|
ورزش دانشآموزی در کجای هرم ورزش ما قرار دارد؟
در فقدان فوتبال آموزشگاهی
عبدالله دارابی: فینال مسابقات فوتبال مدارس ژاپن با حضور ۵۵۰۰۰ تماشاگر در استادیومی شیک برگزار شد؛ رویدادی که در کشور ما همگان را انگشت به دهان کرد! در چند بازی لیگ برتر ایران این تعداد تماشاگر حضور مییابند؟ تعداد تماشاگران در فینال مسابقات فوتبال مدارس ایران چقدر است؟ اصلا مسابقات فوتبال مدارس در ایران دیگر برگزار میشود یا اگر برگزار میشود رونق و شکوه سابق را دارد؟ حال آنکه روزگاری نهچندان دور، مسابقات آموزشگاهی و زمینهای خاکی، محل ظهور استعدادهای درخشان اما خودروی فوتبال ایران بود که متاسفانه سالهاست دیگر برگزار نمیشود.
آن زمان که مسابقات فوتبال آموزشگاهی و زمینهای خاکی ایران، ستاره تحویل فوتبال ملی میداد، ژاپن از نبود گرایش نوجوانان و جوانانش به فوتبال رنج میبرد و این قشر بیشتر به سمت ورزشهای رزمی سرزمین خود گرایش داشت. آن روزها معمولا تیم ملی ژاپن هم برابر تیم ملی ایران از پیش بازنده بود اما همانطور که ژاپن شکستخورده و مضمحل جنگ دوم جهانی، با سختکوشی، جدیت و برنامهریزی بهپا خاست و غبار ناامیدی، انزوا و شکست را از خود زدود و به قدرتی عظیم در صنعت و تکنولوژی جهان تبدیل شد، فوتبال درجه دوم و بیپشتوانه ژاپن که به دلیل کمبود بازیکن، به اعطای تابعیت به بازیکنان متوسط برزیلی نظیر «روی راموس» برای بازی در تیم ملیاش متوسل شده بود، همان فرمول موفق در علم، اقتصاد و صنعت را به کار گرفت. ژاپنیها برای ایجاد اشتیاق در نوجوانان و جوانان و گرایششان به فوتبال، خلاقانه و مبتکرانه کارتون جذاب و هیجانی «فوتبالیستها» را ساختند که سهم شگرفی در برطرف کردن خلأ نداشتن بازیکن و زدودن بیرغبتی پسر بچههای سرزمین آفتاب تابان به فوتبال داشت. بدون شک حضور حیرتآور این تعداد تماشاگر در فینال فوتبال مدارس این کشور و توفیقات چند دهه اخیر فوتبال ژاپن، ریشه در همان سریال کارتونی و فکر و خلاقیت سترگی که پشت آن نهفته بود، دارد. ژاپنی که امروز با ۴ قهرمانی در جام ملتهای آسیا رکورددار است و سابقه ۶ حضور پیاپی در جامجهانی و ۴ حضور در یکهشتم نهایی آن را دارد؛ ژاپنی که به رهبری یک مربی موفق بومی به نام «هاجیمه مورییاسو» در جامجهانی، اسپانیا و آلمان را شکست میدهد، در کمتر از یک سال برای بار دوم آلمان را شکست میدهد و این بار، ترکیه را نیز ۴ گله میکند، در ۱۰ بازی اخیر خود ۴۵ گل میزند در برابر فقط ۶ گل خورده، به تیمهای آسیایی در همین دیدارهای اخیر کمتر از ۵ گل نمیزند، در تیم اعزامی خود به بازیهای جام ملتها ۲۱ لژیونر دارد و تعدادی را نیز با خود به قطر نبرده است و سرمربی آن، تیمش را در زمره قدرتهای فوتبال دنیا میداند؛ همان تیم درجه دوم سابق آسیاست که از فقر پشتوانه و کمبود بازیکن رنج میبرد و در برابر ما حریفی از پیشباخته بود، منتها حالا با تفاوتی عمیق با آن دوران و فاصلهای محسوس با سایر رقبای همقارهای خود، آن هم به مدد برنامهریزی، سرمایهگذاری و سختکوشی هدفمند و فکورانه!
...اما ایران که روزگاری آقای فوتبال آسیا بود و از برکت استعدادهای بیشمار خود، بینیاز از ساخت کارتون فوتبالیستها بوده، هست و شاید خواهد بود، حال فوتبالش چطور است؟! زمینهای خاکی که مهد پرورش و بروز استعدادها بود - بویژه در شهرهای بزرگ - از بین رفته است! فوتبال آموزشگاهی که بازوی پرتوان باشگاهها و تیمهای ملی بود هم که چند سال است بساطش برچیده یا بشدت کمرونق شده است! در اهمیت جایگاه فوتبال آموزشگاهی همین بس که در سالهای ابتدایی دهه ۷۰ یکی از بازیکنان نامدار قبل از انقلاب در مصاحبه با یکی از مجلات ورزشی قدیمی گفته بود: «صبحها در مسابقات آموزشگاهی شرکت میکردیم و عصرها در باشگاههای تهران». یعنی مسابقات آموزشگاهی پابهپای باشگاههای تهران اهمیت داشت که بازیکنان سرشناس در یک روز در هر ۲ تورنمنت شرکت میکردند و یکی را فدای دیگری نمیکردند! مدارس فوتبال و تیمهای پایه نیز به جای پشتوانهسازی، حکم قلک را یافتهاند و گهگاهی نیز خبرهای ناگواری از محیط آنها علنی میشود! برخی مدیران باشگاههای مطرح نیز که به جای توجه به فوتبال پایه و نقش بزرگ آن در تغذیه تیم بزرگسالان و کاهش هزینهها، مقابل ورودی ورزشگاه آدم میگمارند تا خانوادههای متمول را برای سرکیسه کردن شناسایی کنند و بچههای آنان را به خاطر پول جای افراد مستعد اما بیبضاعت بگیرند! چه استعدادهایی که اینگونه محو شدند! راستی چه تعداد از تیمهای لیگ برتری، آکادمی فعال به معنای واقعی دارند و از دستپروردههای خود در تیم اصلی بهره میبرند؟ مدیران باشگاههای دولتی هم که در بدهیسازی توانایی خاصی دارند و منیت، عدم صداقت، بیانیهنویسی و دست یازیدن به هر دستاویزی برای حفظ پست عادت رایجشان شده است.
ارسال به دوستان
خبر
دیدار لالوویچ با وزیر ورزش و دبیر
وزیر ورزش و جوانان به همراه رئیس فدراسیون کشتی با نناد لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی در صربستان دیدار کردند. علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی، صبح روز شنبه همراه با کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان و رشید حسنپوربائی سفیر ایران در بلگراد پایتخت صربستان با نناد لالوویچ رئیس صرب اتحادیه جهانی کشتی دیدار و گفتوگو کردند. در این جلسه که دستیار ویژه وزیر ورزش صربستان نیز حضور داشت، درباره همکاریهای مشترک ایران و اتحادیه جهانی درباره کشتی و استفاده از ظرفیتهای ورزشی، سختافزاری و دانش علمی 2 طرف بحث و تبادل نظر شد. کیومرث هاشمی پس از دیدار نناد لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی اظهار کرد: با توجه به اینکه سال آینده بازیهای المپیک را پیش رو داریم و اهمیت کشتی در ورزش ایران که همواره بار اصلی مدالآوری ورزش ایران به روی دوش کشتی است، در ادامه سفری که به بلگراد داشتیم، بر اساس برنامهریزی که از پیش انجام شده بود امروز با آقای لالوویچ دیدار داشتیم که در این جلسه مباحث بسیار خوبی بین 2 طرف مطرح شد. وی با اشاره به این موارد گفت: عضویت ایران در هیاترئیسه اتحادیه جهانی کشتی، میزبانیهای مهم و سهم ایران از کشتی جهان با توجه به اینکه نام کشتی ایران به عنوان فرزند ارشد اتحادیه جهانی کشتی مطرح است از موارد مطرح شده در جلسه بود که امیدوارم با پیگیریهایی که شخص آقای دبیر به عنوان رئیس فدراسیون کشتی انجام میدهند به سمت اجرایی شدن موضوعات حرک کنیم.
ارسال به دوستان
پرسپولیس به دنبال رفع ممنوعالخروجی برانکو
باشگاه پرسپولیس که در روزهای اخیر مذاکراتی را با برانکو ایوانکوویچ انجام داده تا او را دوباره روی نیمکت خود بنشاند، مالیات مربوط به قرارداد این مربی مربوط به سالهای ۱۳۹4 و ۱۳۹5 را هم پرداخت کرد و حالا به دنبال طیشدن روال قانونی است تا ممنوعالخروجی برانکو رفع شود. قرار است بعد از رفع ممنوعالخروجی، رضا چلنگر، به عنوان نماینده قانونی برانکو، مفاصاحساب مالیاتی این مربی کروات را بگیرد و بعد از ترجمه رسمی و تایید وزارت خارجه، برای او ارسال کند. باشگاه پرسپولیس بعد از طی شدن این مراحل امیدوار است بتواند روند مذاکرات را با برانکو مجددا آغاز کند.
ارسال به دوستان
تیم ملی فوتبال ایران در نخستین بازی خود در جام ملتهای آسیا امشب به مصاف فلسطین میرود
ماجرای جام شروع شد
در روز افتتاحیه جام ملتهای آسیا مشخص شد فلسطین با توجه به اتفاقات رخ داده در غزه و نسلکشی بزرگ صهیونیستها در این باریکه، به گونهای میزبان این جام است. اگرچه بازیها در قطر و با امکانات این کشور برگزار میشود اما حال و هوای این روزهای دوحه نشان میدهد قلب همه قاره برای پاره تنش که این روزها زیر توپ و آتش است، جان میدهد و شگفتآور اینکه امشب ایران و فلسطین در تقابلی جذاب، مسیر خود در جام را آغاز میکنند و این رویارویی فرصتی بکر است برای نزدیک شدن قلبها. فارغ از اینکه درون زمین چه میگذرد، مهم این است که 22 بازیکن کنار یکدیگر قرار میگیرند و 2 ملت دوشادوش هم. فوتبال اینجا بهانه است تا جهان ببیند کشور فلسطین هنوز زنده است و نفس میکشد. فوتبال امشب بهانهای است تا آنها که عامدانه روی برگرداندهاند، نام فلسطین را ببینند و بشنوند و یادشان بیفتد امروز قتلگاه بشریت کجاست و در قرن بیستویکم، در کجای این کره خاکی، انسانیت را به مسلخ میبرند.
* نبرد درون زمین
هجدهمین دوره جام ملتهای آسیا قرار بود به میزبانی چین برگزار شود اما به دلیل انتشار ویروس کرونا این کشور از میزبانی انصراف داد تا قطر به عنوان میزبان انتخاب شود. البته کرهجنوبی هم خواهان میزبانی بود که در رقابت با این کشور حوزه خلیج فارس ناکام ماند. همان طور که اشاره شد تیم ملی فوتبال کشورمان امشب در نخستین مسابقه مرحله گروهی به مصاف فلسطین میرود؛ حریفی که از قدرتهای مطرح فوتبال آسیا نیست و خیلیها این تیم را مقابل تیم کشورمان از پیش بازنده میدانند اما فلسطین را به هیچ عنوان نباید دستکم گرفت، بویژه اینکه نخستین مسابقه در هر تورنمنتی مهمترین بازی برای بازیکنان و کادر فنی محسوب میشود و از سویی فلسطین چند روز قبل مقابل عربستان در دیداری تدارکاتی به تساوی رسید. استرالیا و ازبکستان نیز با یک گل و به زحمت مقابل فلسطین پیروز شدند. فلسطین به دلیل تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، تیمی با احساساتی برانگیخته است و هدفش فقط نمایش در زمین فوتبال نیست؛ آنها با انگیزههای مضاعف وارد مسابقات میشوند تا به نوعی مظلومیت مردم غزه را هم به مردم جهان نشان دهند و میدانند ایران هم مثل خودشان حامی مردم مظلوم و کودکان غزه است. تیم ملی ما با سرمربیگری امیر قلعهنویی در 13 مسابقهای که انجام داده، به 11 برد رسیده و فقط در 2 مسابقه به تساوی رضایت داده است. بسیاری از کارشناسان، تیم ملی فوتبال کشورمان را یکی از شانسهای اصلی قهرمانی این دوره از مسابقات میدانند. دلیلش هم داشتن بازیکنانی توانمند همچون علیرضا بیرانوند، مهدی طارمی، علیرضا جهانبخش، سامان قدوس، علی قلیزاده، مهدی ترابی، مهدی قائدی و... است. مسابقه با فلسطین در عین دشواری میتواند یک بازی تدارکاتی مناسب برای ملیپوشان محسوب شود تا نخستین گام از مسیر دشوار و طلایی را محکم بردارند. نسل کنونی فوتبال ما مستحق گرفتن یک جام قهرمانی برای کشور عزیزمان هستند؛ نسلی که بازیهای درخشان آنها در برخی مسابقات بزرگ مثل ایران - آرژانتین، ایران - اسپانیا و ایران - پرتغال در اذهان باقی مانده اما این نسل برای ماندگار شدن در تاریخ فوتبال کشورمان نیاز به کسب بزرگترین افتخار آسیا دارد؛ امشب منتظر نخستین برد و نخستین گام به سوی این افتخار بزرگ هستیم. فلسطین برای سومین مرتبه در جام ملتهای آسیا حاضر شده و در 2 دوره گذشته حتی یک برد هم به دست نیاورده است. قطعا این تیم مقابل تیم ملی کشورمان به برد فکر نمیکند و تلاش خواهد کرد حداقل امتیاز را از قهرمان 3 دوره جام ملتها بگیرد. امشب چالش بزرگی پیش روی ملیپوشان ما است. بدون اغراق باید گفت ساعت 21 امروز رقابتی جوانمردانه با یک کشور دوست داریم و ملیپوشان میخواهند با یک برد هجدهمین دوره جام ملتها را آغاز کنند تا نخستین گام را محکم و قهرمانانه بردارند؛ تیمی که به عقیده بسیاری از کارشناسان یکی از شانسهای قهرمانی است. دیگر مسابقه این گروه بین امارات و هنگکنگ از ساعت ۱۸ آغاز میشود.
ارسال به دوستان
قلعهنویی: فلسطین تیمی سختکوش است
سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان در آستانه دیدار با فلسطین گفت: با تیمی بازی داریم که بسیار سختکوش و در ساختار دفاعی خوب است و دوندگی بالایی دارد. امیر قلعهنویی در نشست خبری پیش از دیدار تیم ملی فوتبال ایران مقابل فلسطین در نخستین بازی مرحله گروهی جام ملتهای آسیا، گفت: در این تورنمنتها بازی اول خیلی مهم است. با تیمی بازی داریم که بسیار سختکوش و در ساختار دفاعی خوب است و دوندگی بالایی دارد. نتایج فلسطین در 3-2 بازی گذشته نشان میدهد آنها ساختار دفاعی قویای دارند. برای ما هر بازی حکم فینال را دارد و با همه قدرتمان میخواهیم وارد مسابقات شویم. وی عنوان کرد: فوتبال شاخ و برگهای زیادی دارد و مثل زندگی است. بخش عمده یک تیم به ۲ قسمت تقسیم میشود. اگر بخشهای زیرساختها و مالی را کنار بگذاریم، یکی مسائل مدیریت است و دیگری بخش فنی. از روزی که مسؤولیت قبول کردیم این دو حوزه را به نحو احسن انجام دادیم و بخشی را به بازیکنان واگذار کردیم، به عنوان مثال به خیلی از بازیکنان گفتیم شاید این جام ملتها آخرین جام ملتهایتان باشد، باید کمک کنید یادگاری خوبی برای خودتان و مردم به جا بگذارید. بزرگترهای تیم خیلی همراهی و کمک کردند. بهترین کار مربی این است که در بخش مدیریت و بخش فنی صداقت داشته باشد. در هر تیمی بودم این ۲ بخش را به نحو احسن به کمک مدیران و بازیکنان انجام دادم. قلعهنویی گفت: شاید بخشی از حرفها را نباید اینجا بزنم ولی در ۲ دوره قبلی امکانات و توجه به تیم ملی نسبت به الان بیشتر بود؛ با این حال خوشحالم در این مدت هر کسی ما را میبیند توقعی دارد که به عملکردمان بازمیگردد. اینها به خاطر نتایجی است که تیم ملی گرفته است. تیممان تکمیل است و بازی با فلسطین تا دیدار آخرمان حکم فینال را دارد. ارسال به دوستان
سرمربی فلسطین: از ابتکار قطریها انگیزه گرفتیم
سرمربی تیم ملی فوتبال فلسطین با وجود تمجید از تیم ملی ایران، گفت در دیدار ۲ تیم ممکن است هر اتفاقی رخ بدهد.
مکرم دبوب در نشست خبری پیش از دیدار تیم ملی فوتبال فلسطین مقابل ایران در چارچوب مرحله گروهی جام ملتهای آسیا 2023، با اشاره به شهادت 24 هزار فلسطینی در غزه اظهار داشت: از خدا میخواهم شهدای ما را رحمت کند، مجروحان ما را شفا بدهد و مردم فلسطین را یاری کند. مشکلات برای ما جدید نیست و تلاش میکنیم نتیجه خوبی در بازی بگیریم. ایران تیمی بزرگ است اما در مسابقه مقابل آنها ممکن است هر اتفاقی رخ بدهد. وی با اشاره به همبستگی فوتبال آسیا با مردم فلسطین در مراسم افتتاحیه جام ملتهای آسیا خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحیه فوقالعاده بود و در آن پیامهای زیادی برای حمایت از فلسطین وجود داشت. گرامی داشتن فلسطین در این مراسم شگفتی بزرگ و خوشحالکنندهای برای ما بود و به همین خاطر از دولت قطر تشکر میکنم. این ابتکار، انگیزه مضاعفی به بازیکنان تیم ملی فلسطین میدهد تا تمام تلاش خود را به کار گیرند و مردم کشورشان را خوشحال کنند. سرمربی تونسی تیم ملی فلسطین درباره تقابل با شاگردان امیر قلعهنویی تصریح کرد: ایران یکی از بهترین تیمهای آسیا محسوب میشود. این تیم بازیکنان بسیار خوب زیادی دارد و آنها از تواناییهای فردی زیادی بهره میبرند. ایران، کرهجنوبی و ژاپن مدعیان قهرمانی هستند و صعود به دور حذفی هدف ما است. بسیاری از بازیکنان به دلیل وضعیت حاکم بر فلسطین نتوانستند به ما ملحق شوند. شادی حق ملت فلسطین است و تلاش میکنیم به اهدافمان برسیم.
ارسال به دوستان
پخش سرود فدایی، اهتزاز پرچم فلسطین روی سکوهای لوسیل و سوگند کاپیتان این کشور در مراسم افتتاحیه جام ملتها حامل چه پیامی بود
آغاز جام آسیایی با نما و نوای غزه
مهدی تقوی: در بحبوحه مقاومت جانانه غزه در مقابل ارتش کودککش صهیونیستی، مهمترین رقابت ورزشی در حال برگزاری آسیا تبدیل به بستری برای میزبانی معنوی فلسطین شده است.
نه تنها فلسطین گل محفل مراسم افتتاحیه جام ملتهای آسیا 2023 بود بلکه خیابانهای پایتخت قطر، میزبان مسابقات نیز تبدیل به نمایشگاه همبستگی با فلسطین شده است.
این در حالی است که از 15 مهر تاکنون ارتش اشغالگر اسرائیل جنگی نابرابر را علیه بیش از ۲ میلیون غیرنظامی محاصره شده در باریکه غزه به راه انداخته است. صهیونیستها در جنایتی آشکار علیه بشریت و تخریب گسترده مناطق مسکونی و زیرساختها تا دیروز 24 هزار فلسطینی را شهید و 60050 نفر را مجروح کردهاند که بیشتر آنها کودک و زن هستند.
جمعه گذشته هجدهمین دوره جام آسیایی فوتبال در ورزشگاه 88 هزار نفری لوسیل دوحه افتتاح شد که به مدت یک ماه با حضور 24 تیم برتر آسیا از جمله فلسطین ادامه خواهد داشت.
در این مراسم حسن الهیدوس در اقدامی قابل تقدیر، فرصت خود برای ادای سوگند به عنوان کاپیتان تیم میزبان و نماینده کل بازیکنان شرکتکننده در جام را به مصعب البطاط همتای فلسطینیاش داد که اتفاقا اهل غزه مظلوم است.
مراسم ادای سوگند بازیکنان حاضر در جام کمی قبل از آغاز نخستین مسابقه جام میان قطر و لبنان و در ادامه اجرای نمایشهای جمعی موزون مراسم افتتاحیه انجام شد که در آن بخشی از سرود ملی فلسطین نیز پخش شد.
در این مراسم افتتاحیه بخشهایی از داستان تاریخی کلیله و دمنه به عنوان نماد مشترک فرهنگی ملتهای عربی، ایران و شبهقاره هند در قالب نمایش جمعی با نوای یک راپسودی متشکل از بخشهایی از هر یک از سرودهای ملی کشورهای حاضر به نمایش درآمد.
در آخرین بخش این مراسم، جمعی از هنرمندان نیز با سرودهایی درباره فلسطین و در حالی که لباس سنتی این سرزمین تاریخی اسلامی - عربی را به تن داشتند، حضور یافتند.
در پایان بخش نمایش جمعی مراسم افتتاحیه اما اجرای سرود ملی فلسطین به جای سرود ملی میزبانان قطری، 82 هزار تماشاگر حاضر و دوربینهای رسانهای را شگفتزده کرد، چرا که این نشانه همبستگی با مظلومیت غزه زیر بمبارانها و حملات جلادان اشغالگر قدس بود.
این در حالی بود که پرچمهای فلسطین که در جای جای سکوهای ورزشگاه باشکوه لوسیل افراشته شده بودند، بیش از پرچمهای ۲ رقیب بازی افتتاحیه جلوه خاصی به مراسم بخشیده بود. این پرچمها که در دستان هواداران قطری و لبنانی، همچنین مهاجران پاکستانی، بنگلادشی و هندی نیز دیده میشد، صحنههای باشکوه همبستگی با فلسطین در جامجهانی 2022 در قطر را زنده کرد.
صدای همخوانی گروهی از تماشاگران حاضر در ورزشگاه با سرود ملی فلسطین نیز نشاندهنده حضور پررنگ فلسطینیها طی یک ماه آینده در حاشیه و متن رقابتهای جام ملتهای آسیاست.
این سرود حماسی که با جمله «فدایی فدایی فدایی» آغاز میشود، در بین فلسطینیها نیز به نام «فدایی» معروف است و از این جهت بازیکنان و تیمهای ملی فلسطین که این سرود را در مسابقات بینالمللی مختلف در جهان به همراه پرچم کشورشان سر میدهند از جمله ملیپوشان فوتبال فلسطین نیز به نام فدایی شناخته میشوند.
این سرود سال ۱۹۶۵ توسط سعید المزین، شاعر فلسطینی سروده شده و در بندهای مختلف از زبان فداییان فلسطین به سرزمین آبا و اجدادی، به عزم، آتش انتقام و سلاح فداییان و دست آخر به پرچم فلسطین، برای نبرد برای آزادی این سرزمین تا پای مرگ قسم یاد میکند.
گفته میشود هزاران فلسطینی از گوشه و کنار خاورمیانه خود را به قطر رساندهاند تا در کنار جامعه 25 هزار نفری هموطنانشان در این شیخنشین خلیجفارس، از این رقابتها برای رساندن فریاد غزه به گوش جهانیان بهره ببرند.
پس از این مراسم، نوبت حسن الهیدوس بود که میکروفن را به مصعب البطاط بدهد که همراه او روی صحنه، زیر نماد بزرگ جام ملتهای 2023 حاضر شده بود. به این ترتیب کاپیتان تیم ملی فلسطین ملبس به کوفیه سنتی یا همان چفیه روی لباس تیم ملی کشورش، به نمایندگی از همه بازیکنان آسیایی سوگند یاد کرد.
البطاط که خانوادهاش هماکنون در غزه زیر آتش صهیونیستها قرار دارند، هفته گذشته در بدو ورود به قطر از تلاش خود و همتیمیهایش تا پای جان در میدان فوتبال برای ارسال پیامی قوی به مقاومان غزه گفته بود.
او دیروز نیز در کنفرانس خبری پیش از دیدار تیم ملی کشورش مقابل ایران، ضمن تشکر از قطریها بویژه هیدوس به خاطر فرصتی که در اختیار او و فلسطین قرار دادند درباره وضعیت فعلی کشورش گفت: «شرایط در فلسطین واقعا خوب نیست اما کشور فلسطین مانند هر کشور دیگری این حق را دارد که در رقابتهای بزرگ شرکت کند و این پیامی است که میخواهیم به همه مردم جهان بدهیم. امیدوارم به عنوان بازیکنان بهترین عملکرد را داشته باشیم. هواداران و ملت ما شایسته دیدن یک تیم خوب هستند. امیدوارم پیروزی نزدیک سهم ملت ما شود».
او با اشاره به اینکه خود و همتیمیهایش نگران بستگانشان در خانه هستند، افزود: «در گروه سختی هستیم و دیدارهای مهمی را پیش رو داریم. با نهایت آمادگی پا به این رقابتها گذاشتهایم و تیم در وضعیت خوبی قرار دارد. بعضی از بازیکنان نگران خانواده خود در غزه هستند و همواره خبرها را دنبال میکنند. شرایط سخت است اما تلاش میکنیم مردم را در این شرایط خوشحال کنیم».
ارسال به دوستان
آیندهنگاری نبرد غزه
دکتر محمدمهدی ایمانیپور*: «نبرد غزه» بیتردید در آینده منطقه و جهان، تاثیر شگرفی خواهد داشت. از این رو لازم است با مطالعات آیندهپژوهانه، طراحیهای لازم از سوی جریان حق، برای «پساجنگ» و بالاتر از آن، «پساصهیونیزم» انجام شود. جریان مقاومت نباید به دلیل درگیری در میدان، از حوزه تبیین و دیپلماسی عمومی و اقدامات آیندهنگرانه غفلت کند، بویژه اگر بدانیم سازمان «هاسبارا» که مسؤولیت دیپلماسی عمومی رژیم جعلی را بر عهده دارد، با جدیت تمام زیر نظر نخستوزیر رژیم، مشغول تلاش نرم برای تطهیر چهره جهانی این رژیم است. «هاسبارا» که در لغت به معنی «توضیح دادن و تبیین» است، آشکارا در صدد تحریف حقایق صحنه نبرد غزه و وارونه جلوه دادن حقایق و ترسیم آینده مقبول و مطلوب برای رژیم است.
1- پس از انجام عملیات توفان الاقصی، شاهد دروغپردازی آشکار صهیونیستها و رسانههای وابسته به لابی موساد در قبال «چرایی» و «چگونگی» عملیات توفان الاقصی بودیم. رزمندگان مقاومت که از سالها اشغالگری و شکنجه توسط صهیونیستها به ستوه آمده بودند، متهم به «تجاوز» و صهیونیستها ملزم به «دفاع مشروع» دانسته شدند! جایی که دروغ بزرگ سربریدن نوزادان صهیونیست توسط حماس با هدایت صهیونیستها تبدیل به یک روایت موثق و حتی متواتر شد! جایی که بمباران بیمارستان المعمدانی و شهادت ۱۰۰۰ نفر توسط جنگندههای رژیم اشغالگر قدس، به شلیک اشتباه موشکهای جهاد اسلامی نسبت داده شد! این حجم از دروغپردازی آشکار در قبال یک «حادثه جاری» که افکار عمومی دنیا میتوانند با اندک تحقیق و پرسوجویی آن را درک کنند، منبعث از داستانسرایی رژیمی است که «ظرف» و «مظروف» را به سادگی تحریف، کتمان و حتی انکار میکند.
۲- در جریان گفتوگوهای تلویزیونی و یادداشتهایی که در روزنامههای وابسته به رژیم نوشته و مطرح میشود، ناخواسته به مصادیق و برنامههای عملیاتی «دستگاه پروپاگاندا»ی رژیم اشاره میشود. در این چارچوب، شاهد خلق «واژگان هدفمندی» هستیم که مسبوق به سابقه است. اگر در قرن گذشته این کلید واژه «هولوکاست اول» بود، امروز صهیونیستها از عملیات توفان الاقصی به عنوان «هولوکاست دوم»(!) یاد میکنند! آنها هولوکاست واقعی در نوار غزه و شهادت ۳۰ هزار ساکن این منطقه را به سادگی تحریف کرده و حتی اجازه روایتگری آن توسط شبکه رسانهای و تبلیغاتی مورد حمایت خود را نمیدهند و در مقابل، با تکرار و تثبیت کلیدواژههای هدفمند در صدد گمراهی افکار در زمان حال و آینده هستند. علاوه بر این، در اقدامی موازی، با تولید پرتعداد فیلم، سریال و کلیپهای ساختگی که وارونه جلوه دادن حقایق و تخریب چهره مقاومت را در دستور کار قرار دادهاند با محوریت «هاسبارا» و کمکهای بیدریغ آمریکا در صدد شکلدهی به تصویر این رژیم در آینده هستند. حتی لابیهای صهیونیستی در پیشبرد این روند انحرافی و خطرناک، روی شبکههای اجتماعی و منابعی که محل رجوع افکار عمومی هستند نظارت و اعمال نفوذ دقیق دارند. «هاسبارا» آشکارا ویرایش و تدوین مداخل ویکیپدیا را در دستور کار تیم حرفهای خود قرار داده است. در ویکیپدیا، جنگ غزه به گونهای روایت میشود که تمام جنبههای مدنظر صهیونیستها را در بر گیرد و اکثر سایتها و شبکههای اجتماعی نیز ظرفیتهای خود را در این ریلگذاری جعلی به موساد و تلآویو اختصاص میدهند. در این میان آنچه ذبح می شود، حقیقت است و بس!
۳- نکته سوم به تدوین جدید و روزآمد از تاریخ یهود و اسرائیل بر اساس همین مولفههای جعلی مربوط میشود. امروز پذیرش جهان پساصهیونیزم به یک جریان مقبول تبدیل شده است. جریانی که حامیان رژیم را به هراس انداخته و آنها را به فکر مقبولیتسازی تاریخی از رژیم وا داشته است. در تاریخنگاریهای جدید، بیش از هر چیز تلاش میشود یهودستیزی در طول تاریخ امری متداول جلوه داده شد و خطر فروپاشی این رژیم به یهودستیزی نوین نسبت داده شود. باید یک بار برای همیشه این سوال را در جهان مطرح کرد: آیا رژیمی که به راحتی مسلمترین جنایات و وقایع ضدبشری در جنگ غزه را در قرن بیستویکم در مقابل دیدگان میلیاردها انسان در کره خاکی تحریف و قلب میکند، میتواند مولود اصالت، مشروعیت و روایتگری صحیح تاریخی باشد؟! آیا چنین جریانی اساسا میتواند خود را پیرو تعالیم حضرت موسی کلیمالله علی نبینا و آله و علیهالسلام و پیامبران راستین قوم بنیاسرائیل تلقی و با استناد به تحریف علنی تورات و داستانپردازیهای دروغین، خود را صاحب نیل تا فرات و سرزمین مقدس فلسطین معرفی کند؟!
تدوین تاریخ یهود و اسرائیل، بر مبنای همان جعلیاتی شکل گرفته که اکثر آنها مظهر کژتابی و نقلقولهای معکوس و موهوم است. اکنون نیز صهیونیستها در حال بازتولید «اسرائیلیات معاصر» و «تولید تاریخ» برای آیندگان هستند! در قاموس صهیونیستها تاریخ «روایت» نمیشود، بلکه «تولید» میشود!
۴- در نهایت اینکه باید در کنار مواجهه میدانی با رژیم اشغالگر قدس، رویکرد وقیح روایی -تبلیغاتی این رژیم با هدف «روایتگری معکوس از عملیات توفان الاقصی و تبعات آن» را مورد رصد و تحلیل دقیق قرار داد. متعاقبا، پس از رصد مستمر و شناخت مجاری و نقاط کلیدی «داستانسرایی صهیونیستها»، این منظومه را در سایه «روایتگری مستند و صادقانه» برای مخاطبان حال و آینده تشریح کرد. این جزئی از همان مسؤولیت فرازمانی و فرامکانی «جهاد تبیین» است. در اینجا مخاطبان ما تنها ساکنان کره زمین در برهه کنونی نیستند، بلکه آیندگانی هستند که طی دههها و سدههای آتی قصد بازخوانی تاریخ و آشنایی با وقایع گذشته (زمان حال ما) را خواهند داشت.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|