|
بازار خودرو بیتفاوت به اتفاقات بینالمللی
به رغم اتفاقات بینالمللی، بازار خودرو متاثر از قیمت ارز با روند کاهشی روبهرو شد. بازار دیروز خرید و فروش خودرو با وجود تمام نوسانات قیمتی همچنان با رکود روبهرو بود و تنشهای اخیر در سطح جهانی نیز نتوانسته است تاثیرات منفی خود را بر بازار بگذارد. البته نکته مهم این است که به دلیل عدم تغییر نرخ دلار، بازار خودرو نیز واکنشی نسبت به اتفاقات بینالمللی نداشته است و اکثر خریداران دست از خرید کشیدهاند؛ به نوعی بازار قفل شده و کسی نه خودرویی میفروشد و نه خودرویی میخرد.
ارسال به دوستان
پس از اقدام نظامی کشورمان علیه مواضع رژیم صهیونیستی دلار در بازار غیررسمی ثابت ماند، سکه ارزان شد و بورس 11 هزار واحد عقب نشست
واکنش حداقلی بازارها
گروه اقتصادی: واکنش بازارهای مالی در شرایط خاص امنیتی و سیاسی اتفاقی طبیعی و قابل پیشبینی است. بازارهای سرمایه کشورهای منطقه هم پس از اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی (حمله به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق) و در سایه وعده ایران برای انتقام به پیشواز این اتفاق رفته بودند و تا روز جمعه نوساناتی را تجربه کردند. با توجه به اینکه اقدام نظامی ایران زمانی رخ داد که بازارهای جهانی تعطیل بودند و در زمان تنظیم این گزارش هم تعطیل هستند، برای بررسی دقیقتر واکنشهای اقتصادی آن باید صبور بود.
به گزارش «وطن امروز»، متغیر تاثیرگذار روی واکنش بازارها در شرایط کنونی ناظر به تصمیم بازیگران سیاسی و گسترش یافتن یا نیافتن سطح درگیریهاست. با این وجود پیشبینی میشود از صبح امروز دوشنبه افزایش قیمت نفت در بازارهای مختلف اتفاق بیفتد. در حال حاضر هیچ تحلیل اقتصادیای در رابطه با نوسان احتمالی بازارهای گوناگون وجود ندارد و نگاهها به اقدامات سیاسی - امنیتی است. در یک سناریو اگر سطح منازعات افزایش پیدا کند، مسلما بازارهای سرمایه کشورهای منطقه سرخپوش خواهند شد، ریسک سرمایهگذاری در منطقه غرب آسیا افزایشی میشود و اونس طلای جهانی رکوردشکنیهای خود را ادامه میدهد. همچنین با فعال شدن محور مقاومت در بابالمندب و خیلج فارس، قیمت انرژی و نفت خام در سراسر جهان افزایش خواهد یافت؛ مهمی که آنچنان به مذاق غربیها خوش نخواهد آمد، بویژه برای دولت مستقر در آمریکا که در آستانه انتخابات ریاستجمهوری قرار دارد و افزایش قیمت حاملهای انرژی میتواند نکتهای منفی برای آن باشد. افزایش هزینه تجارت دریایی و حتی مشکل در تامین کالا از دیگر اتفاقاتی است که پس از این اتفاق برای اروپا پیشبینی میشود. در سناریوی دیگر یعنی کاهش منازعات -که محتملتر به نظر میرسد- برای چند روز افزایش قیمت نفت اتفاق خواهد افتاد و در صورت تاکید روی این فضا، اقتصاد منطقه تا حدودی از وضعیت بلاتکلیفی خارج میشود و شرایط به روال سابق خواهد بود. البته مادامی که جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ادامه دارد بعید به نظر میرسد این مهم محقق شود. بررسی تحولات بازارها منطقه پیش از اقدام نظامی ایران و زمانی که صرفا صحبت از تهدید کشورمان بود، تصویری از واکنشهای احتمالی بازارها به این اتفاق خواهد داد.
* بازارها اتفاقات را پیشخور میکنند
به طور کلی بازارهای مالی در مواجهه با وقایع و رویدادهایی که به طرق مختلف امنیت سرمایهگذاری را با تهدید مواجه میکنند، با حساسیت بالایی واکنش نشان میدهند. طبیعتا بازار سهام در ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. به بیان دیگر، بازارهای سهام عموما به تمام اتفاقاتی که میتواند به نوعی ریسک یا ابهامی را به بازار تحمیل کند، واکنش نشان میدهند؛ جنگ و درگیریهای نظامی و منطقهای، کاهش یا افزایش قیمت دلار، انتخابات، تصمیمات یک شبه اقتصادی، گمانهزنیها پیرامون تغییر نرخ فرمولها و مواردی از این دست میتواند حرکت کلی بازار سهام را تحت تاثیر قرار دهد. نکته مهم در این میان این است که پس از برطرف شدن ریسک یا تنش ایجاد شده، در عموم مواقع روند بازارهای سهام به پیش از زمان وقوع درگیری یا تنش بازمیگردد. با این مقدمه سراغ واکنش بازارهای سهام کشورهای مختلف و همچنین بورس تهران به اتفاقات اخیر و وقایع مشابه سالهای گذشته رفتهایم.
* افت معنادار بازار سهام رژیم صهیونیستی در ساعات پایانی روز جمعه 24 فروردین
روز جمعه 24 فروردین پس از انتشار اخباری مبنی بر نزدیک بودن حمله ایران به رژیم صهیونیستی، بازارهای مالی دنیا دچار ریزشهای سنگینی شدند. در این بین 3 بورس اصلی آمریکا و همچنین بورس رژیم صهیونیستی افت معناداری را تجربه کردند. با توجه به تداوم نگرانی صهیونیستها، در صورت باز بودن بازار سهام رژیم صهیونیستی در روزهای شنبه و یکشنبه 25 و 26 فروردین، افت مذکور ادامه مییافت. نمودار 1، روند شاخص بورس این رژیم را طی چند هفته اخیر، 6 ماه گذشته و پس از واقعه 7 اکتبر نشان میدهد.
* ریزش 4.5 درصدی داوجونز در 2 هفته اخیر
شاخص داوجونز آمریکا نیز که طی 4 ماه اخیر روند صعودی را در پیش گرفته بود، پس از افزایش ریسک جنگ و درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی ریزش 4.5 درصدی را تجربه کرد. این ریزش پس از ترور فرماندهان ایرانی در کنسولگری ایران در سوریه آغاز شد. اگرچه نگرانیها پیرامون افزایش تورم هم عامل دیگری است که در هفتههای اخیر بر این شاخص اثرگذار بوده است. (نمودار شماره 2)
* ریزش 2.5 درصدی شاخص اساندپی 500
شاخص اساندپی 500 نیز همچون شاخص داوجونز آمریکا در حالی که طی 4 ماه اخیر روند کاملا صعودی را در پیش گرفته بود، پس از افزایش ریسک جنگ و درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی با ریزش 5.2 درصدی مواجه شد. (نمودار شماره 3)
* آرامش نسبی ارز
با وجود اینکه در ساعات اولیه عملیات نظامی کشورمان علیه رژیم صهیونیستی کانالهای قیمتساز تلگرامی که غالبا از خارج کشور اداره میشوند قیمت هر دلار آمریکا را در بازار غیررسمی تا 72 هزار تومان هم بالا بردند اما به محض شروع به کار بازار ارز در صبح دیروز، نخستین کشف قیمت بازار غیررسمی حدود 67 هزار تومان بود. این نرخ حدود 2 هزار تومان کمتر از قیمت دلار در بازار غیررسمی روز شنبه بود. رفتهرفته اما قیمت دلار کاهش یافت و در زمان پایان کار بازار وارد کانال 65 هزار تومان شد.
* کاهش قیمت سکه و طلا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران هم دیروز ضمن اشاره به رام شدن طلا در بازار همپای سکه، از کاهش قیمتها در بازار داخل نسبت به شنبه خبر داد و تاکید کرد: خوشبختانه بازار در آرامش به سر میبرد؛ هیچگونه التهابی در بازار نیست و به نوعی میتوان گفت بازار رکود هم دارد. از ابتدای هفته گذشته (۱۸ فروردینماه) همزمان با آغاز فعالیت بازار سکه و طلای داخلی به صورت کاملا رسمی و بازگشایی تمام واحدها، ریزش در قیمت بازار سکه و تا حدودی طلا آغاز شد اما با توجه به روند چشمگیر صعودی قیمت جهانی طلا، قیمت طلا همپای انواع قطعات سکه پیش نمیآمد و بعضا افزایشی رقم میخورد اما تعطیلی دیروز بازارهای جهان، بر اثر کاهش نرخ ارز در داخل افزود و قیمت طلا را همچون سکه کاهش داد. با توجه به پاسخ ایران به اسرائیل، انتظار میرفت بازار سکه و طلا نیز روند افزایشی به خود بگیرد اما این بازار نیز همچون بازار دلار کاهشی شده و خوشبختانه بازار در آرامش به سر میبرد. در همین زمینه نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به کاهش قیمتها در بازار دیروز نسبت به روز شنبه گفت: قیمتها نسبت به اوج خود فاصله گرفته و تعطیلی بازارهای جهانی در روز جاری و کاهش نرخ ارز در داخل، منجر به ریزش قیمتها در بازار انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا شده است به گونهای که در آخرین معاملات امروز بازار (دیروز یکشنبه) سکه ۸۰۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۲۹ هزار تومان نسبت به روز شنبه کاهش قیمت داشته است. وی افزود: خوشبختانه بازار بسیار آرام و به دور از هرگونه التهاب است، البته شرایط رکود همچنان بر آن حاکم است و تقاضایی برای خرید سکه و مصنوعات طلا نیست. این مقام صنفی ضمن تاکید بر اینکه ثبات قیمت اونس جهانی طلا (با توجه به تعطیلی دیروز بازارهای جهانی) و عدم تغییر قیمت آن نسبت به شنبه همچنان ۲۳۴۳ دلار است و کاهش نرخ ارز در داخل سبب شد قیمتها در بازار سکه و طلا کاهشی شود، ابراز امیدواری کرد این روند کاهشی قیمتها و ثبات، ادامهدار باشد. بذرافشان در رابطه با تغییرات قیمتها نسبت به روز شنبه و آخرین قیمت معاملاتی در بازار (دیروز)، گفت: سکه تمام طرح جدید با ۸۰۰ هزار تومان کاهش به ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید، هر قطعه سکه تمام طرح قیمت نیز بازار امروز را با بهای ۴۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به پایان برد که نسبت به روز گذشته ۲۰۰ هزار تومان کاهش بها داشته است. نیمسکه و ربع سکه نیز هر یک ۲۰۰ هزار تومان نسبت به روز گذشته کاهش قیمت داشتند و به ترتیب در بازار امروز ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ۱۶ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان تعیین قیمت شدند. سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز با ۴۰۰ هزار تومان کاهش، در بازار امروز، 7 میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دادوستد شد. رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با وضعیت حباب سکه گفت: با توجه به کاهش قیمت طلا (و البته کاهش کمتر نسبت به سکه) حباب سکه نسبت به روز گذشته (شنبه) کمی افزایش داشته است. در حال حاضر هر قطعه سکه ۷ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان دارای حباب است.
* افت ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس در دومین روز هفته
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۱۱ هزار و ۱۹۳ واحد کاهش در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۷۷۶ واحدی قرار گرفت. شاخص هموزن نیز با ۲ هزار و ۶۷۷ واحد کاهش به ۷۲۳ هزار و ۵۳۹ واحد و شاخص قیمت با هزار و ۵۰۲ واحد کاهش به ۴۰۶ هزار و 4 واحد رسید. همچنین شاخص فرابورس ایران در معاملات دیروز با ۱۳۰ واحد افت به ۲۴ هزار و ۶۴۵ واحد رسید.
***
پیشبینی افزایش قیمت نفت
تحلیلگران روز یکشنبه پیشبینی کردند قیمت نفت روز دوشنبه (امروز) پس از پاسخ بامداد یکشنبه ایران به حمله رژیم صهیونیستی افزایش خواهد یافت اما رشد بیشتر قیمتها، به واکنش این رژیم و غرب بستگی دارد. نگرانی نسبت به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، هفته گذشته از افزایش قیمت نفت در بازار جهانی، پشتیبانی و کمک کرد قیمت نفت برنت که شاخص بازار جهانی است، روز جمعه، تا ۹۲ دلار و ۱۸ سنت در هر بشکه صعود کند که بالاترین قیمت از اکتبر بود. نفت برنت، معاملات روز جمعه را در ۹۰ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه به پایان برد، در حالی که شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۴ سنت افزایش، در ۸۵ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه بسته شد. تاماس وارگا، کارگزار نفت شرکت پی ویام گفت: معقول است که هنگام ازسرگیری معاملات، انتظار قیمتهای قویتری را داشته باشیم. با این حال، تاکنون هیچ تاثیری روی تولید نداشته و ایران اعلام کرده است عملیاتش محدود است. هر چه واکنش اولیه بازار، شدید و دردناک باشد، صعود قیمت نفت ممکن است موقتی باشد، مگر اینکه عرضه نفت خاورمیانه دچار اختلال شود. جیووانی استونو، تحلیلگر موسسه مالی یوبیاس گفت: قیمت نفت ممکن است در زمان گشایش معاملات افزایش پیدا کند زیرا برای نخستین بار است که ایران از خاک خود، به رژیم صهیونیستی پاسخ داده است. وی در ادامه افزود: مدت زمان افزایش قیمت نفت، به واکنش رژیم صهیونیستی بستگی خواهد داشت. همچنین نشست مجازی گروه 7 هم باید رصد شود تا دید آیا اعضای این گروه، صادرات نفت ایران را هدف قرار میدهند یا خیر. صادرات نفت ایران با وجود تحریمهای آمریکا، رشد پیوستهای داشته است. بر اساس گزارش رویترز، اوله هانسن، از ساکسو بانک گفت: قیمت نفت پیش از این، نرخ ریسک را به حساب آورده و میزان این نرخ به تحولات بعدی پیرامون ایران و تنگه هرمز بستگی خواهد داشت.
ارسال به دوستان
رشد ۲۶ درصدی صادرات ایران به روسیه
سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به آمار صادرات ایران به روسیه و بلاروس در سال ۱۴۰۲، گفت: صادرات محصولات ایرانی به روسیه و بلاروس از لحاظ ارزش و وزن با رشد همراه بوده است.
اکبر گداری آمار صادرات محصولات ایرانی به روسیه را 2185 هزار تن و به ارزش 946 میلیون دلار دانست و اظهار داشت: افزایش صادرات در حالی سال گذشته اتفاق افتاد که صادرات این محصولات در مدت مشابه سال گذشته به میزان 1436 هزار تن و به ارزش751 میلیون دلار بود. وی ادامه داد: آمار صادرات انواع محصولات ایرانی به روسیه نشان میدهد صادرات این محصولات از لحاظ ارزشی 26 درصد و از لحاظ وزنی 52 درصد رشد را تجربه کرد. به گفته گداری، بیشترین درصد رشد صادراتی ایران مربوط به محصولات کشاورزی و محصولات صنایع پتروشیمی و پایه نفتی است. سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به حجم واردات محصولات روسی به ایران، تصریح کرد: 3353 هزار تن به ارزش1691 میلیون دلار کالا از روسیه وارد کشور شده است. واردات این محصولات در مدت مشابه سال گذشته 2631 هزار تن و به ارزش 1582 میلیون دلار بوده است؛ آمارها حکایت از این دارد که میزان واردات از لحاظ ارزشی 9 درصد و از لحاظ وزنی27 درصد رشد کرده است. وی در ادامه ضمن تحلیل آمار تجارت ایران و بلاروس، تصریح کرد: آمار صادرات ایران به بلاروس 20 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 34 درصد افزایش ارزش دلاری را تجربه کرده است. بنا بر اظهارات گداری، بیشترین ارقام افزایشی مربوط به صادرات عبارتند از: کفپوش و فرش ماشینی 2400 هزار دلار، پلی استایرن (قابل انبساط و سایر انواع) 2300 هزار دلار، پلیاستر یک میلیون و ۴۴۹ هزار دلار، رنگ پودری ۲ میلیون دلار، روغنهای معدنی یک میلیون و ۱۸ هزار و ۴۷ دلار، دارو یک میلیون دلار، کیوی ۲ میلیون و 300 دلار، پلاسمای خون 600 هزار دلار، پلیاتیلن 366 هزار و ۴۳۳ دلار، پسته یک میلیون دلار، کشمش 500 هزار دلار، رب گوجه فرنگی 380 هزار دلار و هلو 300 هزار دلار. وی با تاکید بر اهمیت تبادل هیاتهای متعدد تجاری، بیان کرد: آشنایی بیشتر شرکتهای ایرانی با بازار بلاروس موجب افزایشی شدن روند صادرات شرکتهای ایرانی به بلاروس شده است. این مقام مسؤول با اشاره به حجم واردات ایران از بلاروس، گفت: سال گذشته 59 میلیون دلار کالا از بلاروس وارد ایران شد که این عدد نسبت به 1401، 35 درصد رشد ارزشی داشته است. به گفته وی، بیشترین اقلامی که شاهد افزایش واردات آنها بودهایم عبارتند از: انواع الیاف سنتتیک به میزان 39 میلیون دلار، دامپتراک 6 میلیون دلار، خمیر چوب 3 میلیون و 300 هزار دلار، دستگاه ذبح پرندگان2 میلیون و 864 هزار دلار، ترموچوب به میزان 2 میلیون و ۸۰۰ هزار دلار، فرآوردههای غذایی یک میلیون و ۶۰۰ هزار دلار، پلی آمید550 هزار دلار و چوب نراد 800 هزار دلار. سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران در پایان با اشاره به دلایل رشد واردات از بلاروس اظهار کرد: حضور برنامهریزیشده شرکتهای بلاروسی در ایران و انعقاد قراردادهای جدید در حوزه الیاف سنتتیک، مواد سلولزی و اقلام صنعتی، از جمله دلایل افزایش واردات از این کشور بوده است.
ارسال به دوستان
اخبار
هر سکوی بنزین یک کارت سوخت دارد
سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت گفت: به هیچ وجه شاهد هجوم مردم به پمپبنزینها و شرایط غیرعادی در جایگاههای عرضه سوخت نبودیم و اخباری که برخی رسانههای معاند از صفهای بنزین در ایران منتشر کردهاند، بزرگنمایی و غیرواقعی بود. رضا نواز اظهار داشت: در پی حملات موشکی ایران به رژیم صهیونیستی، برخی هموطنانمان در شهرهای مختلف برای شادی و انجام مراسماتی به خیابانها آمدند که این افزایش تردد، نیاز به سوخـتگیری و حضور بخشی از مردم در پمپبنزینها را به دنبال داشت. وی افزود: برخی هموطنان نیز در ساعات بامداد و صبح دیروز، مراجعاتی بیش از روزهای عادی به جایگاههای عرضه سوخت داشتند، با این حال، نه در ساعات بامداد و نه در ساعات صبح دیروز، به هیچ وجه شاهد هجوم مردم به پمپبنزینها و شرایط غیرعادی در جایگاههای عرضه سوخت نبودیم و اخباری که برخی رسانههای معاند از صفهای بنزین در ایران منتشر کردهاند، بزرگنمایی و غیرواقعی بود. سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت با بیان اینکه «شرایط سوختگیری بهرغم افزایش مراجعه مردم به پمپبنزینها عادی است»، گفت: هماکنون نیز در برخی جایگاههای پرتردد عرضه سوخت در برخی کلانشهرها، صفهای سوختگیری داریم اما این میزان تردد و شرایط سوختگیری، کاملا عادی است و هیچگونه اختلالی در این زمینه وجود ندارد. نواز درباره کارت آزاد جایگاههای سوخت گفت: اگر چه بخشی از کارتهای آزاد جایگاههای سوخت که در ایام نوروز اضافه بر ایام قبل از نوروز توزیع شده بود جمعآوری شده است اما همچنان از نظر تعداد کارت آزاد جایگاهها به شرایط پیش از نوروز بازنگشتهایم و تعداد کارت آزاد جایگاهها بیشتر از ایام پیش از نوروز است. وی افزود: به جز جایگاههای عرضه سوخت در مناطق مرزی که شرایط خاص خود را دارند، هماکنون در تهران و کلانشهرها به ازای هر سکو، یک کارت آزاد در جایگاهها وجود دارد و در دیگر نقاط کشور نیز به ازای میزان تردد، به ازای هر 2 سکو یک کارت آزاد یا به ازای هر جایگاه یک کارت آزاد وجود دارد.
***
افزایش تولید نفت ایران در خلیج فارس
یک مقام مسؤول گفت: با انجام موفقیتآمیز پروژه فرازآوری چاه هندیجان ۹ که با استفاده از گاز حاصل از چاه هندیجان ۱۴ انجام شد، از اواخر اسفند۱۴۰۲ هزار بشکه به تولید نفت این منطقه افزوده شد. مسعود بیرانوند با بیان اینکه چاه هندیجان ۹ یکی از چاههای افقی حفاریشده در میدان هندیجان منطقه نفتی بهرگان است، اظهار کرد: این چاه از ابتدای راهاندازی در سال ۹۰ با وجود انجام عملیات اسید کاری و فرازآوری با نیتروژن، تولید پایداری نداشته است و به دلیل افت فشار جریانی، چند بار چاه غیرعملیاتی میشد. وی ادامه داد: با انجام آزمایشهای درونچاهی مختلف مشخص شد علت تولید ناپایدار، پایین بودن شاخص بهرهدهی چاه ناشی از پایین بودن نفوذپذیری سنگ مخزن است. معاون مدیر منطقه نفتی بهرگان تأکید کرد: در این روش گاز مورد نیاز برای تزریق به فضای حلقوی هندیجان ۹ از طریق چاه هندیجان ۱۴ تأمین میشود. با پیشنهاد این روش پس از موفقیتآمیز بودن اجرای آزمایشی پروژه با نصب موقت لولههای «چکسون»، سرانجام نصب خط لوله ۲ اینج از Kill Line چاه هندیجان ۱۴ به فضای حلقوی چاه هندیجان ۹ انجام شد و با نصب ادوات روسطحی لازم روی این خط از جمله شیر یکطرفه، شیر دروازهای، چوک و فشارسنج، چاه هندیجان ۹ از اواخر اسفند ۱۴۰۲ با دبی تقریبی 1000 بشکه در روز عملیاتی شد. بیرانوند تصریح کرد: روش فرازآوری با گاز در مقایسه با سایر روشهای فرازآوری مصنوعی از جمله پمپ الکتریکی درونچاهی و سرچاهی مقرون بهصرفه است، همچنین وجود منبع پرفشار گاز از چاه هندیجان ۱۴ در فاصله کمتر از ۵ متر از چاه هندیجان ۹ در سکوی نفتی WHP-07 و نبود نیاز به ساخت واحد تقویت فشار، از دیگر مزایای استفاده از این روش به شمار میرود. گفتنی است در برخی چاهها با گذشت مدت زمانی از شروع تولید، بهدلیل افت فشار مخزن و کاهش شاخص بهرهدهی و در نتیجه کاهش توان تولید، انتقال نفت به سطح با دبی مطلوب به صورت طبیعی میسر نیست. در این شرایط، برای احیای چاه یا افزایش توان تولید، از روشهای فرازآوری مصنوعی استفاده میشود.
***
دامنه نوسان تا ۳ روز مثبت و منفی یکدرصد تعیین شد
سازمان بورس و اوراق بهادار روز گذشته درباره تداوم معاملات بازار با محدودیت دامنه نوسان اطلاعیهای صادر کرد. در متن اطلاعیه سازمان بورس آمده است: «پیرو برگزاری جلسه اضطراری هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در ساعات ابتدایی روز جاری، مقرر شد با هدف حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار، دامنه نوسان همه نمادهای سهام و حق تقدم سهام قابل معامله در بازارهای بورس و فرابورس برای مدت 3 روز متوالی به مثبت و منفی یک درصد و دامنه نوسان صندوقهای سهامی نیز به مثبت و منفی ۲ درصد محدود شود. بدیهی است سازمان بورس با همکاری شرکتهای بورس و فرابورس به صورت پیوسته شرایط بازار و وقایع مرتبط را رصد کرده و در صورت لزوم تصمیمات بعدی را اتخاذ و اعلام خواهد کرد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|