|
اخبار
رهبر انقلاب در دیدار خانواده شهید حاجقاسم سلیمانی:
مهمترین خدمت سلیمانی احیای جبهه مقاومت است
حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی بعدازظهر دیروز در دیدار خانواده سردار شهید سلیمانی، گسترش بیش از پیش نام و یاد و خصوصیات این شهید را ناشی از اخلاص شهید سلیمانی دانستند و تاکید کردند: مهمترین نقش و خدمت این شهید بزرگوار، احیای جبهه مقاومت در منطقه بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار که در آستانه چهارمین سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی برگزار شد، با تاکید بر اینکه مقاومت نزدیک به 3 ماهه غزه به علت وجود جبهه مقاومت است، گفتند: شهید سلیمانی برای احیای جبهه مقاومت تلاش بسیاری کرد و این کار را با همان اخلاص و با تدبیر و عقل و اخلاق به پیش برد.
حضرت آیتالله خامنهای با تمجید و تقدیر از تلاشهای سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه افزودند: باید خط تقویت جبهه مقاومت همچنان ادامه یابد.
در این دیدار که فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده نیروی قدس سپاه نیز حضور داشتند، خانم زینب سلیمانی گزارش کوتاهی از اقدامات فرهنگی و هنری انجام گرفته، همچنین در دست اقدام برای انتقال روحیات، منش و خصلتهای شهید سلیمانی به نسل جوان ارائه کرد.
***
رئیسجمهور در دیدار خانواده شهید سیدرضی موسوی:
صهیونیستها تاوان جنایت خود را میپردازند
رئیسجمهوری شامگاه شنبه با حضور در منزل سردار شهید «سیدرضی موسوی» با خانواده این شهید والامقام دیدار و گفتوگو کرد.
سیدابراهیم رئیسی در دیدار با خانواده سردار شهید «سیدرضی موسوی»، ایثار و فداکاری شهدا را سنگ بنای امنیت و اقتدار کشور و رهاورد مجاهدت و شهادتشان برای ملت را شرافت و عزت عنوان کرد و افزود: قطعاً خدمات و مجاهدتهای این سردار بزرگ در راه پشتیبانی و توانمندسازی جبهه مقاومت اسلامی نام او را در کنار یاران و همرزمانش در تاریخ پرافتخار این کشور تا همیشه ماندگار خواهد کرد.
رئیسجمهوری در ادامه اقدام خبیثانه و بزدلانه رژیم غاصب و جنایتکار صهیونیستی در به شهادت رساندن سردار شهید موسوی را ناشی از عجز و سرخوردگی این رژیم در برابر جبهه مقاومت اسلامی در منطقه دانست و تأکید کرد: قطعاً این جنایت بیپاسخ نخواهد ماند و جنایتکاران صهیونیست تاوان این جنایت را خواهند داد.
***
مشارکت گسترده مردم در انتخابات باید اولویت همه باشد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اصل اساسی و اولویت تمام فعالان و گروههای سیاسی باید مشارکت گسترده مردم در انتخابات باشد. محمدباقر قالیباف در نشست علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی گفت: مشارکت مردم همواره گرهگشاست و یکی از مهمترین مظاهر اتحاد و مشارکت ملی و تعیین سرنوشت کشور، انتخابات پر شور و صندوق رای است که جمهوریت و اسلامیت نظام به آن متکی است. از همین رو است که رهبر معظم انقلاب بر ضرورت برگزاری انتخابات با مشارکت بالا تاکید میکنند. هر کسی که امنیت را بر ناامنی، ثبات را بر هرج و مرج و آرامش را بر پریشانی ترجیح میدهد باید در راه افزایش مشارکت در انتخابات تلاش کند. اصل اساسی و اولویت اول برای تمامی فعالان و گروههای سیاسی باید مشارکت گسترده مردم در انتخابات باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تصویب قانون دقیق برای مقابله با سوءرفتار علیه بانوان مطالبهای است که رهبر معظم انقلاب نزدیک به 3 دهه پیش آن را مطرح کردند، با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان مبنی بر لزوم تصویب قوانین سخت برای حفظ امنیت و آرامش زنان در محیط خانواده و جامعه و پیشبرد قانونی که هماکنون در دست بررسی مجلس است، مجلس شورای اسلامی خود را مکلف میداند به سرعت فرآیند تصویب جزئیات این لایحه را به اتمام برساند. وی افزود: تامین امنیت زنان در برابر هرگونه رفتار نادرست، آسیبزا و هرگونه بیحرمتی در محیط خانه، محیط کار و محیط جامعه هدف اصلی این لایحه است و تصویب آن گام بلندی در راستای تامین کرامت زنان و مادران ایرانی و افزایش رضایت و آرامش آنان خواهد بود.
***
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران:
دشمن از مردم ایران عصبانی است
نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: دشمن از مردم ایران عصبانی است، چرا که ولایت و دولت انقلابی را حمایت میکنند.
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالله حاجیصادقی نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: روز ۹ دی، یومالله و روز تجلی غیرت دینی مردم و تیر خلاص بر بزرگترین فتنه در انقلاب بود و مردم این تهدید را به فرصت تبدیل کردند. وی گفت: دشمن در این ۴۵ سال هر حمله، فتنه و تلاشی که داشت شکست خورد و مرگ تدریجی او رقم خورد چون مردم از انقلاب اسلامی پشتیبانی کردند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور آغاز سال نو میلادی را تبریک گفت
سیدابراهیم رئیسی در پیامهای جداگانهای فرارسیدن سال نوی میلادی را به سران و مردم کشورهای مسیحی تبریک گفت. رئیسجمهور در این پیامها تصریح کرد: همانگونه که آگاهی دارید، امروز یکی از مهمترین بحرانهایی که گریبانگیر جامعه بشری شده، کشتار مردم بیگناه در نوار غزه توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی است. امیدوارم در آستانه سال ۲۰۲۴ میلادی و در پرتوی مساعی مشترک رهبران جهان، شاهد اقدام فوری از سوی مجامع بینالمللی در جهت توقف این کشتارها علیه بشریت، ریشهکن شدن ظلم و سلطهطلبی و برقراری صلح و امنیت پایدار در سراسر جهان باشیم.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ خیز اصلاحطلبان و نزدیکان روحانی برای تشکیل فراکسیون اقلیت در مجلس دوازدهم
نقشه اصلاحطلبان برای خروج از انزوا
سخنگوی شورای نگهبان: نتایج بررسی صلاحیتها در هیأتهای نظارت روزهای ۱۵ و ۱۶ دی اعلام میشود
گروه سیاسی: اصلاحطلبان که امیدی برای به دست گرفتن اکثریت بهارستان ندارند تلاش میکنند از کانال اقلیت در مجلس، خود را از انزوای چند ساله سیاسی خارج کنند.
به گزارش «وطن امروز»، هرچه تقویم به برگهای پایانی سال1402 نزدیکتر میشود موضوع انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیش از پیش جای خود را در فضای سیاسی و عمومی کشور پیدا میکند. دقیقا 2 ماه دیگر در روز 11 اسفند انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری برگزار میشود؛ انتخاباتی که از جهات مختلف میتواند یک نقطه عطف برای وضعیت عمومی کشور و احزاب و جریانهای سیاسی باشد.
دوم دیماه رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم کرمان و خوزستان، انتخابات را پایه و زمینهساز تحول دانستند و گفتند: «برخی از تحول طرفداری میکنند اما انتخابات را به عنوان مقدمه تحول، مورد بیمهری قرار میدهند». موضعی که نشان از پافشاری ایشان بر واجد اهمیت ماندن صندوق رای در پروسه تغییرات داشت. مقام معظم رهبری ضمن دعوت همگان به مشارکت در انتخابات ۴ خصوصیت «مشارکت قوی و پرشور، رقابت واقعی جناحها و دیدگاههای مختلف، سلامت حقیقی و امنیت کامل» را به عنوان ویژگیهای یک انتخابات مطلوب مورد تاکید قرار دادند. از بین این 4 خصیصه «رقابت واقعی جناحها و دیدگاههای مختلف» نشان از پویایی فضای سیاست کشور خواهد داشت. خصیصهای که البته نشانههای آن نیز کمکم در گفتار و رفتار سیاسی احزاب و گروههای سیاسی پدیدار میشود. به گونهای که جریانهایی که پیش از این به ندرت حرف از مشارکت در انتخابات میزدند حالا یک به یک مشغول تبیین شعارها و چشماندازهای انتخاباتی خود شدهاند. 2 هفته پیش محمدباقر نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه و از چهرههای نزدیک به حسن روحانی ضمن تایید نقشآفرینی رئیس دولت سابق برای انتخابات خبرگان رهبری، به طور ضمنی از برنامهریزی روحانی برای ایجاد ائتلافی در انتخابات مجلس خبر داد.
پس از اعتدال و توسعه که همواره به عنوان شعبه دوم حزب کارگزاران شناخته میشود روز گذشته حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با برگزاری یک نشست خبری به تشریح چشمانداز این حزب از 11 اسفند پرداخت. 2 هفته پیش «وطن امروز» در گزارشی با عنوان «ائتلاف مسببان وضع موجود» با اشاره به برنامهریزی اصلاحطلبان و چهرههای نزدیک به دولت سابق برای بازگشت به میدان قدرت از طریق انتخابات مجلس نوشت: «حسن روحانی که خود را برای انتخابات خبرگان رهبری آماده و نامنویسی کرده است، از بهارستان چشم نپوشیده و در حال آنالیز شرایط است تا بخشی از چهرههای همسو با دولتش را راهی مجلس شورای اسلامی کند. هرچند رویای به دست آوردن اکثریت پارلمان آنقدر دور از انتظار است که احتمالا روحانی نیز خیالش را در سر نپروراند اما میتوان احتمال داد رئیس سابق دولت عزمش را برای داشتن یک اقلیت سنگین وزن در مجلس آینده جزم کرده است»؛ موضوعی که روز گذشته از سوی مرعشی نیز تکرار شد و وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات جهانگیری مبنی بر خیز برداشتن برای انتخابات ریاستجمهوری 1404 موفقیت در 1404 را نیازمند کسب یک توفیق سیاسی در انتخابات 1402 خواند و گفت: عبور موفقیتآمیز از معبر انتخابات مجلس به این معناست که بتوانیم در مجلس آینده یک اقلیت قدرتمند را تشکیل دهیم که با توجه به سخنان اخیر مقام معظم رهبری، اصلاحطلبان فرصت دارند یک اقلیت نیرومند تشکیل دهند.
با توجه به سقوط آزاد اصلاحطلبان در فضای عمومی کشور و تضعیف جدی پایگاه اجتماعی این جریان، استراتژی اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس دوازدهم را باید تشکیل یک اقلیت سنگین وزن، پرسروصدا و فعال در مجلس دانست. به زبان دیگر حالا که اصلاحطلبان امیدی برای به دست گرفتن اکثریت بهارستان ندارند تلاش میکنند از کانال اقلیت در مجلس، خود را از انزوای چندساله سیاسی خارج کنند. آنها که اعتبارشان را با گره زدن هویت خود به حمایت از روحانی به نابودی کشاندند حالا امید دارند از طریق بازتعریف خود در قامت مخالفان دولت مستقر دوباره جایگاهی در فضای سیاسی کشور پیدا کنند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر جبهه اصلاحات به این نتیجه برسد که در انتخابات حضور فعالانه نداشته باشد، آیا کارگزاران به شکل جداگانه لیست میدهد، گفت: ما حزب، تجربه و ظرفیتهای انسانی حزب را به پای هیچ گروه و جمعی فدا نمیکنیم. تجربه ما متعلق به مردم است و ما اصطلاحاً روی سر کچل این مردم به نمایندگی رسیدیم و امروز آنچه من و دوستانم در حزب کارگزاران دارند متعلق به خودمان نیست و متعلق به کشور است. مرعشی همچنین درباره تعداد کاندیداهای حاضر از جبهه اصلاحات در صحنه انتخابات خاطرنشان کرد: ۱۸۰ نفر از اعضای احزاب جبهه اصلاحات در انتخابات ثبتنام کردهاند و باید ببینیم چه تعداد تایید میشوند. اگر ۲۰ نفر تایید شوند ما در خانه مینشینیم اما اگر بیشتر تایید شوند، برای تهیه لیست اقدام میکنیم.
* نتایج بررسی صلاحیتها در هیأتهای نظارت ۱۵ و ۱۶ دی اعلام میشود
سخنگوی شورای نگهبان هم که چند روز مانده تا پایان بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در هیاتهای نظارت استانی در برنامه تلویزیونی «مثبت تهران ۲۰» حضور یافته بود درباره بیانات انتخاباتی رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای شورای نگهبان نیز عنوان کرد: در این باره مطرح شد که همه دستگاههای دخیل در امر انتخابات باید به این نکته توجه داشته باشند که انتخابات امسال به گونهای تمهید و برگزار شود که پرشور و در تراز نظام جمهوری اسلامی باشد. هادی طحاننظیف درباره برخی اظهارنظرها هم که این روزها در فضای مجازی از سوی برخی سیاسیون و رسانهها درباره دیدار با مقام معظم رهبری مطرح میشود، اینگونه پاسخ داد: برخی چیزهایی که این روزها گفته میشود، به نحوی که نقل میشود در آن جلسه طرح نشده است. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رهبر انقلاب درباره احراز صلاحیتها صحبتی مبنی بر اینکه این موضوع باید به مردم واگذار شود، مطرح کردند، گفت: «عدم احراز صلاحیت» یکی از وضعیتهای قانونی است. در قانون انتخابات مجلس با ۳ وضعیت «تایید صلاحیت»، «رد (عدم تایید) صلاحیت» و «عدم احراز صلاحیت» روبهرو هستیم. همانطور که گفتم در آن جلسه به چنین نحوی موضوعات مطرح نشد.
طحاننظیف با اشاره به صحبتهای یکی از سیاسیون که گفته بود در قانون عدم احراز صلاحیت نداریم، گفت: در قانون انتخابات مجلس، ۹ بار وضعیت عدم احراز صلاحیت ذکر شده است. این موضوع از قبل در قانون انتخابات مجلس وجود داشت و در اصلاح قانون هم وجود دارد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه عدم احراز صلاحیت مبنای قانونی دارد، اظهار داشت: البته نسبت به جزئیات آن نکاتی وجود دارد. عدم احراز به صورتی اطلاق میشود که بعد از جستوجوهای کامل و بررسیهای فراوان نتوانیم افراد را شناسایی کنیم. مثلا مواردی داشتهایم که اطلاعاتی نسبت به داوطلب وجود ندارد و هرچه با او تماس گرفته میشود نیز پاسخگو نیست، لذا عملا نمیتوانستیم به اطلاعات لازم دست یابیم. طحاننظیف امکان دیگر برای پیش آمدن وضعیت عدم احراز را اینگونه توضیح داد: گاهی اوقات بر اساس تعارض ادله، عدم احراز به وجود میآید؛ یعنی پاسخهای دستگاههای استعلامی قابل جمع با یکدیگر نیست. تلاش میشود به یک نقطه روشن برسیم اما این اتفاق نمیافتد و از آنجا که جایگاه نمایندگی مجلس مهم و اثرگذار است، عنوان عدم احراز تعلق میگیرد. وی بار دیگر تاکید کرد: عدم احراز در مرحله اول تعلق نمیگیرد و پس از اینکه فحص لازم و بررسیهای فراوان شکل میگیرد و به نتیجه نمیرسیم، این عنوان تعلق میگیرد، البته ما باید تمام تلاشمان را جهت احراز انجام دهیم تا به این نقطه نرسیم و هیچگاه نگاه ابزاری به این وضعیت برای فرار از بررسی صلاحیت هم نداریم ولی به هر حال در موارد بهرغم تلاش ممکن است به موارد این چنینی بر بخوریم.
موضوع دیگری که در این برنامه تلویزیونی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیاتهای اجرایی، هیاتهای نظارت و شورای نگهبان بود که طحاننظیف درباره آن توضیح داد: قانون از گذشته ۳ مرحله برای بررسی صلاحیتها پیشبینی کرده است. در مرحله نخست هیاتهای اجرایی به بررسی صلاحیتها پرداختند. اعضای آن در هر حوزه انتخابیه و شهرستان ۱۱ نفر هستند که ۳ نفر شخصیت حقوقی شامل فرماندار، رئیس اداره ثبت احوال و رئیس یا نماینده دادگستری و 8 نفر دیگر از معتمدان مردمی بودند. همانگونه که مشخص است این ترکیب هیچ نسبت و ارتباطی با شورای نگهبان ندارد. وی افزود: هیاتهای اجرایی طی ۱۵ روز به بررسی صلاحیتها پرداختند که نتایج آن اعلام شد و افرادی که به نتایج اعلام شده از سوی هیاتهای اجرایی شکایت داشتند به هیاتهای نظارت استانی اعتراض کردند. سخنگوی شورای نگهبان درباره هیاتهای نظارت استانی که مرحله دوم بررسی صلاحیتهاست، گفت: این هیاتها با تعاملی که با هیات مرکزی نظارت بر انتخابات دارند، به بررسی صلاحیتها میپردازند. اکنون فرآیند انتخابات در این مرحله قرار دارد. هیاتهای اجرایی ۵۰ روز مهلت دارند به بررسی صلاحیتها بپردازند که این مهلت روز ۱۴ دی به پایان خواهد رسید. وی با بیان اینکه برخلاف هیاتهای اجرایی، هیاتهای نظارت تا حدودی با شورای نگهبان نسبت دارند، چرا که شورای نگهبان اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات را تعیین میکند و هیات مرکزی، اعضای هیات در هر استان را مشخص میکند، اعلام کرد: نتایج بررسی صلاحیتها در هیاتهای نظارت روزهای ۱۵ و ۱۶ دی اعلام میشود.
* رئیسجمهور میزبان فعالان سیاسی و سران احزاب
در آستانه برگزاری انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، فعالان و سران احزاب سیاسی با حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی دیدار میکنند. در همین زمینه زهره الهیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایرنا از نشست رئیسجمهور با جمعی از دبیران احزاب و فعالان سیاسی در عصر دوشنبه (امروز) خبر داد و تاکید کرد: در این نشست رئیسجمهور از سلایق و طیفهای مختلف سیاسی دعوت کرده شنونده دیدگاهها و نظرات آنها باشد. وی در رابطه با نگاه ویژه رئیسجمهور به طیفهای مختلف سیاسی عنوان کرد: این وقتگذاری رئیسجمهور برای احزاب سیاسی و تقویت مشارکت حداکثری در انتخابات بسیار ارزشمند است. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: باید از ظرفیت احزاب در فضای باز سیاسی استفاده کرد، زیرا تحول در کشور از طریق صندوق انتخابات امکانپذیر است.
به نظر میرسد این دیدار برای اعلام آمادگی دولت به احزاب برای گسترش فعالیت سیاسی و همکاری با تمام جناحهای فعال در کشور باشد.
ارسال به دوستان
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران:
صهیونیستها دنبال خلق عناوین جدید از پیروزی هستند
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با مهر، با اشاره به ویژگیهای شخصیتی و مدیریتی سردار شهید سیدرضی موسوی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای شهید سیدرضی موسوی، این بود که علاوه بر اینکه در جنگ مستقیم با اسرائیل تأثیرگذار بود، در حمایت از جریان مقاومت و مستضعفان هم تلاش میکرد؛ وی همچنین در مقابله با «جریانهای ضد امنیتی» که توسط استکبار جهانی ساخته شده بود، نقشی ویژه داشت. رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در ادامه با اشاره به عملیات توفانالاقصی گفت: سیستم اطلاعاتی اسرائیلیها طی این عملیات در غفلت کامل بود و 4 سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی عقب ماند؛ همچنین سیستم «واکنش سریع ارتش اسرائیل» و دستگاه رسانهای آنها جا ماندند؛ جریان مقاومت در واقع توانست در جنگ ترکیبی نامتقارن، پیامش را به دنیا برساند، به گونهای که امروز حتی در درون دانشگاههای آمریکا، از مقاومت و ملت مظلوم فلسطین حمایت میشود. حجتالاسلام حسین طائب با اشاره به هدف اصلی صهیونیستها از ترور شهید سیدرضی موسوی، افزود: صهیونیستها برای جبران این عقبماندگیها، به خلق یکسری «عناوین جدید از پیروزی» برای زنده نشان دادن خود نیاز دارند و به این ترتیب، شبیه همان کاری که ترامپ در به شهادترساندن سپهبد سلیمانی انجام داد را انجام دادند. وی افزود: اسرائیلیها و آمریکاییها فکر میکنند میتوانند توازن وحشت و خطر را به نفع خود تغییر دهند، در حالی که ما دیگر از این عنوانها گذشتهایم و وضع آنها بدتر از این حرفهاست که با چند عملیات ویژه بتوانند بر «افکار شهرکنشینان صهیونیست» و حتی روی افکار سایر ملل تأثیر بگذارند. حجتالاسلام طائب گفت: امروز شاهد وضعیتی فلاکتبار در اسرائیل هستیم و «مهاجرت معکوس» در اراضی اشغالی، بهشدت افزایش یافته است؛ اگرچه صهیونیستها توانستند در جنگ غزه تا حدی تعارضهای داخلی خود را سرکوب کنند اما این تعارضها مانند آتش زیر خاکستر است که بهسرعت شعله میگیرد و اسرائیل را به آتش میکشد. رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه پاسداران افزود: اقداماتی نظیر ترور ناجوانمردانه شهید سیدرضی موسوی، تأثیری بر تغییر روندها نخواهد داشت و به فضل الهی، این خونها شتاب بیشتری به مبارزه جریان مقاومت علیه صهیونیستها خواهد داد. وی افزود: همه جریان مقاومت، از مقاومت ملت فلسطین که در محاصره همهجانبه صهیونیستها قرار داشته و دارد، پشتیبانی میکند و در واقع شما دارید دشمن را میزنید و دشمن هم در مقابل، شما را مورد هدف قرار میدهد. ارسال به دوستان
وزیر امور خارجه در جلسه کمیته ویژه بررسی حوادث پاییز ۱۴۰۱:
ادعاهای حقوق بشری غرب فاقد اعتبار است
وزیر امور خارجه ادعاهای حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران را فاقد هرگونه اعتبار حقوقی و اخلاقی خواند و خواستار توقف استفاده ابزاری برخی کشورهای غربی از شورای حقوق بشر سازمان ملل شد.
به گزارش فارس، جلسه هماندیشی درباره تحولات و روندهای بینالمللی حقوق بشر به میزبانی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه با حضور رئیس و اعضای کمیته ویژه بررسی ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.
در این نشست حسین مظفر ضمن تشریح فعالیتها و اقدامات صورتگرفته توسط کمیته ویژه منتخب رئیسجمهور برای بررسی جامع و متقن ابعاد مختلف ناآرامیهای پاییز ۱۴۰۱، بر عزم کمیته مزبور برای ایفای مسؤولیتها و وظایف محوله تأکید کرد.
حسین امیرعبداللهیان در این جلسه ضمن تمجید از ابتکار رئیسجمهور برای واکاوی همهجانبه حوادث ۱۴۰۱ و بررسی همه علل زمینهساز و عوامل محرک و تشدیدکننده آنها، به منظور جلوگیری از تضییع حق شهروندان و حراست از کرامت انسانی افراد، این تصمیم را نشانه بارز مسؤولیتپذیری و جدیت جمهوری اسلامی ایران در زمینه حمایت و ارتقای حقوق بشر خواند و تأکید کرد سازوکارهای تحمیلی از سوی نهادهای حقوق بشری که با اعمال نفوذ و فشار معدودی از کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده، هیچ توجیه قانونی و مشروعیتی ندارد. وزیر امور خارجه با اشاره به نسلکشی ادامهدار در غزه و نقض فاحش و مستمر حقوق فلسطینیها طی ۸ دهه اخیر و حمایت همهجانبه آمریکا و غرب از اشغالگری و آپارتاید رژیم صهیونیستی، ادعاهای حقوق بشری برخی کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران را فاقد هرگونه اعتبار حقوقی و اخلاقی خواند و خواستار توقف استفاده ابزاری برخی کشورهای غربی از شورای حقوق بشر سازمان ملل شد.
در این نشست که معاونان وزیر، مدیران کل، مشاوران ارشد و برخی سفرای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور حضور داشتند، کاظم غریبآبادی دبیر ستاد حقوق بشر و عضو کمیته ویژه، سکینه پاد عضو کمیته ویژه و مسؤول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی و زهره الهیان عضو کمیته و رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی، ضمن ارائه گزارشهایی از عملکرد و فعالیتهای کمیته ویژه، دیدگاهها و پیشنهادهای خود برای تسهیل و تسریع کار کمیته مزبور را بیان کردند. لازم به ذکر است کمیته ویژه بررسی حوادث پاییز ۱۴۰۱ با حکم رئیسجمهور ایجاد شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|