|
اخبار
در حمله موشکی رژیم صهیونیستی به دمشقسردار سیدرضی موسوی به شهادت رسید
شهادت یار حاج قاسم
در حمله موشکی جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به دمشق «سردار سرتیپ پاسدار سیدرضی موسوی» از مستشاران نظامی باسابقه سپاه در سوریه به درجه رفیع شهادت نائل آمد. روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شب گذشته در اطلاعیهای از شهادت سیدرضی موسوی از مستشاران نظامی قدیمی سپاه در سوریه خبر داد. در این اطلاعیه آمده است: «به آگاهی ملت شریف و قهرمان ایران میرساند ساعاتی قبل در حمله موشکی جنایتکارانه رژیم جعلی و کودککش صهیونیستی به دمشق «سردار سرتیپ پاسدار سیدرضی موسوی» از مستشاران نظامی باسابقه سپاه در سوریه به درجه رفیع شهادت نائل آمد. وی از همرزمان سردار شهید حاجقاسم سلیمانی و مسؤول پشتیبانی جبهه مقاومت در سوریه بود. با تبریک و تسلیت شهادت این سردار عالیقدر به حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا مدظلهالعالی، خانواده معظم و آحاد فرماندهان و رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی، تأکید میشود بیتردید رژیم غاصب و متوحش صهیونیستی تاوان این جنایت را خواهد پرداخت. برنامههای مربوط به انتقال، تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر آن شهید متعاقبا به استحضار ملت عظیمالشأن ایران رسانده خواهد شد».
هر کس در سالهای اخیر یک بار سوریه رفته باشد، اگر سیدرضی را ندیده، حتما اسمش را شنیده است.
سردار «سیدرضی موسوی» یکی از قدیمیترین و باسابقهترین فرماندهان سپاه در سوریه مسؤول لجستیک سپاه در این کشور بود که۳۰ سال در سوریه حضور داشت. ایشان در حمله عصر روز گذشته جنگندههای رژیم صهیونیستی به منطقه زینبیه در حومه دمشق به شهادت رسید.
او از جمله دوستان نزدیک سردار شهید سپهبد «حاجقاسم سلیمانی» و از آخرین افرادی بود که ساعاتی قبل از شهادت حاجقاسم با او بود و حاجقاسم نیز در حقش دعا کرده بود به شهادت برسد.
این سیدرضی بود که بلافاصله بعد از شهادت سردار سلیمانی، خودش را به منزلی رساند که حاجقاسم، شب قبل از شهادت، چند ساعت آنجا بیتوته کرده بود. او میخواست ببیند چیزی از وسایل یا مدارک حاجی آنجا مانده یا نه. وقتی از محل برگشت، گفت: داخل اتاق که شدم، برگه کنار آینه، توجهم را جلب کرد. دستخط به نظرم آشنا آمد. گفتم این دستخط حاجقاسم است. سریع آن را برداشتم.
بعد هم آن برگه را به همه نشان داد؛ برگهای که حاج قاسم روی آن نوشته بود:
«الهی لا تکلنی
خداوندا! مرا بپذیر.
خداوندا! عاشق دیدارت هستم؛ همان دیداری که موسی را ناتوان از ایستادن و نفس کشیدن نمود.
الحمدلله رب العالمین
خداوندا! مرا پاکیزه بپذیر».
***
روایت امیر سیاری از دست برتر ایران در جنگ اقتصاد دریایی
معاون هماهنگکننده ارتش در یادواره ۳۱ شهید دانشگاه نفت در دانشکده نفت آبادان اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۵۷، دشمنی استکبار جهانی با ایران آغاز شد. جلوگیری از چپاول منابع ملی و شکسته شدن هیمنه پوشالی استکبار جهانی در منطقه از دستاوردهای بزرگ پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. دشمنان از آن وقت ترفندهای زیادی را برای جلوگیری از رشد انقلاب در دستور کار قرار دادند. دشمنان انقلاب سعی داشتند با ایجاد اختلاف قومی و مذهبی و ترور شخصیتهای انقلاب به مقاصد شوم خود برسند که موفق نشدند و پس از آن جنگ بزرگی علیه کشور تحمیل کردند.
به گزارش ایسنا، امیر دریادار حبیبالله سیاری، نخستین هدف از تحمیل جنگ علیه کشور را شکست انقلاب و جلوگیری از رشد آن دانست و افزود: تصرف سرزمین و پیدا کردن راه بزرگتر به خلیجفارس از دیگر اهداف شوم صدام بود که به برکت خون شهدا، دشمن به اهداف خود نرسید و شکست خورد. استکبار جهانی بعد از جنگ، تحریمها را علیه کشور ادامه داد و هر سال دامنه آن را گستردهتر کرد که با حضور مردم هیچگاه اهداف آنها محقق نشد. سیاری همچنین هدف دشمن از راهاندازی تهاجم و جنگ نرم را تسلط بر ذهن جوانان برای تغییر عقیده و باور آنها عنوان و تصریح کرد: «دشمن سعی دارد از این مسیر فکر و رفتار جوانان را نسبت به انقلاب تغییر دهد». وی افزود: رمز موفقیت کشور در ادامه راه شهدا، انسجام و وحدت است. دشمنان ایران اسلامی اینک با جنگ شناختی و ترکیبی سعی دارند به کشور ضربه بزنند که هیچگاه به اهداف خود نخواهند رسید. معاون هماهنگکننده ارتش با بیان اینکه «نیروی دریایی در جنگ، اقتصاد دریایی کشور را نجات داد»، گفت: بعد از عملیات مروارید در هفتم آذر ۵۹ که منجر به نابودی نیروی دریایی و توان صادراتی نفت عراق از سکوهای نفتی مهم البکر و الامیه در خلیجفارس شد، دشمن سعی داشت تنگه هرمز، جزیره خارک و شمال خلیجفارس را ناامن کند تا از نظر اقتصادی ما را شکست بدهد. دشمن ۲۸۵۰ بار به جزیره خارک حمله کرد تا صادرات نفت ایران را متوقف کند. وی در پایان بیان کرد: با تلاش نیروی دریایی و کارکنان شرکت ملی نفت توان صادرات نفت کشور در جنگ تحمیلی حفظ شد. نیروی دریایی بیش از ۱۰ هزار کشتی را اسکورت کرد و بندر امام خمینی(ره) را فعال نگه داشت تا به اقتصاد کشور ضربه وارد نشود.
ارسال به دوستان
برای صلح و امنیت جهان جنایات رژیم صهیونیستی باید متوقف شود
معاون اول رئیسجمهور در پیامهای جداگانهای به نخستوزیران و همتایان خود در کشورهای مسیحی، ضمن تبریک آغاز سال ۲۰۲۴، بر ضرورت توقف جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه تاکید کرد. در بخشی از پیام محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور به نخستوزیران و همتایان خود در کشورهای مسیحی آمده است: کشتار مردم بیگناه در نوار غزه توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی، تبدیل به فاجعه انسانی و یکی از مهمترین بحرانهای امروز جهان شده است.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با سعدالله زارعی درباره انفعال غرب در مقابل ابتکار عمل انصارالله
ائتلاف ناتوان
گروه سیاسی: سعدالله زارعی درباره چشمانداز مواجهه غرب با انصارالله یمن گفت: سیاست عمومی در غرب این است که ما فعلا به سمت چالش با یمن و انصارالله نرویم و تلاش کنیم در فاصلهای دورتر یک سلسله مانورهای سیاسی را فعلا به اجرا بگذاریم.
به گزارش «وطن امروز»، غافلگیری صهیونیستها در صبحگاه 7 اکتبر و ضربه بیسابقه جریان مقاومت فلسطین به صهیونیستها در عملیات توفان الاقصی، عصر جدیدی را برای محور مقاومت در منطقه آغاز کرد. با شروع حملات جنونآمیز رژیم صهیونیستی به نوار غزه اما محور مقاومت برگ دیگری را در منطقه رو کرد که تبدیل به کابوس اشغالگران و قدرتهای غربی شد. در حالی که همه در انتظار شروع جنگ احتمالی و گسترده با لبنان در مرزهای شمالی اراضی اشغالی بودند به یکباره این یمن بود که خبر از توقیف کشتیهای تجاری و باری به مقصد اسرائیل را در دریای سرخ داد. با شروع توقیف این کشتیها رژیم صهیونیستی نقطه ضعف خود را در جایی یافت که تاکنون بدیلش را به چشم ندیده بود. بازیگر جدید و فعال مقاومت علیه اشغالگران تا جایی پیش رفت که در صحنه عمل رئیس بندر ایلات در اراضی اشغالی گفت با تهدید یمنیها 85 درصد درآمد این بندر از دست رفته است. ابتکار یمن در شرایطی که رژیم صهیونیستی امکان چندانی برای مقابله نداشت باعث شد آمریکا رو به تشکیل ائتلاف دریایی علیه یمن بیاورد. این ائتلاف اما بسیار سریعتر از آنچه گمانش میرفت شکست خورد و کشورهای منطقه همگی از ورود به آن پرهیز کردند تا یکی دیگر از نشانههای تضعیف جایگاه آمریکا در معادلات امنیتی منطقه آشکار شود. در همین زمینه سعدالله زارعی در گفتوگو با «وطن امروز»، درباره شکلگیری ائتلاف دریایی علیه یمن توسط آمریکا گفت: غربیها ناگهان با یک پدیده ناشناخته تحت عنوان انصارالله یا یمنیها مواجه نشدند، در طول حداقل یک سال گذشته با این پدیده سروکار داشتند و به شناخت کافی راجع به این جریان دست پیدا کردند و انصارالله در چشم آنها همان است که بر ارتشهای عربی و غربی در جنگ یمن غلبه کرده و سعودی را پس از دهها بار انکار وادار به اعتراف کرده است و در حالی که سعودیها توقف جنگ و مذاکره را یک مشکل و مساله برای خود ارزیابی میکردند در نهایت به این مساله تن دادند.
کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: یمن در برابر جنگ بیش از 8.5 سال دوام آورده و تضعیف نشده و تازه در جنگ غزه قدرت واقعی خود را در عرصه کنترل دریایی به نمایش گذاشته است. غربیهایی که نتوانستند بر این نیرو در جنگ با عربستان غلبه کنند، در اینجا در نهایت ناگزیر هستند خیلی دست به عصا راه بروند و به همین خاطر هم در پی اعلام اینکه آمریکا قصد دارد ائتلافی بینالمللی علیه یمن راه بیندازد، بسیاری از کشورها حتی در اروپا از اینکه عضو چنین ائتلافی باشند، امتناع کردند و در نهایت آمریکاییها اتحاد ناقصی از 10 کشور را با محوریت خود در سطح بینالمللی گرد هم آوردند در حالی که همانهایی هم که گرد آمریکا جمع شدند برنامهای برای مقابله با انصارالله ندارند و به همین جهت آمریکاییها 2 روز پیش با صراحت اعلام کردند این نیروهایی که گفته شده داخل دریای سرخ میآیند برای جنگ با انصارالله نمیآیند و بنا ندارند ضربهای به انصارالله بزنند، آنها فقط برای کنترل کشتیها یعنی در واقع برای اینکه کشتیها به مقصد برسند برای اسکورت آنها وارد شدند و این حرف خیلی تفاوت میکند با حرفی که روز اول منتشر شد، مبنی بر اینکه بزودی ائتلاف عملیاتی علیه اقدامات انصارالله شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه آنچه شکل گرفته شکل ناقصی از یک اتحاد را دارد، خاطرنشان کرد: از مجموعه کشورهای اروپایی، ۴ کشور عضو شدند و از مجموع کشورهای آفریقایی عضوی ندارند و از میان کشورهای آسیایی هم در نهایت به علاوه آمریکا، 5 عضو دارند و مجموع اینها میشود 10 عضو، در حالی که همین آمریکا سال 84 که میخواست ائتلافی را علیه یمنیها شکل بدهد در آن زمان موفق شد 19 کشور را پای کار بیاورد، الان 10 عضو بیرون آمده که یکی از آنها استرالیاست که گفته هیچ نیرویی را برای شرکت در ائتلاف اعزام نخواهم کرد، بنابراین ابعاد این مساله واضح و روشن است و عملا امکان اینکه یک ائتلاف دریایی موثر علیه انصارالله شکل بگیرد، بسیار پایین است.
زارعی در پاسخ به این سوال که اقدامات یمنیها در از بین بردن امنیت کشتیها چه اثری بر مناسبات آینده خواهد گذاشت، اظهار کرد: در این صحنه یک نکته برای غربیها روشن شد و آن اینکه نمیتوانند در کشورهای اسلامی به یک سلسله افراد وابسته تکیه کنند و بر اساس آن راجع به یک مساله حرف بزنند. الان چیزی که در فکر آمریکاییها و غربیها نشسته این است که اگر در آینده نزدیک با کپیبرداری از اقدام انصارالله در دریای سرخ کسانی در تنگه مالاکا بخواهند مشابه این را اجرا کنند یا همین طور کسانی بخواهند در تنگه جبلالطارق به این کار دست بزنند، یا تنگههای اروپایی وضعیت جدیدی پیدا کند تکلیف غرب در ارتباط با مساله تجارت جهانی چه میشود، بنابراین اثری که انصارالله و یمنیها گذاشتند این بود که غرب را به شدت بیمناک کردند و به همین جهت هم سیاست عمومی در غرب این شد که ما فعلا به سمت چالش با یمن و انصارالله نرویم و تلاش کنیم در فاصلهای دورتر یک سلسله مانورهای سیاسی را به اجرا بگذاریم.
***
هشدار نیروهای مسلح یمن به اعضای ائتلاف دریایی
وزیر اطلاعرسانی دولت نجات ملی یمن در گفتوگو با العربیالجدید تاکید کرد موضع انصارالله درباره تشکیل ائتلاف بینالمللی در دریای سرخ شفاف، واضح، علنی و صریح است و هرگونه ائتلاف این چنینی در راستای حمایت از کشتیهای صهیونیستی بوده و تشویق و پشتیبانی آشکار از رژیم صهیونیستی در ارتکاب جنایت و کشتار ملت فلسطین است. وی تاکید کرد موضع یمن علیه رژیم صهیونیستی ثابت بوده و از آن کوتاه نخواهیم آمد. الشامی افزود: اگر تمام دنیا جمع شود تا ما را از حمایت برادران فلسطینی بازدارد، موفق نخواهد شد و این امر تنها باعث میشود ما نسبت به اهمیت گامهایی که برمیداریم یقین بیشتری داشته باشیم و هر اندازه که دایره این ائتلاف گسترش یابد دایره اهداف نیروهای مسلح نیز گسترش خواهد یافت. این مقام یمنی همچنین با اشاره به راهپیمایی میلیونی و باشکوه جمعه گذشته مردم این کشور در حمایت از مردم غزه و مخالفت با ائتلاف دریایی تاکید کرد: حمایت از تصمیمات رهبری یمن و آمادگی برای مقابله با تمام سناریوهای احتمالی را اعلام میکنیم.
وزیر اطلاعرسانی دولت نجات ملی یمن در عین حال عدم پیوستن عربستان به ائتلاف دریایی را امری مثبت دانست و گفت: مذاکرات سعودی - یمنی نیز پیشرفت خوبی داشته و عربستان برای خروج از باتلاقی که آمریکا برای آن ایجاد کرده و به یمن تجاوز کرده بود، گام برداشته و گمان نمیکنم ریاض بار دیگر وارد این باتلاق شود.
نیروهای مسلح یمن با آغاز جنایات رژیم صهیونیستی (۱۵ مهر) در غزه و هدف قرار دادن و محاصره همهجانبه مردم آن، در طول چند هفته گذشته چندین کشتی باری و نفتکش مرتبط با رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ هدف قرار داد. اخیرا سرلشکر «یحیی سریع» اعلام کرد: نیروهای مسلح یمن ۲ کشتی (MSC Alanya و MSC PALATIUM III) را پس از خودداری آنها از پاسخ به درخواستهای نیروی دریایی یمن و شلیکهای هشدار هدف قرار دادند. به همه کشتیهایی که به بنادر جهان غیر از بنادر رژیم صهیونیستی رفت و آمد میکنند، اطمینان میدهیم به آنها آسیبی نخواهد رسید. آنها باید دستگاههای ناوبری و شناسایی خود را روشن نگه دارند.
ارسال به دوستان
نگاهی به سیرک سفیر انگلیس در شب یلدا
نجات آینده با درس تاریخ
رها عبداللهی: شب یلدا آیین اختصاصی ایرانیان است که از دیرباز تاکنون برای مردم ما حاوی مفاهیم فرهنگی و معنوی بوده و هر سال در خانههای ایرانیان برگزار میشود. توجه به این آیین اختصاصی امسال در دستور کار وزارت خارجه انگلیس و آمریکا قرار گرفت و ویدئوهایی از رقص سفیر کلاش انگلیس پای میزی پر از نمادهای یلدایی ایرانی و انار دانکردن سخنگو و چند دیپلمات وزارت خارجه آمریکا در این شب منتشر شد. در این ویدئوها نمایندگان ۲ کشوری که دارای سابقه جنایات تاریخی نسبت به ملت ایران هستند، با سوءاستفاده از سرمایههای فرهنگی ملت، به همراه دست گذاشتن روی نمادهایی که در رسانهها به عنوان اختلافات مردم عادی با حاکمیت معرفی میشوند مثل رقص و ترانه صادق بوقی، مزورانه مدعی نزدیکی به ایرانیان شدند.
هدف این شیادها واضح است؛ پررنگ کردن گزاره «برای ما مردم ایران با جمهوری اسلامی یکی نیستند» و به زعم خودشان ایجاد شکاف بین ملت و حاکمیت ایران یا شاید در اصل منحرف کردن توجه رسانهها از فضای انتقادی شدیدی که بین بسیاری از مردم دنیا علیه حمایتشان از رژیم صهیونیستی ایجاد شده، اما چه چیزی در این طرف ماجرا وجود داشته که اینان را امیدوار به تحقق اهدافشان ولو به قیمت دلقک بازی کند؟
پاسخ عبارتی است که زیاد شنیدهایم اما پاسخ چندانی برای چرایی و چگونگیاش ندیدهایم. «ضعف حافظه تاریخی» یا فراموشکاری تاریخی آن چیزی است که این اراذل همواره روی آن دست گذاشتهاند. این ضعف آنقدر مهم است که حتی میتواند برای یک ملت به پاشنه آشیل تبدیل شود و تمام اقتدار سیاسی، نظامی و امنیتی را کماثر کند.
چندی پیش در دبیرستان با بچهها تریبون آزاد برگزار کردیم. باید بگویم خیلی از حرفهایشان بر گزارههایی سوار بود که نه از تاریخ که از یک سری تخیلات و تحریفات نشأت میگرفت. مانند اینکه جمهوری اسلامی شروعکننده جنگ و دشمنی با آمریکا و این همه تحریم و تنش بوده، انگلیس نقش زیادی در عمران مناطق نفتخیز ایران و رفاه مردمش داشته، حامی مشروطیت بوده و...
این جملات غریبه نیست و برای خیلی از ما پیش آمده در محافل فامیل و آشنا و تاکسی و مترو از افرادی بشنویم. البته آمریکا و انگلیس به خاطر بدسابقگی در ارتکاز ایرانیان بسیار منفور هستند و حتی اگر برخی مردم دلیل این نفرت را دقیق ندانند، نمیتوانند حس خوبی نسبت به آنان پیدا کنند اما خیلی از نوجوانان و جوانان ما که نه اطلاع چندانی از جنایات تاریخی آمریکا و انگلیس درباره ایران دارند و نه این ارتکاز جمعی به آنان منتقل شده، برایشان باورکردنی نیست این دلقک انگلیسی که دارد پای سفره یلدا با آهنگ صادق بوقی میرقصد و «تو شب یلدای منی» میخواند مامور سازمان جاسوسی امآی سیکس باشد؛ یا در پس پرده انار دانکردن سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چه سیاستی نهفته است.
ناگفته پیداست کنش و احساس جامعه نسبت به وقایع حال و آیندهاش چقدر مهم است و درک تاریخی او میتواند منشأ عملکردش باشد و اگر این درک مبتنی بر شناخت صحیح دوست و دشمن و منافع و مضار ملی نباشد، میتواند در بزنگاهها عملکرد او را در جهت منافع دشمنان و بدخواهانش و بر خلاف منافع ملتش تنظیم کند.
باید اعتراف کرد در کشور ما سواد تحصیلی به هیچ وجه تضمینکننده سواد تاریخی نیست و دشمن همواره بویژه در سالهای اخیر از همین خلأ بهره برده است. سفیر انگلیس میداند نسلی که او رویش حساب کرده از نقش انگلستان در قحطی بزرگ منجر به قتلعام میلیونها ایرانی در سال ۱۲۹۶ شمسی، نفوذش در ماجرای جدایی آذربایجان و افغانستان و بحرین از ایران، قضیه قرارداد ننگین دارسی و نفتدزدی از کشور، دزدی آثار باستانی، کودتا و نقش مستقیم انگلستان در کودتای ۲۸ مرداد، نقش در تأسیس و تقویت سازمان مخوف ساواک، کمک مالی و تسلیحاتی و اطلاعاتی به صدام در جنگ تحمیلی... و بسیاری جنایات قبل و بعد از انقلاب آنان خبر ندارد و با لودگی یلدایی او ذوق خواهد کرد.
اما این خلأ را کجا باید پر کرد؟ راه چاره این مساله مثل بسیاری از مسائل بازگشت به آموزشوپرورش و توجه بیشتر به فرزندان این مملکت است که ۱۲ سال از عمر خود را پشت میز و نیمکتهای مدارس میگذرانند و توقع است حداقل نیازهای مربوط به هویت ملی خود را همین جا برطرف کنند. جایی که باید مواریث هویتی جامعه به نسل آینده منتقل شود و ابعاد شناختی و عاطفی هویت ملی را بسازد، آموزشوپرورش است. به نظر میرسد دستگاه آموزشوپرورش در انتقال آموزههای ملی دچار ضعف شدید است، به گونهای که خیلی از دانشآموزان مقطع متوسطه پس از اتمام تحصیلات دبیرستانی از نگرش و انسجام هویتی قابل قبولی برخوردار نیستند یا آن را از محیط دیگری دریافت کردهاند.
این خلأ نسبت به برخی معلمان محترم هم وجود دارد که حتی در ساعات زنگ تاریخ هم موفق به برقراری پلی بین سرگذشت کشور و ادراک تاریخی دانشآموزان نشدهاند و سهم چندانی در شکلگیری هویت ملی آنان ندارند. بماند که عدهای هم ناخواسته و نادانسته با اطلاعات غیردقیق برخلاف آن عمل میکنند.
اما یکی از عوامل اصلی شکلگیری چنین خلأیی وضعیت تدریس درس تاریخ در مدارس است. کتابهای تاریخ با تمرکز بسیار روی دورههای تاریخی و ردیف کردن پشت سر هم اطلاعاتی سرد و بیروح، با تعاریف و عبارات کلیشهای و تکراری و اسامی ناآشنا نمیتواند جاذبهای برای دانشآموزان ایجاد کند. خیلی از مطالب کتابها اطلاعات صرف و بدون تحلیل هستند و کمکی به بالا بردن فهم تاریخی نمیکنند. بیتعارف بگوییم متن کتابهای تاریخ، دانشآموزان را نسبت به عباراتی چون نفوذ بیگانگان و بیبندوباری درباریان بیحس کرده. عباراتی که فقط پشت سرهم حفظ میشوند و دانشآموز از تاثیر آن وقایع بر سرنوشت امروز خود چیزی نمیفهمد و نمیتواند آنان را با زندگی امروز گره بزند. دست آخر هم چون درسی است که در کنکور تأثیر چندانی ندارد، با امتحانی به فراموشی سپرده میشود.
شیوههای آموزش این درس نیز فاقد تنوع لازم است و به خاطر اهتمام اندک به آن، نوسازی نشده، در حالی که امروز با مجهز شدن بسیاری از کلاسها به ویدئوپروژکتور به آسانی میتوان با کمک پخش محتوای چندرسانهای محتوای تاریخی را با کمک ایجاد درک بصری در ذهن دانشآموزان تثبیت کرد.
البته موضوع فقط آموزشوپرورش نیست. صداوسیما و سینما نیز در توجه کافی به تاریخ عملکرد قابل قبولی ندارند. ما میبینیم پخش سریالهای باکیفیت تاریخی مثل مختارنامه، یوسف پیامبر(ع) و کلاه پهلوی چقدر در علاقهمند شدن مردم به دانستن تاریخ نقش داشت اما اینها اتفاقات خوبی بودند که بسیار کم تکرار میشوند. البته گفتنی است در هفتههای اخیر پخش سریال سرزمین مادری نیز در حال ایفای نقش خوبی در بازخوانی ناگفتههای تاریخ دهه 30 و حوادث ملی شدن صنعت نفت و کودتای 28 مرداد است.
تاریخ، تنها گذشته نیست، تاریخ تعیینکننده آینده است، بویژه اطلاع از آنچه دشمن در گذشته انجام داده تا حد زیادی موجب تسلط بر ترفندهای او در زمان فعلی است و میتواند نقش ملت را در وقایع امروزش پررنگتر و فعالتر کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|