|
ارسال به دوستان
دعاى روز بیست و دوم ماه رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ فَضْلَکَ وأنـْزِل علیّ فیهِ بَرَکاتِکَ وَوَفّقْنی فیهِ لِموجِباتِ مَرْضاتِکَ واسْکِنّی فیهِ بُحْبوحاتِ جَنّاتِکَ یا مُجیبَ دَعْوَه المُضْطَرّین
خدایا بگشا به رویم در این ماه درهاى فضلت و فرود آر برایم در آن برکاتت را و توفیقم ده در آن براى موجبات خوشنودیات و مسکنم ده در آن وسطهاى بهشت اى اجابتکننده خواستهها و دعاهاى بیچارگان».
ارسال به دوستان
اخبار
آخرین وضع جسمی سعید راد در بیمارستان
آدام همتی بازیکن سابق پرسپولیس و نوه سعید راد بازیگر سینما و تلویزیون با انتشار پستی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی درباره آخرین وضعیت پدربزرگ خود گفت: حدود 8 ماه پیش پدربزرگم بر اثر شکستگی استخوان فمور در بیمارستان بستری شد که بعد از انجام و پشت سر گذاشتن چند عمل جراحی، در حال حاضر مشغول استراحت و کاردرمانی تحت نظر بهترین تیم پزشکی است. بازیکن سابق پرسپولیس خاطرنشان کرد: به امید خدا و با دعاهای خیر دوستدارانش هر روز قویتر از روز قبل شده و بهزودی به صحنه زندگی و عشقش سینما برگردد. لازم به ذکر است چندی پیش ایمان راد، برادرزاده سعید راد با انتشار پستی در فضای مجازی گفته بود جراحی اشتباه باعث وخیم شدن حال این بازیگر پیشکسوت شده است. گفتنی است طبق اعلام نگاه راد، دختر این بازیگر زمان ترخیص راد مشخص نیست. سعید راد چندی پیش دچار شکستگی استخوان لگن شده و به همین علت به بیمارستان انتقال یافته بود. سعید راد بازیگر باسابقه سینمای ایران در بیش از پنج دهه نقشآفرینی، در فیلمهای شاخصی حضور داشته و از «تنگنا» و «عقابها» تا «دوئل» و «چ» بر پرده نقرهای خاطرهسازی کرده است.
***
بازیگر سریال «پیتون پلیس» درگذشت
باربارا راش که جایزه گلدنگلوب را برای بهترین بازیگر تازهوارد برای فیلم «از فضا آمد» دریافت کرد و در «پیتون پلیس» و بسیاری از فیلمها و برنامههای تلویزیونی دیگر ظاهر شد، یکشنبه درگذشت. راش در سریالهایی از جمله «همه فرزندان من» و «بهشت هفتم» ظاهر شد و در فیلمهایی مانند «فیلادلفیاییهای جوان»، «رابین و ۷ هود»، «هومبر» و «شیرهای جوان» نقشآفرینی کرد و در برابر بازیگرانی چون راک هادسون، مارلون براندو، فرانک سیناترا و ریچارد برتون جلوی دوربین رفت. وی در خانه نمایش پاسادنا آموزش دیده بود و پس از قرارداد با پارامونت پیکچرز، نخستین فیلم خود را با «گلدبرگرز» انجام داد و سپس در فیلم علمی - تخیلی «وقتی دنیاها با هم برخورد میکنند» بازی کرد. گلدن گلوب او برای یک نقش علمی - تخیلی دیگر در نقش یک ستارهشناس آماتور در سال ۱۹۵۴ در فیلم «از فضا آمد» به دست آمد. از نقشهای تلویزیونی او میتوان به نورا کلاویکل در مجموعه تلویزیونی «بتمن» اشاره کرد. او در طول زندگی حرفهای خود روی صحنه نمایش هم ظاهر شد.
***
به یاد شهدای غزه اثر جدید روح الامین منتشر شد
حسن روحالامین همزمان با فرا رسیدن شب نوزدهم ماه رمضان مصادف با شب ضربت خوردن حضرت امیرالمومنین علیهالسلام، اثر جدید خود با عنوان «میزان» را منتشر کرد. این هنرمند هنرهای تجسمی در توضیح آخرین اثرش در فضای مجازی نوشت: «دیده بگشا! نقش انسان ماند با جامی تَهی سوخت لاله، مُرد لیلی، خشک شد سَرو سَهی/ ز آگهیمان جهل ماند و جهل ماند از آگهی/ دیده بگشا ای صنم، ای ساقی مستان، علی! تیره شد از بیش و کم آیینه هستان، علی! در کتاب فضایل (تألیف ابن شاذان) جلد یک صفحه ۶۴ آمده است: روزی عمار پسر یاسر محضر مولا امیرالمومنین علی علیهالسلام رسید و متوجه خشم و تعب مولایش شد. علت را از حضرت سوال کرد. حضرت امیر علیهالسلام فرمودند: از کوچه عبور میکردم و متوجه شدم مردی در حال دعوا با زنی هست و بر سر او فریاد میکشد... همین حالا سراغش برو و بگو اگر دست از این کار نکشد علی با ذوالفقار میآید... عمار پیغام را رساند و مرد کوتاه آمد. بعد عمار با صدایی رسا گفت: بدانید که اگر کسی بر سر زنها فریاد بکشد، مولای من تحمل نمیکند و با ذوالفقار میآید... . تقدیم به خواهران شهیده غزه».
***
3 میلیون بازدیدکننده از نمایشگاه قرآن
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چند روز پیش و در جریان بازدید رئیسجمهور از نمایشگاه قرآن خبر از استقبال حدود 3 میلیون نفر از نمایشگاه قرآن در 10 شب نخست برپایی این رویداد داد. محمدمهدی اسماعیلی در جمع خبرنگاران درباره نمایشگاه امسال گفت: تصور اولیه این بود که نمایشگاه امسال به واسطه برگزاری در ایام نوروز دچار ریزش مخاطب شود اما با وجود آغاز نمایشگاه همزمان با بهار طبیعت، مردم در این دوره از نمایشگاه حضور بسیار قوی و پرنشاطی داشتند و آمارهای دقیق همکاران من نشان میدهد تا امروز نزدیک به 2.5 میلیون نفر از نمایشگاه بازدید کردهاند. وی ادامه داد: بخش بینالملل با حضور ۲۸ کشور به انجام فعالیتهایش پرداخت، در این بخش نمایشگاه اقدامات فاخر و ارزندهای انجام شد که از جمله آن میتوان به نشست میان نخبگان کشورهای اسلامی اشاره کرد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: موضوع غزه مساله اول نمایشگاه امسال بود، مقاومت گستردهای که شاهدش بودیم بر اساس فرهنگ قرآنی شکل گرفته است که تلاش شد در نمایشگاه بخوبی به آن پرداخته شود. اسماعیلی تصریح کرد: بخش پوششهای اسلامی نیز مورد استقبال بسیاری قرار گرفت و موجب شد با ازدحام مخاطبان روبهرو شویم که نشان میدهد چقدر نیاز است سکوهای دائمی عرضه لباس را گسترش دهیم؛ البته باید توجه داشت در سیاستهای وزارت فرهنگ این موضوع در دستور کار است و انشاءالله انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار شاعران و اهالی فرهنگ و ادب فارسی تبیین کردند
شعر فارسی، رسانه کمنظیر و قدرتمند
6 فروردین ماه و در شب ولادت باسعادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و ادب فارسی با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این دیدار ۴۰ نفر از شاعران جوان و پیشکسوت سرودههای خود را در موضوعات مختلف دینی، اجتماعی و سیاسی قرائت کردند.
حضرت آیتالله خامنهای بعد از شعرخوانی شاعران، با ابراز خرسندی از استمرار پیشرفت و رو به اوج بودن شعر فارسی، شعر را رسانهای مهم و تأثیرگذار در دوران جنگ رسانهای خواندند و گفتند: در این عرصه باید از میراث کمنظیر شعر و ادب فارسی به عنوان رسانهای قدرتمند و اثرگذار و نافذ به بهترین وجه استفاده شود و پیامهای دینی، تمدنی، ایرانیگری و ایستادگی و شجاعت به افکار عمومی دنیا منتقل شود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته شرط اثرگذاری رسانه شعر، هنری بودن آن است و هنری بودن نیز منوط به «الفاظ محکم و استوار»، «مضمونیابی» و «کیفیت بیان موضوع» است.
حضرت آیتالله خامنهای، انتخاب پیام مناسب و مفید را شرط دیگر برای اثرگذاری و ماندگاری شعر خواندند و گفتند: رسانه شعر باید انتقالدهنده پیام «دین و اخلاق»، «تمدن» و«ایرانیگری» باشد.
ایشان پیام ایستادگی شجاعانه ملت ایران در مقابل ظلم و زیادهطلبی زورگویان جهانی و مظاهر آن یعنی آمریکا و صهیونیستها را از جمله پیامهای ممتاز و قابل انتقال دانستند و خاطرنشان کردند: پیام ایستادگی ملت ایران و بیان صریح و بدون ملاحظه مواضع در مقابل مستکبران، بسیار مهم و برای مردم دنیا شوقانگیز است که نمونههای استقبال از این مواضع در سفرهای خارجی رؤسای جمهور و سخنرانی آنها در اجتماعات مردمی وجود داشته است.
حضرت آیتالله خامنهای جلسه سالانه با شاعران را جلسهای خوب و بابرکت خواندند اما تأکید کردند: این جلسه نباید جلسهای زینتی باشد، بلکه ضروری است امتداد داشته باشد و با دنبال کردن مطالبی که در آن مطرح میشود به تأمین مقاصد و اهداف مورد نظر در زمینه اعتلای شعر کمک شود.
ایشان در ادامه به بیان چند توصیه خطاب به شاعران و دستاندرکاران شعر و ادب فارسی پرداختند و در توصیه اول با اشاره به ضعف ترجمه و برگردان اشعار خوب و قوی فارسی به دیگر زبانها گفتند: شعر خوب باید در معرض استفاده افکار عمومی دنیا قرار بگیرد، بنابراین باید نهضت ترجمه ایجاد شود تا اشعار با نثر شاعرانه، گویا و قوی در اختیار دیگران قرار بگیرد که این کار مهم و سخت، کار دولت است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر ضرورت انس با شعر از دوران کودکی تا نوجوانی و جوانی، وارد کردن بیش از پیش اشعار در کتابهای درسی به عنوان بخشی از ابزار انتقال تمدن، فرهنگ و معارف را وظیفه وزارت آموزشوپرورش برشمردند.
«تقویت حافظه ادبی مردم و خلاق کردن ذهن جوانان در استفاده بجا و صحیح از اشعار و تأکید بر مطالعه و درسآموزی از آثار شعری شاعران برجسته، ۲ توصیه دیگر حضرت آیتالله خامنهای بود.
ایشان با ابراز تأسف از مظلوم واقع شدن زبان فارسی در برابر هجوم لغات بیگانه، در توصیهای دیگر، پاسداشت این زبان پرکشش و قابل توسعه را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: در مقابل این هجمه باید کلمات معادل فارسی که بعضا بسیار زیباتر و استعمال آنها آسانتر است استفاده شود و با کاستن از لغات فرنگی، به خلوص زبان فارسی افزوده شود.
در ابتدای این دیدار جمعی از شاعران، سرودههای خود را که به صورت کتاب به چاپ رسیده، به رهبر انقلاب معرفی کردند.
از جمله اشعاری که در این دیدار قرائت شد، شعرهایی در وصف امام حسن مجتبی علیهالسلام و امام زمان(عج)، در توصیف مظلومیت مردم غزه بهویژه زنان و کودکان، در ستایش «پدر و مادر»، همچنین برخی موضوعات سیاسی و اجتماعی بود.
در ابتدای این دیدار نماز مغرب و عشا به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد.
ارسال به دوستان
همزمان با استقبال مخاطبان از پیشفروش بلیت نمایشها در فروردین 1403
شروع پرمخاطب تئاتر در سال جدید
محمد محمدی: سالنهای تئاتر از روز چهارشنبه 15 فروردین چراغشان روشن میشود. امسال به دلیل همزمانی نوروز و ماه مبارک رمضان، برخلاف سالیان گذشته که نمایشها از روزهای نخست سال روی صحنه میرفتند، با تاخیر 2 هفتهای میزبان مخاطبان خواهند شد. بررسی سامانههای فروش بلیت نشان میدهد بلیت بسیاری از نمایشهایی که هنوز اجرای خود را آغاز نکردهاند تا پایان فروردین به صورت کامل فروش رفته است. البته که در این بین برخی نمایشها نیز هستند که تعداد محدودی از ظرفیتشان باقی مانده است اما با بررسی اجمالی میتوان به وضوح مشاهد کرد در ماه نخست سال و با توجه به خرید روزانه و گیشههای سالن و بازه 15 روزه در کنار تنوع موضوعی و فرمی شاهد استقبال ویژه و قابل توجه از نمایشهای روی صحنه خواهیم بود.
نخستین نمایشی که با توجه به آغاز تبلیغات، همچنین اجرای ویژه در ایام تعطیلات نوروز در خارج از کشور پیشفروش خود را برای مخاطبان آغاز کرد، نمایش «چه کسی جوجهتیغی را کشت؟» به کارگردانی بهرام افشاری با بازی تینو صالحی و بهرام افشاری بود؛ نمایشی که قرار است از روز چهارشنبه 15 فروردین در سالن شماره یک پردیس تئاتر شهرزاد با ظرفیت 260 صندلی روی صحنه برود. این نمایش با توجه به وضعیت پیشفروش و 2 اجرا بودن تا 20 فروردینماه به صورت کامل تکمیل ظرفیت شده است و با توجه به تعداد محدود باقیمانده بلیت تا پایان ماه و نوبتهای اجرا میتوان پیشبینی کرد این نمایش حداقل در فروردین میزبان 8 هزار مخاطب خواهد شد که در نوع خود بسیار کمنظیر است.
نمایش دیگری که پیش از آغاز تا پایان ماه بلیتهای خود را پیشفروش کرده است، نمایش «امشب به صرف بورش و خون» به کارگردانی صابر ابر در باغ کتاب است. این نمایش با بازی فاطمه نقوی و صابر ابر با نمایشنامهای از مهدی یزدانیخرم است که روایتی از بازخوانی و بازگویی از دختری است که به دلایل نامعلوم دست به خودکشی زده که از سوی همسرش برای مخاطبان انجام میشود.
این نمایش از 22 فروردین کار خود را آغاز میکند اما با توجه به پیشفروش بلیتها تا روز جمعه 21 اردیبهشت به صورت کامل پر شده است. «امشب به صرف بورش و خون» در سالنی با ظرفیت 144 صندلی و بازه فروردینماه میزبان حدود 1800 مخاطب خواهد شد.
نمایش «توهم برنگشتی» به کارگردانی مهیار علیزاده با بازی شمس لنگرودی، امیرحسین فتحی، فرزین محدث، یلدا عباسی، ساغر رجبی، مریم مشهور، آرش الیگودرزی و وصال علوی در تماشاخانه ملک با ظرفیت 170 صندلی و تکمیل ظرفیت، 5 روز نخست میزبان 850 مخاطب خواهد شد، نمایش «فین جین» به کارگردانی محمود موسوی با بازی سیدجواد یحیوی، حسین شفیعی، مسعود بهارلو، محمدهادی عطایی، الهه پورجمشید، محسن زرآبادیپور، حسین میرزاییان، حامد لطفی و علیرضا ذوالفقاری در سالن نوفلو شاتو با ظرفیت 170 مخاطب و پر شدن 5 اجرا در مجموع میزبان بیش از 850 مخاطب میشود.
نمایش «روزمرگی» به کارگردانی مشترک امیر سپهر تقیلو و شیماه خاسب در سالن دکتر ناظرزاده کرمانی ایرانشهر با بازی مهران نائل، جوانه دلشاد و فرزین محدث با ظرفیت 212 صندلی و تکمیل ظرفیت 3 روز اول اجرا و پذیرای 636 مخاطب، «توافق نامه» به کارگردانی کورش سلیمانی با بازی بهنام تشکر، کورش سلیمانی و رامین ناصرنصیر در سالن ملک با ظرفیت 190 مخاطب و پر شدن 3 روز نخست میزبان 570 مخاطب، «آن برد» به کارگردانی مشترک مهدی زندیه و آیدین تمبرچی با بازی مهدی زندیه و نیکو بستانی در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر با پیشفروش 3 روز و تکمیل ظرفیت 2 روز نخست و زمان 10 روزه تا آغاز اجراها میزبان 200 مخاطب، «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی در سالن قشقایی تکمیل ظرفیت 2 روز نخست از 3 روز پیشفروش همانند نمایش «آن برد» باتوجه به مدت زمانی 10 روزه تا آغاز نمایش از جمله نمایشهایی هستند که در نخستین ماه سال جدید با استقبال مخاطبان پیش از شروع اجراها مواجه شدند. صدالبته که نمایشهایی چون «هیدن»، «شایعات»، «کمی کمتر بدزدید»، «توقف اتانازی»، «مردگان بیکفن و دفن»، «عطر آدم»، «بیژن و منیژه»، «رستاخیز عشق»، «بنبست»، «سنتز»، «خواب پادشاه»، «هیتلر در آلبوم خانوادگی»، «سهخواهر»، «مجلس توبه نامه اسماعیل بزاز»، «رومئو و ژولیت و چند کارکتر دیگر»، «دشمن خدا»، «خواب مرد مرده»، «رقص فراموشی»، «کورلی» و «اسب قاتلین»، «طلوع خونین»، «ژانکلودون دم بودن»، «برای لیلی»، «طربنامه طهرونیها»، «بچه ارباب مجلس بلبشو جور کردن» نیز از جمله نمایشهایی است که در این ماه و در سالنهای مختلف چون مجموعه تئاترشهر، پردیس شهرزاد، تماشاخانه ملک، ایرانشهر، نوفللوشاتو، ملک، سیمرغ و دا میزبان مخاطبان خواهند بود و میتوان به جرأت اذعان کرد امسال تئاتر برخلاف چند سال گذشته شروع بسیار پرمخاطبی خواهد داشت.
ارسال به دوستان
نگاهی به بخش کتاب نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
سال دیگر شرکت نمیکنیم!
محمدرضا اسماعیلی: «سال دیگر شرکت نمیکنیم!» گزارهای پرتکرار از سوی ناشرانی است که سابقه حضور در بخش کتاب نمایشگاه قرآن را داشتهاند. «سال بعد دیگر در این بخش شرکت نمیکنیم»؛ حرفی بود که مدیر روابط عمومی یکی از ناشران فعال در حوزه تاریخ شفاهی بعد از احوالپرسی در سال گذشته زد و امسال این ناشر وعده خود را عملی و از حضور در بخش کتاب نمایشگاه قرآن صرفنظر کرد.
بخش ناشران مکتوب سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن همانند سال گذشته در رواق شرقی مصلای امام خمینی(ره) از یکم فروردینماه به مدت 2 هفته آغاز به کار کرد و در این دوره بنا به گفته مسؤولان نزدیک به 160 ناشر شرکت کردهاند.
جاگذاری غرفهها در این دوره نسبت به سال گذشته با نظم و ترتیب بهتری انجام شده است و دیگر برای غرفهها از سازههای اسپیس استفاده نکردهاند. در این دوره از پروفیل به عنوان سازه و موکت برای دیواره و پوشش استفاده شده و غرفهها در این دوره همسان و همشکل هستند.
ناشران بزرگی که در نمایشگاه امسال شرکت کردهاند به تعداد انگشتان ۲ دست نمیرسد؛ موسساتی چون نشر معارف، کتابستان، جمکران، انقلاب اسلامی و... شرکت کردهاند که البته نهتنها این ناشران، بلکه همه ناشران هم آمدهاند که فقط فروشی داشته باشند، چرا که هیچگونه طراحی زیبا و مخاطبپسندی اجرا نکردهاند، طوری که غرفهای فقط محل فروش آثار نشر معارف، شهید کاظمی و... است.
پیش از این امکان فروش کتاب، غیر از کتابهای مرجع دینی در نمایشگاه قرآن میسر نبود اما ناشران در سالهای اخیر میتوانند کتابهای مرتبط را در این نمایشگاه بفروشند.
نادر قدیانی، مدیر انتشارات قدیانی بخش کتاب نمایشگاه را جزیرهای کوچک میداند و درباره آثاری که در این دوره به فروش میرسد میگوید: «ناشران خیلی کم به کتابهایی با محوریت قرآن و مسائل دینی پرداختهاند و بیشتر آنها کتابهای متفرقه به فروش میرسانند. برخی ناشرانی که در اینجا حضور دارند به اسم ناشر کودک و نوجوان فعالیت میکنند ولی کتابهای آنان مناسب این سن نیست و برای بزرگسالان است».
ناشرانی چون ستارهها، شهید کاظمی، کتابستان و... ناشران تخصصی دینی نیستند و در حوزههای ادبیات دفاعمقدس و رمان فعال هستند. البته نادر قدیانی درباره حضورش در سال آینده میگوید اگر وضعیت به این شکل پیش برود، ناگزیرم سالهای آینده در نمایشگاه حضور پیدا نکنم.
بخش کتاب کودک و نوجوان در شبستان اصلی نمایشگاه است و از بخش ناشران مکتوب در رواق شرقی جدا شده است که این امر میتواند در بخش فروش عادلانه به سایر ناشران ضربه بزند. البته این بخش در جاگذاری هم موفق نبوده است طوری که فقط از یک راهرو به این بخش ورودی داده شده و از ۳ جهت دیگر بسته است.
ایرادی که سال گذشته بود و امسال نیز به قوت خود پابرجاست، نبود تبلیغات و راهنمایی مناسب برای مخاطبان است. مثلا شما در شبستان برای رسیدن به بخش کودک و نوجوان حتما باید از راهنما بپرسید یا در گردشی که دارید اتفاقی ببینید.
سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن از یکم فروردین 140۳ به مدت 2 هفته آغاز به کار کرده است. در این دوره بنا به گفته مسؤولان نزدیک به 160 ناشر شرکت کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|