|
افزایش 13 هزار واحدی شاخص بورس تهران
بورس اوراق بهادار تهران دیروز در یک روند رو به رشد قرار گرفت به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 13 هزار و 90 واحدی به 2 میلیون و 31 هزار و 240 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با افزایش 3 هزار و 275 واحدی به 960 هزار و 55 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران نیز روز گذشته به بیش از 7 میلیون و 119 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
کارشناسان معتقدند طرح مسکن متری نهتنها نمیتواند باعث صاحب خانهشدن سرمایهگذاران شود، بلکه در بلندمدت قیمت مسکن را هم افزایش میدهد
سراب مسکن متری
گروه اقتصادی: فروش متری مسکن در بورس به عنوان راهکاری برای خانهدار کردن مردم مطرح شد اما بررسیها نشان میدهد این طرح پاسخ مناسبی به نیاز مسکن کشور نیست.
موضوع ورود مسکن به بورس و فروش آن به صورت متری در سالهای اخیر بارها مطرح شده اما هیچگاه این اتفاق به سرانجام نرسیده است. طبق این طرح افراد میتوانند به صورت متری و بر اساس توان پرداخت، مسکن تهیه کنند. بحث فروش متری مسکن در واقع یک ابزار چندوجهی است، این عمل یک مکانیزم برای تامین نقدینگی پروژههای عمرانی است و از سوی دیگر با توجه به شرایط تورمی اقتصاد، ارزش پول ملی مردم را حفظ میکند اما مساله اینجاست: آیا این روش منجر به کاهش قیمت مسکن خواهد شد؟
* کار بیهوده با عرضه مسکن متری در بورس
درباره عرضه مسکن متری در بورس کالا اخیرا مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن اظهار کرده بود فروش متری مسکن در بورس از ۳ سال گذشته آغاز شده و برای اجرای این طرح سازمان بورس باید تاییدیه دهد که منتظر ابلاغ سازمان بورس هستیم.
محمدرضا جواهریتفتی در ادامه تاکید کرد: نخستین فروش متری مسکن ۳ ماه پس از ابلاغیه سازمان بورس آغاز خواهد شد و تاکنون تجربه فروش متری مسکن در کشور را نداشتهایم و تا یک ماه آینده سازمان بورس ابلاغیه سازمان بورس را صادر خواهد کرد.
طرح بورس املاک در سالهای گذشته مدنظر سازمان بورس، شورای عالی بورس، وزارت راه و شهرسازی و... بوده و حتی ساز و کار اجرایی آن در مقاطعی تهیه شد اما اجرای آن جدی گرفته نشد. این طرح که از سال ۱۳۹۹ مطرح شده، میتواند ارزش سرمایه مردم را در برابر تورم حفظ کند اما قطعا تاثیری در کاهش بهای مسکن نخواهد داشت. از سوی دیگر سال ۱۳۹۹ موضوع بورس مسکن تحت عنوان صندوقهای زمین و ساختمان مطرح شد که به دلیل یک مشکل آییننامهای، سالها متوقف بود. اصلاح آییننامه در کمیسیون تخصصی دولت انجام شد اما به سرانجام نرسید.
* نظر وزیر اقتصاد درباره عرضه مسکن متری در بورس کالا
وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست خبری خرداد ۱۴۰۲ بر اهمیت عرضه مسکن متری در بورس کالا تاکید کرد و گفت: عرضه مسکن متری در بورس کالا دسترسی به مسکن را برای قشر وسیعی از جامعه حتی اقشار کمدرآمد فراهم میکند.
سیداحسان خاندوزی با بیان اینکه همیشه حوزه مسکن به عنوان معضلی جدی در جامعه مطرح بوده است، گفت: دولتها هم در برابر این معضل به سمت کشف راهکارها پیش رفتهاند، با تقویت این زاویه در بورس کالا میتوان مسیری را فراهم کرد تا دسترسی به اوراق سلف متری مسکن فراهم شود.
وی از مسؤولان حاضر در سازمان بورس درخواست کرد مصوبات قانونی در حوزه مسکن را که به عنوان یکی از دغدغههای دولت تلقی میشود، فراهم کنند.
* عرضه مسکن متری در بورس مناسب دهکهای پایین است
وزیر اقتصاد در نشست خبری ۱۸ مهر خود مجدد بر عرضه مسکن متری در بورس کالا پافشاری کرد و گفت: یکی از تاکیدات جدی ستاد اقتصادی دولت این است که با توجه به سیاستهای سقف رشد ترازنامهای که برای بانکها در نظر گفته شده و ممکن است محدودیتهایی را ایجاد کند و با توجه به پیشبرد اهداف بخش مسکن که جزو اولویتهای رئیسجمهور و هیات دولت است، به طور حتم باید از سایر ابزارها برای تامین مالی مسکن از بازار سرمایه استفاده کرد.
خاندوزی با اشاره به اینکه ۲ مسیر به شکل فعال برای این موضوع در حال پیگیری است، عنوان کرد: مسیر نخست فروش متری مسکن در بورس کالاست که بخشنامه لازم در بورس کالا تصویب و ارسال شده و بزودی از سوی سازمان بورس تایید خواهد شد.
سخنگوی اقتصادی دولت اشاره کرد: این مسیر، زمینه و فضا را برای اینکه افراد فاقد توانایی خرید مسکن بتوانند از طریق ابزارهایی، هم سرمایهگذاری کرده و هم سرمایههای خود را نسبت به نوسانهای تورمی در آینده مصون کنند، باز خواهد کرد. در واقع همزمان با افزایش قیمت املاک و مستغلات در کشور، سرمایههای این افراد هم افزایش مییابد.
ماهیت مسکن با سایر کالاهای عرضه شده در بورس تفاوت دارد و مشخصات آن به طور کامل مشخص نیست. از سوی دیگر قیمت مسکن نیز حدود تعیینشدهای ندارد و ارزش آن از شاخصهایی مثل محل قرارگیری آن و کیفیت و نوع ساخت تبعیت میکند. برای مثال ممکن است حتی در یک ساختمان یکسان، قیمت واحدها در طبقات مختلف نیز با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
همچنین رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ۱۶ مهر در نشستی خبری با اشاره به عرضه متری مسکن در بورس کالا گفت: بنا بر اصل حمایت از حقوق سرمایهگذاران، به دنبال تنوعبخشی به روشهای سرمایهگذاری هستیم و سعی کردیم در ۲ سال گذشته بیشتر از گذشته به این موضوع بپردازیم و به راهاندازی ابزارهای سرمایهگذاری در مسکن توجه ویژه کردیم. همچنین ۳ صندوق اهرمی تاکنون توانستهاند ۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه جذب کنند.
مجید عشقی ادامه داد: صندوق املاک و مستغلات راهاندازی شد و در ۳ ماه گذشته پیشفروش متری و دستورالعمل سلف مسکن آماده شد که تا یک هفته روی سایت است و هفته آینده پس از جمعبندی نهایی، در نخستین جلسه هیاتمدیره تصویب خواهد شد.
* شرایط خرید مسکن متری از بورس کالا چیست؟
شرط اولیه برای ورود به خرید و فروش مسکن در بورس کالا داشتن کد بورسی است. متقاضی باید برای دریافت کد بورسی در سامانه سجام ثبتنام کند (احراز هویت و دریافت کد بورسی باید به نام خود متقاضی انجام بگیرد).
در مرحله بعد متقاضی باید در یک کارگزاری ثبتنام کند و معاملات خود را از این طریق انجام دهد و حساب بورسی خود را از طریق درگاه پرداخت الکترونیک شارژ کند.
همچنین برای این نوع معامله طبق شرایط خرید سهام زمین متری، لازم است فرد، حداقل سرمایهای را که هنگام واگذاری اوراق از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام میشود، در اختیار داشته باشد. اوراق متناسب با متراژهای معین واحدها، تعریف شده و متقاضی میتواند با خرید اوراق به مقدار تعیین شده، در سررسید مشخص، واحد مسکونی را تحویل بگیرد.
* عرضه مسکن متری در بورس امکانپذیر نیست
در همین حال یک کارشناس مسکن درباره طرح فروش متری مسکن در بورس به مهر گفت: فروش مسکن آن هم متری در بورس امکانپذیر نیست. در بورس کالاهای همگن عرضه میشود و مسکن جزو کالاهای همگن نیست و قیمت واحدی ندارد. قیمت خانه بر اساس طبقات، جنوبی و شمالی بودن و مکان جغرافیایی تعیین میشود و نمیتوان با یک قیمت هر واحد آن را به فروش رساند، مگر اینکه به صورت اوراق بهادر و سهام در بورس عرضه شود و به فروش برسد.
فرهاد بیضایی افزود: در گذشته نیز این اتفاق در قالب صندوق زمین و ساختمان نتوانسته افکار عمومی را جلب کند و عرضه مسکن در بورس هم نمیتواند افکار عمومی را جلب کند. باید در انتظار بود و دید چه برنامهای برای عرضه در بورس دارند.
* فروش متری مسکن بازار را تنظیم نمیکند
دبیر کانون سراسری انبوهسازان هم با اشاره به اینکه فروش متری خانه در تعارض با ساخت و سازهای دولتی است، بیان کرد: فروش متری خانه در تعارض با برنامههای دولت، حتی در تعارض با ساخت مسکن اجتماعی شهرداری است. با توجه به اینکه طرح ساخت مسکن اجتماعی هدف اصلیاش خانهدار کردن دهکهای مورد هدف جامعه است، طرح فروش متری با این طرح در تعارض است. فرشید پورحاجت به مهر گفت: به نظر بنده بهتر بود شهرداری به جای طرح فروش متری خانه، به برنامهریزی برای ساخت مسکن اجتماعی در چارچوب دولت میپرداخت. با توجه به اینکه فروش متری خانه ساختاری است که بنگاههای اقتصادی از آن برای تأمین مالی پروژههای خود اقدام میکنند، بنابراین این طرح قرار نیست بازار را تنظیم کند.
* این طرح مردم را خانهدار نمیکند
مرتضی افقه، کارشناس اقتصاد هم درباره فروش متری خانه گفت: طرحهایی که مطرح میشود تا وقتی سرمایهگذار نداشته باشد، قابلیت اجرا ندارد و مردم را خانهدار نمیکند. به طور مثال مسکن مهر یا مسکن ملی با مشکل زمین و سرمایهگذار روبهرو است. اگر قرار بود مشکل مسکن با طرح حل شود، با طرح ساختوسازها حل میشد. وی در ادامه بیان کرد: این طرحها برای این است که تنشهای بازار مسکن کاهش یابد اما قطعاً این طرح فروش متری خانه مردم را خانهدار نخواهد کرد.
* طرح ناموفقی که دوباره در دستور کار است
حسن محتشم، انبوهساز و کارشناس مسکن نیز درباره فروش متری خانه در بورس گفت: فروش متری مسکن اواخر دهه ۷۰ تجربه شد اما به دلایل نامعلومی متوقف شد. فروش متری مسکن تأثیری بر میزان تولید نخواهد گذاشت. وی در ادامه بیان کرد: تنها تأثیری که این کار خواهد داشت این است که سرمایههای کوچک وارد خرید خانه شود. از آنجا که ارزش پول هر روز با توجه به تورم کاهش مییابد، طرح فروش متری خانه، مقابل کاهش سرمایهها را میگیرد. این کارشناس مسکن در ادامه درباره ساخت مسکن در طرح فروش متری مسکن به مهر گفت: این طرح باعث ساخت و ساز نمیشود و حتی تقاضا را نیز کاهش نمیدهد، فقط باعث میشود حداقل ارزش پول مردم با خرید یک یا 10 متر خانه حفظ شود اما باعث تسریع در ساخت و ساز نخواهد شد. حسن محتشم در پایان بیان کرد: انتظارات جامعه از طرح فروش متری، کنترل بازار مسکن و همچنین خانهدار کردن مردم است اما با توجه به اینکه خانه در پایتخت متری ۵۰ میلیون است و خرید 10 متر خانه مردم را خانهدار نمیکند، فقط ارزش سرمایه مردم را حفظ میکند.
* پروژه شکستخورده مسکن متری در سالهای اخیر
شهرداری و سازمان بورس تلاش کردهاند با فروش متری مسکن در بورس حداقل مردم را خانهدار و سرمایهها را به سمت ساخت و ساز هدایت کنند. با توجه به اینکه هر ۴ تا ۵ سال قیمت مسکن تحت تاثیر تورم و رشد بازارهای موازی به یکباره دچار جهش میشود، به همین دلیل به نظر میرسد باید راهکار اساسی برای خانهدار کردن مردم از سوی دولت برنامهریزی شود. البته در این باره موضع وزیر راه و شهرسازی منفی است. مهرداد بذرپاش ابتدای مهرماه در این باره گفت مسکن متری در دستور کار ما قرار ندارد و اجرا نمیشود.
ارسال به دوستان
در ۲ سال گذشته انجام شد
اتصال ۱۸ میلیون کارتخوان به پروندههای مالیاتی
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: بهرغم مکاتبات متعدد با دستگاههای ذیربط درباره بحث مالیاتستانی از بانکها در حوزه جهش تولید مسکن اما اطلاعات لازم را به ما نمیدهند.
محمدهادی سبحانیان دیروز در هفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: از خردادماه تا روز گذشته حدود ۲۲۰ میلیون صورتحساب در سامانه مؤدیان و پایانههای فروشگاهی صادر شده که حدود ۷۹ هزار صورتحساب توسط شرکتهای معتمد صادر شده است و حدود ۴۸ هزار مؤدی مالیاتی به سامانه مؤدیان متصل شدهاند.
* ۹ میلیون کارپوشه فعال
وی ادامه داد: همچنین بیش از ۹ میلیون کارپوشه فعال وجود دارد و بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار شناسنامه عمومی و اقتصادی کالا و خدمات برای کالاها و خدمات صادر شده است. سبحانیان گفت: در دوره جدید سازمان امور مالیاتی نگاه ما به فعالان اقتصادی بویژه فعالان بزرگ و شناسنامهدار این است که این افراد شریک راهبردی ما هستند، بنابراین اگر موانعی بر سر راه آنها ایجاد کنیم، در واقع حاکمیت متضرر میشود.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد: یکی از الزامات این نگاه، سیستمی کردن فرآیند شناسایی و مالیاتستانی است. اگرچه در این باره نسبت به گذشته پیشرفت داشتهایم اما همچنان نظام مالیاتستانی ما سنتی است، لذا باید به سمت محاسبه و اخذ سیستمی مالیات حرکت کنیم. البته ظرفیتهای قانونی این موضوع دیده شده و با به وجود آمدن سامانه مؤدیان و پایانه فروشگاهی، این ظرفیت به وجود آمده و این موضوع یکی از قوانین مترقی است که مورد تاکید سازمان امور مالیاتی قرار دارد و البته در مسیر توفیق آن نیازمند همکاری تمام نهادها و فعالان اقتصادی هستیم.
وی افزود: به نظر من اجرای قانون سامانه مؤدیان و پایانه فروشگاهی در واقع کمک به فعالان اقتصادی و در راستای توسعه عدالت مالیاتستانی است. اگر اجحافی به واسطه شناخت غلط یک فرد رخ میدهد، با سیستمی شدن فرآیند شناسایی و اخذ مالیات، این موضوع حل میشود.
سبحانیان بیان کرد: وظیفه ما به عنوان سازمانی که از مردم مالیات اخذ میکنیم، تکریم مؤدیان مالیاتی است، لذا در این باره اقداماتی انجام شده که یکی از این اقدامات آموزش مؤدیان است. همچنین یک سیستمی برای پاسخگویی به فعالان اقتصادی با شماره تلفن ۱۵۲۶ راهاندازی شده است تا توسط کارشناسان به سوالات فعالان اقتصادی در حوزه مالیاتستانی پاسخ داده شود.
سبحانیان افزود: در ۲ سال گذشته تعداد مؤدیانی را که شناسایی کردهایم، ۲ برابر افزایش یافته است و دستگاههای کارتخوان و پایانههای فروشگاهی را که در کشور وجود داشت، ساماندهی کردیم به طوریکه حدود ۱۸ میلیون دستگاه کارتخوان به پروندههای مالیاتی متصل شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه گلایه عمده فعالان اقتصادی احساس بیعدالتی اقتصادی است، تصریح کرد: بسیاری از مؤدیان میگویند ما آمادگی پرداخت مالیات را داریم اما نکته مهم آن است که میدانیم فعال اقتصادی دیگری که مبادلات مالی بیشتری نسبت به ما دارد، کمتر مالیات پرداخت میکند. چنین احساسی، فعال اقتصادی ما را ناراحت میکند که اتفاقا نکته درستی است که باید با سیستمی شدن فرآیند مالیاتستانی این قبیل موضوعات را حل کنیم.
سبحانیان درباره جرایم قانونی سامانه مؤدیان و پایانه فروشگاهی بیان کرد اگر به موجب مسائل، مشکلات و نواقصی که در سامانه وجود داشته و این مشکلات از ناحیه حاکمیت بوده که باعث شده امکان رفع تکلیف مالیاتی برای فعال اقتصادی فراهم نشود، مطمئن باشید در تلاشیم جرایمی متحمل فعال اقتصادی نشود.
ارسال به دوستان
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی کشورمان:
وضعیت ذخایر ارزی مناسب است
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد متوازن بخشهای مختلف اقتصادی ایران و افزایش تابآوری اقتصاد ایران در برابر شوکهای اخیر جهانی گفت: وضعیت ذخایر ارزی ایران به دلیل رشد صادرات نفتی و غیرنفتی در حال افزایش است و ایران بدهی خارجی ندارد. محمد شیریجیان طی سخنانی در نشست معاونان و مدیران بانکهای مرکزی کشورهای حوزه خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول (MENAP) با اشاره به تلاش بسیاری از کشورها برای کاهش تورم با ابزارها و سیاستهای مختلف پولی اظهار کرد: روند قابل توجه کاهش تورم در شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) در ایران نیز آغاز شده است. معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: در ماههای اخیر و با تثبیت ارزش ریال، فشارهای تورمی تا حدودی تعدیل شده است؛ با این وجود، سیاستهای تنظیمی بانک مرکزی برای اطمینان از روند کاهش تورم به سطوح مناسب و هدفگذاری شده، بویژه به دلیل افزایش تقاضا و رونق فعالیتهای داخلی، همچنان پابرجا خواهد ماند. وی تاکید کرد: وضعیت کنونی اقتصاد ایران با وجود شوکهای اخیر جهانی، نسبت به قبل بهبود یافته است و فعالیتهای اقتصادی در مسیر رونق قرار دارد به طوری که تولید ناخالص داخلی حقیقی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴ درصد رشد کرد و نرخ رشد آن در ۳ ماه اول و دوم سال ۲۰۲۳ به ترتیب به 5.3 و 6.2 درصد افزایش یافت. علاوه بر این، تحقق رشد در بخشهای مختلف اقتصادی و به صورت متوازن بوده است. معاون اقتصادی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: با وجود بهبود قوی اقتصادی، در مواجهه با مخاطرات اقتصادی نیز برنامههای مختلفی طرحریزی شده است و بانک مرکزی با توجه به شرایط کنونی، ریسکهای ثبات مالی ناشی از آسیبپذیریهای سیستم را به دقت رصد میکند. شیریجیان گفت: بانک مرکزی ایران اقدامات مدیریت جریان سرمایه (CFM) برای تعدیل کاهش نرخ ارز و حفاظت از سیستم مالی را به اجرا گذاشته است؛ همچنین این بانک نظارت خود بر شبکه بانکی را تقویت کرده و اصلاح بانکها با هدف تحقق میزان استاندارد شاخصهای مالی استاندارد در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد. ارسال به دوستان
اخبار
قیمت دلار در کانال ۴۹ هزار تومان
سیر نزولی قیمت ارز در حالی ادامه دارد که قیمت دلار در بازار ارز و خیابان فردوسی به کانال ۴۹ هزار تومان بازگشته است و در روزهای اخیر تعداد فروشندهها خیلی بیشتر از خریداران بوده است. قیمت دلار که با آغاز جنگ فلسطین و تحولات منطقه با افزایش همراه شده و به کانال 53 هزار تومان هم رسیده بود، با ورود بازارساز از روزهای قبل وارد سیر نزولی شده و در کف بازار به کانال 49 هزار تومان بازگشته است. فعالان بازار ارز میگویند: از چند روز قبل فقط فروشندهها در بازار هستند و کمتر خریداری مایل به خرید ارز در این قیمتهاست؛ آنها میگویند: خریداران ارز منتظر کاهش بیشتر قیمتها هستند و به همین دلیل فعلا برای خرید، دست نگه داشتهاند. مشاهدات میدانی از خیابان فردوسی نشان میدهد دلالهای ارزی که هر روز در خیابان منوچهری تجمع میکنند، همه فروشنده شدهاند و از ترس ضرر بیشتر میخواهند دلارهایی که در قیمتهای بالا خریده بودند را بفروشند ولی مشتری ندارند. قیمت دلار که در روزهای قبل در کانال 50 هزار تومان در نوسان بود از صبح دیروز به کانال 49 هزار تومان بازگشت؛ پیش از تحولات اخیر، قیمت دلار در 4-3 ماه قبل در کانال 49 هزار تومان در نوسان بود. قیمت سکه نیز که هفته گذشته کانال 33 میلیونی را هم دیده بود به کف کانال 28 میلیونی رسیده است. گفتنی است قیمتهای درج شده در کانالهای تلگرامی بالاتر از قیمتهای واقعی ارز در خیابان فردوسی و بازار طلا و ارز است. بازاریها پیشبینی میکنند که ادامه روند فعلی در بازار موجب کاهش بیشتر قیمتها خواهد شد.
***
پای پلیس به سازمان بورس باز شد!
تفاهمنامه همکاری میان پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی و سازمان بورس و اوراق بهادار منعقد شد. با توجه به مواد ۲۸ و ۲۹ قانون آیین دادرسی کیفری و در راستای انجام تکالیف سازمان در اجرای بند ۸ ماده ۷ و ماده ۵۲ قانون بازار اوراق بهادار و وظایف و مأموریتهای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و همچنین به منظور حمایت از حقوق و منافع سرمایهگذاران در بازار سرمایه، تحقق عدالت و امنیت اقتصادی، پیشگیری و مبارزه با جرائم و تخلفات مرتبط با بازار سرمایه، تفاهمنامه همکاری بین پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی و سازمان بورس و اوراق بهادار منعقد شد. بر این اساس، مبارزه با جرائم مرتبط با بازار سرمایه از طریق مشارکت در فرآیند کشف جرم، مستندسازی پروندهها و احراز حقیقت نزد مراجع قضایی صورت میگیرد. مدت زمان تفاهمنامه از تاریخ انعقاد به مدت 3 سال است و در صورت توافق طرفین تمدید میشود.
***
اعلام آمادگی بسیج برای کمک به ساخت مسکن
مسؤول سازمان بسیج سازندگی از اعلام آمادگی این سازمان برای کمک به حوزه ساخت مسکن و اشتغالآفرینی خبر داد. سردار «محمد زهرایی» در جلسه کارگروه تخصصی «اشتغال حمایتی و مناطق محروم» که با حضور نمایندگان دستگاههای مربوط در محل سازمان بسیج سازندگی برگزار شد با اشاره به اینکه سازمان بسیج مستضعفین، بدون منت خود را خادم و بازوی اجرایی دیگر نهادها و دستگاههای کشور میداند، گفت: حدود 10 سال در حوزه اقتصاد مقاومتی تجربه کسب کردهایم و با وجود آنکه ما متولی اشتغال در کشور نیستیم و جامعه هدف مشخصی مثل برخی نهادها در موضوع اشتغالزایی نداریم، ولیکن حاضریم به آنها کمک کنیم تا روند ایجاد شغل در کشور، سیر صعودی قابل توجهی به خود بگیرد. مسؤول سازمان بسیج سازندگی از آمادگی همکاری این سازمان با وزارت کار در راستای فعال کردن «پایگاه مردمی اشتغالآفرین» خبر داد و گفت: ما در سازمان بسیج سازندگی، تفاهمنامه قبلی با کمیته امداد امام درباره شیوهنامه اجرایی ایجاد 10 هزار شغل را احیا کرده و آمادگی داریم به عنوان بازوی اجرایی، در حوزه ساخت مسکن و اشتغالآفرینی به سازمان بهزیستی و دیگر نهادها و دستگاهها از جمله بنیاد شهید کمک کنیم.
***
ناکامی 95 هزار مستأجر برای دریافت وام ودیعه مسکن
طبق گزارش وزارت راه و شهرسازی در 6 ماه اول امسال 138 هزار متقاضی بر اساس معیارهای وزارت راه واجد شرایط دریافت وام مسکن بوده و به بانک معرفی شدند اما فقط 43 هزار مستأجر وام ودیعه مسکن گرفتند. بر اساس اطلاعات وزارت راه و شهرسازی، در 6 ماه اول امسال 226 هزار متقاضی برای تسهیلات ودیعه مسکن ثبتنام کردند که از این تعداد 138 هزار متقاضی بر اساس معیارهای وزارت راه واجد شرایط دریافت وام مسکن و به بانک معرفی شدند. در بازه زمانی یادشده 43 هزار متقاضی موفق به دریافت وام ودیعه مسکن شدند و 95 هزار متقاضی واجد شرایط از دریافت وام محروم ماندند.
* تأثیر وام ودیعه بر بازار اجاره نزدیک به صفر است
در این راستا فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن گفت: تعداد وام ودیعه مسکن پرداختشده با تعداد قراردادهای اجاره هیچ تناسبی ندارد و عملا این سیاست در بازار مسکن اثرگذاری نزدیک به صفر دارد.
* 3.8 میلیون خانواده برای وام ودیعه ثبتنام کردند
با همهگیری ویروس کرونا در ایران سیاست پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن در دستورکار قرار گرفت و طی 3 سال گذشته از 3.8 میلیون متقاضی ثبتنام کرده تنها 784 هزار مستأجر موفق به دریافت وام ودیعه مسکن شدند. آخرین تحولات این حوزه نیز بیانگر افزایش سقف ودیعه مسکن نخبگان به 300 میلیون تومان است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|