|
نگاهی به جریان قهرمانمحور در سینمای ایران
قهرمان متولد میشود
گروه فرهنگ و هنر: در حالی جشنواره فیلم فجر چهلودومین دوره خود را به پایان برد که امسال شاهد حضور آثار زیادی با محتوا و سوژههای قهرمانمحور بودیم؛ موضوع یا بهتر بگوییم حلقه مفقودهای که سینمای ایران سالیان سال است به رغم وجود اساطیر و قهرمانان پرشمار در این سرزمین، از آن کمبهره یا بیبهره مانده است، البته چند سال است سینما با تغییر ریل در سیاستگذاری، تلاش کرده است این حلقه مفقوده را پیدا و آن را در سینمای ایران ساری و جاری کند. نمونه بارز آن نیز چهلودومین جشنواره فیلم فجر بود که شاهد حضور پررنگ و قابل توجه آثاری با مضامین و سوژههای از قهرمانان این سرزمین بودیم؛ آثاری که قرار است در طول سال در سینمای ایران اکران شوند و در معرض دید مردم قرار گیرند.
اما حقیقتا چرا قهرمان در سینما و پیش از آن در ادبیات به عنوان یکی از منابع و مراجع مهم هنرهای نمایشی کشور تا این میزان دارای ارزش است؟ و اینکه چرا سینما به عنوان یکی از مهمترین ابزارها برای بیان و به تصویر کشیدن قهرمانان، تا این مقدار در این بحث ضعیف عمل کرده است؟
اساسا قهرمانپردازی در ادبیات کلاسیک و معاصر ایران جایگاه قابل توجهی دارد و درونمایه بسیاری از قصههای عامیانه ما از شکل و شمایل قهرمانانی سخن میگوید که برای هدفی میجنگند و هدفشان، گونه ادبی قصه را تعیین میکند. برای نمونه شاهنامه فردوسی مملو از قهرمانان و ضدقهرمانانی است که با وجود سبک اساطیرگونه و تخیلی که به خود میگیرند اما به قدری جذاب هستند که انسان مشتاقانه آنها را دنبال میکند، بنابراین به نظر میرسد نفس وجود قهرمان در ادبیات و سینما و تنوع و تکثر سوژههای ملی و مذهبی در تاریخ معاصر ایران به وفور یافت میشود.
از سوی دیگر، یکی از اموری که بارها به آن تاکید شده، فیلمسازی و سریالسازی برای قهرمانان کشور است که علاقهمندان به این گونه فیلمسازی هم بسیار هستند اما وجود مشکلاتی در این عرصه باعث عقبنشینی و انصراف فیلمسازان از حضور و تولید چنین پروژههایی بوده است. از جمله این موانع، فاصلهای است که میان هنرمندان و متولیان به وجود آمده است. بعضی هنرمندان که به برخی شیوهها انتقاد دارند، نسبت به پرداختن به زندگی و خط مشی قهرمانان ملی - مذهبی تردید میورزند! به این دلیل که نگران متهم شدن به اهداف منفعتطلبانه میشوند! حال آنکه قهرمان در هر دوره و تاریخی، قهرمان است. ضمن اینکه در به تصویر کشیدن حال و هوای قهرمانان، خط قرمزها و چارچوبهایی وجود دارد که رعایت آنها، قهرمان را برای مردم غیرقابل باور میکند. حال آنکه قهرمانان انسانهایی زمینی هستند که با وجود مشکلات و کمبودها مأیوس نمیشوند و همواره با امید و توکل به خدا تلاش میکنند. آنها معصوم و بری از اشتباه نیستند که به شکلی فراواقعی از آنها اسطورهسازی کنیم و اگر بخواهیم قهرمانپردازی در سینما بهبود یابد، باید دست فیلمسازان و همچنین موسسات و نهادهایی را که در این زمینه مسؤولیت دارند، باز بگذاریم که فیلمهای امروزی و ملموس برای مردم بسازند. این گونه فیلمها نیاز جامعه ما است و به مردم نشان میدهد چگونه در اوج گرفتاریها، امیدواری منجر به پیروزی میشود و از نظر کارکردهای اجتماعی و فرهنگی نیز بسیار مثمر ثمر خواهد بود. ضرورت حضور قهرمان در سینمای ایران به قدری است که در حال حاضر، بسیاری از کسانی که به سینمای ایران نقد دارند، معتقدند یکی از نقاط ضعف سینمای ایران در حال حاضر نبود قهرمان در آثار سینمایی است. به تعبیری، سینمای قهرمانمحور امروز به فراموشی سپرده شده است
با مروری بر سینمای ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مشخص میشود وضعیت به این ترتیب نبوده است یا حداقل قرار نبود چنین شود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فرهنگ ما دچار تحولاتی شد که یکی از همین تغییرات مربوط به واژه قهرمان بود. به گونهای که به قهرمان بودن ملت تاکید و این مساله مطرح شد که ما دیگر احتیاجی به قهرمانسازی نداریم و باید از کاراکترهای قهرمان به سبک کشورهای دیگر و همچون فیلمفارسی امتناع کرد.
اما در همان ایام ورق برگشت و چهرههایی که امروز به آنها سلبریتی گفته میشود، جای قهرمان را در سینمای ایران گرفتند، وضعیتی که تا دهه 80 نیز ادامه داشت اما خوشبختانه از دهه 90 سینمای قهرمانمحور که مدتی به فراموشی سپرده شده بود، با ساخت فیلمهایی نظیر «آن23 نفر»، «ایستاده در غبار»، «به وقت شام»، «تنگه ابوقریب»، «چ»، «منصور» و... دوباره جان گرفت و بحث توجه به قهرمانان جمعی و حتی قهرمان فردی به میان آمد و این امر از سوی نهادهای متولی فرهنگ و هنر جدی گرفته شد.
شاید یکی از دلایلی که پیش از دهه 80 کمتر به ساخت آثار قهرمانمحور توجه شد، حساسیتهایی است که در ساختار سینمای ایران وجود داشت؛ به هر حال پرداختن به یک شخصیت قهرمان و قرار دادن آن شخصیت در چارچوب باورها و بایدها و نبایدها، یک توجه مضاعف میطلبد به طوری که هم باید توانایی داستاننویسی، شخصیتپردازی، ترسیم قهرمان و تبدیل کردن آن به یک فیلمنامه را داشته باشیم و هم اینکه مختصات شخصیت به گونهای باشد که در چارچوب قرار بگیرد. از سوی دیگر ساخت آثار قهرمانمحور به واسطه حساسیتهای بعضا بیش از حد و بودجهمحور بودن، شاید نیازمند حضور جدی نهادهای حاکمیتی و دولتی است.
اما همان طور که بدان اشاره شد از دهه 90 هر چه جلوتر آمدیم، وضعیت به مراتب و به نسبت گذشته بهتر و قابل قبولتر شد تا جایی که در چهلودومین جشنواره فیلم فجر شاهد حضور آثار پرتعداد پیرامون موضوع قهرمان بودیم که نشان از اهتمام ویژه نهادها برای پرداخت و معرفی قهرمانان ملی و میهنی برای نسل جدید و جوان کشور داشت. آثاری چون «آسمان غرب»، «صبح اعدام»، «احمد» «باغ کیانوش»، «آپاراتچی»، «مجنون»، «قلب رقه»، «شمشیر و اندوه» و «پروین» از جمله آثاری هستند که هم از بعد فنی و هم از بعد محتوایی در حد قابل قبولی به شمار میروند و میتوان امیدوار بود جریان تولید آثار سینمایی با رویکرد قهرمانمحور در سینمای ایران پررنگ و از همه مهمتر اهتمام نهادها به دلیل بودجهمحور بودن این تولیدات نیز ویژه و ویژهتر شده است.
اگرچه در مقطعی مفهوم قهرمان در سینمای ما دچار خدشه شد و هنوز تعریف درستی از آن نداریم اما اگر به قهرمانسازی در آثارمان توجه کنیم و در فیلمهایمان شخصیتهای موثر را نشان دهیم، قطعا الگوسازی شکل میگیرد و چنین کاراکترهایی در جامعه زیاد میشوند. ما قهرمانهای زیادی داریم که قابلیت این را دارند که به یک اثر سینمایی تبدیل شوند و این قهرمانان فقط کسانی نیستند که در زمان جنگ متولد شدهاند. از سوی دیگر حتما لازم نیست که قهرمان، شخصیتی در جنگ باشد که کارهای عجیب و غریب انجام دهد و حتی یک پدر مبارز در برابر مشکلات بزرگ اجتماعی میتواند قهرمانی جذاب و دوستداشتنی باشد. به نظر میآید اگر ما قهرمان خود را خلق و به درستی الگوسازی کنیم، به ترمیم روحیه مردم، ایجاد امید، نشاط و انگیزه کمک کند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور فرانسه: بعید است ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا پیروز شود
اروپا علیه ترامپ
* مکرون: جنگ در خاک اروپاست و به ما هم رسیده؛ اگر روسیه پیروز شود اعتبار اروپا از بین میرود
گروه بینالملل: در میانه چشمانداز تاریک غرب در اوکراین، رئیسجمهور فرانسه همچنان به اعزام نیروهای ناتو به اوکراین اصرار دارد. امانوئل مکرون این روزها کارزاری جدی و اختلافبرانگیز در اروپا درباره ادامه کمکها به کییف راه انداخته است. ساکن الیزه بیشتر از هر زمان دیگری ضرورت بازگشت به اصول «گلیسم» را در سیاست خارجی پاریس و غرب احساس کرده است؛ جایی که ژنرال دوگل در دهه 60 میلادی به دنبال ایفای نقش مستقل اروپا از آمریکا و غیروابسته به واشنگتن در محیط سیاسی - امنیتی این قاره بود.
رهبر فرانسه که صدای پای بازگشت ترامپ به کاخ سفید و تاثیرات مخرب آن را بر آینده ناتو میشنود، صحنه فعلی اروپا و تداوم آن را به معنای از بین رفتن قاره سبز در منازعات آینده میبیند. در شرایطی که حتی رهبر کاتولیکهای جهان خواستار بلند کردن پرچم سفید توسط اوکراین شده است، مکرون هشدار میدهد پیشروی روسیه در اوکراین به معنای از دست رفتن کل اروپاست. مکرون به همتایان از همگسیخته اروپایی خود انذار داده است که جنگ به خاک اروپا کشیده شده است. مکرون گفته است: جنگ به ما هم رسیده است و اگر روسیه در اوکراین پیروز شود به معنای به صفر رسیدن اعتبار کل اروپاست.
بر این اساس، رئیسجمهور فرانسه بار دیگر در موضعی ضد روسی از احتمال استقرار نظامیان ناتو در اوکراین گفت. «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه در مصاحبهای گفت که پاریس آماده اتخاذ هر تصمیم لازم برای جلوگیری از پیروزی روسیه است. رئیسجمهور فرانسه با رد اظهارات «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان درباره مذاکرات صلح، گفت که در این مرحله هیچ فرصتی برای مذاکره با کرملین نمیبیند.
امانوئل مکرون با تکرار موضع خود درباره منتفی نبودن اعزام نیروهای غربی به اوکراین، به قدرتهای غربی نسبت به نشان دادن هرگونه نشانهای از ضعف به روسیه هشدار داد. وی در عین حال گفت در شرایط فعلی نیازی به گزینه حضور نظامی نیست. مکرون ماه گذشته علنا اظهاراتی را درباره گزینه اعزام نیروهای نظامی غرب به جبهه اوکراین مطرح کرد که مخالفت سایر رهبران اروپایی را در پی داشت و آنها تأکید کردند هیچ برنامهای برای این کار ندارند. پنجشنبه ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) در مصاحبهای تلویزیونی از مکرون درباره چشمانداز اعزام نیروهای غربی به اوکراین سوال شد و او گفت: «امروز در آن وضعیت نیستیم» و افزود: «ولی همه این گزینهها ممکن است».
مکرون که فرمانده کل نیروهای مسلح فرانسه است، از توضیح اینکه فرانسه در چه موقعیتی آماده اعزام نیرو خواهد بود، خودداری کرد. او گفت مسؤولیت برانگیختن چنین اقدامی برعهده مسکو خواهد بود و تصریح کرد فرانسه حمله اوکراین علیه روسیه را رهبری نخواهد کرد. وی همچنین گفت: «امروز برای برقراری دوباره صلح در اوکراین، ما نباید ضعیف باشیم».
رئیسجمهوری فرانسه جنگ روسیه و اوکراین را برای فرانسه و اروپا «حیاتی» توصیف کرد و گفت: «اگر قرار شود جنگ به اروپا سرایت کند، مسؤولیت آن تنها به انتخاب روسیه بازمیگردد اما اینکه امروز تصمیم بگیریم ضعیف باشیم، امروز تصمیم بگیریم که جواب ندهیم، اندیشهای شکستخورده است و من این را نمیخواهم».
به گزارش یورونیوز، مصاحبه تلویزیونی مکرون پس از آن انجام شد که پارلمان فرانسه این هفته استراتژی کشورش درباره اوکراین را مورد بحث قرار داد. هم مجلس ملی و هم سنا با رایگیری نمادین، توافقنامه امنیتی دوجانبه ۱۰ ساله را که ماه گذشته بین مکرون و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین امضا شد، تصویب کردند. مکرون گفت در نشستی که قرار است روز جمعه با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و دونالد توسک، نخستوزیر لهستان در برلین برگزار شود، در زمینه حمایت بیشتر از اوکراین گفتوگو خواهد کرد.
اظهارات ماه گذشته رئیسجمهوری فرانسه در کنفرانس پاریس درباره اوکراین موجب اعتراض سایر رهبران غربی شد و پس از آن به نظر میرسد او در صحنه اروپا منزوی شده است. بهویژه به نظر میرسد شولتس با مکرون مخالف بوده، زیرا گفت شرکتکنندگان در آن نشست توافق کردند «هیچ نیروی زمینی» از سوی کشورهای اروپایی به خاک اوکراین گسیل نشود.
البته مقامات فرانسوی بعدا درصدد شفافسازی اظهارات مکرون و کاهش واکنشها برآمدند و در عین حال بر لزوم ارسال سیگنال واضح به روسیه مبنی بر اینکه نمیتواند در اوکراین پیروز شود، اصرار داشتند. از جمله وزیر دفاع فرانسه ۸ مارس اعلام کرد گزینه اعزام نیروهای رزمی به اوکراین روی میز نیست.
شولتس البته چهارشنبه گذشته هرگونه گمانهزنی درباره اختلاف بین فرانسه و آلمان را رد کرد و گفت «روابط شخصی بسیار خوبی» با مکرون دارد. او گفت: فرانسه، آلمان و لهستان «نگران پیامدهای وحشتناک جنگ تجاوزکارانه» روسیه به اوکراین هستند. شولتس افزود: «حمایت از اوکراین مسالهای بسیار ملموس و عینی است مبنی بر اینکه آیا پشتیبانی در حد کافی برای مهمات، توپخانه، دفاع هوایی و خیلی چیزهای دیگر که [در جنگ] نقش مهمی دارند، وجود دارد یا نه. بحث پیشبرد این همکاری در حال حاضر نیاز است».
با این وجود اختلاف پاریس و برلین موضوعی نیست که با مواضع ملایم ۲ کشور قابل چشمپوشی باشد. ۲ هفته قبل بود که پولیتیکو درباره اختلافات آلمان و فرانسه نوشت: سیاستهای آلمان از روزهای آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین بر یک اصول اساسی پایبند بوده است؛ «جلوگیری از مواجهه مستقیم با روسیه به هر قیمتی که هست» اما پس از نشست سران اروپایی در پاریس که دوشنبه گذشته برگزار شد، «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه جانب احتیاط را کنار گذاشت و ضد آن چیزی سخن گفت که آلمان به آن معتقد است. رئیسجمهور فرانسه به خبرنگاران گفت: «ما هر کار ممکنی از جمله اعزام نیروهای غربی به اوکراین را انجام خواهیم داد تا مطمئن شویم روسیه در این جنگ پیروز نمیشود».
به نوشته پولیتیکو اما این اظهارات با عقاید و سیاستهای «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان که پیش از عزیمت به این نشست صراحتا اعلام کرد با ارسال موشکهای دوربرد «تاروس» به اوکراین مخالف است، در تضاد بود. شولتس خطاب به خبرنگاران در برلین گفت: «سیستم دوربرد تاروس فقط با مشارکت پرسنل آلمانی قابل استفاده است و از اینکه برخی افراد اصلا در این باره جا نخوردند، تعجب میکنم. به نظرم آنها حتی به این فکر نمیکنند که چنین اقدامی میتواند مشارکت ما در جنگ را به دنبال داشته باشد. ارسال چنین موشکهایی به کییف، آلمان را به طرف دیگری در جنگ علیه روسیه تبدیل خواهد کرد». پولیتیکو نوشت آلمان تنها کشوری نیست که نمیخواهد در قبال روسیه اقدامات تحریکآمیز انجام دهد. از ابتدای این جنگ، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا اگرچه حامی درجه یک اوکراین به شمار میرود اما سعی کرده تسلیحاتی را به این کشور جنگزده ارسال کند که واشنگتن را به جنگ با مسکو نکشاند. به نظر میرسد تنش میان شولتس و مکرون بر سر کمکهای نظامی به اوکراین وارد یک «نزاع علنی» شده است. در حالی که مقامات آلمانی سعی میکنند در جنگ روسیه - اوکراین در مقابل مسکو محتاطانه عمل کنند اما مکرون میخواهد موضع سختی را در حمایت از کییف به خرج دهد.
***
مکرون: بعید است ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا پیروز شود
مکرون در مصاحبهای در پاسخ به این سوال که چه کسی میتواند در مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین میانجیگری کند، ابراز تردید کرد که دونالد ترامپ بتواند بار دیگر وارد کاخ سفید شود. امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه در گفتوگو با فرانس ۲ و1TF مسکو را «متخاصم» خواند اما از بیان اینکه این کشور «یک دشمن» است، امتناع کرد. او بار دیگر از رد استقرار ناتو در اوکراین امتناع ورزید و تاکید کرد پاریس آماده اتخاذ هر تصمیم لازم برای جلوگیری از پیروزی روسیه است. رئیسجمهور فرانسه همچنین خاطرنشان کرد در این مرحله هیچ فرصتی برای مذاکره با کرملین نمیبینم. مکرون با بیان اینکه امیدوار است روزی زمان مذاکره با هر کسی که رئیسجمهور روسیه میشود، فرا برسد، گفت: من کاملا آماده گفتوگو هستم اما ما به فردی صادق و صلحمدار برای انجام این کار نیاز داریم. در این مصاحبه با اشاره به بیمیلی مکرون برای برقراری ارتباط مستقیم با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، از وی پرسیده شد آیا ایالات متحده میتواند به طور بالقوه در چنین مذاکراتی میانجیگری کند، بویژه اگر دونالد ترامپ دوباره وارد کاخ سفید شود، گفت: تا آنجا که میدانم، فکر نمیکنم ترامپ بار دیگر رئیسجمهور آمریکا شود. با این حال، مکرون گفت: هیچ چیز شخصی پشت تصمیم من برای خودداری از گفتوگو با پوتین وجود ندارد. بدون شک، من رئیس دولتی هستم که بیشتر از هر شخص دیگری با او صحبت کرده است. مکرون در ادامه صحبتهایش، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را «متخاصمی» خواند که در صورت شکست نیروهای کییف در این جنگ، در اوکراین متوقف نخواهد شد و از اروپاییها خواست «ضعیف» نباشند و برای پاسخ آماده باشند. اگر جنگ در اروپا گسترش یابد، روسیه مقصر خواهد بود. رئیسجمهور فرانسه همچنین گفت برای اروپا مهم است که خطوط قرمزی را ترسیم نکند که نشانه ضعف برای کرملین و تشویق آن به ادامه تهاجم به اوکراین است. مکرون گفت: من نمیخواهم این کار را انجام دهم. من از روسیه میخواهم این جنگ را متوقف کند و از مواضع خود عقبنشینی و صلح کند. این یک مساله برای پوتین است.
ارسال به دوستان
پس از ۱۲ سال با حضور بذرپاش انجام شد تحویل ۵ هزار مسکن مهر در پردیس
نهضت مسکن ادامه دارد
* تعداد واحدهای تحویلشده مسکن مهر در دولت سیزدهم به ۱۲۴ هزار واحد رسید/ * افتتاح 4 طرح در فرودگاه شهید هاشمینژاد
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ۲۴ اسفند به منظور افتتاح ۵ هزار و ۲۳۰ واحد تکمیل شده مسکن مهر وارد شهر جدید پردیس شد. بر اساس اعلام شرکت عمران شهرهای جدید، ۷۴۱ واحد در فاز ۵، ۳۳۰ واحد در فاز ۹ جدید، ۳۱۸ واحد در فاز ۹ قدیم، ۲ هزار و ۱۲ واحد در فاز ۸ و یکهزار و ۷۷۰ واحد در فاز ۱۱ شهر جدید واقع شده است. بر اساس اعلام خلیل محبتخواه، مدیرعامل شرکت عمران پردیس، در دولت سیزدهم ۱۰ هزار واحد مسکن مهر افتتاح شده است که با افتتاح ۵ هزار و ۲۳۰ واحد این رقم به ۱۵ هزار و ۲۳۰ واحد میرسد. به گفته وی، ۶ هزار و ۷۲۰ واحد دیگر باقی میماند که با تکمیل تمام خدمات زیربنایی و روبنایی بهزودی افتتاح میشود.
* ۱۵ پروژه روبنایی - خدماتی در پردیس افتتاح شد
وزیر راه و شهرسازی همزمان با افتتاح و تحویل ۵ هزار و ۲۳۰ واحد، ۱۵پروژه روبنایی - خدماتی نیز افتتاح کرد. ۱۵ پروژه روبنایی - خدماتی شامل مدرسه نور ایمان، کلانتری، مجتمع تجاری هراز، بوستان سپیدرود، مجتمع تجاری سپیدرود، بوستان هراز و بوستان مریم در فاز ۵، بوستان نیلوفر، میدان سلامت، مسجد امام مهدی(عج)، چمن مصنوعی روباز، ساختمان اداری مجموعه فرهنگی، ورزشی بسیج در فاز ۸، بوستان اخوان ثالث در فاز ۹، ساختمان اداری مجموعه فرهنگی ورزشی و بوستان اقاقیا در فاز ۱۱ در مساحت عرصه ۵۸ هزار و ۸۳۱ مترمربع است.
* کاهش مداخله دولت در بخش مسکن با اجرای سیاست واگذاری زمین
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه بخش مسکن امسال به رشد مثبت 3.8 رسید، بر کاهش مداخله دولت با واگذاری زمین برای ساخت مسکن تاکید کرد.
مهرداد بذرپاش در آیین افتتاح ۵ هزار و ۲۳۰ واحد مسکن مهر در شهر جدید پردیس گفت: امسال کارهای مناسبی در بخش مسکن توسط بخش دولتی و بخش خصوصی انجام شد. سالهای ۹۸ و۹۹ را در حالی پشت سر گذاشتیم که تولید مسکن رشد منفی ۱۳ و منفی ۱۵ را تجربه کرد. به گواه آمار این عددها حاکی از عقب ماندگی در تولید مسکن کشور بود که اثرات آن را در صنایع مختلف بخش مسکن و نرخ بیکاری شاهد بودیم. هماکنون در ۸ ماهه امسال رشد بخش مسکن به مثبت ۳,۸ رسید.
عضو دولت سیزدهم تصریح کرد: در بخش مسکن نیازمند ثبت رکوردهای بیشتری هستیم تا به خانهدار شدن مردم و تعادل در قیمت بازار برسیم.
بذرپاش بیان کرد: ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از 2 میلیون و ۴۰۰ هزار واحد عبور کرده که نشان از تلاش و پشتکار دولت در بخش مسکن است.
وی با اشاره به اینکه اتمام واحدهای مسکن مهر و تکمیل خدمات روبنایی و زیربنایی واحدهای احداثشده در اولویت وزارت راه و شهرسازی است، گفت: سیاست دولت کاهش مداخله در ساخت مسکن از طریق واگذاری زمین به متقاضیان است. به همین دلیل در تلاش هستیم بخش خصوصی را در ساخت مسکن فعالتر از گذشته کنیم و مردمیسازی سرلوحه اجرای مسکن در سراسر کشور است.
وی تصریح کرد: سیاست ما در نهضت ملی مسکن فاصله گرفتن از مداخله دولت و حداکثرسازی عملیات در عرصه ساخت است.
بذرپاش گفت: کیفیت بالا، کاهش قیمت تمام شده و کاهش زمان ساخت از سیاستهای پیش روی ما در ساخت مسکن است و در این ساختوسازها از الگوی ایرانی و اسلامی بهره میبریم، همچنین فعال کردن بخش خصوصی از طریق واگذاری زمین به مردم، ارائه تسهیلات و کمک به ساخت مسکن، سیاست اجرایی دولت و مجموعه وزارت راه و شهرسازی است.
وی با بیان اینکه ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر در کل کشور از دولتهای قبل به دولت سیزدهم ارث رسیده بود، گفت: با همکاری تمام دستگاهها تا امروز ۱۲۴ هزار واحد مسکن مهر توسط دولت سیزدهم به مردم تحویل شد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: برای تامین مسکن مهر در مجموع ۸ هزار هکتار زمین تامین شد این در حالی است که در اجرای طرح نهضت ملی مسکن چند برابر این میزان تامین شده است. هم اینک در اجرای طرح واگذاری زمین به متقاضیان در بخش شهری حدود ۶۰ هزار هکتار و در بخش روستایی حدود ۴۰ هزار هکتار زمین تامین شده که در مراحل آمادهسازی و واگذاری به متقاضیان قرار دارد و بخشی از آنها نیز واگذار شده است.
بذرپاش ادامه داد: در تامین مالی اجرای طرح نهضت ملی مسکن، افزایش تسهیلات در بخش مسکن روستایی و مسکن شهری در سال جاری رخ داد که توانست قدرت خرید مردم را در بخش مسکن افزایش دهد، همچنین نرخ سود از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت.
وی توضیح داد: ۵ هزار و ۲۳۰ واحد مسکن مهر پردیس که افتتاح شد از طریق مولدسازی داراییها در وزارت راه و شهرسازی و با منابع صندوق ملی مسکن به میزان ۱۹۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری و هزینه شد.
وی تصمیم دولت در تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر و اجرای طرح نهضت ملی مسکن را تصمیمی شجاعانه نامید و گفت: به گواه آماری که از سوی معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تهیه شده است، ۸۰ درصد تعاونیهای مسکن با مشکلاتی مواجه هستند و این نشان میدهد ساخت بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی کاری بزرگ در بخش مسکن به شمار میرود.
بذرپاش گفت: همچنان که دولت در تلاش است تولید مسکن و تحویل واحدها به موقع انجام شود همه باید تلاش کنند واحدهای مسکونی تحویل شده در بازار مسکن عرضه شود، زیرا عرضه این واحدها سبب تعادل در قیمتها خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی را قانونی مترقی و تجربهشده در کشورهای پیشرفته عنوان کرد و گفت: اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی سبب تعادل در بازار مسکن و کاهش سوداگری میشود.
وی از دیگر سیاستهای دولت را تامین سرانههای شهری در واحدهای تحویل شده به مردم عنوان کرد.
* پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی برای عرضه مصالح ساختمانی با قیمت پایه به سازندگان
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اتمام واحدهای باقیمانده مسکن مهر در دولت فعلی، عرضه مصالح ساختمانی فولاد و سیمان با قیمت پایه به سازندگان نهضت ملی مسکن را عاملی برای کاهش قیمت تمام شده برشمرد.
عضو کابینه سیزدهم افزود: در شهر جدید پردیس ۱۰ هزار واحد تحویل شده بود و ۵ هزار و ۲۳۰ واحد تکمیل شده مسکن مهر نیز به متقاضیان تحویل شده است. در برنامه است تا حدود ۱۳هزار واحد باقی مانده مسکن مهر پردیس با تکمیل محوطهسازیها تحویل متقاضیان شود.
وی اظهار کرد: ۱۵ پروژه خدمات روبنایی همراه با ۵ هزار و ۲۳۰ واحد مسکونی مهر در شهر پردیس افتتاح شد که یکی از سیاستهای ما در تحویل واحدهای مسکونی تامین و تکمیل سرانهها بویژه در شهرهای جدید است.
به گفته وی، دولت سیزدهم تلاش دارد تا قبل از اتمام فعالیت این دولت، سرانههای شهرهای جدید را تکمیل و با استاندارد به مردم تحویل بدهد.
بذرپاش همچنین از تلاش مجموعه وزارت راه و شهرسازی برای تصویب قوانین مختلفی از جمله قانون ساماندهی اجاره و مسکن در مجلس خبر داد و گفت: با تصویب و ابلاغ این قانون عرضه واحدهای مسکونی به بازار مسکن افزایش خواهد یافت و سبب تعادل در بازار مسکن و اجاره خواهد شد. وی همچنین در بیان برنامه دولت برای کاهش قیمت مسکن گفت: اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی و عرضه واحدهای مسکونی میتواند در این موضوع مهم تاثیرگذار باشد. بذرپاش با اشاره به اینکه شهرداری تهران اعلام کرده است ۳۵۰ هزار خانه خالی در شهر تهران وجود دارد، گفت: عرضه خانههای خالی میتواند در بازار مسکن و اجاره تاثیر بگذارد.
وی افزایش تسهیلات مسکن روستایی و شهری را از دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: در کشور در حوزه ساختوساز، تامین مصالح و سایر بخشهای مسکن در بخش نیروی انسانی داخلی مشکلی وجود ندارد، بنابراین همکاری با کشورهای خارجی از جمله چین در حوزه سرمایهگذاری و فناوریهای ساخت انجام میشود.
وی تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که به منظور کاهش قیمت تمام شده مسکن، مصالح فولاد و سیمان با قیمت پایه در اختیار سازندگان قرار بگیرد.
بذرپاش در پایان بر همکاری تمام دستاندرکاران ساختوساز از جمله بانکها در عمل به تعهدات به موقع خود تاکید کرد.
***
افتتاح سامانه جدید ناوبری ILS فرودگاه شهید هاشمینژاد
سامانه جدید کمک ناوبری ILS فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.
دیروز ۲۵ اسفند با حضور مهرداد بذرپاش، سامانه کمک ناوبری ILS فرودگاه بینالمللی شهید هاشمینژاد مشهد افتتاح شد. این سامانه پس از ۲۶ سال فعالیت، خاموش و سامانه جدید با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال نصب شد.
نصب سامانه جدید ILS با توجه به وضعیت جوی فرودگاه مشهد، سبب کاهش تاخیر و فرود ایمن پروازها در شرایط مه، گرد و غبار یا هنگام بارندگی خواهد شد.
* بهرهبرداری از طرح توسعه ترمینال داخلی فرودگاه مشهد
با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی همچنین طرح توسعه ترمینال داخلی فرودگاه مشهد مورد بهرهبرداری قرار گرفت. با بهرهبرداری از این پروژه، ۲۰ هزار مترمربع به فضای ترمینال داخلی فرودگاه مشهد افزوده خواهد شد و فضای آن به ۵۷ هزار مترمربع میرسد. همچنین این پروژه عمرانی با رویکرد افزایش کیفیت خدماتدهی به زائران و مسافران در ۴ طبقه و با اعتباری بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد ریال احداث شده است. با افتتاح پروژه توسعه ترمینال داخلی فرودگاه مشهد، این فرودگاه سالانه ظرفیت اعزام و پذیرش ۱۴ میلیون مسافر هوایی را خواهد داشت.
ارسال به دوستان
تقدیر رهبر انقلاب از «معصومه مهرآور» تکنیسین اورژانس بابل که جان مادر و کودک را نجات داد
مهرآوران زندگیبخش
رئیس اورژانس کشور در گفتوگو با «وطن امروز»: امروز با حضور وزیر بهداشت از کارشناس اورژانس بابل تقدیر میشود
گروه اجتماعی: نجات جان ۲ انسان در سوز سرمای زمستان شهرستان بابل با کمک تکنیسین اورژانس، یک خانواده 5 نفره را گرما بخشید؛ تا جایی که این اقدام ارزشمند موجب شد رهبر معظم انقلاب از اقدام مسؤولانه این کادر درمان تقدیر کنند. نهم اسفند سال جاری در شبی که برف و بوران شدید تردد در جاده روستای جاجن در بخش بابلکنار را برای آمبولانس اعزامی این شهر با مشکل مواجه کرده بود، معصومه مهرآور مامای بخش ارتباطات اورژانس ۱۱۵ بابل از طریق راهنمایی تلفنی پدر خانواده برای کمک به زایمان همسرش، زندگی مادر و نوزاد را از مرگ نجات داد و در نهایت مادر و نوزاد پس از دریافت خدمات اولیه فوریتهای پزشکی توسط محمد جعفرزاده و رحیم کریمپور، تکنیسینهای اورژانس ۱۱۵ بابل که خود را با سختی زیاد و با کمک خودروهای راهداری و هلالاحمر به محل ماموریت رسانده بودند به بیمارستان منتقل شدند. با تولد این نوزاد این خانواده دارای ۲ فرزند پسر و یک فرزند دختر شد.
میرسعید رمضانی رئیس اورژانس ۱۱۵ بابل گفت: این ماجرا از آنجایی دلهرهآور شد که هم جان نوزاد و هم جان مادر در خطر بود، چون هم نوزاد بعد از به دنیا آمدن گریه نمیکرد و هم جفت از مادر خارج نشده بود که با تلاش خانم مهرآور، کارشناس اورژانس ۱۱۵ بابل اقدامات مشاورهای به پدر خانواده داده شد و جان مادر و فرزند نجات پیدا کرد. این مقام مسؤول تصریح کرد: پس از انجام مشاوره تلفنی، آمبولانس ۱۱۵ بابل از پایگاه هلیدشت و هلالاحمر به مکان مورد نظر رسیدند و مادر و فرزند را به بیمارستان ۱۷ شهریور مرزیکلا منتقل کردند که پس از انجام مراقبتهای لازم و برطرف شدن خطر ترخیص شدند. با تولد این نوزاد، این خانواده صاحب یک فرزند پسر شد.
معصومه مهرآور، کارشناس ارتباطات اورژانس ۱۱۵ بابل نیز در گفتوگویی از جزئیات نجات نوزاد و مادرش در ارتفاعات درگیر برف بابل اینگونه گفت: چهارشنبه شب در تماس با عوامل اورژانس بابل، از زایمان یک زن اتباع در ارتفاعات برفگرفته بابل مطلع شدیم. بعد از اینکه کودک متولد شد با همراه بیمار که بر بالین او بود تماس گرفتم و جویای حال نوزاد شدم. گفت: هنوز نوزاد گریه نکرده و جفت در شکم مادر باقی است. وی ادامه داد: با شنیدن این جمله به دلیل اینکه ماما هستم، پی بردم اگر اقدامات فوری انجام شود، امکان از دست رفتن مادر و نوزاد وجود دارد. بدون درنگ امدادرسانی از راه دور را آغاز کردم.
معصومه مهرآور که یک مامای حرفهای است و ۲۲ سال سابقه مامایی دارد و حالا ۶ سال است به اورژانس بابل پیوسته، تاکید کرد: نوزادان در بدو تولد و ۲۸ روز اول امکان دارد دچار یک مرگ زودرس شوند که ناشی از عدم رسیدگیهای اولیه در زمان تولد است. به عنوان مثال اگر نوزاد گریه نکند یا بدنش ماساژ داده نشود، امکان از دست رفتنش در روزهای بعد وجود دارد.
او که مادر یک دختر ۱۹ ساله است، لحظه احیای نوزاد را اینگونه تعریف کرد: تمام تلاشم را کردم تا به پدر نوزاد شیوه به گریه انداختن نوزاد را از راه دور آموزش دهم و تا صدای گریه نوزاد را نشنیدم، دست از تلاش بر نداشتم. در دقایقی پدر دقیقا متوجه نمیشد که باید چه کاری را انجام دهد. به او گفتم کودک را به آغوش مادر بسپار و در ادامه من و مادر و نوزاد تلاش کردیم. بهترین لحظه همان ثانیهای بود که صدای گریه نوزاد بلند شد. شنیدان صدای گریه نوزاد، شوق را در تمام وجودم جاری کرد و شادی مادر، هدیهای بود که به قلبم داده شد.
مهرآور در پاسخ به این سوال که پیش از این هم جان کسی را اینطور نجات داده بود یا نه، گفت: بله! سال ۹۹ هم جان یک پسربچه ۲ و نیم ساله را که در دریا غرق و دچار خفگی شده بود با کمکهای به موقع توانستم نجات بدهم.
* تقدیر رهبر انقلاب از کارشناس اورژانس بابل
در همین راستا، حجتالاسلاموالمسلمین محمدیگلپایگانی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب با برقراری تماس تلفنی، پیام تشکر رهبر انقلاب را به کارشناس ارتباطات اورژانس ۱۱۵ بابل در پی نجات جان یک مادر و نوزاد گرفتار در برف اعلام کرد. بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در نامهای ضمن قدردانی از رهبر معظم انقلاب به دلیل پیام حکیمانه و عطوفتآمیز ایشان خطاب به کارشناس اورژانس شهرستان بابل که جان مادر و نوزادی گرفتار در برف را نجات داده بود، بر سنگینتر شدن وظیفه نظام سلامت بویژه سازمان اورژانس در استمرار روحیه خدمت و مجاهدت تا حصول نتایج مورد انتظار مقام معظم رهبری تأکید کرد. در نامه وزیر بهداشت خطاب به رهبر معظم انقلاب آمده است: «پیام گرانقدر و سرشار از عنایت و عطوفت حضرتعالی در پی نجات جان مادر و نوزاد گرفتار در برف که از جانب رئیس دفتر محترم معظمله، حجتالاسلام محمدیگلپایگانی به کارشناس اورژانس شهرستان بابل ابلاغ شد، مایه مباهات و نشان افتخار گرانقدری بر لوح ضمیر کارکنان نظام سلامت شد. این پیام امیدبخش، حکیمانه و پدرانه، همکاران سختکوشم در سازمان اورژانس کشور را که همواره برای نجات جان هموطنانمان در مجاهدتی دشوار و شبانه روزی به سر میبرند، سراپا شوق و امید و سپاس کرد؛ خستگی تلاشهای سربازان حضرتعالی در جبهه سلامت را از تن زدود و نیرو و توانی مضاعف بر پیکر آحاد جامعه سلامت بویژه همکاران دلسوز و خدوم سازمان اورژانس کشور دمید. بیتردید این عنایت مشفقانه، استمرار روحیه مجاهدت و ایثار در نظام سلامت و سازمان اورژانس را ضروریتر و خادمان سلامت را به ادامه راه و حصول نتایج مورد انتظار حضرتعالی امیدوارتر میکند». عیناللهی افزود: «از خداوند متعال که در این ماه مبارک، درهای رحمتش را به روی بندگان گشوده است، توفیق پیروی از رهنمودهای حکیمانه آن رهبر فرزانه را خواستارم».
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفتوگو با «وطن امروز» درباره تقدیر از نیروهایی چون خانم معصومه مهرآور که توانست با مشاوره حرفهای به خانواده خانم بارداری که جان خودش و فرزندش در خطر بود، مادر و فرزند را نجات دهد، گفت: همه نیروهای اورژانس در واقع نجاتگرند و در بسیاری مواقع حین انجام عملیاتهای محوله با مخاطره مواجه میشوند، از این رو همگی قابل تقدیرند اما با توجه به حساسیت کار و اقدامات خانم معصومه مهرآور در نجات دادن جان مادر و فرزند در زمان تولد نوزاد، آن هم در شرایطی که به آنها دسترسی نداشت، امروز با حضور وزیر بهداشت از وی تقدیر میشود.
جعفر معیادفر با بیان اینکه همه نیروهای اوژانس که پاسخگوی مردم با شماره 115 هستند، تحصیلات دانشگاهی دارند و اغلب خانمها پرستار هستند، افزود: به همین دلیل است که در زمان تماس با نیروهای اورژانس، آنها تا قبل از رسیدن به مکان حادثه یا... مشاورههای لازم را به شخص یا افراد خانواده یا همسایهها میدهند که این مشاورهها بستگی به نوع اتفاقات دارد؛ اقداماتی که کمک شایانی به نجات جان بیماران یا افراد سانحهدیده میکند.
رئیس سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: با نخستین تماس با اورژانس، نیروها که همگی از آموزشهای ضمن خدمت برخوردارند، در نخستین تماس با 115 تشخیص میدهند چه کار کنند. به طور مثال برخی مواقع شیء یا لقمهای در گلوی کودکی گیر میکند که تا رسیدن نیروهای اورژانس به محل حادثه زمان کمی وجود دارد، بنابراین آموزشهای لازم از طریق تلفن به خانواده داده میشود که موارد متعددی در این زمینه داشتهایم. کار خانم مهرآور که قابل تحسین است نیز در همین زمره بوده که توانست جان مادر و فرزند را با مشاوره از راه دور نجات دهد.
ارسال به دوستان
نگاه
نقش ایران در «مثلث طلایی»
مهدی بختیاری: رزمایش مرکب دریایی ایران، چین و روسیه در پنجمین سال متوالی در آبهای شمال اقیانوس هند به میزبانی کشورمان با یک تغییر برگزار شد و آن هم حضور نمایندگانی از 5 کشور دیگر یعنی عمان، جمهوری باکو، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی بود و این یعنی جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد برنامه دریایی خود - که از سالها قبل به عنوان یکی از مهمترین برنامههای راهبردی نیروهای مسلح آغاز شده - تلاش خود را گسترش داده و قرار است کشورهای بیشتری به این ترکیب افزوده شوند.
در طول ریاست ایران (نیروی دریایی ارتش) بر اجلاس «آیونز» که شامل همه کشورهای دارای منافع در اقیانوس هند است، اثرگذاری جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور قدرتمند منطقهای در عرصه دریا افزایش یافت که یکی از نتایج آن، برگزاری رزمایشهای مشترک چندجانبه با کشورهای قدرتمند دریایی در منطقه و جهان است. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دلیل دارا بودن تجهیزات مهم و گسترده دریایی، با تفکیک وظایف از نیروی دریایی سپاه، مسؤولیت مستقیم حضور در آبهای دوردست و انجام ماموریتهای طولانی و بینالمللی را برعهده دارد که نمونه بارز آن، اعزام ناوگروههای متعدد به آبهای بینالمللی و نقاط مختلف جهان به شکل مستمر است که ناوگروه 86 نیروی دریایی با ثبت رکورد بیسابقه سفر به دور کره زمین طی 8 ماه، مصداق روشن و عملی آن بود. جمهوری اسلامی ایران برای تبدیل شدن نیروی دریایی ارتش به یک نیروی راهبردی و اثرگذار در سطح جهانی، با هدف حراست از منافع کشورمان در عرصه دریاها، یک برنامهریزی مدون و طولانی را در دستور کار نیروهای مسلح قرار داد که برخی مصادیق آن، طراحی و ساخت تجهیزات جدید، افزایش قدرت رزم شناورهای سطحی و زیرسطحی و برطرف کردن نیازها در جهت دستیابی به این هدف است و در این میان رزمایشهای مشترک با دیگر کشورها و افزایش همکاری با آنها در عرصه دریا یک هدفگذاری مهم و راهبردی محسوب میشود. رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2024 با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت» در منطقهای به وسعت 17 هزار کیلومترمربع، با پیام صلح و دوستی برگزار شد که در آن علاوه بر یگانهای سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یگانهای شناوری کشورهای چین و روسیه، ناظرانی از کشورهای دیگر هم حضور داشتند.
در این رزمایش، یگانهای شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکنهای «جماران»، «دنا»، «بایندر»، ناوهای «گناوه»، «زره»، «سیرجان» و شناورهایی از نیروی دریایی سپاه پاسداران شامل ناو «شهید حاجقاسم سلیمانی»، ناو «ابومهدی مهندس»، ناو «شهید محمودی» و «تندر» و یگانهای شناوری فدراسیون روسیه شامل رزمناو موشکی گارد «واریاگ»، ناو بزرگ ضد زیردریایی «مارشال شاپوشنیکف» به همراه یک ناوچه، ۲ کشتی جنگی و یک کشتی تدارکاتی نیروی دریایی چین و همچنین شناورها و بالگردهایی از ناوگان نیروی دریایی جمهوری اسلامی شرکت کردند که نسبت به سالهای گذشته تعداد بیشتری را شامل میشد.
هدف از برگزاری این رزمایش - همانطور که در بالاتر هم اشاره شد - تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاریهای چندجانبه میان ۳ کشور (ایران، چین و روسیه) و نشان دادن حسننیت و توانایی این کشورها در جهت حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آیندهای مشترک است و برای این منظور، تمرینات تاکتیکی متنوع از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور ربوده شده، تیراندازی علیه اهداف مشخص، تیراندازی شبانه به اهداف هوایی و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی در این رزمایش پیشبینی شده بود که
انجام شد.
اهمیت دریا و استفاده از ظرفیتهای این حوزه بر کسی پوشیده نیست. حجم زیادی از تبادلات تجاری کشورها از طریق دریا انجام میشود و کشورهای دارای سواحل طولانی و مهم (نظیر ایران) علاوه بر دارا بودن ظرفیت بالا در بهرهوری از این منافع، نقش موثری نیز در امنیت خطوط مواصلاتی آن دارند.
از این رو، یکی از اهداف این رزمایش میتواند کمک به تقویت امنیت تجارت دریایی بینالمللی، مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی باشد.
از دیگر نکات مهم در این رزمایش، اهمیت منطقه برگزاری آن است.
شمال اقیانوس هند با قرار گرفتن در میان ۳ تنگه راهبردی - از ۵ تنگه راهبردی دنیا - در ادبیات دریایی جهان به «مثلث طلایی» مشهور است که تنگه هرمز در شمال، تنگه مالاکا در شرق و تنگه بابالمندب در غرب آن واقع شده و حجم زیادی از تبادلات دریایی جهان از آن میگذرد.
در طول سالهای گذشته، به دلیل بروز برخی بیثباتیها در برخی کشورهای این منطقه، خطوط مواصلاتی در نقاطی از دریاهای مهم و راهبردی نظیر تنگه بابالمندب، خلیج عدن و دریای سرخ دستخوش ناامنی شد و پدیده دزدان دریایی نیز بر خطرات آن افزود.
به منظور مقابله با این ناامنیها، کشورهای زیادی وارد صحنه شدند که جمهوری اسلامی ایران یکی از آنها بود؛ با این تفاوت که عمده کشورها تحت یک ائتلاف به رهبری آمریکا عمل کردند اما کشورهایی نظیر ایران، روسیه و چین به شکل مستقل در این منطقه حضور داشتند و کشورمان بخوبی توانست از عهده برقراری امنیت برای کشتیهای تجاری ایران و در کنار آن، دیگر کشورها برآید.
ارسال به دوستان
تساوی بدون گل استقلال و پرسپولیس در شبی که احتیاط حرف اول را میزد
آنچه نکونام میخواست
زهره فلاحزاده: صدوسومین داربی پایتخت برخلاف دیدارهای رودرروی اخیر استقلال و پرسپولیس کسلکننده و فاقد بار فنی بود تا جایی که سهم قرمزها تنها ۳ شوت و آبیها یک شوت در چارچوب بود. در این میان به نظر تیم جواد نکونام با توجه به حواشی تمامنشدنی و نقل و انتقالات ضعیف در برابر پرسپولیسی که خیلی خوب توانست مهرههای ارزشمندی را در نیمفصل جایگزین غایبانش کند، به یک مساوی هم قانع بود، چرا که هم اختلاف ۳ امتیازیاش با پرسپولیس را حفظ میکرد و هم همچنان به صدر جدول تکیه میزد. بنابراین آبیها بیش از آنکه بخواهند بیگدار به آب بزنند، سعی کردند با یک سبک دفاعی، مهرههای تاثیرگذار قرمزها را در خط حمله خنثی کنند؛ جایی که مهدی ترابی در هفتههای اخیر خوش درخشیده و به ستاره میدان مبدل شده بود. از طرفی اوستون ارونوف و عبدالکریم حسن با وجود آنکه دیر به تیم اضافه شدند اما عملکرد قابل قبولی داشتند. با این وجود نکونام باهوش عمل کرد و اجازه خودنمایی به ستارههای اوسمار نداد. نکونام به هدفش یعنی نباختن رسید اما سوال مهم این است: اوسمار هم به دنبال مساوی بود؟
در نشست خبری پیش از بازی سرمربی پرسپولیس اعلام کرد به دنبال بازی زیبا نیست و هدفش کسب ۳ امتیاز است اما نحوه آرایش و نوع بازی این تیم شباهتی به تیمی که به دنبال پیروزی باشد، نداشت، آن هم برابر استقلالی که خیلی خوب دفاع میکرد و اجازه قدرتنمایی به مهاجمان پرسپولیس نمیداد. قرمزها به قدری در خط حمله ناتوان ظاهر شدند که حتی ضربات ایستگاهی نزدیک ۱۸ قدم دروازه استقلال را هم ناامیدانه میزدند. در مجموع بازی با وجود استقبال خوب طرفداران ۲ تیم چنگی به دل نزد و کم مانده بود بازیکنان درون زمین چرت هم بزنند!
پرسپولیسیها معتقد بودند استقلالیها خیلی دفاعی بازی کردند و همین امر مانع اجرای یک بازی جذاب و دیدنی شده است. آنها اعتقادشان این بود که تیم نکونام نباید تا این حد در زمین خود خیمه میزد اما سوالی که باید از آنها شود این است که اوسمار با دیدن چنین سبکی از استقلال و با وجود مهرههایی که در خط حمله دارد، چرا هیچ پلن دیگری نداشت. چرا بازیکنان این تیم در سانتر کردنها و شوت زدن ناموفق بودند و هرگز نتوانستند یک موقعیت ایجاد کنند و یک کار گروهی انجام دهند؟ مگر میشود سرمربی یک تیم در مواجهه با این سبک تدافعی پلنی نداشته باشد؟
برخلاف عقیده پرسپولیسیها، استقلالِ جواد نکونام باهوش عمل کرد و با توجه به اینکه از نظر مهره با رقیبش قابل قیاس نیست، چارهای جز ارائه چنین نمایشی نداشت، آن هم برابر پرسپولیسی که در دیدارهای اخیر رونده، جنگنده و هجومی بازی کرده و باید ستارههایش متوقف میشدند.
استقلال که فصل گذشته ستارههایی همچون قائدی و محبی را تحت هدایت ساپینتو، سرمربی پرتغالی در اختیار داشت و هجومی بازی کرد، هم در لیگ به پرسپولیس باخت و هم در فینال جامحذفی و هر ۲ جام را تقدیم رقیب کرد اما حالا تیم نکونام با وجود تمام حاشیهها و بحرانها همچنان در صدر جدول است و به پرسپولیس رفت و برگشت نباخته است. میتوان گفت نکونام با کمترین بضاعت، بهترین نتیجه را تا اینجای لیگ گرفته است. او میخواهد آرام آرام و با وجود اینکه شاید درون باشگاه هم به توانایی او اعتقاد چندانی ندارند، تیمش را به موفقیت برساند، البته اگر بگذارند.
***
سیدحسین حسینی در گفتوگو با «وطن امروز»:
به هدفمان رسیدیم
سیدحسین حسینی، دروازهبان استقلال پس از تساوی در داربی ۱۰۳ اظهار داشت: داربی همیشه بازی سختی است. به دلیل فشار و استرسی که ۲ تیم دارند، نمیتوانند خوب بازی کنند اما ما به آن چیزی که میخواستیم رسیدیم و فاصله را حفظ کردیم.
وی در پاسخ به این سوال که عالیشاه گفت سبک بازی استقلال باعث کیفیت پایین این بازی شد، گفت: پرسپولیس 11 نفره حمله میکرد؟! ما هم وقت تلف کردن آنها را در سالهای گذشته دیدهایم.
دروازهبان استقلال درباره اینکه پرسپولیسیها معتقد بودند خطای پنالتی رخ داده است، تصریح کرد: «ویایآر» بود و دیگر حرفی نمیماند.
حسینی درباره اینکه غلامپور، مربی استقلال گفته حق حسینی است که دروازهبان فیکس تیم ملی باشد عنوان کرد: از آقای غلامپور تشکر میکنم. او برای من خیلی زحمت کشیده است. کلینشیت یک کار تیمی است. امیدوارم بتوانم به عملکرد خوبم ادامه دهم.
وی همچنین درباره شرایط مالی استقلال و صحبتهای خطیر که گفته به داد استقلال رسیده است، گفت: ما خیلی مشکل داریم و جالب است که تیمهای دیگر نصف ما مشکل ندارند و همه مصاحبه میکنند و گلهمند هستند. ببینید پرسپولیس و سایر مدعیان چطور در نیمفصل یارگیری کردند و دیدید که پرسپولیس در زمین چه تیم کاملی بود. همه مشکلات برای استقلال است و پولهای پارسال ما هم مانده است. از مدیران باشگاه خواهش ویژه دارم که تلاش کنند. گویا قرار است ۵ درصد به حساب ما واریز شود اما آخر سال است و واریز ۵ درصد به درد ما نمیخورد. امیدوارم این واریزی به تیم ضربه نزند.
ارسال به دوستان
مصوبه مجلس نمایندگان ایالاتمتحده برای ممنوعیت استفاده از تیکتاک در آمریکا چه معنایی دارد؟
آزادی فدای امنیت!
عباد محمدی: چهارشنبه گذشته (13 مارس) مجلس نمایندگان آمریکا لایحهای را تصویب کرد که بر اساس آن استفاده از شبکه اجتماعی تیکتاک در آمریکا برای همه کاربران به دلیل آنچه نگرانیهای امنیت ملی عنوان شد، ممنوع میشود. بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی گفته شد «دولت آمریکا نگران است دولت چین از تیکتاک برای دسترسی به دادههای کاربران آمریکایی و دستگاههای آنها استفاده کند» لذا به شرکت بایت دنس، مالک تیکتاک ۶ ماه فرصت داده شد تیکتاک را واگذار کند. این نخستین محدودیت برای این شبکه اجتماعی نیست و پیش از این در یک قانون که توسط کنگره آمریکا تصویب و توسط جو بایدن امضا شد، محدودیتهایی برای استفاده از این شبکه اعمال شده بود. این قانون برای ممنوعیت استفاده از این برنامه برای کارمندان دولت فدرال و ایالتی در 34 ایالت (از 50 ایالت) روی دستگاههای دولتی تصویب شده بود؛ همچنین ماه مه 2023 مونتانا نخستین ایالتی شد که تیکتاک را روی تمام دستگاههای شخصی ممنوع کرد.
لایحه ممنوعیت استفاده از تیکتاک برای همه کاربران آمریکایی در حالی پیگیری میشود که این شبکه اجتماعی در حال حاضر به عنوان یک شبکه اجتماعی در حال رشد در آمریکا مورد توجه قرار گرفته است. به موجب این قانون، شرکت مالک اپلیکیشن تیکتاک در صورت خودداری از فروش این رسانه اجتماعی با ممنوعیت فعالیت در آمریکا روبهرو خواهد شد. این طرح، به شرکت بایتدنس 6 ماه فرصت میدهد پیش از آغاز ممنوعیت و از بین رفتن دسترسی به تیکتاک در فروشگاههای اپلیکیشن مانند اپل و گوگل، آن را واگذار کند. هر چند مجلس نمایندگان آمریکا با برگزاری جلساتی تلاش کرد این موضوع را اقدامی فنی جلوه دهد اما گزارشها نشان میدهد این مساله سیاسی است.
بر اساس آمار منتشر شده، بیشترین استفاده از شبکههای اجتماعی در آمریکا به ترتیب در پلتفرمهای YouTube، Facebook و Instagram است. 83 درصد بزرگسالان آمریکایی گفتهاند از YouTube استفاده میکنند. در حالی که تعداد کمتری از آنها گزارش دادهاند از Facebook استفاده میکنند اما Facebook همچنان یک بازیکن برجسته در مجموعه شبکههای آنلاین است و 68 درصد آمریکاییها از این پلتفرم استفاده میکنند. علاوه بر این، تقریبا نیمی از بزرگسالان آمریکایی (47 درصد) میگویند از Instagram استفاده میکنند. سایر برنامهها به اندازه YouTube، Facebook و Instagram مورد استفاده قرار نمیگیرند اما بخشی جدی از شهروندان آمریکایی که عمده آنها نوجوان هستند، از دیگر شبکههای اجتماعی استفاده میکنند؛ بر این اساس 27 تا 35 درصد بزرگسالان آمریکایی از Pinterest، تیکتاک، LinkedIn، WhatsApp و Snapchat استفاده میکنند.
با توجه به سبد مصرف شبکههای اجتماعی در آمریکا، اقدام اخیر ایالاتمتحده برای در نظر گرفتن ممنوعیت تیکتاک بحثهای گستردهای را پیرامون آینده شبکههای اجتماعی، مساله حریم خصوصی و نقش پلتفرمها در بین شهروندان آمریکایی برانگیخته است. تیکتاک، به عنوان یک برنامه در حال توسعه با بیش از 170 میلیون کاربر آمریکایی، به یک پدیده فرهنگی، بویژه در میان نسلهای جوان تبدیل شده است. این نخستین اپلیکیشن غیرآمریکایی است که توانسته در آمریکا به چنین محبوبیتی دست یابد و جامعه مخاطب خود را تحت تاثیر قرار دهد.
می دانیم که تیکتاک یک پلتفرم ویدئویی متعلق به چین است. این برنامه بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون کاربر فعال دارد و بیش از ۸۰ میلیون نفر در سطح جهان اشتراک ویژه آن را خریداری کردهاند. از طریق تیکتاک، کاربران میتوانند ویدئوهای کوتاه با هر موضوعی را به اشتراک بگذارند و با استفاده از فیلترها، برچسبها، صداگذاری، جلوههای صوتی و موسیقی پسزمینه محتوای خود را بسازند. این اپلیکیشن به ۷۵ زبان در دسترس است. برای استفاده از تیکتاک، باید ۱۳ سال داشته باشید، هر چند به نظر میرسد مانند همه شبکههای اجتماعی، تعداد قابل توجهی از کاربران این اپلیکیشن در جهان زیر 13 سال دارند.
* محدودیت تیکتاک در آمریکا چه معنایی دارد؟
پیرامون تلاش دولت آمریکا برای محدودیت بر تیکتاک بحثهای فراوانی وجود دارد. برخی گزارشها احتمال فروش دادهها و اطلاعات را به دولتی غیر از دولت آمریکا مطرح کردهاند و برخی دیگر موضوع را انتشار محتواهای ممنوعه (مانند آنچه در غزه رخ میدهد) دانستهاند. شاید در مرحله نخست به نظر رسد به جای ممنوعیت کامل، راهحلهای جایگزین نیز وجود داشته باشد که بسیار قابل انتظار، منطقی و اجرایی باشند تا نگرانیهای دولت آمریکا رفع شود. برای نمونه «افزایش شفافیت»؛ از تیکتاک خواسته شود تا شفافیت بیشتری درباره شیوههای داده خود ارائه دهد. «قوانین سختگیرانه حفاظت از دادهها»؛ ایالاتمتحده میتواند قوانین قوی حفاظت از دادهها را که برای همه پلتفرمهای رسانههای اجتماعی اعمال میشود، وضع کند. «همکاری با شرکتهای فناوری»؛ قانونگذار میتواند از تیکتاک بخواهد با شرکتهای فناوری آمریکایی برای اطمینان از رعایت استانداردهای امنیتی همکاری کند. همچنین ممیزی و نظارت منظم میتواند خطرات مورد توجه را کاهش دهد اما هیچکدام از این پیشنهادات که توسط برخی کارشناسان آمریکایی نیز مطرح شده است، از سوی قانونگذاران آمریکایی پذیرفته نشده است. لذا در این باره به نظر میرسد موضوع کنترل شبکههای اجتماعی مانند تیکتاک نیست و باید آن را در سطح کلانتر دید.
3 کلانروایت آشکار در این باره وجود دارد؛ نخست «امنیت ملی آمریکا» است. دولت آمریکا نگران است دولت چین از تیکتاک برای دسترسی به دادههای کاربران آمریکایی و دستگاههای آنها استفاده کند. دوم «حقوق کاربران» است. در این باره نگرانیهایی درباره حفظ حقوق کاربران مطرح شده است. سوم «تنشهای سیاسی» است. محدودیتهای تیکتاک ممکن است نشاندهنده عمق تنشهای سیاسی بین آمریکا و چین درباره مسائل متعددی از جمله تجارت، حقوق بشر و امنیت ملی باشد. نکته برجسته در این باره آشکار شدن نشانههای نگاه آمریکا به شبکههای اجتماعی است که تاکنون سعی در پنهان کردن آن داشت؛ رویکردی که میتواند بر آینده شبکههای اجتماعی و فعالیتهای آنها در آمریکا و سراسر جهان تأثیر بگذارد و موضوعاتی چون حفظ حریم خصوصی، حق آزادی بیان و حق دسترسی به اطلاعات را تحت تاثیر قرار میدهد. تاکنون عنوان میشد قوانین بازدارنده درباره شبکههای اجتماعی به 4 قانون یعنی «قوانین محتوا»، قوانین مربوط به «مسائل امنیتی»، قوانین «مسائل حریم خصوصی» و قوانین «مرتبط با انتخابات» محدود میشود که براساس آن شبکههای اجتماعی در آمریکا موظف به اعمال محدودیتها برای محتواهایی هستند که شامل فحاشی، تهدید، خشونت و اخبار جعلی و تحریکآمیز باشد. همچنین شبکههای اجتماعی موظف به اعمال تدابیر امنیتی هستند تا از انتشار محتواهای خشونتآمیز، تروریستی و تهدیدآمیز جلوگیری کنند و دیگر اینکه شبکههای اجتماعی باید حریم خصوصی کاربران را رعایت کنند و از انتشار اطلاعات شخصی بدون موافقت کاربران جلوگیری کنند و در نهایت در دورههای انتخاباتی، شبکههای اجتماعی موظف به اعمال محدودیت برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی و تأثیرگذاری نامناسب بر فرآیند انتخابات هستند. اما اکنون موضوع دیگری در جریان است و از تیکتاک خواسته نشده قوانین موجود را رعایت کند، بلکه تیکتاک باید در اختیار شرکتهای آمریکایی قرار گیرد!
به طور کلی باید عنوان کرد آمریکا در مواجهه با تیکتاک به دنبال «حفظ حکمرانی مجازی بدون رقیب» و «حراست از حریم مجازی خود» است. به نظر میرسد آمریکا که تاکنون به عنوان یگانه صاحب قلمروهای مجازی در حال حکمرانی در این عرصه بوده، حالا با شرایط جدیدی مواجه شده است. حکمرانی فضای مجازی یعنی قوانینی که بر اساس آن آمریکا بدون هیچگونه محدودیت و مرزی میتواند سیاستهای خود در فضای مجازی را اعمال و ذیل آن راهبرد جهانیسازی خود را پیگیری کند. نمونه واضح آن در ایران نیز قابل مشاهده است؛ شبکه اینستاگرام به عنوان تنها شبکه فراگیر مبتنی بر تصویر، هر محتوایی را که احساس کند با سیاستهای آمریکا همراستا نیست، سانسور میکند یا شبکه X (توئیتر سابق) کلیدواژهها را به طور کلی حذف میکند و حسابها را میبندد، در حالی که آگاه هستیم این شبکهها از طریق درک ذائقه و الگوریتمهای موجود میتوانند سطح بازدید محتوا را به کمترین حالت ممکن تقلیل دهند.
اما اکنون آمریکا احساس میکند در مواجهه با چین، دیگر تنها بازیگر قلمرو مجازی نیست. راهبرد چین در ایجاد شبکهای پویا و خلاق و رفتن به سمت مدیریت فضای مجازی از طریق مرزبندی مجازی موضوعی است که خطر آن از سوی آمریکا تا حدودی احساس شده است. حکمرانی فضای مجازی به معنای سانسور و فیلتر کردن شبکههای مجازی نیست، بلکه اتخاذ سلسله راهبردهایی است که نفوذ و حضور دیگر بازیگران عرصه خارجی را با چالش مواجه میکند.
هر چند پیش از این نیز رفتارهای سلبی قاطعی در فضای مجازی آمریکا در سطح کلان شاهد بودیم مانند محدودسازی» دسترسی ترامپ به شبکههای اجتماعی یا حذف پستهایی که علیه فرزند بایدن در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود. در همان زمان شبکههای اجتماعی خارجی ویدئوهایی با محوریت آموزش ساخت سلاح دستساز و ساماندهی آشوبها در ایران منتشر میکردند و مساله به آشوب کشاندن ایران توسط شبکههای آمریکایی دیگر به امری رایج تبدیل شده بود. آن زمان آمریکا هنوز وارد رقابت در عرصه حکمرانی فضای مجازی با یک کشور غیر نشده بود. در حال حاضر نیز چین به عنوان یگانه رقیب آمریکا در عرصه حکمرانی فضای مجازی محسوب میشود که قدرت بسیار ضعیفی دارد. کشورهای دیگر همچون روسیه، ایران و کشورهای اروپایی تاکنون به این حوزه نزدیک هم نشدهاند. مساله مهم در این باره این است که شرایط محدودسازی برخی فعالیتها با حکمرانی مجازی تفاوتهای ماهوی دارد. زمانی نیاز است که ترامپ محدود شود و این اقدام به طور عادی انجام میشود اما در مورد خاص تیکتاک قانونگذار ورود میکند و به دنبال حفظ قدرت حکمرانی خود در جهان است.
* آمریکا چطور مردم را کنترل میکند و خواستههایش را گسترش میدهد؟
اینکه آمریکا اذعان میکند از دادههای شهروندانش میشود در راستای ضربه به امنیت ملی یا حقوق شهروندی استفاده کرد، راهبردی است که سالهاست توسط آمریکا پیگیری و اجرا میشود. بر اساس گزارشها، نهادهای آمریکایی که به دادههای شبکههای اجتماعی دسترسی دارند، عبارتند از: وزارت امنیت داخلی (DHS)، سازمان بازرسی فدرال (FBI) وزارت خارجه، اداره مبارزه با مواد مخدر (DEA)، اداره الکل، توتون، سلاحهای آتشین و مواد منفجره (ATF)، سرویس پستی آمریکا (USPS)، سرویس درآمد داخلی (IRS)، سرویس مارشالهای آمریکا و اداره امور اجتماعی (SSA).
دسترسی این نهادها به دادههای کاربران شبکههای اجتماعی با توجیههای مختلفی از جمله انجام تحقیقات، شناسایی تهدیدات و بررسی مسافران و مهاجران انجام میشود اما باید توجه داشت استفاده از دادههای شبکههای اجتماعی توسط دولت آمریکا برای کنترل تجمع و تفتیش عقاید انجام میشود و جوامع سیاه، لاتین و مسلمان بیشترین هدف قوانین امنیتی و اطلاعاتی را تشکیل میدهند.
اما این دسترسی چه میزان است؟ دسترسی نهادهای امنیتی آمریکایی به دادههای شبکههای اجتماعی در چندین سطح انجام میشود. «دسترسی به دادههای عمومی»؛ این اطلاعات میتواند شامل پستها، تصاویر، ویدئوها و دیگر محتواهایی باشد که کاربران به صورت عمومی به اشتراک میگذارند. «دسترسی به دادههای خصوصی»؛ این ممکن است شامل پیامهای خصوصی، اطلاعات مخاطبان و دیگر اطلاعات حساس باشد. این نوع دسترسی معمولا با مجوز قضایی در حال پیگیری است. «دسترسی به دادههای متافیزیکی»؛ این دادهها شامل اطلاعاتی مانند زمان و مکان ارسال پستها، نوع دستگاه مورد استفاده و دیگر اطلاعات مربوط به فعالیت کاربران در شبکههای اجتماعی است. «دسترسی به دادههای تجزیه و تحلیل شده»؛ در این رابطه نهادهای امنیتی از ابزارهای تجزیه و تحلیل داده برای بررسی الگوهای فعالیت در شبکههای اجتماعی استفاده میکنند. این میتواند شامل تجزیه و تحلیل الگوهای ارتباطی و تحلیل محتوا باشد.
با توجه به این سطح دسترسی نهادهای امنیتی به دادههای شبکههای اجتماعی، تصمیم اخیر نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا برای تصویب قانونی که میتواند منجر به ممنوعیت تیکتاک در سراسر کشور شود، گزارههای قابل توجهی را عنوان میکند. گزارشهای متعددی از استفاده نهادهای امنیتی از دادههای شبکههای اجتماعی در رسانهها منتشر شده است. فروردین سال جاری «ایلان ماسک» مالک شرکت هوش مصنوعی «ایکس.ایآی» گفته بود «از میزان دسترسی کامل و عملی سازمانهای دولتی (آمریکا) به همه اتفاقاتی که در ایکس رخ میدهد، مغزم دارد سوت میکشد! از این موضوع خبر نداشتم». او در پاسخ به این پرسش که «آیا این دسترسی، پیامهای خصوصی(دایرکت) را هم شامل میشود؟» تاکید کرده بود: «بله!» این موضوع نشاندهنده سطح دسترسی گسترده دولت آمریکا به کلاندادههای کاربران است؛ موضوعی که ذیل «حکمرانی فضای مجازی» در راستای حفاظت از مرزهای مجازی و همچنین کنترلگری بر کاربران فضای مجازی در سراسر دنیا انجام میشود.
حال مجددا به استدلال قانونگذاران اشاره میکنیم: آنها میگویند شرکت مادر TikTok، ByteDance، مستقر در چین، میتواند توسط دولت چین مجبور شود دادههای کاربران را تحویل دهد و چین از این دادهها برای جاسوسی استفاده کند. «کریستوفر رای» مدیر افبیآی، درباره خطرات احتمالی هشدار داده است و فوریت رسیدگی به این موضوع را تقویت کرده است. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز تمایل خود را برای امضای این طرح در صورت رسیدن به میز خود اعلام کرده است. سوال اصلی این است: آمریکا همین سطح نگرانی را نسبت به فعالیت شبکههای اجتماعی آمریکایی در دیگر کشورها نیز دارد؟ پاسخ کاملا مشخص است.
قانون اساسی ایالات متحده و منشور حقوق ایالات متحده آمریکا چه میگوید؟ در متمم اول اصلاحیه قانون اساسی آمریکا که سال 1791 به قانون اساسی اضافه شد، آمده است: «دولت نمیتواند مانع آزادی گفتار، آزادی مطبوعات و سلب حق اجتماع صلحآمیز شود و مردم میتوانند نسبت به دولت اعتراض کنند». این موضوع نشاندهنده این است که با محدودیت تیکتاک، قانون اساسی آمریکا توسط قانونگذاران آمریکایی نقض شده است. این نقض قانون فراتر از ممنوعیت و محدودیتی است که همواره برای کاربران در دنیا که علیه آمریکا اظهار نظر کردهاند وجود داشته است. همچنین در شرایطی که تیکتاک به یک پلتفرم مهم برای خالقان محتوا، تأثیرگذاران و کاربران عادی تبدیل شده است، ممنوعیت این شبکه تأثیر قابل توجهی در به اشتراکگذاری محتوا، جذب مخاطبان و ایجاد ارتباط با جامعه خواهد داشت. بسیاری از فعالان این شبکه اعلام کردهاند این ممنوعیت برای حرفهشان و بیان خلاقانهشان ویرانکننده خواهد بود. حتی اساتید و کارشناسان در ایالات متحده نسبت به ممنوعیت تیکتاک انتقادات قابل توجهی داشتهاند. اساتید ادعا میکنند ممنوعیت تیکتاک حقوق آزادی تحصیل و حقوق قانونی را تضعیف میکند.
نتیجهگیری پیرامون ممنوعیت TikTok در آمریکا موضوع پیچیدهای است. آمریکا با اولویت قرار دادن «امنیت ملی» در حال قربانی کردن «قانون اساسی» است. تاکنون عنوان میشد تکنولوژی به تکامل خود ادامه میدهد و سیاستگذاران باید بدون خفه کردن نوآوری یا محدود کردن آزادی بیان با شرایط جدید سازگار شوند اما اکنون ممنوعیت TikTok به عنوان یک آزمون مهم در برابر جامعه جهانی و قانونگذاران آمریکایی قرار گرفته است؛ اینکه تکنولوژی باید مرزها را بشناسد و حکمرانی باید در آن دخیل شود، موضوعی بود که پیش از این توسط اغلب سیاستمداران آمریکایی سرکوب میشد.
به نظر میرسد ممنوعیت فعالیت تیکتاک در آمریکا به یکی از مسائل پیچیده و چالشبرانگیز در عصر دیجیتال منتهی شود. بر این اساس آمریکا در حال القای این موضوع به جامعه است که هرچند شرکتهای آمریکایی مانند ایکس دادههای کاربران را در اختیار نهادهای امنیتی قرار میدهند اما نگران نباشید، این دادهها زیر نظر قوانین و مقررات آمریکایی است! در مقابل، تیکتاک - که متعلق به شرکتی چینی است - ممکن است زیر نظر قوانین و مقررات چین باشد که طبیعتا رفتار آن با دادهها میتواند با استانداردهای آمریکا متفاوت باشد و آمریکا در این باره نگران است! به نظر میرسد ممنوعیت استفاده از تیکتاک ممکن است بخشی از استراتژی بزرگتری باشد که به تنشهای سیاسی و اقتصادی بین آمریکا و چین مربوط میشود. ضمن آنکه نباید از «اصل تقابل» غافل شد. این موضوع میتواند نشاندهنده تقابل بین ۲ اصل مهم باشد: «اصل برتری حفظ امنیت ملی بر اصل حریم خصوصی و آزادی فعالیت در شبکههای اجتماعی». آمریکا در حکمرانی مجازی قائل به این گزاره است که در مواجهه با شبکههای مجازی حاضر است آزادی فعالیت کاربران را محدود کند تا امنیت ملیاش حفظ شود. در این باره نیز با هیچ کشوری حتی وارد مذاکره و طرح پیشنهاد و توافق نمیشود، شما یا امتیاز خود را به شرکت آمریکایی واگذار میکنید یا فعالیتتان ممنوع میشود.
در نهایت اینکه باید منتظر ماند و دید آمریکا با این چالش چطور مواجه میشود. هر چند طرح قانون با حمایت دوحزبی در مجلس نمایندگان (با رای 352 به 65) تصویب شد اما سرنوشت آن در سنا هنوز مشخص نیست. رهبر اکثریت سنا، چاک شومر، به مراحل بعدی تعهد نکرده و سنا قرار است این طرح را مورد بررسی قرار دهد.
ارسال به دوستان
گام مهم و بزرگ یمن در حمایت از مردم مظلوم غزه
سورپرایز انصارالله
* سیدعبدالملک الحوثی: از عبور کشتیهای مرتبط با دشمن صهیونیستی حتی از اقیانوس هند و آفریقای جنوبی به سمت دماغه امید نیک جلوگیری میکنیم/ * منابع روسی: انصارالله یمن یک موشک مافوق صوت آزمایش کرد که میتواند به سرعت ۱۰ هزار کیلومتر در ساعت برسد
گروه بینالملل: مواضع جدید رهبر انصارالله درباره ادامه عملیات مقاومت یمن در دریای سرخ و کشاندن دامنه آنها به اقیانوس هند و دماغه امید نیک تحولات پساتوفان الاقصی را وارد مسیری جدید خواهد کرد. سیدعبدالملک حوثی به سران آمریکا و حامیان رژیم صهیونیستی هشدار داد حملات ارتش یمن علاوه بر پوشش دریای سرخ و خلیج عدن بزودی به آبهای اقیانوس هند و دماغه امید نیک گسترش خواهد یافت و کشتیها و ناوهای دشمن در این آبها هم در تیررس ارتش ملی یمن خواهند بود. این تحول در شرایطی است که اخیرا منابعی از آزمایش موشک مافوق صوت توسط انصارالله خبر دادهاند.
«سیدعبدالملک الحوثی» پنجشنبه شب در سخنانی گفت: مسلمانان در برابر دیگران مسؤولیت دارند که برای حمایت از مردم فلسطین اقدام جدی انجام دهند. وی عنوان کرد: شهدای غزه ارقام و اعداد نیستند، بلکه جانهای ازدسترفته، زخمها و درد و رنج مردم نابودشده هستند.
وی در ادامه با اشاره به شهادت کودکان فلسطینی نوار غزه بر اثر گرسنگی و تشنگی افزود: «علاوه بر رنج شدید ناشی از محاصره و گرسنگی در غزه، شنیدن اظهاراتی مبنی بر احتمال افزایش شهدای جنگ غزه بر اثر تشنگی در غزه جالب است». رهبر انصارالله یمن ادامه داد: «ایالات متحده با جلوگیری از توقف تجاوز و تلاش برای دور زدن ادامه تجاوز و محاصره، سهم خود را در جنایت در غزه افزایش میدهد».
الحوثی خاطرنشان کرد: «شکست و سهلانگاری مسلمانان بویژه اکثریت اعراب به جنایت قرن علیه مردم فلسطین در نوار غزه کمک میکند». رهبر انصارالله یمن در ادامه با اشاره به کمکهای هوایی آمریکا به مردم غزه گفت: «عملیات کمکهای هوایی آمریکا در غزه درصد کمی از نیاز مردم غزه را هم رفع نمیکند و هدف آن فریب افکار عمومی و منحرف کردن مردم مسلمان برای ادامه جنایت است».
وی خاطرنشان کرد: «روشهای آمریکا که میخواهد جایگزینی برای رویههای صحیح باشد، بخشی از تجاوز به مردم فلسطین است». رهبر انصارالله افزود: «کمکهای محدودی که آمریکاییها به صورت ناپسند از هوا پرتاب میکنند، توهین به کرامت ملت فلسطین است، چرا که همزمان هزاران بمب برای کشتن مردم غزه ارسال میکنند». الحوثی تصریح کرد: «میان کشورهای اسلامی تنها جمهوری اسلامی ایران است که در دفاع از ملت فلسطین، سلاح در اختیار مجاهدان غزه قرار میدهد. آمریکا و کشورهای غربی از ارائه سلاح به دشمن اسرائیلی برای تکمیل جنایت نسلکشی خود در غزه خجالت نمیکشند». وی افزود: «برخی کشورهای عربی برای جرمانگاری جهاد مبارزان مقاومت در غزه و جلوگیری از اهدای کمک به آنها تلاش و حتی هنوز هم برخی را به دلیل حمایت از آنها دستگیر میکنند». رهبر انصارالله تأکید کرد: «دشمن اسرائیلی نه با جنایات فجیع خود به هدف شکستن اراده مردم فلسطین در غزه دست یافت و نه با میزان بالای حمایت آمریکا». وی افزود: «دشمن نزدیک به نیم سال با گستردگی جنایت، ویرانی، تجاوز، گرسنگی و محاصره، نتوانست به اهداف اعلامشده خود در غزه دست یابد». رهبر انصارالله گفت: «مردم فلسطین همچنان به بقای خود در نوار غزه پایبند هستند، حتی اگر دشمن تلاش کند واقعیتی غیرقابل تحمل ایجاد کند». الحوثی در انتقاد از عدم اتخاذ اقدام جدی کشورهای عربی و اسلامی در قبال جنایات غزه اضافه کرد: «موضعگیری بسیاری از رهبران عرب و دیگر رهبران جهان اسلام در قبال تحولات غزه در حد جایگاه برخی کشورهای غیراسلامی در آمریکای لاتین یا جاهای دیگر هم نبود». رهبر انصارالله افزود: «بربریت آمریکا که در حق مردم فلسطین دیدیم، توحشی است که ریشه در سیاستهای آمریکا علیه امت اسلام دارد».
رهبر انصارالله ادامه داد: «اگر مسلمانان پرچم جهاد فی سبیلالله را بر دوش نکشند تا با تجاوزات، وحشیگریها و فسادهای دشمن اسرائیلی مقابله کنند... پس با چه کسی مقابله خواهند کرد؟»
سیدعبدالملک الحوثی خاطرنشان کرد: «نیروهای مسلح ما در یمن به نبرد فتح موعود و جهاد مقدس در حمایت از مردم فلسطین در غزه ادامه میدهند. یمن در عملیاتهای حمایت از مردم خود در غزه ۳۴ شهید تقدیم کرد و ما افتخار تقدیم شهدا در این نبرد مقدس را داریم».
وی ادامه داد: «ما در یک هفته ۱۲ عملیات را با هدف قرار دادن کشتیها در ۲ دریای سرخ و عرب و خلیج عدن انجام دادیم که این بار به سطح بیسابقهای رسید». رهبر انصارالله تصریح کرد: «رویکرد جدی ما این است که دامنه عملیات خود را گسترش دهیم تا به نقاطی برسیم که دشمن هرگز انتظار آن را نخواهد داشت. این بار عملیات ما به سطح بیسابقهای و 3 عملیات در اقیانوس هند رسید». وی افزود: «به لطف و کمک خداوند، در حال جلوگیری از عبور کشتیهای مرتبط با دشمن صهیونیستی حتی از اقیانوس هند و آفریقای جنوبی به سمت دماغه امید نیک هستیم». الحوثی عنوان کرد: «این یک گام مهم، پیشرفته و بزرگ است و ما عملیاتهای خود در اقیانوس هند و آفریقای جنوبی به سمت دماغه امید نیک را آغاز کردهایم». رهبر انصارالله یمن ادامه داد: «ما ممنوعیت عبور کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی حتی از طریق اقیانوس هند در مسیر مجاور آفریقای جنوبی به سمت اراضی اشغالی را اعلام میکنیم». سیدعبدالملک الحوثی تأکید کرد: «آمریکا هر کاری هم بکند، نمیتواند ما را از پشتیبانی ملت فلسطین در غزه بازدارد».
صفحه 7 را بخوانید
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|