|
بورس ۵ هزار واحد ریخت
در پایان معاملات دیروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزش 5 هزار واحدی به 2 میلیون و 201 هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن با ریزش 2800 واحدی به ارتفاع 723 هزار واحد رسید. لازم به ذکر است ارزش معاملات خرد در بازار دیروز 4 هزار میلیارد و 370 میلیون تومان بود. حقیقیها در روز گذشته حدود 644 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
ارسال به دوستان
پروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در سریلانکا که با دانش مهندسان ایرانی احداث شد، بزودی به بهرهبرداری میرسد
پروژه نیممیلیارد دلاری
درآمد نیم میلیارد دلاری پیمانکار ایرانی از صادرات خدمات فنی - مهندسی در پروژه اومااویا
گروه اقتصادی: صادرات خدمات فنی - مهندسی یکی از روشهای جدید صادرات تکنولوژی و فناوری است که هماینک بازاری بزرگتر از نفت و مشتقات آن دارد. تحریمناپذیری از ویژگیهای بارز صادرات این خدمات است؛ در چند سال اخیر صنایع نفت، گاز، برق و آب کشورمان در کنار صادرات کالا به سمت صادرات خدمات فنی - مهندسی رفتهاند. ساخت پالایشگاه در کشورهای آمریکای جنوبی و نیروگاه در کشورهای همسایه از مصادیق این موضوع است. حالا یک شرکت ایرانی یک سد به همراه نیروگاه در سریلانکا احداث کرده است.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته نشست خبری درباره نیروگاه «اومااویا» در وزارت نیرو برگزار شد و پیمانکار پروژه همراه با مدیران وزارت نیرو به تشریح جزئیات آن پرداختند. برآوردها حاکی از آن است که به احتمال زیاد در روزهای ابتدایی اردیبهشت با حضور رئیسجمهور و وزیر نیروی کشورمان و مسؤولان عالیرتبه سریلانکایی این سد و کلمبو نیروگاه به بهرهبرداری خواهد رسید.
طراحی و اجرای این پروژه که در ۲۰۰ کیلومتری کلمبو پایتخت سریلانکا قرار دارد از سال 2016 شروع شد. این پروژه دارای ۲ سد، نیروگاه آبی 120 مگاواتی و 25 کیلومتر انتقال آب است که با افتتاح آن 145 میلیون مترمکعب آب در سال ذخیره و 290 گیگاوات ساعت انرژی تولید میشود.
درآمد ایران از این پروژه 500 میلیون دلار برآورد میشود که به گفته پیمانکار به صورت نقدی از سوی طرف سریلانکایی پرداخت شده است.
* «اومااویا» بزودی در سریلانکا افتتاح میشود
رئیس مرکز بینالملل و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو از افتتاح پروژه چندمنظوره اومااویا با حضور مقامات ارشد ۲ کشور ایران و سریلانکا خبر داد و گفت: ظرفیت صادرات خدمات فنی - مهندسی صنعت آب و برق سال گذشته 600 میلیون دلار بود، البته توان صادرات در این بخش 5 میلیارد دلار است اما در شرایط حاضر این امکان میسر نشده است. مجتبی اکبری با بیان اینکه اردیبهشت امسال اتفاقهای خوبی در حوزه دیپلماسی وزارت نیرو رخ خواهد داد و اخبار آن اعلام میشود، گفت: پروژه چندمنظوره اومااویا با حضور مقامات ارشد ۲ کشور ایران و سریلانکا بزودی به طور رسمی افتتاح میشود. وی با بیان اینکه شرکت فراب در کشور سریلانکا از سالهای گذشته پروژه بزرگ و چندمنظوره اومااویا را آغاز کرده است، ادامه داد: پروژه سد و نیروگاه اومااویا از بزرگترین پروژههای کشور سریلانکاست و 400 مهندس ایرانی در حوزه صادرات خدمات فنی - مهندسی ایران در این پروژه فعال بودهاند. اکبری یادآور شد: همچنین سالها پیش، پروژه برقرسانی به 1000روستا به همت متخصصان ایرانی توسط یک شرکت داخلی در سریلانکا آغاز شد و سال 1392 به اتمام رسید. نکته مهم اینکه روستاهای این کشور به صورت پراکنده است و فرآیند برقرسانی را با دشواری و پیچیدگی روبهرو میکند اما شرکت فراب با اتکا به توان مهندسان ایرانی در حوزه سدسازی، نیروگاهسازی و برقرسانی بسیار در این زمینه موفق ظاهر شد. رئیس مرکز بینالملل و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو در ادامه به نظر مساعد و موافق رئیسجمهور و نخستوزیر کشور سریلانکا در پی فعالیت مهندسان ایرانی برای پیشبرد پروژههای مهم صنعت آب و برق اشاره و بیان کرد: اعتبار پیشبرد پروژه اومااویا به میزان 500 میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تامین شد. وی با بیان اینکه صادرات خدمات فنی - مهندسی صنعت آب و برق ایران هماکنون در بیش از 18 کشور دنیا در حال انجام است، اضافه کرد: راهبرد دولت سیزدهم با تاکید بر این نکته لحاظ شده است که در حوزه دیپلماسی اقتصادی طی 4 تا 5 سال آینده بیش از 5 میلیارد دلار واردات ارز به کشور صورت گیرد. اکبری یادآور شد: صادرات خدمات فنی - مهندسی صنعت آب و برق در سال گذشته 600 میلیون دلار بوده است، البته توان صادرات در این بخش 5 میلیارد دلار است اما در شرایط حاضر این امکان میسر نشده است. در عین حال هماکنون 70 درصد صادرات خدمات فنی - مهندسی کشور مربوط به صنعت آب و برق است.
* پرداخت نقدی ۵۰۰ میلیون دلاری به ایران بابت اجرای پروژه
نکته قابل توجه درباره این پروژه، پیمانکاری یک شرکت خوشنام ایرانی است که دولتی هم نیست. مدیرعامل شرکت فراب با اشاره به اینکه سد چندمنظوره اومااویا جزو پروژههای منحصر به فرد مهندسی محسوب میشود، گفت: هزینه اجرای پروژه سد اومااویا ۵۰۰ میلیون دلار بود که به صورت نقدی به مجری ایرانی پرداخت شد. محمد حیدری گفت: مقدمات ساخت سد چندمنظوره اومااویا به دنبال توافق مقامات دولتی ایران و سریلانکا در سال ۸۷ آغاز و شرکت مهندسی فراب به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران و مجری پروژه انتخاب شد. مدیرعامل فراب افزود: پس از مطالعات مقدماتی و طی تشریفات اولیه، عملیات اجرایی پروژه اعم از طراحی، نظارت و اجرای طرح از سال ۲۰۱۶ شروع شد و در حال حاضر این پروژه آزمایشهای اولیه را با موفقیت سپری کرده و آماده بهرهبرداری است. وی با اشاره به اینکه جغرافیای سریلانکا منحصربهفرد و منابع بارشی آن موسمی است، افزود: به دلیل محدودیتهای زیادی که سریلانکا در حوزه تامین سوخت برای تولید انرژی دارد، موضوع تامین برق از طریق نیروگاههای برقابی در این کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. حیدری ادامه داد: با اجرای طرح چندمنظوره اومااویا آب مازاد رودخانههای اومااویا و ماهاتوتیلااویا در ۲ حوضه آبریز مجزا به منطقه کمآب همین استان منتقل میشود تا علاوه بر تامین آب کشاورزی برای ۵ هزار هکتار از اراضی منطقه، همچنین از آن برای تولید برق به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات استفاده شود. وی گفت: این پروژه از نظر اجرای ۲۳ کیلومتر تونل با ۲ دستگاه TBM بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمینشناسی و وجود جریانهای آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفتهای (تونلها) عمودی دنیا در نیروگاههای آبی به طول ۶۱۸ متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی ۱۰۰۰ تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضاهایی در عمق ۷۵۰ متری زمین که به آن مقار میگویند، جزو پروژههای منحصربهفرد مهندسی محسوب میشود. حیدری درباره سختیهای فرآیند احداث این نیروگاه چندمنظوره گفت: جریانهای آبی پرفشار، بارشهای سنگین موسمی، تفاوت فرهنگی با مردم محلی، بعد مسافت محل اجرای پروژه با ایران، پوشش جنگلی منطقه و عدم دسترسی به جاده از جمله مشکلات فرآیند ساخت بود که البته هیچکدام از این مشکلات مانع این نشد که مهندسان ایرانی پروژه را با بهترین شکل ممکن اجرایی نکنند. مدیرعامل شرکت فراب با تاکید بر اینکه هزینه اجرای پروژه سد اومااویا ۵۰۰ میلیون دلار بود که به صورت نقدی به مجری ایرانی پرداخت شد، گفت: در فرآیند احداث این پروژه به دلیل اهتمام ویژهای که مجری ایرانی به حل مشکلات جوامع محلی داشت و عملیات آبرسانی به چند روستا در منطقه را اجرایی کرد، در فرآیند احداث پروژه جایزه مسؤولیت اجتماعی را در سطح بینالمللی دریافت کرد.
* ظرفیت 3.5 میلیارد دلاری صادرات سازههای فنی - مهندسی
سخنگوی صنعت آب کشور نیز با بیان اینکه 50 درصد سدهای بلند باستانی دنیا در ایران قرار دارد، گفت: ظرفیت صادرات سازههای فنی - مهندسی کشور سالانه 3.5 میلیارد دلار است. عیسی بزرگزاده گفت: شرکت فراب به نمایندگی از جامعه مهندسی ایران این پروژه پیچیده را در خارج از کشور اجرا کرد و به نتیجه رساند. سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه ایران در حال حاضر 102 مهندس مشاور رسمی و صاحب صلاحیت در رشتههای مختلف دارد، افزود: در همین راستا 14 هزار و 623 پیمانکار فعال بوده و 701 هزار نفر در این بخش به طور رسمی مشغول کارند. وی یادآور شد: ایرانیان ذاتا از دانش و توان مهندسی برخوردارند. نیاکان ما در بخش آبهای زیرزمینی سازهای پیچیده مانند «قنات» را یا ابداع یا توسعه دادهاند و همینطور در حوزه آبهای سطحی نیز میتوان ادعا کرد 50 درصد سدهای بلند باستانی دنیا در ایران وجود دارد. بزرگزاده با اشاره به اینکه تشدید تحریمهای ظالمانه بر کشور، فعالیت در این حوزه را با دشواریهایی مواجه کرده است، افزود: به رغم این شرایط مهندسان و متخصصان ایرانی از هند تا آفریقا و از آمریکای جنوبی تا آسیای میانه در حال اجرا و پیشبرد پروژههای بزرگ و پیچیده در صنعت آب و برق هستند، از جمله میتوان به اجرای این پروژهها در کشورهای عراق، ازبکستان، سودان، نیجریه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان و... اشاره کرد.
ارسال به دوستان
وزیر راه و شهرسازی: تأمین زمین نهضت ملی مسکن تا تابستان امسال به ۱۲۰ هزار هکتار میرسد
تأمین زمین نهضت مسکن
وزیر راه و شهرسازی در شانزدهمین جلسه شورای عالی مسکن گفت: تا تابستان امسال زمین تامین شده در بخش شهری و روستایی برای طرح نهضت ملی مسکن به ۱۲۰ هزار هکتار میرسد.
مهرداد بذرپاش دیروز در جلسه شانزدهم شورایعالی مسکن که به ریاست رئیسجمهور برگزار شد، گفت: در تلاش هستیم در سال ۱۴۰۳ گامهای بلندتری را در بخش مسکن نسبت به ۱۴۰۲ برداریم.
وی با اشاره به اینکه امسال میزان حمایت و کمکها برای تحویل تعداد بیشتر واحدهای مسکونی تقویت خواهد شد، افزود: امروز عملیات افتتاح ۳۳ هزار و ۸۶۳ واحد مسکن مددجویان کمیته امداد امامخمینی(ره) آغاز شد که این کار با تلاشهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و در حوزه تامین مالی از طریق شبکه بانکی و از طریق وزارت راه و شهرسازی، کمکهای دهیاریها و شهرداریها در سراسر کشور انجام شده است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین در حاشیه این جلسه با اشاره به اینکه توافق شده است تا ماهانه جلسه شورایعالی مسکن با حضور رئیسجمهور و اعضای اصلی برگزار و در هر جلسه یک مورد افتتاح انجام شود، گفت: در سال گذشته بخشی از واحدهای مسکونی نیروهای مسلح و مسکن اعضای هیات علمی دانشگاه تحویل شد و هماکنون مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) واحدهای مسکونی خود را دریافت میکنند و مسیر افتتاحها ادامه خواهد یافت.
* ۶۷۰ هزار قطعه زمین روستایی تأمین شد
بذرپاش گفت: با توجه به تامین هزینه آمادهسازی توسط مجموعه دولت، افزایش تسهیلات مسکن روستایی از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد و نرخ سود ۵ درصد، ساخت مسکن روستایی سریعتر از مسکن شهری است. هماکنون در بخش مسکن روستایی بیش از ۶۷۰ هزار قطعه زمین تامین شده که عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: نزدیک ۵۰۰ هزار مسکن روستایی در حال احداث است و بخشی نیز تحویل شده است.
وی توضیح داد: با توجه به آنکه نرخ سود تسهیلات در مسکن شهری بالاتر است، تصمیم گرفته شد قیمت تمامشده را به طریقی کاهش دهیم. مقرر شده در مواردی که افراد در تامین آورده مشکلاتی دارند، ابتدا تسهیلات بانکی را به پروژهها تزریق کنیم تا پروژهها آغاز شود.
بذرپاش گفت: در حوزه آمادهسازی زمین مقرر شد وزارتخانه کمک بیشتری کند. همچنین در حوزه تضمین بانکی نیز تصمیمات خوبی گرفته شد و مقرر شد به شکل زنجیرهای تضمین بانکی انجام شود که این کار کمک خوبی برای تسریع در اجرای نهضت ملی مسکن خواهد بود.
* سهم مسکن محرومان از ۲۰۰ همت قانون بودجه تعیین میشود
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تخصیص ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در تبصره ماده ۱۳ قانون بودجه مصوب شده تا به مسکن محرومان، وام ازدواج و وام فرزندآوری تخصیص یابد، گفت: مقرر شد ظرف یک هفته بانک مرکزی سهم مسکن محرومان را از ۲۰۰ همتی که در قانون بودجه آمده است، تعیین کند تا هر چه سریعتر این سهم به پروژه مسکن محرومان تزریق شود. اینکه به هر پروژه نرخ ۴۰۰ میلیون تومان به شکل قرضالحسنه تزریق شود شتاب خوبی به ساخت مسکن بویژه در بخش شهری میدهد.
بذرپاش درباره تامین زمین مسکن نهضت ملی مسکن و مقایسه آن با تامین زمین مسکن مهر، گفت: یکی از آوردههای اصلی دولت در طرح نهضت ملی مسکن، موضوع زمین است و در بسیاری از مناطق شهری، به طور میانگین ۵۰ درصد قیمت واحد مسکونی را زمین به خود اختصاص میدهد. یکی از اصلیترین تسهیلات در بخش مسکن تامین زمین است که بخش عمدهای از این اراضی به شکل رایگان و اجاره ۹۹ ساله در اختیار متقاضیان و سازندگان قرار میگیرد.
* تامین زمین نهضت ملی مسکن تا تابستان امسال به ۱۲۰ هزار هکتار میرسد
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به اینکه تا تابستان امسال زمین تامین شده در بخش شهری و روستایی برای طرح نهضت ملی مسکن به ۱۲۰ هزار هکتار میرسد، گفت: تا تابستان امسال زمین تامین شده برای طرح نهضت ملی مسکن در بخش شهری و شهرکها به ۷۰ هزار هکتار میرسد. همچنین در بخش روستایی زمین تامین شده برای ۶۷۰ هزار قطعه حدود ۵۰ هزار هکتار است. وی تصریح کرد: در مجموع ۱۲۰ هزار هکتار زمین به عملیات ساخت نهضت ملی مسکن در محدوده شهری و روستایی افزوده شده است و این غیر از زمینی است که در محدوده شهری به شکل خودمالکی، در بافت فرسوده یا اراضی خودمالکی روستایی است. بذرپاش یادآور شد: در اجرای مسکن مهر که یکی از پروژههای خوب دولتهای قبل بود، حدود ۸ هزار هکتار زمین تامین شد.
وی اظهار امیدواری کرد امسال نیز در حوزه اجرای طرح نهضت ملی مسکن سال خوبی باشد و زمینهای بیشتری تامین و تعداد واحدهای بیشتری نیز احداث شود.
ارسال به دوستان
یادداشت
سر مردم فلسطین منت نگذارید!
نوید مؤمن: وزارت بازرگانی ترکیه در بیانیهای مدعی شد صادرات ۵۴ گروه کالا به اراضی اشغالی، از میلگرد گرفته تا صفحه فولادی، سنگ مرمر و کاشی سرامیک را محدود کرده و تا زمانی که رژیم اشغالگر قدس در غزه اعلام آتشبس نکند، این محدودیتها به قوت خود باقی خواهد ماند. دولت اردوغان تصریح کرده در پی نقض آشکار قوانین بینالمللی توسط تلآویو، چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است. درباره تصمیم دیرهنگام رئیسجمهور و دولت ترکیه نکاتی وجود دارد که نمیتوان چشمها را بر آنها بست.
نکته اول اینکه نقض قوانین بینالمللی در غزه و نسلکشی در این حوزه جغرافیایی محدود و محصور، ۲۰۰ روز است ادامه دارد و آنکارا بهتازگی با یک پدیده فوری و نادر مواجه نشده است! به عبارت بهتر، از همان نخستین روز حمله اسفبار و وحشیانه رژیم کودککش صهیونیستی به نوار غزه، مشخص بود چه فاجعهای در این منطقه رخ داده و خواهد داد. سیاست یک بام و دو هوای ترکیه در قبال مردم غزه، سبب شد بسیاری از شهروندان این کشور نسبت به رویکرد حزب مدعی اسلامگرایی عدالت و توسعه ابراز انزجار کرده و آن را مزورانه توصیف کنند. افزایش 35 درصدی صادرات ترکیه به اراضی اشغالی در بحبوحه جنگ غزه و واسطهگری غیراعلامی ترکیه در پروژههای منطقهای انتقال انرژی از قفقاز به تلآویو، جملگی منجر به رسوایی آنکارا در پرونده جنگ غزه شد.
نکته دوم اینکه در زمان مبارزات انتخاباتی شهرداریها در ترکیه، دولت این کشور با انتقاد مخالفان درباره تجارت با رژیم اشغالگر قدس مواجه بود. کار به جایی رسید که رهبران حزب رفاه نوین (بازماندگان مرحوم دکتر نجمالدین اربکان) رسما خواستار اخراج سفیر رژیم اشغالگر قدس و توقف کامل تجارت با این رژیم از سوی دولت اردوغان شدند اما رئیسجمهور ترکیه با تصور اینکه در انتخابات شهرداریها نتیجه لازم یا حداقلی را به دست میآورد، از توجه به این مطالبه عمیق مردمی سر باز زد. نتیجه عناد با مردم غیرتمندی که سیاست دوگانه دولت خود و حمایتهای پشت پرده از صهیونیستها را یک لکه ننگ بزرگ در اقتصاد و سیاست خارجی خود قلمداد میکردند، شکست بیسابقه حزب عدالت و توسعه و حزب مؤتلف آن (ملیگرای خلق) در انتخابات شهرداریها بود. بسیاری از افرادی که در ادوار گذشته آرای خود را به سود حزب عدالت و توسعه به گردش درآورده بودند، با مشاهده مواضع منافقانه اردوغان در قبال جنگ غزه، این بار به پلی برای پیروزی دوباره وی و حزب متبوعش تبدیل نشدند. از این رو بیانیه وزارت بازرگانی ترکیه درباره محدودسازی تجارت با رژیم اشغالگر قدس، آن هم پس از شکست حزب عدالت و توسعه در انتخابات قطعا ارزش ذاتی زیادی ندارد.
نکته سوم اینکه بیانیه اخیر وزارت بازرگانی ترکیه، مملو از کلمات و گزارههایی است که راه فرار را برای تجاری که خواستار تجارت با صهیونیستها هستند باز نگاه میدارد. به عنوان مثال، در این بیانیه، تجارت با رژیم صهیونیستی به صورت مطلق ممنوع نشده و همین مساله، یعنی افزایش قدرت مانور برخی تجار ترک برای تجارت غیررسمی (یا تجارت با عناوین غیرتحریمی) با تلآویو. ثانیا تاکید شده این بیانیه، تا زمان موافقت رژیم اشغالگر قدس با آتشبس در غزه اعتبار خواهد خواهد داشت. سوال اصلی این است: اگر تلآویو خواستار آتشبس موقت در غزه با هدف آزادی همه اسرا شود و متعاقبا، با خالی شدن غزه از اسرای صهیونیست رفح، غزه و خانیونس را به شدیدترین نحو ممکن هدف قرار دهد، تکلیف چیست؟! حتی در بیانیه صادرشده از سوی وزارت بازرگانی ترکیه، به آتشبس دائم، پایان قطعی جنگ غزه و تضمین صهیونیستها برای عدم تجاوز دوباره به نوار غزه و بازگشایی گذرگاه رفح اشارهای نشده است. از این بیانیه، بوی رفعتکلیف میآید نه کمک واقعی به ملت فلسطین!
وزارت بازرگانی ترکیه مدعی شده این اقدام را در حمایت از ملت فلسطین انجام داده و از روز نخست جنگ غزه، آنکارا در مقابل این تجاوز آشکار(نسلکشی در فلسطین) ایستاده است(!) بهتر است اردوغان و همراهانش بابت صدور بیانیهای دیرهنگام، مبهم (به لحاظ حقوقی و اجرایی) و واکنشی (نسبت به شکست در انتخابات شهرداریها)، سر ملت مظلوم و بیپناه فلسطین منت نگذارند. فلسطینیان بیش از ۶ ماه است دیگر روی حمایت ترکیه از خود در یک جنگ نابرابر حساب نمیکنند، بویژه از زمانی که متوجه نقش شرکتهای ترکیهای در تنفس مصنوعی اقتصادی و تجاری به صهیونیست ها در بحبوحه ویرانی منازل و کشتار عزیزانشان شدهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
تولید نفت ایران به ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز رسید
اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۶۳۰ هزار بشکهای تولید روزانه نفت ایران طی یک سال گذشته و تولید ۳میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام ایران در سومین ماه ۲۰۲۴ خبر داد. تولید نفت ایران در این ماه نسبت به ماه قبل آن 30 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. ایران در ماه فوریه 3 میلیون و 230 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود. بر اساس این گزارش، ایران در ۳ ماهه نخست سال جاری میلادی به طور متوسط 3 میلیون و 230 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده است. تولید نفت ایران در ماههای ژانویه تا مارس امسال نسبت به ۳ ماهه چهارم سال قبل 50 هزار بشکه در روز و نسبت به ۳ ماهه نخست سال قبل 630 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. ایران در ۳ ماهه نخست سال قبل 2 میلیون و 600 هزار بشکه در روز و در ۳ ماهه چهارم این سال 3 میلیون و 180 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود. ایران با افزایش 630 هزار بشکهای تولید نفت طی یک سال گذشته رکورددار افزایش تولید در میان اعضای اوپک در این مدت بوده است. گابن، نیجریه و ونزوئلا تنها اعضای اوپک بودهاند که طی یک سال گذشته تولید خود را افزایش دادهاند. تولید گابن 10 هزار، نیجریه 40 هزار و ونزوئلا 90 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. تولید نفت اوپک در ۳ ماهه نخست سال قبل 27 میلیون و 380 هزار بشکه در روز بود که این رقم در ۳ ماهه امسال با کاهش 720 هزار بشکهای به 26 میلیون و 660 هزار بشکه در روز رسیده است. بر اساس این گزارش، ایران با افزایش تولید نفت توانسته است جایگاه از دست رفته خود در میان تولیدکنندگان بزرگ اوپک را پله به پله پس بگیرد. ایران در حالی که در ۳ ماهه نخست سال قبل به جایگاه پنجم اوپک سقوط کرده بود، در ۳ ماهه نخست 2024 پس از عربستان و امارات سومین تولیدکننده بزرگ اوپک بوده است.
***
تحویل کارت سوخت ۱۰ روزه میشود
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: با پیادهسازی و حذف فرآیندهای سنتی، کارت سوخت کمتر از ۱۰ روز به دست متقاضیان خواهد رسید. جعفر سالارینسب اعلام کرد: در صورت پیادهسازی و حذف فرآیندهای سنتی و یکپارچه کردن فرآیندها، کارت سوخت قطعا کمتر از ۱۰ روز به دست متقاضیان خواهد رسید. وی با بیان اینکه کارت سوخت اضطراری جایگاهها نیز همچنان وجود خواهد داشت، افزود: زمان تولید کارت سوخت توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بیشتر از ۴۸ ساعت زمان نمیبرد. محمد صادقی، مدیر سامانه هوشمند سوخت نیز در گفتوگویی از افزایش تولید کارت سوخت خبر داد و گفت: روزانه بین ۱۲ تا ۱۵ هزار نفر از هموطنان متقاضی ثبتنام و دریافت کارت سوخت هستند. وی افزود: سال گذشته بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار درخواست برای دریافت کارت سوخت در سامانه هوشمند سوخت به ثبت رسید که تعداد کارتهای تولید شده بیش از ثبتنام بود و حدود ۴ میلیون کارت سوخت در سال گذشته تولید شده است. مدیر سامانه هوشمند سوخت با بیان اینکه از ابتدای امسال ۱۰۵ هزار درخواست برای دریافت کارت سوخت ثبت شده که همه این آمار در روند تولید قرار گرفته است، بیان کرد: هم اکنون حدود ۳۱ میلیون کارت سوخت فعال در کشور وجود دارد و هیچ گونه مشکلی در تولید کارت سوخت وجود ندارد. صادقی گفت: سال گذشته روزانه توان تولید۲۰ تا ۲۵ هزار کارت سوخت وجود داشت اما با ورود تجهیزات جدید این ظرفیت به حدود ۸۰ هزار کارت در روز میرسد.
***
رشد 5.5 درصدی تولید فولاد در سال ۱۴۰۲
براساس آمار، تولید فولاد کشور در سال ۱۴۰۲ به ۳۲ میلیون و ۱۰۸ هزار تن رسید که بالاترین میزان در تاریخ تولید این محصول است. این میزان تولید در مقایسه با سال پیش از آن، رشد 5.5 درصدی را نشان میدهد. بیشترین نرخ رشد تولید در زنجیره فولاد با 9.2 درصد برای شمش فولادی به ثبت رسید و کاهش تولید سالانه در میلگرد، ورق گرم، ورق سرد و اسلب رقم خورد. کمتر بودن نرخ رشد تولید آهن اسفنجی نسبت به فولاد میانی و 130 هزار تن کاهش تولید ورق گرم با وجود کسری موجود در این محصول، از دیگر بخشهای این گزارش است. براساس این گزارش، بیشترین نرخ افت تولید با 2.8 درصد برای ورق سرد به ثبت رسید، در حالی که واردات آن 2.5 برابر شد. همچنین مازاد عرضه هم نرخ رشد تولید گندله را کاهش نداد و معادل 2 برابر میلگرد تولیدی، شمش تولید شد. ثبات در تولید محصولات فولادی در سطح سال گذشته معادل 21 میلیون و 500 هزار تن رقم خورد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|