|
ارسال به دوستان
اخبار
واکنش خواننده معروف لبنانی به قتلعام در فلسطین:
از چه حقی برای اسرائیل صحبت میکنید؟
جولیا بطرس، خواننده مطرح لبنانی ضمن حمایت از مردم فلسطین، جنایات رژیم صهیونیستی را در غزه محکوم کرد. وی در مطلبی که در شبکه اجتماعی خود منتشر کرد، نوشت: «این دشمن که سرزمین و ناموس را غصب و تاریخ سیاه خود را بر قتل، آوارگی و تروریسم بنا کرده، دشمنی است که در طول دهههای گذشته حق ریختن خون ما را به او دادهاند و اکنون علیه ما نسلکشی میکند. از چه حقی برای اسرائیل صحبت میکنید؟»
خواننده لبنانی همچنین نوشت: «وجدان آزادگان به آنها رحم نخواهد کرد و امروز سابقه جنایت آنها برملا شده است. آنها در بیمارستان غزه قتلعام کردند و سعی کردند از این جنایت فرار کنند اما هیچ یک از آزادگان جهان آنها را باور نکردند و برای کسانی که میدانند و ما در لبنان بخوبی میدانیم، غیرمعمول نیست که آنها نقض مکرر قوانین بینالمللی میکنند، بدون اینکه کسی آنها را مسؤول بداند. در اینجا آنها هر روز صدها غیرنظامی بیگناه فلسطینی از جمله کودکان، زنان و والدین را میکشند و جهان شاهد آن است؛ پس کجا پنهان خواهند شد؟ از این به بعد، آنها نیستند که داستان را تعریف میکنند. ما روایت میکنیم و هر انسان آزادهای با ما روایت میکند».
بطرس اضافه کرد: «به مردم فلسطین میگویم ما در کنار شما هستیم. شما هر دقیقه قلب، ذهن، وجدان، غم و درد مرا به خود مشغول میکنید. فلسطین نمیمیرد، جنبش نمیمیرد، آزادی برای فلسطین است».
***
نمایش ۳ فیلم شاخص جهان درباره فلسطین در خانه هنرمندان
سینماتک خانه هنرمندان ایران در قالب برنامه «۳ روز، ۳ فیلم» با عنوان «وطن من چمدان است»، ۳ اثر شاخص سینمای جهان را با موضوع فلسطین نمایش میدهد.
فیلم سینمایی «عمر» ساخته هانی ابواسد محصول ۲۰۱۳، چهارشنبه سوم آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۷ در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران نمایش داده میشود. آدم بکری، ولید زعیتر و لیم لوبانی از جمله بازیگرانی هستند که در این اثر ایفای نقش کردهاند. این فیلم جایزه ویژه هیات داوران بخش نوعی نگاه در جشنواره فیلم کن را در کارنامه دارد.
همچنین مستند سینمایی «اشغال ۱۰۱» به کارگردانی عبدالله عمیش و سوفیان عمیش محصول ۲۰۰۶، پنجشنبه چهارم آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۷ در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران نمایش داده میشود. این فیلم جایزه بهترین تدوین جشنواره بورلی هیلز سال ۲۰۰۷ را در کارنامه دارد.
انیمیشن سینمایی «والس با بشیر» ساخته «آری فولمان» محصول ۲۰۰۸ نیز جمعه - پنجم آبانماه - ساعت ۱۷ در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران نمایش داده میشود. این فیلم به عنوان نخستین انیمیشن تاریخ جشنواره فیلم کن در بخش اصلی جشنواره به نمایش درآمد و تحسین بسیاری از منتقدان را برانگیخت. این اثر جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان شصتوششمین دوره جایزه گلدنگلوب را در دریافت کرده است.
***
کمک میلیاردی خواننده پاکستانی به مردم غزه
عاطف اسلم، خواننده، ترانهسرا، گیتاریست و بازیگر پاکستانی به تازگی مبلغ ۱۵ میلیون روپیه (۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان)، در زمینه تجهیزات پزشکی و غذایی به بنیاد الخدمت پاکستان - که یک سازمان خیریه فعال در پاکستان است و داوطلبانه برای کمک به مردم فلسطین فعالیت میکند - اهدا کرده است.
این سازمان این خبر را در اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت. عاطف اسلم همچنین اعتراض خود به بمباران غزه توسط رژیم صهیونیستی را در صفحه شخصیاش ثبت کرد.
***
اکران اشعار ۱۲۰ شاعر معاصر در تهران
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با اشاره به اکران اشعار ۱۲۰ شاعر در سازههای تبلیغاتی شهر تهران در قالب پویش «شهر شعر»، از ساخت المان قرآنی و موذن در شهر تهران خبر داد.
به گزارش ایسنا، رضا صیادی در نشست خبری پویش «شهر شعر» در تشریح جزئیات برگزاری این پویش در شهر تهران گفت: سالها بود در شهر تهران آرزو بود که مجموعهای از اشعار شاعرهای مختلف اکران شود و شهر را به بستری برای ادای دین به شعر فارسی تبدیل کنیم.
وی افزود: از ۱۲۰ شاعر در این مجموعه، آثاری انتخاب و روی حدود ۱۰۰۰ تابلو در سطح شهر تهران نصب شد. تلاش کردیم در این پویش همه سلایق را تحت پوشش قرار دهیم و کسانی که به این مجموعه نگاه میکنند این تلاش را که به سمت و سوی خاصی متمایل نشدهایم، میبینند.
صیادی ادامه داد: تلاش شده حجم اشعار در قالبها و گونههای مختلف متناسب باشد و به این ترتیب شعر عاشقانه، آیینی و سیاسی در این مجموعه داریم که در کنار هم یک سمفونی را شکل میدهند. موضوع دیگری که مورد توجه قرار گرفت استفاده از بانوان شاعر در این کمپین بود که مورد توجه قرار گرفت.
مدیرعامل سازمان زیباسازی در تشریح روند انتخاب اشعار گفت: در سازمان زیباسازی، شورای فرهنگی داریم که درباره تبلیغات فرهنگی راهبردها را تنظیم و معاون فرهنگی شهرداری تهران بخش مهمی از این اتاق فکر را هدایت میکند. در این پویش تلاش شد از ظرفیت شاعران و ادیبانی که در این حوزه صاحبنظر هستند بهره بگیریم. بر همین اساس از آقای اسفندقه که مشاور شهردار تهران است کمک گرفتیم.
ارسال به دوستان
محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در کنفرانس خبری رهبران ادیان
شرم مذاهب از صهیونیسم
گروه فرهنگ و هنر: کنفرانس خبری رهبران ادیان (ارامنه، آشوریان، کلیمیان و نمایندگان اقلیت مجلس شورای اسلامی) در محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی برگزار شد.
* رژیم صهیونیستی از بدو تأسیس منطقه را درگیر آتش کرده
سبو سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران در این نشست گفت: متاسفانه از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی منطقه دچار تغییراتی شد و آتش آن را فرا گرفت. وی افزود: تمام ما مردم خاورمیانه متاسفانه دچار بحران شدیم. تمام مردم منطقه در تلاش هستند و همه توان را به کار میگیرند تا صلحی در منطقه ایجاد شود ولی تاکنون بینتیجه بوده است.
* جنایت علیه غزه دل هر انسانی را به درد میآورد
علیاکبر ضیایی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان نیز در این نشست اظهار کرد: حملات وحشیانه رژیم اشغالگر قدس به کودکان و زنان و بیمارستانها تاسفبار بوده و به اماکن مقدس نیز حمله کردند، بعضی از این کلیساها 1600 سال سابقه فعالیت داشتهاند.
رئیس مرکز گفتوگوی ادیان گفت: تعداد و شیوه کشته شدن انسانها در غزه دل هر انسانی را به درد میآورد و سازمانهای حقوق بشری نیز اقدامات عملی برای آتشبس انجام نمیدهند. وی افزود: این اقدامات را جامعه جهانی ادیان و همه پیروان ادیان الهی محکوم میکنند.
* کشورهای مسیحی فقط نام مسیحیت را به دوش میکشند
انیا سرگیس، اسقف کاتولیک آشوری تهران در این نشست با بیان اینکه کاش امروز برای جشن گرفتن و صلح جمع میشدیم، گفت: جنایتی که امروز میبینیم سخت است به زبان بیاوریم. دیروز برای مردم غزه دعا کردیم و خواهان صلح و سلامتی برای مردم غزه شدیم اما سازمان ملل و حقوق بشر در دارو و غذا رساندن به مردم غزه کجا هستند؟ وی با بیان اینکه ما فقط برای محکوم کردن بمباران کلیساها جمع نشدیم بلکه بیمارستان المعمدانی و مدارس و محلی را که برای خدمترسانی است هم بمباران کردند، گفت: وقتی کودکان یتیم را میبینیم این سوال مطرح میشود که سازمان ملل چکار میکند؟ دلمان درد میآید و ما آماده خدمت و هر کاری هستیم که از دستمان برمیآید و امیدواریم لااقل مدتی صلح برقرار شود که بتوانند دارو و غذا ارسال کنند.
اسقف کاتولیک آشوری تهران تصریح کرد: متاسفانه روسای جمهور کشورها در صف رفتن به اسرائیل برای حمایت از جنایت هستند. ملتها باید بفهمند که اسرائیل در حال کشتار است و اگر در کشور خودشان این اتفاق میافتاد چه میکردند؟ ما به نظام مقدس خودمان درود میفرستم که در همه حال در کنار مردم فلسطین ایستاده است. وی با بیان اینکه متاسفانه کشورهای مسیحی فقط نام مسیحیت را به دوش میکشند و همانطور که صهیونیسم از یهود جداست، حساب حاکمان کشورهای مسیحی هم از دین مسیحیت جدا است، گفت: اگر واتیکان اعلام آمادگی کند ما حاضریم برای این مساله به دیدار پاپ برویم.
* اروپا و آمریکا از جنایت رژیم صهیونیستی حمایت میکنند
خاخام حمامی، رهبر کلیمیان ایران نیز در این نشست گفت: هیچ خداباور و انسان آزادهای نمیتواند این جنایات را بپذیرد و این جنایات محکوم است. وی افزود: متاسفیم که دولتهای اروپایی و آمریکا از این اقدامات حمایت میکنند. روحانی کلیمیان گفت: هرچه زودتر باید آتشبسی برقرار و امکان رسیدگی به مجروحان و آسیبدیدگان فراهم شود. وی ادامه داد: افرادی که در محاصره هستند باید فورا به آنها کمک شود و امیدواریم این امر سریعتر به نتیجه برسد.
* دنیای فعلی دنیای عادلانهای نیست
سبو سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران در پاسخ به سوالی راجع به فلسطین گفت: در پایان جلسه قبلی ما به شدت عملیات رژیم صهیونیستی را محکوم کردیم و از جهانیان خواستیم منافع مردم فلسطین اعمال شود. وی افزود: ۲ نفر از ایران در کنفرانس جهانی ما حضور داشتند و سعی داشتند در این راستا آگاهیبخش باشند، چرا که متاسفانه این را باور داریم دنیای فعلی دنیای عادلانهای نیست. سبو سرکیسیان گفت: بدیهی است همه ما یکدل و یکپارچه تلاش میکنیم تا به اهداف بالا و عدالت بخش برسیم. ارامنه ساکن قرهباغ نیز در همین وضعیت بودند و جهانیان ساکت بودند. وی افزود: تنها مقام معظم رهبری و مقامات ایران بودند که تلاش کردند منطقی را حاکم کنند که حق ارامنه محفوظ بماند.
کشیش کلیسای شرق آشوری هم در این نشست گفت: این جنایت وحشیانه را از طریق کلیسای شرق آشوری محکوم میکنیم. ما در کشوری زندگی میکنیم که میتوانیم آزادانه زندگی کنیم و این نشست نمونه بارز آن است. وی افزود: امیدواریم صلح در تمام جهان بویژه خاورمیانه برقرار و این جنگ بزودی تمام شود.
ارسال به دوستان
یک میلیون و ۸۲۳ هزار نفر مخاطب سینمای ایران در مهرماه
فصل گرم اکران در آغاز پاییز
گروه فرهنگ و هنر: برخلاف آنچه نسبت به رکود سینماها در نخستین ماه پاییزی انتظار میرفت اما میزان استقبال مخاطبان از سالنهای تاریک بهنسبت شهریورماه، رشد ۵۰ درصدی را تجربه کرد.
به گزارش ایرنا، مهرماه یک میلیون و ۸۲۳ هزار نفر به سینما رفتند که این تعداد، ۸۳ میلیارد و ۴۰۳ میلیون تومان به گیشه واریز کردند. در نخستین ماه پاییزی، ۲۴ فیلم نمایش داده شد که برای این تعداد فیلم، بیش از ۵۵ هزار سانس ترتیب داده شد.
این آمار در شرایطی برای مهرماه مطلوب ارزیابی میشود که به دلیل بازگشایی مدارس و دانشگاهها، تغییر سبک زندگی خانوادهها در ابتدای ۶ ماهه دوم سال، روند سرد شدن هوا و افزایش ترافیک خیابانها، این انتظار وجود داشت که فروش نخستین ماه پاییزی به مانند هر سال، افت محسوسی را تجربه کند اما میزان استقبال این ماه، ۵۰ درصد بیشتر از شهریورماه امسال و ۳۰۰ درصد بیشتر از مدت زمان مشابه سال گذشته بوده است.
پرفروشترین فیلم مهرماه، کمدی «هتل» بود که ۸۷۷ هزار مخاطب داشت و ۴۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخت.
بچه زرنگ هم با ۳۱۰ هزار مخاطب، به گیشه ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی رسید.
سومین فیلم پرمخاطب این ماه، کمدی «فسیل» بود که با ۲۲۲ هزار مخاطب، ۱۰ میلیارد تومان فروخت.
«شهر هرت» هم با ۱۵۱ هزار مخاطب، فروشی معادل ۷ میلیارد تومان را از سر گذراند.
«نارگیل ۲» هم ۷۷ هزار مخاطب داشت و موفق شد با ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فروش، پنجمین فیلم پرمخاطب مهرماه باشد.
«هولیا»، «گیجگاه»، «بیمادر»، «ستارهبازی»، «زنبور کارگر» و «شماره ۱۰»، دیگر فیلمهای پرمخاطب این ماه بودهاند.
این انتظار وجود دارد که تعداد مخاطبان در آبانماه از ۲ میلیون نفر عبور کند. به نظر بار اصلی این میزان استقبال نیز بر دوش کمدی «هتل» خواهد بود که اکنون به تبلیغ دهانبهدهان توسط مخاطبان رسیده و این فیلم حتی در روزهای ابتدایی هفته نیز با استقبال خوبی مواجه میشود. ضمن اینکه استقبال از دیگر بازوهای اکران نیز خوب ارزیابی میشود، بنابراین رسیدن به بیش از ۲ میلیون مخاطب، در یکی از بهترین ماههای ۶ ماه دوم سال، اصلا دور از انتظار نخواهد بود.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان سینمایی:
آثار سینمایی با موضوع غزه حمایت میشوند
گروه فرهنگ و هنر: رئیس سازمان سینمایی گفت: روی اتفاقهای اخیر متمرکز هستیم و تولید آثار هنری در این زمینه اعم از کوتاه، مستند و سینمایی در دستور کار ما است. فیلمسازها میتوانند طرحهای خود را به مرکز گسترش سینمای تجربی، انجمن سینمای جوان و بنیاد سینمای فارابی ارائه کنند و قطعا بعد از تصویب حمایت خواهیم کرد تا ساخته شوند. محمد خزاعی در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: اینگونه نیست که هر کسی فیلمنامهای ارائه کند و در هر موضوعی بتوانیم حمایت کنیم بلکه در زمان حاضر تمرکز ما بر موضوع غزه است. وی درباره اعلام آمادگی فیلمسازها اعم از مستندسازان برای حضور در غزه گفت: در حوزههای مختلف درخواستهایی داشتیم اما هنوز متمرکز نشدیم. افراد مختلفی مراجعه میکنند که حاضرند عازم غزه شوند. شرایط اعزام باید بررسی شود. اینگونه نیست که اگر درخواستی بیاید ما بتوانیم کاری کنیم. امنیت منطقه، اتفاقاتی که در حال رخ دادن است و شرایط برای حضور مستندسازها باید فراهم شود. خزاعی افزود: تیمهایی به صورت خودجوش حضور پیدا کردهاند و در منطقه حضور دارند. دیگر هنرمندان عمدتا مستندسازها برای حضور در لبنان و کشورهایی که بتوانند این جنگ را روایت کنند درخواستهایی داشتند که قطعا برنامهریزی میشود تا تیم یا تیمهایی بتوانند اعزام شوند. وی یادآوری کرد: روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم وارد موضوع اعزام خبرنگاران و هنرمندان به غزه شده است. در این باره، جلسات مکرری داشتیم تا تصمیم گرفته شود که چند گروه به آن مناطق اعزام شوند و چگونه در این ارتباط برنامهریزی کنیم اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیدهایم و رایزنیها در حال انجام است. رئیس سازمان سینمایی همچنین درباره حمایت از فیلمسازها در داخل کشور برای ساخت آثاری درباره جبهه مقاومت و غزه گفت: موضوع غزه موضوع جدیدی است و تازه ۲ هفته است که اتفاق افتاده، ما اکنون بر موضوع غزه متمرکز میشویم چون با موضوع فلسطین فیلمنامههای بسیار زیادی دست ما میرسد. قطعا در حوزه مستند و نسلکشی جدید در غزه آثار خوبی اگر باشد و ارائه شود از آنها حمایت خواهیم کرد، چون دامنه جریان مقاومت دامنه گستردهای است و وظیفه ما است که این لحظات ثبت و ضبط و ماندگار شوند. معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره وظیفه اصلی سینماگران در قبال غزه اظهار داشت: سینماگرانی که اکنون در صحنه حضور دارند و گردهماییهایی که برگزار میشود تبیینکننده این امر است که برای ابراز همدردی حضور پیدا کردند تا نسلکشی را محکوم کنند. ارسال به دوستان
آب که از سر بایدن گذشت؛ چه نظم قدیم، چه نظم جدید
علی آران: توفان الاقصی همانطور که از ابتدا مشخص بود، فقط تار عنکبوت اشغالگران صهیونیست در فلسطین و کلاه سازش غرب بر سر اعراب منطقه را بر باد نداده، بلکه از خاورمیانه فراتر رفته و در حال دگرگون کردن آخرین بقایای نظم غربی در سراسر جهان است؛ نظمی که سرانجام ناظم آن، رئیسجمهور ایالات متحده نیز فاتحه آن را خواند.
جو بایدن جمعه گذشته به حامیان انتخاباتی دموکراتها گفت: «نظم جهانی کنونی به رهبری ایالات متحده به نوعی تمام شده است اما واشنگتن سیستم جایگزین آن را شکل خواهد داد.» بعد از تغییرات توفانی در منطقه ما متعاقب شکست نومحافظهکاران واشنگتن در پیادهسازی نقشه خاورمیانه جدید و متعاقب آن ابراز شک مردم آمریکا و اروپا به کارآیی نظام حاکم با برپایی جنبش ضد سرمایهداری اشغال والاستریت و دیگر مراکز کنترل اقتصاد صهیونیستی، تقریبا یک دههای میشد بحث بر سر زمان تحقق قطعی ایده «قرن بدون آمریکا» یا دستکم افول نظام بینالمللی مبتنی بر استعمار نوین غربی در گرفته بود. در این مدت، با اینکه حتی برخی از معتبرترین نظریهپردازان حامی سلطه ابدی لیبرالیسم و دیگر مظاهر نظم آمریکایی استغفار کردند اما همچنان طیف وسیعی از خادمان و نوکران و سینهچاکان دستگاه سلطه حاضر نبودند این واقعیت را بپذیرند که فواره استعمار در حال به حضیض آمدن از نقطه اوج پیشین خود است.
طرفه آنکه نخستین کسی که با ادعای برپایی «نظم نوین جهانی»، عملا افول نظم جهانی قبلی را جار زد، کسی نبود جز نخستین رئیسجمهور ایالات متحده در قرن بیستویکم میلادی. نومحافظهکاران یهودی و اوانجلیستی که به جرج بوش پسر مشاوره میدادند، او را متقاعد کرده بودند جنگافروزی در عراق و افغانستان با هدف به آتش کشیدن کل خاورمیانه، به منزله آغازی است بر پایان نظام دولت - ملت و مقدمهای برای تشکیل دولت جهانی پسران صهیون.
به عبارت دیگر پارادایم تغییر در نظامات بینالمللی، پارادایمی آمریکایی با هدف پوست انداختن دستگاه سلطه آمریکایی بود اما کار آنطور که حلقه اشتراوسیها و نوچهشان در کاخ سفید تصور میکردند پیش نرفت و این پروژه به بنبست خورد. حال 22 سال بعد از اعلان جنگ بوش سبکمغز به جهان به نام «نظم نوین بینالمللی»، یک رئیسجمهور دیگر آمریکا - که اتفاقا به سبب بیماری نسیان کهنسالی، آشکارا عقلش از بوش پسر هم بیشتر پارهسنگ بر میدارد- با اعتراف به زوال نظم قبلی، باز هم دم از برپایی «نظم نوین بینالمللی» توسط آمریکا میزند. جدا از اینکه جهان تقریبا ربع اول قرن حاضر میلادی را شاهد شکست ادعای سلف او در کاخ سفید بوده، خود ایالات متحده نیز بیشباهت به آمریکای جهانخوار قبلی بوده و هیچیک از ویژگیهای منحصربهفرد 2 دهه پیش، در دوران ابرقدرت بودنش در جهان تکقطبی را ندارد.
نه فقط دیگر حنای هژمونی آمریکایی با رو آمدن رقبای جهانی و قدرتهای منطقهای رنگی ندارد و مقام اقتصاد اول دنیا را هم به چین و متحدان شرقیاش واگذار کرده، بلکه در خانه هم اوضاع خوب نیست و ساختار حکمرانی ایالات متحده نیز به گواه نخبگان خودش از درون در حال فروپاشی است. البته فراموش نمیکنیم که بایدن و تیم لیبرالهای اینترنشنالیست حزب دموکرات، در تمام 3 سالی که از حضورشان در کاخ سفید میگذرد، مدام از در تکذیب سقوط نظم جهانی فعلی و خطاب کردن آن با عنوان نظم قبلی یا در حال گذار – طبق ادبیات سیاسی روسی، چینی و ایرانی – درمیآمدند، چرا که آن را آخرین میراث به جا مانده از دوران ابرقدرتی عمو سام میدانستند. حتی رسانههای زنجیرهای آنها، طی حدود یک سال و 8 ماهی که از جنگ اوکراین با همه تبعات جهانیاش میگذرد، تغییر نظام جهانی را یک توهم شرقی میخواندند.
اینکه چرا بایدن اکنون پس از در گرفتن معرکهای بیمانند در سرزمین فلسطین میان صهیونیسم و جبهه مقاومت که بوی تهدید موجودیت منحوس اسرائیل از آن به مشام میرسد، به صرافت اعترافی تاریخی افتاده، بسیار حائز اهمیت است. فراموش نکردهایم که در زمان آخرین تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک لبنان در سال 2006، کاندولیزا رایس، وزیر خارجه دولت بوش، جنایات اسرائیلیها در جنگ تموز (33 روزه) را به درد پیش از زایمان تشبیه کرده و مدعی تولد خاورمیانهای جدید بعد از آن جنگ شده بود. با شکست ارتش عبری از حزبالله، فرزند نامشروع آمریکا و اسرائیل، مرده به دنیا آمد و مابقی داستان تا امروز را همه میدانیم.
آیا این بار هم باید منتظر یک زایمان دردناک اما ناکام دیگر توسط نظام سلطه باشیم؟
بعید است این بار حتی زایمانی در کار باشد، چرا که حتی خود بایدن اعتراف میکند نظم جهانی کنونی به رهبری ایالات متحده، مرده است.
بایدن میگوید: «ما به مدت 50 سال در یک دوره پس از جنگ به سر میبردیم که بسیار خوب کار میکرد اما این [دوران] به نوعی تمام شده است. به نوعی کاملا بخار شده است. ما به یک معنا به نظم جهانی جدید نیاز داریم».
سوال این است: یک موجود مرده چطور زنده میزاید؟ و چگونه میتوان انتظار داشت آمریکایی که دوران سلطهاش بر نظم جهانی قبلی به سر رسیده، خود طبق ادعای رئیسجمهورش بتواند نظمی جدید را به جهان دیکته کند؟
اگر آمریکا چنین اقتدار و اعتباری داشت اصلا چرا اجازه داد دوران سلطهاش یا همان نظم جهانی اولیه به سر آید که به قول بایدن حالا مجبور به جایگزینی آن باشد؟
اینجاست که باید همانند بسیاری از نخبگان جهانی - شامل انجمنهای روانشناسان آمریکا - به طور جدی در عقل بایدن شک کرد و همین طور تمام رهبران آشکار یا در سایه آمریکا که پذیرفتهاند این پیرمرد آلزایمری پرحاشیه، مرد اول کاخ سفید و رئیس حکومت باشد.
گافهای اخیر بایدن درباره نظم قدیم و نظم جدید، در کارزار انتخابات ریاستجمهوری 2024 در واشنگتن، میتواند نشانهای زودهنگام از زایمان مرده دموکراتها در انتخابات سال آینده ریاستجمهوری و انتخابات میاندورهای کنگره باشد: یک پیرمرد به آخرخط رسیده که راننده ماشینی است که به اعتراف خود او زهوارش در رفته، اینگونه میخواهد به مسافرانی که هم از رانندگی و هم از کهولت سن رانندهشان به ستوه آمدهاند، امیدواری بدهد بزودی آنها سوار یک خودروی آخرین مدل خواهند شد ولی در همان حال راننده خرفت در حال هدایت ماشین داغانش به مناطق جنگی گوشه و کنار جهان است!
گویی آب از سر بایدن گذشته و نظم قدیم و جدید، چیزی جز دستاویزی برای جلوگیری از غرق شدن او و همپالکیهایش نیست.
چطور یانکیهای به وحشتافتاده از رکود و تورم و سوءمدیریت و بحرانهای سیاسی و اجتماعی، حرف بایدن را باور میکنند؟
واکنش استهزاآمیز مسکو و پکن به ادعای بایدن، بعد جهانی هذیانگویی یک هژمون سابق را عیان میکند. همان که در سرمقاله دیروز «وطن امروز» نیز به آن پرداختیم (از هژمون تا هذیان- اول آبان 1402- صفحه اول).
بایدن گفته است: «فکر میکنم ما فرصتی برای انجام کارها داریم، اگر به اندازه کافی جسور باشیم و به خودمان اعتماد داشته باشیم، جهان را به روشی متحد میکنیم که هرگز نبوده است».
او به کودکانهترین شکل ممکن به ترسیم نقشه جهانی جدید «متشکل از تیم خوبها شامل اسرائیل، اوکراین و سایر دموکراسیها در یک طرف و تیم بدها شامل روسیه، ایران، حماس و کرهشمالی» پرداخت و البته در کمال تعجب، چین را جا انداخت. به احتمال زیاد، به خاطر فراموشی.
بایدن 81 ساله سپس در ادامه هذیانگوییهایش، درست همزمان با حمایت بیچون و چرایش از قتل عام فلسطینیها در غزه توسط رژیم کودککش اسرائیل، دم از برتری اخلاق آمریکا برای حکمرانی بر جهان زد!
جمله معروف او که «حماس و پوتین تهدیدهای متفاوتی را نمایندگی میکنند» و «هر دو میخواهند یک دموکراسی همسایه را به طور کامل نابود کنند» از همان روز در رسانهها پیچید.
این در حالی است که تنها چند ساعت قبل از آن، گروهی بزرگ از یهودیان آمریکا، با ورود به ساختمان کنگره، خواستار توقف جنایات اسرائیل مورد حمایت بایدن در غزه شدند. ساعاتی بعد از سخنرانی بایدن در واشنگتن هم 55 بازیگر سرشناس هالیوود در نامهای او را خطاب قرار داده و به نوعی مسؤول ادامه کشت و کشتار در فلسطین دانستند.
به عبارت دیگر حتی در خود آمریکا و در کل غرب نیز این اجماع به وجود آمده که اگر اخلاق - یا همان حقوق بشر آمریکایی -
هم در خطر باشد، قطعا این خطر اول از همه از ناحیه دولت آمریکاست.
با این حال بایدن برای آنکه ثابت کند مرزهای میان بیماری زوال عقل او و بیماری تفرعن آمریکایی در هم آمیخته و از هم قابل تفکیک نیست، درست بعد از مطرح کردن صلاحیت اخلاقی آمریکا، فرمان جنگی جنونآسا در همه جبهههای ممکن را صادر میکند: «اطمینان از موفقیت اسرائیل و اوکراین برای امنیت ملی آمریکا حیاتی است. این یک بیانیه قدرتمند و الزامآور است. این بدان معناست که ما به جنگ ادامه خواهیم داد».
البته در ینگه دنیا همه میدانند اختلاط موضوع جنگهای جهانی آمریکا با ایجاد نظم جدید جهانی، مانور سیاسی برای تصویب بسته کمک 100 میلیارد دلاری در کنگره برای حمایت از جنگهای اوکراین، اسرائیل، تایوان و منطقه هند و اقیانوسیه و البته جنگ با مهاجران در مرز مکزیک است.
نظم جدیدی که بایدن از آن دم میزند، کماکان همان مفهوم سلطه آمریکایی را به ذهن متبادر میکند و بسیار متفاوت از آن مفهومی است که رهبران شرقی چون شیجینپینگ و ولادیمیر پوتین در قالب «نظام بینالمللی چندجانبهگرا» مطرح کردهاند. تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه کشورها، مغایر نظم جدیدی است که کشورهای مستقل بر پایه معاهدات فیمابین نه دیکتههای یکجانبه طراحی میکنند.
ضمنا آنطور که رهبرانی چون شی گفتهاند، آمریکا دیگر بزرگترین زرادخانه و مدرنترین ارتش را هم برای دیکته کردن نظم مورد نظر خود ندارد.
بنابراین شرقیها، هذیانهای پیرمرد یانکی را چندان جدی نمیگیرند. برای مثال دیروز دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین با واکنشی همراه با نیشخند به ادعای بایدن به خبرنگاران گفت که روسیه با اظهارات جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که هفته گذشته بیان کرد، موافق است که نظم جهانی کنونی از بین رفته است. با این حال ممکن است نتیجه[این سقوط] با انتظارات کاخ سفید مطابقت نداشته باشد. بعید است مسکو با بایدن درباره نیاز به نظم جدیدی که به قول او عاری از تمرکز تمام سازوکارهای اداره جهان در دست یک دولت باشد، موافق باشد.
او در نهایت گفت: «آنها درباره هر نظم جهانیای که صحبت میکنند، منظورشان نظم جهانی آمریکاییمحور است، یعنی جهانی که حول ایالات متحده میچرخد. دیگر اینطور نخواهد بود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|