|
اخبار
وزیر دفاع:
هیچ محدودیتی در دفاع از امنیت وجود ندارد
وزیر دفاع درباره حمله موشکی سپاه علیه تروریستها گفت: ما در دفاع از منافع ملی و مردم هیچ محدودیتی قائل نیستیم و حتما این کار را با اقتدار انجام میدهیم. برای ما فرقی نمیکند، از هر ناحیهای که جمهوری اسلامی را تهدید کنند عکسالعمل نشان خواهیم داد و این عکسالعمل حتما متناسب، قاطعانه و سخت خواهد بود.
امیر محمدرضا آشتیانی تصریح کرد: ما تروریسم را در سراسر جهان محکوم میکنیم، بنابر این اگر هر نوع اقدامی در ارتباط با نقض حقوق مردم و اقدامات تروریستی علیه مردم ما انجام شود حتما عکسالعمل نشان میدهیم و دیدید که بشدت هم این کار را میکنیم و هیچ محدودیتی قائل نیستیم. ما به حق حاکمیت، منافع کشورها و حقوق و قوانین آنها و تمامیت ارضی همه کشورها بویژه همسایگانمان احترام میگذاریم اما به هیچ عنوان نمیپذیریم کسی در مرزهای ما شیطنت کند و حتما برخورد میکنیم. وی درباره موشک خیبرشکن نیز گفت: ما انواع و اقسام موشکها را داریم که یکی از آنها خیبرشکن است. هر زمان لازم بدانیم از آنها استفاده میکنیم. ما یک قدرت موشکی در دنیا هستیم. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار کرد: ما انواع و اقسام موشکها چه موشکهای کروز و چه بالستیک را در اختیار داریم و همه را دنبال و تلاش میکنیم سطح فناوریها را در این حوزه ارتقا دهیم و این موشکها حتما در دستور کار ما قرار دارد و نتایج خوبی نیز بهدست آوردهایم. وی درباره ماهیت بومیسازی تجهیزات و تسلیحات نیروهای مسلح گفت: وزارت دفاع درباره تجهیزات و تسلیحات نظامی کارهای بسیار بزرگی هم انجام داده و هم در دست انجام دارد. وزیر دفاع تصریح کرد: با توجه به نیازهایی که نیروهای مسلح دارند ما دنبال این هستیم که در بخشهای مختلف چه از طریق بومیسازی تجهیزات و چه از طریق ساخت تجهیزات جدید این کارها را دنبال کنیم. سرتیپ آشتیانی تاکید کرد: درباره بالگرد نیز همین کار را انجام میدهیم و هر زمان که به مرور نتایجی را به دست آوریم و قابل ارائه باشد ارائه خواهیم کرد.
***
معاون امنیتی وزیر کشور:
پاکستان عزم جدیتری برای اخراج تروریستها داشته باشد
معاون امنیتی - انتظامی وزیر کشور با اشاره به اطلاعیه گروهک تروریستی جیشالظلم درباره حضور در خاک پاکستان گفت: پاکستان باید عزم جدیتر و قاطعتری را برای برخورد با تروریستها داشته باشد.
سیدمجید میراحمدی با اشاره به حضور برخی جریانات تروریستی در پاکستان گفت: ما با پاکستان همکاری اطلاعاتی - امنیتی داریم و در مقابله با گروههای تروریستی هستیم و یک ارتباط برادرانه داریم و دائما در حال تماس و ارتباط هستیم اما متاسفانه برخی گروههای تروریستی در خاک پاکستان لانه کردهاند. وی اضافه کرد: اگرچه متولیان در پاکستان از حضور تروریستها اظهار بیاطلاعی میکنند ولی روز گذشته گروه تروریستی جیشالظلم که خود را به دروغ جیشالعدل نامیده رسما اطلاعیه داد که در خاک پاکستان هستیم. البته بعد از اینکه متوجه خطای خود شدند سعی کردند این اشتباه را اصلاح کنند که این بیفایده است و این اعتراف صریح خود گروهک است که در خاک پاکستان است. میراحمدی اظهار داشت: ما به پاکستان بارها تاکید کردیم که این تروریستها در خاک شما لانه کردهاند و البته پاکستان هم همیشه قول همکاری داده است اما این نیازمند این است که عزم جدیتر و قاطعتری را برای برخورد، اخراج و انهدام تروریستها داشته باشد.
ارسال به دوستان
نگاه
اسلامآباد هشیار باشد
حنیف غفاری: عملیات مقتدرانهای که علیه تروریستهای جیشالظلم در پاکستان صورت گرفت، منجر به نارضایتی اسلامآباد شده است. مقامات پاکستانی در توجیه این نارضایتی مدعی هستند هرگونه عملیات یک کشور دیگر در خاک این کشور، مصداق تجاوز به پاکستان بوده و قابل توجیه نیست. متعاقبا رسانههای غربی و حتی برخی رسانههای منطقهای نیز بدون در نظر گرفتن پیشزمینهها و اهداف این عملیات، درصدد ایجاد اختلاف میان تهران و اسلامآباد هستند. در این باره نکاتی وجود دارد که لازم است مدنظر قرار گیرد.
1- جمهوری اسلامی ایران قائل به همدستی پاکستان با گروه جیشالظلم نیست اما متاسفانه سازمان اطلاعاتی (ISI) و ارتش این کشور نه تنها اقدامی در راستای مهار گروهک سرکش، تروریست و متوحش جیشالظلم صورت ندادهاند بلکه به نوعی شاهد تثبیت جایگاه مکانی و جغرافیایی آن در همسایگی کشور عزیزمان هستیم. بخش مهمی از جسارت جیشالظلم در حملات تروریستی گوناگون علیه سربازان غیور وطن و مردم بیگناه استان سیستان و بلوچستان، معلول همین انبساط خاطر وقیحانه است! قطعا اگر دولت و ارتش پاکستان در قبال جیشالظلم مسؤولانه برخورد و بر اساس حسنهمجواری و همسایگی، خود تکلیف این گروهک تروریستی را مشخص میکرد، نیاز به اقدامی از جانب کشورمان نبود. با این حال تا زمانی که جنایات جیشالظلم علیه ملت ما ادامه دارد، نمیتوان خاستگاه و بستر فعالیت آنها را (حتی کیلومترها آن سوی مرزهای ایران) نادیده انگاشت. حتما مقامات پاکستانی خصوصا دیپلماتهای این کشور به وضوح نسبت به این قاعده مهم آگاه هستند که «امنیت» و «منافع ملی» محصور در جغرافیای یک کشور نیست و مولفههای خارجی دخیل در تحقق آنها را نیز شامل میشود.
2- نکته بعد به حق دفاع مشروع و اصالت قانونی و عملیاتی آن بازمیگردد. دفاع مشروع در عرصه حقوق بینالملل به معنای استفاده از نیروی قهری و قدرت تنبیهی توسط یک کشور در پاسخ به یک اقدام تروریستی یا حمله مسلحانه اطلاق میشود. بهتر است کسانی که ایران را متهم به «تجاوز» به خاک پاکستان میکنند، ابتدا به این سوال جواب دهند: مرز مفهومی و مصداقی تجاوز و دفاع مشروع در حقوق بینالملل چیست و آیا این مساله در قبال عملیات اخیر علیه تروریستهای جیش العدل رعایت شده یا خیر؟ پاسخ این سوال مشخص است: اقدام اخیر علیه تروریستهای جیشالظلم از نوع «کنش» نبوده و بالعکس، واکنشی نسبت به چند «اقدام تروریستی عینی» بوده است.
جیشالظلم بارها رسما مسؤولیت اقدامات تروریستی خود در سیستان و بلوچستان را که منجر به شهادت شهروندان ایرانی شده پذیرفته که یکی از این موارد، حمله اخیر به «راسک» بود، بنابراین ما با یک «واکنش» مواجه هستیم نه یک «کنش». از سوی دیگر، این واکنش هم به لحاظ حقوقی و هم راهبردی مشروع و منطقی تلقی میشود، زیرا مصداق بارز «دفع یک خطر ملموس علیه امنیت ملی» به شمار میآید.
3- قطعا دولت پاکستان خود نیز نسبت به انگیزه، هدف و دلیل اقدام اخیر در قبال تروریستهای جیشالظلم آگاه است و در ملاقاتهای رسمی و غیررسمی نیز بارها نگرانی و نارضایتی مطلق جمهوری اسلامی ایران در قبال فعالیت این گروهک تروریستی خطرناک در خاک پاکستان (آن هم در نزدیکی مرزهای ایران ) به طرف مقابل انتقال یافته است. فراتر از آن، تحلیلهای امنیتی متقن میگوید تروریستهای جیشالظلم به خودی خود امکان زیست و حیات حداقلی ندارند. جیشالظلم متغیری وابسته به آمریکا و رژیم اشغالگر قدس محسوب میشود و استمرار حیات شوم آن نیز در گرو همین حمایتهاست. پمپاژ خشم و نارضایتی رسانههای غربی نسبت به هلاکت تروریستهای جیشالظلم و انهدام مقر آنها در همین راستا قابل تحلیل و بررسی است. در چنین شرایطی دولت پاکستان نباید در اسارت آدرسهای غلط و خطرناک ارائهشده از سوی حامیان غربی جیشالظلم بیفتد. به عبارت بهتر، تقاص خشم آمریکا از عملیات دقیق اخیر تهران علیه جیشالظلم را نباید برخی دولتمردان پاکستانی، آن هم به صورت ناخواسته پس دهند. این مهمترین و راهبردیترین توصیهای است که میتوان به مقامات کشور همسایه در برهه کنونی کرد.
ارسال به دوستان
درباره هویت تروریست دوم حادثه کرمان در حال بررسی هستیم
وزیر کشور در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به دستگیری تروریستهای کرمان گفت: ملیت یکی از تروریستها تاجیک بود و درباره هویت تروریست دیگر نیز در حال بررسی هستیم و به احتمال زیاد آن فرد هم تاجیک است. احمد وحیدی، افزود: درباره تامین امنیت شعبههای اخذ رای در انتخابات مجلس نیز ستاد امنیت انتخابات مرتبا موضوعات را با حضور دستگاههای مختلف بررسی میکند.
ارسال به دوستان
وزیر امور خارجه با اشاره به حمله پهپادی به مقر سران تروریستها:
با تروریستها تعارف نداریم
امیرعبداللهیان: به حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان و عراق احترام میگذاریم اما اجازه نمیدهیم تروریستها امنیت ملی کشورمان را به بازی بگیرند
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه با بیان اینکه تهران به حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان و عراق احترام میگذارد، اظهار داشت: اما هیچ تعارفی در تامین امنیت ملی خود با طرفهای تروریستی در پاکستان و جریانات اسرائیلی در اقلیم کردستان عراق نداریم.
حسین امیرعبداللهیان روز گذشته در نشست پرسش و پاسخ در اجلاس داووس سوییس به سوالات «فرید زکریا» روزنامهنگار و مجری آمریکایی درباره مسائل منطقه و بینالملل پاسخ داد. دیپلمات ارشد ایران درباره حملات ایران به اربیل عراق، همچنین حملات منتسب به ایران به مواضع تروریستها در پاکستان گفت: ما با پاکستان و عراق روابط بسیار خوبی داریم. بارها درباره ضرورت مقابله با تروریسم و تامین امنیت مرزهای مشترک خود گفتوگو کردیم و موافقتنامههایی بین ما وجود دارد. وزیر امور خارجه ایران گفت: اتفاقی که روز گذشته (سهشنبه) در اربیل اقلیم کردستان عراق رخ داد، موضوعی است که مرتبط با عوامل موساد است. عواملی از موساد رژیم اسرائیل عملیاتهایی را در داخل ایران انجام دادند، به صراحت هم اسرائیل مسؤولیت آن را پذیرفت، بویژه حملهای که روی یکی از مراکز ما انجام شد. امیرعبداللهیان در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران هر اقدامی را که از طرف رژیم اسرائیل علیه امنیت مردم ما انجام بپذیرد با قدرت پاسخ خواهد داد. ما مقر موساد را در نقطهای در اقلیم کردستان عراق با موشکهای دقیق نقطهزن هدف قرار دادیم. این به معنای هدف قرار دادن عراق نیست، بلکه اسرائیل دشمن مشترک ایران و عراق است. وزیر امور خارجه در ادامه گفت: در مورد پاکستان، هیچیک از اتباع کشور همسایه، دوست و برادر ما هدف پهپاد و موشکهای ایران نبودند. گروهی موسوم به «جیش العدل» که یک گروه تروریستی ایرانی است و در بخشهایی از مناطق پاکستان پناه گرفتهاند و ما بارها درمورد آن با مقامهای عالیرتبه نظامی، امنیتی و سیاسی پاکستان گفتوگو کردیم، عملیاتهایی را در روزهای گذشته در ایران انجام دادند از جمله در پاسگاه راسک، نیروهای انتظامی ما را به شهادت رساندند.
امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه پاسخ ما روی تروریستهای ایرانی در پاکستان است، ادامه داد: من قبل از این گفتوگو با همکارم وزیر خارجه پاکستان در این باره گفتوگو کردم. ما به حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان و عراق احترام میگذاریم اما اجازه نمیدهیم امنیت ملی کشورمان را به بازی بگیرند و هیچ تعارفی در تامین امنیت ملی کشورمان با طرفهای تروریستی در داخل پاکستان و جریانات اسرائیلی در اقلیم کردستان عراق نداریم. دیپلمات عالیرتبه ایران در ادامه گفت: اقدامی که ما انجام دادیم، در راستای کمک به امنیت ایران، پاکستان، عراق و منطقه است. ما امنیت عراق و پاکستان را امنیت جمهوری اسلامی ایران میدانیم.
* ریشه بحرانها در منطقه به هفتم اکتبر بازنمیگردد
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه درباره اوضاع در منطقه نیز گفت: ما در منطقه غرب آسیا شاهد توسعه بحران و تنش هستیم اما ریشه آن به هفتم اکتبر بازنمیگردد. حماس یک گروه فلسطینی آزادیبخش است که در مقابل اشغالگر برای آزادی کشور فلسطین عملیاتی را انجام داد. البته ما کشتار زنان، کودکان و غیرنظامیان را در هیچ جای دنیا نمیپذیریم اما ریشه در 7 اکتبر نیست، ریشه در ۷۵ سال پیش و اشغال فلسطین توسط رژیم اسرائیل است. وی تصریح کرد: ما از آغاز نسلکشی رژیم اسرائیل در 7 اکتبر در غزه هشدار دادیم اگر جنگ و نسلکشی در غزه و جنایات جنگی علیه غزه و کرانه باختری متوقف نشود، دامنه جنگ گسترش مییابد. این به دلیل نقش ایران در دایره گسترش جنگ نبود، به دلیل درک درست ایران از شرایط منطقه بود، در نتیجه جبهههایی از کشورها در حمایت از غزه باز شد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه آمریکا ۲ خطای راهبردی مرتکب شد، ادامه داد: خطای اول اینکه با تمام توان در جنگ و نسلکشی علیه غزه، رژیم اسرائیل را همراهی کرد و این همراهی تا این لحظه ادامه دارد. خطای دوم این بود که درگیری را به دریای سرخ و روی یمن کشاند و شروعکننده کشتن سرنشینان قایقهای یمنی بود.
* امنیت دریای سرخ به تحولات در غزه گره خورده است
امیرعبداللهیان با اشاره به توجه جدی ایران به امنیت دریانوردی گفت: یمن هم به این موضوع باور دارد اما امنیت دریای سرخ امروز به تحولات در غزه گره خورده است. همه ما ضرر و آسیب خواهیم دید اگر نسلکشی و جنایات اسرائیل در غزه متوقف نشود و جبهههای مختلف فعال باقی بماند. دیپلمات عالیرتبه ایران درباره عملیات ایران در عراق و پاکستان نیز گفت: عملیاتی که در ۲۴ ساعت گذشته روی پایگاه موساد اسرائیل در اقلیم کردستان و روی گروه تروریستی ایرانی در پاکستان انجام شد، ارتباطی با غزه ندارد. وی با بیان اینکه ما حماس را گروه تروریستی نمیدانیم، بلکه یک جریان آزادیبخش فلسطینی در برابر اشغال فلسطین است، اظهار کرد: نمیتوانیم تاریخ را پاک کنیم و ۷۵ سال اشغال فلسطین را نادیده بگیریم. فلسطینیها انسان هستند و باید حقوقشان تامین شود. حتی آنچه را که قطعنامههای سازمان ملل درباره حقوق فلسطین اشاره دارد، از طرف اسرائیل نادیده انگاشته شده است. امیرعبداللهیان گفت: وقتی جنگ میشود، ۲ قاعده «تفکیک» و «تناسب» باید رعایت شود. مقامات اسرائیل مدعی هستند ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته شدهاند اما در عملیات انتقامجویانه اسرائیل اصل تفکیک رعایت نشد و دنیا شاهد بود که بیش از ۱۶ هزار نوزاد و کودک و زن کشته شدند و تا امروز ۲۴ هزار نفر کشته شدهاند. اصل تناسب نیز رعایت نشد؛ آیا در عملیات متقابل ۲۴ هزار فلسطینی باید کشته شوند؟ چرا این اقدام تروریستی نیست؟! ما از کشتن غیرنظامیان و زنان و کودکان در هیچ جایی حمایت نمیکنیم اما راهحل کار نظامی نیست، بلکه در تامین حقوق فلسطینیان است.
* اگر آمریکا از بهانههای خود دست بردارد توافق دستیافتنی است
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور درباره مذاکرات احیای برجام تصریح کرد: در آخرین تحول همانطور که شاهد بودید با ابتکار عمل سلطان عمان پیشنهادی داده شد و گفتوگوهای غیرمستقیمی شکل گرفت و هدف این گفتوگوهای غیرمستقیم و تلاش سلطان عمان نزدیک کردن دیدگاه کشورهای عضو برجام به هم بود. ما همچنان از هر اقدامی که کمک کند همه طرفها به تعهداتشان برگردند استقبال میکنیم. هنوز شاهد تبادل پیامهایی از مراجع دیپلماتیک هستیم. اگر طرف آمریکایی از اراده لازم برخوردار باشد و یک روز جنگ در اوکراین را بهانه نکند و روز دیگر انتخابات و فشارهای داخلی در آمریکا را، توافق دستیافتنی است. وی درباره اتهامات به ایران برای فروش پهپاد به روسیه و استفاده از آن در جنگ اوکراین خاطرنشان کرد: در مورد اوکراین ما هیچ پهپاد و موشکی به روسیه برای به کارگیری در جنگ ندادیم. کمتر از 11 ماه پیش در دیدار با وزیر خارجه اوکراین به او گفتم اگر مدعی هستید پهپاد ایرانی یا سلاح ایرانی در اوکراین استفاده شده مدارکش را ارائه کنید و بر همین اساس تیمی از هر دو طرف در مسقط با هم دیدار کردند اما تیم اوکراینی ادلهای برای اثبات این ادعا نداشت و به کییف بازگشتند تا اسناد را در جلسه بعد بیاورند اما سندی به ما ارائه نشد. امیرعبداللهیان تصریح کرد: ما به کشورهای مختلف پهپاد ایرانی را واگذار کردیم، اینکه یک کشوری از نمونه پهپاد ایرانی کپی کند، به ما ربطی ندارد اما در این مورد هم اوکراین هنوز سندی به ما نداده است. همان طور که در غزه، عراق، سوریه و افغانستان کشتار بیگناهان را نادرست میدانیم کشتار غیرنظامیان و جنگ در اوکراین را محکوم میکنیم و معتقدیم راهحل جنگ نیست. بارها از روسیه که رابطه قوی با او داریم، سوال کردیم آیا در چارچوب همکاری دفاعی، سلاحی که از ایران دریافت کرده، در جنگ استفاده شده است و پاسخ مکرر آنها این است که از هیچ سلاح ایرانی در جنگ استفاده نکردیم و این مساله صرفا در فضای رسانهای ادعا شده است اما یک سند هم در اختیار ما قرار نگرفته است. وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت: من سه بار از آقای بورل خواستم طرف اوکراینی را تشویق کند اگر سندی دارد بدهد اما ارائه نکردند.
امیرعبداللهیان درباره تحریمهای آمریکا علیه ایران و در عین حال فروش نفت ایران گفت: تحریمهایی که بر ایران اعمال شده یکجانبه و غیرقانونی است اما ما حق خود میدانیم نسبت به صادرات نفت و انرژی اقدام کنیم. آمریکا ارباب و کدخدای دنیا نیست که برای دیگران تصمیم بگیرد. ما از حقوقمان دفاع میکنیم و نسبت به صادرات نفت خود در چارچوب حقوق بینالملل اقدام میکنیم. رئیس دستگاه دیپلماسی درباره امنیت کشتیرانی و دریانوردی در دریای سرخ تصریح کرد: اولا ما بر امنیت دریانوردی تاکید داریم و تجارت و صادرات نفت ایران از دریا انجام میشود. امنیت دریای سرخ، خلیج فارس و دریای عمان مورد تاکید ماست. اخباری داریم که این روزها یمن و عربستان به توافق نهایی صلح نزدیک شدهاند از این رو ناامنسازی دریای سرخ به نفع این توافق امنیتی نخواهد بود. وی تاکید کرد: آنچه در دریای سرخ انجام شده مربوط به حمایت یمن از غزه است و توقف نسلکشی در غزه به توقف حملات و بحرانهای دیگر در منطقه کمک میکند.
* با جنگ حماس نابود نمیشود و اسرای اسرائیلی آزاد نمیشوند
امیرعبداللهیان درباره درگیری حزبالله در جنگ غزه گفت: من در 100 روز گذشته 2 بار با آقای سیدحسن نصرالله ملاقات داشتم. ۴۸ ساعت قبل از آتشبس انسانی موقت در غزه در ملاقات با ایشان پرسیدم اگر حملات اسرائیل علیه غزه متوقف شود، آیا حملات حزبالله متوقف میشود و او گفت: بله! ما برای حمایت از مردم غزه عملیات نظامی میکنیم و در صورت توقف حملات ما نیز متوقف میشویم. در 6 روز آتشبس یک گلوله از سوی حزبالله شلیک نشد، البته یک اتفاق جدید رخ داده است، از ۲۰۰۶ در توافقی نانوشته پایتختها - تلآویو و بیروت - در هر درگیری هدف قرار نمیگرفتند اما اسرائیل جبهه نبرد و ترور را به خارج از غزه کشاند و در بیروت یکی از رهبران حماس را ترور کرد از این رو حملات نظامی اسرائیل به پایتخت لبنان شرایط جدیدی را ایجاد کرده است. امروز لبنان درگیر جنگ است و در دریای سرخ شاهد جنگ هستیم و شاهد نسلکشی و شدت جنگ و گرسنه نگه داشتن مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری. هر لحظه احتمال افزایش شدت جنگ وجود دارد. وی تاکید کرد: با جنگ حماس نابود نمیشود و اسرای اسرائیلی آزاد نمیشوند، راهحل توقف جنگ و باز شدن کریدورهای کمکرسانی و متوقف کردن کوچ اجباری و تبادل اسراست. آمریکا نگران غزه پساجنگ است، برای اداره این مساله هم ایدههایی مطرح است. دموکراتیکترین راهحل توجه به نگاه همه رهبران فلسطین و برگزاری یک رفراندوم کلی است. مقاومت در مقابل اشغالگری بر اساس آنچه ما از گروههای مقاومت و رهبران آنها شنیدیم، میایستد اما برای احقاق حقوقشان با نظارت سازمان ملل راهحل وجود دارد. وزیر امور خارجه کشورمان اظهار کرد: نتانیاهو به آمریکا اتکا دارد اما همه ما میدانیم اگر امروز جنگ متوقف شود و حمایت آمریکا هم در کار نباشد او برای 10 دقیقه هم قادر به ادامه جنگ نیست. وی درباره نزدیکی کشورهای منطقه به اسرائیل تصریح کرد: ما اسرائیل را به رسمیت نشناختیم، اینکه ۷۵ سال فلسطین را اشغال کرده، حقی برای آن ایجاد نمیکند. اینکه کشورهای منطقه در تعامل خارجی خود چه تصمیمی بگیرند به آنها برمیگردد اما ما شاهدیم برخی کشورهایی که در دوره ترامپ با فشار ترامپ رابطهشان را عادی کردند سودی که نبردند هیچ، بلکه با مشکلات بیشتری مواجه شدند. امروز اسرائیل در شدیدترین وضعیت انزوا در منطقه رو به رو است، ایران منزوی نیست بلکه بخش سازنده تحولات منطقه است. ما در دولت خود سیاست همکاری فزاینده و سازنده با منطقه و جهان را مورد توجه قرار دادیم و گفتوگو با همه طرفها از جمله طرفهای غربی مورد توجه دولت ما است.
ارسال به دوستان
پیامهای مهم یک انتقام
دکتر سعدالله زارعی، کارشناس غرب آسیا: طی ۲ ماه گذشته رژیم غاصب صهیونیستی حملاتی را متوجه نیروهای ایرانی در سوریه کرد که منجر به شهادت ۳ نفر از عناصر ارشد سپاه در سوریه شد. آخرین مورد این ترورها و حملات، شهادت سردار سیدرضی موسوی بود. از طرف دیگر داعش طی 3-2 هفته گذشته اقداماتی را علیه جمهوری اسلامی انجام داد که برجستهترین آن اقدامی بود که در سالگرد شهادت سردار سلیمانی یعنی 13 دی در کرمان انجام داد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بنا به وظیفه و تکلیف ذاتی خود باید به این اقدامات واکنش نشان داده و به رژیم صهیونیستی و داعش پاسخ دندانشکنی میداد. بر این اساس سلسله عملیاتی را علیه موقعیتهایی که رژیم غاصب صهیونیستی در کردستان عراق داشت و در پناه اقلیم کردستان فعالیتهایی را انجام میداد به نتیجه رساند. مهمترین فعالیت صهیونیستها در منطقه کردستان عراق جمعآوری اطلاعات، سازماندهی ضدانقلاب و طراحی اقداماتی علیه جمهوری اسلامی بود. از طرف دیگر داعشی که امروز در شکل متمرکز آن در سوریه حضور دارد و در افغانستان و پاکستان به صورت خیلی پراکنده فعالیت میکند نیز علیه منافع مردم ایران فعالیتهایی را انجام داده بود. سپاه بعد از شناسایی این موقعیتهای اسرائیلی و داعشی حملات سنگینی را علیه این ۲ جریان در اربیل عراق و ادلب سوریه انجام داد. این عملیاتها میتواند در کوتاهمدت و بلندمدت اثرات و پیامدهای زیادی داشته باشد. در واقع حمله همزمان به اسرائیلیها و داعشیها این علامت را نشان میدهد که از نظر جمهوری اسلامی اینها یک جریان بههمپیوسته هستند.
داعش و اسرائیل در واقع در یک مسیر حرکت میکنند و نتیجه کارشان هم ضربه زدن به امت اسلامی است و اگر جایی هم بتوانند علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت کنند، این کار را انجام میدهند. این حملات با یک برنامهریزی راهبردی انجام شد. ادلب تا ایران 1200 کیلومتر فاصله دارد و شلیک موشک آن هم با دقت زیاد از ایران به سمت یک مرکز تروریستی در ادلب با این فاصله طبیعتا این پیام را با خود به همراه دارد که اگر ایران بخواهد به رژیم صهیونیستی شلیک کند، در داخل خود سرزمینهای اشغالی این کار برای ایران بسیار فراهم است، چرا که هم امکانات آن وجود دارد و هم اراده سیاسی آن وجود دارد. نکتهای در اینجا وجود دارد مبنی بر اینکه چنانچه امنیت جمهوری اسلامی مورد تهدید قرار بگیرد جمهوری اسلامی تردیدی در واکنش سریع و کوبنده ندارد بنابراین این یک اقدام بازدارنده نیز محسوب میشود برای کسانی که ممکن بود در شرایطی که ایران واکنش نشان ندهد دست به اقداماتی بزنند. این اقدام طبیعتا هرگونه خیال برنامهریزی علیه جمهوری اسلامی را با این علامت سوال مواجه میکند که آیا آنها آمادگی دارند ضربات متقابل جمهوری اسلامی را دریافت کنند یا نه. عنصر دیگر عنصر بازدارندگی است. وقتی دشمن در نقاط مختلف منطقه مقاومت از جمله در داخل ایران فتنهانگیزی میکند، طبیعتا همه جبههها باز میشوند و واکنش نشان میدهند.
در این یکی دو هفته از یک طرف حزبالله لبنان مناطقی از شمال فلسطین اشغالی را مورد حمله قرار داد و موقعیتهای مهمی را در فلسطین هدف گرفت و مرکز مخابرات الکترونیک رژیم غاصب صهیونیستی را در هم کوبید؛ از طرف دیگر عراقیها در حمایت از فلسطین حملاتی را متوجه موقعیتهای آمریکایی و حتی موقعیتهای اسرائیلی در حیفا کردند. از آن طرف مقاومت یمن اقدامات خود را در دریای سرخ به نفع فلسطینیها بویژه مظلومان غزه گسترش داد. در ایران هم جمهوری اسلامی دست به چنین اقدام سنگینی زد. اینها نشاندهنده این است که اگر دشمن میخواهد جبههها را باز کند، جبهه مقاومت مشکلی برای پاسخ دادن به فتنهانگیزیها ندارد. تمام جبهههای مقاومت پا در رکاب و آماده اقدام هستند و چنانچه لازم شود واهمهای از اینکه به دشمنان حمله کنند ندارند. در مجموع این عملیاتها هم برای دشمن پیام جدی دارد و هم جنبه بازدارندگی ایران را افزایش میدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|