|
اخبار
آخرین اجلاسیه مجلس پنجم خبرگان رهبری برگزار شد
سیزدهمین و آخرین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم برگزار شد. به گزارش ایسنا، آیتالله احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری در شروع به کار این اجلاسیه طی سخنانی با اشاره به حضور مردم در انتخابات اظهار کرد: از حضور پرشور ملت ایران در انتخابات یازدهم اسفند قدردانی میکنم. وی در ادامه افزود: انتخابات را پشت سر گذاشتیم و مردم ایران، با غیرت دینی خود، طراحی دشمنان را بیاثر کردند. مسؤولان کشور نیز باید شکرگزار این نعمت باشند و برای حل مشکلات کشور گام بردارند. رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: مردم نشان دادند درکی درست از منافع ملی دارند. حقیقتا رهبران انقلاب اسلامی و همچنین مردم شریف ایران اسلامی از نعمتهای بیبدیل الهی هستند که در کنار یکدیگر برای تحقق نظام مردمسالاری دینی مجاهدت کردهاند و مسؤولان کشور نیز در قوای سهگانه باید با خدمتگزاری خالصانه، شکرگزار این نعمات گرانقدر باشند و در جهت حل مشکلات کشور گام بردارند. همچنین آیتالله احمد حسینیخراسانی در نطق پیش از دستور این اجلاسیه با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان رهبری، حضور مردم را پرشکوه و همراه با تحقق یافتن راهبردهای رهبری دانست و اظهار کرد: آنچه در ۱۱ اسفند امسال رخ داد پایداری مردم به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و وفاداری به رهبر حکیم و عزیز انقلاب است. باید طهارت اقتصادی و عدالت که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر آن تأکید دارند بهطور ویژه از سوی مسؤولان در جامعه محقق شود.
***
اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان تنخواه اولیه به سیستانوبلوچستان
سخنگوی دولت گفت: دولت ۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان تنخواه اولیه برای جبران بخشی از خسارات به استان سیستانوبلوچستان اختصاص داده که پرداخت این مبلغ آغاز شده، رئیسجمهور هم در این زمینه دستورات لازم را صادر کرده است. همچنین نهادهای انقلابی اعم از وزارت راه، وزارت بهداشت، نیروهای مسلح و سایر دستگاهها امدادرسانی را در این استان آغاز کردهاند. علی بهادریجهرمی در نشست خبری با خبرنگاران پیرامون اقدامات دولت برای سیلزدگان سیستانوبلوچستان، بیان کرد: وزیر کشور بعد از سیلاب بلافاصله به سیستانوبلوچستان رفت، همچنین دولت نیز ۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان تنخواه اولیه برای جبران بخشی از خسارات به استان اختصاص داده که پرداخت این مبلغ آغاز شده و رئیسجمهور هم در این زمینه دستورات لازم را صادر کرده است. نهادهای انقلابی اعم از وزارت راه، وزارت بهداشت، نیروهای مسلح و سایر دستگاهها نیز امدادرسانی را آغاز کردهاند. وی در همین راستا ادامه داد: ۶۴ روستا مشکل قطعی برق بر اثر سیل داشتند که برق همه این ۶۴ روستا وصل شد. بخشی از مشکل آبرسانی روستاها هم برطرف شده و همچنان ادامه دارد. هزار خانوار در چادرها اسکان یافتهاند و راهداری هم در حال بازگشایی بخشی از محورهای مسدود شده است که تنها ۱۰ محور مسدود باقی مانده است. همچنین اقلام خوراکی در اختیار سیلزدگان قرار گرفته است. سخنگوی دولت در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه افزایش حقوق کارگران در شورای عالی کار مشخص میشود، بیان کرد: یکسوم این شورا نمایندگان دولت هستند. نگاه آنها جبران هزینههای قشر کارگر است و در عین حال توانایی رشد تولید و اشتغالزایی کارفرما هم باید ایجاد شود، یعنی هم جبران هزینه تورمی برای کارگران باشد و در عین حال عاملی برای رشد تورم نباشد. امیدواریم برای سال آینده تصمیم مناسبی بابت افزایش حقوق کارگران اتخاذ شود.
***
در دیدار مخبر و وزیر انرژی ازبکستان مطرح شد
تأکید بر حل مسائل بانکی و ترانزیتی تهران - تاشکند
معاو ن اول رئیسجمهور در دیدار «جورابیک میرزا محموداف» وزیر انرژی ازبکستان با بیان اینکه ۳ ملاقات بین روسایجمهور ۲ کشور در ۲ سال گذشته نشانگر اراده و عزم جدی تهران و تاشکند در ارتقای ارتباطات همهجانبه فیمابین است، گفت: امیدواریم تعاملات اقتصادی متناسب با ارتباطات سیاسی ۲ کشور گسترش یابد، چرا که تعاملات سیاسی با پشتوانه اقتصادی قوی پایدار میماند. محمد مخبر با بیان اینکه حل مسائل پولی و بانکی، حملونقل و ترانزیت، نقشی اساسی بر ارتباطات پایدار اقتصادی و فعال شدن بخش خصوصی ۲ کشور دارد، عنوان کرد: در زمینه مالی و بانکی میتوان با ارز ملی ۲ کشور تعاملات مالی را انجام داد و دلیلی برای استفاده از ارز کشور ثالث وجود ندارد که این مهم برای تقویت ارزش پول ملی ایران و ازبکستان بسیار مهم است و باید بانکهای مرکزی ۲ کشور سازوکار لازم بانکی در این راستا را فراهم کنند. وی در ادامه افزود: در زمینه گسترش تعاملات ترانزیتی نیز باید با فعالتر شدن خطوط هوایی ۲ کشور، تعداد پروازها افزایش یابد، همچنین باید روند صدور روادید بین شهروندان و فعالان بخش خصوصی و اقتصادی ایران و ازبکستان تسهیل شود. مخبر همچنین برگزاری نمایشگاههای دائمی معرفی محصولات و ایجاد صندوق سرمایهگذاری مشترک برای تضمین امنیت سرمایهگذاران را از دیگر عوامل مهم در توسعه مبادلات اقتصادی دانست که مسؤولان دولتی ۲ کشور ضمن پشتیبانی و حمایت، باید قوانین لازم را تدوین و یا تسهیل کنند. جورابیک میرزا محموداف، وزیر انرژی ازبکستان نیز در این دیدار ملاقاتهای تاریخی روسای جمهور ۲ کشور طی ۲ سال گذشته را نشانگر تعمیق روابط دانست و افزود: روسای جمهور اسلامی ایران و ازبکستان در ملاقاتهای خود بر افزایش حجم تبادلات مالی و اقتصادی از ۵۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد دلار و در آینده نزدیک به ۲ میلیارد دلار تاکید کردهاند که باید زمینه اجرای موافقتنامههای ۲ کشور فراهم شود. وی در ادامه افزود: رئیسجمهور ازبکستان دستور داده است در این سفر علاوه بر پیگیری موافقتنامههای گذشته، امکانات جدید تعاملات مالی و اقتصادی با ایران بررسی و نهایی شود و ازبکستان کاملا آمادگی دارد از ظرفیتهای بزرگ جمهوری اسلامی در زمینههای فناوری، دانشبنیان، تجارت و سرمایهگذاری استفاده کند.
ارسال به دوستان
ایران از ارتقای سطح تعاملات با پاکستان استقبال میکند
رئیسجمهور کشورمان روز گذشته در گفتوگو با شهباز شریف، نخستوزیر جدید پاکستان گفت: ایران از ارتقای سطح تعاملات با پاکستان در چارچوب سیاست تقویت روابط با همسایگان استقبال میکند. حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی همچنین ابراز امیدواری کرد دولت جدید پاکستان بتواند در جهت پیشرفت و رشد بیش از پیش این کشور گامهای بلند و موفقی بردارد و از خداوند متعال موفقیت وی و دولت جدید و سعادت و بهروزی مردم شریف پاکستان را مسألت کرد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب: برای اعلام همبستگی و همدلی با مردم مظلوم و مقاوم فلسطین، یکی از درختهایی که کاشته شد، زیتون بود
سلام زیتون
حرکت حماسهآمیز مردم در ۱۱ اسفند یک جهاد بود
حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز بعد از کاشت ۳ اصله درخت که همزمان با روز درختکاری انجام شد، از حضور ملت ایران پای صندوقهای رأی در ۱۱ اسفند تشکر کردند و گفتند: حضور ملت ایران در انتخابات انجام وظیفه اجتماعی و تمدنی و یک جهاد بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی افزودند: دشمنان حدود یک سال با تبلیغات خود تلاش کردند مردم را از حضور در انتخابات منصرف کنند و انتخابات از رونق بیفتد اما مردم با حرکت بزرگ و حماسهآمیز خود در ۱۱ اسفند، به مواجهه با تلاش دشمنان رفتند، بنابراین این حرکت یک جهاد بود.
حضرت آیتالله خامنهای از دستاندرکاران انتخابات اعم از مسؤولان برگزاری، تبلیغات و حفظ امنیت نیز تشکر و قدردانی کردند.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به وقوع سیل در بخشهای جنوبی استان سیستانوبلوچستان و خسارتهای واردشده به مردم تاکید کردند: کمکها و امدادهایی که از طرف بخشهای دولتی و غیردولتی در حال انجام است، باید ادامه پیدا کند و کسانی هم که توانایی ورود به امداد و کمک را دارند، برای کمکرسانی وارد شوند.
حضرت آیتالله خامنهای در بیاناتشان با اشاره به روز درختکاری، کاشت درخت را یک سرمایهگذاری باصرفه و پرسود خواندند و افزودند: درخت دارای ثمرات زیادی همچون افزایش اکسیژن هوا و مقابله با آلایندهها است، بنابراین یک سرمایهگذاری پرسود است به خصوص در شرایط زندگی ماشینی امروز که متاسفانه آلایندهها افزایش پیدا کردهاند.
ایشان اهتمام اسلام را بر ارتباط انسان با طبیعت و همچنین مراقبت از طبیعت یادآور شدند و با اشاره به غرس 3 اصله درخت برای نشان دادن اهتمام بیشتر به درختکاری، از جمله کاشت یک درخت زیتون گفتند: برای اعلام همبستگی و همدلی با مردم مظلوم و البته بسیار مقاوم فلسطین، یکی از درختهایی که امروز کاشته شد، درخت زیتون بود و این اقدام نمادین در واقع برای ابراز سلام به آنها بود و اینکه بگوییم همواره حتی در کاشت درخت نیز به یاد مردم فلسطین
هستیم.
رهبر انقلاب اسلامی علاوه برکاشت نهال زیتون، یک اصله نهال «سرو لاوسون» و یک اصله نهال «اَنجیلی» را که در داخل تولید شدهاند، غرس کردند.
درخت «انجیلی»، یک درخت بومی جنگلهای مازندران است که علاوه بر استفاده از چوب سخت آن در مصارف مختلف، ریشه و برگهای آن نیز استفاده دارویی دارند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ مقایسه تطبیقی میزان مشارکت استانها در انتخابات دورههای یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی
آنالیز مشارکت
گروه سیاسی: احمد وحیدی، وزیر کشور اعلام کرد میزان مشارکت مردم در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی 41 درصد بوده است. این میزان مشارکت در انتخابات، در مقایسه با میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی سایر کشورها، به عنوان یک مشارکت مقبول در نظر گرفته میشود. از سوی دیگر، این میزان مشارکت به معنای شکست کمپین مخالفان جمهوری اسلامی تحت عنوان تحریم انتخابات نیز به حساب میآید و نشان میدهد تحت هیچ شرایطی انتخابات در ایران از رونق نمیافتد.
به گزارش «وطن امروز»، با این حال اما با توجه به میزان مشارکت مردم ایران در 11 دوره گذشته انتخابات مجلس، در انتخابات دوره دوازدهم مجلس، پایینترین حد نصاب مشارکت ثبت شد.
در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، میزان مشارکت مردم در انتخابات 42.57 درصد بوده است و این دوره با حضور 25 میلیون نفر از واجدان شرایط رای دادن، مشارکت به 41 درصد رسید.
بررسی وضعیت مشارکت در 31 استان کشور، دادههای جالبی ارائه میدهد. از جمله اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت 64.27 درصدی، همانند انتخابات دوره یازدهم مجلس، بیشترین میزان مشارکت را در انتخابات به نام خود ثبت کرد. یا اینکه باز هم مانند انتخابات دوره یازدهم، تهران در رتبه آخر میزان مشارکت مردم در انتخابات نسبت به سایر استانها قرار گرفت. در استان تهران مشارکت در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، 26.34 درصد بوده است.
با توجه به جدولهای شماره یک و 2 که رتبهبندی میزان مشارکت استانهای کشور در انتخابات دوره یازدهم و دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی را نشان میدهد، میتوان نوسان مشارکت در کل کشور را مشاهده کرد. بویژه از تطبیق آمار این 2 جدول میتوان افزایش یا کاهش میزان مشارکت مردم هر استان در هر 2 انتخابات دوره فعلی و پیشین مجلس شورای اسلامی را متوجه شد.
* 10 استان برتر
نگاهی به وضعیت مشارکت در استانهای کشور در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی نشان میدهد از این 10 استان، 8 استان دارای مشارکت بالای 50 درصد بودهاند و 2 استان قم و کرمان زیر 50 درصد مشارکت را ثبت کردهاند. میزان مشارکت در استان قم 49.7 درصد و مشارکت در استان کرمان نیز 49 درصد است. در انتخابات دوره یازدهم (اسفند 94) اما میزان مشارکت در هر 10 استان برتر کشور بالای 50 درصد بود. در دوره یازدهم کهگیلویه و بویراحمد با 70.66 درصد در رتبه نخست میزان مشارکت قرار داشت و استان اردبیل با مشارکت 50.29 درصدی در رتبه دهم قرار گرفته بود.
نکته قابل توجه درباره 10 استان برتر از حیث مشارکت این است که در دوره یازدهم استانهای سیستان و بلوچستان و اردبیل به ترتیب با 60.68 و 50.29 درصد در رتبههای سوم و دهم کشور از حیث مشارکت قرار داشتند اما در دوره دوازدهم این 2 استان در میان 10 استان برتر کشور از حیث مشارکت قرار ندارند. در دوره دوازدهم استان اردبیل با 48.9 درصد در رتبه یازدهم و استان سیستان و بلوچستان با 43 درصد در رتبه بیستویکم قرار گرفته است. یکی از مهمترین دلایل افت شدید رتبه استان سیستان و بلوچستان در جدول مشارکت استانها وقوع سیل گسترده و بیسابقه در این استان طی یک هفته اخیر بوده است.
با این وجود 2 استان یزد و قم که در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در رتبههای چهاردهم و بیستویکم قرار داشتند در انتخابات دوره دوازدهم توانستند در جمع 10 استان برتر قرار گیرند. بر اساس اطلاعات منتشرشده، استان یزد با 50.02 درصد در رتبه هشتم و استان قم با 49.7 درصد در رتبه نهم قرار گرفتند.
* 5 استان پایین
در دورههای یازدهم و دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی 5 استان تهران، البرز، اصفهان، کردستان و مرکزی به عنوان 5 استانی که دارای پایینترین میزان مشارکت در انتخابات بودند؛ تکرار شدهاند.
نکته قابل تامل این است که تعداد واجدان شرایط رای دادن در این 5 استان حدود 30 درصد کل واجدان شرایط کل کشور است و بیشتر از سایر استانها، وضعیت مشارکت در این 5 استان بر وضعیت مشارکت کل کشور تاثیرگذار است، البته میزان مشارکت در استانهای تهران و البرز نسبت به دوره یازدهم کمی افزایش داشته است. مشارکت استان تهران در دوره یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی 26.24 درصد بود که این عدد در دوره دوازدهم به 26.34 رسیده است. در استان البرز نیز میزان مشارکت در دوره دوازدهم بیشتر از دوره یازدهم بوده است. در حالی که این استان در دوره یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت 28.41 درصدی را ثبت کرده بود در دوره دوازدهم این مشارکت به 30.03 درصد افزایش یافت.
در میان 3 استان دیگر، یعنی استانهای اصفهان، مرکزی و کردستان نیز استان اصفهان در دوره دوازدهم کمی افزایش مشارکت داشته است. میزان مشارکت اصفهان در دوره یازدهم 36.38 درصد بوده که این میزان در دوره دوازدهم به 37.04 درصد رسیده است اما استانهای مرکزی و کردستان نسبت به دوره قبل به ترتیب 3 و 2 درصد کاهش مشارکت داشتند.
* استانهای افزایشی
با توجه به کاهش 1.5 درصدی مشارکت در دوره دوازدهم نسبت به دوره یازدهم انتخابات مجلس، قاعدتا میزان مشارکت در بیشتر استانها کمتر از دوره قبل است با این حال اما میزان مشارکت در 8 استان هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، یزد، قم، سمنان، خوزستان، تهران و البرز نسبت به دوره گذشته افزایش یافته است. در میان این 8 استان، استانهای قم و هرمزگان به ترتیب با 6 و 5 درصد بیشترین میزان افزایش مشارکت را داشتهاند. در استان قم بیش از 800 هزار نفر و در استان هرمزگان یک میلیون و 254 هزار نفر واجد شرایط رای دادن بودند.
از سوی دیگر، میزان مشارکت در استانهای همدان، زنجان و گیلان نیز تقریبا مشابه دوره گذشته بوده است. در سایر استانها نیز آمار مشارکت کمتر از دوره یازدهم بوده است. در میان استانهایی که در دوره دوازدهم با کاهش مشارکت نسبت به دوره یازدهم مواجه بودند؛ استان سیستان و بلوچستان بیشترین کاهش را داشته است. همانگونه که در ابتدای این گزارش ذکر شد استان سیستان و بلوچستان در دوره یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت 60.68 درصدی را ثبت کرده بود که همین مشارکت باعث شد این استان در رتبه چهارم کشور از نظر میزان مشارکت قرار بگیرد. اما در دوره دوازدهم میزان مشارکت در این استان به 43 درصد کاهش یافته است. وقوع سیل یکی از مهمترین عواملی بود که باعث شد مشارکت در این استان به شدت کاهش یابد. البته در یک سال گذشته برخی ناآرامیها و ناامنیها توسط گروهکهای تروریستی در این استان ایجاد شد که این موضوع نیز میتواند در میزان کاهش مشارکت موثر باشد. در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی یک میلیون و ۹۰۵ هزار و ۹۹۳ نفر در استان سیستان و بلوچستان واجد شرایط رأی دادن بودند که از این تعداد حدود 820 هزار نفر در انتخابات شرکت کردند. در حالی که اگر قرار بود این استان مشارکتی همانند دوره گذشته خلق کند، باید حدود 300 هزار نفر دیگر در انتخابات شرکت میکردند.
***
میزان مشارکت در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
ردیف/ استان/ مشارکت (درصد)
1 کهگیلویهوبویراحمد 70.66
2 خراسان جنوبی 66.12
3 ایلام 60.89
4 سیستانوبلوچستان 60.68
5 خراسان شمالی 57.21
6 گلستان 57.15
7 هرمزگان 52.51
8 چهارمحالوبختیاری 52.33
9 کرمان 50.56
10 اردبیل 50.29
11 زنجان 48.63
12 آذربایجان غربی 48.23
13 خراسان رضوی 48.17
14 یزد 47.90
15 لرستان 47.58
16 سمنان 47.45
17 بوشهر 46.81
18 مازندران 45.65
19 فارس 45.11
20 همدان 44.81
21 قم 43.02
22 خوزستان 42.96
23 کرمانشاه 42.85
24 آذربایجان غربی 42.83
25 قزوین 42.19
26 گیلان 41.96
27 مرکزی 39.71
28 اصفهان 36.38
29 کردستان 32.65
30 البرز 28.41
31 تهران 26.24
جمع کل 42.57
***
میزان مشارکت در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
ردیف/ استان/ مشارکت (درصد)
1 کهگیلویه بویراحمد 64.27
2 خراسان جنوبی 63.8
3 هرمزگان 57.48
4 خراسان شمالی 55.5
5 گلستان 54.9
6 چهار محال بختیاری 53.5
7 ایلام 53.3
8 یزد ۵۰.۰۲
9 قم 49.7
10 کرمان ۴۹
11 اردبیل 48.9
12 زنجان 48.6
13 سمنان 47.6
14 خراسان رضوی 47.4
15 لرستان ۴۷
16 آذربایجان غربی 46.3
17 بوشهر ۴۵.۱
18 همدان 44.8
19 مازندران 43.5
20 خوزستان ۴۳
21 سیستان و بلوچستان ۴۳
22 فارس ۴۳
23 گیلان 41.96
24 آذربایجان شرقی 40.9
25 قزوین ۴۰
26 کرمانشاه 37.3
27 اصفهان 37.04
28 مرکزی 36.4
29 کردستان 30.54
30 البرز 30.03
31 تهران 26.34
جمع کل 41
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|