|
اخبار
انتقاد شدید پورتو به ناداوری علیه طارمی
باشگاه پورتوی پرتغال بشدت به ناداوریها علیه این تیم در لیگ پرتغال انتقاد و اعلام کرد پنالتی واضح روی مهدی طارمی گرفته نشد. تیم فوتبال پورتو شنبه شب در چارچوب هفته بیستونهم رقابتهای فوتبال لیگ برتر پرتغال میزبان فامالیسائو بود که در نهایت این دیدار با تساوی ۲ - ۲ به پایان رسید. به گزارش ایرنا، ملیپوش ایرانی تیم فوتبال پورتو از ابتدای نیمه دوم وارد میدان و موفق شد در دقیقه ۸۲ گل تساوی را به ثمر برساند و مانع شکست پورتو در این دیدار شود. قبل از گلزنی، طارمی در محوطه جریمه فامالیسائو متوقف شد که داور این دیدار اعتقاد به خطای پنالتی نداشت و این تصمیم او باعث عصبانیت و اعتراض شدید کادر فنی پورتو شد. رسانه پرتغالی آبولا در خبری مدعی شد باشگاه پورتو بشدت به ناداوریها علیه این تیم در لیگ برتر پرتغال انتقاد دارد و اعلام کرده پنالتی واضح روی مهدی طارمی گرفته نشده است. باشگاه پورتو با انتشار این مطلب، اعتراض رسمی خود به اشتباهات داوری علیه این تیم در لیگ برتر پرتغال را اعلام کرد: «درک این واقعیت به معنای توجیه اشتباهات خودمان نیست اما گزارش نکردن آن به منزله چشمپوشی از کسانی است که به باشگاه پورتو آسیب میزنند. از ابتدای سال ۲۰۲۴ پورتو در سفر به بسا، آروکا و استوریل و در پذیراییهای ریو آوه، ویتوریا و فامالیسائو بشدت توسط داور جریمه شده است».
***
قیمت ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس مشخص شد
سازمان خصوصیسازی ضمن اعلام آگهی مزایده
۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس تهران، شرایط مرتبط با خریداری سهام این ۲ باشگاه را اعلام کرد. به گزارش مهر، تیمهای فوتبال استقلال و پرسپولیس تهران برای کسب مجوز حرفهای از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) ملزم به داشتن ۲ مالک مجزا از هم هستند که تا یکشنبه ۲۶ فروردین این اتفاق رخ نداد و کماکان هر ۲ تیم زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان به حساب میآیند. طبق اعلام مدیران ۲ باشگاه، بدهیهای خارجی و داخلی این ۲ تیم تا تاریخی که از قبل اعلام شده بود، تسویه شده و تنها مشکل سرخابیها برای اخذ مجوز حرفهای، داشتن مالک مشترک است. در همین حال سازمان خصوصیسازی دیروز قیمت پایه و شرایط عرضه سهام ۲ شرکت فرهنگی- ورزشی استقلال و پرسپولیس تهران را اعلام کرد. بر این اساس برای باشگاه استقلال، ۹,۱۷۲,۴۷۷,۵۰۰ سهام قابل واگذاری است که شامل ۸۵ درصد کل سهام این باشگاه میشود. قیمت پایه هر سهام 2.996 ریال و ارزش پایه کل سهام قابل واگذاری ۲۷,۴۸۰,۷۴۲,۵۹۰,۰۰۰ ریال است. برای باشگاه پرسپولیس نیز ۸,۹۳۷,۷۶۲,۷۵۰ سهام قابل واگذاری است که شامل ۸۵ درصد کل سهام باشگاه خواهد بود و قیمت هر سهم 3.570 ریال است. ارزش پایه کل سهام قابل واگذاری نیز ۳۱,۹۰۷,۸۱۳,۰۱۷,۵۰۰ ریال خواهد بود. شرایط تسویه ثمن معامله برای هر ۲ شرکت فرهنگی - ورزشی استقلال و پرسپولیس تهران به این صورت است که ۱۰ درصد حصه نقدی و مدت اقساط ۷۲ ماه خواهد بود، همچنین فاصله هر قسط ۶ ماه است.
***
ورزشکار طلایی ایران سهمیه المپیک نگرفت
تیراندازان ایران در تپانچه بادی مردان مسابقات جهانی و سهمیه المپیک پاریس در برزیل به فینال نرسیدند و سهمیه المپیک را از دست دادند. در دومین روز مسابقات قهرمانی فدراسیون جهانی و سهمیه المپیک در برزیل، نمایندگان کشورمان در تپانچه آقایان در خط آتش ایستادند. به گزارش مهر، در پایان دور مقدماتی، وحید گلخندان با ۵۸۰ امتیاز و تنها یک امتیاز کمتر، از صعود به فینال باز ماند و در رده دهم ایستاد. سجاد پورحسینی، دیگر نماینده کشورمان با ۵۷۴ امتیاز سیوسوم شد و جواد فروغی با ۵۶۶ امتیاز در رده شصتوششم ایستاد. مسابقات قهرمانی فدراسیون جهانی و آخرین مرحله توزیع سهمیه المپیک پاریس ۲۴ تا ۳۱ فروردین با حضور ۴۶۶ ورزشکار از ۷۶ کشور در برزیل برگزار میشود.
***
«الماس سیاه» در بوندسلیگا میماند؟
سرمربی و مدیر ورزشی اشتوتگارت ابراز امیدواری کردند «سرهو گیراسی» برای فصل بعد هم در این تیم باقی بماند. به گزارش ایسنا، اشتوتگارت به نخستین حضورش در لیگ قهرمانان پس از ۱۵ سال میاندیشد. شگفتیساز این فصل بوندسلیگا پس از پیروزی مقابل آینتراخت فرانکفورت یک گام دیگر به کسب سهمیه لیگ قهرمانان نزدیک شد.
به گزارش اسپورت بازر، سرهو گیراسی و دنیز اونداو ۲ ستاره باارزش اشتوتگارت و بوندسلیگا در این فصل بودند و از همین حالا تیمهای بزرگ اروپایی برای به خدمت گرفتن این ۲ بازیکن تلاششان را شروع کردهاند. «فابیان وولگموت» مدیر ورزشی اشتوتگارت درباره شانس باشگاه برای حفظ سرهو گیراسی و دنیز اونداو صحبت کرد و گفت: بسیار مشتاق هستیم تا هر ۲ بازیکن را فصل بعد هم در تیم داشته باشیم. اگر به لیگ قهرمانان برسیم باید این بازیکنان را حفظ کنیم و تمام تلاش ما در این راستاست. ما سعی میکنیم تمام تلاشمان را برای نگه داشتن گیراسی انجام دهیم.
قرارداد گیراسی با اشتوتگارت تا سال ۲۰۲۶ اعتبار دارد ولی بند خروج ۲۰ میلیون یورویی این بازیکن باعث میشود او مورد توجه خیلی از تیمها در اروپا قرار داشته باشد. گیراسی در دیدار با فرانکفورت بیستوپنجمین گل خود در این فصل را به ثمر رساند تا رکورد «ماریو گومز» مهاجم ملیپوش سابق اشتوتگارت در فصل ۲۰۰۹- ۲۰۰۸ را بشکند. این بازیکن در فصل ۲۰۰۹- ۲۰۰۸ توانسته بود ۲۴ گل برای اشتوتگارت به ثمر برساند و بهترین گلزن این تیم آلمانی در یک فصل بود.
ارسال به دوستان
حسینخانزاده در ایتالیا؟
نشریه ایتالیایی مرکاتو از حضور پوریا حسینخانزاده در تیم والیبال لوبه ایتالیا برای فصل بعد خبر داد. حسینخانزاده که در جامجهانی زیر ۲۱ سال با ایران قهرمان شد، در آستانه پیوستن به لوبه سیویتانوای ایتالیاست و قدرتی زن تیمملی ایران بزودی برای عقد قرارداد با لوبه و حضور در تمرینات این تیم راهی ایتالیا خواهد شد. حسینخانزاده در این فصل لیگ برتر با تیم فولاد سیرجان ایرانیان قهرمان شد و همچنین به عنوان دومین قدرتیزن این دوره از رقابتها انتخاب شد.
ارسال به دوستان
چگونه مهاجم آرژانتینی به ستاره استقلال بدل شد
بلندزن محبوب
زهره فلاحزاده: از روزی که به استقلال آمد شرایط وفق مرادش نبود؛ از بلاتکلیفی و یک ماه سردرگمی در تهران تا ثبت نشدن قراردادش به مدت طولانی. او به عنوان اولین خارجی مدنظر جواد نکونام به استقلال آمد. همه نگاهها به این مهاجم بود که ببینند میتواند گره کور خط حمله آبیها را باز کند یا منتقدان حملاتشان به سرمربی را (به بهانه این خرید) ادامه میدهند. گوستاوو بلانکو، مهاجم آرژانتینی پس از آنکه قراردادش اصلاح و برای سال اول مبلغ بسیار پایین و مابقی رقم توافق شده در سال دوم ثبت شد، متوجه شد همین ابتدای کار با مدیران باشگاهی روبهرو شده که براحتی زیر قول میزنند و تا حرفهای شدن فاصله زیادی دارند. او محجوب، سر به زیر، آرام و به دور از هر حاشیهای بود اما برخلاف رفتار حرفهای او، باشگاه در رابطه با پرداخت مطالبات این بازیکن خوب عمل نکرد. طبق قراردادی که باشگاه با بلانکو بسته بود، باید ماهانه حقوق خود را دریافت میکرد اما تنها یک ماه، آن هم نه به طور کامل، پولی به حسابش آمد. بلانکو حرفهای عمل کرده و برخلاف دیگر بازیکنان، نوتیسی بابت بدعهدی مدیران ارسال نکرده اما مدیران همچنان به رفتار غیرحرفهای خود ادامه میدهند. بلانکو هر چند ابتدای حضورش در ترکیب استقلال پایش به گلزنی باز نشد و حتی صدای برخی منتقدان را درآورد اما در میانه میدان کاملا در خدمت تیم بود. او بخوبی موقعیت میسازد و میتوان گفت بازیکن پا به توپی است. حالا این بازیکن که در تیم خوب جا افتاده است، در ۲ دیدار اخیر هر ۳ گل تیمش را به ثمر رسانده است. بلانکو حالا به بازیکنی تبدیل شده که تیمش را در خط حمله امیدوار نگه داشته است و آبیها میتوانند روی او حساب ویژه باز کنند. استقلال سومین تیم هجومی لیگ برتر است که بیشتر گلهای این تیم را بازیکنان خط دفاع زدهاند. حالا اما همان بازیکنی که خرید نکونام بوده و اوایل فصل به او اعتراض داشتند، بهترین گلزن استقلال با ۵ گل است. هر چند بلانکو فاصله زیادی با آقای گل لیگ برتر تا اینجای مسابقات دارد و حتی پنالتیزن تیمش هم نیست اما همین که حالا آبیها مهاجمی در اختیار دارند که موتور گلزنیاش روشن و در خط حمله خطرناک ظاهر شده است، نوید روزهای بهتری را در ۷ هفته باقیمانده لیگ برای استقلال میدهد. نکونام همین را میخواهد؛ بازیکنی که بتواند در هفتههای سخت و نفسگیر پایانی لیگ بار خط حمله را به دوش بکشد و گلهای ۳ امتیازی برای تیمش بزند.
استقلال برای قهرمانی - به دلیل فاصله کمی که با پرسپولیس در صدر جدول دارد - نیاز به ادامه یافتن روند خوب مهاجمش دارد. بلانکو میتواند همانطور که در ۲ هفته اخیر تنها گلزن تیمش بوده، عصای دست استقلال و نکونام باشد.
***
ماشاریپوف، دیگر ستاره آبیها
جلالالدین ماشاریپوف، ستاره ازبکستانی استقلال، در ۲ بازی اخیر استقلال در پست جدیدی به میدان رفته و با عملکردی که در میانه میدان داشته یکی از بزرگترین ضعفهای استقلال در چند فصل اخیر را برطرف کرده و استقلالیها را به حضور یک هافبک خوشنقش در ترکیبشان امیدوار کرده است. ماشاریپوف با حضور در مقابل ۲ هافبک دفاعی استقلال آزادانه در زمین حرکت و به همه جای زمین سرکشی میکند. حضور در محوطه جریمه حریف، توپگیری در میانه میدان و شیفت شدن به سمت چپ و راست برای راه انداختن بازیکنان کناری استقلال، کارهایی است که ماشاریپوف در بازیهای اخیر انجام داده و با تسلط خوبی که روی توپ دارد روی بازی دیگر بازیکنان استقلال هم تاثیرگذار بوده است. حضور ماشاریپوف در خط هافبک باعث شده دیگر هافبکهای استقلال هم از سردرگمی خارج شوند و پس از قطع توپ یا توپربایی یک گزینه همیشه در دسترس و فوری برای انتقال توپ از فاز دفاعی به حمله داشته باشند و این بازیکن را سریعا صاحب توپ کنند تا او با حمل توپ یا ارسال پاس بلند، استقلال را در سریعترین زمان ممکن در حالت حمله قرار دهد و این در حالی است که پیش از این استقلالیها برای رسیدن به دروازه حریف پاسهای پرتعداد رد و بدل میکردند و روند هجومی آنها با صبر و حوصله انجام میشد و در حالی به سمت دروازه حریف حمله میکردند که ساختار دفاعی منظمی مقابل خط حمله استقلال قرار گرفته بود.
ماشاریپوف در ترکیب استقلال یک هافبک صرفا بازیساز نیست و با قدرت حمل توپی که دارد در نقش یک مهاجم سایه هم برای آبیها بازی میکند و با اضافه شدن به محوطه جریمه و نفوذ به حفرههای دفاعی حریف نظم دفاعی رقبا را برهم میزند و در انتظار غفلت مدافعان حریف است. تجربه بالا، تخصص و تسلط روی توپ و بار فنی بالای ماشاریپوف باعث شده استقلال یک بازیکن تاثیرگذار و مفید را در ترکیب خود داشته باشد و نکونام بخوبی میداند استفاده صحیح از این بازیکن، کل تیم و بازیکنانش را تحت تاثیر قرار خواهد داد و با توجه به در نظر گرفتن تاکتیک تیم استقلال، بر اساس تواناییهای این بازیکن بخوبی فاز هجومی تیم با تغییر روبهرو و در ۲ بازی اخیر نشان داده شد استقلال در ۷ هفته پایانی هجومیتر از همیشه ظاهر خواهد شد!
ارسال به دوستان
چالش بزرگ تیم ملی کشتی آزاد در دوئل جذاب حسن یزدانی و کامران قاسمپور
انتخابی در انتظار ۲ قهرمان
در فاصله ۴ ماه مانده به المپیک پاریس دوئل جذاب حسن یزدانی و کامران قاسمپور در وزن 86 کیلوگرم یکی از موضوعات حساس کشتی آزاد است که به نظر میرسد فدراسیون هم به دنبال کمتر کردن حاشیههاست. روزهای حساسی پیش روی تیم ملی کشتی آزاد است و اعضای کادر فنی در تلاشند تیم ملی با ۶ سهمیه کامل راهی المپیک پاریس شود تا در مهمترین آوردگاه ورزشی جهان موفقیتهای سالهای گذشته کشتی آزاد را تکرار کند. تیم ملی کشتی آزاد در ۳ وزن ۶۵، ۸۶ و ۱۲۵ کیلوگرم سهمیه کسب کرده و حالا مهمترین چالش تیم ملی کشتی آزاد پس از کسب سهمیه، موضوع انتخاب از میان کامران قاسمپور و حسن یزدانی است. یزدانی بعد از کسب مدال نقره جهانی و طلای بازیهای آسیایی تصمیم گرفت کتفش را به دست جراحان بسپارد. جراحی کتف او در سال منتهی به المپیک بسیار پرریسک بود اما یزدانی به انتخاب خودش این کار را انجام داد و برای چند ماه از کشتی و حضور در مسابقه دور شد. طبیعتا اگر این جراحی نبود، احتمالا او هم مثل سایر مدالآوران تا اینجای کار وارد چرخه شده و چه بسا المپیکی شدنش را هم قطعی کرده بود.
در فاصله 3 ماه مانده به المپیک حسن یزدانی این روزها در خانه تمرینات را پیگیری میکند و تنها اواخر سال گذشته برای پیگیری کارهای درمانیاش به تهران آمد و به اردوی تیم ملی هم سر زد. از سویی بحث بازگشت کامران قاسمپور به وزن ۸۶ کیلوگرم حواشی زیادی به وجود آورده است. کامران پس از بدشانسیها زیادی که آورد در وزن ۹۷ کیلوگرم در تورنمنت کرواسی به میدان رفت و برای دومین بار مقابل اسنایدر شکست خورد. اهالی کشتی معتقدند کامران مناسب وزن ۹۷ کیلوگرم نیست. او که سالها پشت خط حسن یزدانی مانده بود، به ناچار تغییر وزن داد و در ۹۲ کیلوگرم روی تشک رفت. کامران در این وزن موفقیتهای چشمگیری به دست آورد و همه نگاهها به سمت او رفت اما از آنجا که وزن ۹۲ کیلوگرم المپیکی نیست، کامران برای اینکه بازگشت به عقب نداشته باشد، به یک وزن بالاتر آمد و در ۹۷ کیلوگرم روی تشک رفت اما به باور اهالی کشتی او کشتیگیر وزن ۹۷ کیلوگرم نیست و به نظر میرسد با توجه به وضعیت مبهمی که حسن یزدانی دارد، کامران بدش نمیآید دوباره شانس خود را در وزن ۸۶ کیلوگرم امتحان کند. در حالی که این ۲ قهرمان در سکوت به تمرینات خود ادامه میدهند و قاسمپور درباره بازگشت به وزن ۸۶ کیلوگرم صحبتی نکرده است اما حواشی و جنجالها بر پا شده است.
* حسن یا کامران؟ مسأله این است!
۴ ماه دیگر تا شروع المپیک پاریس زمان باقی مانده و حسن یزدانی هنوز وارد اردوی تیم ملی نشده است. برخی اعتقاد دارند حسن یزدانی با کتف مصدوم شانسی برای شکست دیوید تیلور آمریکایی ندارد اما برخی دیگر از جمله مربیاش معتقدند حضور او در فینال المپیک قطعی است. به هر حال چالش بزرگ تیم ملی کشتی آزاد دوئل حسن یزدانی و کامران قاسمپور در وزن ۸۶ کیلوگرم است، البته بر اساس چرخه انتخابی تیم ملی هنوز رقابتی بین این دو شکل نگرفته، چرا که قاسمپور هم اکنون در وزن ۹۷ کیلوگرم است و در این وزن به اردوی تیم ملی دعوت شده است. البته ممکن است با توجه به شرایط مصدومیت یزدانی، فدراسیون و کادر فنی تصمیم بگیرند چنین انتخابیای قبل از المپیک حداقل به صورت غیرمستقیم و در یک تورنمنت خارجی شکل بگیرد. در سالهای اخیر خیلی از طرفداران کامران قاسمپور اعتقاد داشتند سبک کشتی او به شکلی است که براحتی میتواند دیوید تیلور را شکست دهد. شاید او به همین خاطر منتظر یک فرصت است تا بعد از چند سال بار دیگر در ۸۶ کیلوگرم خودی نشان دهد.
ارسال به دوستان
یادداشت روز
نصر استراتژیک
محمدصادق فرامرزی: سرانجام قفل آسمان ارض اشغال شده مقابل موشکهای ایران باز شد. این شاید مختصرترین تعریفی باشد که بعدها در نقل سریع رویدادهای عصر ما به وقت نخستین ساعات بامداد 26 فروردین نقل شود؛ نقطه عطفی که از گذشته آن آگاهیم و درباره آینده مشغول گمانهزنی هستیم. عملیات «وعده صادق» از جهات مختلف یک عملیات مهم برای تاریخ دفاعی ایران به حساب میآید. چرایی این اهمیت اما فراتر از کم و کیف شیوه اجرایش، به معادله امنیت در خاورمیانه و موقعیتی که جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی در آن قرار دارند، مربوط میشود. از همین رو هر نگاهی به این عملیات بدون ادراک موقعیت اولیه آن میتواند شناخت ناقص یا غلطی برای ما داشته باشد.
1- عملیات «وعده صادق» پیش از هر چیز پاسخی به عملیات تروریستی حمله به کنسولگری ایران در دمشق و شهادت تعدادی از فرماندهان ایرانی به حساب میآید. عملیات دمشق اما از جهتی ایران را وارد یک موقعیت دوگانه و متناقض کرد. از سویی ایران با رژیمی مواجه بود که پس از 6 ماه جنایت و نسلکشی و عدم دستاورد نظامی در غزه بشدت برای تغییر مناسبات درگیری به دنبال نقشهای جدید میگشت. از همین رو این اقدام که میتوانست نقطه آغازین یک جنگ به حساب بیاید، قمار خطرناک تلآویو برای ورود مستقیم ایران به جنگ به حساب میآمد، آنچنان که اشغالگران در ماههای گذشته چندبار دیگر با عملیاتهای ترور (البته در سطح پایینتر) تلاش کرده بودند ایران را مجبور به جنگ کنند. رژیم صهیونیستی که فضای جنگی را در چند جبهه مورد حمایت ایران تجربه میکرد، درگیر نبودن ایران با جنگ و بحرانهای ناشی از آن را وضعیتی اصطکاکآور برای خود در برابر مهمترین دشمنش میدید. طبیعی بود در این موقعیت ایران ورود مستقیم به جنگ را برای خود مطلوب نداند. از سوی دیگر اما تثبیت شدن این پیشفرض که ایران برای عدم ورود به جنگ به دنبال واکنش فعال نسبت به ترورهای صهیونیستها نیست هم ایران را با یک خطر بلندمدت مواجه میکرد؛ خطری که در آن نیروی متخاصم به پشتوانه این پیشفرض گام به گام میتوانست بیشتر به ایران ضربه بزند. معمای امنیتی ماجرا در این نقطه خود را عیان میکرد. به زبان سادهتر انفعال برای عدم درگیری در جنگ خود به خود شرایط حتمی شدن ورود به جنگ را ایجاب میکرد. در این نقطه رسیدن به تعادلی که هم وضع اول (ورود به جنگ) را مهار کند و هم وضع دوم (تثبیت انفعال در برابر تهاجم) را تضعیف کند، نقطه مطلوب در تضمین امنیت و بازدارندگی و باز گذاشتن دست کشور در بازیگری فعال است. عملیات «وعده صادق» و نتایج آن را قبل از هر چیز باید در این معادله دوگانه فهم کرد. از این جهت ایران در مواجهه با عمل بیسابقه (حمله به کنسولگریاش) عکسالعمل بیسابقهای نشان داد و از داخل خاک خود به شکل رسمی اراضی اشغالی را هدف حمله قرار داد. از سوی دیگر با موفقیت موشکهایش در عبور از گنبد آهنین رژیم صهیونیستی (در حالت آمادهباش کامل) این پیام را مخابره کرد: در صورت گذار از صحنه نزاع محدود به جنگ مستقیم، توانایی هدف قرار دادن هر نقطهای را دارد. «وعده صادق» عملیاتی برای آغاز جنگ نبود اما برای واکنش و مخابره پیام، عملیاتی حسابشده و مقتدرانه به حساب میآید. هرچند هنوز نمیتوان درباره نحوه مواجهه رژیم صهیونیستی با این وضعیت سخنی قاطع گفت اما تا این لحظه آنچه از مواضع سران این رژیم مخابره شده، نشان از عقبنشینی نسبت به مواضع پیشین همچون «حمله به خاک ایران در جواب حمله از خاک ایران» دارد. با این اوصاف نسبتسنجی عملیات واکنشی ایران برای حل این معمای امنیتی با یک عملیات جنگی باعث ادراک غلط درباره نتایج آن
میشود.
2- 12ساعت قبل از عملیات موشکی-پهپادی «وعده صادق» که در روزهای گذشته خیلیها خود را برای آن آماده کرده بودند، ایران با توقیف یک کشتی باربری اسرائیلی و همچنین یک حمله سایبری به اداره توزیع برق رژیم صهیونیستی، مختصات مانوری از یک نبرد تمامعیار با این رژیم را به نمایش گذاشت. قرار گرفتن رژیم صهیونیستی در تنگنای جغرافیایی ناشی از حملات مقاومت اسلامی یمن در دریای سرخ و آمادگی و توانایی ایران برای بستن خلیجفارس روی کشتیهای باری این رژیم نشاندهنده شرایطی است که در آن حیات عمومی ساکنان اراضی اشغالی با تهدید جدی مواجه میشود. 6 ماه بعد از غافلگیری صهیونیستها در توفان الاقصی که باعث شده صدها هزار نفر از ساکنان اراضی اشغالی مجبور به ترک خانههای غصبیشان شوند، تکرار شبنشینی در پناهگاهها فضای داخلی اسرائیل را نیز بیش از پیش ملتهب کرده است.
اگر پیش از این عملیات حمله ایران به رژیم صهیونیستی یک کابوس و خطر بالقوه اما تجربهنشده به حساب میآمد، پس از این عملیات این ترس تبدیل به یک وضعیت تجربهشده میشود. رقص پهپادهای ایرانی در آسمان شهرهای فلسطین اشغالی در کنار به اختلال کشاندن سیستم پدافندی رژیم صهیونیستی یک رعب همگانی را با خود به همراه داشت. تلآویو همواره در فعالیتهای جنگیاش علیه ایران حساب ویژهای روی تبدیل کردن تهدید به یک بحران اجتماعی باز میکند. عملیات «وعده صادق» آنچنان که نمودار کرد، بدون اینکه هدفی غیرنظامی داشته باشد، این رعب و وحشت را در فضای داخلی اراضی اشغالی به وجود آورد. کنار هم قرار دادن این چند وجه نشان از آن دارد که ایران در راستای تثبیت بازدارندگی خود توانست با کمترین درگیری مستقیم، بیشترین تهدید را به شکل عینی متوجه رژیم صهیونیستی کند. سادهانگارانه است اگر این عملیات را پایانی بر میل اسرائیل برای پیگیری درگیری با ایران بدانیم اما یقینا فضای ایجادشده پیرامون این عملیات تاثیر روشنی بر محاسبات طرف مقابل در مواجهه با کشورمان خواهد داشت.
3- بخشی از برنامهریزی هر واحد سیاسی برای مقابله با واحد مورد خصم خود به تصوری بازمیگردد که از آن واحد وجود دارد. جمهوری اسلامی ایران در تمام سالهای بعد از جنگ تحمیلی، اهتمام خود را بر این معطوف کرده بود که تصور خارجی از خود را حول چند واقعیت تثبیت کند؛ نخست اینکه خاک ایران حضور هیچ نیروی بیگانهای را تحمل نمیکند(آنچنان که ایران تنها کشور منطقه است که هیچ پایگاه خارجی در آن وجود ندارد) و به طور مضاعف در برابر هر تجاوزی واکنش قاطع نشان میدهد. یکی دیگر از تصورهایی که ایران برای تثبیت آن تلاش کرد، این بود که تهران آغازکننده هیچ درگیری خارجی نخواهد بود اما دکترین دفاعی مستحکمی دارد. آنچه در گفتار سیاسی از آن با عنوان «صبر استراتژیک» ایران یاد میشود تا حدی برآمده از همین رفتار امنیتی - نظامی جمهوری اسلامی در برابر چالشها و تهدیدات است. بخشی از تفاوت مواجهه ایران با حمله به کنسولگریاش در دمشق در قیاس با دیگر عملیاتهای تروریستی رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته را باید در ایجاد این تصور جستوجو کرد. ایران در عملیات «وعده صادق» مانع از آن شد که تصور شکلگرفته دربارهاش در ذهن بازیگران خارجی تغییر کند. به عبارت دیگر هر چند «صبر استراتژیک» رویکردی برای کنترل تنش به حساب میآمد اما این تنش نمیتواند از محدوده تعیینشده از سوی ایران فراتر برود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|