلم برای رفع تحریمها باز میگردد: اینکه ما تبدیل به یک بازیگر عادی و قابل پیشبینی در نظام بینالملل شویم و صهیونیستهای ساکن تلآویو، یهودیان ساکن آمریکا و متعاقبا سوسیال – دموکراتها، لیبرال – دموکراتها و محافظهکاران اروپایی نسبت به موجودیت و پیشرفت ما نگرانی نداشته باشند.
آقای سریعالقلم، صراحتا آدرس سقوط نظام جمهوری اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی را میدهد! قطعا تحقق این موارد، حتی با تجدید نظر در برخی مبانی گفتمانی و راهبردی نیز امکانپذیر نخواهد بود و صرفا اضمحلال مطلق این مبانی و جایگزینی آنها با نوعی نظم و فرامتن غربی (بر مبنای لائیسیته) میتواند منجر به تحقق شرایط مطلوب آقای سریعالقلم و اطرافیان ایشان شود. در اینجا مشکل نه از وقایع و مصادیق، بلکه ناشی از پارادایم و چارچوب نظری و تئوریک است که امثال آقای سریعالقلم سالهاست به صورت خودخواسته در آن گرفتار شدهاند. بهتر است یک بار برای همیشه این آقایان پاسخ دهند چگونه در محیطی مملو از تهدیدات ژئوپلیتیک، امنیتی، سیاسی و فرهنگی و در حالی که اساسا خود آمریکا و اتحادیه اروپایی شفافیت در حوزه سیاست خارجی و قابل پیشبینی بودن رفتار خود در حوزه روابط بینالملل را منسوخ تلقی میکنند، طرفداران غرب از کشورهای غیرغربی مطالبه قابل پیشبینی بودن و شفافیت را در این عرصه داشته و دارند.
3- نکته پایانی، به راهکار جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با شرایط موجود باز میگردد! اتفاقا فارغ از نگاه تسلیمگرایانه آقای سریعالقلم در برابر غرب، بخشی از نکات مطرحشده توسط ایشان برای تصمیمسازان حوزه سیاست خارجی کشورمان قابل قبول است: اینکه دشمنی آمریکا با نظام جمهوری اسلامی ذاتی و گفتمانی بوده و پدیدههایی مانند برجام این دشمنی و مصادیق آن را از بین نخواهد برد.
در چنین شرایطی نسخه جمهوری اسلامی ایران برای مهار تقابل ذاتی و همهجانبه آمریکا و متحدانش علیه ایران، اصرار بر حفظ ثوابت راهبردی و بسط و تعمیق آنهاست. امروز برگ برنده ما در برابر غرب، غنیسازی 60 درصد در نطنز و فردو و ایجاد منظومه مقاومت در منطقه و بسط و تعمیق اجزای آن است نه ژست تعظیم در برابر واشنگتن و تروئیکای اروپا. دوباره تاکید میکنیم نگاه ایدهآلیستی نسبت به یک جهان مملو از مخاطرات ذاتی و اکتسابی برای بازیگران، پاشنه آشیل آنها محسوب میشود.
ارسال به دوستان
تروریستهای آواره
مهدی بختیاری: این روزها گروهک تروریست منافقین یکی از بدترین شرایط خود را طی سالهای اخیر پشت سر میگذارد؛ آلبانی با افزایش فشارها و ایجاد محدودیتهای بیشتر، آنها را در تنگنا قرار داده، سرکردهشان (مریم رجوی) به آلبانی ممنوعالورود شده و فرانسه به عنوان یکی از قدیمیترین دوستان منافقین هم اجازه استقرار در این کشور را به اعضای این گروهک نمیدهد.
یک- گروهک تروریست نفاق که اوایل دهه 60 پس از افشای ماهیت تروریستیاش و انجام بمبگذاریها و اقدامات تروریستی در داخل کشور مجبور به فرار از ایران شد، ابتدا عراق را به عنوان میزبان خود انتخاب کرد تا نامش در میانه یک جنگ تحمیلی در کنار دشمنان ملت ایران به سرکردگی صدام ثبت شود.
با سقوط صدام و رژیم بعث، اعضای این گروهک که در طول سالها حضور مزدورانه برای صدام، حتی علیه مردم عراق هم دست به جنایت زده بودند، بعد از چند سال مجددا آواره شده و این بار کشور آلبانی را برای برپایی اردوگاه اشرف 3 برگزیدند.
حضور در آلبانی اگرچه آنها را چند هزار کیلومتر از ایران دورتر کرد و دست آنها را برای انجام اقدامات تروریستی فیزیکی در داخل خاک ایران بست اما این گروهک را به سمت اقدامات جاسوسی و سایبری علیه ایران و ارتباطگیری از طریق فضای مجازی سوق داد که برخی اقدامات تروریستی در داخل کشور را موجب شد؛ اقداماتی که این بار منافقین آنها را از راه دور هدایت میکردند.
دو- با دیپلماسی فعال ایران در سالهای اخیر و رایزنیها و فعالیتهای مختلف نسبت به آلبانی، دولت این کشور به این نتیجه رسید که حضور منافقین در خاک آلبانی نهتنها آوردهای برایشان ندارد، بلکه آنها را دچار مشکلات عدیده نیز خواهد کرد. این بود که 30 خرداد سال جاری درست در چهلودومین سالروز آغاز اقدامات تروریستی گروهک نفاق علیه ملت و مسؤولان ایران، پلیس ضدتروریسم آلبانی وارد اردوگاه اشرف 3 شد و بهرغم ممانعت شدید سران گروهک برای بازرسی از برخی اماکن این اردوگاه، وارد محل یگان سایبری منافقین شد و بسیاری از هاردها، کامپیوترها و سرورهای موجود را - که گفته میشود حاوی اطلاعات زیادی از اقدامات سایبری این گروهک از جمله اطلاعات مربوط به رابطان آنها در داخل ایران است - با خود برد.
در یورش بعدی پلیس آلبانی به اشرف 3 در تیرانا، اسناد بیشتری از برنامههای خرابکارانه آنها با هدف انجام عملیات تروریستی در داخل ایران به دست آمد؛ اسنادی که برخی از آنها حاوی اطلاعاتی از برنامهریزی منافقین علیه برخی افراد در آلبانی و برخی کشورهای دیگر نیز بود.
اسناد به حدی زیاد و روشن بود که نخستوزیر آلبانی در گفتوگوی مطبوعاتی رسما اعلام کرد اجازه نخواهد داد منافقین از خاک این کشور علیه ایران اقدام کنند. با افزایش فشارهای دولت آلبانی، سران منافقین تصمیم گرفتند اعضای خود را ابتدا به فرانسه منتقل کنند که با عدم موافقت این کشور، کانادا به عنوان مقصد بعدی انتخاب شد.
برنامه انتقال اعضا به کانادا - که ابتدا قرار بود تنها فقط اعضای دارای پاسپورت کانادایی را شامل شود- موجب درگیریهای متعددی در بدنه این گروهک شد و نهایتا تصمیم بر این شد فعلا برخی افراد که پاسپورت آلمانی دارند نیز به کانادا منتقل شوند.
سه - وضعیت این روزهای منافقین به قدری وخیم است که بسیاری از اعضای آن حتی یک لحظه هم حاضر به ماندن نیستند؛ کما اینکه در سالهای اخیر نیز برخی اعضای این گروهک به هر شکل ممکن از آن فرار کردند، برخی به ایران آمدند و برخی نیز در کشورهای دیگر ساکن شدهاند.
برای همین است که در ماههای گذشته با دومینوی مرگهای مشکوک در داخل این گروهک روبهرو هستیم که با هلاکت «عبدالوهاب فرجی» با نام مستعار «علی مستشاری» در جریان حمله پلیس آلبانی به مقر منافقین در تیرانا (اشرف 3) در خردادماه سال جاری آغاز شد.
به گفته برخی منابع، فرجی از اعضای باسابقه منافقین بود که در ترور شهید دکتر «سیدحسن آیت» در دهه 60 نیز دست داشته است. او اخیرا نسبت به روند این گروهک با سران آن دچار اختلاف شد و آنها نیز راه را در کشتن وی - با صحنهسازی هنگام ورود پلیس آلبانی به مقر اشرف – دیدند.
پس از او، عذرا طالقانی، اسماعیل علیپور و تعدادی دیگر نیز هرکدام به شکل مرموزی هلاک شدند که آخرین آنها «منیر تژ» از دیگر اعضای باسابقه منافقین بود.
این اتفاقات، گروهک تروریست منافقین را در یکی از بدترین وضعیتهای خود قرار داده است. آنها از یک طرف نگرانند پلیس آلبانی - که هماکنون همه ورود و خروجها در اشرف را کنترل میکند - در یورش احتمالی بعدی اقدام به دستگیری سران این گروهک کند و از طرف دیگر با خطر ریزش شدید اعضا و بحران فرار از آلبانی به کانادا روبهرو هستند.
ارسال به دوستان
دولت عراق روند خلعسلاح تروریستهای تجزیهطلب و اخراج آنها از مرزهای مشترک با ایران را آغاز کرد
آغاز یک پایان
گروه سیاسی: عراق انتقال گروههای تروریست تجزیهطلب را از مرزهای اقلیم کردستان عراق با ایران به اردوگاههای دور از مرز به عنوان بخشی از توافق امنیتی بغداد - تهران آغاز کرده است. این خبری بود که فواد حسین، وزیر خارجه عراق هفته گذشته در جریان یک کنفرانس خبری اعلام کرد.
وزیر خارجه عراق در کنفرانس مطبوعاتی سهشنبه 21 شهریور گفت: «بر اساس توافق عراق و ایران، اقدامات لازم برای خروج این گروهها از مناطق مرزی انجام شده و آنها در کمپهایی در عمق کردستان عراق مستقر میشوند».
وی روز چهارشنبه هفته گذشته نیز به تهران سفر کرد تا مقامات جمهوری اسلامی را در جریان اقدامات عراق برای پاکسازی مرزهای مشترک اقلیم کردستان این کشور با ایران قرار دهد.
در همین رابطه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با همتای عراقی خود، با اشاره به اقدامات عراق در برخورد با گروهکهای تجزیهطلب ضدایرانی اظهار داشت: ایران نسبت به تامین امنیت کشور جدی است و خرسندیم که امروز آقای فواد حسین اطلاعات خوبی را درباره خارج کردن گروههای تروریستی و انتقال آنها و تلاش برای خلع سلاح آنها ارائه کرد. عراق طی روزهای آینده به طور کامل بندهای توافقنامه امنیتی را اجرایی خواهد کرد.
عراق: نقاط مرزی مشترک با ایران از گروههای غیرقانونی پاکسازی شد
روز گذشته به فاصله 3 روز از سفر وزیر خارجه عراق به تهران، فرماندهی نیروهای مرزبانی عراق اعلام کرد نقاط مرزی مشترک با ایران از گروههای غیرقانونی پاکسازی شد.
فرماندهی نیروهای مرزبانی وزارت کشور عراق در بیانیهای اعلام کرد پس از درگیری با گروههای غیرقانونی، نقاط مرزی این کشور با ایران در استان اربیل که در سیطره این گروهها بود، باز پس گرفته شد.
در این بیانیه آمده است: در چارچوب تلاشهای فرماندهی نیروی مرزبانی عراق برای کنترل کل مرزهای این کشور با کشورهای همسایه، نیرویی از تیپ دوم مرزی و هنگ تکاوران مرزی منطقه یکم با پشتیبانی نیروهای گارد پیشمرگه توانستند نقاط مرزی بین ایران و عراق را پس از درگیری با گروههای غیرقانونی که بر نقاطی از استان اربیل سیطره یافته بودند، بازپس گیرند. این بیانیه اضافه کرد: فرماندهی نیروهای مرزبانی مصمم است اقتدار عراق را در تمام مرزهای کشور با کشورهای همسایه اعمال کند و پرچم عراق را در دورترین نقطه آن به اهتزاز درآورد.
همچنین خبرگزاری تسنیم به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد در جریان اقدامات عراق قرار است همه پایگاههای گروهکهای تروریست شامل کومله، پاک، پژاک و حزب دموکرات کردستان در جدار مرز ایران و دیگر نقاط اقلیم کردستان عراق در نزدیکی ایران برچیده شود و این گروهکها در یک اردوگاه در عمق خاک اقلیم شمال عراق ساماندهی شوند. این منبع آگاه ادامه داد: پس از این مرحله، گروهکهای تجزیهطلب به صورت کامل خلعسلاح خواهند شد در غیر این صورت (اگر مقرهای گروهکها بدرستی برچیده نشود یا برخی از آنها از این اقدام خودداری کنند)، ما به وضعیت قبل از توافق بازمیگردیم و به وظیفه خود برای پاسداری از امنیت کشور عمل خواهیم کرد.
پیش از نیز در طول ماههای گذشته دولت عراق اقداماتی برای خلع سلاح تروریستها و پاکسازی مرزها از وجود تروریستها انجام داده بود اما تداوم حضور فعال گروههای تجزیهطلب تروریست در منطقه نشان از ناکافی بودن این اقدامات داشت. از همین رو مقامات سیاسی و نظامی کشورمان چند مرتبه اعلام کردند عراق تا 28 شهریور که موعد پایان مهلت اجرایی کردن تعهدات است، فرصت دارد. در همین رابطه سرلشکر محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح کشورمان اعلام کرده بود عراق تا 28 شهریور فرصت دارد نسبت به خلع سلاح تروریستهای ضدایرانی اقدام کند در غیر این صورت، حملات موشکی و پهپادی سپاه به مقر گروهکها در اقلیم کردستان از سر گرفته میشود.
حالا به نظر میرسد عراق اولتیماتومی را که از سوی ایران صادر شده، جدی گرفته و همه تلاش خود را برای اجرای تعهدات امنیتیاش در قبال ایران به کار گرفته است.
جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده در ارتباط با امنیت مرزهای خود با کسی تعارف ندارد. چنانکه در جریان اغتشاشات سال گذشته نیز شاهد حملات متعدد موشکی و پهپادی قرارگاه حمزه سیدالشهدا به مقر تروریستهای تجزیهطلب در منطقه اقلیم کردستان بودیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|