|
بایدن: کاش ترامپ برای تزریق وایتکس عمل میکرد!
رئیسجمهور آمریکا با کنایه به یک توصیه جنجالی دونالد ترامپ در دوره همهگیری کروناویروس برای تزریق وایتکس به منظور درمان این بیماری گفت: رئیسجمهور سابق آمریکا باید به خودش کمی وایتکس تزریق میکرد! جو بایدن که در جنوب سان فرانسیسکو برای کارزار انتخاباتی خود صحبت میکرد، گفت دوره ریاستجمهوری رقیب انتخاباتی جمهوریخواهش مملو از آشوب بود.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ چگونه عملیات توفان الاقصی و مقاومت مردم غزه در جنگ موجب تصویب عضویت کامل کشور فلسطین در سازمان ملل شد
مقاومت احیاگر فلسطین
* رئیس اتحادیه عرب در سازمان ملل: فلسطین از این به بعد حق شرکت در مذاکرات و موضعگیریهای اعتراضی در سازمان ملل را خواهد داشت/ * حماس: شورای امنیت به مسؤولیت خود برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین عمل کند/ * رژیم اشغالگر قدس با تمام ظرفیتهای رسانهای خود نتوانست مانع اثبات حقانیت ملت فلسطین نزد افکار عمومی جهان شود
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه در اقدامی تاریخی و معنادار، با 143 رای موافق، 9 رای مخالف و 25 رای ممتنع، به پیشنویس طرح عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای مثبت داد؛ رویدادی که با بازتابهای بینالمللی گستردهای روبهرو شده و البته بسیاری از ناظران و تحلیلگران حوزه سیاست بینالملل نیز این رای قاطع را حامل پالسها و معانی قابل توجهی ارزیابی میکنند. به گزارش «وطن امروز»، برخی تحلیلگران نظیر «جفری ساکس» و «سیبل فرس» در مقالهای برای وبسایت خبرگزاری الجزیره تاکید کردهاند «لحظه سرنوشتسازی که چندین دهه ملت فلسطین انتظار آن را میکشیدند، در جریان رای تاریخی اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عضویت کامل فلسطین در سازمان مذکور، فرا رسید»؛ رویدادی که میتواند سرمنشأ تغییر و تحولات و رویدادهای تازهای باشد. در همین ارتباط «ماجد عبدالفتاح» رئیس هیات اتحادیه عرب در سازمان ملل در گفتوگویی مطبوعاتی اظهار کرد: گروه کشورهای عربی در نیویورک از آوریل برای حمایت از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره عضویت کامل کشور فلسطین آماده شده بود. این گروه پس از وتوی پیشنویس قطعنامه ارائه شده در ماه گذشته میلادی از سوی آمریکا، در این رابطه همکاریهایی را با اتحادیه عرب آغاز کرد. عبدالفتاح درباره فوایدی که فلسطین از تصویب این قطعنامه میبرد، گفت: این مساله ۳ هدف اصلی را محقق میکند؛ هدف اول اعتراف به پایبندی فلسطین به شروط عضویت است و اینکه این کشور باید با تایید کشورهایی که به این قطعنامه رای مثبت دادند، به سازمان ملل ملحق شود، هدف دوم درخواست از شورای امنیت برای بازنگری در این موضوع با رویکردی مثبت است و سومین هدف نیز امتیازات بیشتری است که فلسطین علاوه بر امتیازات به دست آورده در سال ۲۰۱۲ با عضویت ناظر، به دست خواهد آورد. رئیس هیات اتحادیه عرب در سازمان ملل در ادامه گفت: فلسطین همراه با کشورهای ناظر نشست نخواهد داشت، بلکه در سالن اصلی نشست برگزار میکند و نامش در لیست کشورها به ترتیب حروف الفبا قرار داده خواهد شد و علاوه بر این حق ارائه پیشنویس قطعنامههایی از طرف خود یا به نمایندگی از گروههای سیاسی یا منطقهای را به دست خواهد آورد، همچنین فلسطین حق شرکت در مذاکرات مربوط به پیشنویس قطعنامهها و اتخاذ موضعگیریهای اعتراضی را به دست خواهد آورد اما بدون موافقت شورای امنیت با قطعنامه ویژه عضویتش، حق رای دادن یا کاندیدا شدن برای سیستمهای نظارتی سازمان ملل را نخواهد داشت. از سویی حماس این قطعنامه را اذعان به ضرورت دستیابی ملت فلسطین به حقوق مشروع خود در برابر اراده آمریکا برای حمایت از نسلکشی علیه مردم غزه دانست و از کشورهای آزاده جهان خواست تلاشهای خود را تشدید و به هر وسیلهای از ملت فلسطین حمایت کنند. این جنبش از شورای امنیت خواست مسؤولیت خود را بر عهده بگیرد و تصمیمی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین به عنوان عضو کامل سازمان ملل اتخاذ کند. این در حالی است که وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه به رسمیت شناختن کشور فلسطین، به جنبش حماس جایزه داد. بر اساس بیانیهای که دفتر «اسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی روز جمعه منتشر کرد، کاتس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای اصلاح وضعیت فلسطینیان در این سازمان را «جایزهای برای حماس» توصیف کرد. اما آنچه در قالب اقدام مجمع عمومی سازمان ملل متحد با محوریت فلسطین رخ داد، جنبهها و دستاوردهای متفاوتی داشت که در ادامه به آنها میپردازیم.
1- مواجهه محور عبری - غربی با یک واقعیت سخت
رژیم اشغالگر قدس و دولتهای غربی متحد آن سالهاست با استفاده از ظرفیت قدرت نرم و تبلیغات و رسانه سعی داشتهاند روایتهای مطلوب خود را در قالب مساله فلسطین به افکار عمومی بینالمللی منتقل و از این رهگذر، برای اقدامات و سیاستهای خود ایجاد مشروعیت کنند. در این چارچوب، جدا از دههها اقدامات رسانهای و تبلیغاتی، شاهد هزینه شدن میلیاردها دلار پول نیز بودهایم. با این حال، تمام این مسائل نتوانسته است مانع اثبات حقانیت ملت فلسطین نزد افکار عمومی بینالمللی و سازمانهای مهم جهانی نظیر سازمان ملل متحد شود. در حقیقت، ملت فلسطین با کمترین حمایتها، صرفا با تکیه بر این مساله که به حق و حقانیت تکیه دارد، هژمونی تبلیغاتی - رسانهای و مالی غرب و صهیونیستها را به شکست کشاند.
2- انزوای سهمگین رژیم اشغالگر قدس
وقتی به فهرست کشورهای مخالف با گزاره اعطای عضویت کامل به فلسطین در جریان رایگیری اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد نگاه میکنیم، واقعیتهای جالبی آشکار و عیان میشود. در این چارچوب، اگر رژیم اشغالگر قدس و آمریکا را فاکتور بگیریم، با نام کشورهای مجارستان، چک، آرژانتین و جالبتر از همه کشورهای ذرهای و ناشناختهای نظیر پالائو، پاپوآ گینهنو، میکرونزی و نائورو مواجه میشویم.
در این چارچوب، رژیم اشغالگر قدس و دولت آمریکا به چنان ضعفی دچار شدهاند که راهی جز به میدان آوردن دولتهای ذرهای و وابسته در راستای منافع خود ندیدهاند؛ معادلهای که نشان میدهد حتی در اردوگاه مخالفان پیشنویس طرح اخیر ارائه شده به مجمع عمومی سازمان ملل متحد با محوریت عضویت کامل فلسطین در این نهاد بینالمللی نیز سستی موقعیت و جایگاه صهیونیستها و متحد نزدیکشان یعنی دولت آمریکا به وضوح قابل مشاهده است؛ مسالهای که از انزوای جدی و قابل توجه آنها حکایت دارد.
3-تقویت بیش از پیش مشروعیت گفتمان مقاومت فلسطین
رایگیری تاریخی اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نوع خود یک رفراندوم قابل توجه نیز در رابطه با صهیونیستها و ملت فلسطین ارزیابی میشود. در قالب این رفراندوم، دولتهای مختلف جهان به نمایندگی از ملتهای خود، به صراحت هر چه تمامتر، گفتمان اشغالگری، جنایت، نسلکشی و آپارتاید صهیونیستها را محکوم کرده و مردود دانستند و در نقطه مقابل، از گفتمان مقاومت و ایستادگی ملت فلسطین نهایت حمایت را به عمل آوردند. رژیم اشغالگر قدس و متحدان غربی آن سالهاست به هر شیوه ممکن سعی دارند از مقاومت ملت فلسطین در برابر خود مشروعیتزدایی کرده و آن را یک موضوع تروریستی به افکار عمومی جهان معرفی کنند. با این حال، رای اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد با محوریت فلسطین نشان داد جهان بخوبی تروریستهای واقعی را شناسایی کرده است؛ موضوعی که در بحبوحه تداوم جنگ غزه و حملات صهیونیستها به شهر رفح، حامل ابعاد و پیامهای قابل تاملی است.
4- بنبست گفتمانی صهیونیستها
تنها اندکی پس از رای تاریخی اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره مساله فلسطین شاهد بودیم مقامهای ارشد اسرائیلی علیه آن موضعگیری کردند و مثلا وزیر خارجه این رژیم این رای را شرمآور خواند. جالبتر اینکه «گیلعاد آردان» نماینده صهیونیستها در سازمان ملل متحد اقدام به انداختن منشور ملل متحد در یک دستگاه خردکن کاغذ کرد و با گرفتن این ژست سعی داشت این مساله را به جهانیان بگوید که رای اخیر آنها درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد، در حقیقت نابود کردن منشور ملل متحد بوده است. با این همه، واقعیت این است که رژیم صهیونیستی به عنوان یک موجودیت نامشروع، اشغالگر و غیرقانونی، اساسا در جایگاه انجام چنین اقداماتی نیست. فراموش نکنیم برای خلافکاران نیز مجریان قانون به مثابه دشمن شناخته میشوند. آردان نماینده رژیمی است که بیشترین قطعنامههای حقوق بشری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد علیه آن صادر شده است و البته نسلکشی کنونی این رژیم در نوار غزه نیز پیش چشم جهانیان قرار دارد. از هر منظر که به موجودیت رژیمی که اردان نمایندگی آن را در سازمان ملل متحد برعهده دارد بنگریم، چیزی جز جنایت و فساد مشاهده نمیکنیم. از این رو، رژیم اشغالگر قدس در یک بنبست گفتمانی قابل توجه گرفتار شده که خود این رژیم و رویههایش، ضامن نابودی آن هستند.
5- تکیه صهیونیستها بر باد!
در نهایت باید گفت نکته قابل تامل در جریان رایگیری اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد این است که طیف قابل توجهی از قدرتهای غربی حاضر نشدهاند به حمایت صریح از صهیونیستها بپردازند. به بیان سادهتر، حمایت از رژیم اشغالگر قدس به قدری به یک وصله ناجور در عرصه بینالمللی تبدیل شده و برای حامیان این رژیم هزینهزاست که حتی دوستان این رژیم در جهان غرب نیز حاضر نیستند در قالب یک قطعنامه مهم نظیر آنچه اخیرا در سازمان ملل متحد مشاهده کردیم، در کنار صهیونیستها بایستند؛ معادلهای که نشان میدهد تا چه اندازه رژیم صهیونیستی تکیه بر باد دارد و به قول معروف، اسرائیل از خانه عنکبوت هم سستتر است.
***
ادامه شکایتها از اسرائیل در دیوان دادگستری
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کرد لیبی به شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی نزد این دادگاه ملحق شده است و این اقدام بدین معناست که لیبی بر این باور است اقدامات رژیم صهیونیستی ماهیت نسلکشی دارد و این اقدامات با هدف نابودی فلسطینیان در غزه انجام میشود. از سویی آفریقای جنوبی روز جمعه اعلام کرد تدابیر اضطراری صادر شده از سوی دیوان بینالمللی دادگستری علیه رژیم صهیونیستی، شرایط تغییریافته در غزه را پوشش نمیدهد. آفریقای جنوبی بر همین اساس خواستار صدور تدابیر اضطراری جدیدی از سوی دادگاه علیه جنایت نسلکشی رژیم صهیونیستی شده است. آفریقای جنوبی ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ (۹ دی ۱۴۰۲) شکایتی را به دیوان بینالمللی دادگستری تسلیم کرد.
ارسال به دوستان
منابع عبری اعلام کردند حمله نتانیاهو به رفح هیچ دستاورد نظامیای برای وی ندارد
در رفح میبازد!
یدیعوت آحارانوت: حماس را نمیتوان در رفح نابود کرد
گروه بینالملل: اکثر مقامات سابق و تحلیلگران نظامی اسرائیل معتقدند حمله به رفح هیچ دستاورد نظامی برای نتانیاهو نخواهد داشت و تنها او میخواهد با این کار پایان عمر سیاسی خود را به تعویق بیندازد. یدیعوت آحارانوت با انتشار یادداشتی نوشت حتی اگر ارتش رژیم صهیونیستی عملیات گستردهای انجام دهد، جنبش حماس باقی خواهد ماند و از بین نخواهد رفت. این روزنامه به نقل از برخی منابع در ارتش اشغالگر که هویتشان را فاش نکرد، نوشت: «تصمیمگیری درباره موضوع روز آینده (پس از جنگ) و توضیح دلیل بنبست ایجاد شده توسط رهبری سیاسی در این موضوع اهمیت حیاتی دارد». این در حالی است که «روز پس از جنگ غزه» به ترتیبات مربوط به نوار غزه و اینکه چه کسی بر آن حکومت خواهد کرد، با این فرض که حماس را میتوان حذف کرد، مطرح است اما منابع آگاه در ارتش رژیم اسرائیل اذعان میکنند حتی اگر عملیات کنونی علیه رفح در سراسر آن انجام شود، حماس و زیرساختهای آن نابود نخواهد شد.
دیروز «دورون ماتزا» از مقامات سابق نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی نیز اعتراف کرد حمله زمینی به رفح نه تنها موجب نابودی حماس و آزادی اسرای اسرائیلی نخواهد شد که «موجب از بین رفتن بیشتر نقاط قوت اسرائیل و تعمیق موفقیتهای دشمن آن» خواهد شد. تحلیلگران سیاسی و نظامی مختلف تایید میکنند مقاومت فلسطین ارتش اشغالگر را از روزی که تصمیم به ورود به شهر رفح در جنوب نوار غزه گرفت، پشیمان خواهد کرد، بویژه که از قبل از این تصمیم آگاه بوده و ماهها برای این روز خود را آماده کرده است. روزنامه تایمز اسرائیل به نقل از ۲ مقام آگاه نوشت یحیی سنوار، رهبر حماس در نوار غزه، برخلاف تصورات قبلی در رفح نیست اما هنوز مکان دقیق او شناسایی نشده است. آخرین برآوردهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی ادعا میکند رهبر حماس در تونلهای زیرزمینی در منطقه خانیونس، حدود ۸ کیلومتری شمال رفح باشد. ارتش اشغالگر یک ماه پیش از خانیونس عقبنشینی کرد و چند روز پیش پیشروی خود را به سمت حومه شهر رفح آغاز کرد. رژیم صهیونیستی به صراحت اعلام کرده است هدفش از جنگ در غزه «دستگیری یا کشتن سنوار و معاونش محمد ضیف است». به نوشته این روزنامه، ارتش رژیم صهیونیستی با وجود ادعای مکرر مقامات صهیونیست مبنی بر اینکه سنوار و ضیف تحت تعقیب هستند اما هنوز آن ۲ را پیدا نکرده است. در همین زمینه، «سامی ابوزهری» ضمن خطاب تلویحی به رژیم صهیونیستی اعلام کرد سنوار و ضیف سلامت هستند و مقاومت به لطف وجود رزمندگانش همچنان قدرتمند است. همچنین در چند روز گذشته حماس عملیاتهای ترکیبی علیه اسرائیل انجام داده است که از جمله کمین منطقه الزیتون و حمله موشکی به مرز کرم ابوسالم بود که منجر به کشته شدن چند نظامی اشغالگر شد. روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارانوت» روز جمعه نوشت بهرغم ادعای نتانیاهو مبنی بر وجود ۴ گردان حماس در رفح و اینکه این شهر آخرین پایگاه جنبش حماس است و باید عملیات نظامی علیه آن انجام شود، اظهارات وی نادرست است. این روزنامه به نقل از ۳ مقام آگاه صهیونیست که نام آنها را فاش نکرد، نوشت: «دیگر ۴ گردان حماس در رفح وجود ندارد، زیرا بخش بزرگی از نیروهای جنگی شهر و حومه آن را ترک کردهاند و به خانیونس و شاید هم به اردوگاههای مرکزی رفته و حدود ۲ گردان در غرب این شهر و در منطقه تلالسطان باقیمانده است. آحارانوت آورده است: این اقدام حماس دال بر نحوه مدیریت کل جنگ است، زیرا حماس هنوز تلاشی برای نبردهای بزرگ و گسترده با ارتش اسرائیل نداشته است. بر این اساس، «شرط سنوار ساده بوده و همچنان هم ساده است؛ اینکه حماس برای مدتی طولانیتر از آن چیزی که ارتش اسرائیل بتواند روی زمین بماند، در زیر زمین باقی خواهد ماند». این روزنامه به عنوان نمونه به اطلاعیه روز پنجشنبه ارتش اشغالگر مبنی بر آغاز عملیات نظامی در محله الزیتون در شهر غزه اشاره کرد که «به نظر میرسد ارتش حدود ۲ ماه پیش آن را اشغال و سپس آن را ترک کرد».
این نمونه اشاره به این است که نیروهای حماس به مناطقی که ارتش ترک کرده بازمیگردند. آحارانوت افزود: نتانیاهو طبق طرحی که وزیر امنیت و سازمان شین بت تدارک دیدهاند به هیچ شکلی با ورود نیروهای دیگر به غزه موافق نیست؛ نه مردان وابسته به جنبش فتح و نیروهای ماجد فرج و نه نیروهای وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین. «دیوید هرست» تحلیلگر آمریکایی در مقالهای در پایگاه تحلیلی «میدلایست آی» به شرح ناتوانی رژیم صهیونیستی در تضعیف قوای نظامی و محبوبیت حماس پرداخت و هشدار داد حمله به رفح نه تنها آسیبی به حماس نمیزند، بلکه رژیم صهیونیستی را از قبل هم منفورتر خواهد کرد. هرست به نقل از منبع آگاه خود در منطقه که از تواناییهای نظامی حماس مطلع است، نوشت: «در شمال، مرکز و جنوب، هر جا ارتش اسرائیل عقبنشینی کرده، نیروهای حماس دوباره ظاهر شدهاند. اگر چه سربازان اسرائیل کنترل محور نتزاریم را در اختیار دارند اما ایستهای بازرسی آنها در این منطقه رفتهرفته در معرض خطر قرار گرفته و به همین دلیل است که آنها در مذاکرات اخیر پیشنهاد عقبنشینی از این محور را مطرح کردند». برخی کارشناسان نظامی در رژیم صهیونیستی هم با ناتوانی این رژیم در از بین بردن تواناییهای حماس موافق هستند. یک مقام نظامی این رژیم در گفتوگو با روزنامه عبری «معاریو» گفت: «نتانیاهو بهخوبی میداند ما در وضعیت بنبست نظامی قرار داریم. ارتش کنترل ۸۰ درصد نوار غزه (جز رفح) را به دست گرفت اما به دلیل کمبود نیرو نتوانست این مواضع را حفظ کند. در نتیجه، نیروهای حماس دوباره به تمام مناطقی که اسرائیل از آنها عقبنشینی کرده بود بازگشته و کنترل را در دست
گرفتند».
* سازماندهی مجدد نیروهای حماس در غزه
عملیات مقاومت در غزه در شرایطی بار دیگر قوت گرفته که روزنامه هاآرتص به نقل از منابع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد حماس نیروهای خود در غزه را مجددا سازماندهی کرده است. همزمان منابع خبری فلسطین گزارش دادند گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس، یک نفربر ارتش رژیم صهیونیستی را با راکت ضدزره یاسین ۱۰۵ منهدم کرد. سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی نیز به وسیله گلولههای خمپاره تجمع نظامیان صهیونیست در درمانگاه حیالزیتون را هدف قرار داد. همچنین سرایا القدس به وسیله ۲ تله انفجاری، تعدادی از بولدوزرهای موجود در خیابان هشتم حیالزیتون را منهدم کرد. حزبالله در شمال فلسطین اشغالی هم همچنان به عملیات خود ادامه میدهد که در آخرین آنها، تجهیزات جاسوسی پایگاه جل العلام را هدف قرار داد.
ارسال به دوستان
امیر کویت در اقدامی غافلگیرانه پارلمان کویت را منحل کرد
شیخ مقابل دموکراسی
گروه بینالملل: پارلمان 2024 کویت که اخیرا انتخابات آن برگزار شده، نخستین پارلمانی است که پیش از برگزاری و جلسه افتتاح آن که قرار بود سهشنبه 14 آوریل باشد، منحل شده است. مشعل الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت، جمعهشب در اقدامی غافلگیرکننده دستور انحلال پارلمان و توقف عمل به برخی مواد قانون اساسی طی مدت حداکثر 4 سال را اعلام کرد. به گزارش العربی الجدید، با وجود اینکه انحلال پارلمان کویت و برگزاری مجدد انتخابات زودهنگام بویژه در سالهای اخیر تکرار شده اما تعلیق عمل به برخی مواد قانون اساسی از زمان آغاز روند دموکراسی در کویت در سال 1962 تاکنون برای سومین بار است که رخ میدهد. تنها در کمتر از 4 سال اخیر، 4 انتخابات در 5 دسامبر 2020، 29 سپتامبر 2022، 6 ژوئن 2023 و 4 آوریل 2024 برگزار شده است. این جلسه قرار بود پیش از این برگزار شود اما با فرمان امیر کویت بر اساس ماده 106 قانون اساسی به تعویق افتاد و طیف گستردهای از نمایندگان به این تصمیم اعتراض کردند و خواستار برگزاری جلسه در موعد مقرر بر اساس ماده 87 قانون اساسی شدند. بر اساس این ماده، نخستین جلسه پارلمان کشور باید طی مدت حداکثر 2 هفته از موعد انتخابات برگزار شود. این دومین بار است که جلسه افتتاح پارلمان به تعویق میافتد و نمایندگان اعتراض میکنند. چنین چیزی نخستین بار در پارلمان منحل شده در سال 2022 رخ داد. طی 3 دهه نخست عمر پارلمان کویت، این پارلمان 2 بار به صورت غیرقانونی منحل شده و عمل به برخی مواد قانون اساسی به حالت تعلیق در آمد که نخستین بار از سال 1967 تا 1981 بود و برای دومین بار نیز عمل به برخی مواد قانون اساسی از سال 1986 تا 1992 به حالت تعلیق درآمد. کویت طی 3 دهه اخیر، روی ثبات سیاسی را به خود ندیده و از زمان آزادسازی پس از حمله عراق در سال 1991، شاهد تشکیل 15 پارلمان بوده، به گونهای که تقریبا هر 2 سال یک انتخابات برگزار شده است و تنها 3 پارلمان توانسته به طور کامل فعالیت کند، یعنی در سالهای 1992، 1999 و 2016. این در حالی است که پارلمانهای دیگر در سالهای 1996، 2003، 2006، 2008، 2009، 2013، 2020، 2023 و 2024 منحل شدند. در دهه اخیر 3 پارلمان نیز باطل شد که نخستین آن ژوئن 2012 و آخرین آن پارلمان 2022 بود. بحرانهای سیاسی در کویت بر تشکیل دولت در این کشور نیز بازتاب داشته است، در میان 45 دولتی که طی 62 سال از نخستین دولت در سال 1962 تشکیل شد، تنها 14 دولت از 1962 تا حمله به کویت تشکیل شد و از زمان آزادسازی کویت تا به امروز نیز 31 دولت تشکیل شده که 17 دولت آن از سال 2012 تاکنون است و قرار است احمد عبدالله الاحمد الصباح، چهلوششمین دولت در تاریخ این کشور را پس از آنکه 15 آوریل به عنوان نخستوزیر تعیین شد، تشکیل دهد. در طول این سالها تنها 4 نخستوزیر توانستند از سالهای 1963 تا 2006 دولت تشکیل دهند اما پس از آن نخست وزیران از خاندان حاکم بر کشور دولت را تشکیل دادند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رهبر انصارالله:
حملات آمریکا علیه مسلمانان بعد از ۱۱ سپتامبر خطرناکترین هجمه است
رهبر انصارالله یمن با اشاره به توطئههای غربیها علیه کشورهای اسلامی گفت: هجمه آمریکا علیه مسلمانان بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر خطرناکترین هجمه علیه مسلمانان است. عبدالملک بدرالدین الحوثی، دیروز شنبه در اظهاراتی گفت: توطئه غربیها به بهانه مبارزه با تروریسم در راستای اشغال سرزمینهای اسلامی و سلطه بر ملتها و منابع آنها انجام شد. این توطئه هویت دینی مسلمانان را هدف قرار داد و به دنبال دور کردن آنها از تمام عناصر قدرت معنوی بود. وی تاکید کرد: هجمه آمریکا بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ خطرناکترین هجمه علیه مسلمانان است و در امتداد توطئههای قبلی انجام شد. دشمنان در چارچوب برنامههای بلندمدت، بزرگ و چند مرحلهای علیه امت اسلامی حرکت و این نقش خصمانه را به نسلهای بعد منتقل میکنند. الحوثی افزود: بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر آمریکا ائتلاف بینالمللی تشکیل داد و یک هجمه رسانهای منظم را برای ترساندن امت اسلامی رهبری کرد. متاسفانه در آن زمان رسانههای عربی و اسلامی نیز در ترساندن امت اسلامی با هجمه آمریکاییها همراهی کردند. رسانههای عربی - اسلامی در آن زمان شکست روانی را تقویت کردند و این امر زمینه را برای سلطه آمریکا بر کشورهایمان فراهم کرد. کشورهای اسلامی برای محافظت از خود در مقابل هجمه آمریکا موضع یکسانی اتخاذ نکردند بلکه با ضعف و شکاف ظاهر شدند. پس از ۱۱ سپتامبر بیشتر نظامهای اسلامی برای جلب رضایت آمریکا از همدیگر پیشی میگرفتند، حتی اگر بهایش از دست دادن استقلال و آزادی ملتهای خود بود. بیشتر کشورهای اسلامی زمینه را برای نفوذ آمریکا فراهم کردند و برای ایجاد پایگاههای نظامی آمریکایی آماده بودند. نظامهای اسلامی آمادگی این را داشتند که تسلیم آمریکا شوند و حتی برنامههای درسی خود را تغییر دهند تا آمریکا آموزش، فرهنگسازی و رسانه را کنترل کند. نظامهای اسلامی آمادگی این را داشتند تا زمینه را برای سلطه نظامی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی آمریکا فراهم کنند.
***
نبردهای سنگین در خارکیف؛ روسیه از کنترل ۵ روستا خبر داد
به دنبال آغاز حمله زمینی فرامرزی از سوی مسکو، اکنون «نبردی شدید» در خارکیف واقع در مرز روسیه در جریان است و نزدیک به ۲۰۰۰ تن مجبور به تخلیه روستاهای نزدیک به روسیه شدهاند. بنابر اعلام روسیه، 5 روستا تحت کنترل درآمده است. نیروهای روسیه در منطقهای که نزدیک به 2 سال پیش از آنجا عقب رانده شده بودند، پیشروی کردند و این تازهترین دستاورد از یکسری پیشرویهایی است که در آن نیروهای اوکراینی خود را مغلوب و در هم شکسته میبینند. «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین با بیان اینکه «نبردی شدید» در خارکیف در جریان است، افزود: «ما باید عملیات تهاجمی روسیه را مختل کنیم و ابتکار عمل را به اوکراین بازگردانیم». «اولگ سینگوبوف» فرماندار خارکیف دیروز در شبکه اجتماعی با بیان اینکه «در مجموع ۱۷۷۵ نفر تخلیه شدهاند»، افزود: حملات توپخانهای و خمپارهای روسیه در ۲۴ ساعت گذشته بر ۳۰ شهرک تأثیر گذاشته است. به گزارش دیلیتلگراف، منطقه خارکیف از سپتامبر ۲۰۲۲ عمدتا تحت کنترل اوکراین مانده است. در همین حال روسیه میگوید 5 روستا در منطقه خارکیف اوکراین را تحت کنترل خود درآورده است.
***
یک اسیر دیگر صهیونیست در غزه کشته شد
سخنگوی گردانهای قسام از مرگ یکی دیگر از اسیران صهیونیست در غزه خبر داد. ابوعبیده اعلام کرد: ارتش رژیم صهیونیستی یک ماه پیش مکان اسارت نداف ببلابیل، اسیر ۵۱ ساله اسرائیلی دارای تابعیت انگلیسی را همراه با اسیر جودی وانشتاین بمباران کرد که بر اثر آن وضعیت جسمانی این اسیر رو به وخامت گذاشت و او به سبب عدم دریافت مراقبتهای ویژه پزشکی به خاطر تخریب بیمارستانهای نوار غزه و خارج شدن آن از خدمت، کشته شد. دیروز گردانهای قسام شاخه نظامی جنبش حماس ویدئو و پیام جدیدی درباره یکی دیگر از اسرای اسرائیلی در بند مقاومت در نوار غزه منتشر کرد. در تصاویر منتشر شده از سوی گردانهای قسام یک اسیر اسرائیلی دیده میشود که خود را «نداف ببلابیل» و ۵۱ ساله ساکن شهرک «نیریم» معرفی میکند. گردانهای قسام با انتشار یک پیام و قرار دادن علامت سوال در پایان ویدئو گفته بهزودی اعلام خواهد کرد چه بر سر این اسیر اسرائیلی آمده است. گردانهای قسام این پیام خود را به 3 زبان عربی، عبری و انگلیسی آورده و اعلام کرده بود: تا دقایقی دیگر... چه اتفاقی افتاده است؟ چند روز قبل نیز ابوعبیده در پیامی تلگرامی اعلام کرد جودی وانشتاین اسیر ۷۰ ساله اسرائیلی که در بمباران ماه گذشته محل نگهداری خود همراه با اسیری دیگر بر اثر بمباران به شدت مجروح شده بود، کشته شده است.
***
کشف ۸۰ جسد در ۳ گور جمعی در بیمارستان شفای غزه
وزارت بهداشت فلسطین در غزه روز شنبه اعلام کرد پیکرهای۸۰ شهید را در ۳ گور جمعی در محوطه بیمارستان شفای غزه کشف کرده است. طبق گزارش خبرگزاری سما، این وزارتخانه همچنین اعلام کرد دهها جسد داخل بخشهای مختلف این بیمارستان کشف شده است. از سوی دیگر سازمان دفاع مدنی غزه نیز اعلام کرد: بیش از ۱۰ هزار شهید فلسطینی همچنان زیر آوار هستند و طرفهای ذیربط و خانوادههای آنها تا این لحظه نتوانستهاند پیکر شهدا را از زیر آوار بیرون بکشند. اخیرا نیز دفتر اطلاعرسانی دولتی فلسطین در غزه اعلام کرد کادر پزشکی، سومین گورستان جمعی را در بیمارستان الشفا در غزه کشف کرد. این نهاد تاکید کرد که کادر پزشکی تاکنون جسد 80 شهید را در سومین گورستان جمعی در بیمارستان شفا کشف کرده و عملیات جستوجو همچنان ادامه دارد. طبق این گزارش، تعداد گورهای جمعی کشفشده در محوطه بیمارستانهای غزه به 7 مورد رسیده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|