|
رشد 44 هزار واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با افزایش 44 هزار و 29 واحدی همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران دیروز هم مانند روزهای گذشته در یک روند رو به رشد قرار گرفت، بهگونهای که شاخص کل در پایان معاملات با رشد 28 درصد نسبت به روز گذشته به میزان 44 هزار و 29 واحد افزایش یافت و به 2 میلیون و 165 هزار و 228 واحد رسید.
ارسال به دوستان
اولین اوراق مرابحه ارزی کشور منتشر شد
برای تأمین ارز پروژههای ملی
گروه اقتصادی: برای نخستین بار در کشورمان اوراق مرابحه ارزی منتشر شد. پیش از این به کرات اوراق مرابحه به شکل ریالی در اقتصاد ایران منتشر شده بود و جایگاه مناسبی در تامین مالی پروژههای اقتصادی پیدا کرده بود. اوراق ارزی در کنار اینکه در صورت افزایش قیمت ارز مشمول سود ریالی میشود سود 6 درصد نیز دارد. البته در شرایط کنونی ثبات بازار ارز بعید به نظر میرسد سودی بیش از 6 درصد به خریداران این اوراق برسد. فارغ از امتیازاتی که این اوراق برای تهیهکننده دارد، میتواند ابزار بسیار مطمئن و خوبی برای تامین مالی صنایع بزرگ کشورمان که عمدتا نیازمند ارزهای جهانروا هستند باشد. در حال حاضر صنایعی مانند پتروشیمی، پالایشگاهها، فولادیها و... نیازمند ارز برای توسعه زنجیر خود هستند که این اوراق این ظرفیت را برای آنها ایجاد میکند. از نکات مثبت این روش تامین مالی غیرتورمی بودن است. یعنی احتیاج نیست دولت برای تامین مالی پروژههای ملی دست به انتشار پول یا ارائه تسهیلات تکلیفی که در نهایت منجر به برداشت ذخیره قانونی میشود بزند. همچنین فشاری نیز به شبکه بانکی کشور برای پروژههای پیشران وارد نمیشود. بخشی از ناترازی موجود شبکه بانکی ناشی از تسهیلاتی است که در اختیار صنایع بزرگ قرار داده است. به گزارش «وطن امروز»، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در این باره گفت: انتشار اوراق به شکل یورو است و مبتنی بر یورو وصول میشود. مصارف این اوراق تحت نظارت کامل است و خرید آن از محل منابع رفع تعهد صادراتی ممنوع است، بنابراین هیچ تاثیری در بازار داخلی از لحاظ تقاضا ایجاد نمیکند.
علی سعیدی گفت: خرید این اوراق از محل منابع رفع تعهد ارز صادراتی ممنوع است. حداقل سرمایه برای ورود به این اوراق یک میلیون یورو است. هر ورقه ۱۰۰۰ یورو و در هر خرید باید حداقل ۱۰۰۰ ورقه خریداری شود.
مدیر عامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران اظهار کرد: دوره اول عرضه این اوراق فردا انجام میشود. البته تا به امروز نیز با تلاش بانک ملت و شرکت پالایش خلیجفارس میزان پذیرهنویسی این اوراق بیش از میزان عرضه بوده است و تمام اوراق به فروش رسیده است. این اوراق در مرحله اول به میزان ۱۰۰ میلیون یورو عرضه شده و ۲ ماه دیگر نیز ۱۰۰ میلیون یوروی دیگر پذیرهنویسی میشود. بانک ملت به عنوان عامل پرداخت مسؤول صحتسنجی اطلاعات خریداران اوراق و دریافت و پرداخت مبالغ این اوراق است و در سری اول برای پذیرهنویسی به عنوان عامل عمل میکند.
ناشر این اوراق نیز شرکت بیدبلند خلیجفارس، مشاور عرضه شرکت تامین سرمایه بانک ملت، امین انتشار اوراق نیز سازمان حسابرسی و ضامن آن بانک ملت است.
بنا بر این گزارش، اوراق ارزی روش و فرصتی برای تامین مالی پروژههای بزرگ کشور با استفاده از منابع ارزی در اختیار بخش خصوصی است که تاکنون مغفول مانده بود. در این روش، یک پروژه مشخص و پذیرهنویسی میشود و سرمایهگذاران با ارزهای خود این اوراق را میخرند و سود ارزی دریافت میکنند.
* اوراق مرابحه چیست؟
اوراق مرابحه (Murabahah) بر اساس نوعی از قرارداد بیع طراحی شده که با نام بیع مرابحه شناخته میشود و در آن فروشنده قیمت تمامشده کالا را که شامل قیمت خرید، هزینههای حمل و نقل، نگهداری و سایر هزینههای مربوطه است با درصد مشخصی سود به اطلاع خریدار میرساند و معامله در صورت توافق شکل میگیرد. همانطور که گفته شد اوراق صکوک مرابحه نیز بر اساس این قرارداد پایهریزی شده است و برای تامین مالی شرکتهایی استفاده میشود که قصد خرید تجهیزات یا اموال فیزیکی دارند و در آن اوراقی با مبلغ اسمی مشخص با مقدار سود ثابتی به فروش میرسند که این سود در سررسیدهای مشخصی به فروش میرسند. این اوراق به پشتوانه همان دارایی خریداریشده منتشر میشوند و از یکسو منجر به تامین مالی شرکتی میشود که نیاز به نقدینگی دارد و از سوی دیگر با پرداخت سود به سهامدارانی که به صورت مشاع در این دارایی سهیم هستند بازدهی معینی برای این نوع سرمایهگذاری ایجاد میکند، بنابراین میتوان گفت اوراق مرابحه اوراق بهاداری است که دارندگان آنها به صورت مشاع، مالک دارایی مالی (دینی) هستند که بر اساس قرارداد مرابحه حاصل شده است و دارنده ورق، مالک و طلبکار آن دین است.
* بیدبلند با اوراق ساخته میشود
اولین پروژه سرمایهگذاری اوراق مرابحه ارزی مربوط به هلدینگ خلیجفارس است. عبدالعلی علی عسکری، مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس در این باره گفت: پروژههای خلیجفارس با توجه به محدودیتهای موجود عمدتا نیاز به تامین مالی ارزی دارند، بنابراین به فکر استفاده بهینه از ارزهای ایرانیان داخل و خارج از کشور برای تامین مالی پروژههای بزرگ افتادیم. وی ادامه داد: خوشبختانه پروژههای پتروشیمی و پالایشی ارزآوری و سودآوری خوبی دارند، پروژه بیدبلند نیز در ابعاد ملی و حتی جهانی اهمیت قابل توجهی دارد که با حمایت بانک مرکزی و بانک ملت به تامین مالی آن کمک خواهد شد. گازهای فلری که سالهاست میسوزد و هدر میرود و محیط زیست را آلوده میکند با این پروژه مدیریت و تبدیل به ثروت خواهد شد که در تامین گاز مورد نیاز کشور موثر است. مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس افزود: این ابرپروژه از ۲۷ پروژه تشکیل شده و ۱۰ پیمانکار دارد. این پروژه در ۴ استان کشور در حال انجام است و از نظر وسعت بزرگترین پروژه کشور است.
* اوراق مرابحه ارزی، فشار تأمین مالی در کشور را کاهش میدهد
همانطور که اشاره شد در این روش تامین مالی فشاری به داراییها و ترازنامه بانکها وارد نمیشود، در این باره رضا دولتآبادی، از مدیران بانکی گفت: در حالی که در دنیا تامین مالی کوتاهمدت برعهده بانکها قرار دارد، در ایران علاوه بر این، تامین مالی سرمایهای و سایر مواردی که باید برعهده بازار سرمایه باشد، عمدتا برعهده شبکه بانکی است. بانکها با این حجم تقاضا واقعا دچار مشکل هستند.
وی افزود: سیاستهای جدید و درست بانک مرکزی باعث شده بانکها به دنبال روشهای جدید تامین مالی بروند. دولت آبادی تصریح کرد: با روش جدید، هم فشار به رشد داراییها و ترازنامه بانکها کمتر میشود، هم سیاستهای سیاستگذار پولی دنبال میشود و هم امکان اجرای ابرپروژهها فراهم میشود، بنابراین امروز شاهد بهرهبرداری از یک طرح جدید در تامین مالی هستیم که فشار به بستر تامین مالی کشور را کم میکند.
وی با اشاره به امتیازات این اوراق توضیح داد: با تامین ارزی از طریق اوراق مرابحه محدودیت پرداخت تسهیلات به سایر بخشها در شبکه بانکی کمتر خواهد شد و منابع ارزی به سمت سرمایهگذاری و فعالیتهای مولد هدایت میشود، بانک ملت در این طرح به عنوان ضامن نقدشوندگی، متعهد پذیرهنویسی و عامل فروش، دریافت و پرداخت مشارکت دارد.
ارسال به دوستان
آخرین آمار اعلامی گمرک از تجارت 8 ماه نخست سال 1402 نشان میدهد
سبقت واردات از صادرات
رضا نجاتی: کل صادرات کشور در ۸ ماه امسال با رشد ۲۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۹۰ میلیون و ۴۴ هزار تن به ارزش ۳۲ میلیارد و ۲۴۳ میلیون دلار رسید. در 8 ماه سال جاری 90 میلیون و 44 هزار تن کالا به ارزش 32 میلیارد و 243 میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد. این میزان صادرات که بدون احتساب صادرات برق، نفت، خدمات فنی - مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی بوده است، در 8 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی 27 درصد افزایش و از حیث ارزش 1.6 درصد کاهش داشته است.
این گزارش میافزاید: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی در 8 ماهه سال گذشته 462 دلار بوده که در این مدت با 22.5 درصد کاهش به 358 دلار رسیده است.
این گزارش درباره 5 قلم عمده کالای صادراتی به لحاظ ارزش میافزاید: گاز طبیعی مایعشده با 2 میلیارد و 387 میلیون دلار، پروپان مایع شده با 2 میلیارد و 89 میلیون دلار، متانول با یک میلیارد و 505 میلیون دلار، قیر نفت با یک میلیارد و 476 میلیون دلار و بوتان مایعشده با یک میلیارد و 416 میلیون دلار 5 قلم عمده کالاهای صادراتی بودهاند.
در این مدت در حالی که شاهد کاهش 12.94 درصدی ارزش صادرات کالاهای پتروشیمی بودهایم اما صادرات سایر کالاها با افزایش 8.12 درصدی همراه بوده است.
بر اساس گزارش گمرک، بیشترین میزان کالاهای صادراتی در 8 ماه امسال به مقصد کشورهای چین با 9 میلیارد و 158 میلیون دلار، عراق با 6 میلیارد و 23 میلیون دلار، امارات متحده عربی با 4 میلیارد و 162 میلیون دلار، ترکیه با 3 میلیارد و 28 میلیون دلار و هند با یک میلیارد و 466 میلیون دلار بوده است. این گزارش میافزاید: در این مدت، 67 میلیون و 596 هزار تن کالا به ارزش 23 میلیارد و 837 میلیون دلار به 5 کشور فوقالذکر صادر شده است که 70 درصد از وزن و 73 درصد از ارزش کل صادرات را دارا بودند. این گزارش درباره میزان واردات در 8 ماه سال جاری میافزاید: در این مدت 24 میلیون و 709 هزار تن کالا به ارزش 42 میلیارد و 199 میلیون دلار نیز وارد کشور شد که به لحاظ وزن 4.32 درصد و از حیث ارزش 12.36 درصد رشد داشته است. بر اساس این گزارش، متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در این مدت یک هزار و 708 دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 7.70 درصد افزایش نشان میدهد.
این گزارش میافزاید: ذرت دامی، گوشی تلفن همراه، دانه سویا، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری به استثنای لاستیک و روغن دانه آفتابگردان و گلرنگ 5 قلم عمده کالاهای وارداتی در 8 ماهه امسال بودند. بر اساس این گزارش امارات متحده عربی با 13 میلیارد و 54 میلیون دلار، چین با 12 میلیارد و 191 میلیون دلار، ترکیه با 4 میلیارد و 443 میلیون دلار، آلمان با یک میلیارد و 428 میلیون دلار و هند با یک میلیارد و 244 میلیون دلار 5 کشور عمده طرف معامله واردات بودهاند. طبق این گزارش، 64 درصد از وزن و 75 درصد از ارزش کل واردات در 8 ماه امسال از 5 کشور فوقالذکر بوده است.
ارسال به دوستان
وزیر صمت خبر داد
تجارت آزاد با اوراسیا؛ بهزودی
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از سال ۲۰۱۹ با امضای توافق ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، مبادلات تجاری ایران با کشورهای عضو رشد ۲ برابری داشته است.
عباس علیآبادی در آیین افتتاحیه دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا اظهار داشت: عرصه نمایشگاه زمینه تعامل ارزشمندی برای صاحبان بنگاههای اقتصادی به وجود میآورد تا شاهد رونق، توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی و اجرای پروژههای مشترک سرمایهگذاری باشیم.
وی افزود: از سال ۲۰۱۹ با امضای توافق همکاری تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تبادلات تجاری با این منطقه بیش از پیش گسترش یافت و شاهد رشد ۲ برابری تجارت با کشورهای عضو بودیم.
علیآبادی بیان کرد: با امضای توافق تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آینده نزدیک و دسترسی به بازار ۱۸۰ میلیون نفری منطقه شاهد همکاریهای بیشتر تجاری با کشورهای عضو خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: ایران با جمعیتی بیش از ۸۵ میلیون نفر و در اختیار داشتن منابع کمنظیر انرژی، معادن، ظرفیتهای فراوان صنایع مختلف، خدمات فنی و مهندسی با فناوری بالا و دانشبنیان، موقعیت ژئوپلیتیکی در منطقه، دسترسی به شبکههای مواصلاتی ریلی، جادهای و خطوط حملونقل بینالمللی دریایی و دسترسی به شاهراههای فعال و لجستیک بینالمللی، نقش کلیدی در منطقه دارد.
علیآبادی با بیان اینکه در دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا شاهد ارائه بخشی از توانمندیهای شرکتهای ایرانی در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی هستیم، تصریح کرد: قوانین سرمایهگذاری در ایران، مشوقها و معافیتهای بسیاری را برای سرمایهگذاران بویژه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نظر گرفته است و شرکتهای خارجی میتوانند در بخشهای مختلف صنعتی، معدنی، عمرانی، پتروشیمی، علمی و فناوری و نفتی سرمایهگذاری یا به صورت مشترک با شرکتهای ایرانی همکاری کنند.
وزیر صمت با بیان اینکه جایگاه بخش خصوصی در توسعه همکاریهای کشورها بسیار مهم است، تاکید کرد: در این راستا فعالیت هر چه بیشتر اتاقهای مشترک، ایجاد مراکز تجاری و مشارکت در نمایشگاه میتواند به ارتباط کشورها کمک شایانی کند. وی تصریح کرد: پیگیری مذاکرات انجامشده درباره ضرورت رفع مشکلات توسعه تجارت کشورها در منطقه اوراسیا از جمله لغو روادید تجاری، حل مشکلات حمل و نقلی، برقراری خطوط ارتباطی برای شرکتها، رفع موانع مربوط به نقل و انتقالات مالی و بانکی بویژه ایجاد سازوکار تهاتر و استفاده از ارزهای ملی کشورها و تامین استانداردهای طرفین با جدیت بیشتری انجام شود. علیآبادی گفت: انتظار میرود برگزاری این نمایشگاه و حضور در میزگردها، زمینه معرفی توانمندی کشورها در زمینههای صنعتی، تجاری و اقتصادی و امکان تبادل نظر تجار و بازرگانان را فراهم کند.
* نباید واردات لوازم خانگی محدود شود
وزیر صمت با بیان اینکه در حال حاضر نباید محدودیتی برای واردات لوازم خانگی وجود داشته باشد، گفت: باید به سمت بازارسازی و ایجاد بازارهای با رقابت کامل حرکت کنیم.
عباس علیآبادی همچنین در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه اوراسیا در جمع خبرنگاران، درباره واردات لوازم خانگی اظهار کرد: تولید لوازم خانگی یکی از پتانسیلهای خوب کشور است و ظرفیتهای خوبی در این زمینه وجود دارد.
وزیر صمت افزود: معتقدیم میتوانیم با کمی کار کردن به نام ارزشمند و زیبنده مردم در منطقه در حوزه تولید لوازم خانگی به روز تبدیل شویم. دیری نخواهد پایید که سازندگان لوازم خانگی ایران در چنین جایگاهی قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاریهای خوبی در این حوزه در حال انجام است، گفت: در مجموع وقتی ناترازی در ابعاد کیفی، کمی و تنوع برطرف میشود، دلیلی برای محدودیت واردات وجود ندارد. محدودیت واردات معمولا برای فراهم کردن فرصت برای تولیدکنندگان داخلی اعمال میشود، اما به نظر من در حال حاضر نباید محدودیتی برای واردات لوازم خانگی وجود داشته باشد.
علیآبادی تصریح کرد: البته این موضوع نیازمند زمینههایی است و باید به سمت بازارسازی و ایجاد بازارهای رقابت کامل حرکت کنیم، زیرا در بازار رقابت کامل نیازی به اعمال محدودیتهای فیزیکی وجود ندارد.
علیآبادی همچنین با بیان اینکه صنایع باید به سمت تحول عمیق حرکت کنند، گفت: در حال حاضر تلاش وزارت صمت توسعه زیرساختهای برقیسازی کشور است، چراکه خودروهای آینده خودروهای دیگری خواهند بود، همچنین در حال توسعه زیرساختها در صنایع کشور و همکاری با کشورهای دیگر هستیم که نیاز به زمان و سرمایه دارد.
وزیر صمت درباره بازار خودرو با بیان اینکه شرایط بازار خودرو رو به بهبود است، اظهار کرد: تلاش میکنیم با وضع مقررات داخلی صنایع را ترغیب به تراز کردن بازار از نظر کیفیت، تنوع و سلایق کنیم و تاکنون نیز اقدامات بسیاری عملیاتی و اجرایی شده است، اما اقدامات باید عمیق و ریشهدار باشد زیرا نتیجه یک اقدام فوری به سرعت از بین میرود.
وی افزود: اقدامات زیرساختی و زیربنایی انجام شده است و صنایع باید به سمت تحول، کار فوقالعاده و سرمایهگذاری بروند، زیرا ایجاد زیرساختهای برقیسازی کشور و صنایع توسعهای با همکاری کشورها زمانبر است.
* توسعه موافقتنامههای اقتصادی - تجاری با کشورهای همسو در دستور کار
همچنین در این آیین، «مهدی ضیغمی» رئیس کل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه راهبرد اصلی دولت سیزدهم توسعه موافقتنامههای دو و چندجانبه اقتصادی و تجاری با کشورهای همسو است، خاطرنشانکرد: امضای توافق تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار دارد. وی گفت: دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا در ایران فرصتی را فراهم میکند تا ضمن آشنایی تجار و فعالان اقتصادی از ظرفیتهای تجاری کشورهای عضو، سطح همکاریها گسترش یابد. ضیغمی تاکید کرد: با توجه به اینکه توسعه مناسبات تجاری نیازمند حل برخی مشکلات زیرساختی است، این نمایشگاه به پیشبرد اهداف کمک خواهد کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
تبلتهای کروکی آنلاین به دست پلیس رسید
رئیس کل بیمه مرکزی از اختصاص ۴۸۰۰ تبلت به پلیس برای اجرای طرح کروکی آنلاین خبر داد. علی استادهاشمی در نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره زمان دقیق راهاندازی کروکی آنلاین گفت: همه اقدامات افتتاح کروکی برخط انجام شده است؛ 200 میلیارد تومان سرمایهگذاری شده، 8 هزار تبلت برای کارشناسان خریداری شده و 4800 تبلت از گمرک ترخیص و در اختیار پلیس قرار گرفته است.
وی افزود: در استان قم به صورت آزمایشی کروکی برخط اجرا شده و قرار بود امروز برای کل کشور به دست رئیسجمهور افتتاح شود اما ایشان نتوانستند تشریف بیاورند، انشاءالله در نخستین فرصت با حضور آقای رئیسی این طرح ملی را افتتاح رسمی خواهیم کرد، البته الان کار به صورت عملیاتی در حال انجام است.
وی درباره رانندهمحوری بیمه شخص ثالث گفت: مقدمات این کار انجام شده؛ دادهها را تست کردیم و جواب هم گرفتیم ولی باید دادههایی از پلیس راهور هم بیاید، چراکه در رانندهمحوری و حق بیمه افراد هم اثر میگذارد. بعد از افتتاح و عملیاتی شدن کروکی آنلاین حتما رانندهمحوری را نهایی میکنیم. رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: تمام کارهای این دو اقدام مهم انجام شده است و قصد داشتیم امروز به مناسبت روز بیمه افتتاح کنیم ولی نشد. درباره رانندهمحوری تمام اقدامات لازم انجام شده و منتظر دریافت دادههای نهایی از پلیس راهور هستیم.
***
عیدی ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی کارگران در نوروز ۱۴۰۳
همه کارگران مشمول قانون کار امسال حداقل ۱۰میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و حداکثر ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عیدی از کارفرمایان دریافت خواهند کرد.
طبق قانون نحوه تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار مصوب سال 1370، همه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار مکلف هستند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل 60 روز آخرین مزد، به عنوان عیدی و پاداش بپردازند و مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نباید از معادل 90 روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند. مبنای تعیین عیدی پایان سال کارگران، حداقل 2 و حداکثر 3 برابر مصوبه دستمزد شورای عالی کار است و کارفرمایان باید 2 ماه پایه حقوق را بهعنوان حداقل عیدی و 3 ماه پایه حقوق را بهعنوان حداکثر عیدی و پاداش آخر سال به نیروهای کار خود بدهند.
در کارگاههایی که طرح طبقهبندی مشاغل دارند، مبنای محاسبه عیدی و پاداش سالانه کارگران مزد گروه و پایه یا مزد مبنا و در واحدهای فاقد طرح طبقهبندی، مزد ثابت یعنی مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل خواهد بود. به طور معمول پرداخت عیدی و پاداش پایان سال کارگران مشمول قانون کار و بازنشستگان تامین اجتماعی طبق قراردادهای کار و با در نظر گرفتن تعطیلی بانکها، آغاز تعطیلات عید و انجام برخی حسابرسیها معمولا از 20 اسفند آغاز میشود اما برخی کارفرمایان آن را به روزهای آخر سال موکول نمیکنند و با حقوق دی یا بهمنماه واریز میکنند تا خانوارهای کارگری با فراغبال بیشتری نسبت به تهیه مایحتاج شب عید اقدام کنند. شورای عالی کار 29 اسفند سال گذشته در نشست تعیین دستمزد افزایش حداقل دستمزد کارگران برای سال 1402 را 27 درصد تصویب کرد، بر این اساس پایه حقوق کارگران به 5 میلیون و 307 هزار و 330 تومان افزایش یافت. با احتساب فرمول حداقل و حداکثر عیدی، کارگران امسال حداقل 10 میلیون و 614 هزار و 660 تومان و حداکثر 15 میلیون و 922 هزار تومان عیدی دریافت خواهند
کرد.
کارگران بسته به سنوات و تعداد روزهایی که کار کردهاند مستحق دریافت عیدی هستند و عیدی و پاداش کامل به کارگرانی تعلق میگیرد که یک سال در محل کار یا آخرین کارگاه مشغول به کار بودهاند و بیمهپردازی آنها به طور کامل انجام شده باشد.
***
آغاز عرضه ۸ خودروی وارداتی در سامانه یکپارچه
مدیر سامانه یکپارچه خودرو گفت: دور ششم عرضه خودروهای وارداتی برای متقاضیانی که اسفند پارسال ثبتنام کردهاند فعال شد.
مهدی تقدسی افزود: متقاضیانی که اسفند 1401 برای خودروهای وارداتی ثبتنام کرده بودند میتوانند با ورود به سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی اولویت خرید خود را انتخاب کنند.
به گفته مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو، در این مرحله، 8 خودرو از 6 شرکت در سامانه یکپارچه عرضه خواهد شد. تقدسی ادامه داد: در این مرحله خودروهای چانگان 35CS پلاس، چانگان 55CS پلاس، زوتی5 DL، بستیون 77 T، جتا5 VS و7 VS، سوزوکی و جیلی آزکارا عرضه شده است.
مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو همچنین درباره ثبتنام جدید برای خودروهای وارداتی گفت: زمان و نحوه ثبتنام جدید برای خودروهای وارداتی به زودی اعلام میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|